-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Mi Sticket, a routerre simán tudok csatlakozni, de a telefon hotspotjára való kísérletnél mindig összeomlik. Saját tápjával használom. Mi lehet a gond?
Szerk
Tévedtem, bármi másra is próbálok, az előre beállítotton kívül, megkotlikKöszi
-
Montii
csendes tag
Sziasztok!
Az androidos mediaboxok általában hány darab fejhallgatót tudnak kezelni bluetoothon keresztül? Van limit? 3-4 et el tudnak vinni?
Illetve a webes böngészés mennyire megoldott?
Gondolom, ezek nagyon alap kérdések, de egyszerűen nem talàlok ezekre egyértelmű választ.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Dr Bubo #7594 üzenetére
Fire TV-nek itt a topikja [link]
Ennek zárt android a rendszere.
Én egy Fire TV 4k sticket használok netflixre, kodira (plex kiegészítővel) és smart youtube TV-re (1080p-s TV-n). A fenti dolgokkal meg vagyok elégedve.
Ami zavar, hogy zárt android az OS és hogy nincs play áruház. -
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Egy Xiaomi Mi Tv Stick megvásárlásán gondolkodom. Egy 8-9 éves LG tévén lenne használva. Netflix, Youtube, Plex lejátszásra lenne használva. Megéri megvenni?
-
Somatom
veterán
Nem csak itt. A CC 3 "csak" egy stream fogadó és megjelenítő eszköz. Ez a stream származhat közvetlenül a CC -t támogató szolgáltatótól (YT, Netflix, HBO, stb.), vagy a telódról. De, akkor is csak egy streamet jelenít meg. A CCGTV pedig, mint a neve is mondja, egy Google TV oprendszert futtat, ami alá alkalmazások telepíthetők. Emellett természetesen tudja ugyanazokat a stream funkciókat, mint a korábbi CC -k. A Mi Box és a CCGTV közti különbség a részletekben van. Portok, használhatóság, stabilitás, stb.
-
Somatom
veterán
A korábbi CC -kre nem tudsz alkalmazásokat telepíteni. Kell nekik egy vezérlő eszköz (teló, tablet), amiről át lehet irányítani a streamet a CC -re (ez nem feltétlenül tükrözést jelent). Az új kütyü önállóan is tudja futtatni az alkalmazásokat. Olyan Amlogic SOC dolgozik benne, mint a Mi Box -ban, csak egy újabb verzió.
-
-
Montii
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérem a segítségeteket, hogy egy régebbi 4K-s LG tv-hez keresek szüleimnek egy olyan mediabox-ot:
- ami USB-n keresztül szaggatásmentesen viszi a filmek, sorozatok lejátszását;
- amin van használható böngésző;
- minimum kettő vezeték nélküli fejhallgatót hozzá lehet kapcsolni
- illetve könnyen kezelhető legyen.Elég sokat keresgéltem, de valahogy még nem bukkantam rá a nyerő opcióra.
Pl. ezt itt is dicsértétek: MeCool km6 deluxe, viszont youtube videók alapján azt vettem le, hogy a böngészés, ha van is, az nem valami jó (egy videóban azt írták nem támogatott a chrome).
Aztán van, ahol meg páran azt írják, hogy szaggat a filmek lejátszása (pl. Xiaomi Mi Box S).Az ár nem elsődleges szempont, de azért max. egy. Nvidia Shield TV Pro árán jó lenne megállnia. Ez utóbbit meg kb. nem találom sehol (Alzában van ha minden igaz), illetve itt is probléma lehet a chrome hiánya?).
Előre is köszönöm, aki tudna iránymutatást adni.
-
Imi1981
veterán
Szerintem a chromecast google tv mert a legjobb hardverben és ezáltal gyorsabb /stabilabb mint a másik kettő! A mi stick például nemrég írták itt vagy a másik fórumon, hogy eléggé rossz használni mert sokszor kidobál alkalmazásokból. A fire tv stic nem rossz de azon egy atalakított android tv rom fut aminek azért korlátozott a használata (bár legalább stabil állítólag).
-
agy73p
senior tag
Sziasztok,
Chromecast Google TV vs Amazon Fire TV Stick 4K vs Xiaomi Mi TV Stick?
Netflix, Youtube, meg minden.....
Melyiket és miért vagy miért ne? -
-
Egzee
őstag
Segítsetek, mert már teljesen el vagyok keseredve!
Vettem megjelenéskor egy Beelink GT-1 Mini 2-t és folyamatosan szenvedek vele, de legalább HBO GO-ra jó volt, de az áprilisi frissítés óta arra se. Playből letöltöm, de lejátszani nem tudja a tartalmakat, csak általános hibaüzenetet dob.
Esetleg a számítógépem képét nem tudom vezeték nélkül ráküldeni úgy, hogy szinkronban legyen a hang is?
Van rá megoldás, vagy kuka?
-
g@bo
nagyúr
Urak
xiaomi mi tv stick szinte a router mellett van de botrányos a vètel.
vagy akadozik minden, van nem is talál netet annak ellenére, hogy csatlakozva van a wifi hálózatra. Mi lehet a gond?
-
pászka
tag
Sziasztok! Van egy MI box a családban de a gyerekek legyalulták a távirányítóját és vennék még egyet, de közben lett egy 1 évig ingyenes apple tv előfizetésem is a hbogo és a netflix mellett. Szóval olyan boxot keresek amin megy az előbb említett 3 tv szolgáltatás és még youtubozni is lehet. Néztem apple tv-t de nem tudom működik-e rajtuk a netflix és hbogo, és fordítva az androidos boxon lehet-e apple tv-t nézni?
-
m.bela
újonc
válasz
Beni2360 #7503 üzenetére
Nálam X96 Max plus-on megy HBO, Telekom TV Go is, persze csak APK telepítővel, nem playből. Utána kiírja, hogy rootolt készüléken nem megy, amire Magisk/Hide a megoldás.
Ez alapján nagy nehezen sikerült felrakni, azóta elrejtem a root-ot az adott app elől:
https://www.youtube.com/watch?v=SmqzL2bCoSAHa így se megy az HBO/Telekom, akkor lehet csak wifi-n keresztül kell netet adni neki.
-
Somatom
veterán
Ez így, ebben a formában nem igaz. Évek óta Androidot használok fő oprendszerként, asztali környezetben (is).
83 éves nagynénémnek vettem egy PC -t, jogtiszta Win -nel. Állandóan üzeneteket, figyelmeztetéseket, hibákat dobált neki. Az öreglány minden ilyennél hívott, hogy "már megint nem megy a Google". Én meg TeamViewer -rel távgyógyítottam roaming mobilnettel. Betelt a pohár, húztam a gépére egy RemixOS -t (Android 6). Az csak teszi a dolgát, egyszer sem kellett távgyógyítanom. A Windows egy megbízhatatlan fos az Androidhoz képest. A Linux egy fokkal jobb, de inkább maradok az Androidnál. -
-
Imi1981
veterán
válasz
herdsman12 #7565 üzenetére
Van play áruház és amit ott találsz tudod telepíteni! Kevesebb alkalmazás van mint telefonra mert ezek tv-re és távirányítóra optimalizált alkalmazások (ugye android tv) . Külső forrásból tudsz feltenni mobil alkalmazásokat is de azok általában kezelhetetlenek távirányítóval (légegérrel kezelhetőek de én sosem szarakodtam ilyennel) .
Azért ha nagyon kell valami alkalmazás kérdezd meg itt, hogy elérhető e android tv rendszerre, hogy ne akkor érjen meglepetés mikor már megvetted a tv boxot.
-
herdsman12
őstag
Netflix, HBO Go megy a TV-n, most éppen az RTL Most miatt kellett volna, de telefonról csak a reklám megy át. Sima Chromecast helyett vennék valami univerzálisabbat.
#7551 Imi1981
Köszi, megnézem ezt a KM2-őt. Gigabit talán nem is lényeges, most is minden 5GHz-es WiFi-n megy. Az Android TV-re, hogy lehet Play áruházból telepíteni bármit? -
válasz
Aprósólyom #7561 üzenetére
Vegyél inkább egy HP Thin clientet / vagy Gigabyte BRIX-et használtan (5-25E FT) (t520/5230/t620) azokba mehet SSD, 8-16 GB RAM. 10-15w-ot fogyaszt, azon fut Windows 10, sokkal több mindenre tudod használni.
-
Somatom
veterán
válasz
Aprósólyom #7561 üzenetére
Üdv a klubban! Nehéz normálisat találni. Sztem nézz körül a freaktabon az amlogic tv boxos topikokban, hogy melyikre van jó custom ROM. Én már feladtam a box vonalat, inkább HDMI -s tabot használok. Így legalább van TVGO -m is.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Beni2360 #7558 üzenetére
Nem munkához kell. Nem akarok tab-ot, van már a háztartásban. A PC-m több funkcióját akarom kiváltani egy android eszközzel, hogy ne az 50-60-70wattos PC fusson, hanem egy 5-15wattos kis "szutyok".
A PC-m a dGPU és minden egyéb hardver miatt tuti alsó hangon megeszik 60watott, de inkább 70 lehet a reális.
-
Beni2360
félisten
válasz
Aprósólyom #7556 üzenetére
Hát ezek az olcsó boxok nem igazán munkára valók. Kiherélt Android, ami meg jó volna az már jóval drágább és egy tabbal töbre mész. szvsz.
-
Imi1981
veterán
válasz
Aprósólyom #7556 üzenetére
Hát nekem van x96 max plus-om de már android tv rom van rajta. A gyári androidja úgy kezdte, hogy semmit nem lehetett telepíteni és frissíteni a play áruházból! Akkor letöltöttem telón az apk-t pendrive-ra raraktam de még úgy se engedte telepíteni! Ekkor felraktam a coreelec-et és azt használtam. Nemrég felraktam a gyári android helyére egy android tv romot ami azért nekem sokkal jobb mint a gyári androidja volt de a coreelec legjobb médialejátszásra így azt használom. Ennyit tudok. Amologic fórumba keress rá link ott biztos találsz több infót róla.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Imi1981 #7555 üzenetére
Akkor átnézek majd oda is. Köszi!
Visszatérve a nagyon olcsó X96 és társaira, tudnál konkrét hibákról/nyűgökről beszámolni?
Vagy ha esetleg tudsz egy írást/videót, ami összefoglalja őket, egy linket is szívesen fogadok. Vagy itt keressek rá a fórumon ezekre az olcsó típusokra és akkor majd találok beszámolót dögivel?
Nem pénzkereséshez kapcsolódna a használata, így inkább az ár/érték arány a fontos, mint a lehető legjobb/legproduktívabb megoldás. Csak próbálom "zöldesíteni" az életem és ezzel egyetemben ráeszméltem, hogy a legtöbb dolog, amit csinálok a PC-n is, azt egy alsó/közép kategóriás hardverrel ellátott androidos telefon is kiszolgálja, csak a formátum nem ideális. Ezért gondoltam egy ARM/Android eszközre, amit monitorra, bill+egér kombóra köthetek. -
Imi1981
veterán
válasz
Aprósólyom #7554 üzenetére
Sose volt még raspberry PI nekem. Nem is tudok róla semmit de mintha olvastam volna valahol, hogy lehet rá androidot tenni. Van itt raspberry fórum. De munkára lehet jobban jársz egy laptoppal szerintem.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Imi1981 #7553 üzenetére
Nem tudnék árat írni. Jóformán hasznosabb nekem az az infó amit írtál. Szart sosem szeretek venni. A jókat pedig ár függvényében átgondolom. Az ár is fontos, hiszen az energia spórolásával vissza kell termelnie a bekerülési költség legalább egy részét. (mondjuk 3-4 év alatt a 50-70%-val kalkulálok).
Sokat megy a gépem, ami alaphangon biztos eszik 50-60W-t. 35-40k körül gondoltam nagyon max. de akkor már lehet régebbi, használt laptopok között is szétnézek. Azok is elvannak iroda felhasználásnál kb 10-15Wattal (sacc/kb.).
Custom rom-os megoldások nem javítják az olcsó android boxok hülyeségeit? Vagy nem igazán vannak ilyen megoldások?
Az is eszembe jutott, hogy a Raspberry PI elég elterjedt. Ahhoz nem létezik használható android custom rom? Kb. 25-30k-ért már kapható PI4 B. -
Imi1981
veterán
válasz
Aprósólyom #7552 üzenetére
Nem tudom mekkora összeget szánsz rá de az ilyen olcsó tv boxok mint x96 max plus, meg vontar x3 amik hardverileg jók de olyan ócska android van rajtuk, hogy sokszor még a play áruház sem működik rajta. Én ezeket nem szívesen ajánlom mert nem megbízható rajtuk az Android.
Vannak ezek link ezekre azt mondják jók és ezek link meg van a zidoo tv boxok ezeket Magyarországon is kapni. Őszinte leszek tapasztalatom nincs velük csak olvastam róluk! Jó minőségűek ezek már nem a gagyi kategória ( nekem gagyi kategória van de coreelec-el használható marad, androidja sz@r .) . Ezek 35 ezer-től felfelé vannak árban.
Amúgy egyszerűbb lett volna ha írsz árat.
Azért várd meg más mit ajánl mert lehet van olcsóbban is jó bár nem hiszem. -
Aprósólyom
addikt
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Android Box választáshoz. Asztali PC funkciók kiváltására keresek egy eszközt, tehát nem TV BOX-nak használnám, ezért sima Android rendszerűt szeretnék. Ellenben az összefoglalóban ha jól látom, vagy nem vettem észre, csak Android TV rendszerűek vannak. Akkor ezek szerint valamilyen custom rom-t kell telepíteni rájuk, vagy lehet kapni olyan Android BOX-ot, amire pure android-t telepítettek gyárilag?
Funkciók, amikre szánnám: böngészés, youtube 1080p@60fps, 1-2 irodai android app, (játékteljesítmény nem érdekes) zene sztereóban, LAN port (fast vagy giga mindegy) (WiFi jó ha van, de nem létszükséglet), USB port vezetékes billentyűzetnek/egérnek, esetleg ha van Bluetooth hordozható hangfal csatlakoztatásához, de ez sem kitétel, a 3,5 jack is elég.
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat! -
Imi1981
veterán
válasz
herdsman12 #7549 üzenetére
A gigabit kivételével minden passzol ami neked kell a mecool km2 kép . Netflix 4k, hbo go, prime videó meg ami kell hivatalosan támogatva. Hardvere elég jó)(bár van jobb is ha a netflix nem fontos) és android tv 10 OS fut rajta !
Ha nem kell netflix (igazából megoldható rajta) akkor a mecool km6 deluxe szerintem nagyon jó android tv romot használó tv box kép . Ez hardverben nagyon erős és gigabites lanja van. Én ezt akarom venni majd de a km2 is jó vétel szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest