-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arminlok
senior tag
válasz ronaldu98 #91696 üzenetére
Videovágás + játékok nem egy jo kombinácio ilyen kerettel. Komoly videóvágás alá i7 + nagy ssd sok ram. Játék alá i5 +jó vga. Ha mindkettő kéne az drága dolog. Melyik a fontosabb a videóvágás vagy a játékok? Játékok milyenek, videovágás mivel történik? Ezekre a kérdésekre válaszolj még és akkor több sikerrel kapsz kielégítő konfig ajánlatot.
-
ronaldu98
tag
Sziasztok!
Barátomnak kellene valami jó gépet összerakni, remélem tudtok segíteni.
1. Mire fogod használni a gépet?
Videóvágás, internetezés, játékok, konvertálás, Photoshop2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Billentyűzet, egér, monitor3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, Ház, Processzor, Videokártya, Táp, RAM, HDD, ODD, (esetleg SSD)4. Mennyi a kereted rá?
150-200k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
LG 19EN33 - 1366x768 -
Clorf
tag
válasz membrandj #91693 üzenetére
Elötte ezt a Apu+Dvga combót egy 300w os Codegen táp vitte, ahhoz képest ez a Chiftec egy életbiztosítás.
Hozzá kell tennem, hogy itthon volt jónéhány Codegen táp még a P4 es korszakból, amikot áttértem AMD re 2005 ben, akkor is 400w os csodák mentek a gépben.
Annyi "tuningot" kellet velük csinálni, hogy minden második rácsot ki kellett vágni, hogy kitudja fújni a hőt a 9cm es venti, nem gyerekbiztos megoldás..."The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
membrandj
nagyúr
válasz lanszelot #91692 üzenetére
"HiPro HP-D4802RWB2 480W"
Hány éves? Ha ilyen 5-6 -7 már, akkor lehet cserélni kellene.
i3-as mellé felejtsd el a 970-et."A steam machine-ban jó a vga is /elvileg/" Nem hiszem,hogy 150-ért komoly vga+ i7 megy bele. Még i5- sel.
"eForce® GTX 860M+ GPU 2GB GDDR5 zötyög majd."
Notebook vga, közelébe nincs az asztali teljesítményének.
Ha ilyen itx vagy kisebb csoda lesz mindkettő, mobility procival, vga-val, akkor ne várj sokat. Egy alap 160k-s gép jobb nála.Véletlen írtam kettőbe, bocsi.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
lanszelot
addikt
válasz membrandj #91677 üzenetére
Először is köszi a gyors választ.
A tápom: HiPro HP-D4802RWB2 480W
Nekem i3-as procim van, épp ettől tartok.
A steam machine-ban jó a vga is /elvileg/
Viszont ugyanenyiért i5-össel ott az aienware, amiben GeForce® GTX 860M+ GPU 2GB GDDR5 zötyög majd.És elnéztem az árat, mert a gigabyt 150 ezer az alienware 170ezer lesz
i7-essel pedig 240ezer, ami már igen komoly kis cucc lesz.
Csak majd az a lényeg a tesztek mit mutatnak. -
Clorf
tag
válasz membrandj #91690 üzenetére
Hát pedíg annó direkt néztem hogy a VRM en legyen hűtés, és így nem is írják, hogy hány fázisos a rendszer(mert azt is néztem, így is volt vagy 20e az alaplap).
Ahogy nézem, csak H61es van itt az hardveraprón 10-11e ft ért, de majd vadászok.
A táp tetején van a matrica, az meg le van fedve a HDD bay el -.-
Aquara rénézve, 99% hogy ez van a gépben: (GPS-500A8)Na pl ezeket a betü kódokat nem is simertem, a wiki-n csak az van részleteve, hogy pl milyen csatolókat kezel, nekem az USB3 meg Sata3 (ssd mellett is) nem prioritás. Tuningolni nem kívánom az inteles cuccot
Köszönöm!
"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
membrandj
nagyúr
"Otthoni: ASRock 970 Extreme3"
Ezzel ne is csodálkozz. Gyenge a tápellátása. Asrocknak nincs nomrális am3+ lapja."HTPC: 500W chieftec smart series(1éves sincs)"
Vedd le a ház oldalát és nézd meg a pontos típust.1155 újabb : b75, ez az alap, z77 tuning, h77 =b75+ raid funkció.
Z77-et felejtsd el, mert ott egy normális még használtan is 20k+.
Előző szériánál voltak h61 , stb,de azokat már nem vennék, mert nem mai darabok+ semmivel se jobbak és nem is olcsóbbak lényegesen.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Clorf
tag
válasz membrandj #91688 üzenetére
Mindkét gépem Asrock lapos.
Mini-ITX: ASRock FM2A85X-ITX
Otthoni: ASRock 970 Extreme3Igen a Vga ban 1gb DDR5(1250mhz) van, Sapphire Trixx el a voltage je fel van húzva 1.125V ra hogy vigye a GPU a 950mhz et. A hőcsöves hűtéssel nem megy 60C túl.
Azért van így mert eredetileg egy Codegen es házam volt és abba nem lehetett 2 slotos kártyát berakni. A vége az lett, hogy a ház oldalfala ki lett vágva, hajlítva, úgy elfért a hőcsöves hűtéssel (nem vagyok rá büszke, de kellett. Anno hittem az APU féle, "jo az közepes graf játékra 1280x1024 en, lásd drága ram -.-).
Táp:
HTPC: 500W chieftec smart series(1éves sincs)
Otthon: 550W os Gigabyte táp (kb 5 éves, bronzos emlékeim szerint)"i5-2400-2500 ~ 30-35+ b75 lap"
Szóval ez lenne optimális, köszönöm. Csak annyit kérdeznék, mi külömbség van a chipsetek között? Van itt is olyan mint ami régen az AM2 es időkben, hogy bizonyos chipseteknél a sata vezérlés problémás volt?
-
membrandj
nagyúr
30 cm-es vga fér bele a házba.
Fx-hez komoly lap kell. Valószínűleg gyenge lappal próbáltad.
Tápod pontos típusa?Vga 1GB GDDR5?
i5-2400-2500 ~ 30-35+ b75 lap.kicsicsuvi
4150 már refresh, ahhoz h97 lap kell,hogy tutira menjen. 4130 éri meg, a legolcsóbb.
Ha garis, akkor nem kell félni, persze rá is lehet futni,mint minden használt dologra.[ Szerkesztve ]
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz kicsicsuvi #91682 üzenetére
i3-4170 33k
Gigabyte GA-B85M-D2V 14k
2x4GB DDR3 15k
Kingston 120GB HyperX Fury 17k
GTX 750 ti 42k
CM n300 11k
FSP Hexa+ 400W 13k
LG 22MP55HQ-P 35k179k + összerakatás 5k /benne bios frissítés/
PCX
[ Szerkesztve ]
-
kicsicsuvi
tag
válasz membrandj #91683 üzenetére
Nem kell 3-4 évig kitartania, 1 maximum 2 éven belül lediplomázok, szóval utána már többet tudok költeni rá. i5 nálam ezért esett ki, ilyen rövid távra egy i3 szerintem elég.
750 ti-ből már nem egyet láttam használtan 35k körül, i3-4150-et 28k körül. Ha ezzel számolok, akkor vinyó nélkül, összesen 8 giga rammal (~18k), 176k az összeg. Az ilyen pár hetes-hónapos, közel 2-3 év garanciás prociktól és videokártyáktól mennyire kell óvakodni? -
Clorf
tag
válasz membrandj #91681 üzenetére
Ram: 2x4gb Kingston Predator (KHX2400C11D3/4GX) - Ez tudja az Inteles profilokat és 1.65v on is üzemelnek.
Van egy 120gb os Kingston HyperX SSDm +1 500gigás Toshiba 2.5" HDD
A ház egy Xigmatek Eris, nagy HTPC ház, elfér benne akár egy 2 slot os VGA és akár egy torony hűtő is.
Van benne egy Ati HD 7750es low profile dvga feltúrbózva a régi 6790es hűtőjével, de az már más téma.A gondom csupán az, hogy 1 magos teljesítményben, CPU erős játékoknál nagyon beesik a játék teljesítménye. Pl: Natural Selection 2
Mielött még alternatívaként említenéd a tuningot. Nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak ezzel az új AMDs archtectúrával, otthon van egy FX-6300asom és nem sikerül annyit se tólni rajta mint a régi Phenom II X4 955BE m en. 4.2Ghz en adok az Apu nak 1.435v ot, a hídnak meg 1.25V ot és mikro shutter jelentkezik, dettó az FX nél. (persze lehet én b*szom el, de valahol kétlem, éven át próbáloztam, volt rá időm).
-
membrandj
nagyúr
válasz kicsicsuvi #91682 üzenetére
Szerintem nem vagy tisztába az árakkal.
180k-ból nem fogsz összerakni olyan gépet, ami 3- 4 évig kitart.
LG 22MP55HQ-P ~ 33k +2k hdmi kábel, legolcsóbb értelmes monitor.
i5-4440 ~ˇ52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 11k
WD blue ezex 1TB 16k
120GB kingston fury ssd ~ 18k
cm n300 ~11k
Fsp hexa+ 400W ~13k
gtx 750 TI 2GB ~ 42k
~216 így is és később még 4GB rammal bővítened kell.
Ezt pont most írtam össze.
Ha hdd nélkül nézem, akkor is 200k és ezt még bővítened kell rammal.
i3-4130-al megpróbálhatod,de az is egy 2 magos, 4 szálos proci. Tartós nem lesz, az tuti és 8GB rammal úgy se férsz bele a 180k-ba."Használt géptől sem zárkózom el, de jó lenne, ha nem kellene vele sokat foglalkozni (értsd: 1-2 dolognál többet ne kelljen cserélni vagy belerakni),"
Sok sikert hozzá. Ma x akkor tudsz jó gépet összerakni, ha magadnak egyesével megveszed.
i5-2500~ 30-35k
b75 lap ~ 10k
2x4GB ddr3 ram ~ 5k
gtx 660 ~ 35k
ssd-t mindenképp újonnan venném ~ 18k
ház, tápot meg nem fogsz értelmest találni haszáltan, tehát szintén ~ 13+ 11k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
kicsicsuvi
tag
Sziasztok!
Csak játszani, a cél az, hogy a Witcher 3 közepes részletességgel fusson 30 fps-sel. Erre a teszteket nézve minimum egy i3-41xx és 750 ti kell.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Csak billentyűzet, egér, fejhallgató.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Monitor, gépház.4. Mennyi a kereted rá?
180.000.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Még nincs monitor, de gondolom fullHD lesz.Plusz infó: Van külső vinyóm, így most szerintem elég egy 250 gigás SSD (850 evo-ra gondoltam), majd fél-1 év múlva veszek bele hdd-t (viszont annál hamarabb nem tudok költeni a gépre, így például nem tudok azzal spórolni, hogy csak 4 GB ramot veszek, és később bővítek).
Használt géptől sem zárkózom el, de jó lenne, ha nem kellene vele sokat foglalkozni (értsd: 1-2 dolognál többet ne kelljen cserélni vagy belerakni), hogy működőképes legyen. Nézegettem elég sokat az utóbbi hónapokban a hardveraprós konfigokat, de alig láttam olyat, ami tényleg jól összerakott gép lenne jó áron. Viszont az talán járható út lehet, hogy használtan, de garanciával veszek néhány alkatrészt a gépbe. -
membrandj
nagyúr
válasz Alpaca #91678 üzenetére
Amit írtam ssd nélkül . Az a legalja kb. ami elfogadható. Azt is bővítened kell majd még rammal.
Clorf
Támogat minden ramot. Csak ami 1.65V-on tudja csak pl az 1600 mhz-et, az 1.5V 1333 mhz-en fog menni. Ami 1.65V 1866 mhz, az 1.5V 1600 mhz. 1600mhz-re fogja max levenni.Mire kellene?
Mi a többi alkatrész? Pontos típusokat írj.Joccc28
Mire nem elég az a vga?
Az egy r9 280x szintű kártya. E fölé minimum gtx 970,de inkább gtx 980-nak lenne csak értelme
+ i5-4590+ asrock h97m pro4, giga h97m-d3h minimum.Ez így összegben már ~ 115/ 170+ 55+ 22k. Ez alatt neked nincs értelme fejlesztened.
-
Clorf
tag
Üdv!
A helyzet az, hogy a jelenlegi Mini-ITX es AMD A10-5800K s konfigomat szeretném lecserélni egy régebbi Intelesre. A keret kb 50e ft, csak alaplap és CPU-t akarok venni.
A gond csupán annyi, hogy Intellel már nagyon rég nem foglalkoztam, nem követtem a "buktatóit". Ez alatt azt értem, nem tudom melyik chipsetet kell elkerülni, láttam olyat hogy bizonyos DDR3 ramokat nem támogat az új architectúra mert csak alacsony feszen hajlandó menni, tápgységben is van valami külön óhaja az Inteles gépeknek stb.
Amennyit magam kutattam a témában, egy "sandy bridge"es config már elérhető emberi áron. A kérdés, hogy mire kell vigyázni ezeknél?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Alpaca
csendes tag
válasz membrandj #91675 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Most így utólag visszaolvasva félreérthetően fogalmaztam. Nem feltétlen egy olyan PC-t akarok 180k-ért, amin 3-4 évig minden játék ultra/high beállításokon fut 60+ fps-sel. A lényeg a minél jobb teljesítmény lenne erre a pár évre, amit ebből a keretből ki lehet hozni. Esetleg így tudnál ajánlani valami konfigot? -
lanszelot
addikt
Hello!
Nem akartam egy kérdésnek új topikot nyitni:Érdemes ezt a gépet felújítani?
CPU Brand Name: Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz
Motherboard: GIGABYTE P61-USB3-B3
Memory: 4Gb
Video Card: Sapphire Radeon HD 5770
HDD: Western Digital Caviar Blue WD5000AAKS - 500 GB - SATA-300 - 7200 rpm - buffer: 16 MB
ODD: Sony Optiarc DVD RW AD-5200SAmire gondoltam:
Nvidia 970 és + 4 Gb memória
Játszani használom csak.
Ez kb 150 e Huf, és duplájáért novemberben meg lehet venni a gigabyte i7 es stem machine.ét.
Viszont azt még nem tudni az mit tud majd valójában.Felújítani, vagy a steam machine?
-
membrandj
nagyúr
válasz #99173888 #91673 üzenetére
Fractal design core 1500 esetleg még.
Alpaca
180k-ból nem fogsz összerakni olyan gépet, ami 3- 4 évig kitart.
LG 22MP55HQ-P ~ 33k +2k hdmi kábel, legolcsóbb értelmes monitor.
i5-4440 ~ˇ52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 11k
WD blue ezex 1TB 16k
cm n300 ~11k
Fsp hexa+ 400W ~13k
gtx 750 TI 2GB ~ 42k
~216 így is és később még 4GB rammal bővítened kell.
De még ssd nélkül is majdnem 200k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Alpaca
csendes tag
Sziasztok!
Egy új számítógépet szeretnék venni, ebben kérném a segítségeteket!
Film- és sorozatnézés, internetezés, de legfőképp újonnan megjelenő játékokra. Szeretném, ha minél jobb beállításokon futnának akadás mentesen kb. 3-4 évig.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Egér, billentyűzet, ASUS Xonar DGX hangkártya.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Monitor, gépház, és a többi alkatrész SSD kivételével (azt majd később tervezek venni, a korábbi hsz-eket olvasva meggyőztetek róla )
4. Mennyi a kereted rá?
180k-s határt nem szeretném túlságosan átlépni, max. pár ezer forinttal.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
törölt tag
-
membrandj
nagyúr
válasz Maarki #91669 üzenetére
Ez egy 775-ös gép, tehát 7-8 éves darab. Ezt fejleszteni már nem érdemes.
Amúgy kevés a proci+ ram leírás.
lap,proci,ram,vga,hdd,ház,táp,ssd. mindent PONTOSAN írjon le.
Táp: Leveszi a ház oldalát és lefotózza.Joccc28
Játékra nem érdemes.
Z97-re váltani végképp felesleges. Normális z97 lap ~ 35-40k+hűtés 15-20k+ proci 60-100k és 2 fps-el nem kapnál többet.Már leírtam,de leírom még 1x: Csak akkor van értelme lapot,procit cserélned, ha VGA-t is cserélsz. Ha jól emlékszem, akkor 280x-ed van talán. Ha fejleszteni akarsz, akkor minimum kellene 200k,hogy értelme is legyen.
g00n_R
Tehát vga-t később vennél?10k-ból nem kapsz moduláris, jó tápot.
Seasonic m12 520W ~ 22k
Ház: Nem találtam róla adatot. Ennyiért már corsair 200R ,fractal design core 2500 is van.
Ezek nem férnének be?
Amit néztél házat, abba max 15 cm-es hűtő fér, amivel szívni fogsz, főleg ha munkára kell.
deepcool gammaxx 300 ~ 6k, ezt minimum hozzá kell még csapnod.Ha így sok, akkor asrock h97m pro4, giga h97m-d3h lapok ~ 22k
-
törölt tag
Sziasztok!
kezdésnek csak alap felhasználás, utána 3D tervezőprogram (pl Solid Edge) meg játék
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
monitor (1680x1050), egér, bill, hangfalak
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
alaplap, CPU, RAM, SSD, PSU, ház
4. Mennyi a kereted rá?
max 200k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
jelenleg 1680x1050, de tervben van egy újabb, max fullHD felbontásúÖsszeállítottam kezdésnek az alábbit, erről kérnék véleményt:
alaplap: MSI H97 Gaming 3 kb 35k
CPU: Intel Core i5-4590 kb 57k
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury kb 17k
SSD: Samsung 250GB EVO Basic kb 32k
ház: Corsair Carbide 100R Silent Edition kb 19k (ehhez eléggé ragaszkodom, mert viszonylag szűkös a hely, és ez elfér)
táp: nah ebben kéne segítség, mert mindenképpen egy modulárisat akarok flat kábelekkel kb 30k, GPU később kerülne bele, és jó lenne, ha elbírna akár egy komolyabbatez így össz kb 190k
Észrevételeket, ajánlásokat előre köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock Fatal1ty P67 Professional B3 lap (1155), procim i5 2400!Érdemes lenne bele venni i7-et vagy vagy váltsak Z97-re?
Köszi! -
Maarki
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az ismerősöm neki állt ezekkel a programokkal dolgozni
vector aspire
artcam
coreldrawÉs szeretné a gépét kicsit fejleszteni, hogy normálisan menjenek rajta a dolgok.
a mostani vasa
Intel alaplap 965+E6320
2gb ramgondoltam kapna még 2gb ramot viszont nem tudom, hogy milyen kártya kellene neki azt se tudom, hogy ezek a programok miket használnak inkább a vasból.
Van értelme erre még költeni vagy teljesen új gép kellene ?
Mivel nem rég született gyermeke ezért nem tud hatalmas összegeket megmozgatni.
Válaszotok segítségeket előre is köszönöm!
-
zooltan93
csendes tag
A HDD Sata csatlakozású, a monitor gagyi 1440x768-as felbontású, de ezt majd pár hónapra rá lecserélem, a ház pedig COOLERMASTER Elite 371.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz zooltan93 #91666 üzenetére
Jó volna tudni a gépház típusát, a HDD csatlakozását(mert csak akkor jó, ha SATA-s) és a monitor felbontását.
i5 4440 ~ 52k
Gigabyte B85M-D3H, Asus B85M-Gamer ~ 19-23k
2×4GB RAM, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 18-21k
HyperX Fury 120GB, Crucial MX100 128GB, HyperX 3K 120GB, Intel 530 120GB, vagy az előbbiekből 240/256GB-os változat ~ 18-36k
újonnan: GTX 960(, R9 280, GTX 970(pl Gigabyte Gaming G1, Gigabyte WF3, Asus Black), használtan: R9 290(non-ref, nem bányászós) ~ 57-115k
Összesen: 164-247k[ Szerkesztve ]
-
zooltan93
csendes tag
Helló!
Pc vásárlása előtt állok. 200-et szeretnék rászánni és, amikkel rendelkezem a következők:
-Corsair TX650 táp
-1 TB Samsung HDD winchester
-plusz egy gépház és monitor.Az előbb felsorolt dolgokat, azért említettem, mert ha nem muszáj, akkor ezeket nyilván nem vennék az új pc-be, amennyiben nem szükségesek.
Az adatok tárolására elsősorban a már meglévő HDD-t képzeltem el, tehát egy kisebb SSD-t gondoltam újként, amin az oprendszer és a videójátékok - amikre elsődlegesen használnám - lennének.Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
juve600
nagyúr
válasz Celebrau #91662 üzenetére
szia
ezek az előre összerakott gépek nem a legjobbak,például abban a lapban nem fog rendesen működni az a FX proci
Asrock H81M-DGS
Chieftec CTG-500-80P
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz
Intel Core i5-4440
Sapphire R9 270 2GB DDR5 OC Dual-X
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Xigmatek AsgardBruttó: 166 133 Ft
inkább ezt ajánlanám,ezek pcx-es árak de itt aprón is vannak megbizható boltosok-eladok ahol még tudnál faragni az áron és akkor szólj ismerősődnek hogy rakja össze
[ Szerkesztve ]
-
Celebrau
csendes tag
Sziasztok!
Erről a konkrét konfigról mit tudtok mondani? link
Az opciókat a link szerintem nem tartja meg, ezért azok pluszban ide:
+4 GB 1600 RAM
videokártya csere R9 270-re (sima)
(esetleg 120 GB SSD, ezen még gondolkodok)Ez az opciókkal együtt 169K (az SSD-vel 187).
Ez jó ár, megéri? Ismeritek őket, illetve tudjátok, hogy milyen minőségben szállítanak?
Tudtok e ajánlani más lehetőséget?Teljesítményben nem kell több. A szűk keresztmetszet jelenleg leginkább a Witcher 3, de azt a visszajelzések alapján elviszi az én igényszintemen.
Nincs időm belemélyedni és alkatrészenként beszerezni (bár lenne ismerős aki összerakja), szóval jelenleg elsősorban kulcsrakész megoldások érdekelnek.
Előre is köszönöm!
Csaba -
dannyl
addikt
válasz Rivyan #91660 üzenetére
Monitorból az első ajánlott: LG 22MP55HQ-P ~ 36k +2k hdmi kábel. (sajnos épp a napokban emelkedett az ára vagy 4E-t)
Lap egyáltalán nem jó, se a CPU nem éri meg. Ház se ajánlott.
Ha összeszerelteti boltban, akkor:
LAP: asrock b85m pro4~ 20kHa maga rakja össze, akkor:
LAP: ASUS H97M-PLUS ~27k (olcsóbban "csak" 2 év garival: Asrock H97M PRO4 24k)
CPU: i5 4590 ~56k (olcsóbban: i5 4440 ~50k)
RAM: jó lesz. ~17k
VGA: jó lesz. ~67k
HDD: WD blue EXEX 1Tb ~15k
HÁZ: Zalman R1, vagy CM n300 ~13k
TÁP: FSP Raider 550 (s) ~19kBoltban összerakós (olcsóbb): ~239k => drágább: ~245k !!! Ide jön az összeszerelés ára pluszban !!!
Otthon összerakós (olcsóbb): ~243k => drágább: ~252kAzért egy SSD-t nagyon kíván ez a dolog: Samsung EVO 850 ~21k.
Nem reklám, de jó ha mindenki tudja, hogy most akciós az összes i5 (lehet a többi is) a PCX-nél, onnan írtam az árakat.
-
Rivyan
csendes tag
Sziasztok!
Haveromnak kéne új vas, lapiról fog áttérni asztalira, így mindent nulláról kell építeni. Főként gémelésre használná, nem igénye az 1080p Ultra fix 60 FPS, kb. 2 évre szólna a gép, a cél a full HD high körüli beállítások mellett a 40-50 FPS. A keret 240k körül mozog, várni nem igazán szeretne, max 1 hónapot. Mindenképpen intel + nvidia lesz a gép, ezen belül már nem fontos, hogy melyik gyártó.
Idáig ezeket néztem ki:
Alaplap: Gigabyte GA-Z97P-D3 Ár: 25370 Ft
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_z97p_d3/664869Proci: INTEL Core i5-4460 3.20 Ghz Ár: 53327 Ft
http://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i5_4460_3.20ghz_1150_box/661928VGA: Asus STRIX GTX960 Ár: 67746 Ft
http://ipon.hu/webshop/product/asus_strix_gtx960_dc2oc_2gd5_gtx960_2gb_gddr5_oc_pcie______/909861RAM: Crucial 8 GB Ballistix 1600 Mhz Ár: 17601 Ft.
http://ipon.hu/webshop/product/crucial_8gb_ballistix_sport_ddr3_1600mhz_cl9_kit_bls2cp4g3d1609ds1s00ceu/195681HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 rpm Ár: 16589 Ft.
http://ipon.hu/webshop/product/seagate_barracuda_1tb_7200rpm_64mb_sata3_st1000dm003/191381Ház: COOLERMASTER Elite Knight 350 Ár: 11638 Ft
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_elite_knight_350/212414Táp: Na itt gondban vagyok, nem tudom mekkora kéne ehhez a géphez. :/ Nem szertnék olcsó, rossz márkát tenni bele.
Monitor: BENQ GW2255 Ár: 32224 Ft.
http://ipon.hu/webshop/product/benq_gw2255/422841Ez idáig összesen: 224.495 Ft, amire még cirka 15 ezer Ft.-ot számoltam a tápra.
Esetleg mit kéne variálni ezen? Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz IMIIKE1998 #91658 üzenetére
Régen 50000 hsz után telt be. Most már nincs limit.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Amúgy mikor telik be egy topic?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Kristof9094 #91656 üzenetére
Ha a munkagépeitek Brand gépek - pl. HP, Dell stb. - ott azért az OEM gyártók rohadtul megtervezik azt a kevés alkatrészt ami az adott kategóriájú procit üzembiztosan ellátja.
Na és a fentebb leírt a különbség a "Brand" OEM gyártók és az Asrock ->> sok sok mérföld -->> Giga/Asus/MSI között. Olcsó szart ezek is tudnak gyártani és gyártanak is.
(Példa erre a raktárkészleten maradt sok 760G csipszettel gyártott olcsó, csumpi, trágyadék lap, amit 15K körül AMD AM3+ FX ready-ként reklámoznak.)Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Kristof9094
senior tag
válasz membrandj #91654 üzenetére
Hát nézd, szerintem ez 90%-ban user error, a maradék 10% hibás alaplap. Ha ekkora gond lenne a low end lap, meg az erős proci, nem kerülnének a mi munkagépeinkbe ami nagy terhelésen mennek napi 8-10-12-24 órát.
OFF vége.
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
mackosajt
addikt
válasz membrandj #91654 üzenetére
Saját magad nem idezed pontosan. Segítek:
"30-40k+"
Akkor ebben a 40-50 közötti rész is ott van.Pont ugyanaz a baj mindkettő esettel(nagy leghutes kontra víz). Hogy nem.minden kuckoba férnek el.
Én itt le is zárom. Csak azt akartam cáfolni, hogy nem korozi le a 20k lég teljesítményét egy 40+ víz.
[ Szerkesztve ]
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
membrandj
nagyúr
válasz mackosajt #91652 üzenetére
30-40-et írtam, mire te írtad,hogy 40-50. Azért van különbség..
Nem vagyok tuning fanatikus, így nem valószínű,hogy kipróbálom.Nem vitatom, biztos jó vízhűtést lehet kapni 50-ért,de nem hiszem,hogy egy NOCTUA NH-D14-nél sokkal halkabb vagy jobb lenne. Ez árban viszont a fele.
Kristof9094
Utóbbi időbe olvasgattam alaplapos, procis ," nem működik a gépem" fórumokon és nem 1x láttam azt,hogy low end lap+ i5 és társai.
Nyilván ez nem egy amd.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Kristof9094
senior tag
válasz membrandj #91651 üzenetére
"Papíron bármelyik 1150 lapban bármilyen 1150 procit rakhatsz.
Gyakorlatilag viszon nem célszerű. A sok hibás lapnál javarészt olcsó lap+erős proci található."Semmi összefüggés nincs.
Egy két H81 lapnak jobb a tápköre mint bizonyos B85 lapoké. De hogy konkrét példát is mondjak, a munkaállomások nagy részében a legbutább chipsetek vannak. Az én Haswell alapú munkagépemen USB 3.0 sincs, se elöl, se hátul, a hangról nem is beszélve... És ez amit megbontás nélkül látok...
Az Intelben ez a jó, bármilyen lapban bármilyen CPU elmegy, nagyon nagyon szerencsétlen párosítás esetén lehet csak gond.
Pl. egy 2 fázisos Giga H81-be én sem tennék i7-et.... De szerencsére a 3-4 fázis alap már minden H81-en.Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
mackosajt
addikt
válasz membrandj #91651 üzenetére
Az allitasod nem lényeg?
Mert én arra jeleztem.
Amúgy próbáld ki, és megtudod mi a jó benne.Olvass utána.
[ Szerkesztve ]
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
membrandj
nagyúr
válasz mackosajt #91647 üzenetére
Tehát dupla annyiból ki lehet hozni egy hasonló teljesítmény vizet. Ebbe mi a jó?
Halkabb se lesz sokkal szerintem. Sokan azért akarnak vizet, mert azt hiszik,hogy az ott csak áll.
A vizet is keringetni kell valamivel.starius
Papíron bármelyik 1150 lapban bármilyen 1150 procit rakhatsz.
Gyakorlatilag viszon nem célszerű. A sok hibás lapnál javarészt olcsó lap+erős proci található.
i3-4130 ami alap.
H97 kell a refreshez.[ Szerkesztve ]
-
-
mackosajt
addikt
válasz membrandj #91642 üzenetére
Bocsánat, de 40-50 között már elég szép vizet lehet építeni új készletből, használt cuccokkal meg olcsóbban.
Teljesítmény terén meg hozza a 20k léghűtéses szintet, vagy üti.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
membrandj
nagyúr
válasz badika #91627 üzenetére
A szó, amit keresel: Egyelőre, nem egyenlőre.
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 10k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
cm n300 ~ 11k
Fsp hexa+ 400W ~ 13k
~138kHa nincs ház: Corsair 200R, ez jobb is ~ 18k.
Később még 4GB ram, vga, ha játszani vagy dolgozni akar. Ha kell monitor is LG 22MP55HQ-P ~ 33k +2k hdmi kábel, ez a legolcsóbb. Jobb: Dell p2314H ~ 55k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
badika
tag
válasz membrandj #91636 üzenetére
Egyenlőre csak net, szövegszerkesztés, film nézés. Később lehet, hogy grafikai munkára vagy videó szerkesztésre is lesz használva, de egyenlőre nem. Tudom, hogy az általam leírtakra tulajdonképpen bármi megfelel, de a kollégám ennyit szám rá. Egy jó, gyors időtálló gép kellene amibe, ha később teszünk esetleg egy jobb videókártyát, akkor is használható. Pontosabbat sajnos nem tudok írni.
-
membrandj
nagyúr
válasz Benyuss #91641 üzenetére
Vizet felejtsd el. Normális víz, az 30-40k+ és nem hozza a 20k-s léghűtés szintjét.
Raider 550 elég.Dehogy baj a k-s i5 280x proci kombó. Szimplán annyi,hogy ugyan azt fogja hozni,mint egy jóval olcsóbb, nem tuning lapba lévő i5-4590.
Talán ilyen gtx 980-tól mondanám,hogy lesz különbség.A ram hülyeség. Főleg,hogy a fury 1.5V-on 1600 mhz cl10-et tud, míg a corsair cl9-et.
Hát komoly tuningra z97-a asus ,asrock z97 extreme 4-et szokták írni,de inkább az alaplapos topicba kérdezz rá.
-
Benyuss
tag
válasz membrandj #91637 üzenetére
Hopsz.. Elfelejtettem, hogy már van egy Antec 182-es házam. Nem gondoltam, hogy ez lényeges...
550es táp elég lesz? Ha picit húzok majd idővel a kártyán és a procin is, akkor a fogyasztásuk jelentősen meg fog nőni. Így is elég? Húzni addig nem fogok, amíg a procin nincs víz. Addig marad a gyári hűtő és nem csesztetem. Jelenleg nincs meg a keret a vízre. Baj lenne a k-s i5-el egy x-es kártya mellé? A RAM-ot köszönöm. Ez az elmélet, miszerint vegyek 1866ost és uzemeltessem 1600MHz, mert így nő az élettartama, valós? Nem veszek 1866-ost mert szerintem nincs értelme +pénzt kidobni rá, de érdekelne, hogy van-e valóság alapja. Lap? Az említett asrock /giga lap megfelel, vagy van jobb ötleted? -
Songo
senior tag
válasz membrandj #91639 üzenetére
Korábban ugyan nem full HDben csak 1600*1200as felbontásban kb 13-15oldalon dolgoztak. akkor 2giga ram (de lehet hogy 4 ) egy 2000mhz körüli celeron volt a gép.
És 2db 17"os monitor.Köszönöm
Szerintem most is elég lesz a kisebb processzor de majd kiderül (ha valaki rakott már össze gépet hasonló célra ne tartsa magában ) -
membrandj
nagyúr
Hát én passzolom,hogy ennek mekkora erőforrás igénye lehet.
Ha biztosra akartok menni, akkor egy i5-öt raktok alá.
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
1x4GB ddr3 ram ~ 10k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
cm n200 ~ 11k
Fsp hexa+ 400W ~ 13kHa kideríted,hogy ennek még sincs ekkora igénye, akkor g3220 proci ~ 15k.
A 15-20 weboldal miatt mindenképp ssd-re raknám a rendszert.Legolcsóbb értelmes monitor:
LG 22MP55HQ-P ~ 33k +2k hdmi kábel.[ Szerkesztve ]
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Egy barátom megkért hogy rakjak össze neki egy gépet ami a következőket tudja:
2webcamera 15-20 weboldalon való full hd futtatása.Régen raktam már össze ilyen célra gépet de az még más világ volt.
Ami biztos hogy kell 2db fullhd (vagy ha ár érték arányban van jobb akkor nagyobb felbontású) monitor.
Mit javasoltok?
A webcamerát a kamerás topicban már megkérdeztem.Milyen proci mennyi ram?
fölös költekezésbe nem akarunk belemenni de a kitűzött feladatot lássa el maradéktalanul.
Így azért nem mondom hogy Xft a keret.Köszi
-
membrandj
nagyúr
válasz Benyuss #91628 üzenetére
Na most akkor a táp megvan vagy nincs?
Sok értelme nem volt ennek,hogy darabonként vetted meg a gépet.
280x mellé tuning i5.
Na szóval kell neked:
lap,ram,HŰTÉS,táp, ház?
Lap: Amiket néztél kb, azok a belépő szintek.[link]
Hűtőt itt kérdezz majd, de már csak akkor, ha a ház fix. Mivel ez lényeges.
Ram: Corsair LP olcsó most nagyon, azt vedd.
2x4GB ddr3 corsai LP 1600 mhz cl9. ( az alacsony bordás, nem a tüskés)Táp: Raider 550 ok.
Ház: Corsair 200R, fractal design core 2500 minimum tuning i5-höz.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz starius #91621 üzenetére
Ez egyre rosszabb.
Az a monitor borzasztó annyiért.
LG 22MP55HQ-P ~ 33k +2k hdmi kábel.
Ez a legolcsóbb értelme.4170 az már refresh proci. Ha ott szerelteted össze, akkor jelezd neki,hogy frissítsék a lap biosát. Ha magad szerelnél össze, akkor h97 kell,de akkor már végképp nincs értelme az olcsó i3-nak.
i54440 lényegesen jobb lenne.alexride
Rendben van.
SSD nagyon hiányzik viszont innen.
Kingston fury 120GB ~ 18k
Ha nem használtál még ssd-s gépet, akkor menj el haverhoz stb és próbáld ki.Elég a táp, xfx megbízható.
Táp problémák a gagyi tápoknál szoktak lenni.
Ettől függetlenül, ha villámlik, vihar van, stb ki kell húzni a gépet, mert ha közvetlen belevág az áram, akkor nincs az a táp, ami ne purcanna meg.GribMate
Cad miatt jobb lenne a 960 szerintem is.
hexa+ 500W elég.
Picit jobb: Fsp raider 550.
Ha viszont munka, akkor nem erőltetném a gyári hűtőt.
Deepcool gammaxx 300 ~ 6k, cm hyper 212 evo ~ 10k
Ház: Corsair 200R,fractal design core 2500 pl.TechData
Na most 200 vagy 350?
Ez azért elég bő tartomány.i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4~ 18k
2x4GB ddr3 corsair LP 1600 mhz ~20k
gtx 960 msi gaming, asus strix ~ 65k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
Corsair 200R,fractal design core 2500 ~ 18k
Fsp raider 550 ~ 18k
deepcool gammaxx 300 ~ 6k
~231k.
Drágább, erősebb:
i5-4590+ asrock h97m pro4 ~ 55+ 22 + gtx 970 msi gaming, asus strix ~ 115k
~288k.badika
Akkor milyen munkára?
Írd le pontosan.[ Szerkesztve ]
-
Sadwick
újonc
válasz membrandj #91611 üzenetére
Köszönöm a válaszokat juve600 és membrandj, akkor monitorból Dell-t vagy LG-t veszek és IPS jelzésűt.
SSD-m nincs, őszintén megmondom annyira nem néztem utána (persze azt tudom, hogy mennyire felgyorsítja a rendszert), csak ezekről eléggé felemás véleményeket olvasok, nem tudom, hogy folyamatos igénybevétel mellett mennyire amortizálódik, de nálam biztosan jobban értesz hozzá, akkor beleszorítom a keretbe ezt a típust.
-
-
.:Secur:.
tag
válasz Benyuss #91628 üzenetére
MSI Z97-G45 Gaming alaplap szerintem verhetetlen, bár az ára kicsi sok.
RAM HyperX vagy Corsair, elég az 1600mhz-es.
Ha 1866-ost veszel egy komolyabb alaplap engedi majd az időzítés kisebbre vételét így 'jobb teljesítményt' érthetsz el, de szinte észrevehetetlen (pénzkidobás nagyobb órajelűt venni)A konfig jó!
PSU is jó szerintem(, de elég egy FSP Hexa+ 500W is.) Most látom a GPU-t, hogy tuti elég legyen akkor kell neki a 600-as, de amit te írtál annak panaszkodnak a ventillátorjára.
Crossfirenek értelme nem sok van pénz szempontjából + úgy sem érsz el olyan teljesítményt, mint egy darab komolyabb kártyával.
Ez mind az én egyéni véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
.:Secur:.
tag
válasz Ladybug12 #91517 üzenetére
Intel 1150 alaplap: Gigabyte B85M-D3H alaplap 18 443 Ft
Intel 1150 processzor: Intel Core i5-4460 processzor 50 596 Ft
DDR3 memória: Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury fekete HX316C10FB/8 memória 16 146 Ft
nVidia Videokártya: Asus GTX960 2GB GDDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5 videokártya 65 905 Ft
Merevlemez 3,5": Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 15 093 Ft
Tápegység minõségi: FSP 500W HEXA+ tápegység 16 257 Ft
Ház táp nélkül: Thermaltake VO100A1W2N Commander MS-III számítógép ház 13 181 Ft
Processzor hûtõ: Alpenföhn Brocken processzor hûtõ 11 223 Ft
Optikai meghajtó: Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író 3 420 Ft
+ szerelés 4490 Ft----------------------
----------------------
215 254 FtNekem ez a befutó 1150-be!
-
Benyuss
tag
Sziasztok!
Egy félkész géphez kérek tanácsot, véleményt.Ami eddig megvan :
I5 4690k, gigabyte r9 280x, WD blue 1tb, HyperX Fury ssd 240gb. Lap, ram ötleteket szeretnék.
Ram : a proci csak 1600MHz-ig támogat, de hallottam olyat, hogy vegyek egy 1866-ost és uzemeltessem 1600MHz, mert így hosszabb lesz az élettartama. Ez valós? Én HyperX Fury ramokat néztem, de fogalmam sincs mi a különbség a színek közt. Piros, fekete, kék.Lap : giga z97 gaming 3, vagy asrock z97 fatality killer. Igaz az, hogy a következő generációs intel is 1150-es foglalat lesz?
Az eddigi komponensekre, valamint az egészre kérhetnék egy véleményt?
Ui : FSP raider 650 psu.
Ui2: (ez a szétszórtság borzasztó) crossfire-nek lenne értelme egy ilyen kartyanal? Mai játékokkal játszanék egy 32 colos full HD led tv-n. -
badika
tag
Sziasztok!
150-180 K körül mit tudnátok ajánlani munkára. Játék nem lesz rajta, grafikai progikat nem használok szóval a videókártya lehet prociba épített. Az időtállóság is fontos azért. Monitor nem kell csak a gép maga.
Válaszokat köszönöm! -
TechData
tag
Sziasztok.
Asztali gépet vennék főleg játékokhoz. Játszásra használnám. A keret.: 200-350 ezer forint. 5-6 évre tervezek.
Előre is köszönöm a válaszokat.LG G Flex 2 (Titan Silver)
-
GribMate
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek állítok össze konfigot 200-250 ezer között játékra és némi 3D tervezésre (CAD dolgok):
LAP: ASRock H97 Pro4 ~24.000 Ft
CPU: Intel Core i5-4460 (3,2GHz) ~53.000 Ft
RAM: HyperX 2x4GB Fury (1600MHz CL10) ~18.000 Ft
VGA: ASUS R9 280 3GB (R9280-DC2T-3GD5) ~69.000 Ft
HDD: WD Blue 1TB ~16.000 Ft
SSD: Samsung 850 Evo 120GB ~21.000 Ft
ODD: ASUS DRW-24F1ST ~5.000 Ft
TÁP: FSP Hexa+ 500W ~16.000 Ft
HÁZ: még nem végleges ~15.000 FtÖsszesen: ~237.000 Ft
A monitor a fenti kereten felül: LG 22MP47D (22" 1920x1080 IPS).
A ház még egyéni ízlés kérdése miatt nem fix, de valami kábelmenedzsmentes, nem papírvékony normális Corsair, Sharkoon vagy Zalman a terv előlapi USB3-al + 1-2 Arctic Cooling F12 ventivel.A CAD miatt gondoltam NVIDIA VGA-ra is, egy GTX 960 ilyen árban jobb lenne (úgy tudom a 280 többet fogyaszt és jobban melegszik, de erősebb és 3GB > 2GB)?
A táp elég? Kábelei elég hosszúak a menedzsmenthez, vagy kell hozzá egy 4+4-es hosszabbító (esetleg másik táp jobb hasonló áron)?Szóval kritikát vagy áldást kérnék rá, mert régen volt már, hogy én ebben a topikban ajánlgattam...
[ Szerkesztve ]
-
alexride
csendes tag
Sziasztok!
Sok kérdéssel fordulnék hozzátok egy új számítógép összerakásával kapcsolatosan.
-Legfőképp játékra kell, de néha előfordul esetleg egy kis videoszerkesztés is.
-Jelenleg egy 400GB-os Samsung HD401LJ Sata 2 HDD van rajta az adataimmal a korábbi gépből. Egy Fujitsu Siemens 20" 1600x900 monitor, egér és billentyűzet.
-XFX Pro 450W táp ami lassan egy éves, eddig semmi problémám nem volt vele illetve csendes is. Olvastam, hogy nem mindenkinél van így.Amire szükségem lenne az egy teljes gép ami nagyjából össze is állt a fejemben. Házból mindenképp olyan kell amiben van gumis HDD csillapítás illetve viszonylag jó is.
-ZALMAN ZM-Z11 Plus fekete ~20k
-GIGABYTE GA-B85M-D3H ~19k
-INTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 BOX ~53k
-BE QUIET! Pure Rock hűtő ~10k
-CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT ~21k
-WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX ~16k
-ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5 ~68k~207k összesen
Az egész videokártya nélkül olyan másfél-két hónap múlva lesz vásárolva. Majd utána picivel a kártya illetve később lehet egy FullHD monitor is. Tudom, hogy akkor lenne aktuális ez amikor venném de már ugyebár jár az agyam rajta.
Kérdések:
-A fentiekben van-e valami kivetnivaló?
-Érdemes-e várni a vásárlással kicsit ha tudok?Különösen a tápra is ki szeretnék térni ugyanis tudom, hogy ez az alapköve szinte egy minőségi gépnek.
-Elég lesz-e? Mennyi az esélye, hogy ha meghibásodik viszi az egész gépet? Seasonic belsős ha jól tudom de pont olvastam, hogy valakinek egy ilyen halt meg mostanában.
-Ha veszek egy új tápot is és mondjuk mindezt egy helyről, majd ne adj isten egy hónap múlva elromlik a táp és viszi a gépet arra semmilyen garancia nincs?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz villamos #91618 üzenetére
Ha én csak egyszerű teljesítmény buzi lennék és pénzem is lenne bőven, akkor meg nem állnék az i7-4790K alatt.
De mivel nem az vagyok, és 20 éve tuningolok, így nekem FX-8320-am van.Szóval tuningolós FX-esnek lenni a sors kihívása, amikor odab@ssza eléd a kesztyűt és te felveszed.
(A bátortalanoknak pedig jó szívvel ajánlom - tényleg - a non K Haswell (Refresh) i5-öket. )Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz membrandj #91614 üzenetére
"Giga 970a ud3p vagy asus m5a 97 evo r.2.0 Ezek a legolcsóbb, legalapabb lapok fx alá. Ettől csak drágább van." --- amiknek jó a tápellátása és tuningra is alkalmasak. A drágábbak a 990 csipes lapok, amikkel jobb -200-300 MHz- tuning eredmények érhetőek el jó hűtővel.
FX-6300 gyári hűtője egy hulladék, a Phenom II X4 965BE és az FX-8320/8350 hőcsöves gyári hűtője az, ami FX-6300-hoz elmegy.
Szóval a "8 magos havertól" el lehet kérni a gyári hűtőt a 6300-ra.---------------------------
Mondjuk azt nem értem régóta, hogy ha valaki AMD platformon gondolkodik, akkor miért nem fogadja meg a jó tanácsot és miért szarozik állandóan 2-3 ezer forinton? És értetlenkedik folyamatosan, hogy "De hát, nekem azt mondták, hogy.... "
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Dr.Rambo
csendes tag
válasz membrandj #91610 üzenetére
Nem értem miért baj ha 2 ágban van a 12v, de ennél a sorozatnál egyben hagyták a 12v-os ágat, ki tudnád fejteni mi a gond vele.
Helyette ezt a tápot néztem ki Thermaltake European Series London 550W, itt találtam ezt az alternatívát:
http://itcafe.hu/tema/fsp_tap_tulajok_ide/hsz_1666-1666.html.
Mindenképpen modulárisat néznék. Váltanék én szívesen újabb generációra csak nincs rá keret, összesen ezt tudom most megengedni magamnak. -
membrandj
nagyúr
válasz starius #91613 üzenetére
Ugyan az, mint az első. Gyenge lap,hűtés nélkül. Abszolút rossz lesz. 39-ért meg végképp nem vennék 260x-et , mert 1. sok baj volt bele 2. az r9 270 köröket ver rá és 5k-val drágább.
CTG-500 vagy hexa+ 500W.
Már a 12V-os cpu rész is max úgy ér fel, ha nincs vga.Nem véletlen lett leírva:
Giga 970a ud3p vagy asus m5a 97 evo r.2.0 Ezek a legolcsóbb, legalapabb lapok fx alá. Ettől csak drágább van.i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 9k
gtx 750 Ti 2GB ~ 42k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
Fsp hexa+ 400W ~ 13k
Cm n300 ~ 11k
Ez a minimum.
Ramot később bővíted, azt tudod.
Tőlem mehet r9 270-el is,de az még több pénz. Ha ilyen pár ezer forinton múlik , akkor inkább várj a vásárlással és spórolj még.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz starius #91594 üzenetére
Több sebből vérzik.
A lap+ hűtés dolgot írták már.
Gyári órajelen se fog menni.
A ctg-450-nek rövidek a kábelei alsó tápos házba.
Toshiba hdd-nél kicsit drágábban:
WD blue ezex 1TB.
Ha ilyen r7 265 sehogy nem éri meg. Ott a 270 ugyan annyiért.Ha ilyen komoly vga-s terveid vannak.
i5-4440
asrock b85m pro4, giga b85m-d3h
r9 280, r9 270
ram: Corsair lp-t vennék,de a kingston fury is ok, csak most az lp azonos áron van és jobb.
WD blue ezex 1TB
120GB kingston fury ssd
cm n300, corsair 200R. Azt a házat is felejtsd el.
Fsp hexa+ 500W.
Ha abba a házba berakod azzal a low end amd lappal, gyári hűtőve + fx 6300-al, abból nagy sírás lesz.
Melegedni fog a proci először, utána a vrm és kész is a szaggatás.Sadwick
SSD-d van, azért nem kell?
Csak mert 2015-ben ssd nélkül gépet venni, amikor van keret rá..
Kingston fury 120GB~ 18k.
Ha nem használtál még ssd-s gépet, akkor megértem,hogy nem akarod.
Ez esetben menj el valahova, ahol kipróbálhatod és utána nem lesz több kérdésed.Olcsó ips:
LG 22MP55HQ-P~ 33k + 2k hdm i kábel.
" gamer" ips: Dell p2314H ~ 55kStone82
Megvetted már?
Ha nem, akkor cseréld corsair 200R, fractal design core 2500-ra a házat.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz #30112256 #91583 üzenetére
Megválaszolom neked: Kb semmit.
z97-nek végképp semmi köze ehhez. pcie 3.0 is lényegtelen még. A proci nagyobb órajele miatt lehet kis javulás,de 5-10%-nál nem hiszem,hogy több.
Ha mindenképp el akarod verni a pénzed:
i7-4790, i5-4590+ asrock h97m pro4, giga h97m-d3h vagy a jobb asrock h97 performance fatality lap.Shade45
A legolcsóbb pentiumot vedd. Ugyanúgy nem fognak menni a legdrágább pentiumon a 2015-ös játékok,mint a legolcsóbban. Szimplán nem indul el, mert kéri a 4 magot.Fura amúgy, mert pont fordítva szokott lenni. Giga 3 év gari, asrock 2.
Vaya házba valami 26 cm-es vga fér max, én így nem erőltetném, ha komolyabb terveid vannak.
Esetleg egy jó m-atx fractal design core 1500, ingwin dragon slayer, corsair 200R, ez utóbbi már atx és elég komolyan felszerelt.geckowize
i5-2400-2500 ~ 30-35k
b75 lap~ 10k
2x4GB ddr3 ram ~ 16k
Gtx 660 ~ 35k
Ezek mind használt dolgok. Bár a ram árak csökkentek mostanában, az lehet belefér 1-2k-val drágábban újonnan.
WD blue ezex 1TB ~ 16k
cm n300 ~ 11k
Fsp hexa+ 500W ~ 15k
ezekből mind újat vennék, új árakat is írtam.
133k
Esetleg i5-3470 proci.derixon
Ez borzasztó.
Az a lap iszonyat visszafogja a gépet. Fx 4000-es széria amúgy se éri meg, mivel nem erősebb,mint a régebbi amd-k.Ez a ház valami nagyon régi, noname lehet, 0 ventivel.
Ami maradhatna:
táp, ram, ssd.
i5-4440 ~ 50k
asrock b85m pro4 ~ 18, giga b85m-d3h ~ 18k
ram van
vga: gtx 960, r9 280 ~ 65k
ssd van, hdd gondolom nem kell.
Táp van
Corsair 200R ~ 19k
~152kDr.Rambo
Minőségi ,moduláris tápegység : Seasonic m12 520W.
Nem moduláris,de még mindig minőségi táp: Fsp raider 550.
A hyper-t felejtsd el. Több ágra osztott és még nem is olcsó.Én nem vennék már 775-ös lapot. A procid valószínűleg ki se pörgeti a vga-d.
Használt: i5-2400-2500 + b75 lap ~ 30-35 + 10k
Ettől minden gyorsulna és később bírna még erősebb vga-t is.
Használt árakat írtam.
Ha csak új, akkor már az újabb 1150:
i5-4440+ asrock b85m pro4 ~ 50+ 18k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Stone82
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég kértem tanácsot itt gép ügyben. Össze is állt az egész. Csak van egy kis gondom a VGA-ház dologgal.
Ez a kártya lenne: [link]És a Zalman Z9 plust ajánlották, de nem fér bele szerintem. 296 mm a kártya a házba pedig azt írták max 290mm megy bele. Viszont fórumokon azt írták belemegy, nem értem. Tudnátok ajánlani házakat a kártyához? Kb. olyan kellene mint ez a Zalman.
Előre is köszi!
Amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék!!!!
-
Sadwick
újonc
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel rendelkező gépet szeretném összeállíttatni, szerintem a mostanság megjelenő játékokra is kiváló, de ennek megerősítésében egy hozzáértő segítségét kérném.
Asrock H97 PRO4 alaplap
Intel Core i5-4460 processzor
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B
Gigabyte GTX960 2GB DDR5 GV-N960G1 GAMING-2GD
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység
Zalman Z11 Plus számítógép ház
(SSD nem kell)kérdésem lenne még, hogy milyen monitort ajánlotok maximum 50 ezerig, illetve, hogy valamit változtatnátok-e rajta, köszönöm szépen a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Mac Mini M2 8GB Újszerű/256ssd/2027.01.09. Gar./p3971
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F/ RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- GAMER confiuráció , hardware frissítés miatt eladó !!
- ASRock Vision 3D mini PC - Intel i3 2.4 GHz, 4 GB RAM, 500 GB SSD 97%
- Eladó számítógép i5 4670 4 core, rx 550 ,16gb ddr3
- Lenovo M73 SFF Fekvő házas PC Számítógép 4GB RAM, i5-4570S CPU, 500 GB HDD
- Dell Optiplex 5040 SFF I7 6700 / 16GB RAM
- GAMER PC (RX 580 4GB + Ryzen 5 1600AF 6mag 12szál) BESZÁMÍTÁS!!