Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyler8

    tag

    válasz Zizi123 #64471 üzenetére

    Én is pont ebben a helyzetben vagyok. A logitech MX keys-ről azt olvastam, hogy gépelésre nem tartozik a legjobbak közé, túl kemény az is.

    A CM SK a lapos keycap-ek miatt szerintem nem ajánlott.

    Azok közül akiket eddig láttam és tudnak gyorsan gépelni (150-170 wpm), a Logitech G915/TKL és az Apple magic keyboardra esküdtek. Az Apple-t én nem tudom elképzelni magamnak, illetve más szerint fárasztó a gépelés ezen is.

    A G915 az árához képest gyenge minőségű keycapeket használ, ezt leszámítva jó választás lehet, de ha a wireless és a multimédia gombok, makrók feleslegesek, akkor pénzkidobás szagú.

    A K70 low profile-on elvileg jobb érzés gépelni, mint a G915-ön, van low profile speed és red kapcsolós belőle (de Cherry!). Ez nekem a numpad miatt esik ki.

    A Keychron K3 UK jöhet még szóba, nyilak és F gombok vannak, de ez nyomottabb formátum. Ezt lehet rendelni Gateron vagy Keychron cserélhető kapcsolós változatban is, szóval ilyen szempontból talán ez a legjobb. Árban se vészes, nálam eddig ez vezet. K1-ből tudtommal nincs ISO.

    @mindenki: Keychrontól rendelt már valaki? Van EU-s raktár? A vám és áfa miatt kérdezem. A honlapon azt írják elvileg nem kell fizetni rá, de megerősítenétek?

    Tesoro GRAM Spectrum TKL is esélyes lehet, de ebben nem low profile switchek vannak, csak a keycap-ek azok. A techpowerupon vagy prohardveren is van róla teszt, ha érdekel.

    Az is fontos, hogy ez nagyon szubjektív kérdés. Én a helyedben fentieket próbálnám ki, vagy rendelnék egy K3-at ameddig nem lesz jobb, mivel sajnos elég szűk a kínálat. Pedig szerintem low profile irányba fog menni a piac játékra és gépelésre is, a hatékonyság miatt.

    Én nem tartom magam szakértőnek a témában, szóval várd meg más véleményét is!

    [ Szerkesztve ]

    ► borders are made for the dumb ◄

Új hozzászólás Aktív témák