Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Demizson92 #118199 üzenetére
az előbb még 62 helyett 58at írt az oldal, most valóban 45-öt
ha eddig 950 -ed volt én arról nem váltanék 1050-re, semmi értelme
-
Demizson92
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #118198 üzenetére
Amit linkeltem nalam 45-t ir, nem 58at.
Wowra pedig tobb video es teszt alapjan se ker 4gigat, nagyon mast nem jatszok, mert se idom, se penzem a tobb 10ezer forintos tularazott jatekokra
Max olyan hasznaltat vennek, amin van azert garancia is meg boven, es nem valami noname helyre.[ Szerkesztve ]
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Demizson92 #118197 üzenetére
58k-ért 1050?
Miért nem nézel aprón használtan rx470-et? 60-65k környékén ki lehet belőlük fogni 4 gigás példányt, ami jobb mint a brutálisan túlárazott 1050 meg 1050ti...
-
Devas
őstag
válasz Demizson92 #118195 üzenetére
Csak hogy eloszlassam a dillemádat, itt egy youtube video. FullHD max beállítások mellett a MEM résznél látszik, hogy 2 gb VRAM-ot sem használ ki a játék. Tehát WOW esetén semmilyen előnyét nem fogod látni a 4 gb-nak.
A videoban látható, hogy hiába van csúcs géped, az értelmetlenül durva élsimítások kinyírják az FPS-t.(De szerintem ezeket egyszer már leírtam itt neked.)
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Demizson92
aktív tag
válasz membrandj #118194 üzenetére
Persze ertheto.
Volt meg egy gtx 950 2gbos vga-m, ahhoz kepest az rx460 4gb mennyivel gyengebb?
A gtx 1050 2gb ahogy latom egy fokkal erosebb es nem sokkal dragabb, mint az rx460, viszont az rx460 4 gigas
Ezert a nagy dilemmaKérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!
-
membrandj
nagyúr
válasz Andor22 #118191 üzenetére
Újonnan nagyon nem jó vétel, használtan pedig áraztasd be . [link] Ha pontosabb árat akarsz kapni, akkor írd oda a garikat.
Demizson92
Ha viszont nem futja csak rx 460-ra, akkor miért érdeklődsz 100k-s 4GB-os vga-k felől vagy akár 1050 ti-ról?
Nincs azzal baj,ha neked nem futja csak rx 460-ra,de akkor nem kell azon pörögni,hogy mennyivel jobb, stb.
Minnél drágább egy vga annál jobb a teljesítmény ár mutatója. ( javarészt )Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Ármester
válasz Demizson92 #118189 üzenetére
(#118189) Demizson92
Szia!1050Ti nyilván erősebb RX 460 4Gb-nál, kb. anyival, mint amennyivel többe is kerül.
~25-30%-al erősebb kb.
Viszont én még minidg azt mondom, hogy ezen az áron RX 470 4Gb elég jó vétel, tekintve, hogy ez az 1050Ti-nél is erősebb ~25-30%-al.
Hoszú lesz ez az időszak februárig...vicc vóót
(#118190) tomi5244
Szia!IGP alatt valóban többet profitál a Dual Channel-be rakot ramokből, mint Single-ben. Összefoglalóban van is egy teszt erről.
Mivel hogy csak film és hasonlók lesz rajta, esetleg néha GTA V, én 2*4-be venném, mivel bővíteni nem kell akkor mostanában. (még a mai játékok nagy része is elvan 8Gb-al, komolyabb grafikai beállításon is, GTA V-nek is.)
Ha meg bővíteni kell, akkor eladod a 2*4-et és veszel helyette 2*8-at, 'oszt meg van oldva .
(#118191) Andor22
Szia!Téma összefoglaló!
Not bad.
Ez új vagy használt? Mire kell? Mekkora a keret?[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Andor22
aktív tag
sziasztok
mi a véleményetek erről a gépről
Alaplap ASUS Z170-K t
Processzor INTEL Core i5-6600K 3.50GHz 1151 BOX
Memória G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVK
VGA EVGA GeForce GTX 970 FTW
SSD SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU (5 év garancia)
Optikai egység ASUS DRW-24D5MT fekete OEM
Ház FRACTAL DESIGN Define S ablakos
Táp EVGA SuperNOVA G2 750W
CPU hűtő CORSAIR Hydro Series H105 -
tomi5244
őstag
BÚÉK!
Lassan de biztosan összeáll a konfigom:
- i3 6100
- Asrock H110m/ac itx
- Fury DDR4 RAM
- HyperX 120GB FURY SATA3
- RAIJINTEK Metis Mini-ITX
- BE QUIET! SFX Power 2 300WA gondom a RAM-mal lenne. 1db 8gb vagy 2x4gb kitben? Az 1x8 a későbbi bővíthetőség miatt lenne jó, viszont az itx topikban azt írták, hogy az igp használata miatt a kit kiszerelésnek nagy(?) haszna van a külön csatorna miatt. 2x8 az eléggé kizárt, mert horror áron van, és nem is használnám ki, de a 8-at meg valahogy kevésnek találom hosszú távon Vagy talán most 8gb, 1-2 hónap múlva plusz 4gb még mellé. Tervezek majd egy kicsivel combosabb vga kártyát is, de max néha a GTA V-vel játszanék, nem full grafikán.
Amúgy a gép amolyan netezős filmes htpc gép lenne. Talán egyszer egy 38"os 3440x1440p-s monitorral megtoldva, ezért is kell majd egy vga.
-
Demizson92
aktív tag
Buek Mindenkinek!
Ujabb kerdessel jottem (ugy erzem februarig meg lesz par, ha nem haragszotok meg erte )
Szoval Rx460 4GB vs gtx 1050ti 4GB, mennyivel erosebb a 1050ti, ha erosebb , ahogy latom majdnem 20e ft a kulonbseg , ugyebar 95%ban wowra lesz hasznalva a gep, de ha nem sokkal jobb akkor nem vennek 1050ti-t.
Valamint intel melle jo otlet rx460at rakni? Ne maradjak az intel nvidia parosnal?Koszi elore is
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!
-
-
Ármester
Sikerekben gazdag, boldog új évet szeretnék kívánni minden kedves topiklakónak/fórumozónak!!
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz zolikaDB #118183 üzenetére
(#118183) zolikaDB
Szia!i3-6100 FHD filmezésre bőven elég.
4K filmekre viszont szeritnem már nem lenne elég, oda kell egy komolyabb grafikus teljesítmény.
2K filmekre talán elég lenne, ezt a procis topikban kéne kérdezni.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Źşë'
addikt
válasz JohnK #118170 üzenetére
személyes tapasztalat alaplap téren, mivel nagyon szegmentálódott a piac ezen a téren is, én úgy látom hogy igény és pénztárca téren terjedtek el ennyire akár a 20-30ezres árkategóriában is már a micro ATXek, mikor én vettem az Acrock P67 Extreme 4 B3 lapomat valamikor 2011-12 környékén azért nem voltak ilyen árak (igaz 40be került, de nem nagyon láttam akkor még sok 100ezer körüli deszkát, hát még 200ezerért), a ROG kategória sztem enyhén szólva is megcibálta a hardverpiacot sajnálatos módon
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
zolikaDB
veterán
válasz membrandj #118178 üzenetére
Koszonom a segitseged!
A dolog elso reszevel teljesen egyetertek.
A masik: nem PCI-E hanem sima PCI portba van dugva egy kartya, amin van Firewire. Csak azt irjak, h a Skylake nem tamogatja nativan a PCI-t...10 eve nincs net a gepen, kicsit nehez lenne elmagyarazni, miert, es hogy miert nem is lesz A 10 evre gepet azert kerult szoba, mert egy mar gyengenek szamito gep lehet nem tud mit kezdeni 5 ev mulva bizonyos mediatartalmakkal. De ez nagyon mellekes szal.
A kerdes, hogy ennek az i3-6100-nak az igp-je max milyen igenyeket tud kiszolgalni? Mert ha cserelnek TV-t, mondjuk full HD, vagy 4K-ra (vagy 2K, mittomen), akkor a nagyfelbontasu filmek nem jeltenek-e gondot neki?
Tap: pontos tipust nem tudok, 1 eve lett vasarolva, ha jol tudom, egy 500W-os FSP.
SSD: Samsung 850 EVO, 250GB-os, SATA-s.
Haz: nem tudom, ATX meretu.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
B.Ú.É.K. mindenkinek!
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
membrandj
nagyúr
válasz Demizson92 #118179 üzenetére
1060 6GB,de ez önmagában 95-110k és wow-ra brutális túlzás.
Nem tartom valószínűnek,hogy wow-ra egy 1050 2GB kevés lenne.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Demizson92
aktív tag
válasz membrandj #118178 üzenetére
Ertem es koszi!
Wowos topicban nagyon nem ajanlanak mar 2 gigas kartyat, a 4 gigas gtx 960ak eltuntek, gtx 1050ti-t nem ajanlotok ar/ertek arany miatt, hasznalt nem johet szoba se ati kartyak. Valami mas esetleg ?
-
membrandj
nagyúr
válasz Demizson92 #118174 üzenetére
Egy celeron mellé is megéri,de nem kötelező még egy i7 mellé se. Remélem így már érthető.
Mortar vagy b150m pro4 asrock.kelna91
Pontosan ezért várnám meg a megjelentést, mert 140-ért már i7-6800k van, ami 6 magos.
Arról nem is beszélve,hogy 4k vágásra én 1060 6GB-ot vennék, ami önmagában 90-100k, ha ehhez hozzáadod a 120-130 körüli proci árat+ hűtő 20k+ lap 40k, akkor már el is ment a kereted kb és nincs még hdd,ssd,ház, táp.Corsair 300R ,de mehet be quiet ház is,de azok se olcsók ~ 25k-40k
corsair RMx 550 ~ 35k, BE QUIET! Pure Power 9 500W CM ~ 25k
SSD: ha m2 lapot veszel, akkor vehetsz m2 ssd-t,de ebbe én nem tudok segíteni. SSD-s topicba kérdezd. Ha sima sata,akkor 850 pro-t néznék, ha már ennyire a sebességre mész rá. Esetleg EVO.
Ram: corsair lpx legyen 2600 mhz cl16 ~ 70k körül van(2x16GB) , vegeance (2x16GB) 3000 mhz cl15 80k körül. 24-et semmiképp. Ha ez így sok, akkor 2x8 és kezdj 16-al.
Hűtés: Háztól függően majd a milyen cpu hűtőt vegyek topicba kérdezd,de ott számolhatsz egy 20-25-el simán.
vga: gtx 1060 6 GB msi gaming x vagy asus strix ~ 105k
proci: akkor adott 7700k ~ 120-130k
lap: ha azt mondod,hogy z170-en menni fog bios frissítéssel: ~ 40-60k
ATX komolyabb tuningra, alacsonyabb ársávban:
ASRock Z170 Extreme4+ DDR4
ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K6 DDR4
Asus Z170-A DDR4
MSI Z170A KRAIT GAMING DDR4
Gigabyte GA-Z170X-UD3 DDR4
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 DDR4ATX komolyabb tuningra, magasabb ársávban:
ASRock Z170 Extreme6+ DDR4
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 DDR4
Asus MAXIMUS VIII HERO DDR4
Asus SABERTOOTH Z170 MARK 1 DDR4 5év garanciaBár ahogy nézem z270 chipset fog jönni, én lehet azzal venném már. Ha viszont z170 lesz, akkor az esetben lehet szívás, ha régi biossal kapod a lapot, mert akkor nem fogja felismerni a procit és biosfrissíteni se fogsz tudni úgy. Biosfrissítéshez olyan procinak kell lennie a lapon, amit felismer.
Ha ezt összeadod ~ 410k körül vagy minimum és még nem vettél még egy ssd-t.
zolikaDB
Az egy fapad tuning lap. Semmi értelme.
Asrock b150m pro4, msi 150m mortar jobban felszerelt 10k-val olcsóbban.
Tuning proci esetén tudod a ramot is húzni, illetve kell is.
Egyébként ennek a jelentősége kb 0. Vegyétek a legolcsóbb ramot.2. kérdés.
Nem értem,hogy a bővítőkártya hogyan jön a vga csatlakozáshoz.
Garancia nincs a működésére. A bővítőkártyát kell felismerni az oprendszernek.8-10 évre nem lehet gépet építeni. Még egy tuning i7-es is elavul ennyi idő alatt.
Gondolom idővel kap majd netet és zenehallgatáson, filmezésen kívül más feladatokat is el fog látni. Ha nem, akkor egy g4400 is bőven elég. Full hd-nál jobb minőségű filmezésre az i3 igp-je se alkalmas szerintem.
Milyen tápra lenne kötve ? Milyen házba? SSD?Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
kelna91
senior tag
válasz membrandj #118146 üzenetére
Eloszor is koszi a valaszt. De a konfigot meg azelott kell osszeallitanom, mielott kijon a 7700, mert palyazok, es mire megjon a penz mar meg fog jelenni. A neten mar elerheto minden specifikacio, es benchmark is van a cpubenchmark.com-on. Ezek alapjan pedig sokkal jobb a 6700-nal, eppen ezert szeretnem megvarni.
Ez alapjan tudsz segiteni? A cpu ara persze meg nem ismert, de en olyan 120-130k korulre varom. -
DonMaster
addikt
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Sógorom újítani szeretne, és elhagyja az LGA775-öt.
Nagyjából megvan minden komponens fejben, de lenne pár kérdés.
A fő alkatrészek:
- Asus Z170-P lap
- Intel i3-6100 proci
Nos, a lap ezt tudja: 3466 MHz DDR4, a proci pedig: 2133 Mhz-ig támogatja a memóriákat...
Amit árban néztünk RAM-ot, az 2400-as, kb annyi, mint egy 2133-as. A fenti dolgot miképp lehet összehozni?1, Tehát ha a proci csak ekkora órajelet tud, akkor mire jó az, hogy a lap meg jóval magasabb órajelet támogat???
Számít-e, milyen órajelű memóriákat veszünk? (a gép teljesen alap, otthoni felhasználásra lesz használva)2, Van otthon egy Firewire csatlakozású hangkártya. A régi gépen sima PCI-ba volt téve egy bővítőkártya, és ezen keresztül kommunikált a hangkártya a PC-vel.
A fenti lapon működésre lehet majd bírni a fenti eszközt?
Emiatt kérdem:"A VGA csatlakozónak lehet, hogy búcsút kell mondanunk, a Skylake már csak a DVI / HDMI 1.4 / Displayport 1.2 hármast kezeli, illetve a PCI csatlakozó natív támogatása is megszűnt."Van-e olyan lap, amit ebben az árban ajánlanátok szívesebben? A gép baromi hosszú távra lesz véve (8-10 év), net nem lesz rajta, zenehallgatás, illetve HDMI-n egy TV-t fog kiszolgálni, képek/videók tárolása, néha tömörítés (tök mindegy, hány óráig csinálja félévente 2x, csak megbízható legyen).
Köszönöm a segítséget
-
Demizson92
aktív tag
-
Ármester
válasz JohnK #118172 üzenetére
(#118172) JohnK
A Pro4 az alap, a Pro4S egy gyengébben felszerelt lap (vrm hűtésileg is), a Pro4V-n pedig van egy teljes értékű M.2 csati.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Demizson92 #118168 üzenetére
i3: 2 mag, 4 szál
i5:4 mag, 4 szál.
i5-6500 éri meg jobban szerintem.1050-nél erősebbe is bír bőven.
JohnK
Mehet 2x8GB is,de a 100k keretbe nem fér bele. Ha fölé mész, akkor belefér.
matx semmi hátrány.
asrock b150m pro4, ne legyen a végén s , semmi.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
JohnK
aktív tag
válasz SyMbioTe #118164 üzenetére
SyMbioTe:
Köszönöm a tanácsokat, a RAM-mal kapcsolatban teljesen igazad van, csak nem akarok abba a helyzetbe sem kerülni, hogy ha tegyük fel 2 év múlva vennék hozzá, akkor ugyanaz a típus már nem hozzáférhető és akkor adhatom el a meglévőt előbb, ha bővítenék. CORSAIR 16GB Vengeance LPX a legszimpatikusabb az ajánlottak közül. Gondolom abból nem szabad gondnak lennie, hogy 2400 Mhz-es és a lap csak 2133 Mhz-et támogat.
Alaplap:
Mint látszik ebben tájékozatlan voltam, valóban legalább B150-est fogok venni. Kicsit OFF kérdés, de fog bármi hátrányt (pl. melegedés) jelenteni, ha Micro ATX-es lapot veszek a jelenlegi ATX-es helyett? Vagy mostanában a Micro ATX vált az általánossá? (Nem nagyon követtem a mostanában.)Az már biztos, hogy Asrockot veszek, de a ASROCK B150M Pro4V és a ASROCK H170M Pro4S árban már minimális különbség. Melyiket érdemesebb? A 170-est a "fejlettebb" technológia miatt?
Processzor akkor marad, a mostani hűtőnek el kell bírnia. A VGA-t pedig tényleg kár még feszegetni, így is jelentős teljesítménynövekedést várok, hogy végre PCI 16x keresztül fog menni a Geforce 750Ti.
[ Szerkesztve ]
-
Budaváry
újonc
válasz membrandj #118167 üzenetére
Azért döntöttem mellette mert újonnan 3év garival hozzájutottam 60ért kb 2hónapja. Tesztek szerint minimális a különbség közte meg a sima 4790 között. Van házam is meg ssd-m is. Sharkoon T3-S és egy Intel 530 120gb. Ez egy üzemelő konfig, gtx 1060-al csak a 1060-at kevésnek találom.
[ Szerkesztve ]
-
Demizson92
aktív tag
válasz SyMbioTe #118164 üzenetére
Lenne egy kerdesem:
Mennyire eri meg jobban ez az i5-6400 mint az i3 6100?[url]https://youtu.be/UDquxBK-biU[/url]
Ebben a videoban pl a GTA5nel, azert annyival jobb a teljesitmenye, mert 4ghz-re van huzva?
Plusz ha mar jobb proci akkor ahhoz mar gondolom egy B150es lap dukál..
valamint ehhez az i5 6400hoz eleg a gtx 1050?Koszi a valaszt elore is
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz kovacsroli #118165 üzenetére
Ennyiért gépet nem lehet összeállítani. Főleg nem itx-et, ahol a legolcsóbb lap is 23k körül van.
Kis dobozos kütyük léteznek,de 40k-ért windowsos megoldást tuti nem kapsz.Budaváry
Hát nagyon nem volt szerencsés választás az az S végű proci. Csökkentett órajel. Többnyire kipörgetné azért szerintem.
Házad nincs? corsair 200R, 300R.
SSD? 120 vagy 240GB kingston fury ~ 18-28k.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Budaváry
újonc
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, ha a meglévő konfigomba raknék egy gtx 1070-et akkor az kibírná-e hajtani 100%-ban játékok alatt. A konfigom így néz ki. ( A processzorban nem vagyok biztos, hogy elég volna. )Gigabyte B85M-D3H-A
i7 4790S
CM Hyper T4
Kingston HyperX Beast 16 GB Kit (2x8 GB)
FSP Hydro X 450 -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
windowsos mini-pc-t keresek 40k-ig, filmnézésre, netezésre. HDMI kimenet a fontos és 2 usb.
Sajnos teljesen idegen ez a téma, tudnátok ajánlani?
Köszi!
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Ármester
válasz Devas #118157 üzenetére
(#118157) Devas
H110 vs. B150:Vannak különbségek, elsősorban már csak amiattr megéri a B150, mert 4 ram slot van, több a bővítési hely rajta (sata/venti csatlakozók), hátulján több ill. jobb USB-k (értsd: akár több 3.0-s)
Ami még különbözhet: pl. hangkártya, és szerintem minőségre is kicsit jobbak a B150-es lapok.Ha behatóbban érdekel, akkor kérdezz rá valamelyik alaplapos topikban. Pl.: [link]
(#118161) Demizson92
Khelben szerintem nem pont erre célzott, hanem, hogy nem kicsivel kényelmesebb/komfortosabb pl. egy új 4-es Audi, mint egy alapabb autó, pl. Dacia Logan vagy éppen a te Peugeotod.
(#118163) JohnK
Szia!Ha hosszú távra tervezel, akkor i5-öt érdemes venni mindenképp.
1050Ti nem éri meg, ahelyett RX 470 4Gb kellene (majdnem ugyananyniba kerül), oda pedig már nem árt az i5, de mivel ezt későbbre tervezed, ez most nem téma. 1,5 év múlva már 1-2 generációval előrébb fogunk járniAlaplap: MicroATX: Asrock B150M Pro4/B150M Pro4V/H170M Pro4 | MSI B150M Bazooka Plus/B150M Mortar/B150M Night Elf/B150M Gaming Pro | Gigabyte B150M-D3H ||| ATX: Asrock H170A-X1/H170A-X1-3.1 ~23-27k
Én B150-et vennék, éppen fentebb taglaltam, hogy miért éri meg szerintem egy olcsóbb H110-el szemben.
CPU: Core i5-6400 ~58k
Ram: 2*4Gb DDR4 Kingston HyperX Fury/HyperX Savage, Patriot Viper 4, Avexir Core Series, Corsair Vengeance LPX ~20-25k
Össz: 101-110k16Gb-al kicsit kicsúszol a keretedből, ill. még 8Gb is elég egy darabig, nem ez lesz a gyenge pontja a gépednek.
De ha 16 kell: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX, Patriot Viper 4, G. Skill Aegis ~33-37k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
JohnK
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Adott a jelenlegi gépem:
Ház: Fractal Design Core 3000
Hűtő: FSP Raider 550W
Alpalap: ASUS P5K
Processzor: - Intel® Xeon® E5440 (12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB)
Hűtő: - ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev. 2
RAM: 4x2 GB OCZ Platinum 1066 Mhz DDR2 RAM
VGA: Asus GTX750TI-OC-2GD5
SSD: Samsung 840 EVO 120 GB SSD
HDD: 7200RPM 64MB Blue Caviar WD10EZEX 1 TbEbből a processzort, lapot, ramokat szeretném cserélni és váltani erősebbre, modernebbre. Mikor nem állok gépfejlesztés előtt nem követem napról napra a fejlődéseket, mindig előtte szoktam a dolgoknak utánaolvasni. Jó pár összefoglalón és cikken túl vagyok, de tanácsra lenne szükségem, mert elég bizonytalan vagyok még a döntésben.
Alapvetően netezésre és filmezésre használom a gépet, de azért játszogatok is, maximum 1600x1200 felbontásban, szükség esetén kompromisszumokkal.
100 ezer körül szánok a fejlesztésre a következő szempontokkal:
- Ha legközelebb fejlesztek, akkor a VGA kerül cserélésre egy Geforce GTX 1050 Ti-re, de erre másfél évnél előbb nem valószínű, hogy sor kerül, viszont a jelenlegi fejlesztésnél ezt is figyelembe akarom venni
- A lehető leghosszabb távra tervezem az új alkatrészeket, ezek alapján jelenleg az alábbi alkatrészeken gondolkodom:- Processzor: INTEL Core i5-6400 2.70GHz 1151 BOX Mindenképpen i5-ben gondolkozom és olyan processzorban, ami már a DDR4-es ramokat is kezeli, ami viszont ellene szól, hogy még a 1050 Ti-hez képest is túl erős processzor. Viszont úgy látom ez a leggyengébb i5-ös Intel, ami már támogatja a DDR4-ramot. Ebben mindenképpen kellene tanács, AMD-ben nem gondolkozom.
- Ram: 2 x 8 GB DDR4-et szeretnék, egyelőre a CORSAIR 8GB ValueSelect DDR4 2133MHz CL15 modulja tűnik szimpatikusnak.
- Alaplap: Kezelje a fenti CPU-t és Ramokat, az ASUS-ban eddig nem csalódtam, a ASUS H110M-PLUS egyelőre a kiválasztott.
Előre is köszönöm, aki tud bármilyen tanáccsal szolgálni a fejlesztéssel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Demizson92 #118161 üzenetére
Ha ültél már prémium kategóriás autóban, akkor úgyis tudod, hogy miről beszélek. Ha nem, akkor próbáld ki és megtudod. Ez nem a péniszhosszabbításról szól, hanem például a kényelemről, a prémium anyagokról, a felső kategóriás tudásról.
-
Demizson92
aktív tag
-
Khelben
nagyúr
válasz Demizson92 #118159 üzenetére
Ez olyan, mint az auto, egy Peugeotval es egy Audival is eljutsz A pontbol B pontba
Ezt azok mondják, akiknek csak Peugeot-ra van pénze, Audira nincs
-
Demizson92
aktív tag
Miert mi a problema a h110esekkel? Erosen nyomjak a marketinget a dragabb lapokra, persze, hogy azt vegye az ember. Hiaba jatek a cel , szerintem a h110 is boven megteszi a celnak
Ez olyan, mint az auto, egy Peugeotval es egy Audival is eljutsz A pontbol B pontba ...Kérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!
-
-
Devas
őstag
válasz ggbuffon1897 #118156 üzenetére
Tudnál írni pár konkrétumot, hogy okosabb legyek?
Például a B150 esetén miben látsz előrelépést a H110-eshez képest például. Mik a konkrét okok, amiért B150-es chipset mellett döntöttél a H110-essel ellentétben (feltételezem játék volt a fő felhasználási terület).[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Devas #118155 üzenetére
ha mond nekem az Intel gyakorlati előnyt a B150-hez képest a H170 javára, cserélem még jövő év elején..
A gyártók meg persze h a drágábbat ajánlják.
De egyébként ez az ajánlás marha komolyan vehető, elnézve h non-k-s meg T-s végű cpu-k mellé H-s meg Z-s lapokat akarnak a gyanútlan vásárlókra rásózni
-
Devas
őstag
Milyen érdekes, hogy az intel a B150 chipsetes lapokat csak i3 procik alá üzleti felhasználásra ajánlja, a H110-eseket pedig csak Pentium/Celeron-hoz.
Az Asus például így ajánlja.
Ti milyen megfontolásból ajánlotok játék felhasználásra B150-et a H110 és H170 helyett?
-
membrandj
nagyúr
válasz davidj92 #118153 üzenetére
i3-6100 ~ 35k
asrock h110m-hdv ~ 18k
2x4GB ddr4 kingston fury ram ~ 20k
WD blue ezex 1TB ~15k
gtx 1050 2GB ~ 43k
cm n300~13k
fsp hexa+ 400W ~13k
~157k. SSD-t nem használtál még soha? Próbáld ki valakinél. 120GB kingston fury ssd ~ 18kA köv szint 200k felett lenne:
i5-6500 ~ 60k
msi b150mmortar, asrock b150m pro4 ~ 25k
gtx 1060 3GB, rx 470 4GB ~ 70k.Azt is megteheted,hogy i5-el veszed + jobb lappal és akkor később csak vga-t kell fejlesztened.
-
davidj92
tag
Sziasztok,
nagyon-nagyon max 200e-ig tudnátok ajánlani valami okosságot? Gamingre lenne leginkább használva, nem lényeg az űberállatmegagigahd4késatöbbi, de azért normális minőségben szmút fusson ami kell (H1Z1, R6S, Divison etc.). SSD-re nincs szükségem, jelenleg vörös oldalon vagyok, de nincs ellenemre a zöld se. Ami adott: LG W2261VP-PF monitor (későbbi csere tervben). Köszönöm !
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medve. A medve az megöl.
-
lemusz
addikt
válasz Demizson92 #118150 üzenetére
Hát igen, akik a múltban élnek és még az ATI elnevezésnél vannak leragadva, azokat nem is fogja soha...
-
Ármester
válasz pc360 #118147 üzenetére
(#118147) pc360
Szia!Alaplap: MicroATX: Asrock B150M Pro4/H170M Pro4 | MSI B150M Bazooka Plus/B150M Mortar/B150M Mortar Arctic/B150M Night Elf/B150M Gaming Pro | Gigabyte B150M-D3H ||| ATX: Gigabyte B150-HD3P | Asrock B150 Pro4/B150 Pro4 3.1/Fatal1ty B150 Gaming K4/Fatal1ty H170 Performance/H170A-X1/H170A-X1-3.1 | MSI B150 Gaming M3/B150A Gaming Pro ~23-35k (Figyelj, hogy DDR4-es legyen, ne DDR3)
CPU: Core i7-6700 ~100k
+Hűtő: Alpenföhn Sella (129mm)/Ben Nevis (140mm), Deepcool Gammaxx 300 (136mm)/Gammaxx 200 (143mm)/Gammaxx 200T (131mm)/Gammaxx S40 (143mm)/Gammaxx 400 (155mm), Be Quiet! Pure Rock (155mm), Raijintek Themis (158mm), Zalman CNPS10X Optima (152mm)/CNPS10X Performa Plus (151mm) ~7-11k (Zárójelben a hűtők magassága található, nem minden házba fér el egy nagyobb hűtő)
Ram: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX, Patriot Viper 4, G. Skill Aegis ~33-37k
VGA: GTX 1060 6Gb ~90-95k (Pl.:Gigabyte WF2OC (3 év gari)/G1. Gaming (3 év gari), Palit JetStream (2 év gari), Zotac AMP! Edition (3 év gari) )
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX) ~15k
SSD: 120Gb/128Gb Kingston HyperX Fury, Adata SP900/SP920/SX930, Samsung 750 Evo ~17-20k
Ház: FD Define R5 OK ~35k
Táp: Corsair RM550x ~34k
Össz: 354-382Ha sok, akkor még lehet spórolni:
- Ház: Zalman Z9 Neo (160mm/420mm)/Z11 Neo (175mm/400mm), Cooler Master MasterBox 5 (167mm/410mm)/590 III (159mm/405mm), Aerocool Aero 800 (155mm/390mm)/Aero1000 (170mm/410mm), NZXT S340 (161mm/364mm)/Source 210 (160mm/330mm)/Phantom 240 (158mm/400mm), Corsair Carbide 100R (150mm/414mm)/Carbide 200R (165mm/420mm), Fractal Design Core 2500 (160mm/380mm)/Define S (180mm/425mm), Phanteks Eclipse P400 (160mm/395mm), Bitfenix Shinobi (165mm/320mm), Thermaltake Core V31 (155/420mm)/Supressor F31 (180mm/420mm) ~16-25k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
- Táp: Be Quiet! Pure Power L8 400W (BN222)/Pure Power 9 400W (BN262)-500W (BN263)/Pure Power 9 400W CM (BN266) -->(FÉLmoduláris), Seasonic S12II 430W, Cooler Master G450M-->(FÉLmoduláris), FSP Hexa+ 500W/Hyper S 500W v. 600W/Hydro Bronze 500W (HD500)/Hyper M 500W v. 600W-->(FÉLmoduláris), Corsair CX450M-->(FÉLmoduláris)~14-22kHa 4K játék nem cél, és azon csak videóvágás lesz, akkor nincs gond, VGA az FullHD játékra elegendő.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Sziasztok!
4K alapon, lájtosabb videovágásra és játékra raknék össze asztali gépet kb. 330-as kerettel. A monitor külön kérdés és keret, de azt felteszem majd a monitoros topikban. Ebben tudtok segíteni?
Nem gond, hogy nem válik teljesértékű 4K videovágó a gépből, mert ez nem elsődleges cél, és tudom, hogy azok rádupláznának az árra. A lényeg, hogy kihozzuk a maximumot az árból.
Ami kell: közepes / erősebb i7, 16 GB DDR4 (bővíthető 32-re), NVIDIA GPU
A ház és táp ezek lennének, szintén bele kell számolni a keretbe, ha jónak látjátok a választást: Fractal Design Define R5 és Corsair RM550x
Sürgős amúgy, még a mai napon össze kell állítanom legalább papíron a konfigot.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
membrandj
nagyúr
válasz kelna91 #118144 üzenetére
7700 még meg se jelent,h a e köré akarod építeni a gépet, akkor gyere vissza később.
Ha a 16 kevés, akkor 32 kell majd, 4x8GB.
SSD raid elv már nem dob sokat. m2 valamivel gyorsabb,de nem létszükséglet.
Mechanikus billről a billentyűzetes topicba érdeklődj.
Én nem erőltetném a 7700k-t, mert durva áron fog nyitni az biztos.Gyere vissza, ha megjelent a 7700k.
Game-over
g3900 vagy g4400.
Árakat nem tudjuk előre.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Game-over
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősnek kellene egy asztali gép netezés-filmnézés-Office kombóra egy gép, 80 k-körüli kerettel.
Visszaolvastam a fórumban és kb. ezt a konfigot láttam ilyen árban a legjobbnak:
Ez így 76, de kell még egy Windows is, amit még plusz 7k-ért lehet már kapni (jogtisztán), és így már ki is fújt a keret.
Szerintetek jó ez a konfig, vagy érdemes valamin változtatni?
Amit olvastam, hogy a Celeron G3920 helyett Pentium G4400-at is lehet bele tenni, melyiket érdemesebb?Meg még egy kérdés: januárban várható hogy lejjebb mennek az árak valamivel? (mert ahogy néztem pár hete még az összes komponens legalább 5-10%-al olcsóbb volt )
Előre is köszönöm!
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Elsősorban 4k videószerkesztésre szeretnék összeállítani egy asztali gépet (Premiere + AE). Mivel már egy ideje nem dolgoztam asztali PC-vel és nem ismerem annyira a piacot, segítséget szeretnék kérni. Szeretném 300k alatt kihozni a konfigot, de ha kell, mehetünk följebb, csak legyen jó az a gép.Amit már eldöntöttem, az a proci: i7-7700K. Minden más képlékeny. VGA-nak egy 1060-ban gondolkozok, mert jól jön vágáskor a CUDA, és egy ilyen kártyával az alkalmi játék sem okoz gondot, sőt VR-kész is lenne a gép. Egy db 4k kijelzőt kell amúgy meghajtania HDMI 2.0-n.
Az alaplapokhoz egyáltalán nem értek. Ki tudnék választani egy kompatibiliset, de nem tudom, mik a népszerű modellek, milyen tudásra kell figyelni. Dual-channel vagy triple-channel lenne jobb? RAM-ból 24-32GB-ot szeretnék, mert a 16 kevés, a 64-et meg nem szeretném megfizetni. De milyen gyors legyen? Megéri a 3200MHz vagy inkább alacsonyabb időzítésűt keressek?
Megéri m.2 SSD-t venni SATA-s helyett? Most van egy 500-as SATA-s Samsung EVO 850-em (vagy 840?), amellé tervezek venni még egyet, és RAID0-ba kötni őket, de lehet, hogy nem ez a legjobb mód. Akkor mi?
Hűtés és ház tekintetében a legfontosabb a maximális csendesség. Viszont vízhűtést nem akarok, csak léghűtés jöhet szóba. Olvasgattam a hűtőtopikot, és az jött le, hogy érdemes lenne BeQuiet-et venni. Házból is jó választás? Vagy inkább CoolerMastert vegyek az igazán szimpatikus kivehető porfogó rácsok miatt?
Tápból mekkorát, milyet?Végül egy kérdés perifériáról: tényleg olyan jó a mechanikus billentyűzet? Víár Pisti nagyon dicséri, nem tudom mi lehet olyan más benne. Ki lehet valahol próbálni?
Köszönöm a segítséget!
SZERK: A VR-t csak említés szintjén írtam bele, de valójában szempont az is, hogy meg tudjon hajtani egy HTC Vive-ot, még ha nem is a közeljövőben lesz rá szükség.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Szajo #118140 üzenetére
én nem aggódnék, teljesen rendben van az a cpu a mai napig, sőt.
esetleg még 8gb ramot bepaszírozhatsz mellé, rossz hatással nem lesz, bárki bármit állít, a 8 manapság már tud kevés lenni.
(#118137) lemusz szerintem a csodát várni AMD részéről lehet, csak nem érdemes. De a másik oldalról se, semmiféle előjel nem mutatkozik arra, h az Intel arra szorulna, hogy vmi nagyot kell dobbantani.
Akinek van egy Ivy-ja, az maximum a DDR4 miatt érezhet késztetést a váltásra egyik v másik oldal felé, de sok értelme jelenleg annak sincs, főleg h most a ramok árai elszálltak. Teljesítményben, főleg játékoknál gyakorlatilag elhanyagolható a különbség. Ráadásul ha a Zen oda is ér az Intel közelébe, az biztos h nem 10-20k-val olcsóbban fogják adni, láttuk vga fronton is, h pl a 480 egy dekával nem kerül kevesebbe (max szélesebb palettát fednek le a 4-8gb-os játékkal) mint az 1060 a másik oldalon, még úgy sem, h gyakorlatilag minden tesztben alulmarad (a béta dx12-es lófüttyös eredményeket meg hagyjuk) -
Ármester
válasz j_szilard #118138 üzenetére
(#118138) j_szilard
Szia!Jó lesz.
Én szerintem a hűtőt hagyd ki, és egy fokkal jobb házat nézz.
Zalman Z3 Plus (155mm/360mm)/Z9 Neo (160mm/420mm), Cooler Master N300 (164mm/320mm)/590 III (159mm/405mm), Deepcool Kendomen (160mm/310mm) Aerocool Aero-500 (155mm/374mm)/Aero-800 (155mm/390mm), NZXT Source 210 (160mm/330mm) ~13-16k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)Többi ok.
(#118139) Demizson92
1050Ti nem éri meg, elég rossz az ár/érték aránya.
Ennyiért még kicsit hozzá kell dobni, és RX 470 4Gb.
1050Ti Giga WF2 ~58k, az RX 470 G1. Gaming meg ~66k, és ~30%-al erősebb az utóbbi.1050-ből: Gigabyte WF2OC/G1. Gaming (3 év gari), MSI Gaming X (3 év gari)
[ Szerkesztve ]
-
Demizson92
aktív tag
Egy gyors kerdes
A gtx 1050 es 1050ti kozott nagy a kulonbseg? Marmint megeri azt a plusz ~15k ft-t? (Ugyebar 2 helyett 4gb, a tobbivel nem vagyok tisztaban)Ha gtx 1050 akkor melyiket erdemes venni es ha 1050ti akkor?!
Elore is koszi
-
j_szilard
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok...kérdésem, hogy a következő összeállításon változtassak-e vmin?
Aerocool V3X Advance v. Zalman Z1 NEO
Intel Core i3-6100 3.7GHz LGA1151
Cooler Master Hyper TX3I
ASUS H110M-K
ASUS GeForce GTX 1050 GDDR5 2GB
FSP Hexa+ 400W
Kingston HyperX Fury 120GB
Western Digital Caviar Blue 1TB WD10EZEX
Kingston HyperX Fury Black 8GB 2133MHz DDR4 RAM(2x4GB)Lenovo B590 59-374005-ról váltanék
Játékoknál nem érdekel a max beállítás!
1-2 játék ami érdekelne:
Sims4
Call of Duty Infinite Warfare
DiRT Rally
RollerCoaster Tycoon World
Euro Truck Simulator 2
GTA V
Max Payne 3
Sniper Elite 3
Emergency 2017 -
lemusz
addikt
válasz Szajo #118135 üzenetére
Attól függ honnan nézzük. Egyrészt egy nagyon jó proci és ha tényleg nem az ultra beállítások, a legmodernebb játékok multiplayerei a cél, akkor igen, még jó sokáig kellemes társ lehet. Ugyanakkor érzek egy olyat is, hogy ha a rizen jól sikerül, akkor a Sandy és Ivy tulajok nagy hányada elérkezettnek fogja vélni az időt, hogy váltson. Vagy a rizenre vagy az intel válaszára, ami arra jön. Mert könnyen meglehet, hogy az új széria nem azt a 3-5%-os növekedést fogja hozni, mint az eddigiek, hanem esetleg nagyobbat, vagy az utóbbi években nem tapaszt versengés hozza meg a kívánt hatást és az árcsökkenést, ami ugyancsak jó indikátor lehet a piac számára.
[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
válasz ggbuffon1897 #118133 üzenetére
Értem, tehát én amit gondolok, hogy a gépem gyenge elemei a 8gb ram és a videokari. Jól gondolom?
Sokáig elég lehet még az i5 3570k? (Nyilván itt nem 4k gameplayre meg hardcorr ultrafullfull grafikai beállításokra gondolok, csak fullhd meg ha közel highon megy minden)[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz egykerdezo #118132 üzenetére
(#118132) egykerdezo
Szia!Csinálj egy képernyőmentést, mert a link az csak üres gépösszerakót dob be.
Asus/Gigabyte/Sapphire/MSI az mindegyik 1-1 külön márka.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
egykerdezo
csendes tag
válasz membrandj #118095 üzenetére
Üdv!
Nagy nehezen kiszenvedtem.Linkelném az összerakott gépet.Remélem behozza nektek.
https://www.pcx.hu/geposszerako
A javasoltak alapján állítottam össze,végül úgy döntöttem hogy magasabb szintre lépek az i3-tól.
Változtassak e rajta valamit?
Még pár dolognak utána kell nézzek.Pl házakat még lehet nézegetni fogok,oda kell figyelnem hogy be fog e férni a választott vga.Illetve nem vagyok még biztos a vgaban,lehet mégis csak elég lenne egy 4 gigás rx 470,ezt majd még eldöntöm.Mikor nézegettem láttam hogy adott terméknél van asus,gigabyte,valamint sapphire és msi is.Ezek nem a gyártókat takarják,vagy csak egyiket így másikat úgy írják ki?Mindenesetre a jelenlegi gtx 1060 6gb wf2 oc és az rx 470 4gb között gondolkodok.A 4 gigás kártyával 25 ezerrel lenne olcsóbb a rendszer,így a 6 gigással 265 ezerre jött ki,már az a 25 ezer annyira nem oszt.Azt szeretném még kérdezni hogy háznál érdemes e négy ventivel szereltet venni vagy elég a kettő,három is.?
Valamint a gyári proci ventit le kell e cserélni?
Még monitort kell majd választanom.A két kártya és a monitor foglalatánál milyen opciót kell nézni hogy egyezzenek?
Monitorban egy Dell P2317H 23-ban vagy egy LG 22MP58VQ-P gondolkodok.
Esetleg van valakinek tapasztalata ezekkel?Milyen éles a kép,milyenek a színek,élénkek nem mattok?[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Szerintetek mennyit dobna a gépemen ha vennék a GTX 660 2gb helyett egy gtx 1060 3gb ot?
Gépem: I5-3570k,8gb 1600mhz ddr3,gtx660 OC 2gb, 120gb ssd,asrock z77 pro3
elég lenne ez az újítás fullhd-n a mai játékokhoz? Most is futnak a dolgok maffia 3 stb low-medium beállításokon, esetleg kompromisszumokkal medium-high -
mareszko
újonc
Sziasztok. Új videókártyára lenne szükségem mert a mostani sajnos bedöglött, viszont ha így történt gondoltam kicsit fejlesztek és nem az eredetit veszem újra. A gépben egy ASUS M5A97 EVO R2.0 alaplap van, AMD FX-6300 3.5G processzor, 2 x 4 G RAM és egy CHIEFTEC 500 wattos táp. Ezelőtt egy Sapphire HD7870 2GB kártyát használtam. Kb 60-70 ezer Forintból tudok gazdálkodni, főként játékra kéne egy 1080p monitorhoz.
-
A Zéé
addikt
válasz tomi5244 #118126 üzenetére
én is hasonlót keresek mint te, nálam most így néz ki a "kosár":
A tápban nem vagyok biztos jelenleg. Illetve ha elég a kisebb SSD, akkor ott is vagy a 130k-nál.
szerk: most látom, hogy (#118124) SyMbioTe kolléga is kb ugyanezt ajánlotta
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Ármester
(#118112) D4v3
Szia!Alaplap: MicroATX: Asrock B150M Pro4/B150M Pro4V/H170M Pro4 | MSI B150M Bazooka Plus/B150M Mortar/B150M Night Elf/B150M Gaming Pro | Gigabyte B150M-D3H ||| ATX: Asrock H170A-X1/H170A-X1-3.1 ~23-27k
CPU: Szerintem egy i3-6100 ide elég ~35k
De azért procis topikban kérdezz rá: Milyen processzort vegyek?
Ram: 2*4Gb DDR4 Kingston HyperX Fury/HyperX Savage, Patriot Viper 4, Avexir Core Series, Corsair Vengeance LPX ~20-25k
SSD: 240/250Gb Samsung 750 Evo, Kingston HyperX Fury, Adata SP900/SP920/SX930 ~26-30k
Ház: Zalman Z3 Plus (155mm/360mm)/Z9 Neo (160mm/420mm), Cooler Master N300 (164mm/320mm)/590 III (159mm/405mm), Deepcool Kendomen (160mm/310mm) Aerocool Aero-500 (155mm/374mm)/Aero-800 (155mm/390mm), NZXT Source 210 (160mm/330mm) ~13-16k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: Be Quiet! Pure Power L8 400W (BN222)/Pure Power 9 400W CM (BN266) -->(FÉLmoduláris), XFX TS 430W, Super Flower Amazon Bronze (SF-450P14HE) 450W, Cooler Master G450M-->(FÉLmoduláris), FSP Hexa+ 400|500W/Hyper S 500W/Hyper M 500W-->(FÉLmoduláris), Corsair CX450M-->(FÉLmoduláris) ~14-19k
Össz: 146-167k
(#118115) bedohazi
Szia!Szvsz. magára Kaby Lake-re nem éri meg várni, nem lesz sokkal erősebb.
Elvileg a mostani s1151-es lapokban is menni fognak egy BIOS frissítést követően.
(#118116) tomi5244
Szia!130-ból ITX:
Alaplap: Asrock H110M-ITX/H110M-ITX-ac/B150M ITX, MSI H110I Pro AC/B150I Gaming Pro, Asus H110I Plus ~22-27k
CPU: Core i3-6100 ~36k
Ram: 1*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX, Avexir Core Series ~18-20k
HDD:HDD nem kell?Már látom, nem kell
SSD: 120Gb/128Gb Kingston HyperX Fury, Adata SP900/SP920/SX930, Samsung 750 Evo ~17-20k
Ház: Thermaltake Core V1, Raijintek Metis, Cooler Master Elite 110/120 Advanced/130 ~13-15k
Táp: Be Quiet! Pure Power 9 300W/400W ~16-19k
Össz: 122-137kÍgy ez azért erősbeb, mint egy laptopos rendszer, cserébe valamivel nagyobb. FHD filmekre tuti elég az IGP, magasabb felbontáson már kérdéses, ezt procis topikban érdemes megkérdezni.
(#118118) hunkryo
Szia!Ennyibe ez nem fog beférni. Ebbe a keretbe egy i5 + GTX 1050 2Gb fér be (esetleg RX 470 4Gb, de az már erősen necces)
Alaplap: Asrock H110M-HDS/H110M-HDV, Gigabyte H110M-S2H/H110M-S2HP, MSI H110M Pro-VH ~17-19k (Figyelj, hogy DDR4-es legyen, ne DDR3)
CPU: Core i5-6400 ~58k
Ram: 1*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX, Avexir Core Series ~18-20k
VGA: GTX 1050 2Gb ~45-50k (Pl.: Gigabyte WF2OC/G1. Gaming (3 év gari), MSI Gaming X (3 év gari) )
Ház: Zalman Z3 Plus (155mm/360mm)/Z9 Neo (160mm/420mm), Cooler Master N300 (164mm/320mm)/590 III (159mm/405mm), Deepcool Kendomen (160mm/310mm) Aerocool Aero-500 (155mm/374mm)/Aero-800 (155mm/390mm), NZXT Source 210 (160mm/330mm) ~13-16k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: Be Quiet! Pure Power L8 400W (BN222)/Pure Power 9 400W CM (BN266) -->(FÉLmoduláris), XFX TS 430W, Super Flower Amazon Bronze (SF-450P14HE) 450W, Cooler Master G450M-->(FÉLmoduláris), FSP Hexa+ 400|500W/Hyper S 500W/Hyper M 500W-->(FÉLmoduláris), Corsair CX450M-->(FÉLmoduláris) ~14-19k
Össz: 180-197kEnnyiből ez jön ki.
Komolyabb kártyához (RX 470 4Gb/GTX 1060 6Gb, ha nvdia párti, akkor 1060 3Gb lehet még)
~220k környékig kellene még gyűjtögetni.
(#118121) Nestor16
Szia!Ha tényleg gamer gép a cél, akkor én inkább platformot cserélnék, s775 eléggé elavult már, sokkal nem lenne előrébb a Quad procikkal sem.
Használtan s1155-ös, i5-ös gép (lap + proci-t lehet találni ~35-40k-ért), i5 ~1060-ig bezárólag bármilyen kártya mehet, 1070-hez már inkább i7 kell, de még szo-szo ide is elég.
Ha még kibírja ezzel a pc-vel egy kis ideig, inkább rakjon hozzá még pénzt, és cserélje le lap + procit is.
Tápnak meg kellene a típusa is!„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
membrandj
nagyúr
válasz tomi5244 #118116 üzenetére
Talán egy ilyen, de itx-ben nem mozgok otthonosan,így mindenképpen kérdezz rá máshol is vagy várj más véleményére.
RAIJINTEK Metis ~ 16k
FSP FSP350-60APN ~ 11k
2x4GB ddr4 kingston fury ~ 18k
240GB kingston fury ssd ~ 28k
ASROCK H110M-ITX ~ 22k
i3-6100 ~35kBár talán egy g4400 is bőven elég lenne filmezésre fhd-ig bezárólag.
-
membrandj
nagyúr
i3-6100 ~ 35k
deepcool gammaxx 300 ~ 7
asrock h110m-hdv ~ 18k
2x4GB ddr4 corsair lpx ~ 20k
WD blue ezex 1TB ~ 15k
240GB kingston fury ssd ~ 29k
cm n300 ~13k
fsp hexa+ 400W ~13k
~150kbedohazi
Tippelgetni mindenki tud, de garancia nincs.
Szerintem megjelenés után 1-2 hónappal fog normális árra beállni.
A ram órajelnek a haszna meg jelentéktelen. integrált videokártyánál számíthat maximum.tomi5244
Itx topicban érdeklődj inkább. [link] Szerintem ott bőven többet tudnak az ilyen kis gépekről.
Ha mégis egyedi gépet építenél, akkor a milyen házat vegyek topicba kérdezz rá a házakra és azt döntsd el először. Full hd filmre egy mai igp bőven elég,de azt nem tudom,hogy ez felett mennyire kezelik jól. Uhd és társainál tudtommal már jóval erősebb grafikus teljesítmény kell.hunkryo
Nem lehet ennyiből. Csak a vga és a proci 135-140k.i5-6500 ~ 65k
msi b150m mortar, asrock b150m pro4 ~ 25k
2x4GB ddr4 kingston fury ram ~ 20k
gtx 1060 3GB ~ 65k
wd blue ezex 1TB ~15k,bár szerintem aki 2016-ban egy ssd-re azt mondja,hogy csak dob az áron, az még soha nem használt . Javaslom,hogy próbálja ki valahol. Ha kipróbálta: 120GB kingston fury ssd. Akár úgy,hogy hdd-t most nem veszel csak ssd-t.
cm n300 ~13k
fsp hexa+ 500W ~15k
~218k.
Ha sok:
i3-6100 ~ 35k
gtx 1050 2GB ~ 42k
~165k
Az igényei és a kerete nem találkozik sehol.Nestor16
"500W jó táp" Attól meg odaírod,hogy jó táp még nem lesz az. Ha jó táp lenne, akkor le tudnád írni a nevét.Én azt javaslom,hogy 30 -40ből ne vegyen semmit. Amire váltani akar, az egy lassan 9 éves proci. Értem én,hogy erősebb,de nem sokkal lenne előrébb.
Vga-k ok lehetnek,de én min egy
1155 b75 lapot és egy i5-2500-at vagy i5-3470-et néznék( 10k+ 25-35k) 2x4GB ddr3 rammal.Táp: újonnan vegyen egy fsp hexa+ 400W-ot, ha noname vagy gagyi.
[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
A jelenlegi felállás:
- Gigabyte GA-EP35-DS3
- Intel Core 2 Duo E7400
- 2 x 2GB RAM
- ASUS Radeon HD5670 1GB
- 500W jó táp
- 1440x900 felbontású monitorLenne 30-40 ezer forint a felújításra. Gamer gép legyen belőle.
Egy Intel Core2 Quad (Q6xxx), Q8xxx vagy Q9xxx amit tanácsoltak eddig. Bő 10k.
A RAM egy újabb 2x2 KIT, kb 5k lehet.
A VGA Radeon R9 270 / R7 370 már túlzás bele?
AMD:
-HD 7850 2GB, HD 7870/R9 270(X), esetleg HD 7790/R7 260X
Nvidia:
-GTX 660, GTX 750 Ti, esetleg GTX 750, GTX 650 Ti
Ezt az ajánlást olvastam még 20 ezer körül. Ti mit ajánlotok?Köszi!
Üdv, Dávid
-
flatline#2
tag
válasz ggbuffon1897 #118119 üzenetére
Köszi az intel kupakos leírást, valóban nem tudtam.
Remélem itt egyszerűbb dolgom lesz ezáltal mint az AMD-nél volt.
(Elég nagyot szívtam, amikor rátettem a procira az új hűtőt, hiába volt lezárva a proci melletti kis kar a paszta miatt a proci hozzáragadt a hűtőhöz, ezt nem vettem észre, nem gondoltam, hogy a paszta kiszedi a procit a helyéről és picit meghajlítottam az egyik sor tűt, ami visszahajlítás után már működött és így is van ez már vagy másfél éve ) -
ggbuffon1897
őstag
válasz flatline#2 #118117 üzenetére
másik alternatíva: Giga b85m d3h , válaszd amelyik szimpatikusabb a kettő közül.
Hibaszázalék meg sajnos mindenhol van.
(amire figyelj, mert nem tudom ismered-e az Inteles lapokat, cpukat : itt nem a cpu-n vannak a "tűk", hanem magán a lapon. Így ha személyesen veszed, akkor mindenképpen érdemes átvétel előtt kicsomagoltatni és megnézetni, h nincsenek e elhajolva a foglalaton (sőt, én ilyenkor bele is szoktam már rakni ott helybe a cpu-t, hogy utaztatás közben se történjen vele semmi, biztos ami biztos). Bár ha rendes a boltos, akkor ez úgyis magától eszébe jut a későbbi gari reklamáció miatt, és ő maga is megnézi és megmutatja, h a tűk épek-e v sem.
[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Sziasztok.
Asztali gép kellene egyik ismerősnek.
170-180 a keret és kikötések:
-- i5
-- nvidia kártya 3gb rammal
-- legalább 8gb ram
-- tuning nem szempont
-- Játékra kellene FullHD felbontáson.
-- SSD nem szükséges, az csak dob az áron.[ Szerkesztve ]
-
flatline#2
tag
válasz ggbuffon1897 #118114 üzenetére
Köszi a segítséget.
Teljesen válalhatónak tűnik amit írtál
Lapon szerintem nem spórolok, 20k-ért már van új.
RX470 1-2 hónaposból is van garival 60-ért, a proci meg ahogy te is mondtad ~40k körül.
Így 120k-t is tudnám tartani.Annyi, hogy lapból kifejezetten ezt ajánlod? Csak azért mert kb 3 perc guglizás után sikerült RAM slot halálozási típushiba említésbe futni ezzel lappal kapcsolatban, de ha azt mondod, hogy szerinted OK akkor akkor nem vitatkozom
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Mid 2011 Mac minimet cserélném le, mivel új szériára nem futja, így windows vonalra kell visszatérnem.
Amire kell, igazából alap dolgok, filmezés mindenképp fulHD-ban, netes tartalom fogyasztás, később tervezek egy 38"os 21:9 1440p-s monitort.
Mac is SSD-s jelenleg 8GB RAM-mal, elég dinamikus kis jószág, és nagyon szeretem, de a benne lévő HD3000 IGP kissé döcögős FullHD-nál, pontosabban hosszú távon már nem merek vele számolni.
Arra gondoltam, hogy maradnék az all in one mini gépeknél. Tudom, hogy ezekben laptop vas van, de találtam egy viszonylag pöpec kivitelt az Asus VivoMini UN65 személyében. 6. generációs i3 processzoros kivitel. 100k ért meglenne és plusz 30k lenne még az M.2 SSD és kezdésnek 4GB RAM.
Jókat írnak róla, és még terhelés esetén se hangosodik fel, ami nálam rendkívül kritikus pont. Kis helyet foglal, továbbá nem kell sokat agyalni a pc építkezésén sem!
De, kíváncsi lennék a véleményekre, javaslatokra, hogy 130k értékhatárig milyen kis kompakt pc-t lehetne összerakni. Tudom, hogy ilyen kis méretben lehetetlen, de valahol miniITX környéke lenne a cél.
Ház, alaplap, proci(i3, esetleg i5), ssd, ram, halk táp vga elég lenne az integrált, de abból jól jönne valami combosabb, hdd nem kell.
Igyekeztem leírni mindent.
[ Szerkesztve ]
-
bedohazi
aktív tag
válasz DonMaster #118111 üzenetére
Értem már, köszönöm, össze is van már állítva a konfig, jan. 4-én érek vissza Pestre, akkor rendelhetem meg leghamarabb. Gondolkodok azonban még, hogy érdemes-e megvárnom mostmár a Kaby Lake-et. Ha számottevően drágább lesz a proci és alaplap is (a foglalat marad 1151 de azt nem tudom, hogy a mostani 1151-es lapokba jók lesznek-e), meg olvastam valamit, hogy bios támogatás, meg nem érdemes ennyire új procit venni dolgok..., mert még senki nem tesztelte stb, akkor valószínűleg nem érdemes várni. De ha marad a mostani ár, és mondjuk 2133 Mhz helyett nagyobb órajelú ramokat is fog kezelni, akkor lehet érdemes várni.
Én ennyit tudok összesítve erről a dologról, kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is. -
ggbuffon1897
őstag
válasz flatline#2 #118113 üzenetére
abban a lapban nem sok jó "vége" lenne az fx-re váltásnak, szerintem ez felejtős.
javaslat h a kecske is jóllakjon a káposzta is megmaradjon:
i5 4440, 4460, 4570, 4590 (amelyiket sikerül épp kifogni aprón) használtan ~40k
lap : erre én finnyás vagyok (de ez szubjektív) így ebből újat: pl. Asrock b85m pro4 ~ 23k , de ha újhoz nem ragaszkodsz, lehet ezt is szemezgetni apróról.
vga: rx 470 4gb ~ 68kez ilyen 130 környéke, a gép többi része meg maradhat, játékokban mindenféleképpen előrelépés lesz
a ddr4-re váltás (skylake 1151) 120-130k-s keretbe nem fér bele, hosszú távon jobban járnál vele, de hát a pénz nagy úr
[ Szerkesztve ]
-
flatline#2
tag
Sziasztok,
Légyszi segítsetek az alábbiban.
Adott egy jelenlegi gép (5 éves konfig):
Alaplap: Asrock 890GX pro 3 (AM3+)
Processzor: Phenom II 965
Videókártya: Geforce GTX560
Táp: FSP 600W
8 Gb RAM
240 SSD
A dilemma a következő: megéri-e ebbe az 5 éves lapba belerakni egy AM3+-os újabb procit mondjuk egy 8350-70 vagy inkább váltás intelre és akkor persze jöhet a lap csere is?
AMD procival annyi előnyöm van, hogy olcsóbb ha így fejlesztek, de amúgy ez sem annyira nevezhető fejlesztésnek, mert ezek is már elég régi procik, ráadásul mivel nincs más AMD fronton ezért még túlárazottak is. Tudom jön a ZEN, de mire ott értékelhető középkategóriás processzor megjelenik az lehet kb. még fél év.
A keret a fejlesztésre kb 120-130k max, nem baj ha kevesebb
És nem annyira opció a tovább gyűjtögetés, mert nem a "nem tudom kifizetni" a baj, hanem a nem akarnék többet nagyon rákölteni inkább.
Az sem baj, ha olyan a fejlesztés, hogy esetleg több lépcsőben ha lesz érezhető előrelépés és egy picit várnom kell még valamire.
Játékra lenne használva, nem nagyon szoktam új AAA címeket begyűjteni, jelenleg Rocket League, Grim Dawn, szóval semmi komoly, de azért lehet kipróbálnék 1-2 komolyabb címet. Még annyit, hogy videókártyából nem adnám egy RX470 4Gb alá vagy hasonló ár/érték, illetve jöhet használt cucc is.Előre is köszi
-
DonMaster
addikt
válasz bedohazi #118098 üzenetére
szia
lasan ez már standard hgoy 2 pcie van 1 alaplapon. ne keres oylat mert nem olcsobb és nem is jobb és nem is ajánlot, de gondolom ezek küzül egyiknél sme használod ki a 2-4 pci slot ot vagy mint a 4 ram slot ot vagy mind a 8 sata-t vagy mind a 12usb-t sem, jo ha felét lekötöd ezeknek nem hogy mindet, ergo igy nézve nem csak a pcie-en kéne sporolj, viszont ajánlot tipust kaptál ved emg biztosan nem jársz rosszul , ami árban különbséget jelent az kb pár ezer foritn 1-2e ami nem ár azért hgoy jobb alaplapod legyen ami enm csak 1 +pcie slotban nyilványul emg hanem másban is.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Ármester
(#118109) D4v3
Szia!Mire kell? Játék/alap dolgok/ps?
-
D4v3
őstag
Hello!
Ismerősömnek szüksége lenne egy PC-re, monitoron kívül nincs más alkatrésze. Ami mindenképpen kell bele az egy 240-es SSD meg hozzá valamilyen HDD, ha lehet a legkisebb, ami még ésszerű.
A keret pedig max. 150k. VGA egyelőre nem kell bele, elég az integrált is. Köszi előre is! -
ovics
aktív tag
válasz membrandj #118107 üzenetére
a ram az bővítve lesz majd később mindenképpen, ezért lett most 8gb egyben, csak jelenleg ennyi fér a keretbe
azt a tápot sajnos a pcx-nél nem találom, se cx450-et, a hyperre meg írták a tápos topicban hogy később bajok lehetnek a ventijével, azt meg nem szeretném
a lényeg hogy akkor stimmelnek a dolgok, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz timhonks92 #118101 üzenetére
Lap: S nélküli.
Táp: hexa+ 500W.ovics
A hyper M tényleg nem rossz megoldás és félmoduláris.
Corsair RMx 550?Amúgy ok. Ramot biztos ,hogy bővítened kell majd. Ha hosszú távra veszed ,akkor én 1x8-at ajánlanék inkább most és rövid időn belül bővíteném 2x8-ra, mert a cad és társai szerintem meg tudják zabálni a ramot.
A 2x4 is jó,de akkor max 16-ig tudod majd bővíteni vagy el kell adnod majd a 2x4-et.1x8 csak akkor legyen, ha látsz rá reális esélyt,hogy rövid időn belül tudod bővíteni.
[ Szerkesztve ]
-
ovics
aktív tag
üdv!
már kérdeztem, de volt némi változás is a konfigon, illetve vártam is hogy menjenek picit az árak lefele
szóval ez így jó lesz-e? hosszú távra tervezném, procit lehetőleg nem cserélnék vga cserénél, ezért gondoltam az i7-et, de ha szerintetek nem szükség akkor nem feltétel
egyébként CAD programokhoz lenne a gép, most még tanulmány szinten, később akár munkához is, illetve jelenleg elsősorban játékra, azt is főként single
itt a gép:MSI B150M Night Elf alaplap 28.217 Ft
Intel Core i7-6700 BX80662I76700 processzor 99.267 Ft
Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB2/8 memória 20.256 Ft
Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD videokártya 90.549 Ft
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó 16.825 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 15.818 Ft
Be quiet! Pure Power 9 400W CM BN266 tápegység 19.469 Ft
Zalman Z11 Plus HF1 számítógép ház 19.109 Ft
Be quiet! Pure Rock BK009 processzor hűtő 10.268 FtGépösszeszerelés 4.990 Ft
ez így 324,767 Ft
még esetleg ugyan ezen táp 500as verzióján gondolkozok, az +4000 viszont ha ez elég lesz később is, vga csere után is, akkor ezt is hagyom
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz timhonks92 #118101 üzenetére
Ebből már semmi értelme faragni... Az igényeidhez ez a minimum... Amit még fejlesztened kell majd: 1, memória 16Gb-ra 2, proci i7-re...
-
timhonks92
újonc
Üdv mindenkinek!
Összeállítottam egy configot és érdekelne ,hogy jó e , esetleg lehetne e faragni még az árból?
Egyébként a gépet csak játékra használnám Full HD-ban. Leginkább: Rainbow six siege, Csgo, Battlefield , de ha esetleg később jön valami nagyobb gépigényű játék azért ne lowon fusson.Alaplap: Asrock B150M PRO4S 23k
CPU: i5 6500 65k
Vga: Sapphire Rx 480 4gb 73k
Ram: Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black 20k
Ssd: Kingston 240GB 24k
Merevlemez: WD Blue 1TB 7200rpm ezex 15K
Táp: Fsp 400w hexa+ 13k
Ház: Zalman Z3 plus 13k246k
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest