- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz nyunyu #65798 üzenetére
van értelme azért lecserélni a dustproof brown (otemu / redragon) kapcsolókat silent gray-re mert nem vagyok elégedett az actuation point consistency-vel..?
(ha bottom out nélkül akarok írni akkor nem mindegyik bill. érzékel ugyanott / ugyanakkora erőre...)https://youtube.com/user/nuke7
-
I02S3F
addikt
1.Mekkora összeget szánsz rá? Max. 20e
2.Használt szóba jöhet? Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Sima 2e forintos gigabyte, nehéz lenyomni a billentyűket, fájnak az ujjaim tőle, izületes vagyok.
4.Mire használnád a billentyűzetet?havi pár óra játék, a többit nem tudom, mert nem terhelhetem nagyon az ujjaim. Annak függvényében, hogy mit enged, Excel, Python, talán Linuxozás.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Amelyik jobban kíméli az izületeim, ujjaim.
6.Van konkrét modell ami tetszik?Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) magyar nyelvet tudja, kész
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)funkció billentyűk, numpad legyen, multimédia billentyűk nem muszáj.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)ergonomitás, minél kevesebb felesleges extra (világítás ne, ha nem muszáj, programozható gombok se, stb.) -
nyunyu
félisten
Hülye YT előbb feldobott egy tökismeretlen ócóredragon tesztet, én meg gyanútlanul rákattintottam.
Első megérzés: valahol már láttam a csávót IRL.
Aztán elkezdett beszélni, és a hangja is ismerős volt.
Aztán megnéztem a YT felhasználónevét.Úgy 5 perc múlva le is esett, hogy fél évig volt a kollégám, de ezalatt csak egyszer vagy kétszer voltunk egy légtérben.
(Na ja, mivel összesen háromszor mentem be az irodába, mielőtt megint kitiltottak. )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz copass #65787 üzenetére
Így már értem, miért kerül ~3 üveg whiskybe a feliratos QWERTY opció a Keymacshoz.
Ha az egész kupakszett feliratos lenne, akkor gondolom 6 üveg lenne.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #65787 üzenetére
Nem tudtam, hogy ennyire DIY a fröccsöntési megoldása. Ízig-vérig mérnök, aki addig hajtotta a dolgot, amíg végül kidolgozott magának egy működőképest megoldást Nem kevés munkaóra belemegy így egy kupakkészletbe.
Innentől kezdve adott a megoldás annak, aki tényleg magyar doubleshot kupakkészletet szeretne
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
copass
veterán
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #65782 üzenetére
Na igen, de a Keymacs az egy fogalom a custom világban. Kompromisszummentes minőség volt a tervezője célja, ezért amit lehetett, azt nem engedte ki a kezei közül: saját tervezésű nyák, saját tervezésű ház, ő végzi a CNC megmunkálást a saját eszközén, ő végzi az anodizálást, saját fröccsöntő gép, mert ő gyártja a kupakkészletet (ami lehet doubleshot is).
Nem csodálkoznék, ha sosem sikerülne nullszaldó közelébe se kihozni a projektet.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Another alcoholic unboxing with Thomas
Annak a billzetnek az árából kijön ~20-25 üveg az ajánlott whiskyből.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Összeklittyentettem egy egyszerűbbet gyorsba', annyira nem vészes, szállítással, vámmal is megáll 150 körül.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
7
addikt
Lehet venni keszen is pl. a Falba.tech gondozasaban. Csak persze draga.
-
Enton
addikt
válasz nyunyu #65775 üzenetére
Nem tudom, kickstartterben összekalapozunk rá és megvagyonosodunk belőle?
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
válasz nyunyu #65764 üzenetére
De hisz az előbb volt itt a megoldás, vissza kell reszelni egy kicsit(kicsivel kevesebbet mint az o ring átmérője) a porvédő részből és kapsz egy ilyet:
Ha ügyes vagy és sikerül mind a 100+/80+ stemet így beizgatni.
Kicsi és teljes méret nem nagyon létezik(hacsaknem valami ilyenekre gondoltál: [link] ), a halk wireless még csak csak megoldható, de előbb a méretben kéne dűlőre jutnod.
Léteznek ám erre szakosodott emberek akik ingyen is összerakják, neked csak a hozzávalókat kell elküldeni meg várni, hogy a futár/postás visszahozza.
Eggyel jobb opció mint mikor még magáért a szerelésért is munkadíjat kérnek.Már miért akarná, pont azt mutatja a második képen hogy az ó helyzetében/pozíciójában az állítólagos természetes kéztartás eredményez nyakatekert pozíciót.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
nagyúr
Régóta szemezek velük, párszor már itt a topicban is feldobtam, de mindig az jött ki, hogy a legjobb lenne építeni, ahhoz meg idő, utánajárás, affinitás kellene.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Enton
addikt
Kb nem sok variáció van itt sem:
Vezetéknélküliség teljes méretben mecha vonalon kb nincs is(TKL/75%/65% egyéb már sokal több az opció, magyar kupak nélkül persze).
Kapcsolónak meg piros(~45g)/fekete(~60g) lineáris vagy barna(~55g) taktilis ami neked ajánlott lehet, a tesoronál mindegyik hosszabb úton jár. Kék kapcsolót meg csak akkor ajánlott ha tisztában vagy vele hogy az mi is."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
bugsyonic
tag
Sziasztok! Keresem a következő billenytűzetemet, hátha itt valaki tud segíteni, mert eddig még nem találtam meg, lehet, hogy nem is létezik ilyen.
Amit szeretném, ha tudna:
- legyenek rajta külön makró gombok,
- kicsi legyen, de ne TKL,
- halk - nagyon halk,
- wireless jó lenne, de ezt el tudom engedni
- nagy enter és Í betű kell, asszem ez ISOVan egy g613-asom, tökéletes volt egy darabig, de egyszer elhagytam az usb biszbaszát, kellett vennem gyorsan egyet. A tecsóban vettem egy 3e ft-os Silver Line... billentyűzetet és azóta is azt használom, mert halk és kicsi, meg tök jó rajta gépelni. Csak zsinóros meg nincs rajta makró. Néha előveszem a g613-at, de olyan batár nagy, hogy nem jó rajta gépelni, de a makró miatt kell.
Valaki tud nekem ebben segíteni? Valami ajánlás?
Köszönöm!
-
nagyúr
Talán el tudom dönteni, számomra hogy kényelmes napi 12-14 órát használni a billenytűzetet és hogy nem.
-
nuke7
veterán
-
nyunyu
félisten
válasz Throme #65763 üzenetére
Vékony o-ring se fér bele a dustproof stembe:
(Ejj, de nem fotogén az polikarbonát házas Ice Blue )
Ha tövig nyomom a kapcsolókat, akkor a Silent Whiteon a Cherry kupak alsó éle 2.5mm-re van a kapcsoló plateen felülő fülének síkjától, míg az Ice Bluen 3.0 mm-re, vagyis 0.5mm a difi a két kapcsoló között:
O-ring nélkül 2.1mm marad a plate felső sikja és a világítás miatt fordítva beszerelt kapcsolós billzet és a legfelső soros (E) Cherry kupak alsó éle között, egyenes kapcsolós billzeten csak 1.8mm! *
Egyenesen nézve a kapcsolókat ott is 2.5mm és 3.0mm jön ki a lenyomott állapotra, tehát o-ringezve nem számít a kapcsoló orientációja, nem csattan előbb a Cherry kupak a fordított kapcsolón.
*: C vagy a D soros Cherry kupak elvileg még problémásabb a világítós billzeteken.
Nyilván az Ice Blue-n hiába nézem, hogy tompítja-e a bottom-out hangját az o-ring
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz inf3rno #65760 üzenetére
Ezt az Outemu optikai kapcsolót lehet egyáltalán valahogy hangtompítani?
Dustproof stem miatt az o-ring felejtős.Nem nagyon találtam semmi robbantott képet arról, hogy néz ki szétszedve.
-
Enton
addikt
Na ez így olvasva furcsán hangzik képek nélkül de a képek rögtön megmagyarázzák.
Nálam ennek "tükörképe" alakult ki, középen a kormánnyal, így a kisujjam a ctrl gombon fekszik/nyuszik alap helyzetben.
Nincs ezzel semmi baj amig nem fáj se a csukló se a kar(hát/váll/gerinc), mindenkinek más a kényelmes és a lehetőség/elrendezés.#65752 copass:
Az első hsz-n fetrengtem, az mindent visz:
-
nyunyu
félisten
Leraboltátok a 12k-ért barna kapcsolós K551N-et?
Már nem lehet rendelni se.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Amúgy nem így értettem, rendeltem két redragont, egyet magamnak, egyet ismerősnek, aztán meglátjuk mit tud. Csodát nem várok, de jó lenne egy tartalék billentyű itthonra is, ha az Anne Pro bemondja az unalmast, a másik meg jó lesz ismerősnek, a gumiharangosnál csak jobb lehet. Most 21-ért szerintem megéri akciósan.
A K592-t amúgy mivel lehet tuningolni? Írta itt valaki, hogy rá kell költeni ezekre még 20-at, hogy normális billentyűzet legyen belőlük...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
A kisujjam alatt a Tab/CapsLock van kb. A kisujjam alatt akkor lenne az 'í', ha kicsavarnám a kézfejeim, de akkor középen átfednék egymást - vagy ergonomikus billt használnék persze. Ahogy írtam, nem szabályosan gépelek, plusz elég nagy mancsom van.
Ahogy tartom a kezem, ahogy szabályosan tartani kellene. Könyökök test mellett ofc.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
0:16-nál a stabi mod az nem semmi. ilyet még nem is láttam, hogy belül is sebtapasz. végül is logikus, hogy ott tompít ahol a zaj generálódik.
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #65747 üzenetére
Igen, és szerintem jogosan teszi, ha kiadott 300+ dollárt egy kitre, hogy a tervezési hiba nem fér bele neki.
A 2010-es évek elején a koreai custom világ indulásakor kikísérletezték a méretezésekhez az optimális értékeket, közte ezt is (ha túl nagyra veszed, akkor a rövidebb szoknyás Cherry profilos kupakoknál belátni, ha túl kicsire, akkor magas profilnál akad), csak alkalmazni kell ezeket a számokat, ahogyan szinte mindenki alkalmazza, nem egy űrtudomány. Persze időnként előfordul, hogy valaki szemben megy az autópályán, és akkor jön a dráma jogosan.
A Keychron esetében tervezési hiba a fentiek alapján nincsen, a support válasza az, ami igazán felháborító, és az nagyon.
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #65745 üzenetére
Szóval user error volt.
Gasket mount kell, mert az a menő, a többi fúj, aztán ...
There's a bit of play in the case and plate alignment when it's all assembled.
Csókolom, ez ezen rögzítési módszer velejárója. Ha nem lenne ez a kis ráhagyás, akkor a plate súrlódna a házhoz a füleknél gépelés közben.I found I could get sufficient clearance
Ha túl nagy kivágás, akkor ez nem történik meg, cserébe jön a sírás, hogy belátni a kupakok alá a kupak és a ház közötti résen.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz nyunyu #65742 üzenetére
vki beigazgatta!
"I had issues with MT3, but I didn't modify the keycaps. There's a bit of play in the case and plate alignment when it's all assembled. I found I could get sufficient clearance by being very careful about exactly how they were aligned when I screwed the case together.""amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #65740 üzenetére
Gasket mount, azaz a plate nincsen fixen pozícióba rögzítve. Ha ilyen billentyűzetet szerelek össze, akkor először összecsavarozom, feldobálom a kupakokat, és megnézem, hogy mennyire sikerült jó pozícióba tenni a belsőt, azaz ugyanannyi hely van a kupakok körül. Ha nem jött össze, akkor meglazítom az összes csavart, a plate-et addig mozgatom, amíg jó pozícióba kerül, és meghúzom a csavarokat.
Ha ez nem történt meg, akkor user error. Ha megtörtént, akkor 100%-ig a Keychron sara, amit orvosolniuk kellene (néha képesek a gyártók meglepődni a valóságon, pedig csak tesztelniük kellene a saját kis ökoszisztémájukon kívüli dolgokkal is, amik előfordulhatnak és elő is fognak fordulni DIY kiteknél).
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
az fasza, nem hagytak elég helyet az irány, shit,space-nél és felakad...
reddit vidi
-
nyunyu
félisten
Ez nekem nem tűnik annak, feliratok eléggé ad hoc helyen, nem a világításra optimalizált helyen vannak.
Doubleshot csak nagyon nagy darabszámban gazdaságos, nem hinném, hogy megérné egy öntőforma készlet a világítós, egy másik meg a nem világítós kupakoknak.
Pl. ha megnézed a színes, nemvilágítós Ducky kupakokat, akkor láthatod, hogy pont ugyanazt az öntőformát használják, mint a világítós modelleken, feliratok mindenhol felülre+középre vannak rendezve, a régi, nemvilágítós billzeteken megszokott bal felső sarokban nagyobb karakterek helyett.
Pláne, hogy a doubleshot Redragon kupak így néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Annyit sikerült gyorsan megtudnom, hogy újdonság, és a billentyűzet tervezői tervezték ezt is. Fél éven belül kiderül, milyen a gyakorlatban, és ha jó, akkor valószínűsítem, hogy más is elkezdi/elkezdheti majd használni.
Footprint terén még ez is eléggé nagynak tűnik, így többféle layout támogatását csak korlátozottan/kapcsolót forgatva lehet megoldani.
-
sb95
csendes tag
válasz nyunyu #65733 üzenetére
Igen, nincs háttérvilágítás, de nekem nem is kell. Az RGB-s verziónál is lehúztam volna 0-ra a világítást, valamiért engem zavar, így meg spóroltam legalább néhány ezrest. Mondjuk a MediaMarkt tényleg úgy árulja, hogy "Piros háttérvilágítás", szóval ha valaki nem néz utána, az pórul járhat.
"Doubleshot csak a nagyobb darabszámban gyártott layoutos, világítós kiviteleken van."
Nem csak ott. A Redragon az oldalán ezt írja a k551N (NO BACKLIGHTING) változatra is:
"double-shot injection moulded keycaps" -
nyunyu
félisten
Na jó, csak az a nem mindegy, hogy veszel egy Redragont 12-25k-ért, aztán vérmérséklettől függően beleborítasz még 20-30k-t, meg ~1 nap melót, aztán van egy csendes billzeted.
Ha bedöglik, akkor csak ~20k-t(+extrákat) dobtad a kukába.Vagy megveszed a magyar Duckyt 45-50k-ért, aztán csörög-zörög, de legalább szerelhetetlen is a 2-3 szétszedés után kettétörő háza, meg a fixen forrasztott kapcsolók+LEDek miatt.
Tuningra legalább ugyanannyit kéne költeni, de minimum 2x annyi meló, mint a Redragon.És akkor a semmivel sem kompatibilis alkatrészekből álló, még durvábban árazott Asusokról nem is beszéltem.
Beleolvasva az előbb linkelt reddites Keychron threadbe, semmivel sem különbek customer support terén, mint a velem nagyon nem kompatibilis brigád.
Ugyanaz a vevő van értük attitűd, virítsa a lóvét, aztán húzzon a fenébe.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz Celithrandi #65709 üzenetére
zavarna az ócska anyaghasználat, a hangos és folyamatosan meghaló switchek
Körülbelül a jelenleg kapható piaci választék 95%-át körülírtad ezzel.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
sb95
csendes tag
válasz Celithrandi #65709 üzenetére
Kínai kategória, az igaz, de a mai világban mi nem az? Sok esetben tényleg igaz az, hogy csak a logót fizeted meg, mert ár-érték arányban sehol sincs az adott termék.
Amiket én olvastam erről a Mitráról, azok alapján egy teljesen vállalható billentyűzet, pláne ilyen áron. A teteje/merevítése teljesen fém, szóval eléggé masszív. A barna kapcsolós változat hangja is teljesen tűrhető, a gombok pedig ilyen dupla fröccsentéssel készülnek, azaz nem kopik annyira. 12 ezer forintért a mai világban mit kapsz? Ha 1-2 évet kibír, már megérte szvsz.
-
Enton
addikt
Nekem ez a hotswap jobban felkeltette az érdeklődésem, ez miféle fajta:
Ezt még eddig nem láttam máshol, mondjuk mostanság nem is sok valami van ami felkeltené az érdeklődésem."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
prolad
addikt
Léteznek ortholinear boardokból olyanok, amik keskenyek, de több sor magasak?
Tehát most vagy vehetsz 4x12 (40%), 5x12 (50%) vagy 5x15 (60%) grid elrendezést. Nekem pl 7x10 kellene. Csinál ilyet valaki, vagy ez már az amúgy is kicsi ortholinear szegmensnek az a része, hogy csináld meg magadnak.
BFO 9000 nem lenne rossz (csak az egyik fele) de az csak 9 széles, ott kicsit kellene agyalni a kiosztással. Bár most így hirtelen beugrott egy annyira elvetemült kiosztás,hogy kb jelszó se kell a gépre, mert senki nem mer odaülni elé :D
Ja és nyilván hotswap lenne a jó, mert ha forrasztani kell, el vagyok veszve :D
-
dqdb
nagyúr
Amikor már azt hiszed, hogy nem tudnak már több helyre szivacsot tenni egy billentyűzetben, és szembejön ez
Billentyűzetek terén lassan várható a szivacsból készült ház is, mert a szivacsból készült belső már négy réteggel valóság, és innoválni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz inf3rno #65714 üzenetére
Inkább iso mint ansi. Engem a feliratok nem érdekelnek, csak legyen a helyén a hosszú Í gombja A régi billentyűzetemről is már majdnem minden le volt kopva, de nem zavart mert így legalább a haverok nem jutúboztak vele mert nem tudták beírni mit keresnek
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Archttila
veterán
El kell engedni a Magyar nyelvet. Irodalomba valo nem IT-be debugolni... (vicceltem )
nem.
1998 ota angolul hasznalok minden oprendszert, legyen az desktop, telefon vagy TV barmi.. Es ez mind azert, mert anno a haverom veletlenul Angol Win98-at irt ki a Magyar helyett, en meg csak szimplan lusta volt ujat iratni igy maradt... a tobbi meg mar jott magatol
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
nyunyu
félisten
válasz Celithrandi #65711 üzenetére
És ANSI HU kiosztású bill-t lehet kapni 2021-ben bárhol a világon?
Engem 5 éve nem zavart, csináltam magamnak:
Mielőtt kérdezed: öntapadós fénymásoló fóliáról kopik a toner, nem tartós.
Akkor még ISO kiosztású mechát se nagyon lehetett kapni, nemhogy kupakszettet rá.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #65718 üzenetére
Mazohistáknak biztos jó a Das 4 Ultimate
Nekik igen, mert egy nem túl jó billentyűzet agyonhype-olva.Ha tudsz gépelni, akkor blank billentyűzet csak akkor szívás, ha nem működik az izommemória, mert például eltörted az egyik kezedet, így borult a fix kézállás.
-
nyunyu
félisten
válasz Mephike #65716 üzenetére
Mazohistáknak biztos jó a Das 4 Ultimate, de nekem elég hamar elegem lett az alsó billzeten az SMSben jövő random VPN tokenek gépelését, meg a hülye J3lsz0pol1cynek megfelelést.
(Szerencsére 2 hét múlva megjött a középső kupakszett, aztán fél évvel később meguntam a billzet cipelést, és váltottam a melóban felejthető ócó1800-ra. Azon legalább numpad is volt a VPN tokenekhez.)[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Nekem kell a nagy teli enter és az í betű. Viszont simán megvagyok a feliratok nélkül. Szóval nekem az ISO angol bejött. Az más kérdés, hogy jó gombokat ehhez se könnyű találni.
-
nyunyu
félisten
válasz Celithrandi #65707 üzenetére
király lehet vakon gépelni úgy hogy 1-1 karaktert alt kombóval kell behívni
15 éve szoktam át meló miatt magyar kiosztásra, miközben itthon még bő 10 évig ANSI billzeteim voltak.
Így kezdetek óta AltGr-I/J-t használok ISO billzeteken is.Plusz vagyok olyan mazochista, hogy magyar layouttal programozom, ráadásul nem magyar feliratos billzeteken, így kénytelen voltam megjegyezni az összes Shift+számot, meg az AltGr-eket is.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Celithrandi #65711 üzenetére
Ja azért ez több, mint szánalmas, hogy nincs normális magyar billentyű a 21. században. Jobb lenne valami üreset venni és külön gombokat hozzá. Úgy rémlik, hogy régebben láttam is ilyet. Volt valami német ANSI, amin egy felirat sem volt. Na az való nekem.
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
Nézem, hogy van ilyen: MSI Vigor GK60 HUN, viszont az összes képen angol billentyűt látok. Most akkor hogy is van ez, tényleg magyar lehet a kiosztása? Kailh red van benne.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Celithrandi #65707 üzenetére
Eddig megoldottam, az ü, amit hosszasan szoktam keresgélni, az í, Í esetében lenézek egy pillanatra. :-)
Buliban hasznos! =]
-
Celithrandi
addikt
Nézegettem őket én is, de én úgy ítéltem meg, hogy zavarna az ócska anyaghasználat, a hangos és folyamatosan meghaló switchek. Kb egy redragonról nem láttam értelmes review-t eddig. Gyanús hindu kínai kategória szvsz.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
nagyúr
válasz inf3rno #65704 üzenetére
Én kiosztástól függetlenül AltGr-i/j-t használok, a Yakumo és a Claymore is magyar pl., mert - nekem - sokkal gyorsabb ez a kombó, mint a sarokban, a pókok között keresni az í betűt. (Vakon gépelek, de nyilván nem szabályosan, hanem, ahogy az évek alatt kialakult.)
-
Celithrandi
addikt
válasz inf3rno #65704 üzenetére
király lehet vakon gépelni úgy hogy 1-1 karaktert alt kombóval kell behívni Alapvetően a billentyűzetnek a lényege az lenne, hogy lehet vele gépelni, ha nem lehet akkor nem sok értelme van.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Celithrandi #65702 üzenetére
ALTGR+J és ALTGR+I-vel megoldható, nem akkora gond talán.
Az Asusról mik a vélemények? Van ez a ROG RX Red switch. Az tűrhető? [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Mennyire járható út az amcsi kiosztású billentyűzet és a gombok átmatricázása magyarra? Úgy létezik piros switches billentyű olcsóbban?
Igazából már nem ragaszkodok a Cherryhez vagy a Gateronhoz, tőlem lehet Razer vagy Kailh is, úgyis minőségi ugrás a gumiharangoshoz képest. Csak annyi a lényeg, hogy red legyen meg ne hulljon szét két nap alatt. A TKL is teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mercedes topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- AliExpress tapasztalatok
- Temu
- Lightyear - befektetési app
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest