Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- RAM topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simon04
csendes tag
válasz
MrChris #30317 üzenetére
Na még egyszer, ez AWB nem hagy nyugodni.
A Nikon D80 -as gépemmel is pl. kirándulásokon program automata módban használom, és a WB automatikusra van állítva, de színhőmérséklet terén ilyen durva színeltéréseket, hogy a melegvörös és a hidegkék között ingadozzon az AWB-nél még soha nem tapasztaltam.Korábban amikor használtam még a "VHS" korszakban egy Panasonic videókamerát, annál sem volt gond, illetve egyszer, elment az AWB folyamatos hidegkékbe. Akkor elvittem egy hivatalos Panasonic márkaszervizbe, bevizsgálták, aztán kiderült, hogy ki kell cserélni az AWB érzékelőt, ennyi volt. Kétségtelen, hogy profik azt csinálják, hogy fehér lappal mérnek WB-t és akkor még jobb színegyensúlyt lehet kapni. Ha átlagos felhasználást nézünk, akkor szerintem az AWB nem lehetnek akkora színeltérései, mint amit említettél. Ugye minden napszaknak megvan a maga színhőmérséklete, és egy adott színhőmérsékletnél rövid időn belül ekkora változások nem lehetnek, ha csak a fényviszonyok meg nem változnak (pl más a déli nap színhőméréskelete, és más a késő du. nap színhőmérséklete, vagy pl.a sárgás műfényé). SZVSZ. általában ezeknek cuccoknak illik tudni még jó színhőmérsékletet elfogadható határokon belül. Szóval a Pana G6-nál ez típushiba, amit leírtál, vagy egyedi esetről lehet szó?
Egyébként a Pana x920 al kapcsolatban, 3-4 perces videóhoz, szerintem kár lenne kiadnom kb. 230 e Ft-t, egyébként hogy 3 x 1/2.3" szenzor van benne, nem tűnik rossznak Youtube-n nézve, sajnos még nem volt módom kipróbálni, a lencséje 1,5 től indul, viszont igen a szenzor, (még, ha három is van belőle) dinamika, nem tűnik olyan jónak, mint a Pana G6 képe, hiába 4/3 az 4/3.Az igazi az lenne, ha mindkettővel lehetne teszt felvételeket készíteni, de mivel, hogy átlagos felhasználásra kell, ezért nem bonyolódom bele.
Amiket láttam teszt felvételeket, gyenge fényben is, a Pana G6 dinamikája, színtelítettsége, élessége jobbnak tűnik, mint a Pana X920.
Már majdnem megrendeltem "látatlanban" egy Pana G6-ot, de így inkább amellett döntöttem, hogy muszáj lesz egyet kipróbálnom. Igaz, vidékről ez kicsit nehezebb lesz, viszont ennek az AWB -nek utána akarok járni.
Más nézegettem csúcs kompaktokat, meg bridge/ultrazoom pl. Panasonic Lumix DMC-FZ200-t, ennek szimpi, hogy viszonylag elfogadható 2,8 -as fényáteresztő az optikája, viszont, itt is többek közt szerintem a szenzor 1/2.3" méretével van a probléma. Közel 100 e Ft az ára, akkor már inkább egy 4/3-os Pana G6, a minőség szvsz. megéri a plusz 30-40 e Ft -ot. Na szóval marad a Pana G6, és nem szeretnék csalódni benne.
Az jó hír, ha a mikrofon nem veszi fel a zoom, élességállítás hangját. Ha meg kell v.mi komolyabbhoz akkor kölcsönkérek a barátomtól egy jó miki-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Netfone
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest