Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadres
újonc
válasz DR|FTK|NG #89398 üzenetére
Értem köszi, tervezem nyáron a vásárlást, MAXIMUM 190k!
Összeállítanál nekem egy konfigot?
Ramból kingstont hanyagolnám, inkább Corsair Vengeance ramot csak nem tudom melyiket , mi a különbség a kit, green között...
i5 4590 procihoz milyen lap kellene?
VGA-ra elég lenne akkor a GTX750 TI.
Tápról jókat hallottam, azért választottam azt.
Ház pedig egy jó szellőző kéne.
-
Borisz76
veterán
Sziasztok :
Jelenlegi konfigom :
Ház : Cooler Master HAF XBTáp:Enermax Revolution87+650W*Alaplap:GIGABYTE GA-Z77X-UD3H*CPU:Intel Core i7-3770K*Hűtő : Noctua NH-D14*Memória : Corsair16 GB DDR3-1600Quad-Kit*VGA:SAPPHIRE 7970 VAPOR-X GHz Ed.*SSD:Samsung 840 Pro 2,5" 256 GB
A PC házat szeretném a lehető legkisebb méretűre cserélni amibe még beleférnek a cuccok.
Ha kell akkor cpu hűtőből veszek kisebbet.....
Melyik modellt ajánlanátok ?!Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz hadres #89397 üzenetére
Nagyon nem jó.
i5 4440 ~ 52k
+ha kell: Raijintek Aidos ~ 5,5k
Gigabyte B85M-D3H ~ 19k
2×4GB normál magas 1600MHz-es RAM, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 20-23k
WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~ 13-15k
+ha kell: HyperX Fury 120GB ~ 18k
GTX 750 Ti(pl Gigabyte WF2), GTX 960, R9 280 ~ 41-60k
Thermaltake Hamburg 530/Berlin 630, FSP Raider 550(80+ Bronz), FSP Raider S 550(80+ Silver) ~ 13-19k
CM N300, Fractal Design Core 2500 ~ 11-18k
Összesen: 184-229,5kODD biztos kell?
Miért nem jó, az amit írtál:
-lap: Ez jó, de nem Haswell Refresh-hez.
-CPU: Nem éri meg(csak az i5 4590 éri meg a refreshek közül).
-RAM: Normál magas kéne, nem ilyen izé...
-VGA: Nem kell LP.
-HDD: EZRX rossz, EZEX jó.
-Táp: Nem éri meg az árát.
-Ház: Egy rossz vicc, fele ennyiért jó lenne netezős(Celeron G/Pentium G) gépekhez. -
Max_218
tag
COOLERMASTER N300 ,-házba jó vétel lenne procira( fx 3850) ,egy COOLERMASTER Hyper 212 EVO-hűtő?
beleférne ? -
membrandj
nagyúr
válasz balintcj13 #89392 üzenetére
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
2x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 22k
gtx 750 Ti 2GB ~ 42k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
cm n300 ~ 13k
fsp hexa+ 400W ~ 13k
~176k.
Drágábban:
Kingston fury ssd 120GB ~ 18kSSD-t ne hagyd ki , ha futja.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
balintcj13
csendes tag
Sziasztok!
Egy kedves ismerősöm játékra szeretne egy PC-t kb 180-190k értékben, sajnos én rég nézegettem a piacot, így nem vagyok képben, tudnátok ajánlani egy jó konfigot?
Köszi előre is, balintcj13
-
Igen, ha felpakolod a legfrissebb "BIOS"-t, menni fog mindegyik, mivel Neked már megvan a lapban működő CPU-d, így a frissítés is megy, azért nem ajánlják a B85+Haswell-R kombót, mert nem friss verziós lapokban nem indulnak, úgy meg nehéz frissíteni.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Dyde
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #89389 üzenetére
Ó az szuper köszönöm, ezt nem tudtam. Mikor vettem a gépet akkor próbáltam spórolni ahol lehetett ezért G3220 került alá, meg csak 4 gb ram. És akkor segítettetek hogy a hashwell procik nem biztos hogy jók lesznek, de akkor gondolom azért mert ha régi lett volna a bios, frissíteni se tudtam volna sehogy. De akkor ha most frissítem, akkor menni fog az összes 1150es haswell proci is ugye?
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok. Egy i3-4130 proci ki tudja hajtani teljesen a GTX 750Ti-t? Vagy csak az i5-4440. ASROCK B85M Pro4 lapom van, és tudom hogy pl az i3-4160 nem biztos hogy kompatibilis lesz ellenben az i3-4130al. Tudnátok még mondani más i3, i5 alternatívákat is ami biztos hogy menni fog a lappal? Aprón nézelődnék hátha lenne valami jó áron.
-
membrandj
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #89380 üzenetére
Lapozófájl és hibernálási fájlra keress rá google-n. Lapozófájl simán elfoglalhat 8-16GB-ot.
Win + alap progik ~ 15-25GB kb.
Ha van 8GB ramod, akkor lapozófájl 12GB simán elmegy. Hibernálási fájl is simán 5-6 GB.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz IMIIKE1998 #89380 üzenetére
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Mi a teendő, ha a 48 Gigás C meghajtón nincs 1 Kb hely se? Csak a Windows +alapprogramok vannak rajta A winchester amúgy 150 Gigás.Légyszi segítsetek! -
ggbuffon1897
őstag
válasz Zsivaagoo #89373 üzenetére
most erre meg azt mondom, h nekem meg az MSI lapokkal van szinte csak szar tapasztalatom alaplapot illetően (amd és intel alatt is)..intel lapoknál pl 3 ismerősöm 25k feletti "csoda" msi lapjain szart be az alaplapi hangkártya fél év előtt...
hozhatunk itt nagyüzembe példákat, csak nem nagyon érdemes, egymás baszogatásába se tudom minek belemenni
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #89373 üzenetére
Attól,mert te nem tartód jónak még nem lesz rossz. Magánvéleményed lehet persze.
", hogy AMD platformra a full drága lapjaik sem jók, nem az AMD-t minősíti, "
Akkor kit? A lapgyártó tehet róla,hogy olyan tápellátásos lap kell a procikhoz, amik nem olcsók?
Érdekes, az intel el tud pötyögni egy 3+1-es tápellátásos lapon is..
Asrcok am3+ lapok nem jók, ezt nem vitatom.
Ott egyértelműen jobb a giga és az asus,de 1150 fronton az asrock az egyik legjobb ár/érték arányban.Am3+-ra gondoltam amd esetén. Fm2 egy gyenge mellékág.
"AMD utálatod pedig közismert itt a fórumon. (Ez szíved joga.) Az AMD nem kötelező választás egyébként, hanem néhány - anyagi - esetben megfontolandó alternatíva."
Nekem nincs amd közutálatom, szimplán logikus gondolkodásom van. Amikor egy fx 6300+ hozzá való lap+ minimál hűtés kb 5k-10k-val olcsóbb egy i5-nél, akkor az nem lesz jó vétel számomra.
Én nem tehetek arról,hogy az amd évek óta ül és nem ad ki procikat.
Fm2+-ról meg már rengetegszer leírtam a véleményem. Értelmes játékra még nagyon gyengék az ipg-k, netezésre , filmezésre pedig már egy 10k-s celeron is megteszi.Nem én utállom az amd-t, hanem te imádod valamiért. "(Ez szíved joga.)"
Köszönöm,bár sose foglalkoztam a ranggal. Az egyedi avatar érdekelt,de ahhoz nem kell ilyen " komoly" rang.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Lap: Bios frissíted és i5-3470 is mehet akár, bár sikerült a legolcsóbb alaplapot kiválasztani anno..
Ez használtan ~ 35k körül vagy olcsóbban i5-2500 ~ 30k, ehhez nem kell frissítened.
Ha hűtő nincs: Deepcool gammaxx 300 ~ 6k, munkánál számít-Ha van még ezen felül is pénz, akkor vga,de ott a mi erősebb lenne, az már erőseb 50k+,de inkább 65k.
vas337
Fsp raider 550 lenne az ideális,de min fsp hexa+ 500W vagy a TT berlin.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
asdf74
tag
Sziasztok. Gyors kerdes, mi a teendo ha cpu-ba integralt videovezerlorol direkt vga-ra valtok. Elore is koszi!!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz membrandj #89369 üzenetére
Kedves membrandj fórumtárs!
Aki ismeri az Asrock történetét és jelenlegi munkásságát, az tudja, hogy az Asrock 2 féle dolgot gyárt:
- sz@rt olcsón,
- sz@rt drágán.Mindkettő működik valahogyan ideig óráig. Kérlek engedd meg nekem, hogy 25 év IT múlt után lehessen negatív véleményem egy olyan gyártóról, amelyik az Asus emlőin nevelkedett egy ideig, de nem szívott magába elegendő tudást.
Az, hogy AMD platformra a full drága lapjaik sem jók, nem az AMD-t minősíti, lévén a másik 3 gyártó képes jó lapokat gyártani. (Szart azért tudnak gyártani ők is, de aminek már messziről kellemetlen szaga van, abba értelmes ember nem nyúl bele még kesztyűben sem, nemhogy puszta kézzel.)A Giga/Asus/MSI trio nekem már bizonyított az eltelt évtizedek alatt és a közelmúltban is.
" 25 ezer ft alatt nincs értelmes lap a porcijaihoz, mert annyira kényesek.." -- i5 alá sem tennék 25K alatti lapot. Egyébként AMD FM2+ lap --> 16,3K
--------
AMD utálatod pedig közismert itt a fórumon. (Ez szíved joga.) Az AMD nem kötelező választás egyébként, hanem néhány - anyagi - esetben megfontolandó alternatíva.Egyébként fogadd gratulációmat amiatt, hogy amíg én "mozigépész tanfolyamon" voltam, addig belőled "NAGY úr" lett.
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
vas337
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm az eddigi segítséget!
Javaslatok alapján az alábbi konfigot állítottam össze:
Asus AMD Radeon R9 270X DirectCU II, 2048MB VAGY Asus AMD Radeon R9 280 OC DirectCU II videokártya, 3072MB - Közeljövőben fog eldőlni, hogy melyik fér majd bele a keretbe..
Intel Core i5-4440 3,1GHz
HyperX FURY Blue 4GB Memória, DDR3, 1600MHz + már meglévő AMD Entertainment Edition 4GB DDR3, 1600MHz (Az AMD-t lecserélném a későbbiekben ha szükséges.)
Asrock B85M Pro4 alaplap
CoolerMaster NSE-300-KKN1Táppal kapcsolatban még szeretnék tanácsot kapni, hogy melyek lennének megfelelőek a két kártyához?
Szeretnék olcsón megbízhatót amennyiben ez lehetséges. Az alábbi kettőről mi a vélemény?
Cooler Master RS600-ACABM2-WB 600W VAGY Thermaltake Berlin 630W
Előre is köszi!
-
KunyA
csendes tag
Sziasztok, lenne egy ilyen (képen látható) konfigom és kicsit frissíteném itt ott, főleg játékokhoz, 3D rajzolásra használom!
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Xmodule #89359 üzenetére
Cl7-es ramon semmit nem nyersz.
Cl9 1600 mhz vs cl 11 1333 mhz között is szinte 0 az eltérés..
Z97 normális lap az 35-40k.Ennek a lapnak semmi értelme.Milyen ház?
i5-4590 ~ 55k
asrock h97 performance fatality ~ 28k, olcsóbb lap asrock h97m pro4 ~ 22k
2x4GB ddr3 corsair LP cl9 ~ 23k
290 helyett gtx 970-et vennék. Msi gaming, asus strix.
Ha normális házad van és belefér hosszú vga, akkor giga g1.Fsp raider 550.
290 melegedős jószág, szóval írd le a házad típusát.
Illetve 290 esetén procira hűtő: deepcool gammaxx300 ~ 6kZsivaagoo
"AP: Asrock-ot lehetőleg ne (mit kezdjünk egy olyan gyártóval, aki VGA-t nem csinál, AMD alá meg, amit művel az enyhén szólva is f0s."
Ezt a hülyeséget.
Mintha a skodát azért szídnád,hogy nem gyárt sport autót, terepen meg gyenge.. kb. Mi köze az 1150 foglalatos lapjainak az am3+ lapjaihoz?
Ez inkább az amd hibája,hogy 25 ezer ft alatt nincs értelmes lap a porcijaihoz, mert annyira kényesek..xNAGOYAx
Vga-s topicban érdeklődj.
Alaplapnak semmi köze a vga-hoz.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
válasz Zsivaagoo #89361 üzenetére
Meséld már el, hogy miért rossz az, ha egy gyártó csak lapokkal foglalkozik? És miért baj az, hogy nem gyárt VGA-t?
Az, hogy nem gyárt AMD alá jó lapokat, nagyon egyszerű a magyarázat. Az AMD elfelejtett CPU terén lépést tartani a piaccal. Ezt fentebb többször kitárgyalták már.
Nem vennél Dell monitort, mert nem gyárt VGA-t és lapot AMD alá?
Nem kötekedésből, de érdekelne a miértre a válasz.
xNAGOYAx: Ha az én véleményem is megfelel, akkor a simából a Sapphire Dual-X verzió, vagy Asus féle DirectCU2Top (DC2T), ezeknek jó a hűtése, ami 280 esetén kifejezetten előny, meg úgy egyébként is az.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
xNAGOYAx
tag
válasz membrandj #89358 üzenetére
Szia köszönöm a válaszod!
Ahogy te is írtad valamikor majd megjelennek az r9 3xxx-es szériák , pont ezért akarok olyan gépet ami majd ki is tudja szolgálni azokat a kártyákat ezért nem akarok gyengébb alaplapot venni. Késöbb mint írtam mindenféle képen veszek ssd-t az első konfigba is. Te az r9 280-ból melyik gyártótól lévő karit ajánlanád?
A másik gond, hogy a 2 konfig abban különbözik, hogy az elsőben bármit alakíthatunk ha a keretbe belefér, de a másik egy komplett konfig amiben csak az ssd-t, ramot és avg-t lehet cserélni. Így sajnos ezért nem írtam olyat, hogy milyen a táp márkája stb...
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
RAM-ból jó a DDR3 1600MHz CL9 is, akár 2x4GB akár 1x8GB modulban is. (Utóbbi RAM bővítés esetén jön jól, ha a játék mellé egy kis munka is befigyel, vagy a 8 giga kezd kevés lenni egyébként.)
LAP: Asrock-ot lehetőleg ne (mit kezdjünk egy olyan gyártóval, aki VGA-t nem csinál, AMD alá meg, amit művel az enyhén szólva is f0s.) Van Giga/Asus/MSI ezek szebbek is, jobbak is. Z-s lap a jövőre várva hüleség egy non-K proci mellé. Vagy legyen tuning lap és tuning proci most, vagy mellőzni kell a tuning opciót. Legyen valami H97 Giga/Asus/MSI a 4690 mellé.
VGA: Meg kéne gondolni az NVidia opciót is GTX970/980 tájékán. Szerelem és a kedvezőbb ár döntsön.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
zsoika
addikt
Szia! Táp FSP RAIDER 550W vagy Thermaltake Hamburg 530W de az új belsős ne a HEC mert az kaki.
Úgy ismered meg, hogy fekete az adatlapja, a német zászlós tricolor meg nem jó...telefonon rá kell kérdezni hogy melyik van nekik de szerintem lassan a régi HEC belsős kikopik. Esetleg ha nem boltból veszed Lec kollégának biztos Sirtec belsős van
Én nem vennék most bele Z-s lapo,t mert mindig aktuális konfigot rakok össze...ha most nem k-s procit veszel később sem fogsz olyat venni és azon kapod magad, hogy elavult a géped. Az mondjuk igaz hogy néha nem sokkal kerül többe a Z-s a H-stól (pl.Én is ezért vettem Z-s lapot nonK-s procihoz). A lényeg az hogy ne azér vedd a Z-st mert majd valamikor, talán, esetleg procicsere lesz.[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
Hali.
Ismerösnek lenne egy uj konfig. keret 250k max.
eddigi ötlet:
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL7 KIT CMZ8GX3M2X1600C7R
ASROCK Z97 Pro3
i5-4690 (egyelöre aztan par ev mulva talan valami K-s ha mar nem eleg a sima azert a Z-s lap)
MSI R9 290 GAMING 4G
táp: ide ötletet várnékMeg ugy az egésszel ti hogy csinalnatok?
HDD/SSD és ház marad. perifériák szintén.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
membrandj
nagyúr
válasz xNAGOYAx #89355 üzenetére
"Tápegység 750W 85Plus"
Ez semmi. Ez így kevés..Ház is low end,r9 290 pedig melegedős keményen.
V300-as kingston nem ajánlott abszolút.
Tele van hibás, nem jó dologgal.
Lap is eléggé fapad.I5-4590-el vedd, az éri meg.
i5 vs i5 között nincs különbség.. 1-2 %. Játékok alatt főleg.Én 280x-et se vennék, mert sok hibás volt. Farmoltak stb. Ott a sima 280, ami tuninggal 280x szint és megbízhatóbb.
Lassan majd jönnek az új amd kártyák is elv.
Ha marad az amd kártya, akkor deepcool gammaxx 300 ~ 6k nem árt és inkább 4590,hogy ne szórakozzon az órajellel és ne melegedjen a vga miatt.SSD-t rakjt az elsőbe. 120GB kingston fury ~ 20k
Olcsóbb lap+ proci:
i5-4440+ asrock b85m pro4. 290-hez már mondjuk nem venném, bár 290-et se vennék..Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz SamSem58 #89354 üzenetére
Nagyon hektikusak az árak, az Asrock B85M PRO4 is egy héten keresztül 20-22K között ugrált, 2 napja meg egy rövid időre leesett 19.2K-ra. Érdemes pár napig figyelgetni, és jókor lecsapni. Üdv!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
gantum
tag
válasz membrandj #89334 üzenetére
köszönöm a részletes választ! nem spanyol viaszt akartam, csak ezekről a dolgokról nem tudtam, amit te írtál, hogy probléma, vagy figyelni kell rá.
i3-on nem igazán gondolkodtam, de youtube videókon úgylátom azért lehet vele játszani. azthiszem akkor i3-as konfig lesz, megbeszélem velük, ez így egész jónak tünik. -
xNAGOYAx
tag
Sziasztok régebben kértem már tanácsot akkor sikerül egy gépet összehozni ,de nézegettem neten kész gépeket és találtam egy kész konfigot. A kérdésem az lenne ti melyiket ajánlanátok játékra lenne használva sajnos konkrétan nem tudom az r9 290 es kari milyen( legördülőmenüből lehet kiválasztani ) . az első konfig amit itt kaptam tőletek a második a már kész. A lényeg, hogy nem tudom megéri e annyira az ssd és a vga , hogy gyengébb legyen az alaplap és a proci mert később ha lesz rá lehetőségem akkor veszek bele amúgy ssd-t a 4690-es kofnigba és ha lejjebb megy majd a 290x-ek ára ( vagy talán még egy 280x vapor) befektetni.Szerintetek melyik az időtállóbb ?
Alaplap ASROCK H97M Pro4
Processzor INTEL Core i5-4690 3.50GHz 1150 BOX
Memória HyperX 8GB Savage DDR3 1600MHz CL9 KIT HX316C9SRK2/8
Videókártya SAPPHIRE 11221-12-40G R9 280X 3GB GDDR5 Vapor-X Tri-X OC Boost PCIE
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
Ház ZALMAN ZM-Z9 Plus fekete
Táp FSP Raider 550(komplett konfig)
Processzor Intel Core i5-4460
Hűtés gyári hűtő
Memória 8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston
Merevlemez TOSHIBA 1TB 7200rpm 64MB SATA3 + 120Gb kingston sdnow v300
Alaplap ASRock B85M-DGS
Grafikus kártya amd radeon r9 290
Optikai meghajtó SAMSUNG 24 x DVD-RW
Tápegység 750W 85Plus
Ház EVOLVEO K4Előre is köszi a választ szép estét !
[ Szerkesztve ]
-
SamSem58
aktív tag
-
SamSem58
aktív tag
válasz membrandj #89348 üzenetére
Az MSI MS 7680 akkor notebook, amikor én szűzkislány vagyok 2011 december eleje óta ez a fő (asztali) gépem. Ajánljatok egy jó Gigabyte alaplapot, sorry, de én a Gigában én hiszek - (8 évig sokat dolgozott az előző Gigás gépem, sokszor ment a FrontPage napi 14 - 16 órát és most kell selejtezni, mert meghalt az északi híd...)
Samsem
-
zsoika
addikt
válasz IMIIKE1998 #89346 üzenetére
Az alaplap kuka 8320 hoz. Pár sorral fentebb írtam és a linkre kattintva nézhetsz hozzá lapot. Memóriában 1866 mhz elég 2x4GB KIT, GPU-t játék donti el de mind a 2 kb egy erős. Nekem BF4 multiban majdnem 3Gb memóriát fogyaszt ultrán tehát a 760 2GB ja kevéske de ennek ellenére nvidias játékok meg szebben futhatnak mint ATI val.
212 EVO kevés lesz a tuninghoz és ugyebár az AMD-t vétek nem tuningolni.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz asprey #89341 üzenetére
Na, hogy megy? Vélemények?
Proci mi lett?
Monitort próbáld rábuktatni a másikra. Tehát az egyik oldala takarja a másiknak az oldalát. Így szintkülönbség lesz köztük,de legalább fele akkor a káva.IMIIKE1998
500 font az nem 150k,közel se.FX-re még kell a cm hyper 212 evo, tuti.
A lap nem jó,gyenge a tápellátása.SamSem58
Ez borzasztó, ezek 4-5-6 éves elavult dolgok.
Alapvető dolgoknál az ssd gyorsít. Office és társai, nem a proci.
Munkánál corell és társainál a proci és a ram.
Asrock h81m-hds g3220 1x4GB ddr3 ram, ez a legolcsóbb értelmes. Itt van hdmi is.Szerk.:
MSI MS-7680
Ez egy notebook. Ne hasonlítsd már asztalihoz. Egy notebook i7 van egy asztali i3 szintjén kb..[ Szerkesztve ]
-
SamSem58
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #89344 üzenetére
Kösz a tanácsot, A HDD szintén van, egy kb. 2 éves Segate 350 GB, ami SATA-s - a kábel szintén megvan, HD Sentinel szerint a lemez 100 %-os. /ami már megvan: táp, HDD, SATA kábel, ház, monitor, hangszóró) Miért jobb az Asus és az ASRock alaplap mint a Gigabyte? Az ajánlottakból az Asus kizárt - nincs HDMI csatlakozó, továbbá az integrált videokari mindkettőnél procifüggő....
A fő gépem MSI MS-7680, Intel i3 - 2100 proci, és 4 GB Kingston RAM, de egyáltalán nem vágtat nem érzek nagy különbséget a most meghalt 2. konfig - (2005-ös Gigayte GA-K8RS482M, AMD Sempron 3000+ proci és az említtet FSP táp, valamint 2 GB Kingston RAM és a fő gép között )
Az alábbiról mi a véleményed:
GIGABYTE GA-78LMT-USB3 alaplap
AMD Athlon II X2 270 3.4GHz AM3 processzor
Kingston 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9-4G
ez a fél konfig nem egészen 30.000 Ft...Samsem
-
IMIIKE1998
őstag
http://tedits.com/2015/01/01/build-a-gaming-pc-for-500-3/
Ez kb 150 k. Mennyire bír el a mai játékokkal?[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz SamSem58 #89342 üzenetére
Asus H81M-K, ASRock H81M-HDS ~ 13k
Celeron G1820, Pentium G3220 ~ 9-15k
1×4GB RAM, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 10-11k
Összesen: 32-39kHDD SATA-s? Ha nem: WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~ 13-15k
Na, ez egy felesleges hsz. Mehetett volna az előzőbe is, de már mindegy.
Úgy emlékeztem, hogy az előzőt 19:45-kor küldtem el, de az SamSem58-é.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz vas337 #89339 üzenetére
Lap: nem jó(elavult foglalat+AMD)
Táp: kuka
RAM: Ha 1×4GB-os, akkor maradhat.i5 4440 ~ 52k
+ha szükségét érzed: Deepcool Gamamxx 200/Gammaxx 300, Raijintek Aidos ~ 4-6k
Gigabyte B85M-D3H, ASRock B85M Pro4 ~ 19k
RAM: maradhat, ha kell egy másik mellé: 1×4GB 1600MHz, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 10-11k
GTX 750 Ti(pl 2 ventis Gigabyte) ~ 42k
WD Blue 500GB(AAKX)/1TB(EZEX) ~ 13-15k
FSp Hexa+ 400, Thermaltake Munich 430/Hamburg 530 ~ 11-13k
CM N300 ~ 11k
Összesen: 148-169k
membrandj(#89340)
Most Te előztél meg.[ Szerkesztve ]
-
SamSem58
aktív tag
Hali,
Ajánljatok már egy jó fél konfigot, amit később fejleszteni is tudok, az alaplap Gigabyte micro ATX (24,4 x 24,4 cm - ez kompatibilis a meglévő házzal) legyen, integrált videokarival. A tápom FSP350 60-THA-P (350W) - a gép nem játékra kell, hanem munka (ami sokat fut nálam az: Microsoft FrontPage 2003 és Microsoft Expression Web 4, CorelDRAW X3, Microsoft Office 2007, böngésző Firefox és néha I.Explorer) filmnézés és böngészés, op. rendszer = Win7 proffessional. Minderre van max: 30.000 Ft-om - tudom, hogy karcsú, de ez van...
Samsem
-
membrandj
nagyúr
válasz vas337 #89339 üzenetére
270x-ből nem éri meg a 4GB-os. R9 280 erősebb, 3GB-os, jobb.
"Alaplap: ASRock A55M-HVS
fm1 alaplap, pár ezerért eladható, ha találsz rá vevőt..
Memória: AMD DDR3 1600 Mhz 4 GB
DDR3 memória megtartható. Mi az,hogy amd? Pontos típust nézz.
HKC 3011NS 400W ATX ház 400W-os tápegységgel
HKC táp veszélyes, ipari hulladék. Kukában a helye, esetleg ajtótámasznak még jó, viccen kívül. Szép lassan kinyírja a géped.150-ből, ha 4GB ddr3- ramot levonom, akkor is nercesen.
4460 nem fog beleférni,mert oda h97 lap kell, 270x, 280 se, mert az önmagában 65k.i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz még vagy 2x4GB és eladod a meglévő 1x4-et. ~ 11k
gtx 750 Ti 2GB, r9 270 ~ 42-46k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
cm n300 ~ 13k
fsp hexa+ 500W ~ 14k
~166k még így is.
Ha nem futja, akkor jelenleg az 1x4GB ddr3 ramoddal kezded és később bővíted.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
vas337
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni, ugyanis még nem nem volt alkalmam összeállítani egy gépet sem és sajnos nem vagyok jártas a témában.
Főként játékra használnám. (Evolve, GTA V)
Az alábbi alkatrészekre gondoltam.:
Videokártya: Asus AMD Radeon R9 270X DirectCU II videokártya, 4096MB, GDDR5, 256bit, HDMI, 2x DVI, Display Port - 69.900 Ft
Processzor: Intel® Core™ i5-4460 Processzor, 3.2GHz, Haswell, 6MB, Socket 1150, Box - 56.900 FtVan pár darab meglévő, használt alkatrészem is.:
Alaplap: ASRock A55M-HVS
Memória: AMD DDR3 1600 Mhz 4 GB
HKC 3011NS 400W ATX ház 400W-os tápegységgelKérdésem lenne, hogy a meglévő alkatrészekből melyeket tudnám felhasználni, illetve miket ajánlanátok helyette?
Rászánt összeg kb. 150 000 Ft lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
zsoika
addikt
válasz gantum #89333 üzenetére
Szia! AMD ből csak FX 8320 az ajánlott(esetleg 8350) de ahhoz 8+2es tápkörű alaplap kell és az meg nem olcsó. Itt egy lista.
Természetesen az AMD-t tuningolni kell (kötelező) a kívánt teljesítmény elérése érdekében aminek feltétele a jó és erős táp ami persze drágább és a procihűtés (léghűtő 12eFt-akár 20fölött is a vízről meg nem is beszélve). Én magam is AMD ben gondolkodtam de inkább vettem használtan egy i5 4440 et 34eFt+Gammaxx 300 hűtőt 6eFt ért és hozzá egy új B85 lapot 19eFt ért. Láthatod hogy olcsóbban jöttem ki és még kisebb táp olcsóságáról nem is beszéltem. Így van még fejlesztésre is lehetőségem míg az AMD-nél ez a csúcs.
A felbontás a VGA ramjának jelent valamit nem a gépben lévő RAM nak.
VGA- t is használtan vennék a helyedben vagy 7950/r9 280(40eFt körül) vagy GTX670.(44eFt körül)(papiros garanciásat)
Alaplapot illetve RAM-ot meg csak újat mert az új és a használt között kicsi mostanság az árrés. (esetleg garipapiros, számlás cuccok még beleférnek)[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #89335 üzenetére
SSD-n, meg kezdésnek 4GB rammal lehet spórolni. Nagyon max i5 helyett i3, de ez egy érdekes szitu, mert az i3 nem gyenge, azt nem fogod 1 év múlva lecserélni,de 4-5 évig se fog menni, mint egy i5.
Most már ott tartunk,hogy pentium újabb játékoknak nagyon kevés, i3 már elegendő,de nem tartós, i5 már jó.
Amd oldalon az fx procik már nagyon "régiek", látszódik,hogy nem arra fejlesztenék, amd-ék pedig valahogy elfelejtettek procit kiadni..
Fm2+ pedig soha se a proci erőről szólt, hanem az igp-ről.
Ha valaki a 2015-ös játékokkal akarsz játszani,de akár 2014 vége, akkor i5+ 8GB ram + min 750 Ti , r9 270 alatt nincs értelme szenvedni.Bill,egér egyéni döntés.. Én is 4k-s egeret nyúzok jó pár éve,de most ,hogy cs:Go-val játszok, már érzem,hogy ez nem erre való.. Normális egér is 15-20k.
Monitor sincs értelmes 35k alatt, "jobb" 50-60k.
Aki teljesen 0-ról kezdi az 220-250(gép,monitor,bill,egér) alatt ne álljon neki,max akkor , ha el tudja fogadni,hogy ez alatt nem fog a legújabb játékokkal játszani.[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz membrandj #89334 üzenetére
Szia!
Elég fura kérdés, de min lehet spórolni (esetleg "olcsót" venni), ha gamer pc-ről van szó? Mert gondolom vga-ból pl tuti nem.És az "illető" nem egy vérbeli kocka, aki versenyekre jár meg hasonlók. Tegyük fel, hogy minden kell, szóval egér, billentyűzet...
Nyugi, nem kérek gépajánlatot, csupán érdeklődés a cél.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz gantum #89331 üzenetére
"gondolom az a felbontás és a ram közötti kapcsolat, hogy hd readyhez meg fullhdhez nem ugyanannyi ram szükséges a játékoknál."
Ennek 0 köze van egymáshoz. Vga& proci kettősnél számít egyedül a felbontás.Elolvastad amit írtam?
"FX-hez a legolcsóbb lap ~ 23k és ott még inkább igaz ez és a legolcsóbb proci az fx 6300, ami megéri ~ 30k,tehát ez teljesen ki van zárva."
Ha azt írom,hogy 23k, akkor valószínűsítheted,hogy nem találtad fel a spanyol viaszt és a 14k-s lap nem lesz jó hozzá.
Gyenge a tápellátása, fx esetén ez kifejezetten fontos.
Droppolni fog, szaggatni, gyári órajel se lesz meg szintén.
Mivel a hűtő lemaradt itt is, ezért szintén sírás lesz a vége.
GPS táp nem ajánlott.GTA5-öt felejtsd el,hogy értelmesen fogod futtatni. Ezt is leírtam,hogy még egy fx 8320 is szenved vele, mert nagyon nem erre írták. Akkor egy 860k..
2 magos pentium lényegesen gyengébb, gta5 el se indul vele,de legalább fejleszthető, ha lesz keret i5-re és akkor lapcsere nélkül mehet a gta5 és kb minden.
Ha gta és társai a cél, akkor ne vegyél semmit, mert ennyi pénzből új nem jön ki olyan, amivel elégedett leszel.
Szóval beszélj velük,hogy bővítsék a keretet legalább 160-kra vagy 2 verzió marad: 860k-s verzió, ami erőseb,mint egy g3220 pl,de zsákutca és értelmes gta5-re szintén kevés lesz.
B verzió: Megveszik most a g3220-at, játszanak régebbi játékokkal és később proci csere+ 4GB ram.i3-4130 ~ 30k
asrock b85m ,giga b85m-hd3 ~ 16k
1x4GB ddr3 hyper x fury pl ~ 11k
gtx 750 Ti 2GB, r9 270 ~ 42-46k
wd blue ezex 1TB ~ 16k
ház van,bár cserélni kellene gondolom ezt is,de intel esetén annyira nem vészes, mert nem melegszik annyira.
Táp: Fsp hexa+ 500W ~ 14k
~129k+ odd 5k, ez így a legalja, ez alatt nem vágnék bele. Ezt is bővíteni kell majd még 4GB rammal és nem lesz annyira tartós,mint egy i5 közel se.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
gantum
tag
gondolom az a felbontás és a ram közötti kapcsolat, hogy hd readyhez meg fullhdhez nem ugyanannyi ram szükséges a játékoknál.
a ház egész jó, hátul 12cm-es venti van, oldala rácsos, pontos tipust nem tudok.fx-el közben néztem egy ilyet: [link]
860k tudom mit tud, néztem róla videókat, olvastam tesztet, hd readyhez elég jónak tünik. ^^
újakkal is, amiben gondolom a gta 5 is benne lesz idővel.g-s inteleken is gondolkoztam, de a 2 mag miatt félek tőle.
-
membrandj
nagyúr
válasz gantum #89329 üzenetére
Monitor felbontásnak mi köze van a ram-hoz?
Ház milyen?
Eléggé melegedős ez a proci is, gyári hűtő nem igazán alkalmas a hűtésére, ha ezt megfejeled egy noname venti nélküli házzal, akkor abból bajok lesznek.
Droppolni fog, gyári órajelen se fog menni, szívás.
FX-hez a legolcsóbb lap ~ 23k és ott még inkább igaz ez és a legolcsóbb proci az fx 6300, ami megéri ~ 30k,tehát ez teljesen ki van zárva.Mire kellene? Csak mert pl gta 5-nél az fx procik gyengék lettek nagyon. i3 szint az fx 8320 kb..
260x-ből sok volt a hibás. Na most gondolhatod,hogy akkor a 860k mit tudhat..Tehát, ha amd, akkor ide még hűtő és ha noname a ház, akkor ház kell, ami összesen még ~ 20k.
Később tudod bővíteni a ramot és kelleni is fog.Szóval milyen játékokra kell? Ha újabbak, akkor kevés lesz a keret és az fm2+ fejleszthetetlen proci szinten, tehát lapcserés művelet lesz, ha erősebbet akarnak.
Ha régebbi játékok, akkor pedig nem erre építenék, hanem egy pentiumra, amit tudsz később fejleszteni i7-re is akár.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
gantum
tag
üdv, 130-ból (120-at adtak alapból, ez már kerettúllépés ) kellene ismerősömnek gépet kihozni, ezt állítottam össze:
ház nem kell, dvd író viszont igen. hd ready körüli a monitor, gondolom a 4gb ram emiatt elég.
szóval az alaplap illetve az összeállítás érdekelne, hogy szerintetek jó-e.
alaplap: [link]
vagy ugyanez kijönne fx-6300-al de 260x-el. de bővítés szerintem 4-6 évig nem lesz, szóval fontos lenne az erős vga is.
csak új jó, használt alkatrészek nem játszanak.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
G3250, g3240 jobban megéri, főleg,hogy olcsóbbak,de ezek refresh procik. Ha ott szerelteted össze, akkor írj nekik,hogy frissítsék a lap biosát, ha nem friss lenne. Ha magad rakod össze, akkor írj szintén,hogy friss biossal kéred stb. Reméljük segítenek.
lap: Gigabyte B85M-D3H
ez olcsó most.Sunsetjoy
LG 22MP55HQ-P
~ 33k+ 2k hdmi kábel, ha nincs. Ez a legolcsóbb ips paneles monitor, ami megéri.90-110k-ból nem,hogy 5-7 évre,de 1-2 évre se tudsz összerakni gépet sajnos.
Jelenleg ott tartunk,hogy az új játékok már erősen kérik a 4 magot ( 2015 van..). Na most az amd az fx megoldásával hiába 6, 8 magos GTA 5 alatt is kiderült,hogy az i3 szintjén vannak kb.
Intelnél egy i5 meg önmagában lappal min 70k,de i3 is 50k.
4GB rammal el lehet lenni,de nem 5-7 évet, 8GB ram pedig kapásból 20k.Asrock h81m-hds ~ 13k
G3220 ~ 14k
1x4GB ddr3 ram ~ 11k
gtx 750 2GB ~ 35k ( ez alatt max az r7 250x 1GB van ~ 28k,de az 1GB-os,legalapabb vga, szintén nem hosszú távra, már a sima 750 se egy erőmű..)
hdd van
Fsp hexa+ 400W ~ 13k
cm n300 ~ 12k
~98k-nál vagy és ez nem lesz 5-7 évig.
i3-4130-al már ~ 115k-nál lennél. Minimum azt rakd még bele, később meg bővítsd 4GB rammal.
Ha hosszabb távra akarnád, akkor legalább i5-4440 kellene, asrock b85m pro4 lap, 8GB ram és gtx 750 Ti 2GB.SSD is baromi jó lenne,de ilyen kerettel.
Jah és ugye ezek kb pesti árak.. Miskolcon szerintem még drágább. Az elképzelésed és a pénztárcád nincs egy univerzumban.Használt,darabonként összeszedve:
i3-2100, 2120 ~ 18k
b75 lap ~ 10k
2x4GB ddr3 ram ~ 16
gtx 660 ~ 35k
hát és táp új ~25kitt is jobb lenne egy i5-2400-2500 legalább,ami 30-35k.
[ Szerkesztve ]
-
Sunsetjoy
tag
Üdv mindenkinek! Szeretnék kérni ajánlatot - "itt már minden jobb, ha újat veszek" jeligére
1. Mire használod?
60% játék, 20% net, 20% film; proci és memóriaigényes munkaszoftverek (például PS, autocad) nincsenek futtatva.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel?
Ami megmaradhat mint kompatibilis: Hitachi 250GB SATA HDD, USB billentyű+egér, pci audigy hangkártya
3. Milyen alkatrészekre van szükség?
Muszáj: Alaplap, CPU, memória, GPU, tápegység és számítógépház
Nem fontos: 60GB körüli SSD rendszermeghajtónak
4. Mennyi a keret?
Kb. 90 ezer. Viszont ha valamilyen alkatrészre egy picit (max. 110k-ig) rádobva megéri a plusz kakaóért, addig elmegyek.
5. Monitor felbontás?
Jelenlegi monitor (samsung syncmaster 740n) maximuma 1280x1024, szóval kövület, csere lesz szinte biztosan; 30-35 ezer körüli kategóriánál (20-21" max.), magasabb minőségre felhasználásból adódóan nincs szükségem, ilyesmi lesz.Egyéb személyes tudnivaló:
- Jelenlegi 7 éves gépemen is "egész jól" elvagyok játékok terén (e6300@OC2,86Ghz, 4gb-800 DDRII, Geforce9600GT), szóval korábban sem voltam látványb*zi Azonban kb. 1 hónap múlva pénzhez jutok, amelyből gépfejlesztésre is költenék már, hasonló 5-7 éves időtartamra (ennyi ideig nem valószínű újabb fejlesztés sztem).
- A gép vásárlását Miskolcon fogom megejteni, üzletben történő szereléssel (szóval nem fővárosi árakon, de komplett gépként kapható hasonló konfig is szóba jöhet, úgy olcsóbb, nem alkatrészáron megy). Ha tudtok valami komplett gép szerelt állapotban (és nem szétzúzva) küldését is végző webshopot, nem zárkózom el tőle.
- Mindegy, hogy intel/amd vagy nvidia/ati, az értékállóság és a strapabíró kivitel számít. Nem vagyok vájfülű, nagy hangcucc sincs (lsd. hangkártya), illetve a szuperhalknál hangosabb ventillátor sem zavar.
Hűtésnél így a húzósabb meleg napokon is hűvösebb alkatrészek a fontosak számomra - a ház elhelyezése amúgy szűk helyen történik, oldalsó házhűtések használata értelmetlen, a ház amúgy mindegy valamilyen midi házKöszönök szépen előre is minden tanácsot, ajánlatot!
[ Szerkesztve ]
A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
sejt
tag
válasz membrandj #89324 üzenetére
Üdvi
Basszus, hogy ez milyen nehéz nekem. nem akarok nagyon hülye lenni, csak kicsit.
Szóval megtennétek, hogy a pcx.hu-ról ár érték arányban 35k körül - lehet alatta is - ki linkelitek a processzort és az alaplapot (lehet Asrock és giga is)?Miért drágább a G3220, mint a magasabb óra jelű - na jó ez költői kérdés volt.
Ha nem volt elég belőlem akkor köszönöm a segítséget előre is
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2 Desolation
-
membrandj
nagyúr
válasz k.daniel91 #89321 üzenetére
4GB ram ~ 11k, ez fix.
Procit kellene cserélned inkább.
Használt i5-2400-2500, i5-3470 ~ 30-35k.sejt
b85m-d3h
g3220 vagy g3420Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
sejt
tag
Üdvi
Akkor most még egyszer, ezeket tettem a pcx-en a kosárba, ha áment mondotok rá akkor nyomom is a rendel gombot
Gigabyte B85M-HD3 alaplap 17 167 Ft
Intel Pentium G3250 processzor 16 554 Ft
Gigabyte GTX750 OC 2GB DDR5 GV-N750OC-2GI videokártya 35926 Ft
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10F/4 memória 9 657 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 16 058 Ft
FSP 400W HEXA+ tápegység 12 282 Ft
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 számítógép ház 10 770 FtElőre is köszi
Guild Wars 2 Desolation
-
k.daniel91
tag
Sziasztok,
a segítségeteket kérném, szeretném bővíteni a jelenlegi PC konfigurációmat:ASROCK B75 Pro3-M
INTEL Pentium G2030 3.00GHz 1155 BOX
KINGMAX 4GB DDR3 1600MHz
TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
KINGSTON SV100S264G
ASUS DRW-24F1ST fekete OEM
COOLERMASTER NSE-200-KKN1 N200
CHIEFTEC CTG-450-80PB 450W OEMeddig internetezésre, nasról való film másolra használtam, viszont időközben szükségem lett az Adobe Lightroom-ra is(utómunka közben tapasztalható némi akadás).
Fejlesztésre szánt összeg: 30-35k
Amire szükségem lenne:
Ram+VideókártyaFeladatkezelőben ahogy néztem Lightroom használatkor a ram részével szenvedett meg..proci még úgy ahogy bírta.
Memória kihasználtság:97% (Lr indításakor..bezárásáig)
Processzor kihasználtság: 70-90% között (70 retus - 90 kicsinyítés-/nagyításnál)Természetesen egyéb konfiguráció javaslatot is szívesen veszek (max összeg 50-60K).
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ármester
Én most vettem Aerocool Qs-202-es házat (ez is mATX). Nagyon jó kis ház, rengeteg kiegészítőt, csavarokat adtak (némelyikből még 3-4-el többet is ). Kábelmenedzsment tökéletes benne kényelmesen elférnek a kábelek, és nem utolsó sorban jól is hűt. MSI R9 280X van benne és terhelés alatt 65-70 fok körül van, de 70-nél feljebb egyszer se ment még. Konfigom többi része adatlapomon megtekinthető . Ezúton is köszönöm a fórumozók segítségét az alkatrészek válogatásában, nagyon sokat segítettetek .
Üdv.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
bads1
aktív tag
Megnézzük
-
vond
MODERÁTOR
Igen, én is az N200-at ajánlanám. Olcsó, de viszonylag jó ház. Ráadásul alsótápos és alapból két venti jár hozzá. Amiket viszont le kell majd szabályoznod, mert teljes fordulaton zavarni fog a hangjuk, főleg így, hogy halk procihűtőt keresel.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
bads1
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #89311 üzenetére
Köszi, ezt a deepcool mennyire halk alapon? Nem lenne túlterhelve, lényeg hogy alig halljam, ehhez inkább max 500-600 rpm-es venti lenne jó nem?
N300-nál kisebb nincs ami még ajánlott? ATX méretre nincs szükségem.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz ggbuffon1897 #89311 üzenetére
A80(CTG) a táp, szóval Sirtec belsős.
-
Kislabda
csendes tag
Köszönöm a segítséget, az elmúlt napokban megvásároltam az általad ajánlott dolgokat.
CPU: Pentium G3220
Alaplap: ASUS H81M-A
Mem.: 4GB 1600MHz DDR3 HyperX Fury Blue
Táp: közelben nem találtam FSP-t, úgyhogy Chieftec A-80 400W lettEddig IGP-vel tökéletesen működik, de a héten veszek egy HD6870-et használtan.
Közeljövőben pedig, tervezek +4GB ramot, és egy SSD-t venni, pár hónap múlva pedig egy 4. gen i5-t.Köszi mégegyszer!
-
bads1
aktív tag
üdv
i3-4130 procihoz kellene occsó matx lap és procihűtő (max 5e), valamint 2x4g memó egy halk és megbízható táppal. Ami van: Strix 750ti és Samu 840 evo ssd. Ház is jöhet 15k-ig, egyszerű de masszív.
köszi
-
aji453
csendes tag
válasz ggbuffon1897 #89306 üzenetére
Értem akkor 4590 lesz Nincs valami ütős házam, bár a szellőzése szerintem nem rossz.
Erről lenne szó : Thermaltake VN400A1W2N Commander MS-I
Amd -s kártyát szeretnék mindenképp.. Lehet akkor a sima 280as lesz, ha tényleg az x esekkel sok a macera.
A táp az korrekt ajánlat köszönöm[ Szerkesztve ]
/Ez nem az én harcom.../
-
ggbuffon1897
őstag
válasz aji453 #89304 üzenetére
én így venném a helyedben:
b85ös lap + i5 4440
h97es lap + i5 4590
ha már rászánod a plusz pénzt a h-s lapra, akkor stílszerű lenne, nem a legolcsóbb haswell refresh procit aláverni a 4460 személyében, akkora difi a 4590 és a 4460 közt szerintem nincs árban..
280X-ekkel kapcsolatban kérdezz be a topikjukba [link] csak mert rengeteg gond volt velük (artifactolós problémák elsősorban pl.
Igazából a keretedet nem írtad le, h mennyi lenne a mókára maximálisan, így vga ügyben AMD részről r9 280 (ha tutira akarsz menni, mert az X-nélküliekkel nincs gond), uailyen árban gtx 960, esetleg ha befér a keretbe, akkor apróról használtan egy szintén nem X-es R9 290
Táp: Thermaltake Hamburg 530W (templom matricás a jó) / FSP Raider 550W
Ház: kellene vmi pontos típus vagy kép..igazából ha az fx-ed nem főtt meg anno benne, akkor az maradhat, de nagyban függ attól h milyen vga-t fogsz bepakolni (mert pl a 290-ek azért igénylik a szellős házat)
A többi alkatrész amit kinéztél szerintem rendben van
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
-
aji453
csendes tag
Üdv. Új gép összerakásába töröm a fejem.Főként játékra használnám ,full hd felbontáson.ezért gondoltam egy i5 bőven elég lenne.
Ezekre az alkatrészekre gondoltam:
lap: ASUS H97M-PLUS
processzor: Intel Core i5-4460
cpu cooler: Arctic Freezer i30 (az A30as jol szolgálta a 6100es fxem, azért gondoltam az i5 öshöz bőven elég lesz )
memória: 2 x4 gb Kingston DDR3 1600MHz HyperX Fury
ssd :Samsung 120GB EVO Basic
vga: msi gaming r9 280X
táp: lövésem sincs
házam vanegy thermaltake 4 rendszerhűtővel.
Hdd-m van 1 tb samsung./Ez nem az én harcom.../
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest