- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- SSD kibeszélő
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Nem tudom, mibol gondoljatok, hogy egy mar ujonnan is csapnivalo termek idovel jobb lesz.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
HornedReaper
senior tag
Megvettem a Trust GXT 280-ast, mert az Ozone Blade billentyűk közül előtűnő fénye nem tetszene
Jó kis bill, furcsa hogy mennyire halk. Melóban kommersz Logitech-en dolgozom, azon "csattogósak" a billentyűk.
Revoltec XL2-t váltott a Trust, arról már lekoptak a billentyűk feliratai, kap majd matricát.Néha a Trust-on még "félreütök".. Vakon gépírás sajnos nem megy (rendesen), a gombok ledes világítását pedig nappal is be kell több esetben kapcsolni, mert fekete alapon sötétszürkék billentyűk.
Az kicsit fura érzés, hogy nagyon "érdes" a billentyűk felülete, gondolom majd a "zsírtól" és kopástól ez változik.
A gombok világításának "betekintési szöge" sem lenne rossz, ha pl. 30-45 fokban oldanék meg a gyártók a gombokon, mert nagyobb szögben nem annyira látszanak a betűk háttérvilágítással.
Csak remélni tudom, hogy nem szürkék alapból a billentyűk, és festettek, nem szeretném ha lekopnának, remélem ez a 3 év garancia alatt kiderül -
Sziasztok!
Olyan billentyűzetet keresek, ami ebben a cikkben található, csak magyar kiosztással. Apám nagyon gyengén lát és szeretnék venni neki egy ilyen jó billentyűzetet, de ő elég amatőr számítástechnika terén, nem lenne sokkal előrébb, ha amerikai kiosztású lenne. Ismertek ilyen terméket? Köszönöm előre is.
-
cleric
tag
válasz JackFeryll #15491 üzenetére
A sima G1N led nélküli, csak alapfunkciók, ezért csak 20k körül szokott lenni. Az ultimate világít, van rajta jack dugó meg usb és 27-28k körüli.
Ennél mechanikusban csak drágábbat lehet találni, még a Gigabyte Osmium van 30k körül, amiről jókat mondanak.
https://lightyear.com/go/adam149
-
cleric
tag
válasz Atii91 #15489 üzenetére
A Tesoro G1N Ultimate nem opció? Az világítós, és sallangmentes és magyar. Én az alap verziót használom, és imádom, nem kellett sem a világítás sem a makro gombok, így 20k-ért best buy. Illetve ott van még a menő alu változat a Colada, az is tetszetős.
-
cleric
tag
válasz Atii91 #15487 üzenetére
Hát igen, az nekem sem tetszik hogy ott van, de biztos meg lehet szokni. TastyPCtv-nek is tetszik, szóval jó cucc mindenképp
Razerem még nem volt, eléggé megoszlanak a vélemények róla, de az új kapcsolóikat kipróbálnám, hogy milyenek a barnához képest.
Én a Ducky Shine 2 felé hajlanék, mert bejön a minimal design, és nincsenek rajta makro gombok.
-
kalozhun100
őstag
Logitech MX3200-ról mi a vélemény?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Igazából csak a megszokás, hogy kisujjal mindig rábökök a shiftre, ahol az í lenne, aztán mikor visszaolvasom, akkor látom, hogy az í helyén nincs semmi. Ezért ha átraknám a 0 helyére, az is problémás lenne nekem. Na mind1, majd szoktatom magam ehhez az altgr+j -hez. Köszi a tanácsokat.
-
JackFeryll
őstag
válasz HussarF #15479 üzenetére
Nekem sem tetszik ez a kiosztás, de igazából ha megnézel egy szöveget, vagy akár csak itt a hozzászólásokat az "í" betű szerencsére nagyon ritkán fordul elő. Egyébként helyesen nem alt gr +i mert az nagybetűs Í betűt eredményez. A helyes verzió a "repülő ékezetes" megoldás. alt gr + jelen esetben 9 (ez kiválasztja az ékezetet) és utána azt a betűt amire rá akarjuk dobni. Jelen esetben i, vagyis alt gr + 9 majd "i".
Mondjuk ha 80+ wpm-el gépel az ember idegesítő lehet, hogy le kell állni szórakozni vele.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Az a problémám, hogy angol kiosztású billentyűzetem van, amit magyarként használok. Az még nem jelent problémát, hogy melyik ékezetes karaktert hol találom, mert megy a gépelés vakon, viszont a billentyűn fizikailag nincs í betű. Helyette a bal shift hosszabb. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e erre valami megoldás? Pl. szoftveres, hogy ha csak egy pillanatra nyomom le a bal shiftet, akkor ír egy í-t. Vagy bármi egyéb megoldási javaslat?
Köszi előre is. -
bencze
senior tag
válasz JackFeryll #15474 üzenetére
Én a helyedben pirosat vagy barnát néznék, ezek közül inkább a piros a kedvencem manapság.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
cleric
tag
válasz JackFeryll #15474 üzenetére
Gondolom meg lehet szokni, de a feketét inkább hardcore gamingre ajánlják. Ha mindkettőre használnád akkor kék vagy barna a jó elvileg.
-
JackFeryll
őstag
Ha játékra és programozásra kell billentyűzet a fekete switch jó választás ?
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
Új billenygyűzetet szeretnék venni és ebben kérném a segítségeteket. Elsősorban fontos lenne, hogy jól lehessen vele gépelni, és mindenképpen magyar legyen, játékra másodlagosan kellene. Roccat Isku FX-en gondolkodom, egyik haveromnak is az van, elég jónak tűnik, csak nagyon zavaróak a jobb oldali makro gombok, de remélhetőleg azt meg lehet szokni. Esetleg valami más is szóbajöhetne?
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Milyen billentyűzetet tudtok ajánlani ami világít és USB van benne, de ne legyen ilyen 15-20k. Előre is köszi a válaszokat
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
olyan billentyűzetet keresek ami:
0. ISO elrendezésű ( szép nagy enter gombal )
1. Matt, nem csúszkorálós fényes műanyag
2. Numerikusbill
3. kapcsolható háttérvilágítás
4. halk billentyűk
5. lapos de ez igazából mind1
5.1 csuklótámasz ha van jó nem fontos, szintén matt
6. tűrhető árban legyen.
7. nyelv mind1Utált márka: Razer
Köszi.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Valahol ki lehet próbálni mechanikus billentyűzeteket ? (MM ?)
-
kossuth1
csendes tag
Hali!
Ismer valaki olyan billentyűzetet, ami kialakításban olyan, mint a razer deathstalker (süllyesztett gombos), de nem zöld a háttérvilágítása, hanem mondjuk kék, vagy állítható?
-
nyunyu
félisten
Erdekes, elvileg a kek kemenyebb, mint a mostani billzetetben levo barna.
Zold nagyjabol ugyanugy viselkedik, mint a kek, leszamitva a betonkemeny rugojat.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
2csi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Logitech G710+-om. Szeretem meg minden, de az egyik ismerősömnek van egy Razer BlackWindow-ja(nem ledesek a gombok), amibe kék mikrokapcsolók vannak, és azzal sokkal jobb pötyögni.
Nagyon tetszik a 2014 Razer Blackwindow Ultimate, de abba már zöld kapcsolók vannak. Milyen a zöld?
Az lenne a legjobb, ha a Razer BlackWindowba kék lenne és akkor eladnám egyböl ezt és vennék egy olyat. Mit tanácsoltok? Kinézetben van bármi különbség a 2013-as és a 2014-es között, mert ha nem akkor abba tudtommal kék kapcsolók vannak és akkor meg is venném. Ráadásul az még ingyen is lenne ha ezt eladom.[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
Sziasztok,
Szeretnék egy billentyűzetfrissítést végrehajtani a konfigomon.
Jelenleg egy csuklótámasz nélküli (ez eltört, elveszett, valamikor régen, sook sok éve) Genius KB-0210 billentyűzetem van, amivel meg is volnék elégedve, ha az utóbbi 2 évben nem halt volna meg néhány gombja. Néha már-már erőt kell kifejtenem egy-egy gomb lenyomásáért, ha nem a megfelelő részén találom el őket, valamint eléggé zajos a gépelés.Olcsó kategóriában ahogy elnéztem bármit tudok venni, ha egyszerűen csak újat akarnék, de gondolkodtam egy kicsit, és mivel nem a vakon gépelés, és sokat használnám éjszaka is, szeretnék valami led megvilágítással rendelkező, mutatós fekete klaviatúrát, ami nem túl drága (max. 10e Ft, és környéke), kényelmes, akár csuklótámaszos, sima, puha, HALK, mittudomén, kényelmi funkciók. Extra gombok annyira nem érdekelnek, ezen se nagyon használom őket. Hagyományos, magyar kiosztás fontos természetesen. Remélem mindent leírtam...
Van ilyen? Ezt nézegettem: Trust GXT 280, de ez számomra szörnyen "modern", Crysis dizájnú valami. Letisztultabb formában a fenti követelményeknek megfelelő létezik, ami jó is?
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
nyunyu
félisten
Cherry MX-Board 2.0: HE QUIK BROWN FO JUPS OER HE LA DOG
Ugyanolyan sz*r, mint az egypalcas logitechek.MS Ergo4k-t regebben probaltam, egy betut sem hagyott ki a szokasos gepiro tesztszovegbol, ha le van nyomva mindket shift.
Most nincs mukodokepes allapotban, nem tudom ujratesztelni.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
-KP-
addikt
válasz nyunyu #15443 üzenetére
volt egy teszt ahol sajnos elvérzett.
http://www.mmo-champion.com/threads/1185198-Keyboard-anti-ghosting-(NKRO)-list
[ Szerkesztve ]
-
nagyArc
tag
Pár év alatt volt jópár billentyűzetem. Nagyon sokat programozok, ezért nem mindegy, hogy mit püfölök. Igaz, néha úgy érzem, hogy csak azért nem fűlik a fogam a munkához, mert kellene egy jobb billentyűzet
Ha valakit érdekel, leírnám a tapasztalataimat a különböző szerkezetekkel kapcsolatban, igaz, egyik sem volt valami high end darab.
Microsoft Wired Keyboard 200
Ezzel nem volt sok bajom, viszonylag halk, egy teljesen átlagos billentyűzet. Kicsit puhának találom a gombokat, nincs túl pontos visszajelzése a lenyomásuknak. 2 évig használtam, de utána szerettem volna mást is kipróbálni, és jók lettek volna a médiagombok is.Logitech K200
Azt kell mondjam, hogy ez volt az egyik legjobb billentyűzet, amit valaha használtam. Semmi sallang nincs rajta, egyszerűen teszi a dolgát. Nagyon jól érzékelhető a lenyomás, és viszonylag csendes is (de kicsit hangosabb a Microsoftnál). Kicsit ugyan nyeklik-nyaklik-horpad, amikor megnyomok egy média gombot rajta, de ezzel együtt is egy nagyon jó billentyűzet.Genius i220
Ennek a formája tetszett meg a chicklet gombok miatt. Nagyon jónak és masszívnak találtam, egyedül az nem tetszett benne, hogy a space csattogott, ami elég idegesítő volt, mert a többi gomb nem ad ki túl sok hangot, és nagyon jó a nyomáspontjuk.Fujitsu KB900
Ezt pár hete vettem, mert megtetszett, hogy szinte hangtalan (ollós mechanikája van), lényegében egy laptop billentyűzet. De valahogy két hét alatt sem tudtam megszokni. Ennek valószínűleg az volt az oka, hogy az elején van egy csuklótámasz, ami kicsit rövid, nem igazán lehet rajta a csuklót pihentetni, viszont emiatt át kell nyúlni felette, és így már valahogy nagyon messze vannak a billentyűk. Nem volt kényelmes ezen gépelni, sokat ütöttem félre, bár itt a fórumon nagyon sokan szeretik. A mérete a csuklótámasz miatt kicsit túl nagy, és egy asztalon mindig kevés a hely. Összességében csalódás volt.Genius i220
Igen, ez volt már! Csattogott a space. Megszereltem. Egy széles pengéjű késsel finoman kiemeltem a space billentyűt. Ebben van egy fém drót, ami a műanyag merevségét biztosítja, illetve, hogy az egész billentyű egyszerre nyomódjon le, amikor a szélét nyomják. Ennek a drótnak a testben ki van alakítva két bütyők, ami alá befekszik a drót két vége. A csattogást pont az okozza, hogy a bütykök és a fém között van egy pár tizedmilliméteres holtjáték, így ha hozzáérsz a space gombhoz, akkor a fém csattan a kemény műanyag bütykön a holtjáték miatt. A drót két végét ezért betekertem két réteg vastagon celluxszal, visszaraktam a helyére a gombot, és csodák csodájára most semmi hangja sincs (illetve csak annyi, mint a többi gombnak), a cellux megszüntette a holtjátékot. Azóta is ezt a billentyűzetet használom, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ezen tudok a leggyorsabban írni, szinte soha nem ütök mellé.Előbb-utóbb nyitok majd egy billentyűzet múzeumot
-
pityumacy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan billentyűzetet keresek, amelyiken:
-a gombok szigetes elrendezésűek,
-az "End"-es blokk fekvő,
-nagy Enter-e legyen (magyar kiosztás)
-előny az ha kábeles
-játékra is használnám.
Van ötletetek, hogy milyen ilyennel járnék a legjobban? Ja és nem szeretnék nagyon sokat rákölteni (pl max 15ezer). Fel tudnátok sorolni párat?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Derse
tag
Hi everyone!
Pls ajanljatok egy jo billentyuzetet,mert en nem talalok megfelelot.
Kriteriumok:
- vekony kialakitas (szigetes,notebook szeru)
- meg tudjon kulonboztetni minimum 4 gombot egyszerre (jatekokhoz)Arban a Razer deathstalker essential alatt gondolkodok, az jo lenne, de annyit mar nem szeretnek kolteni ra. Elore is koszonom.
Hogyha nékem sok pénzem lesz...
-
nyunyu
félisten
MS Ergo4k eleg jol kezeli a WASD kornyeket, egyedul a kurzorokkal van baja.
Bezzeg a hulye Cherrym mar a W+A utan sem vesz be harmadik gombot.
Plusz hianyzik az integralt hastamasz, meg a csuklom sem szereti a nem natural elrendezeset.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
létezik olyan natural billentyűzet ami mentes a ghosting problémáktól?
-
mcs
veterán
Gondolom jelkésleltetési gondok lehetnek. Unreal Tournament alatt nem hiányozna ilyesmi, viszont néha bosszant kicsit, hogy időnként a vezetékek a lábamra gubancolódnak. Ez utóbbit végülis majd megoldom valahogy, ha nem igazán ajánlott játékra a vezeték nélküli. Köszönöm mindkettőtöknek!
[ Szerkesztve ]
-
mrkorooo
aktív tag
ezt a kerdest magadnak kell megvalaszolni.
alapbol nem biztos hogy vezeteknelkuli cucc jo jatekra, es meg belepo szint is...
bar ez jo lehet attol fuggetlen hogy [vezeteknelkuli][ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Egy belépő szintű Logitech MK220 vezeték nélküli billentyűzet+egér kombó szett megfelelő játékra?
-
Dtomka
veterán
Mi a véleményetek az alábbi billentyűzetről. Főként játékra használnám:
GENIUS KB-G255Jó ez vagy mást ajánlotok?Max 7k ig.
Köszönöm -
bencze
senior tag
válasz nyunyu #15417 üzenetére
Biztosan igazad van, tény, hogy az én billentyűzeteim az olcsóbb kategória, de egyik nyákja sem néz ki olyan jól mint a Filcoé, hanyagabb a forrasztás. Gondolom nem mindegy hol milyen felszereléssel csinálják. Pedig pl a QFR is Costar gyártmány mégis teljesen más kategória mint a Filco. A gh60-nál a fémlemez kb 16$-ban jött ki, gondolom ezt lehet kb viszonyítani. Keycapből sokszor irtó szar minőséget tesznek rá mint pl a HPE-mnél is. Lecseréltem 80$-os vastag PBT-re mindjárt jobb feelingre a gépelés, ez alatt azt értem, hogy elmegyből hirtelen jó lett a szubjektív feeling
A gh60-at a végén valami 115$-ért árulták kábel, doboz és keycap nélkül, és ez csak 60%-os valamint nincs rajta áfa. Nem tudom mennyit adtak el, a publikus lista kb 450 db-ot mutat, elég jó árakat értek el így ránézésre.
Fene tudja, minden pénzbe kerül és a legolcsóbb és a vállalható szint közt árban is elég jó szórás szokott lenni minden egyes komponensnél. Egyedül a kapcsoló ami adott, a részletek elég sokat módosíthatnak a user experience-en mindkét irányba. A merevítés pl arra jó, hogy ne hajoljon, nyikorogjon az egész. Annyira nem szoktam pedig püfölni de valahogy stabilabb érzésre az egész tőle.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Chrys_
addikt
Kellene egy membrános billentyűzet világítással, hangerő-szabályzóval, és esetleg USB-porttal. A billentyűk megvilágítása legyen állítható, ne csak pl. egyszínű fos zöld. Ami még jó lenne, az a sleep gomb megléte.
Mechanikus kapcsolók nem feltétlenül érdekelnek, eddig is membrános billentyűzetem volt és nekem megfelel, csak sajnos folyadékos balesetben elhunyt
Az ár azért ne menjen 20E HUF fölé, ha lehet. De nem kizáró ok. -
Ruuwa
tag
No, beruháztam egy Trust Nola szettre, MM-ban 6k-ért sikerült hozzájutni.
Az egér nagyon egyszerű, kis pöttöm, semmi extra, még fizikai kapcsoló sincs rajta -ami szerintem negatívum-. Asztallapon (lakkozott fa) gond nélkül érzékel, késést, kurzor zizegést nem tapasztaltam, de a finomabb mozgásokat nem mindig kezeli jól.
A billentyűzet egy régi Albacomp példányt váltott, így elég kontrasztos a különbség, sokkal halkabb és lágyabb. És laposabb, amit nagyon élvezek. Talán a gombok kicsit nagyobbak, mint ami nekem kényelmes lenne, de néhány nap után már kezdem megszokni.
Késést nem érzékelek, játék alatt semmi probléma nem volt, minden leütést érezhető késés nélkül közvetített. Ha néhány percig nem kap semmi munkát, takarékra teszi magát, amiből bármely gomb megnyomására azonnal ébred, és a lenyomott gombot azonnal közvetíti is.
Ami kissé zavaró, az a space és a jobb oldali shift lötyögése, előbbi a leghangosabb az egész billentyűzeten. A van, de minek? funkciógombok notikról ismerős Fn+F1,F2....F12 gombokra kerültek, nem lehet őket konfigurálni, alapból a kiírthatatlan windows media playert hozzák elő száműzetéséből.
A NumLock és CapsLock ledek pirosan világítanak, egyáltalán nem zavaró a fényük, és ha nincs használva a billentyűzet, ki is alszanak. Az elemek (két AAA) merülését a NumLock led villogása jelzi, az elemeket mellékelve megkapjuk.
A billentyűzet elég masszívnak tűnik, nem nyeklik-nyaklik. Csúszásgátló gumitalp csak előre került, nem beton biztos, de nem is fog indokolatlanul csúszkálni. A rácsöppenő folyadéknak 3 nyílást alakítottak ki a billentyűzeten keresztül. UEFI (ASRock), Grub, Windows bootizé is kezeli.Szóval egyenlőre tetszik, bár az árát kicsit sokallom, de ha kihúzza 3-4 évig gond nélkül, akkor kibékülök vele.
Pro.:
+Sallangmentes, egyszerű kialakítás
+Relatív lágy és csendes (kivéve a space)
+Energiatakarékos, használaton kívül elalszik
+Matt felület
+Cseppálló, folyadéknak elvezető nyílásokKont.:
- space lötyög
-Egér csak 3 gombos
-Egér nem kikapcsolható ( ő is elalszik, kattintásra ébred, de szállítás közben ez így túró )Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.
-
cleric
tag
válasz Sz4bolcs #15426 üzenetére
Igen, valószínű élettartamban is a mechák jobban bírják (50k leütés / gomb), viszont erről tényszerű tapasztalatom még nincs, mert nem olyan rég óta használok ilyet. Ahogy korábban is írtad, majd 10 év múlva meglátjuk, hogy még mindig állja-e a sarat, én nagyon remélem hogy igen
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz cleric #15422 üzenetére
Te miről beszélsz? Igenis, többek között azt is jelenti, hogy a mechák várható élettartama többszöröse a membránosokhoz képest az elfáradó gumi miatt. Pont ez jelenti a 'más minőség'-et, azzal szemben, hogy szivárvány színekben világít, van rajta 20 makro gomb, és rá van gravírozva a razer embléma.
Mezei user elé teszel egy világító gamer billentyűzetet makro gombokkal, meg ezt a fentebb linkelt puritán model m-et, álmában nem gondolná, hogy mekkora értékbeli különbséget képvisel az utóbbi csupán a minősége miatt.
-
Pityu.
nagyúr
válasz cleric #15422 üzenetére
Értem de akkor is én jobban szeretem a tartós cuccokat mint hogy kiadjak egy vagyont és nemsoká elhalálozik valami,de tudom mai világban már nem a tartósságra mennek hanem a profitra.
#15423mrkorooo
Hát a napi használat azt takarja hogy nem csak nézegetem,egész nap hanem szöveget irkálok vele,meg játszok is,meg egyszer kétszer apró püfölés is volt méregből,de semmi baja,viszont a revoltec egérről nincs jó véleményem.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
mrkorooo
aktív tag
lehet hogy draga volt, de pl en elvbol nem vennek valami kis gyarto cuccat, inkabb nem veszek semmit.
sokat vartam hogy vegyek a billentyut, es pl en nem szivesen vettem volna egy ozont pl, de meg a roccattol is idegenkedek. lehet nincs igazam de valahogy nem jonnek be az ilyen cuccok.
nem veletlen nem hasznaljak ezeket a cuccokat azok a 'profi' felhasznalok akiknek tenyleg fontos a minoseg. -
Sz4bolcs
senior tag
Amúgy meg nem a mechanikus a drága megoldás, hanem a gumis az olcsó... emiatt váltotta le a mechanikusokat.
Agyfaszt kapok a gondolattól, h. 20 éve általános iskolában többnyire mechákat használtunk, amiket gondolom kiszórtak a gépekkel együtt a szemétbe, ahogy 'fejlődött a technika'..
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz Pityu. #15418 üzenetére
ühüm 8)
10 év múlva megbeszéljük rovatunkat olvashatják..
Majd jöhetnek a hasonló videók: "...This is my very first keyboard with rubber dome switches from 2010"
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz cleric #15414 üzenetére
lehet neked akármilyen drága billenytűzeted sem bírna ennyit mint ez,pedig nekem napi használatban van és sosem volt vele gondom.És nem mai gyerek,ennyit a drága billenytűzetek drága megoldások dologról.
-
nyunyu
félisten
válasz bencze #15413 üzenetére
Merevito lemez?
Par eve kerestem egy hobbiprojekthez 10x15 centi meretu acellemezt, boltban nem voltak hajlandoak ilyen kicsit adni, mondvan nincs ara az acelnak.
El kellett hoznom egy 10 centi x 1 meteres csikot valami 150Ft-ert.Metalloglobusnal most 3621Ft egy tabla 0.8-as acel, ami 2x1 meter, ez egy billzethez szukseges 45x15 centire vetitve 122Ft.
Vagasi koltseg meg tenyleg sok, hiszen 5.6 centi egy kapcsolo helye, ebbol kell ~110, plusz korbe is kell szabni az egy billzetnyi lemezt, igy durvan 7.5 meter jon ki lemezenkent.
Neten talalt legolcsobb ar 2mm acel vagasara 500+afa meterenkent...
Ez mondjuk felezheto, ha egymasra raksz 2 0.8-as lemeztó, es ugy vagod.Nyilvan nagy tetelben olcsobb, mint egyesevel.
Igy sem hiszem, hogy 2k-nal tobbe kerulne a merevito lemez.
Kupakok? 25-40$-ert talalsz a neten egy komplett szett egyedi kupakot.
Nagy tetelben nem hinnem, hogy ilyen draga lenne.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Sz4bolcs
senior tag
Szia! Pár dologra kell figyelni:
A quickfire TK kis enteres, usa kiosztású, tehát nincs rajta hosszú í, azt alt+J lenyomásával tudod csak elérni.
Nem tudom, létezik-e belőle UK kiosztás, de a boltokban jellemzően ez rendelhető.Másik: Numpad: TK numpadján nem tudod egyszerre használni a kurzormozgató gombokat, a * - / karakterekkel, és a számokkal. Ha pedig numlock be van kapcsolva, akkor használni tudod a numpad összes gombját, kivéve a kurzormozgató gombokat.
Tehát vagy van numpaden * - / jeled, akkor nincs kurzormozgatód, vagy pedig van kurzormozgatód, és akkor alt+ kombinációval kell összehoznod ezt a három karaktert.Végül pedig: három fajta mikrokapcsolóval adják ki a mechanikus billentyűzeteket (brown, red, blue), ennek érdemes utánaolvasni, ha már megtapizni nem tudod őket. Brown a középutas, azt ajánlják azoknak, akik nem tudják, milyet szeretnének. TK brown-nak, amúgy gyönyörű a fehér háttérvilágítása.
Ha nem feltétlenül kell háttérvilágítás, én a helyedben inkább a Quickfire XT-ket nézegetném, annak teljes értékű numpad-je van.
-
cleric
tag
válasz Pityu. #15411 üzenetére
Ez hülyeség hogy a minőséget meg kell fizetni
Általánosságban igaz, hogy azt kapod, amiért fizetsz (hacsak nem nyúlsz nagyonnagyon mellé).Az általad említett Revoltec billnek köze nincsen azokhoz a mechanikusokhoz amikről itt szó van. Az egy membrános cucc háttérvilágítással, ránézésre nem túl magas minőségű műanyagból, ezek alapján tényleg annyit ér, amennyiért vetted.
Nem azt mondom ezzel, hogy nem működne hibátlanul vagy nem lenne jó, csak más kategória.
-
bencze
senior tag
válasz nyunyu #15412 üzenetére
Azért azt gondolom nem ennyire egyszerű. Ott van a nyák aminek a minősége igencsak számít. Esetleg a merevítő fémlemez ami nincs mindegyikben de nem hajlik össze-vissza a billentyűzet, ha ilyet tartalmaz. Ok csak egy darab fém de összevissza kell lyuggatni elég pontosan, az is viszi az árát. Aztán a billentyűsapkák is az olcsótól a drágáig elég nagy szórásban vannak. Meg egyszerűen a QA folyamat - ha sokat kidobnak akkor a többin kell visszahozni azok árát. A 'jó' márkák hibaarányban is jobbak és ez sincs ingyen. Nem tudom mennyi a profit margin rajtuk, biztosan az is van elég rendesen, de sokak szerint azért szokott különbség lenni a low end és higher end közt. Az eddigi legjobb billentyűzetem a QFR az kiemelkedik az árkategóriájából (habár az egyiknek van valami kábel érintkezési hibája, lehet, csak a kábel) de amúgy jobb pl a HPE-mnél. A Filcot sokan dicsérik, meg a Ducky jobb cuccait is. Nekem van egy olcsó duckym is, na az olyan is lett (igaz nem mx kapcsolós de nem csak azzal van baj). Most pokert és model m-et nem veszem be a sorba mert azok eléggé mások...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
nyunyu
félisten
válasz mrkorooo #15408 üzenetére
En meg mindig nem ertem, mi kerul egy mechanikus billzeten 40-50k-ba?
Cherry MX-Board 2.0 ~14.5k Hong Kongbol postazva, ebbol ~4k a csomagon levo belyeg...
Oke, burkolat, kupakok minosege csapnivalo, kb. az ezres arfolyamon mozgo noname billzetekkel vetekszik.De megiscsak van benne 104 MX Brown, ami a legdragabb alkotoeleme a mechanikus billzeteknek.
-
Pityu.
nagyúr
válasz cleric #15409 üzenetére
Ez hülyeség hogy a minőséget meg kell fizetni,nem mindíg olcsó húsnak híg a leve mai világban már a drága termékek sem olyan megbízhatóak,nekem pl egy revoltec lightboardxl2 van de még sosem volt baja pedig nem mai gyerek és anno 8000Ft ba került.
-
cleric
tag
válasz mrkorooo #15408 üzenetére
Huhh, nem semmi, de hát a minőséget meg kell fizetni
Én nyüstölök már egy ideje egy alap, háttérvilágítás nélküli Tesoro-t, MX brownost, amikor vettem még ez tűnt a legjobb választásnak a nagy enteresek közül, és csak 20k-ba fájt. Ja és járt ehhez is ajándék egérpad.
Az új Razerekre viszont kiváncsi lennék, hogy mit sikerült alkotni a saját gyártású kapcsolókkal (zöld, narancs)
-
mrkorooo
aktív tag
válasz cleric #15403 üzenetére
en is meglepodtem mikor meglattam a kepet 1440p-be hogy milyen s*ar
52K volt a vege mindennel, es meg 1 egerpadot is kaptam hozza.
Sztem igen megerte, razer arba kaptam egy talan jobb billentyut. (nekem jobban bejon mint a blackwidow)
amugy tesoro colada volt meg versenybe az itthoni valasztekbol, de nem volt US vagy UK kiosztas, akkor kezdtem el keresgelni valami ritkabb cuccok kozott es ez nyert a filco,leopold versenybe -
sihu
tag
Sziasztok!
Programozáshoz szeretném megvenni életem első mechanikus billentyűzetét. Kb olyan 20-30k-t szánnék rá. Eddig még nem használtam mechanikus bill.t így tartok tőle kicsit. A háttérvilágítás előny, de nem fontos annyira.
Eddig a CM Quickfire TK-t néztem ki. Mik a tapasztalatok evvel, esetleg valami más modell?
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Ma vettem egy logitech m185 egeret + mellé egy k360 billentyűzetet Első kérdésem annyi lenne, hogy éjszakára ki kell kapcsolni vagy van ezekben már ilyen intelligens energiagazdálkodás és lekapcsolnak maguktól egy idő után?
T
-
Pityu.
nagyúr
válasz nyunyu #15404 üzenetére
De miért kéne az igényeimet lejeb vinni?Mind három felsorolt billentyűzet 8000Ft ból simán kijön,és eddig a genius a legszimpatikusabb,most egy revoltec lightboard XL2 van,egyenlőre még jól működik,csak a világításban láttam egy két helyen halványodást észre,vagy csak képzelődöm.Játszani is szoktam de még csak nem is gamer egerem van,tehát azt akarom mondani nekem az alapab dolgok is megfelelnek eddig semmi hátrányt nem láttam belőle.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Pityu. #15402 üzenetére
Na most néztem világítós billentyűzeteket max 8EFt ig hármat találtam szimpatikusnak,és a leg lényegesebb dolgok hogy ne legyen zavaró a fénye,nappal is jól látszanak a betűk,és ne nagyon dögöljön be,és magyar nyelvű legyen.
Most vagy az igenyeidet kell lejjebb vinned, vagy a keretet megduplazni.
Mondjuk a Tesoro Durandal Ultimatere a triplaja sem eleg.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Billentyűzeteket nézegettem,bár még nem biztos hogy cserélni kell,bár a mostani revoltech billentyűzetem már nem mai darab világítós bár mintha már nem mindenhol egyformán világítana.Na most néztem világítós billentyűzeteket max 8EFt ig hármat találtam szimpatikusnak,és a leg lényegesebb dolgok hogy ne legyen zavaró a fénye,nappal is jól látszanak a betűk,és ne nagyon dögöljön be,és magyar nyelvű legyen.
ezeket néztem
-Genius KB-G265
Erről csak azt olvastam rosszat hogy néha 30 másodpercre kikapcsolt aztán vissza de volt akinek a beépített usb re volt valami dugva,van akinek meg valami illesztő programot kellet frissíteni és gond mentesen működött,a betűk nappali láthatósága nem tudom milyen lehet.-A4Tech KD-126
erről mondjuk olvastam jót is rosszat is,pl hogy a talpai billegnek,de videón néztem a világítást elég jó és a betűk is jól látszanak nappal.Zalman ZM-K400G ?
Erről viszont semmit sem tudok.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- Automata kávégépek
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...