-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Rypejakten #47797 üzenetére
Ez nagyon találó ....
(#47796) marinea2
Amit írtál az az i-Mode az energiatakarékossági funkciók ebben a módban érvényesülnek. De van d-Mode is ahol a dVGA-ra kell a monitort csatlakoztatni. Virtu MVP -
Rypejakten
addikt
Haswell topikba már betoltam, de ez akkor is hatalmas.
[link] -
bluyoo
nagyúr
válasz
bombibmw #47781 üzenetére
Jól néz ki meg kell hagyni! Problémamente használatot.
(#47784) mobal
Csak nem váltani fogsz?
(#47794) bombibmw
A Virtu használatához az IGPU Multi-Monitor-t kell engedélyezni.
Advanced -> System Agent Configuration -> Graphics Configuration -> IGPU Multi-Monitor Enabled[ Szerkesztve ]
-
-
Asztee
aktív tag
válasz
BomiBoogie #47790 üzenetére
arról tud-e valaki valamit,hogy lesz-e a közeljövőben valami NAGY generáció váltás,mert nem szeretnék úgy járni mint annak idején a 939-es foglalattal. Megvettem és kb 3 hónap múlva jött az új foglalat és a memória is DDR-ről átváltott DDR2-re és utánna már alig tudtam bármit is cserélni/frissíteni benne.
Köszke !
[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
válasz
BomiBoogie #47786 üzenetére
Hát még nincs teljesen eldöntve (szűk a keret, függ az alaplap árától is,de inkább procit cserélek 1-2 év múlva ,mint alaplapot) ,de 6300,6350,8150,8320,8350 közül valamelyik. CF biztos nem SLI talán majd egyszer,most még csak egy 660(/Ti).
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Ezek közül :
Asus M5A99X EVO
ASUS SABERTOOTH 990FX
ASRock 990FX Extreme3
ASRock 990FX Extreme4
melyik ajánlott ill. melyik nem és miért ?
Kinézetre ( mert ez nagyon fontos) és spec.-re jónak tűnik a 990FX Extreme3 is, bár pl. ennek ugye csak 4+1-es a tápellátása és hát ugye nem is Asus.
De azért az árcédulákon is vannak jókora eltérések... Szóval , melyik ???
Előre is köszi !
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Végül is a Sabertooth mellett tettem le a voksomat,Z77-V helyett.
Meggyőzött a letisztult formavilág,a Thermal Armor és a Thermal Radar.
Ez a lap már ránézésre is brutál,hát még tudásban.
Sajnos csak hét végén lesz időm rendesen tesztelni.
Sajnos a Macho eltakarja rendesen,így nem sokat látni belőle,idővel talán megy rá egy komplett víz és megmutathatja magát.[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Egy AMD Athlon II X4 750K procihoz érdemes az Asrock FM2A85X Extreme4-et választani vagy elég az FM2A75 Pro4? Mit nyernék az elsővel többet?
Üdv! -
aAron_
őstag
válasz
Mahrenburg #47776 üzenetére
sosem értettem az ilyen számítógép alkatrész a természetben típusú fotókat, számomra annyira abszurd
egyébként elég erős lesz a többi tápellátása, ahogy látom egyedül a Z87-C lesz 4 fázisos, a több mind min 8
-
Mahrenburg
őstag
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Rypejakten
addikt
válasz
bluyoo #47737 üzenetére
Basszus ez a Gryphon tetszik, egy Corsair C70-be tutin nézni ki.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Szeretnék egy alap kis FM2-es konfigot, 5300 proci lenen benne VGA mélkül, a lapon gondolkodom
Eddig 3 lenne számomra könnyen elérhető, melyiket válasszam?
ASRock FM2A75M-DGS Ezzel annyi a bajom, hogy közel van a PCI-E slot a PCI-Ex1-es slothoz, és a TV tunerem felé már nem férne be később egy két slotos VGA
Ez követi egy 200 Ft-tal drágább
MSI FM2-A75MA-E35 lap, amiben már van egyel messzebb is PCI-ex1 slot, de az MSI nem a szívem csöcske, + 1000Ft-ért már lenne
Biostar AMD FM2 Hi-Fi A75S3 ami már jóval szimpatikusabb, mint az előző kettő.Ti mit szóltok hozzájuk?
Kösz: RR
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #47763 üzenetére
Ugyan, dehogy a siker miatt...
Hiszen tudod, milyen hihetetlenül szerény vagyok...
Igyekszem csendben a háttérbe olvadni, van, amikor még a hozzászólásaimat is szürkében írom...
Mindössze lelkes véleményözönt akartam generálni, elvégre felpezsdül az élet, új alaplap(család)ok a láthatáron!Nézzétek, a mázlista... Nekem miért nem küldik el a gyártók az új alaplapjaikat?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #47762 üzenetére
Tévedni emberi dolog!
Bocs hogy learattam az aranysárga lapok sikerét előled.
De egy Vezérigazgatónak ez (is) a dolga. A titkárnőknek meg ahogy írtad más elfoglaltsága van.
A színnel kapcsolatban én magát az aranyat is utálom, szóval ennél rosszabb csak a rózsaszín lehetne vagy ha villogó ledekkel pakolnák tele.
Még jó hogy zárt és nem plexis a házam.
"Szürke-feketében még talán jól is nézne ki" +1 Ahogy mondod.[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #47750 üzenetére
Bluyoo - "Hát lehet visszasírom." -
A kéket már megszoktuk... Aztán lehet, hogy ha eddig sárga lett volna, akkor azt szoktuk volna meg, s azt sírnánk vissza...
"Szerintem színvak a tervező .. " -
Lehet, hogy azt hitte, hogy szürke-fekete színösszeállítást hozott létre, s nem mertek Neki szólni... (Szürke-feketében még talán jól is nézne ki)
"Mi felett?" -
"Az ASRock Z87 Extreme4 pofásra sikeredett" - +1
(Itt már lehet, hogy tényleg színvak volt a tervező, a kondikat meg utólag tették rá...)
"Azt hittem aláírás ..." - Az így nézne ki: "Maradok feltétlen híve: Mahrenburg"
"Szerintem ezek már a kiadásra szánt lapok " - Akkor nincs remény...
"Átsiklottam felette. 2X is!" - Ez tökéletesen érthető, Vezérigazgató Úr, elvégre nem várhatjuk el egy ilyen fontos, elfoglalt embertől (akarom mondani fél(azaz -bocsánat, miket is beszélek- egész)istentől), hogy minden csip-csup hozzászólást maga olvasson el/írjon meg, arra ott van a Vezérigazgatói Iroda több tucat titkárnője... (Vagy nem erre a feladatra tartod Őket?
)
Regener - Köszi, hogy besegítettél! Végül is mindössze kétszer kellett felhívni a Vezér figyelmét egy hsz.-re...
A múltkor például ötször kellett elküldenem a Fejlesztési Osztály anyagellátási igényét, valamelyik titkárnő mindig kidobta, azt hitték újabb apasági kereset...
Amikor meg személyesen viszem az igénylést, akkor meg mindig azt mondják, hogy nem lehet bemenni, mert a Vezérnél jelenleg egy titkárnő van, és a Vezérigazgató Úr most diktál...[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #47758 üzenetére
i5 3470 HOZ P8Z77-V? Az inkább 50K mint 30. Nem P8H77-V akart lenni?
(#47757) ducikma
Asus P8H77-V -
ducikma
csendes tag
Üdvözlet! Egy kicsit szeretném frissíteni a masinámat amit amúgy jellemzően játékra használok. Kinéztem néhány dolgot amit szeretnék belerakni, de alaplapokban nem igazán vagyok otthon ezért kérném a segítségeteket hogy mégis melyik lenne ideális. Az alaplapra jelen pillanatban úgy néz ki egy olyan 30.000Ft állna rendelkezésemre.(a többi alkatrészt is megkérdőjelezhetitek ha úgy gondoljátok valamiért nem illik a képbe és azokat is lehet javasolni, persze értékben nagyjából egyezzenek ha lehetséges)
Tehát az eddig kinézett/meglévő dolgok:
-Sapphire Radeon HD 6850 1GB (már meglévő alkatrész)
-intel core i5 3470
-Kingston ddr3 8GB 1600Mhz HíperX 2x4GB Kit
-FSP Raider 550W 80+
-és még adott két ha jól emlékszek SATA2-es vinyó 1 Samsung 1 Western Digital(ezeket nem cserélném)
És akkor ehhez a confighoz keresnék valami jó alaplapot.
A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #47751 üzenetére
Mindig is kedvenc volt ....
(#47752) regener
Ki tudja lehet tetszene a népnek.
"Amúgy Mahrenburg erre gondolt: ..." Basszus nem láttam! Azt hittem aláírás ....
"Vagy ezek csak a prototípusok?" Szerintem ezek már a kiadásra szánt lapok (bár kiállítási darabok).(#47753) miklosss2012
Nekem is illene a mostani hardvereimhez.
Szerintem dizájnban már a mostani ASRock lapok is szebbek voltak.Legalábbis a viszonylag olcsóbb lapok között.(#47740) Mahrenburg
Átsiklottam felette. 2X is![ Szerkesztve ]
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz
aAron_ #47738 üzenetére
Hát jobban örültem volna egy teljesen matt fekete dizájnnak max. egy kis aranycsíkkal.
De a mATX-es Gryphon -ra kíváncsi leszek.(#47739) marinea2
Mondtam én hogy soha nincs vége a fejlesztgetésnek.(#47740) Mahrenburg
"Pedig lehet, hogy eljött a "Balatonkorlátkék"-korszak vége..." Hát lehet visszasírom. Szerintem színvak a tervező ....
"Már azt hittem, hogy senkit sem érdekel, vagy csak átsiklottál felette?" Mi felett?(#47741) miklosss2012
Lehetne rosszabb is pl. zebracsíkos!Viszont a Sabertooth nem sokat változott.
(#47748) regener
Na ezzel az ötlettel biztos lehetne pénzt keresni.ALL
Az ASRock Z87 Extreme4 pofásra sikeredett igazi minimál dizájn.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz
Mahrenburg #47747 üzenetére
Sőt: puha szőrmével ellátott Sabertooth-féle borítás.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz
Mahrenburg #47742 üzenetére
Engem már rég nem izgat, hogy hogy néz ki, csak működjön normálisan, meg legyen teljesítménye.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #47742 üzenetére
Ja , mindig is tetszet a ROG szeria.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
dvd_R+ #47736 üzenetére
Dvd_R+ - Szívesen!
Kérlek írd majd meg mi volt a lap hibája! (Már ha megmondják...)Bluyoo - Már azt hittem, hogy senkit sem érdekel, vagy csak átsiklottál felette? Pedig lehet, hogy eljött a "Balatonkorlátkék"-korszak vége...
Nem biztos, hogy jobban járunk az arany/sárgával... -
bluyoo
nagyúr
Egy kis ízelítő: ASUS Z87 alaplapok
"ASUS Maximus VI Hero"[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
válasz
Mahrenburg #47735 üzenetére
Tyűha
köszönöm a felvilágosítást illetve a részletes tájékoztatót
nem vittem még vissza a lapot holnap fogom -
Mahrenburg
őstag
válasz
dvd_R+ #47723 üzenetére
A 1156-os foglalat megjelenése óta, amikor megjelent az IGP az Intel CPU-iban, és az Északi Híd "beköltözött" a CPU-ba (a "kimaradt" feladatokat meg a PCH-nak átkeresztelt Déli Híd vette át), az Intel vagy tuningot lehetővé tévő (P), vagy az IGP használatát lehetővé tévő (H) lapkát "mellékelt" a CPU-ihoz. A 6-os és a 7-es lapkák megjelenése közt "félidőben" megjelentette a Z jelű lapkát, amely a tuning lehetősége mellett immár "életet adott" a CPU-ban levő IGP-nek is. Azóta a Z jelöli az Intel "mainstream" csúcslapkáit. A jelenleg legfrissebb Z-lapka a 3-as sorozatú (Ivy Bridge) CPU-kkal megjelent Z77, de már a Z87 is a "spájzban van".
Az Asusnál hagyományosan a "legkevesebb írásjellel" ellátott alaplapok jelzik az "ideális" alaplapot (ez alatt értem, hogy kényelmes tartalékokat biztosít az alaplap tápellátása, "hűtőbordázottsága", felszereltsége, kidolgozottsága, mind a tuning, mind az élettartam, megbízhatóság terén), azaz csak a sorozatszámot (Px) és a lapka(készlet) nevét tüntetik fel a lap nevében. A további betűjelek az "egyszerűsített" verziókat (pl.: LE, LK, LX), illetve az "elitebb" verziókat (pl.: PLUS, V, PRO, EVO) jelölik. A 6-os lapkakészletű lapok közt a P8P67 az általam "ideálisnak" nevezett változat. (Egy jobb világban szerintem ilyen lenne a "belépő szintű" alaplap...) A "V" eredetileg az "extrább" változatokat jelölte, de a 7-es sorozatnál már a P8Z77-V lépett a P8P67 helyébe, azaz ez az első, minden tekintetben nyugodt szívvel ajánlható 1155-ös alaplap.
Már visszaküldted a lapot? Kiderült, hogy mi "szállt el"?
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
válasz
Rypejakten #47731 üzenetére
Azzal nem sokat ér, mert általában ez szokott lenni a DVI:
Supports DVI with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
Ezért kellene neki a Dual Link-es DVI.
(#47730) Matt-OPT: DisplayPort nincs a monitoron, ugye?!
Szerintem csak DP-on támogatják a magasabb felbontást (az S1155-ös alaplapok), de lehet tévedek!
[ Szerkesztve ]
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan s1155-ös lap amin van DVI-I (Dual Link) kimenet?
Egy "30-as 2560x1600 felbontású monitorhoz kéne, ha nem muszáj, nem vennék diszkrét VGA-t. -
dvd_R+
őstag
válasz
BomiBoogie #47726 üzenetére
Oksi akkor más típus illetve más márka szóba se jöhet?
ez lenne akkor a legmegfelelőbb ?
-
dvd_R+
őstag
válasz
BomiBoogie #47724 üzenetére
Oks
Viszont akkor senki többet? a fentebb említett lap legyen ? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
dvd_R+ #47723 üzenetére
A chipesetekről kezdetnek jó lesz ez.
Illetve olvasd el a téma összefoglalót.
-
dvd_R+
őstag
válasz
Mahrenburg #47722 üzenetére
P8Z77-V? ez a -V tag mit takar ?
illetve a z77 chipsetről mit kéne tudni ?
Asus P8P67 Evo Diablo3 instant 10óra playtime gép kikapcs reggel bekapcs nem kapcsól be
a procihoz közeli első 2 ram slotba nem ismeri fel a ramokat csak az utolsó 2-be így 4GB ramot tudok csak használni , illetve a pci express portba nem ismeri fel a vga-t csak az alsó pci express slotba ..
-
Mahrenburg
őstag
válasz
dvd_R+ #47721 üzenetére
Hello!
Az Asus P8Z77-V-t ajánlanám.
Mi történt a P8P67 Evo-ddal? -
dvd_R+
őstag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni alaplap vásárlással kapcsolatban .
A lényeg a következő lenne , megadta magát a jelenlegi Asus P8P67 Evo alaplapom ( Hardverker garis ) vissza vihetem ráfizetéssel cserélhetem elvileg másra ha szeretném 45.000FT ig milyen alaplapot ajánlottok ?A elenlegi konfigurációmhoz ? [link]
Ha kérhetem akkor a Hardverker kínálatából ajánljatok [link]
Illetve ha ezek közül nem ajánljátok egyiket sem akkor a Hardverker esetleg betud szerezni általam megnevezett lapot is ?
Válaszotokat előre is köszönöm -
lowzor
veterán
válasz
BomiBoogie #47716 üzenetére
Még itt a lap a gépemben, holnap postázom
Bepróbálom az Asrock-ot, csak nem lesz annyira gagyi. Meg eladni is könnyebb lesz majd.
THX a segítséget mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz
BomiBoogie #47716 üzenetére
Már nem tehetek mást, mert eladtam a mostani lapom
-
bluyoo
nagyúr
válasz
lowzor #47709 üzenetére
Gondolom egyik sem új. Magamnak a P8Z68-V PRO -t venném elég komoly lap főleg tápellátás tekintetében. De BomiBoogie-nak is igaza van a dupla gari azért jó dolog és ugye az új chipset ....Bár 1,5évig tesztelt lep sem hiszem hogy beadná a kulcsot. Ugye általában az első pár hétben .....
Viszont aprón 36K-ért láttam Asus P8Z77-V -t is 3év garival.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Politika
- Automata kávégépek
- Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- SSD kibeszélő
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...