Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tikshow
addikt
válasz Zsivaagoo #33993 üzenetére
Arra a celra megfelel, h filmet nezzen hetente 1-2 orat jatszon rajta, tokeletesen eleg. Persze ra lehetne kolteni meg a gatyajat, de ha csak filmezni kell, akkor mar ez is tul sok.
Egyebkent olyan celra amit te mondasz meg lehet egy i7 is keves lenne...
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz Zsivaagoo #33991 üzenetére
Szükségem van a 3x2T HDD-re mert, sok minden van... +már megvan az 500as WD CaviarGreen. (Amiből már csak 150GB a szabad hely és még szinte semmi nincs rajta.)
Nekem membrandj konfig ajánlata tökéletes támpont volt, és ha esetleg, én meg tudom oldani hogy jobbat hozzak ki ugyanennyi vagy ~ennyi pénzért az nem az ő hibája, ezért is írtam hogy még vacillálok, és sakkozgatok vele.
Pláne hogy céggel fogom venni, így az árakat is mérsékelhetem sok helyen, illetve kérhetek új árajánlatot az adott cégtől ha minden alkatrészt tőlük veszek meg.
Ezt leszámítva teljesen igazad van, és már változtattam is néhány helyen.
Pl.) -Házikó: régóta nagyon de nagyon tetszik a CM [Silencio 650] és [550] , már 100% hogy a kettő közül fogok választani attől függ hogy kapok ajánlatot és mit hogy tudok intézni.
Tudom, fogok kapni a szellőzés miatt pl., de nem tudok mit tenni nagyon megtetszett és nem rossz.-Proci: i5-3570k lesz. (Ehhez tudok 25 helyett 20ért Phanteks [PH-TC14CS Blue] hűtőt.)
-Alaplap: ezen is változtattam... ASUS [P8Z77-M Pro] lesz, ha már K-s a proci. (ezért szeretnék hűtőből is kéket, meg így a Vengeance is kék lesz... )
-VGA: Gigabyte Radeon HD7850OC 2GB (ez is olcsóbb doboz nélkül )A többi marad. Várom a véleményeiteket!
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
válasz Zsivaagoo #34012 üzenetére
Akkor jó..., alig várom már, hogy összerakhassam, bár kelleni fog segítség, mert ez lesz az első gép amit összerakok. (Ki akarom élni magam a szerelgetésben, mert a szoftveres részét a dolognak úgyis más csinálja, én nem értek hozzá annyira hogy belefogjak.)
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #34011 üzenetére
Atyaég...i3 kevés office-hoz és honlapok megnyitásához? i3-2120, gtx 560 kombóval játszok 1920x1080-as felbontáson. Gondolom csodatevő vagyok. Vehetsz autót is 10 millióért, arra ,hogy eljárj a boltba naponta kenyeret venni, de felesleges. FM2, a6-5400k 17-18k és csak grafikus teljesítményben jobb. Amit írtam g2020 az ~15k. Nem a nasat akarja meghackelni..
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
BenHans
addikt
válasz Zsivaagoo #34015 üzenetére
15-20 év tapasztalat sajna nincsen, viszont amiért pénzt adok arra nagyon oda szoktam figyelni, mondhatjuk hogy kínos precizitással, és ez igaz rám minden téren.
De ha valaki szeret legózni és van tapasztalata, akkor szívesen veszem a segítséget. Budapest 15. kerületben lakom, ha csak úgy jó Budapest területén bárhol összerakhatjuk, legalább tanulok. Amúgy is mindenképp kérnék segítséget.(#34016) Cheesy : Köszi a tippet, már gondoltam rá. Nehogy azon a 300Ft-on múljon.
Most jut eszembe, a tápot is megváltoztattam. Mégpedig egy [Corsair GS600]-ra, hogy az is kék legyen. Nálam meg kell felelnie ám az esztétikai szempontoknak is.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #34038 üzenetére
Ez neked az általános felhasználás? Egyszerre megnyit 10-10 wordot,excelt meg még mellé 15 db ie( kapásból hogy lehet ezt használni..) ablakot? Ezek mellé gondolom van egy minimum 23 colos monitorod is, máskülönben a tálcán nem találod meg,hogy éppen mit keresel.. Ne hülyéskedjünk már.. Ez kb olyan, mintha mondanám,hogy 7970 alatt ne vegyél videokártyát, mert akkor nem tudsz egyszerre elindítani 2-3 játékot.. Hozzáteszem,hogy egy jó SSD-vel és 8 GB rammal nyugodtan megnyithatsz 10-20 office dokumentumot és még 10 oldalt, mivel egyszerre úgy se fogod tudni nézni mindet.
Ez amit te most itt felsoroltál, ez minden csak nem általános felhasználás.
-
StLui
veterán
válasz Zsivaagoo #34038 üzenetére
Egy kisebb irodaházban dolgozom, van kb 50 gép, az enyém képvisel a csúcsok csúcsát ott a a 3-6 éves gépek között, (kivéve a két kolléganőm gépe ezek éven belüliek), van egy i3, egy A4 és egy A10, videokártya egyikben sincs külön, SSD mind a háromban. SQL szerveres könyvelést végzünk, nyilván netezünk is, általában 2-3 ablak a max amit megnyitok, 10-et szerintem még soha. Mindhárom gépen nekünk két monitor van.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #34047 üzenetére
Szerinted hány helyen dolgoznak 2-3-4 monitornak? Értem én,hogy nektek kevés az i3, mert egyszerre 100 dolog van nyitva ( bár a logikáját ennek se értem, namind1), de ha valaki egyszerű irodai használtra kér gépet, akkor bőven elég az i3. 4 GB ramról én nem beszéltem, nem értem,hogy miért hozod fel immáron sokadjára..
Azt pedig nem értem,hogy te mit csinálsz a gépeiddel.. Én tf2-zök, közbe fut a skype és mellette nyitva van a böngésző. Sima kis i3-2120 és akadás mentesen megy minden.
-
n00n
őstag
válasz Zsivaagoo #34363 üzenetére
Köszi. Viszont írtam, hogy az ipon.hu-ról szeretném megrendelni, mert ott van kedvezményem.
Szerk: A legjobb lenne, ha az ottani Gépösszerakóban lenne kiválasztva.
Szerk2: Hülye vagyok, megtaláltam az alaplapot.
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
-
Darth Raven
csendes tag
válasz Zsivaagoo #34391 üzenetére
Hozzátenném hogy van némi hardverismeretem néhány éves tapasztalatom is képben vagyok h mi mire kell csak azért kérdezek itt mert itt vannak olyan emberek akik nap mint nap eme téma körül keringenek illetve ez a munkájuk. nem azért kérdezgetek mert totál láma vagyok hanem azért hogy megbizonyosodjak arról hogy amit én kitaláltam az nem nagy marhaság vagy van annál jobb is ennyiből. Lévén én nem ezen a területen dolgozom és napi 12 óra meló mellett nem nagyon van lehetőségem figyelemmel követni a hardverpiac alakulását és az új technológiákat. De ha zavar a kérdésem amit feltettem egy ilyen kérdéseknek szánt topicban azt légyszíves pü-ben beszéljük meg és ne szaporítsuk az off-ok számát.
Illetve a másik része hogy éppen visszafelé olvasgatom a hsz-eket de mivel többezer darabról van szó így nem kevés időt vesz igénybe. Illetve hozzáfűzném azt is hogy 30 kilométerre lakok a legközelebbi várostól ( Szeged ) így nem tudhatom hogy más városokban megyékben hogy állnak a hardverek árai.
Remélem kielégítő volt a válaszom.
Off végePrimarch-Progenitor, to your glory and the glory of him on earth!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Zsivaagoo #34395 üzenetére
szép olvasmány, itt aki megteheti az intelt vesz aki relative kevesebb összegből gazdálkodik az az amd-ből próbál egy erős gépet összerakni, ezen a téren mindíg az a kérdés meik az az amd proci ameik egy i5-ös szintet hoz avagy képes befogni, a másik nagy kérdés az pedig a vga nvidia vagy ati a jobb,erősebb-meiken szebbek a játékok és erre rájönnek a sorbalinkelt szintetikus teszteredmények majd jön az agyalás meiket is éri meg megvenni egy adott kerethez mérten
(#34396) 98bja a 7870 erősebb 660 helyett egy gtx670 kellene, itt egy teszt [link]
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Qtya123
őstag
válasz Zsivaagoo #34448 üzenetére
Igen, az i3 nem épp a legidőtállóbb dolog, de az adott példában, amire írta a választ, ott igaza van. Nehogy már a 750k+7770 jobb legyen egy i3+7790 kombónál. Mindkettő kompromisszumos, de mit ér a 4 mag a 2-vel szemben az új játékokban, ha egyszer a 7770 úgysem tud mit kezdeni pl egy Crysis 3-al.
Ráadásul 750k után, mit rak abba az alaplapba? 1155 esetén meg azért tud hová fejleszteni.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Zsivaagoo #34457 üzenetére
"Én azért megtartom az "őskövületemet" Bocsi! Az enyémet még tuningolni sem lehet igazán szóval .... Ennek ellenére már nem vennék újonnan X4 965-öt mint ahogy I5-2XXX sem!
"éééésss 30 k-ért mindegyik." Na akkor lennének igazán viták melyik a jobb.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
trufa12
addikt
válasz Zsivaagoo #34501 üzenetére
most 10 10 10 25 re vettem 9 9 9 24 ről
meg nyomtam rá 1.6 v
ez így okés lesz most 1800 on megy
előbb volt 1 ilyen kék képernyő ... :Smi lenne a megfelelő beállítás neki? ezeke az értékeken kívül kell még valamit állítani ? sajnos a memória időzítésekhez nem értek :S sosem kellett még állítgatnom .
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
-
Cheesy
őstag
válasz Zsivaagoo #34672 üzenetére
Anno szerverbe azért raktam, hogy ne terhelje a cpu-t a hálózati forgalom gbiten. Aztán hazakerült, nekem meg nem volt szívem eladni
Otthoni gépben 15/1 mbites kapcsolatnál persze, hogy felesleges, majd meghirdetem itt, kikerül a gépbőlViszont a másik két kártya méretproblémája nem megnyugtató.
Így jártam a hangkártyával:
Meg lett oldva, de a tv-kártyának nincs megfelelő helye és ez bosszantó.
[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
válasz Zsivaagoo #34675 üzenetére
Ez és a jelenlegi ATX méretű lap. Nem gondolkodok E-ATX méretben, mert az 80k-nál kezdődik...
Ezt találtam 3db PCI-E 1x slottal, de Intel alaplapot valahogy sehol nem látok ajánlva...
INTEL DZ77BH-55K
Meg drágább is, mint a vele egyenértékű Asrock.www.vakbelmutet.hu
-
Rakamatas
csendes tag
válasz Zsivaagoo #34896 üzenetére
Hosszútávra tervezem, a gyári hűtést legalább 2-3 hónapig nem tudnám lecserélni és ár/teljesítmény arányában a lehető legjobb legyen. Eddig nem volt Intel processzorom és az általam nézett tesztek alapján az FX-8350 és a 8320 picit erősebb az Intel 3570-nél, de javítsatok ki ha tévednék.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Zsivaagoo #35297 üzenetére
Voltak itt a topicban pár emberkék akik szerint a 1155 Celeron G procik is elverik a Athlon és Phenom-okat,nevetségesek. i3-as 2 magos procikat vesznek 30k-ért, siralmas,abból már egy 6 magos AMD-t összerakok. AMD sosem panaszkodik játékok alatt ,és igazából mihez kell a jó gép,hát persze hogy a játékok alá!
-
-
sketchifun
senior tag
válasz Zsivaagoo #35303 üzenetére
Kiforgatod a szavaimat.
Nem azt mondtam, hogy az i3 erősebb, csak azt, hogy itt éltetitek az AMD-t, hogy így istenkirály, úgy marhajó. De azért azt se felejtsétek el, hogy létezik Intel is, ők sem a sz@rral gurigáznak azért, és igenis vannak esetek, amikor a kis 2 magos jobban teljesít egy 6 magosnál. De olyat azért még nem láttam, hogy a 2 magos AMD jobban megy, mint egy 4 magos Intel. Nameg a frekvencia-fogyasztás/teljesítmény. Az AMD messze van az Intel arányától.
Elfogult vagy barátom, ez a helyzet. Nem azt mondom, hogy az Intel a jobb. De az AMD sem annyira hűdejó. Nem kell őket tejben vajban füröszteni, hidd el, van még min javítaniuk, hogy beérjék Intel bácsit.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest