- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Na ezek miatt mégsem jó buli a Logitech K800-s bill.
-10 nap alatt lemerül
-nem tudni magyar kiosztásban kapható-e?
-multimédia és az internetes gombok nincsenek rajta-magyarul egy FAPADOS -
vlevi
nagyúr
"de még azokból sem volt olyan ami világítana és vezeték nélküli lenne stb.."
Szerintem a Logitech K800, és kifújt. Ahhoz még persze kell szerezni egy egeret, de a unifying vevő miatt nem foglal el két USB portot. Azt nem tudtam kideríteni, hogy magyar mostanság kapható-e belőle.
Másról nem nagyon hallottam. De lehet, hogy van."A kombok tagjai alt. kulonalloan is megvasarolhatok, "
Igen, de kb. olyan áron, mintha a kombót megvennéd mégegyszer. És a kombók örök problémája, hogy egy normális billentyűzethez (pl. Logitech Mk250, Microsoft Wireless 3000, satöbbi, satöbbi, szóval az összes) olyan egeret adnak, amit magadtól sose vennél meg.
Azonkívül nem biztos, hogy a külön megvásárolt, egyébként a kombóban is kapható egér működik-e a kombó vevőjével. A Logitech Unifyingnál működni fog, de a többinél erre semmi garancia. -
Egon
nagyúr
Kombóban nincs ilyen, 50K-ért sem (amúgy sem értem, miért jó a kombó: ha valamelyik tagja elromlik, jó eséllyel mindkettő kuka).
Logitech K800 billentyűzet vezetéknélküli, világítós, és még nagy Enteres is (a magyar kiosztású). Veszel mellé egy olyan egeret, ami megfelel az igényeidnek, és örülsz. Ha Unifying vevős egeret veszel, még vevőből is elég az egyiket használni, így olyan mintha kombót vettél volna. -
jeni
félisten
a Logitechtől vannak világítós billeik,de azok vezetékesek listában találsz párat
-
jeni
félisten
12e.Ft alatt kétlem,hogy lesz ami neked megfelel,olyan van ami vezetékes és világítós abban a kategóriájában,de még,hogy az egér is énekeljen? na akkor még emeld a tétet mert a 12000 Ft már soványka.
ilyen is van de vezetékes másik oldalról harmadik
veszel hozzá komolyabb egeret és meg van a kettő
-
spe88
senior tag
Konkrét típust kérdeztem, hogy létezik-e olyan amin az általam felsoroltak megvannak...
Amit belinkeltél az egy kis enteres, nem világítos típus és még az egerén sincsenek extra gombok, szal konkrétan alig van olyan funkciója amire szükségem vanAmúgy az ár az kb 12-ig, mindegy hogy elemes vagy tölthetős...
-
spe88
senior tag
Üdv!
Tudna ajánlani vki nekem olyan billentyűzet-egér kombótípust, ami az alábbiaknak megfelel:
-vezeték nélküli
-multimédiás
-a nagy enter nagy legyen
-megvilíágosítása legyen a bill.-nekegér
- programozható többgombos
(a görgő 4 irányba menjen <- ez csak hab lenne a tortán)Elég sokat végig néztem, de ami mindezeket tudja nem találtam...
köszi
-
jeni
félisten
igen gondoltam arra is de a PS/2 csatlakozónál belül az elforgatás ellen védő biztonsági pöcök,az a műanyag pöcök le van törve(nem nálam törött le)
Ezért gondoltam,hogy biztonságosra lecserélni vagy egy USB kábelre átalakítani.Postázni nem érné meg. Amúgy van olyan kábelem. Ugyan annyiért meg lenne.Szerintem az stabilabb,mint toldozni foldozni a csatlakozót.
A fateromat meg kell kérnem ha Veresről megy a rokonhoz Mogyoródra akkor Szadán át menve ugorjon be oda a boltba (feltéve ha beugrik érte)
-
ruti
Közösségépítő
sziasztok!
Revoltec Lightboard XL2-t használok, de játékhoz előhúzok egy gamer-nek nevezett A4tech-et, ami tegnap sajna behalt:
elég vékony kábele van, ami a kivezetésnél megtörhetett, és most kihagyogat...pedig a csúszásmentes, peremezett narancssárga gombjai nekem nagyon jól szolgáltak,kérdésem, tudtok-e ajánlani nem HC gamer, de mégis strapabíró billentyűzetet magyar kiosztással?
más gyártónál peremezett gombos létezik egyébként?
olyan is jöhet, aminek minden gombja csúszásmentes, tehát nem ragaszkodom a kiemelt színű gombokhoz
genius 235 piros gombjai csak színezettek, nem csúszásmentesek?
a trust gxt 18 -ba ne is gondolkodjak?az új Ligthboard XL3 egyébként milyen lett? a gombjai meg lettek erősítve a 2-höz képest, vagy ugyanúgy törnek? bírják az igénybevételt, játékot?
előre is köszi a válaszokat
-
jeni
félisten
Hello
Az lenne a kérdésem,hogy a HP bill ami PS/2 kiosztású annak a kábelét lecserélve USB kábelre akkor ugyanazt kapom meg ha mint gyári USB kábellel vettem volna meg? -
ChRiS_RS
aktív tag
Köszönöm!
-
nyunyu
félisten
válasz
ChRiS_RS #7472 üzenetére
Vezeték nélküli billentyűzet/egér kombót keresek és az tűnt fel, hogy nincs olyan billentyűzet, amelyen lenne numlock és capslock LED.
"Sima" Duracell ceruzaelemekkel el van egy drotnelkuli billzet masfel-ket evig.
Ha lenne rajta LED, akkor joval hamarabb kellene elemet cserelni.Regi L drotnelkuli kutyukon a billzet vevojen voltak a LEDek, mostani miniatur vevosoknel a SetPoint irja ki a kepernyo jobb also sarkaba, ha valamelyiket megnyomod.
-
wwhy
veterán
amúgy tényleg Q drága a posta US-ból, főleg ha biztosítani/követni is akarod;
legtöbb ebayező honfitársunk még a fáradságot sem veszi, h legalább az USPS oldalán kiszámolja h mennyi az annyirégóta ebayezek és sikerült pár usánka beli eladóval emberibb hangnemet megütni, és csodák csodája, ha nem azzal kezdtem, h gift+low value customs+free shipping módban kérem, akkor elküldték, amit kértem
-
jeni
félisten
Igen nekem a rádiós + egér páros van,még dobozosan vettem a Duna plázában az ottani (anno) Querty boltban.Annak az egeres része ma is hibátlanul megy (még tartalékban is van abból-kár,hogy a Logitechnek vissza küldtem törötten az egér elemtartóját,ők kérték cserénél). Előbb kaptam meg a CSERÉT,mint ahogy kiküldtem törött darabjait. Lehet,hogy a rádiós billes része még esetleg javítható lehetne.
-
Egon
nagyúr
Az MX700 az a kombóhoz tartozó egér neve.
A billentyűzet ami a linkelt képen szerepel, az a vezetékes verzió: a becsületes neve Logitech Internet Navigator SE volt.
Ennek volt vezeték nélküli verziója is, amit árultak kombóban (tudtommal külön nem lehetett hozzájutni), adatkommunikáció fajtájától függően, MX700-as (rádiós) vagy MX900-as (kékfogú) egérrel együtt. Ezek elnevezése pedig emlékeim szerint Logitech Cordless Desktop MX (illetve Logitech Cordless Desktop MX for Bluetooth) volt.Nekem már vagy 7 éve működik az előbbi páros. A billentyűzet része kifogástalan (leszámítva hogy hangosodott valamelyest sajna), újszerű állapotú; az egér eléggé megkopott állapotban leledzik, de működik. A vevő hatótávolsága érzésem szerint lecsökkent némileg, illetve a töltő része nem működik, más baja nincs.
Ez a kombó már a 3. gépem mellett teljesít szolgálatot, és ugyan nagyon szeretem, de egy ideje már a cseréjén gondolkodom. A gond csak az, hogy még mindig nem szántam rá magam, egyrészt azért, mert nem találtam az igényeimnek teljes mértékben megfelelő alternatívát (nem kombóban gondolkodom; szerenék világítós billentyűzetet stb.), másrészt mivel az elmúlt fél évben drasztikusan felmentek az árak, így nem érzem aktuálisnak a cserét (majd ha visszaerősödik a forint, újra elgondolkodom a kérdésen).
Jelenleg a K800 és a Performance MX állnak nyerésre, de ez változhat (azért is, mert sokallom az árukat: lehet hogy inkább lemondok pl. a világításról). Addig is bőszen gyűjtöm az infókat a kiszemelt termékekkel kapcsolatban (is). -
-
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli billentyűzet/egér kombót keresek és az tűnt fel, hogy nincs olyan billentyűzet, amelyen lenne numlock és capslock LED. Ez tényleg így van? -
bencze
senior tag
Igen, a keresés eredménye nem túl biztató.
Talán rendelek, most igazából arra lennék kíváncsi, gyárt-e még valaki mechanikus billentyűzetet olcsón, 20-30e ft drágának tűnik azért a funkcionalitásért ami annó 1000 sem volt... elkeserítő...
Lehet én vénülök, az egerem sem bírom kicserélni, a MS intellimouse opticalom 4-5 év után haldoklott és azóta amit vettem kényelmetlen volt, irtó pocsék minőségű kivitel, tönkrement hónapok alatt stb. Ami esetleg szóba jöhet az a régi sokszorosába kerül.Aprókat is meg fogok nézni, talán kapok retró billentyűzeteket párszáz forintért
egy csak kerül ami működik. Az ibm m is 80 dolcsi. A legjobb billentyűzetem suli idején volt (nem az enyém de rendszergazda voltam suliban és kikerestem a legjobbat), könnyű lenyomás, sajna eléggé kattogó de zseniális kontakpont válasszal, élmény volt írni rajta.
Köszi az infókat azért, azt hiszem esetleg olyan boltokat kell keressek ahol ki van rakva sok ocsó billentyűzet. Nincs kizárva, találok valami múlt évezredi designt ami jól működik. Az utolsó ilyenem azt hiszem 500ft volt metróból 2004bende nem bírta ki csak vagy 3 évet...
-
Egon
nagyúr
Újonnan nem nagyon fogsz találni ilyen klavit. Magyarhonban kizártnak tartom.
Ha nem jó a magyar kiosztás, kezd el megbarátkozni a kis Enterrel, mert csak ilyenek vannak. -
bencze
senior tag
-
bencze
senior tag
válasz
DarkDeer #7462 üzenetére
Igen! Ilyenre.
Régen az összes ilyen volt, 10-15 éve, egyetemi éveim alatt. Nem Magyarországon suliztam, román billentyűzetet életemben nem láttam, en-us kiosztást használtunk (nem mintha sok értelmes windows lett volna, főleg az elején).Egon: Talán ezért nem hun vagy uk-st keresek. Én úgy tudom az előbb belinkelt billentyűzet az en-US, ezen a shift és backspace is hosszú mert a \ az ű ami az entertől balra van (á-tól jobbra).
Ha kicsi az enter a fölötte levő cuccot nyomkodom sokszor helyette. Ha a shift rövid akkor azt az í-t. Talán a backspace az aminél a legkevésbé zavar ha nem "szbaványos" de a másik kettőnél nagyon idegesítő.
Megjegyzem én ha magyarul akarok írni akkor nem a hun hanem a hun 101-et szoktam kiválasztani, ott az í a ~ helyén van.
Magyar billentyűzetet sosem szoktam meg, US-en tudom hol vannak a magyar billentyűk de magyaron néha összetévesztem a ;'\ stb billentyűket. Konzolban pl Linux borzasztó idegesítő.
vlevi: szóval ez a UK, kicsit csodálkoztam, hisz a \ mevan a rendes helyén is meg minden más, csak betettek egy plusz billentyűt a shift mellé
mellé is ütök folyton, évek óta.
szerk: ezt még muszáj hozzátegyem, hogy a keskeny F-es billentyűket sem tudtam megszokni, habár kevésbé idegesítő. A teljes méretű klasszikus a jó.
-
Kuruc2
senior tag
És olyan létezik?, amelyik:
-magyar
-világítós
-vezetékes
-(esetleg ps2-wake up miatt)
-nem ragadnak a gombok
-nagy enter
-normális ára van?
-
nyunyu
félisten
MS billzetek se felelnek meg.
US kiosztasnal oldschool nagy enter eseten a backspace rovid, mert a bal oldala helyen van a \.
MS viszont mar joideje egysoros enteres US kiosztasu billzeteket gyart. (ahogy a Logitech is.)
Ezeken hosszu a backspace, viszont kicsi az enter, teteje helyen van a \.UK kiosztasnal is hosszu a backspace, viszont a \-nak megfelelo gomb (angolon #, magyaron ű) az enter bal oldala helyen van.
Meg ott a +1 gomb a bal shift es a z kozott, igy kicsi a shift. -
vlevi
nagyúr
"Én is kérdeznék, boltban nem igazán láttam megfelelő billentyűzetet."
Elég sok Microsoft billentyűzet megfelel ezeknek a kitételeknek. Ezalatt azt értem, hogy sajnos a Microsoft nem készíti el mindegyik billentyűzetének a magyar változatát. Még az olcsóbbaknak sem.
Az a HP viszont nem hibrid, hanem UK English. Ők is a 105 gombosat használják. -
Egon
nagyúr
-
bencze
senior tag
Én is kérdeznék, boltban nem igazán láttam megfelelő billentyűzetet.
- en-us kiosztás
- nagy enter
- hosszú backspace
- nagy bal shiftLegyen egyértelmű, mikor "ment le" a billentyű, most néztem csomó billentyűzetet a media marktban és szinte az összes olyan "ragadós" mintha valami trutymó lenne a billentyűzetben.
Nem baj ha kicsit kattog, nem zavar, csak legyen minél klasszikusabb kialakítású, és strapabíró.
Példaképp, jelenleg egy HP KB-0316-ot használok olyan 3-4 éve ami már kezdi feladni a harcot. Nem tökéletes de viszonylag jó volt, csak ez valamiféle hibrid nyelvű lehet mert pl a bal shift rövid és van mellette egy extra billentyű több jellel (|, *, \, &) amik pedig a szokásos hely-kön is megvannak...Szóval ha van klasszikus billentyűzet rajongó akkor jelezzétek légyszi
-
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Szükségem volna egy olyan vezeték nélküli billentyűzetre, amin rendes ~1cm vastag gombok vannak (régimódi), teljes méretű funkciógombok vannak rajta tagoltan, illetve van rajta némi multimédia gomb felül. FONTOS, hogy a hagyományos elrendezésű legyen ne a tömörített (home, insert stb gombokra gondolok)
Jelenleg ilyen magyar kiosztású billentyűzetem van. Ha találnék ugyan ilyet magyar kiosztásút, akkor ez lenne a legjobb
(már megszoktam)
Ami még nagyon tetszik az a K800, nem tudom mennyire zavarnának a lapos gombok, s hogy olyan közel vannak a funkció gombok, valamint, hogy nincs dedikált némító gomb (ezt nagyon sokat használnám, ha két gombot kell megnyomni fn+valami, az nem ugyan az, mintha direktbe lenne egy ilyen
)
Akinek van k800-a az legyen kedves írja le a tapasztalatát, illetve előre is köszönöm mindenkinek a válaszát
!
-
_András_
tag
Sziasztok ma tönkrement a billentyűm így keresetem a neten billeket.
5ezret szánnék rá max ennyiért találtam edigitalba vezeték nélküli icon7 sentido-t. Nagyon királynak néz ki az érintős multimédia gombjai
Szerintetek 5-ért megéri vagy van vmi jobb vezeték nélküli ennyiért? Illetve edigitalon nagyon lepontozták. Aki esetleg már használta a billentyűzetet az megírhatná a véleményét róla -
DarkDeer
senior tag
Üdv!
Kinéztem magamnak egy vezeték nélküli kompakt billentyűzetet, a Logitech K360-ast.
A neten többféle kép van róla, mindenféle színben. Ennyiféle színben kapható, vagy ezek valamiféle gyári skinek? -
vlevi
nagyúr
válasz
eastsider #7448 üzenetére
"logitechet preferálom"
Szerintem azért próbáld ki a Wired 600-atHa nem félsz a 7440-es hozzászólásban látható kicsit hullámos kialakítástól, nem fogsz benne csalódni. És egy egyszerű egeret is kapsz hozzá.
Valahogy a Logitechnek mintha most nem lenne olcsó, használható billentyűzete. A K120, K200 páros nekem már túl puha. Viszont vitathatatlan előnye, hogy teljes méretű funkciógombok vannak rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Keychron K2 Pro Wireless, hotswap Red switch, RGB háttérvilágítás, alumínium ház, ISO-UK
- AKCIÓBAN! - HP 230 vezeték nélküli billentyűzetek és szettek
- ÚJ - HyperX Alloy Elite 2 Mechanikus Gamer Billentyűzet
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek - Áresés!!!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest