Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keve88
újonc
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet?
-Teljes mértékben játékra.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
-Jelenleg van 8GB RAM-om és egy 120 gigás SSD-m, amit nem akarok lecserélni.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
-Mindenre szükségem van, a fent említetteken kívül.4. Mennyi a kereted rá?
-300k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
-1440x900
(A monitort sem szeretném egyenlőre lecserélni, csak ha nagyon muszáj.)Eddig én videókártyának egy GTX970-et, procinak egy 4790K-t terveztem, viszont tanácstalan vagyok, hogy ezt a két eszközt mennyire megfelelő egy gépbe rakni. (Tehát mennyire jó ez a kombináció?) Valamint azt sem tudom még, hogy ezek és a 2. kérdésben említett két eszköz mellé milyen táp, alaplap és ház kellene.
Köszi a válaszokat! Remélem mindent leírtam.
-
törölt tag
"Ház NZXT H230 fekete (Ez nagyon jó ház "
Mire? i5-öt húzni és gémer konfigot építeni ilyen gyenge hűtéssel nem hiszem:
http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2013/09/04/nzxt-h230-review/3 -
tranceplanet
addikt
válasz Sang66 #89792 üzenetére
Ezt cakli-pakli egyben el kell passzolni! Menj a beárazós topikba áraztatni.
LAP: ASROCK B85M-HDS ~17K
CPU: INTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 BOX ~54K
RAM: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU ~20K
VGA: GIGABYTE GV-N75TOC-2GI GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIE ~40K
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX ~16K
TAP: THERMALTAKE Hamburg 530W (templom matricás!!!-sirtec belső) ~13K
HAZ: COOLERMASTER NSE-300-KKN1 ~12KÖ: ~172K
Amit a régi gépből kapsz, azt belerakhatod egy SSD-be (manapság már nem érdemes nélküle gépet építeni) vagy jobb videókártyába. Ha a vinyód jó állapotú és SATA csatis, akkor mehet a HDD helyett egy 120GB-os SSD: HyperX; Intel, Crucial, Adata ...
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
Tápot inkább ne erőltesd, inkább ezekből válassz:-XFX Pro 550 (vagy TS series)
-Seasonic S12 II 520W
-FSP Raider 550
-THERMALTAKE Hamburg 530W (templom matricás!!!-sirtec belső)
-Antec NeoEco 520C
...Intel az 1600MHz órajelű memóriákat kezeli natívan, felesleges a magasabb órajelű.
RAM: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU ~20K
Esetleg Corsair Vengeance LP vagy Kingston PNP. A többi alkatrész igazából rendben van, de lehet van jobb ár/érték arányú ezeknél." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
titán
válasz snecy20 #89787 üzenetére
Nehogy már 16 gigát sózzál szerencsétlenekre, mikor a játékok 90%-a 32 bites, és legfeljebb 3GB-ból képes gazdálkodni, a többit nem is látja. A maradék, néhány x64 AAA cím pedig épphogy átugorja a 4GB-os limitet, egyszerűen nincs mire költeni a rengeteg RAM-ot. 8GB bőven jó mindenre, a legtöbb esetben a 4 is elég, ha nagyon szoros a büdzsé. Ráadásul ez a legkönnyebben bővíthető alkatrész, hiszen nem kell kidobni/cserélni a már beépítettet, hanem mellé lehet helyezni. Így ha spórolni kell, akkor leginkább itt érdemes, aztán majd lesz valami bővítés, ha összegyűlt egy 10-es még 4 gigára.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Sang66
csendes tag
Üdv, egy kis helpet kérnék.
Van egy 6 éves gépem, amit fel kéne újítani max olyan 150K-ból. Játszani szeretek új játékokkal is, és jó lenne, ha újabb 6 év múlva is tudnék vele (na jó, lehet ez kissé túlzás ) Valószínűleg a cuccok többségét cserélni kéne, de hátha át lehet menteni valamit az új gépbe. Viszont sajnos az utóbbi 1-2 hónapban gyakoriak lettek a kék halálok, amik régen sosem voltak (ezt nem tudom melyik rész okozhatja ), és persze le is lassult már minden. Ilyen idős tápot, memóriát, stb lehet tovább használni, vagy ez esetfüggő? Nem tudom azt se, hogy lehetne ezek állapotát felmérni.
Szóval ez van most:
alaplap: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
proc: AMD Phenom II X3 720 Socket AM3
vga: Sapphire Radeon HD4870 Vapor-X 1GB GDDR5 PCIExpress
táp: Corsair PSU-450VX 450W
memó: 4GB 1600MHz DDR3 RAM OCZ Gold kit (OCZ3G16004GK) ( 2x2GB)Hdd, dvd író, ház, moncsi, egér, bill, hangfal persze van, de gondolom nem lenne rossz egy SSD sem a sebesség miatt. Ha lenne még valami, amit nem írtam le, akkor szóljatok, nem vagyok túl profi
[ Szerkesztve ]
-
AS
félisten
Sziasztok, egy jó ideje már nem foglakozom PC vel
De most mégis készitek egyet.Szerintem elég jó konfig , de várom a véleményeket.
Alaplap: ASUS Z97-PRO GAMER
CPU: INTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150
Ram :GEIL 8GB Evo Potenza DDR3 1866MHz CL9 KIT (kérdés van e értelme mert lap nem csak 1600 ot kezel?)
SSD : SAMSUNG 128GB 850 PRO SATA3 2,5" MZ-7KE128BW
Ház NZXT H230 fekete (Ez nagyon jó ház )
Táp: AEROCOOL KCAS 600W
Hütö : THERMALRIGHT Macho120 Rev.A
VGA: GAINWARD 3415-BLISS GTX960 2GB GDDR5 PhantomRam kérdéses, hogy van értelme 1866 nak vagy a 2133MHz nek.
VGA az adott mert ismerös adja.Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
snecy20
nagyúr
válasz membrandj #89789 üzenetére
Alap irodaiba elég, az biztos.
Amúgy évről évre rendesen nőnek a programok memóriaigényei. Nálam csak a Catalyst Control Center elvisz 130MB-ot, 10 éve még a komplett gépeknek volt 128MB RAM-juk.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
membrandj
nagyúr
válasz snecy20 #89787 üzenetére
Meg a g3220-tól is.
8GB ramnál viszont semmi nem használ többet. Ez nagy hülyeség.
Win alapból nem nyel be 1,5-2GB ram-nál többet.
Nekem 2.7GB ramot használ jelenleg és 5 ablakkal fut a firefox, skype, vlc, fsecure.
Alap irodai gépbe teljesen felesleges 4GB ramnál több,ahogy játékra is felesleges 8GB ram-nál több.
Kell a 8GB már oda,de kell az i5 és az erős vga is..
Arról nem is beszélve,hogy ramot bármikor tudod bővíteni, procit, vga-t max cserélni.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
zola09
aktív tag
válasz membrandj #89784 üzenetére
Köszönöm, maradok az ASRocknál akkor valószínűleg.
Táp kb. 3 éves, annó tápos topicban azt mondták hogy megbízható, jó táp.
Valószínűtlen hogy a házzal problémám lenne, ha a jelenlegi proci + VGA párosnak megfelel (gyári hűtéssel) akkor nem hiszem hogy majd a 4440-es tolja tele meleggel. Egy venti van benne egyébként, de meg nem mondom már mekkora. /Minden esetre amint ilyen jellegű problémáim akadnak, cserélni fogom./
-
snecy20
nagyúr
válasz Planner555 #89773 üzenetére
"A 4 GB RAM elég akkor? Többnek ott sincs értelme, ugye?"
Az manapság semmi, a mostanában megjelenő játékok egyszerűen behalnak ennyi memóriával.
Egy frissen összerakott gépet manapság szinte bűn csak 4-8 GB RAM-mal felvértezni, főleg 4-gyel, ennyit a windows, háttérben futó programok plusz egy több ablakkal működő böngésző rögtön felzabál. Kezdésnek megteszi a 8GB, de lassan muszáj bővíteni 16-ra, nem beszélve arról, hogy a kis megröccenésekre is jó hatással van a több RAM játékok alatt.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
membrandj
nagyúr
válasz leonaprofi #89785 üzenetére
Jól látod.
Létezik pci-os átalakító,de az lassú és van vagy 4-5k.
A jelenlegi gépedre dugd majd rá az új satás hdd. Particionáld és az egyik részére másold rá az adatokat. Utána nyugdíjazhatod az ide-s hdd-t.
Vagy kölcsönkérsz valakitől külső hdd-t addigra, ha kevés adatra tudod szűkíteni, akkor akár pendrive.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
leonaprofi
tag
válasz membrandj #89777 üzenetére
Szia.
Még egy olyan dolog, hogy a régi gépemben, mind a HDD, mind az író IDE-s. Viszont ahogy látom abban az Asrock alaplapban nincs IDE csatlakozó. Akkor ezek szerint a DVD irót az új gépben nem tudom használni, illetve nem tudom rákötni a régi HDD-t sem, hogy átmentsem az adatokat? Vagy lenne erre valamilyen megoldás?
Köszi előre is.
-
membrandj
nagyúr
válasz zola09 #89783 üzenetére
"
Raptoxx RT-600PSP A hatásfok a gyártó szerint 73.4% 77.3% 71.7% Raptoxx OEM: Sirtec/HighPower, CWT, Elwin Technologies
"
Egy ilyet találtam a tápról, ami nem túl kellemes,bár nem is hulladék kategória,de ha már 5-6 éves, akkor lehet cserélném..Ház azért gáz, mert ha 0 ventis és melegszik a vga, akkor ott fps droppok lehetnek.
Cm n300 ~ 13k új, jó ház.
Táp, ha öreg már: Fsp hexa+ 500W ~15ki5-4440 ok, asus b85 lapok nem érik meg. Gyenge a tápellátása. H97-ben már jó,de ott egy normális már 30k..
Asrock b85m pro4, giga b85m-d3h ok.
Ha ragaszkodsz az asushoz : asus h97m-plus. ~ 30k, ennyiért viszont már lényegesen jobb lapokat kapni. Olcsóbban meg ott az asrock b85m pro4, giga b85m-d3h.Ha viszont asus h97 lesz, akkor i5-4460 legyen már a proci.
OIcsóbb h97 lap 4460-hoz: Asrock h97m pro4.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz zola09 #89781 üzenetére
[link]
Ezekre válaszolj és utána segítünk. Értem én,hogy csak lapot, meg procit akarsz cserélni,de nem poénból lett összerakva ez az összefoglaló és nem poénból kérdezzük a többi dolgot.
lap,proci,ram,hdd,ssd,ház,táp,vga. Ezeket írd le.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
zola09
aktív tag
Üdv.
AMD Phenom II X6 1090T és ASUS M5A97 kombóm lecserélését tervezem.
I5-4440 valamelyik megfelelő Asus lappal(ezekből melyik az ajánlott?) érezhető előrelépés lenne?
Ha nem, mi lenne a minimum amibe érdemes lenne "befektetni"?
(VGA: HD7870) -
membrandj
nagyúr
válasz Joe fiú #89779 üzenetére
Te írtad:"Sziasztok, kicsit idejétmúlt már a rendszerem (Athlon X4640 Proci, ASROCK KA880G Extreme3 lap, 8gb ram) "
Arról nem én tehetek,hogy nem tudod normálisan beírni, utána meg sértődötten belinkeled a google-ből a pontos típust..Ez a fórum úgy működik,hogy minden adatot le kell írni. Te 3 hozzászólásból képtelen voltál erre, inkább játszottad a sértődöttet.
Ha 1x elolvastad volna, amit linkeltem:
"4. Mennyi a kereted rá?
Próbáld mellőzni a komoly matematikai számításokat. Ne kérd, hogy az ajánlók adjanak árajánlatot a jelenlegi gépedre, vagy számolják ki, hogy mennyiért viszik házhoz az új gépet, vagy neked mennyi lesz a benzinköltséged. Mondd meg mennyi a keret, abból gazdálkodhatnak."
..
Fogalmam sincs,hogy mennyit ér a jelenleg . Hisztizés helyett olvasni kellett volna.
Teljesen feleslegesen írtál 3 hozzászólást, amikor 1-el elintézhetted volna.Új:
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
Vga cserére sehogy nincs pénz. Ez is max videovágás miatt kell.Használt: i5-2400-2500 + b75 lap ~ 30-35+ 10k.
Vga: Mire? Játékra? Mert munkára nem létszükséglet, az i5-ben lévő igp full hd filmekre bőven elég.
Ha játszanál is:hd 7770 ~ 18kMielőtt megkérdeznéd:
AmD:
fm 2+ széria nem a proci erőről híres. Az az integrált vga miatt kerül annyiba.
Am3+ : fx 6300-tól éri meg, ami önmagában ~ 30k és elvileg ezt még támogatja is a lapod, csak frissítened kell a biosát.
[link]
Feltéve, ha tényleg ez van.
A lapod tápellátása egész korrektnek tűnik, lehet bírná is normálisan, viszont hűtő nélkül gyári órajelen se fog menni.
Gyári hűtő egy vicc. Tehát még min: deepcool gammaxx 300 ~ 6k, cm hyper 212 evo ~10k
Új vga , ami legolcsóbban megéri 250x 1GB ~ 26-27k, gtx 750 2GB ~ 32-25k,de ezeknek max akkor van értelmük, ha játszanál is.Ha eladod a lap+ procid+ vga-d, akkor használt i5 vagy új i5-öt vennék a videovágás miatt.
Vga-t pedig attól függően,hogy most játszanál e vagy nem. Ha nem játszol, akkor jelenlegi vga-d kivennék és használnám az i5 igp-jét. Ha játszol is, akkor használt hd 7770, új: 250x 1GB, gtx 750 2GB.Én azért válaszoltam a kérdésedre, remélem nem probléma. Duzzogva azért csak elolvasod..
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
90% + esélyed van,hogy új biossal jön,de ez nem fog téged vigasztalni, ha beleesel mondjuk abba a 10%-ba,de legyen akár csak 1, amelyik nem friss biossal jön.
lmaresz
Ha jól értem, akkor a vga már megvan és nem most vennéd.
Ugye?
6950 azért éhesebb jószág, én fsp raider 550-et raknék alá. Az egy ágas, komoly teljesítménnyel, sokszor 5 év garival.
Ház: Cm n300, corsair 200R.
Akkor van értelme az atx-nek, ha valaki külön hangkártyát, tv tunert, stb akar még használni. Akkor nem célszerű az m-atx.Típustól függő,hogy milyen a hangkártya. Ha nem rendelkezel egy 20-30-40 ezres fejhallgatóval vagy ennél drágább, komolyabb hangrendszerrel, akkor bőven elég lesz.
Ha rendelkezel, akkor viszont atx méretűt vennék és külön hangkártyát ~ 20k.
Morpheee
Én nem ragaszkodom az egyikhez se, nem az enyém.
280 ok, 280x-et már nem vennék. Húzva a 280 majdnem 280x szint,de kevésbé van kihegyezve.
Játéka válogatja. Amelyik játék nvidia felé húz, ott valószínűleg a 960 lesz gyorsabb. Fordítva is igaz.Fogyasztásban mindenképp jobb a 960 és ugye kisebb fogyasztás = kisebb hőleadás= jobban, könnyebben hűthető.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Joe fiú #89771 üzenetére
Ram? DDR2 vagy ddr3?
HDD sincs? Satás?
Nagyon nem mind1,hogy ddr2 vagy ddr3 a a ram..
ASROCK KA880G Extreme3, ilyen alaplapot én nem találtam kapásból, így nem tudom kideríteni.leonaprofi
Azok a játékok, amik nem igénylik a 4 magot, azok a gtx 750 2GB + g3220-al nagyon szépen futnának már.
Ami igényli a 4 magot,ott el se fog indulni,de ha később olyan játékokkal akarsz játszani, akkor i5-4440 + még 4GB ram és megint mehet minden.Giga 750 szokott jó áron lenni. Most látom,hogy msi is van 32-ért.
750-nél olcsóbb vga max 250x 1GB van, de annyival nem olcsóbb. Én 750-el venném, g3220-al és később i5-4440+ 4GB ram, ahogy írtam.Planner555
32-ért nagyon jó vétel egy 750 2GB.
750 TI nyilván jobb, de g3220 mellé felesleges. Ha terven van,hogy pár hónapon belül komolyabb játékokkal játszanál, fejlesztenél i5-re ~ min 50k, akkor menjen a 750 Ti nyugodtan. Ha talán , majd valamikor fejlesztenél i5-re, akkor nem vennék 750 Ti-t, mert ennek a vége 90%-ban az,hogy 3-4 év múlva akar fejleszteni az illető, amikorra már a vga is "kiöregedett" és vehet új vga-t is.Az elmúlt 3-4 évben meg nem volt kihasználva a jelenlegi..8GB ramnak van értelme, de megint csak akkor ha van egy i5 mellette+ 750 Ti .
Mert ahova kell a 4GB ram +,oda valószínűleg már az i5 is.DVD írókat nem ismerek.
"zerintetek kérjek gépösszeszerelést, vagy próbáljam meg egyedül összerakni a cuccot? Még soha nem csináltam ilyet "
Ezt nem tudom helyetted eldönteni. Ha viszont kérsz összeszerelést, akkor írhatod neki,hogy frissítsék a biost és akkor mehet g3240 is.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Morpheee
csendes tag
-
lmaresz
aktív tag
válasz membrandj #89753 üzenetére
Köszi, akkor egy ilyen konfig jó lenne:
asrock h97m pro4
i5-4590 + Cooler Master Hyper 212 EVO
4*2Gb HyperX 1600MHz RAM
HD6950 (később valami jobb (GTX970))
Samsung 840 250Gb
Thermaltake Hamburg 530W templomos (elég lesz ezeknek a cuccoknak?)
mellé 3 HDD
Egy elegáns házat szeretnék, ami azért csöndes is. Mit ajánlotok?
Illetve a táp mennyire hangos?
Van valamilyen hátránya az M-es alaplapnak? Illetve az Asrockban milyen a hangkártya? -
Orgi
addikt
-
Planner555
csendes tag
válasz membrandj #89770 üzenetére
Rendben, akkor a G3220-as lesz.
Akkor ez videokártyának jobb szerinted?
https://www.pcx.hu/termek/msi-gtx750-2gb-ddr5-n750-2gd5-ocv1-videok-rtya-034410
Mondjuk most találtam ezt a TI verziót:
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-gtx750-ti-2gb-ddr5-gv-n75toc-2gl-videok-rtya-721726
8 ezer forint a különbség. Akkor az MSI legyen?A 4 GB RAM elég akkor? Többnek ott sincs értelme, ugye?
A DVD író az tök mindegy, hogy milyen?
Ahogy néztem a monitor csak talpban különbözik az MP55-től, de nekem ez jobban is tetszik
Még egy utolsó kérdés.
Szerintetek kérjek gépösszeszerelést, vagy próbáljam meg egyedül összerakni a cuccot? Még soha nem csináltam ilyet -
leonaprofi
tag
válasz membrandj #89769 üzenetére
Szia,
Valószínüleg az általad javasoltak lesznek és akkor veszek egy gtx 750-et. Ezt melyik márkából ajánlod? Azért így akkor már a legtöbb játék futna rajta, persze azokat kivéve, amihez erőmű kell? Vagy vegyek inkább egy olcsóbb vga-t és majd később cseréljem le a processzorral? Csak azért, mert most úgy néz ki, hogy 110-et tudnék gépre költeni, így ha változtatnál valamit az előbbieken, akkor szólj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Planner555 #89766 üzenetére
G3240 csak friss biossal megy. Ha nem azzal kapod, akkor küldheted vissza biost frissíteni jó pénzért vagy kereshetsz magadnak egy másik 1150 procit, amivel tudod frissíteni a lapod.
G3220 legyen.
szín nem számít a ram-nál.
750 Ti-t sehogy nem pörgeti ki a pentium. 2015-ös játékokra kevés a pentium. Tehát 750 Ti mellé i5-4440.
Kevés játékra és régebbiekre viszont bőven elég egy 750 2GB is.Erről a monitorról túl sok infót én nem találtam.
[link]
Itt.
Amúgy furán olcsó a 24"-hoz képest.Morpheee
Tuning lap ~ 35-40k+ hűtés 15-20k+ proci felár 10k és 2 fps-el nem lesz többed játékok alatt. Felesleges. Játékra vga-t kell venni, nem tuning procit.i5-4590 ~ 55
asrock h97 m pro4 ~ 22k
deepcool gammaxx 300~ 6k
2x4GB ddr3 corsair lp ~ 22k
Gtx 960 msi gaming, asus strix ~ 65k
120GB kingston fury ssd ~ 20k
hdd-ből csak satás fog menni.
Cm n300 ~ 13k
fsp raider 550 ~ 19k
~222k+ monitor: Komoly "gamer": Dell p2314H ~ 56k
Olcsóbb:LG 24MP56HQ-S ~ 50k.
~ 277k.
Drágább verzió: Gigabyte g1 gtx 970 ~ 110k, msi gaming, asus strix gtx 970 ~ 120k.
SSD-t semmiképp ne hagyd ki, ha nincs.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz kentucky #89758 üzenetére
Z97 P nagyon fapad. Nem nagyon értesz hozzá. DeepCoolMaelstrom 120k ez is játékvíz max.
Nem véletlen linkeltem:
[link]
Ha viszont képtelen vagy kitölteni, akkor fölösleges kérdezgetni..Joe fiú
[link]
Tudnunk kell a többi alkatrész pontos típusát. A ház is beleszámít ebbe, a hdd is, minden.sickoface
Asrock h81m-hds ~ 13k
g3220 ~ 15k
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 11k
hdd van
vga van
Kingston fury ssd 120GB ~ 20k
cm n300 ~ 13k
fsp hexa+ 400W 113k
85k,tehát kijön.
Később, ha komolyan gondolod a játékot, akkor i5-4440+ 4GB ram.
Ha nem játszol, akkor a vga-d ki is veheted és el is adhatod.
Gta 5 és társaira nem lesz elég ez a proci,de oda a 4GB ram is kevés és a hd 7770 is nagyon belépő szint.leonaprofi
Amit írtam + hd használt hd 7770 vga pl ~ 18k.
Új: gtx 750 2GB ~ 35k
Használtból is ki lehet fogni,de érteni kell hozzá. Aki nem ért hozzá, az ne kezdjen neki.Használtan:
g2020,g2030 ~ 10k
b75 lap ~ 10k
1x4GB ddr3 ram ~ 7k
hd 7770 ~ 18k
HDD-t újat vennék wd blue ezex 1TB ~ 16k
cm n300 ~ 11k új
fsp hexa+ 400W ~ 13k új.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Dyde
aktív tag
válasz Planner555 #89766 üzenetére
Ramot bármikor tudsz majd bővíteni, a G3240 nem fogja tudni teljesen kihajtani a gtx750ti-t , oda elég lenne a sima 750 is. Viszont ha később (belátható időn belül fejlesztenél a processzoron) akkor megérheti a 750ti. Én is G3220al vettem meg a 750ti-t mert kb 6ezer volt a különbség és tudtam hogy videokártyát nem fogok cserélni jó darabig, procit annál inkább, és pár hónapra rá most vettem hozzá egy i5-öt. De egy i3 is kihajtja már a 750Ti-t. Tehát ha most van rá pénzed, és később lenne i3 vagy i5 is akkor megéri megvenned, ha nem fejleszted akkor elég a sima.
-
Morpheee
csendes tag
Udv, segitseget szeretnek kerni az itteni tapasztaltabb userektol.
Jatekra valo gepre lenne szuksegem, amit jopar evig szeretnek hasznalni, tobbek kozt Star Citizenhez hasonlo kaliberu dolgokhoz.
Csak a beviteli periferiak meg a hattertar maradnak, minden mast ujra szeretnek cserelni, a monitort is egy 24"korul, 1080p-s, IPS-es monitorra cserelnem. A keret monitorral egyutt brutto 300k korul van, de ezt felulrol is surolhatja a vegosszeg.Processzorban az intelt preferalom, tuning sem lenne kizarva, valamilyen K szerias negymagos i5-re gondoltam, (a tuning miatt) nem gyari hutessel.
GPU gyarto mindegy, csak az ar-ertek arany erdekel.
Ha belefer, esetleg egy SSD is jo lenne mint rendszervinyo.Elore is koszi szepen a segitseget.
-
Planner555
csendes tag
Sziasztok.
Múlt héten kértem a segítségeteket egy gép összeállítására.
Amolyan mindenes gép lenne. Internet, irodai feladatok, FULL HD filmnézés(tévére kötve), kevés játék.
Ezt állítottam össze:Asrock H81M-HDS (van értelme drágábbnak?)
Intel Pentium G3240
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Red HX316C10FR/4 (a szín számít valamit?)
Asus GTX750 Ti 2GB DDR5 GTX750TI-PH-2GD5
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
FSP 400W HEXA+
Cooler Master N300
LG GH24NSC0 fekete OEM DVD író (ez jó?)
LG 24MB56HQ-B LED monitorÖssz.: kb. 180.000 Ft
Mit szóltok hozzá?
+ 4 GB RAM-on gondolkozom, de szerintem ha valahova kevés lesz a 4 GB akkor valószínűleg kevés lesz a proci is. A videokártyából azért választottam a TI verziót mert csak 7-8 ezer forinttal drágább a sima 750-nél. A kérdés csak az, hogy van-e értelme a G3240 mellett. Szerintetek? -
leonaprofi
tag
-
sickoface
tag
Hello!
Érdeklődnék, h 80-100 ezerért osszetudok-e rakni egy gépet, filmezes, netezes a lenyeg. jatek nem nagyon. Ami van: egy hd 7770 es egy terrás wd vinyó de green caviar ugyhogy egy minimum 64-128 gigás ssdt is belekellene szoritanom a keretbe. A bovithetoseg elsődleges ugyhogy ha ennyiből nem jon ki akkor inkabb spórolok meg egy 20-30 at.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok, kicsit idejétmúlt már a rendszerem (Athlon X4640 Proci, ASROCK KA880G Extreme3 lap, 8gb ram) milyen alaplap-proci-videókártya kombó ajánlott amivel a jelenlegit kiválthatnám. Amire használnám alap felhasználás, ezenkívül néha videószerkesztés-vágás full hd-ben.
Kb. 50ezret szánnék plusszban a jelenlegi eladásán túl.
Köszönöm a válaszokat. -
vond
MODERÁTOR
válasz Raizer001 #89761 üzenetére
A K350 nem a legjobb ház a kategóriájában, de végülis elmegy, ha már megvan.
SSD-vel:
LAP: ASRock B85M Pro4, Gigabyte B85M-D3H ~19k
CPU: Intel i5-4440 ~52k
RAM: 4GB DDR3 1600MHz, pl. HyperX Fury ~10k
GPU: GTX 750 Ti ~42k
SSD: ADATA SP600 64GB ~12k
HDD: WD10EZEX ~16k
TÁP: THERMALTAKE HAMBURG 530W (Sirtec belsős - templomos matrica) ~13k
HÁZ: van
Monitor: LG 22MP55HQ-P ~33k (+1 HDMI kábel, ha nincs ~2k)
Összesen: ~197-199kSSD nélkül, erősebb videókártyával:
LAP: ASRock B85M Pro4, Gigabyte B85M-D3H ~19k
CPU: Intel i5-4440 ~52k
RAM: 4GB DDR3 1600MHz, pl. HyperX Fury ~10k
GPU: GTX 960 ~62k
HDD: WD10EZEX ~16k
TÁP: THERMALTAKE HAMBURG 530W (Sirtec belsős - templomos matrica) ~13k
HÁZ: van
Monitor: LG 22MP55HQ-P ~33k (+1 HDMI kábel, ha nincs ~2k)
Összesen: ~205-207kUtóbbiba beleférne egy SSD is, ha veszel egy használt/bazáros B75-ös lapot, plusz egy i5-2300/2320/2400/2500-at, összesen 45-50 körül.
Még 4 GB RAM sem ártana, de az +10k. Max. később vesztek egy ugyanilyen modult.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Raizer001
csendes tag
Sziasztok,
1. Mire fogod használni a gépet?
A húgomnak szeretnek 1 játékgépet összerakni. Mai játékokkal szeretne játszani normál beállításokkal. Pl. Sims4, GTA V, stb...2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Gépházzal rendelkezem csak. egy Coolermaster k350.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre a házon kívül.4. Mennyi a kereted rá?
150-200k volna a keret.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Monitor nincs. De én egy 1600x900 felbontásra gondoltam.előre is köszi
-
kentucky
őstag
Na megtaláltam a tápegységet. M-Tech 600W-os.
-
kentucky
őstag
válasz schawo #89757 üzenetére
Valahogy volt egy érzésem!
Igen, később szeretnék majd egy izmosabb vga-t bele. Alaplapnak egy "ASUS Z97-P"-t néztem ki, hűtésnek pedig egy DeepCoolMaelstrom 120k-t. Háznál egy Thermaltake Versa h25- re esrtt a választás.memória pedig egy corsair value ddr3 8gb-os modul lenne. Egér+bill.: CM Storm Octane.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz kentucky #89754 üzenetére
Mire upgrade? gtx 980?
Alaplappal számoltál,hogy ~ 34-40k? Hűtéssel,hogy 15-20k? Különben semmi értelme az egésznek?
[link]
Ezt töltsd ki.4 magos pheno vagy e8500? Ezek mind 7-8 éves procik.
Minimum 1155.
b75 lap ~ 10k
i3-2100, 2120 ~ 18k
1x4GB ddr3 ram ~ 7k
satás hdd ~ 6k
hd 7770 ~ 18k
Tápot újonnan venném: Fsp hexa+ 400W ~ 13k
Ház? Ebből nehéz jó használtat találni. Cm n300 ~ 11kAttól,mert jó minőségű a táp, még nem fog fele annyit fogyasztani.
Amit írtam az már egy jó fsp 80+-os.[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Megbízott egyik haverom, hogy rakjak neki össze egy gépet. A keret: 70-80.000 ft. Nagyon ritkán játékra, inkább netezés, letöltésre, és irodai munkákra lenne használva! A kikötés pedig az lenne, hogy ne fogyasszon sokat a gép!
Amit én gondoltam:
FSP Aurum, vagy más márkás 500w-os táp
4magos Phenom II, vagy Intel E8500
GTX 460 vga
4gb, DDR3-as Corsair dominator ram
és valami 1 terás wincseszter, pl Samsung F4
alaplapot pedig nem tudom...szerk.:
Használtan venném meg őket, innen prohardverről. Jóformán csak ezek kellenének, mert a többi, pl ház, monitor már megvannak. Ha ezek helyett valami jobb hardvert tudtok ajánlani, ami 70, vagy 80k-ből kijön, akkor nyugodtan írjátok meg!Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
-
kentucky
őstag
Valami LC-Power márkás (500W, elnéztem), úgyhogy akkor a fentiek közül választok tápot hozzájuk.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz kentucky #89748 üzenetére
-XFX Pro 550 (vagy TS series)
-Seasonic S12 II 520W
-FSP Raider 550
-THERMALTAKE Hamburg 530W (templom matricás!!!-sirtec belső)
-Antec NeoEco 520C
...
Felesleges a 600W, lényeg a minőségen van, 500-550W teljesítmény elég." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
kentucky
őstag
Sziasztok! i5-4690k és Gigabyte GTX960 2GB OC Windforce mellé elég 600W-os táp?
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Egy X6 1055T után nagy előrelépés lenne egy i5 (4440 vagy 4590) vagy inkább i7-4790? Egyelőre 6950 mellé menne, de később biztos lesz vga csere 960/970-re, vagy esetleg a köv. generációra. -
membrandj
nagyúr
válasz krumplikft #89738 üzenetére
Ami asztali 300-400k, az laptopba millió+.
V300-as ssd nem ajánlott, h87 lap pedig nem támogatja gyárilag a 4790-et.Asrock h97 performance fatality ~ 29k
i7-4790 ~ 92k
deepcool gammaxx 300 ~ 6k
2x8GB ddr3 corsair LP 1600 mhz ~ 45k
msi gaming gtx 970 ~ 120k
HDD adattárolásra jó, munkára nem,ezért:
SSD 250GB kingston fury ~ 35k, NEM v300.
Ház: Nem ismerem amit írtál. Corsair 300R az egyik legjobb ár/érték arányú ház. ~ 24k
Táp: Seasonic m12 520W ~ 22k, moduláris és elég.
Monitor: Dell p2314H ~ 55k, oáziscomputernél és kalibráltasd, mert munkánál kell.""asus g751 i7 4710hq, gtx980m, 16gb ram, 1000gb hdd"
Ez notebook proci, vga. Közelébe nincs az asztali teljesítményének.zzeN
i5-4590 ~ 55k
asrock h97m pro4 ~ 22k
deepcool gammaxx 300 ~ 6k
2x4GB ddr3 corsair Lp, kignston pnp ~ 22k
gtx 970 msi gaming, asus strix ~ 120k, giga g1 ~ 110k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
120GB kingston fury ssd ~ 20k
cm n300, corsair 200R ~ 13-19k
Fsp raider 550 ~ 18k
,de ez már fölötte van.
Remélem nem azért 270, mert 300-ad van rá és 30-ért akarsz monitort venni, mert az epic fail lenne.atila4
Fatality performance lap is elég,de mehet a killer is.
4690 nem éri meg. 4590 legyen.
Játékra nem kell 16GB ram közel se. 2x4GB ddr3 corsair Lp, kingstpn pn ~ 23k
Vga: Gtx 970 is tuninggal majdnem 980 szint. 1 monitorra szerintem elég,de ha már 980, akkor msi gaming szerintem. 970-ből is inkább.
SSD ok
HDD-ből csak satás fog menni.
Táp: Felesleges. Seasonic m12 620W még a gtx 980-hoz is elég, 970-hez még az 520-as is elég.Ház: Corsair 200R, 300R minimum. Ha van házad, akkor írd le, ha kinéztél, akkor írd le,hogy mit.
wrongduke
Ha bármit is meg akarsz menekíteni a gépből, már pedig a ramot, hdd-t,ssd-t érdemes lenne, akkor cserélj tápot még most.. Lutri az a táp.
Hiába spórolsz hónapokat, ha holnap eldurrantja a komplett géped a tápod.. Borzasztó.[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Újfent köszönöm a segítséget membrandj-nek és derive-nak.
Azt a következtetést vontam le, hogy ne nagyon pattogjak csak spóroljak. Nem tuningolgatok egyáltalán, alapórajelen szeretek mindent használni, ritka mikor valamit elkezdek piszkálgatni.
Tanácsotokra módosítom a tápot. Ha majd lesz kb 150k-170k új gépre ismét kikérem a véleményetek, addig meg jó lesz ez is.
A használt eszközökben nem nagyon bízok, korábban bebuktam sok ilyennel. Ilyen az én szerencsém."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
atila4
senior tag
Sziasztok! Játékra fogom használni(gta5, farcry 4, project cars stb.. ). Csak annyi kérdésem lenne, hogy minden alkatrész passzol?
Alaplap: Asrock Fatality H97 Killer
Cpu: Intel Core I5 4690
Memória: Corsair Vengeance 16 GB
Táp: Corsair HX750
Vga: EVGA GTX 980
SSD: Samsung 850 EVO 250 GB
Winchester: régi gépbőlWindows 11 / Galaxy S24+ / Asus ROG
-
saturn27
tag
Szia!
Jó az, amit tranceplanet írt.
Egy kis túllépéssel (7-8k) esetleg ezeken változtatnék én:
alaplap: asrock h97m pro4 ~24k
ram: 2x4gb kingston hyperx 1600mhz ~19k
vga: gigabyte gtx 970 wf3 ~112k, hosszra azt hiszem bele is férne az n300-ba o_O De ennek nem ártana utánakérdezni...Azzal az SSD-vel nincs semmi baj, a samu 850 evo sem rossz, de kb 7k-val több.
-
zzeN
aktív tag
válasz tranceplanet #89734 üzenetére
Köszi, valaki még 1 ajánlat esetleg? SSD helyett Samu 850?
-
krumplikft
csendes tag
Sziasztok !
Új gép vásárlása elött állok.
Olyan gépet szeretnék, amin lehet futtatni tervező programokat és full hd-ben játszani.
A dolognak az a része nem tiszta, hogy nem igazán tudom, hogy a tervező programokhoz (elsősorban Autocad és Inventor) milyen gép lenne ideális, mert ezeknek a használatát most nyáron tervezem elsajátítani (nem hobbiból, munka miatt kell). A rendelkezésre álló keret kb 400-450e ft, amiben magának a gépnek, monitornak (lehetőleg 23" vagy fölötte) és egérnek kéne benne lennie.
A régi gépemből egy 1000gb-os 5400rpm-es samsung hdd-t tartok meg (3,5")
Esetleg ha tudnátok laptop-ot ajánlani az is érdekelne.Én erre gondoltam :
i7 4790, 16gb 1600mhz ram, msi gtx 970 g1 gamer, msi h87-g43 gaming alaplap, xfx xtr 650 táp, antec ninehundred two ház, kingston v300 120gb ssd,
vagy asus g751 i7 4710hq, gtx980m, 16gb ram, 1000gb hdd
Nektek mi a véleményetek ?
-
membrandj
nagyúr
válasz boto13 #89736 üzenetére
Pontos típusok kellenek. Dvd író nem érdekel,de a ház típusa igen, a hdd típusa szintén. Satás-e, 7200 rpm vs 5400 RPM, stb. Nem véletlen kérdezik.
Amúgy fm2 nem proci erő miatt kerül ennyibe,hanem az igp miatt,tehát vga mellé abszolút nincs értelme.
Fsp hexa+ 400W ~ 13k
ház: Írd le, ha noname, akkor ezt is cserélni kell.
HDD: Remélhetőleg, satás és 7200 RPm, akkor ok.
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 11k
gtx 750 2GB ~ 35k
asrock b85m pro4~ 19kk
i5-4440 ~ 54k
~132k, ramot később bővíted még 4GB-al. Így van egy erős i5 alapod, egy belépő fhd vga-val. Ennél jobb lenne egy 750 Ti 2GB ~ 42k.
Ha viszont noname a ház , venti nélküli, akkor cserélném: Cmn300 ~ 13kPrivát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
boto13
csendes tag
válasz saturn27 #89735 üzenetére
Miután kiírtam utána jutott eszembe hogy ki is kellene írni a kérdésekre a választ. Filmnézésre és játékra kellene. Ahogy az első hozzászólásomnál is írtam a gépház, HDD és DVD író/olvasó már megvan. Anyagilag annyira nem vagyok eleresztve 120-130K között van rá. A monitorom felbontása 1920x1080.
-
tranceplanet
addikt
LAP: MSI H97 GUARD-PRO ~26K
CPU: INTEL Core i5-4590 3.30GHz 1150 BOX ~60K
CLR: DeepCool GAMMAXX 300 ~7K
VGA: MSI R9 280 GAMING 3G 3GB GDDR5 PCIE ~70K
vagy GIGABYTE GV-N960G1 GAMING-2GD GTX960 2GB GDDR5 PCIE ~68K
SSD: HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G ~20K
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX ~16K
TAP: THERMALTAKE Hamburg 530W (templom matricás!!!-sirtec belső) ~13K
HAZ: COOLERMASTER NSE-300-KKN1 ~12KÖ: ~245K
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
boto13
csendes tag
Sziasztok! Most szeretnék új gépet vásárolni majd. PC X-en összeállítottam egyet a véleményeteket szeretném kérni. Gépház, HDD, DVD író/olvasó már meg van.
AMD FM2+ alaplap: Asrock FM2A78 PRO4+ alaplap
AMD FM2+ processzor: AMD A8 7600 FM2+ processzor
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FBK2/8 memória
Sapphire R7 250X 11229-03-20G videokártya
Tápegység: FSP 400W HEXA+ tápegység
Köszönöm előre is a válaszokat/ tanácsokat! -
Champ1on
tag
válasz membrandj #89730 üzenetére
Ez a rajzos vátozat(templom), bár a modell számát nem úgy írják mint ahogy itt a topikban láttam.
vond: Nyáron jön a monitor kb. és akkor lesz egy HDD csere is.Az SSD-ről tudnál nekem linket küldeni(PCX)? Mert nem tudom melyik az 530-as. Köszi mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
zzeN
aktív tag
Üdv Urak!
Haverom új gépet szeretne összeállítani 270 ezerből. Nem kell bill/egér és monitor. Játékra használná 1080p-ben. Pár ajánlat? Köszi!
-
membrandj
nagyúr
válasz Champ1on #89725 üzenetére
Jól raktad össze, monitort amit írt Vond az nagyon fontos! Munkánál kalibráltatni szinte kötelező ezeket. Oáziscomputert ajánlom, nagyon korrektek és értenek hozzá.
Most már tárolják is a kalibrált fájlokat, így ha elveszik, akkor csak írsz nekik egy levelet és elküldik .A tápnál viszont nem mindegy,hogy melyik modell, keress rá itt, páran már leírták,hogy melyik jó. 3 változata van ennek a tápnak.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Champ1on #89725 üzenetére
HDD-ből munkára inkább 5 év garis WD1003FZEX, SSD-ből meg szintén 5 év garis Intel 530.
A monitor jó lesz, de akár egy P2314H, vagy egy Asus PB238Q is megfelelne. Vagy ha kicsit több munkaterületet szeretnél, akkor Dell U2412M. És mindenképp olyan helyen vedd, ahol be is tudják kalibrálni neked (pl.1, pl.2).
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
ggbuffon1897
őstag
válasz IMIIKE1998 #89726 üzenetére
az majd elválik, attól függ mennyiért és milyen újdonságokkal szolgál majd az új széria..
tudtommal csak a 39x-es széria lesz úgymond "zsírúj", a 380 és alatta lévő társai valszeg a 290-290x-ek átcímkézett változatai lesznek, legalábbis amit kósza hírekből hallottam
valamennyit biztosan esni fog, illetve talán kevésbé is tartják az árukat, mint az nvidiás kártyák, de azért ilyen 15-20k-s esésekre sztem felesleges kalkulálni.
-
derive
senior tag
válasz wrongduke #89722 üzenetére
En a helyedben meg veletlenul sem uj arakat nezegetnek...
Mennyire szeretsz tunningolni?
Tap: Hexa+ 500W ~15k (mindenkeppen uj)
VGA: Hasznalt Radeon 7870 ~30 k (ha szerencses vagy, kifoghatsz egy XTt)
CPU: Hasznalt Phenom x4 ~15k (akar a mostanit is felhuzhatod egy picit)@Imike: Az uj szeria reszben rebrand lesz, eselyes, hogy par kartyat egyszeruen kivezetnek a piacrol. Egyebkent az AMD kartyak ara a Maxwell ota zuhan...
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Szerintetek az R9 3xx széria megérkezése mennyire fogja levinni a jelenlegi AMD-s kártyák árát?
-
Champ1on
tag
Sziasztok!Tervezésre,modellezésre,Adobe Ps,Ae,Ai,CAM,CNC programozás-ra szeretnék számítógépet venni.Játék az minimális, néha COD 4,Hearthstone,
Keret kb. 300e ft, ennél nem akarok feljebb menni.A fórum olvasgatása után ezt sikerült összehoznom:Proci: Intel i7 4790 [link]
Lap: Giga H97M D3H [link]
Ram: 1x8GB HyperX Fury(később 16gb, azért 1x8) [link]
HDD: WD 1tb ezex [link]
SSD: Samsung 120gb [link]
Proci hűtő: Deepcool gammaxx 300 [link]
Ház: Fractal Design 2500 [link]
Táp: TT Hamburg 530W [link]
Vga: Giga gtx 750ti [link]Monitor is kéne a maradék pénzből, megoldható vagy inkább várjak egy kicsit míg gyűlik a pénzem?Mert addig tudom használni egy FHD tv-n.Monitornak ezt néztem: [link]
-
membrandj
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #89717 üzenetére
Én mondtam,hogy könnyű eladni.
Megveszed 14-15-ért.2 év múlva használtan még mindig ér legalább 10-et. Lásd 1155 széria g2020,g2030-at nem nagyon kapsz még mindig 10 alatt. Ha valaki felrak 1-et 8-ért, akkor az 5 percet nincs fent. Ezért írtam,hogy pár ezer ft bukóval könnyű eladni.brumi1024
De árban se sokkal olcsóbb a wf3.wrongduke
2x4GB mellé minek még 2x4GB? Vagy cserélni akarod? Mert annak még ennyi értelme sincs. 1333 mhz cl 11 vs 1600 mhz cl9 között gyakorlatban nincs 1% különbség."ASRock 960GM-GS3 FX"
Ez nem fx alá való. Gyári órajelet se fogja tudni, droppolni fog, mivel gyenge a tápellátása, így ez nem megoldás.Noname venti nélküli házba még rosszabb lenne.
Vga-d se egy erőmű..
Vegyél egy tápot: Fsp hexa+ 500W ~ 14k új.
Használt:
i5-2400-2500 ~ 30k + b75 lap ~ 10k
Köv kör cm n300 ~ 13k+ vga amennyid lesz.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Korábbiakban már egyszer kikértem a véleményetek gépügyileg, ekkor meg is kaptam a válaszom, viszont nem úgy a alakultak a dolgaim, hogy meg is tudjam venni. Így arról gondolkodom, hogy inkább fejlesztenék rajta ha lehet. Jövőre ilyentájt pedig újra megkérdezlek benneteket, hogy az a konfig megállja-e a helyét amit mondtatok.
Íme a gépem:
CPU: AMD Athlon II X3 450
RAM: Kingston 2x4 Gb (Dupla-csatorna DDR3 @ 534MHz (8-8-8-20))
MBR: ASRock 960GM-GS3 FX
VGA: AMD Radeon HD 6700 Series 512MB (hd 6750 ponosabban)
PSU: Deer DR-8400BTX 400W
SSD: Samsung SSD 850 EVO 120GB (csak rendszer)
HDD: MAXTOR STM3160215AS ATA (játékoknak)
HDD: Western Digital WDC WD15EARS-00J2GB0 ATA (raktár)Monitor: BenQ GL2250H 1920x1080
Ezen kellene csiszolni 60.000 Ft plafonig. Játékra használom, többnyire ezen is elmegy minden ami kell medium beállítások mellett és alacsonyabb felbontással.
Amit terveztem bele az egy AMD FX-6300 3.50GHz AM3+ (30k) és hozzá DEEPCOOL GAMMAXX 300 (7k) valamint sokan javasolták a tápot is cserélni CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM (15k). Így kb árnál is vagyunk.
Miután ezek meglennének párhónap rá talán még kitudnék szorítani egy memóriát is CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU (19k). Ha véletlenül összejönne a lottó 5-ös akkor még egy új ház is szóba jöhetne COOLERMASTER N300 (nem ablakos verzió) (11k).Így 3-4 dolog az új gépbe már meg lenne és a régi is fejlesztve lenne.
Várom a kritikákat, javaslatokat!
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
Kristof9094
senior tag
válasz IMIIKE1998 #89719 üzenetére
Jó az ár/érték aránya, bár az új generációs játékokban már nem igen tud labdába rúgni, így ez meg fog látszani a "keresetén" is.
[ Szerkesztve ]
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
brumi1024
veterán
válasz membrandj #89709 üzenetére
Zárójeles megjegyzés: a WF3-al nincs semmi baj, sőt, teljesen elegendő a hűtés, egyedül a backplate hiánya lehet döntő ok a G1 felé. A Strixen pedig elég gyenge a VRM hűtés, tuning alatt nem ritka a 105 fok gyári ventiprofillal, így azt én annyira nem ajánlanám. Kevés rossz 970 van, talán csak a referenciaszerű hűtéseket érdemes kerülni, ha nem jó az ár.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Kristof9094 #89718 üzenetére
Úgy értettem, hogy valaki írta, hogy viszonylag gyorsan el lehet adni.
-
Kristof9094
senior tag
válasz IMIIKE1998 #89717 üzenetére
"...könnyű jó áron..."
Ez így nagy baromság, ilyet biztos senki sem írt.
Az, hogy te mennyiért tudsz eladni egy CPU-t, azt 3 dolog szabályozza:
1, Milyen teljesítményű?
2, Milyen áron kapható most (árfolyamváltozások)?
3, Mennyi még a garanciája, az hova szól?[ Szerkesztve ]
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
IMIIKE1998
őstag
Miért mondjátok, hogy a Pentiumot könnyű jó áron eladni? Miért olyan "kelendő"?
-
MurdR
veterán
Az i5-i7 gyári hűtője rézmagos. A G-é alumagos. Én is most cseréltem G-ről i-re, és LeC-től vettem egy rézmagosat ~1500-ért. De hamár hűtőre adsz ki pénzt akkor szerintem rakj még hozzá 2000-et, és vegyél egy értelmesebbet. (én is csak azért vettem gyárit mert csak az volt nála, és gyorsan kellett.)
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Dyde
aktív tag
Elnézést a dupláért, csak kicsúsztam a szerkesztési időből, * i5-4430 akart lenni
asrock b85m pro4
gtx 750ti 2 gb
és hexa +400 W bírni fogja a strapát ugye a i5-el is?[ Szerkesztve ]
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok!
Holnap cserélném a G3220-as procimat egy I5-4330-ra. Használtam veszem OEM, nincs hozzá hűtő. Kérdésem az lenne hogy elég ennek az a hűtő amit a G3220-hoz kaptam gyári hűtő vagy vegyek hozzá 1800 ftért boltból gyári hűtőt [link] vagy ha ez sem elég akkor valami komolyabbat?
-
membrandj
nagyúr
válasz Ron Swanson #89707 üzenetére
Játékra nem kell 4790k.
Vga-ból viszont sikerült a leggyengébbet kiválasztanod, ami viszont fontos.
Giga G1 legyen vagy asus strix vagy msi gaming.
16GB ram se kell játékra, ahogy a húzható i7 se.Vízhűtésre is azt szokták mondani,hogy ami komoly , az 60-70k alatt nem áll meg.
Én így:
i7-4790
asrock h97 performance fatality
deepcool gammaxx 300
asus stirx gtx 970
2x4GB ddr3 corsair LP
2x az ssd amit írtál.
Seasonic m12 520W
Ház amit írtál.
~ 390-400k.
Drágább
Seasonic m12 620W
Msi gaming gtx 980
~ 470k.Ha ragaszkodsz valamilyen oknál fogva a tuninghoz, akkor jól választottad ki a dolgokat,csak épp nem leszel előrébb,mint az én változatommal, ami 50k-val olcsóbb vagy a 20k-val drágább változat, ami viszont lényegesen erősebb a vga miatt.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Ron Swanson #89707 üzenetére
Lap(alternatíva): MSI Z97 Gaming 5, Asus Z97 Pro Gamer. ~ 40k
CPU hűtő: Kompakt vicc, inkább ne. Én egy jobb toronyhűtőt többre tartok. Milyen CPU hűtőt vegyek?
RAM: Ok, vagy ebből 1600MHz/CL8-as.
VGA: Ok, pár alternatíva: Asus Black(DCuII, nem STRIX), Gigabyte Gaming G1
SSD: A RAID-hez nem nagyon értek, de: HyperX Fury 240GB, HyperX 3K 240GB ~ 30-36k. Inkább egy db nagyobb SSD, mint 2db kisebb.
Táp: Gagyi, ezek jobbak: FSP Raider 550(80+ Bronz), FSP Raider S 550(80+ Silver), XFX TS 550 Bronz, Seasonic M12II 520 EVO, XFX XTR 550/XTR 650 ~ 19-33k
Ház: Nanoxia Deep Silence 2 ~ 30k -
senior tag
Sziasztok! Vélemény szeretnék kérni erről a konfigról:
Gigabyte Z97 G1.Sniper
i7-4790K + Corsair H110
Crucial Ballistix 16GB 1866MHz CL9
Gigabyte GTX970 4GB WF3OC
2x Samsung 850 EVO 250GB RAID0-ban (vagy ez nem jó ötlet? )
Corsair CS Series Modular 650W
Fractal Design Define R5Játékra lenne a gép. Várom a kritikákat. Vagy ha összeraknátok valamit az is jó Keret: 450k és a proci mindenképp 4790k
Köszi előre is a válaszokat.
-
membrandj
nagyúr
válasz Assdak #89704 üzenetére
Rendben van,de az m2 ssd-től nem tudom,hogy mit vársz. Max akkor fogod észrevenni, ha ssd-ről ssd-re másolsz.
fOriginal
G3220-al új játékok nem fognak menni. Ha 1-2 hónapon belül cserélné a procit i5-re, akkor ok lehet,de az a ház hulladék.
Cm n300 minimum.
A táp is kevéske a 270x mellé már. Hexa+ 500W.
Ha viszont nem lenne fejlesztve i5-re rövid időn belül, akkor felesleges a 270x és a 8GB ram is, mert régebbi játékokra elég a 4GB ram és gyengébb vga is.DR|FTK|NG szépen összefoglalta neked.
-
Assdak
őstag
válasz tranceplanet #89693 üzenetére
Köszi, de sajnos az a ház az én ízlésvilágomtól kissé távol áll.
A többi rész rendben lehet?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz fOriginal #89700 üzenetére
Az a VGA overkill egy Pentium mellé. Amellé egy Haswell i3/i5 illene.
CPU:
-G3220(GTX 750-ig), i3 4130(GTX 750 Ti, GTX 660, R9 270(X), HD 7870-ig), i5 4440(R9 290/GTX 780-ig) ~ 15-52k
Alaplap:
-Asus H81M-K, Asus H81M-A, Gigabyte H81M-D2V, Gigabyte B85M-D3H, ASRock H81M-HDS, ASRock B85M Pro4 ~ 13-19k
RAM:
-kezdésnek elég 1×4GB is(A RAM-ot lehet a legkönnyebben bővíteni, szóval ez ne menjen a CPU/VGA rovására)
-1×4GB/2×4GB 1600MHz, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 10-22k
VGA:
-GTX 750 2GB, GTX 750 Ti(pl Gigabyte WF2), R9 270 ~ 33-44k
-R9 270X=HD 7870+OC/R9 270+OC, R9 270=HD 7870-OC
-GTX 750 < GTX 750 Ti < R9 270 < GTX 660 < HD 7870
HDD:
-WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~ 13-15k
SSD:
-Adata ASP 600 64GB, HyperX Fury 120GB ~ 13-18k
Táp:
-Thermaltake Munich 430, Thermaltake Hamburg 530, FSP Hexa+ 400 ~ 11-13k
Ház:
-CM N300 ~ 11k
Összesen: 119-194kHD 7870/R9 270X mellé a TT Hamburg 530-at venném, esetleg a Hexa+ 400-at, mert azokon van elegendő csatlakozó. A TT Munich-en csak 1db 8 pin-es PCI-E áram van, míg az a 2 VGA 2db 6 pin-eset kér.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Need for Speed: World Online
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest