-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof123
őstag
válasz
ggbuffon1897 #76596 üzenetére
Köszi a tippeket.
Keret nincs, még az Én összeállításomat is drágának találják (~91k). Emellett nagyobb videóteljesítményre sincs szükségük.
Használt nem jöhet szóba sajnos. :S -
válasz
kristof123 #76594 üzenetére
A gond az, hogy 2*4 GB ram kellene egy normális APU alá, így nem tud olcsóbb lenni. (2*2 GB idővel kevés lenne)
A8-5600K - 22k
A8-6600K - 24k
A10-5800K - 25k
A8-7600 - 29-30k (IGP-ben erősebb is, mint a fentebb linkelt A10-6800K)Ezek prociban valamivel gyengébbek az i3-nál, de IGP-ben körberöhögik azt.
Alájuk mehetne mondjuk ASROCK FM2A88M Extreme4+ / 16-17kÉs kellene 2*4GB RAM, nagyon minimum 1600 MHz, de inkább 1866-2133 MHz. S mivel egekben az árak, sajnos drágábbra jön ki a dolog, mint az i3-as verzió.
mod: Mennyi a keret összesen? Hwapró szóba jön e?
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
kristof123 #76594 üzenetére
-
válasz
kristof123 #76592 üzenetére
VGA nem is lesz? Csak mert akkor FM2(+)-ban kéne gondolkodni sztem.
-
kristof123
őstag
Üdv Urak!
Egyik ismerősömnek szeretnék egy asztali számítógépet összerakni. A gép általános felhasználásra lenne használva és a League of Legends nevű játékra. Az összeállítást megcsináltam csak egy bólintást szeretnék kérni, vagy ha vmit elnéztem, azt korrigálni.
Az alkatrészek:
cpu
lap
ram
hdd
ház
táp(A cél az volt, hogy minél olcsóbb legyen...)
Szerk.: felbontás 1920x1080 lesz.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Bucsi13
tag
Sziasztok! Havernak kellene új gép, 150 körül, játékra.
Komplett gép "kitalálásával" még sosem volt dolgom, mindig csak bővítettem, így nem tudom, hogy milyen arányban kellene szétosztani a keretet.
Nehezíti az ügyet, hogy a fenti összegbe még egy monitort is bele akarunk préselni.
Előre is köszönök minden segítséget! -
Teaway
veterán
válasz
spyduck #76585 üzenetére
Melyik? Az MSI H81M-P33?
Teljesen jó lap a maga kategóriájában, mintha benne is lenne a Milyen alaplapot vegyek? Összefoglalójában. -
tranceplanet
addikt
válasz
necroshine #76565 üzenetére
-SAPPHIRE 11220-00-20G R9 270 2GB GDDR5 Boost OC PCIE ~46K
-SAPPHIRE 11217-01-20G R9 270X 2G GDDR5 DUAL-X OC PCIE ~52K+2K ráfordítást bőven megér a 270X!
Következő fejlesztésed egy B85 deszka és egy Haswell i5-4440 proci legyen(s1150 B85+i5-4440 ~62K)! SSD is ajánlott lenne, de ez nem növeli az FPS-t játékokban. Egy toronyhűtőt még tennék a procira: DEEPCOOL GAMMAXX 300 v. DEEPCOOL GAMMAXX S40-------------------------------------------------
(#76567) DR|FTK|NGÉs így most mennyivel lesz több FPS játékokban? Semmivel, mivel így nem cserél VGA-t! Egy fizikai 6 magos procija van, inkább egy VGA frissítés kell!
-
membrandj
nagyúr
válasz
mQWeXgsf #76569 üzenetére
De miért a 4460-hoz hasonlítod? i5-4440. Amúgy rugózhatunk azon,hogy most éppen az egyik boltba 13656 ft a különbség, a másikba 17844, kb 15k -ról beszélünk.
Örülök,hogy i3-ad van, remélem később te nem fogod megbánni."Ugye tudod, hogy a kategóriákat nem te állítod fel, önkényesen...? Sok játékra a G3220 már most alkalmatlan, míg a Haswell i3 minden játékra alkalmas. Aki játékra vesz gépet az valószínűleg ki fog fizetni + 15 ezret, hogy fusson minden, vagy nem?"
Nem, a kategóriákat azok találják ki, akik idejönnek kérdezni....
Ha olvasnál is, akkor nem 1 ember leírta,hogy mennyire elégedett a g3220-al és,hogy csodálkozik,hogy ennyi pénzért ilyen "jót" lehet kapni" Rengetegen a core2duo szériával játszanak még, amiket már a g2020 is lemosott..
i3-ad van, ok. G3220-ad is van? Mert ez az alkalmatlan állítás...."A G3220-al tele lesz a piac 2-3 év múlva, max 7-8 ezret fog érni, és keresni kell a vevőt rá... A Haswell i3-at meg elkapkodják majd 18-20 ezerért, ahogy most a régebbi i3-akat. A G3220-al "buksz" 6-8 ezret és minden második játék futott rajta, az i3-al meg "buksz" 10 ezret és mindennel játszottál, nem mindegy..."
Az nagyon jó lesz, ha tele lesz a piac, mert jelenleg g2020,g2030-at nem sűrűn lehet találni, pedig igény lenne rá és ha találsz is kb 10k-ért. Legyen igazad! Minőségi használt alkatrészeket a piacra!
A régebbi i3 procikra személyes tapasztalatból tudom,hogy nem túl nagy az igény.. 1150 pentium árán mennek el kb...
G3220-on mi nem fut? Ha minden második, akkor gondolom tudsz mondani 1-2 példát.. BF4 multit ne hozzuk fel, mert oda értelmes játékhoz szerintem egyértelmű,hogy i5 kell.
lazydog
Írtam már, hajrá! Vegyél APU-t. Csak majd ne csodálkozz, ha a "kis" g3220+ gtx 750-el 100x jobban lehet játszani,de akár egy 250x 1GB-al is, ezek árban pedig ~ 36k, magyarán egy a10 ára kb.
FHD filmre meg még mindig elég akár egy 1155-ös igp is.Ha ilyen jól elvagytok a kis közösségetekbe, akkor minek jöttök ide okoskodni?Érdemben nem tudsz hozzászólni, csak " a htpc fórum tagjai téged minősítenek így.."
Én elmagyarázom,hogy szerintem miért nem jó vétel,te még 1 db konkrétumot nem mondtál.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Elnézést a hülye kérdésért, de 2006 óta csak laptopozok így PC-hez nem igazán értek. Ezen az alplapon látok egy PCIE csatolót. Ebbe gondolom VGA-t lehet belerakni (nekem elég a CPU-ba integrált így marad szabadon), viszont minvel zeneszerkezéshez lenne, kéne bele egy komolyabb hangkártya. A kérdés az, h ebbe a PCIE csatolóba tudok rakni hangkártyát?
-
membrandj
nagyúr
válasz
endreee #76572 üzenetére
Asrock h81m-hds~ 13k
g3220~14k
1x4GB ddr3 ram ~11k
aakx wd blue 500GB~12k
alap 1 ventis ház ~ 5k
fsp hexa+ 400W~11k+ hdmi kábel. Bill+ egeret+ mikrofont nézzél. Webkamerába van beépített mikrofon többnyire.
Webkamera kábele az fix. Olyat nézz akkor, ami 3 m hosszabb,érdeklődj a boltba ahol vennéd. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
icecave #76574 üzenetére
Ma már iszonyú nehéz egy ATA-s lapot szerezni, sőt lassúak is(mármint az ATA HDD-k). Noname cuccok: a gép szenvedéseit fél perc alatt megoldják(villamosszék).
Adata 64GB ASP600S3-64GM-C SSD meghajtó 36 hó gar.
1 db 11,671 Ft
Asrock H81M-DGS alaplap 24 hó gar.
1 db 11,124 Ft
Crucial 2GB DDR3 1600MHz CT25664BA160BJ memória 36 hó gar.
1 db 5,437 Ft
FSP 350W FSP350-60APN 85+ tápegység 24 hó gar.
1 db 8,849 Ft
Intel Celeron G1820 processzor 36 hó gar.
1 db 8,913 Ft
Összesen: 45,994 Ft(PCX)
-SSD: Ezt csak azért tettem bele, mert olcsóbb volt, mint a WD Blue 500GB, és nem lesznek nagy fájlok tárolva rajta.
-Táp: egy gány darab elviheti az egész gépet. Ez az FSP tűnik a legolcsóbb, megbízható darabnak. Asszem ez OEM, szóval kelleni fog egy konnektor és táp közötti 230V-s kábel.
-RAM: legolcsóbb 2GB-s modul. Olcsóbban ki tudsz jönni 2*1GB-ból.
-Lap: Azért ezt írtam, mert ezen van digitális képkimenet. Ez a későbbiekben talán jól jöhet. A H81M-DGS R2.0-nak gyengébb áramellátása van. A két lap között pár száz forint különbség van
-Proci legolcsóbb értelmes proci(a Kabini, integrált cuccok nagyon lassúak) -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
BomiBoogie #76570 üzenetére
Nekem a Corsair tápom hangos mint a zállat, míg a magyar Vargányé tápom csendben végzi a dolgát(szerk. a GT 630 4GB által: csendben a másvilágra küldi a gépet). A Vargányné tápok repülni is tudnak ám! [link]
-
menledge
senior tag
válasz
BomiBoogie #76570 üzenetére
-
Sziasztok!
Szeretnék a családban egy őskövületnek számító, 15 éves gépet lecserélni.
Csak netezésre kellene, játék nem fontos, mert ilyen majong meg solitare szintű cuccok bármin elmennek.
Amire szükségem van: alaplap-proci-procihűtő-táp-ram-(és amennyiben nem integrált, akkor vga). Ház, monitor, stb vannak, de a monitor is majd le lesz cserélve, egy sima kicsi 15-ös, vagy 17-esre, így a felbontás vagy 1024x768, vagy 1280x1024 lesz.
Ami fontos, hogy egy helyről meg tudjam rendelni, pl. e___gital, vagy ilyen helyről (amit ajánlotok) majd én összerakom. VAn egy régifajta ATA-s vinyó, remélem, van még olyan lap, ami ezt támogatja, akkor ezt is megspórolnám, hisz ennek semmi baja.
Tehát a cél hogy egy helyről meg tudjam rendelni és minél olcsóbban jöjjön ki. Árat pont ezért nem tudok, sosem volt ennyire alap gépem. Nem baj, ha noname cuccok, nem lesznek államtitkok rajta...
Köszönöm előre is az ajánlatokat.
-
endreee
csendes tag
Sziasztok!
Nagyszülőknek kellene egy olyan számítógép, ami a lehető legkevesebből kijön és ugyanezeket tudni fogja 5 év múlva is: Böngészés, skype, talán youtube. Böngészőben sem böngészős játék, csak honlapok, pdf-ek, stb.
Amire szükség lenne:
A teljes számítógép konfiguráció számítógép házban
magyar billentyű
egér
mikrofon
webkamera (lehet hogy a webkamban van mikrofon?)
az, hogy ez a három kb 3 méterre is elérjen, vagy a videó kábelnek kell elérnie a 3 méterre lévő tv-hez a háztól. Amelyik megoldás olcsóbb.
Ez a tv lenne a monitor és a hangfal, kellene minden olyan kábel, amelyek ezt lehetővé teszik.Köszönöm szépen!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
optikal #76568 üzenetére
Én nem vennék a helyetekben ilyen szar, de drága tápokat, mint az enermax, vagy chieftec. Szerintem bőven megfelelő egy jó kis import acorp magyar felirattal, vagy Vargáné és Tsa szintén magyar dizájnal. Vásároljatok magyar árut.
Aláírás:
VargánéForrás:
http://mobilarena.hu/tema/vargane_tapok_help/hsz_49-49.html -
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
membrandj #76551 üzenetére
"Az 60k. i5-4440 ~ 45k + gtx 750 ~ 30k. + 15k-s kiadással van egy időtállóbb 4 magos procid,de tőlem vehetsz i3-at is.."
Jelenleg az i3 4160 és i5 4460 között 18000 Ft a különbség. Nekem Haswell i3 procim van, ezért tudom mire képes, ha már a teszteknek nem hisztek...
"Nagyjából 2 kategória van. 100k: ebbe nem fér bele sehogy az i3, max a vga rovására.
140-150k, ebbe már belefér egy i5 és 750 Ti is, amivel abszolút lehet sokáig játszani."Ugye tudod, hogy a kategóriákat nem te állítod fel, önkényesen...? Sok játékra a G3220 már most alkalmatlan, míg a Haswell i3 minden játékra alkalmas. Aki játékra vesz gépet az valószínűleg ki fog fizetni + 15 ezret, hogy fusson minden, vagy nem?
"Csak míg egy g3220-on buksz pl 1-2 év múlva 5-6k-t, addig egy i3-on 15-öt és az i3-at is valószínűleg cserélned kell 2 év múlva."
A G3220-al tele lesz a piac 2-3 év múlva, max 7-8 ezret fog érni, és keresni kell a vevőt rá... A Haswell i3-at meg elkapkodják majd 18-20 ezerért, ahogy most a régebbi i3-akat. A G3220-al "buksz" 6-8 ezret és minden második játék futott rajta, az i3-al meg "buksz" 10 ezret és mindennel játszottál, nem mindegy...
-
optikal
tag
válasz
Balathruin #76557 üzenetére
"Táp típusát nem írják, lehet vargáné xian yu chang belsős is, ami majd egyszer másvilágra küldi az egészet." Ezen görcsölök mér 2 perce
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
necroshine #76565 üzenetére
Ha eladod a procit+lapot+VGA-t, akkor én azokat lecserélném egy Sandy/Ivy i5-re(nem T, S, K végűekre, használtan ~30k), lapnak egy B75(használtan ~12-13k)-ösre, a VGA-t egy GTX 660(~35k)-ra. Ez így 77-78K, de ha ennyit nem akarsz kiadni, akkor megtarthatod a mostani VGA-dat is(így 42-43k).
Ha még belefér, akkor mondjuk egy SSD(pl HyperX 3K 120GB) is illene bele. -
kevin1155
tag
Alaplapbol Asrock H97M Pro 4 vagy Asus H97M Plus jobb?
-
necroshine
tag
Sziasztok!
Van egy meglévő konfigom az alábbi cuccokkal:
CPU: AMD Phenom II X4 960T
Alaplap: ASRock 760GM-GS3
VGA: MSI 460 GTX Hawk
Memória : 2X Kingston 9905471-017.A00LF 4 GB DDR3-1333 DDR3
Táp: Chieftec ctg-500-80p
HDD: WDC WD5000AAKS-60WWPA0
Monitor: Acer V223HQEzt szeretném egy kicsit modernizálni, fejleszteni. A jelenlegi játékok is közepes beállításokon eldögöcnek szépen, szóval a kérdésem arra irányulna, hogy esetleg lenne olyan része amit cserélve jelentős javulás lenne elérhető, vagy már egy teljesen uj konfig összerakásán kellene gondolkoznom. Ha fejleszthető lenne akkor egy olyan 50k körüli keretem lenne rá.
Köszi a választ előre is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
AsusBoy #76562 üzenetére
Monitorral menj ebbe a topikba,
-
membrandj
nagyúr
válasz
AsusBoy #76562 üzenetére
Már az előbb leírtam...
i5-4440 ~ 45k
asrock b85m pro4 ~ 17k
2x4GB hyperx fury ~ 24k
gtx 760 msi tf ~ 55k
ezex 1TB ~15k
120-as samsung ssd pl ~ 20k
fsp raider 550 ~16k
zalman z9 ~15k
~207k.Monitornak utánakérdeznék a monitoros topicba.
Esetleg cm n300 ház.ggbuffon1897
Hiába írod, így megy. A tv-k is kevesebbet esznek, a hűtő is, stb.
270x azért inkább 50-52k.. Bolti dolgokról beszélgetünk.960 lesz az olcsóbb.. Viszont az igaz,hogy a 660 és 760 helyére, akkor nem kerül semmi. Gondolom majd több lépésben cserélik azokat is. ( teljesítmény szintre gondolok a 660 és a 760 esetén)
Mert jelenleg van 750, 750 Ti, 660, 760 770. Ha a 960 a 770 szintjén lesz, akkor oda van új. 750 , Ti már ugye szintén új. -
AsusBoy
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #76561 üzenetére
Ha lúd akkor legyen kövér.
Maradjunk akkor a 200 ezres keretnél.Monitort is fogok venni de azt külön keretből.
Tehát pcre 200 at áldozok . Monitorra 30-35 kEgyébként monitornak ezt néztem ki hp pavilon 23xi
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
membrandj #76559 üzenetére
engem ez a fogyasztás mizéria azért zavar elsősorban, mert egy normál háztartásban gyakorlatilag a hw az utolsó ami lényegesen beleszól az áramfalásban (most egy normál háztartásról beszélek, normál géphasználásról, nem extrém járatásról meg terhelésről), így nekem önmagában nonszensz, amikor a 20-30W-okon megy egymás szemének a kiszedése
arról nem is beszélve, h amikor az Nv vagy az Intel korábbi szériái falták az áramot mint a kivégzésre váró a 220-at, akkor senkit nem érdekelt a környezettudatosság (és nem volt ez olyan régen, legalábbis én még emlékszem rá)
Nv-re visszatérve, bár mostmár offba teszem, nem akarom h később ráizguljanak a beszélgetésre ilyen-olyan párti figurák
: persze, oké, most tök jó akcióban van a 760,de alapjában véve 60 felett van az ára, ha a teljesítményét nézem, akkor meg kb a 270x környékén lebeg,pontosabban ahhoz van közelebb, ami ma 45-47k, ez testérek között is legalább egy 10es, ha nem akciós árát nézem akkor még több. Lehet a felsőbb kategóriákban már nincs ekkora eltérés, azt nem néztem, mert az az ársáv engem már nem érint
hát a 9xx széria meg számomra más világ, számomra elkeserítő, bár nyílván ebben közrejátszik a rossz forint, infláció stb, h manapság ha az ember egy felsőkategóriás vga-t szeretne, annak bőven 100 felett kell a zsebébe nyúlnia (akár AMD akár NV). Valahogy mintha régen ennél azért olcsóbban lettek vna a piacon a cuccok
Asusfanboy monitor meg többi kiegészítő marad? 150es keretbe nem fog beférni i5, vagy csak komoly kompromisszumokkal
-
AsusBoy
senior tag
Köszönöm a gyors válaszaitokat!
Mostani gépemet napokban elfogom passzolni szóval
Össze kellene állîtanom( segîtségetekkel) egy jó kis gamer pc-t.150 ezres konfigot illetve maximum 200 ezres konfigot légyszi állîtsatok nekem össze.
Elvárásom : i5 proci , ha belefér az árba 120 gb ssd, illetve minimum 8 gb ram. ( nemtudom , hogy számît e hogy 2x4gb vagy 1x8gb , tudtommal duálban jobban teljesîtenek, viszont sok alaplap 2 db ram slottal van megáldva ami bővîtés szempontjából hátrányt jelentene a 2x4gb ramnak)Nos a pc-t főként játszásra használnám .
Előre is köszii!!
-
membrandj
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #76555 üzenetére
280 azért picivel erősebb szerintem a 760-nál.
Ez így nem igaz,hogy az egész nvidia túl van hypolva. Gtx 750, 750 Ti elég jó vétel. Használtat most ne keverjük bele, mert akkor rengeteg kártya jöhetne még szóba. Gtx 660 durván 270 és 270x közötti áron van, de közelebb a 270-hez és erősebb. Gtx 760 most így ennyiért + füles nagyon jó vétel. 270x-nél erősebb és kb azon az áron megy. Gtx 770 megint csak egy szinten van a 280x-el, egyedül a 2GB ram miatt "támadják" . Kb 5k-val drágább,de ahogy nézem ez is olcsóbb lett. pl asus van 80k-ért szintné fülessel + játék. De füles és játék nélkül is jó áron van.
780 és társait már nem tartom "értelmes" kártyának. Túlzás.A 9-es széria pedig nagyon jó lesz.. Árakat még nem tudunk. 970 , ha beáll 100k alá, akkor jó vétel lehet .
Ha kijön a 960 és tényleg alig lesz gyengébb és beáll a gtx 770 árára, akkor megvan az utód.Fogyasztás:
Mert ez a jövő..Nem kifogyhatatlanok az energiatartalékaink.. Az autók is kevesebb co2-t bocsájtanak ki, az elektronikai cuccok is jobb minősítést kapnak, energiatakarékosabbak. Minden területen így megy. + aki pl mostanában vett egy minőségi 500-as, esetleg még 400-as tápot, az vígan ellesz, nem kell félnie,hogy paks2 kell az új vga-nak.Attól mert valakinek van 300k-ja gépre, még lehet,hogy figyel a környezetére és feleslegesen nem pazarol.
AsusBoy
Amit írtak. Táp ismeretlen.. lap se legajánlottabb..
+ most iponnál jó áron van nagyon gtx 760 msi tf, ami erősebb lényegesen.i5-4440 ~ 45k
asrock b85m pro4 ~ 17k
2x4GB hyperx fury ~ 24k
gtx 760 msi tf ~ 55k
ezex 1TB ~15k
120-as samsung ssd pl ~ 20k
fsp raider 550 ~16k
zalman z9 ~15k
~207k. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
AsusBoy #76556 üzenetére
ne erőltesd az ilyen kész configokat szerintem, ráadásul erősen elszállt árakkal
gyorsan végigzongorázva pl az elsőt:
4590 49k
asus b85m-g 18k
8gb Kingston HyperX 23k
1tb merevlemez 13,5k
író 4k
cm ház 11k
r9 270 44k
kitudja milyen tápegység, de gondolom nem fsp lett belehajintva(nem véletlenül nem írnak soha márkát), legyen jóindulattal,de tényleg csak jóindulattal 12k (én inkább 9-10k-ra tenném)ez testvérek közt is 174k, itt meg kínálják a baromságukat 200k-ért.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
membrandj #76553 üzenetére
hát igen, ha így lett vna akcióban, valszeg énis a 760 mellett döntök, mert akkor nem kellene füles után nézelődnöm :] bár még nem késő holnap piacra dobni a 280amat
bár nyílván nem éri meg, továbbra is azt mondom h az nvidia túl van hájpolva, sokan szerintem már csak megszokásból és AMD-től való ódzkodásból veszik meg..
a teszteket is bírom ph-n, valahogy mindig úgy van alakítva, h arra a szerencsétlen nV kártyára rálehessen nyomni az ajánlott plecsnit.. hol úgy alakítják h minimum fps-eket vesznek alapul (amiben legalább van ráció), most meg előjöttek a fogyasztás/teljesítmény mutatóval, h hát de ez bezony 40W-al kevesebbet fal ki a konnektorbú vegyétek vigyétek, mindegy h 15-20k-s felárral, gyengébb teljesítménnyel zörög mint a konkurencia, a lényeg h az dzsíforsz.
Persze értem én, kevesebb fogyasztás, kevesebb hő, blabla, csak vicces ez a fogyasztásos buli egy 200-300k-s gémer gépek esetében (bár valszeg alálövök, hisz a 9xx széria ugye önmagában 100 felett kezdődik).
-
membrandj
nagyúr
What?
r9 280 alulmarad? Ez nem így van. Az r9 280 az gyakorlatilag egy hd 7950. Az r9 270x pedig egy húzott 7870.
Még a legerősebbe húzott 270x-ek se nagyon érik el a 280 szintjét.Msi: Az egyik legnagyobb, legmegbízhatóbb gyártó.
3 gyártó vállal 3 év gari. Asus, Msi,Giga. Giga kártyákkal figyelni kell, mert a többsége jó,de vannak elfuserált példányok. Gondolok itt arra pl ,hogy 30 cm+ hosszúak, amivel rengeteg házba már be se férnek.
Hűtésük többnyire jó,de nem egy asus, msi szint.Az MSI TF az egyik legjobb hűtés/kártya. Egyedül az ASUS áll vele egy szinten. Sapphire lenne még amd oldalon,de arra is pl csak 2 év gari van.
Ha ilyen 50-60 körül van keret a kártyára, akkor szerintem nincs tovább kérdés. Msi gtx 760 TF + fejhallgató 55k-ért... Best buy.
De kérdezz rá nyugodtan a vga-s topicban is. -
402
újonc
válasz
ggbuffon1897 #76495 üzenetére
Nem is tudtam ezekről a bazárokról.
Pcx-en sehogy se tudok beszuszakolni egy SSD-t akárhogy próbálom. Megpróbálok nézelődni a bazárban. (Vagy lehet utólag veszek majd bele)
Nincs olyan ismerősöm aki úgy kenné a dolgokat, hogy pikkpakk összerakná a gépet (hacsak nem egyik ismerősöm ismerősének az ismerőse, ami már egy macerás dolog, de majd utána kérdezek). Esetleg 1-2 géphez nálam jobban értő ismerőssel megpróbáljuk összedobni.Egyszer csak el kell kezdeni.
R9 280 memórián kívül alulmarad az 270x-hez képest.
Eddig ragaszkodtam a Sapphire-hoz. De most
membrandjelgondolkodtatott. Gtx 760 azért egy érdekesebb történet, de az MSI kicsit megijeszt, hogy egy 10-essel olcsóbb a konkurenciánál. Nincs tapasztalom az MSI terén, hogy mennyire üthet vissza akár a kártya élettartamában, úgyhogy erre még aludnom kell. -
membrandj
nagyúr
válasz
Keszte #76544 üzenetére
Hát én a procit cserélném pl i5-2300-2400-2500 i5-3470 használtan 30-35k
Vga az borzasztó gyenge. Újba pl egy gtx 750 Ti 2GB ~ 38k, esetleg használtan gtx 660, 7850 ~ 34k.
750 ti-hoz bőven elég is lenne a tápod.
+ 4GB ddr3 ram.Későbbiekben pedig kapjon egy 60-as vagy 120-as ssd-t.
mQWeXgsf
Az 60k. i5-4440 ~ 45k + gtx 750 ~ 30k. + 15k-s kiadással van egy időtállóbb 4 magos procid,de tőlem vehetsz i3-at is..Nagyjából 2 kategória van. 100k: ebbe nem fér bele sehogy az i3, max a vga rovására.
140-150k, ebbe már belefér egy i5 és 750 Ti is, amivel abszolút lehet sokáig játszani.Ha valaki 135-öt ki tud adni a gépre, annak valószínűleg van még 15k-ja. Ha pedig ezek az utolsó forintjai, akkor talán nem gépet kellene venni,de ez már nagyon oFF.
Szerintem aki 100k-ért vesz gépet és egy g3220 fér csak bele pl, az tisztába van azzal,hogy ez nem fog menni évekig. Csak míg egy g3220-on buksz pl 1-2 év múlva 5-6k-t, addig egy i3-on 15-öt és az i3-at is valószínűleg cserélned kell 2 év múlva.lazydog
Nem értesz hozzá,de....
Szimplán nem érik meg. Értelmes játékra még a mai napig alkalmatlanok. Full hd filmezésre pedig már egy g1820-ban lévő igp is elég... Arról nem is beszélve,hogy ide 2x4GB ram kell... Add össze egyszer.. a10 ~ 30-35k + 2x4GB ram ~ 24k és még mindig egy hd 6670 szintjén vagy maximum,de inkább alatta.
Ha neked ez jó vétel, akkor hajrá!Gainka
Ugyan ezt tudom mondani.. egy i3 és egy i5 között ~ 15k a különbség. Ha a használtat hozzuk fel, akkor 25k egy új i3 és ~ 30-35k egy sandy, ivy i5. Ha pl egy i5-2400-at nézünk, még az is erősebb..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- GAMER PC Intel i7-11700F/Asus PRIME Z590-P/RTX 3060 12 GB/32GB DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest