Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz Zinho #7038 üzenetére

Megnéztem egy U2410-en a "bemelegedést": Default kontraszt és min. fényerőn bekapcsoláskor 80 cd/m2 volt a fehérszint, ami néhány perc után 110 körül stabilizálódott. A fehéregyensúly minimálisan változott. Más képjellemző változása nem tűnt fel. Ez nem túl feltűnő változás... Az Eizo félre van téve, majd néhány nap múlva megnézem.

Közben te is kiszámolhatnád, mennyi fehér LED kell egy CCFL kiváltására, szokásos értékekkel számolva. :)

A PowerLED-ek az áruk miatt is kiesnek...

(#7049) o_tom: Az csak marketingfogás, hogy "LED monitor" (mint ahogy a LED TV" is). Ezek ugyanúgy TFT-LCD-k, csak nem CCFL (spéci fénycső), hanem LED van a panel mögött háttérvilágításnak.

(#7050) teknős: Azt még elhiszem, hogy valamivel színesebb volt a képe (az olcsóbb, azaz TN-es monitorokba CCFL-ből sem a legjobbat teszik), de mitől lenne kontrasztosabb és élesebb, amikor ezek a paneltől függenek, miközben csak a háttérvilágítás más? Szerintem egyszerűen magasabb a LED-eseken a gyári fényerő-beállítás, vagy a kereskedők nyomják fel (ezt és/vagy esetleg mást is) rajtuk (szokásos trükk pl. tévéknél, MM-ben, stb.), hadd vakuljanak... az emberek. :)

(#7058) dabadab: Szerintem ezek a dual-linkes DVI-vel azonosítják az 1.3-as HDMI-t... :P (Közben az is single-link, csak 2x sávszél, de 1920x1200-hoz még ez sem feltétlen kell. Kimondottan dual-link DVI->HDMI adapter nincs is, mert az utóbbi szempontjából nem számít, hogy dual- vagy single-link a DVI kimenet....)

Aktív témák