Hirdetés

Aktív témák

• madgie

titán

Egy kicsi kis szösszenet az új NEC EA231WMi-ről:

Először is, egy Eizo S1931-hez tudtam hasonlítani. Tudom, régebbi és más típusú panel van a kis FlexScan-ben, de a családban ezen kívül egy BenQ G2200 van, azzal nem érdemes egy légtérbe tenni :)

No, tehát szép kis jószág ez az NEC, filmet - főleg sorozatokat a 16:9 miatt- öröm nézni rajta és az Eizohoz mérten élesebbnek is tűnik (ami adódhat szimplán abból, hogy kisebbek a pixelek). Hátránya az építési minőség mellett (a félreértések elkerülése végett: nem a NEC ócskavas, hanem az Eizo annyira minőségi, hogy nem is egy kategóriának tűnik a kettő), hogy kevésbé "élnek" rajta a színek. Tudom, ez kalibrálás kérdése is, de adott fotót kétmonitoros környezetben nézve (például ez) akármit akárhová állítok hardveresen és szoftveresen, az apró nüanszokban (pl. bőrszín, fák zöldje) mindig az S1931 képe tűnik élet-telibbnek. Egyébként képfrissítésben a panel miatt az NEC elpáholja nagyon a kistesót (tehát játékra sokkal jobb) de maga az IPS panel számomra még fura a PVA után... szokni kell a lilulást oldalról.

A fentieket olvasva összességében úgy tűnhet, mintha megbántam volna a vásárlást. Pedig nem, csak az derült ki, hogy az Eizo nem véletlenül a monitorgyártás über ikonja. Jó ez a kis NEC is, ár/érték arányban legalábbis verhetetlen, bár azt csicsergik a madarak, hogy az Eizo a Samsung C-PVA paneljéből sokkal jobbat kihozott az EV2333W-nál, mint anno a Samsung az F2380-nál.

Aktív témák