Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Paulo81 #8298 üzenetére
Hát jelenleg értelmes fullHD monitor legolcsóbban az NEC EA231WMi, ami H-IPS-es. Utána következik a Dell U2410, ami már 1920x1200, szintén H-IPS.
Aztán EiZO S2243, ezt már említettük, utána pedig szerintem már érdemes elgondolkozni a DELL U2711-en ami meg egy eszetlen komoly dolog2560x1440 27' méretben
-
Gerginho
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem.
Leszeretném cserélni a 10 éves 19" monitorom, jelenleg egy HD5670 videokártyám van. Szerintetek érdemes full HD monitort vásárolnom?
Két kiszemeltem van: 22" BENQ G2222HDL 41.900Ft
22" Asus 222D 39.900FtA kettő közül melyiket lenne érdemesebb megvenni? Vagy egyáltalán érdemes 22"-os full hd monitort venni?
-
redzsi
senior tag
Sziasztok!
Akinek van tapasztalata Samsung 2243NW monitorral, elárulná hogy van e zavaró bevilágítása?
Tudom nem DVI-s, de az 8ezerrel drágább, így marad ez.Köszi a választ.
-
Zolien
csendes tag
Tudom, hogy mozdulatlanok a keppontok a monitoron, csak ott frissul, ahol mozgas van. Illetve, hogy a hattervilagitasul szolgalo csovek bantottak a szemem. De 100Hz-es tv-n az allokep is nyugodtabb mint egy 60Hz-s tarsan. Nos, akkor ez mivel magyarazhato? Viszont egy ilyen tv-t s egy monitort nem sikerult meg osszeneznem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
De miert is nem rukkolnak mar elo IPS/S-PVA panellel ES LED hattervilagitassal?
Mert jelenleg a LED világítás nem nagyon alkalmas arra a szintű homogenitásra amit az ilyen kijelzől felhasználói megkövetelnek. Illetve leginkább a mókusvakítás az amire jelenleg a LED világítás alkalmas.
old_artist: Szerintem a LED és az RGB-LED nem ugyanaz...
-
Zolien
csendes tag
Namost egy ilyen okfejtes, hogy: Jomagam a 60 es 100Hz-s LCD televiziok kepet kozott orbitalis kulonbseget latok. Anno a CRT-knel remeges eltuntetesere, LCD-knel folyamatosabb mozgas miatt kell a 100Hz (ugye?), de annyiban egyeznek, hogy plusz kepek vannak kozbeiktatva es NYUGODTABB, nem is kicsivel a kep. Igyaztan ezen a fonalon tovabblepdelve egy szamitogep monitor is nyugodtabb kepet adna 100Hz-n, mint 60-on, nem? Nem CRT-logika menten haladva mondom ezt, hanem a mai TV-kre, LCD kijelzokre alapozva. Cafoljatok, okitsatok.
Volt amelyik TFT monitor bantotta a szemem hosszu tavon, azt mar meg sem kerdezem a LED-es fronton hogy alakul ez, mert abbol csak TN van. De miert is nem rukkolnak mar elo IPS/S-PVA panellel ES LED hattervilagitassal?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Paulo81 #8285 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nem lesz fullHD a 22-es HP, és én ezen a 60-80ezres áron is elcsodálkoznék. Nyugodtan tervezheted szerintem a 2275-ös HP árszintjére. Nincs kolbászból a kerítés, hiába igérjük meg előre, ugysem fog sikerülni. Attól persze jól hangzik,de asszem az ilyen mézesmázos igéreteket én meghagyom a Viktornak, meg a többieknek
-
Zolien
csendes tag
válasz
Paulo81 #8288 üzenetére
Nekem azt mondtak hasonlatkent kerdesemre, hogy tavolabbrol nezve egy tv-n netezni jo otlet-e, hogy a 17"-os CRT-men 640x480 felbontast nezzek tavolrol... Es oszinten latok is ebben raciot, hogy biz talan nem a legjobb otlet ez. Bar az motoszkal a fejemben, hogy 37" (~90cm) 1900x1200-as felbontas meg nem olyan veszes e szempontbol, de egy dedikalt szamitogepmonitor mindenfele keppen jobb otlet. Nem tudom, masok mit mondanak erre?
-
Paulo81
aktív tag
válasz
old_artist #8287 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot!
A tv vs. monitor kérdésemről mi a véleményed?
-
old_artist
addikt
válasz
Paulo81 #8285 üzenetére
Üdv!
Esetleg még egyet hozzátennék (amit már említettem), és a legjobb szvsz
- EIZO S2243W (~157e, S-PVA paneles, D-sub, DVI-I, DisplayPort), 16:10, 1920x1200 kiváló fekete mélységgel - az EIZO teszt feketéje és a monitor kikapcsolt állapota között szinte elenyésző a különbség, annyira jó a fekete mélysége! -
Paulo81
aktív tag
válasz
Paulo81 #8280 üzenetére
Old_artist a másik topikban a kövekező típusokat ajánlotta:
- LG W2220P (~65e, D-sub, DVI, HDMI)
- Dell 2209WA (~75e, D-sub, DVI)
HP LP2275W (~99e, S-PVA paneles, D-sub, DVI-I, DisplayPort)
- HP ZR22W, nemsokára megjelenik (áráról még nincs infó, de kb.60-80e között lesz), IPS paneles (16:9, 1920x1080 FullHD), D-sub, DVI-I, DisplayPortNekem ezek közül a legutolsó a legszimpibb, a full hd miatt.
Meg tudjátok erősíteni old_artist ajánlatát vagy esetleg megcáfoljátok?
-
Zolien
csendes tag
Mekkora hangjuk van ezeknek a monitoroknak? A mostani CRT-m képcsőfarok cirregése halálra idegesít. De laptop kijelzőt is hallottam, ciceregni - minél több fehér volt rajta, annál hangosabban csinálta.. Persze ezt passzív táp, kikapcsolt winyó mellett hallottam - de ilyen az asztali gépemnél is lesz, tehát teljes csend. Nos zavaró lehet valamelyik tipus hangja? Melyik beépített tápos, s melyik külső? Gondolom az előbbieknél jobban fennál a zajkeltés veszélye. Esetleg maga mai panel is ad ki hangot?
-
Lacus33
csendes tag
Hali
Közben találtam egy monitort ami jó lehet vélemény???
LG W2363V
Ez lenne az.
-
Lacus33
csendes tag
Sziasztok
Volna egy olyan problémám hogy tavaly szeptember környékén vettem egy LG W2294T típusú LCD monitort ami nekem nagyon bejött csak fél év után elkezdett bevibrálni a kép. Elvittem szervízbe ott egy hét után közölték hogy javíthatatlan hibát találtak ezért kapok egy cserére jogosító igazolást és irány a bolt ahol vettem. Felhívtam a boltot ahol közölték hogy nem tudnak ugyan ilyen monitort hozni tehát a kérdésem milyen monitort vegyek???? Többnyire játékra illetve netezésre használom a gépet ritkán nézek rajta filmet. 52000 Ft volt a monitorom tehát ebben az értékben gondolkodom, ha kicsit több az nem baj. Esetleg érdemesebb lenne valami nagyobbat nézni? Előre is köszönöm.
Sziasztok
-
Mangerd
aktív tag
válasz
aerosmith #8279 üzenetére
És van különbség is azon kívül, hogy még a sarkai is kerekítettek?
Mert a leírtak alapján semmi különbség nincs (na, jó a din. kontraszt, de az a döglött kutyát se érdekli)Nem hiszem, hogy sok mindent ki lehet még hozni a TN-ből. Jobb csak akkor lehet az "utód" ha tud valami extrát, (pl: kikapcsolható led (Samuéknál ez nem divat), pivot funkció (de elnevezése alapján ez nincs), masszívabb talp és/vagy dönthető (de láthatóan ua.), nem fényes ívelt TV design, ami sokakat zavar (de láthatóan csak a sarkok kerekedtek le)) mert technológiailag az egekig emelt din. kontraszton kívül nem tudnak már mit kihozni belőle...
-
aerosmith
őstag
Megjelent a 2233BW utódja a B2230W ha minden jól megy hétvége felé hozzájutok.
1680x1050, 70000:1 DCR, 300cd/m2, 5ms, 170?/160?, DVI/analóg, MagicBright3, MagicEco, MagicAngle, MagicReturn
samsung.hu-n csak a B2230N van fent ami a fullHDs DVI nélküli tesója.
Driver meg manual már a B2230Whez is fent van. -
taxi
aktív tag
A fenébe!
Megpróbáltam a fent említett kalibráló programokat, erre a fehér felhőben lilás foltok vannak
Nem egy könnyű dolog ez. Valaki tud ajánlani esetleg priviben valakit aki rendesen belőné nekem, normális áron? (W2261VP PF) -
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlotok, a következő szempontokkal:
A legfontosabb a gyönyörű, élethű, részletes, éles, tiszta, telt, dinamikus, gyors, színhű kép - képek, filmek nagyon jó minőségű megjelenítése.
Másodsorban játék céljára is alkalmas legyen, azok is ugyanilyen jó minőségben jelenjenek meg.
A műszaki adatok nem tudom mennyire fontosak, kontrasztarány, ilyesmi.
Szóval egy nagyon jó képű monitort szeretnék.
Az ár nem mondom, hogy nem számít, de inkább a minőség fontos.És még egy olyan kérdés, hogy:
A tv-t is le szeretném cserélni, milyen különbség van képben - ugye az én igényeimnek megfelelően) egy lcd tv és egy monitor között?
Érdemes-e monitornak venni egy tv-t?
Elnézést, ha nagyon láma a kérdés, de tényleg nem tudom, most kezdtem el ezzel a kérdéssel foglalkozni.
Köszönöm előre is a tanácsokat! -
szanitéc
csendes tag
szevasztok benq2222hdl filmezésre játékra szerintetek jó választás
ha nem akkor ajánljatok ebben az árkategóriában egyet
ja igen a vid kari egy 5770
válaszokat előre is köszönöm -
Mangerd
aktív tag
Az első választás nem FullHD viszont a legajánlottabb Wide monitor lassan másfél éve... (már igazán kijöhetne valami, ami letaszítja az első helyről, de nem hiszem, hogy nagyon fogják még erőltetni a 22" Wide TN kategóriát)
A másodikon nincs DVI, ezért felejtős
50-be belefér egy 2333SW (illetve pont 50körül kapható) ami amellett, hogy egy remek FullHD-s monitor még ráadásul 23"-os is és nem 21,5", mint a "22"-osok". A 23" azt is jelenti, hogy a nagyobb méret miatt nagyobbak a pixelek (kb akkorák mint egy 17"-os monitoron) így jobban olvasható is. Elsősorban ezt ajánlanám!
VISZONT azt vedd figyelembe, hogy a FullHD-nak filmnél van értelme, játékhoz nem kell ekkora felbontás, főleg mert (még ha meg is van hozzá az atomerős kártyád) kínzás a gépednek ekkora felbontáson játszani. (sem a fogyasztásnak, sem a hardverek élettartamának nem tesz jót, hogy csúcson kell járatni). Ennek tükrében inkább az általad linkelt 2233BW-t ajánlanám. (de ha ragaszkodsz a FullHD-hez az a te választásod, akkor ott a 2333SW)
-
Sellia
csendes tag
Hellosztok Elromlott a monitorom
és újat szeretnék venni de nem tudom melyiket érdemes megvenni.
22 " osoat szeretnék venni játékra és netezésre használnám Filmet TV n néznék
kettő monitort néztem ki magamnak de nem tudok választani ezért kérném a ti segítségeteket az egyik
1. http://www.foramax.hu/product_info.php?cPath=21_38_171&products_id=1883
2. http://www.foramax.hu/product_info.php?cPath=21_38_171&products_id=1207melyiket érné megvenni szerintetek ? ha esetleg valami mást ajánlanátok akkor azt is szívesen meghalgatnám maximum 50e Ft om lenne rá és szeretném ha Full HD s lenne ^^ válaszokat köszönöm előre is
-
atala
addikt
válasz
old_artist #8263 üzenetére
Ma cseréltem videokártyát, és DVI kábellel kötöttem össze. Így már működött a program ami ajánlottál. Viszont a színek akkor is fakók maradtak. Kellett ráadnom a monitoron több színt.
-
Speeedfire
félisten
tapasztalatok ezzel a monitorral?
LG M227WDP
-
borix
addikt
válasz
old_artist #8265 üzenetére
Köszi az infót.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a BenQ monitoroknál szinte észrevehetetlen a bevilágítás, magam is megdöbbentem, mikor kalibrálgattam őket, a betekintési szöge is elég jó, de mnt minden TN panelesnek alulról nézve már inverzbe vált - de hááát ez a TN paneles monitorok hátránya!
szvsz nézd meg, ha teheted mindkettőt élőben, és eldöntheted - szvsz a BenQ valamivel jobb! Itt még, ha fontos, akkor a design is dönthet, bár ez másodlagos szempont szvsz egy monitor választásánál! -
borix
addikt
válasz
old_artist #8263 üzenetére
LG W2261VP-PF
BENQ V2210 Eco lenne szerinted a jó választás.[link] Lg-nél engem zavar picit az alulról beszűrődő bevilágítás.A Benq nál meg azt írják kicsi a betekintési szöge. -
old_artist
addikt
Üdv!
"Hogyan lehetne belőni házilag a monitort, hogy színhelyes legyen?" - vagy amit már linkeltem, vagy a szemed érzékenységére hagyatkozva (hangolva), vagy veszel egy kolorimétert, vagy elhívsz valakit, akinek van műszerezettsége és megfelelő sw-je is hozzá és bekalibrálja!
Tudom, házilag eléggé macerás lehet a monitor beállítása, de ha jó és kiváló színeket, színtelítettséget akarsz a kijlezőn, akkor a fent említetteket veheted alapul!Itt olvashatsz még a monitorok kalibrálásáról!
-
atala
addikt
válasz
old_artist #8252 üzenetére
Szia!
Próbáltam bekalibrálni a monitort, de azt vettem észtre, hogy nem változik semmi a kalibrálás után.
Viszont azt vettem észre, hogy nem színhelyes a monitor. Emlékszem, milyen színek voltak a régi monitornak. Ha ugyan azokat a színeket akarom elérni, fel kellett állítani a 6 szín saturációját 35-ről 45-re. (a monitor menüjében) Túl fakók voltak a színek.Hogyan lehetne belőni házilag a monitort, hogy színhelyes legyen?
-
Zolien
csendes tag
Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom a követekző sorokat
2001-es gyártás, IBM lapon: Intel Corporation 82810E DC-133 (CGC) Chipset Graphics Controller (rev 03). Linux alatt nem tudom kihúzni belőle miket is tud igazából de mintha nem rémlene a kívánt érték.. DVI tehát hírből se, D-SUB only.
Van még egy Riva TNT2, igen, illetve rámozdultam egy itt hirdetett ATira, ami viszont már PCI-E kivitel ami további kiadásokat jelentene... Szóval ha van egy ősrégi de még működő PCI-E buszos vagy AGP-s alaplapja valakinek hozzá való procival, memóriával (most sima SD-ket használok, így azok is csere gondolom), jóárasítva, nos azt nagyon szivesen venném - HA ez a csodaIntel nem lesz képes a feladatára. PCI téren gondolom ne is álmodjak ilyenről.
Azthiszem alternatív legolcsóbb megoldás lenne egy AGP-s DVI kimenetes, ugye? Vagy nem? Sosem foglalkoztam behatóbban a vidkari témával.Az ATi sokáig gyártott AGP karikat - mely tipusok ajánlhatók? Úgy 5-6k-ig bezárólag
AGP-nek mint busznak több revíziója is volt? Vagy csak egy? Nehogy ezen bukjam be
Monitorra terveztem ellőni a pénzt, ez így is lesz, viszont a kari kérdéssel nem számoltam eddig. Valahogy ki kéne hozni azért egy működőképes szettet
Azt is mondják OpenGL-lel dolgozik ma minden kártya, lassú lesz / hibás lesz - nem tudom ez mennyire érint engem (nem 3D-zek).
Bocs az OFFért és köszi a türelmeteket.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Egy LED-es TN paneles monitor még nem nyújt annyi előnyőket (és nem is fog soha), hogy egy IPS panees közelége érjen! Egy TN paneles LED háttérvilágítással még a TN paneles nyűgjeit és gyermegbetegségeit hordozza, attól még nem lesz jobb!
Hdd el, hogy egy IPS paneles fényévekkel jobb, mint egy TN paneles (akármilyen háttérvilágítású is)! Szinte a LED háttérvilágításúnak csak az az előnye, hogy kevesebbet fogyaszt!
A válaszidő szinte elhanyagolható a ma megjelenő LCD-TFT montoroknál, itt nem is ezt kell nézni, hanem esetleg az Input-lag és utánhúzást, ami döntő tényező lehet, bár ezt a gyártók nem igazán adják meg, csak tesztekből és tapasztalatokból tudhatsz róla!Manapság a 1680x1050-es felbontást majd minden VGA tudja (remélhetőleg nem olyan régi a VGA-d, hogy ezt ne tudná)! Ezzel szvsz nem lesz gondod, ha csak nem HC gamer vagy! Egyébként milyen a jelenlegi VGA kártyád? ... csak legyen rajta DVI kimenet!
-
dabadab
titán
"Nagyon vegyesek a vélemények arról, hogy egy LEDes TN vagy egy IPS jobb-e?"
Nem, IPS.
"mégis annyian ajnározzák a LED-et... és hát az egyenletes meg- és bevilágításmentesség is jó lehet."
Szerintem a legtobb LED a panel elet vilagitja meg, onnantol kezdve meg annyi az egyenletes megvilagitasnak.
"PCI/AGP fronton van-é olyan videókártya amely tudja az 1680x1050-es felbontást (vagy egyéb mait)?"
Amin van DVI port (amit amugy is erdemes hasznalni, nem jo analog VGA-val bohockodni), az tudja, az ATI eleg sokaig csinalt AGP-s kartyakat.
#8258: a texturameret tok mas, nincs sok koze ahhoz, hogy milyen felbontasu kepet tud kiadni a kartya.
-
Zolien
csendes tag
Köszönöm az információkat. Persze, tisztában vagyok a kompromisszumokkal, eddig CRT-t használtam, szóval szembesülök velük jócskán
- töprengek is erőteljesen S-PVA feketéje de nagyobb válaszideje és IPS közt. Milyen előnyei lehetnek még a PVA-knak? Olvasgatok folyamatosan.
Nagyon vegyesek a vélemények arról, hogy egy LEDes TN vagy egy IPS jobb-e? Erről mit mondtok? Bár látszólag fel sem kellene tenni ezt a kérdést, mégis annyian ajnározzák a LED-et... és hát az egyenletes meg- és bevilágításmentesség is jó lehet.
PCI/AGP fronton van-é olyan videókártya amely tudja az 1680x1050-es felbontást (vagy egyéb mait)? Csak mert így nem kéne új karit vennem ,ami más busszal közlekedik, amihez meg új alaplap, ahhoz meg újproci, új memóriák is kellenének.. na ez az ami már nem fér bele. Kérlek benneteket, mondjatok egyet ami tudja.. Ha ilyen nincs, használtan mennyiből lehetne összeütni egy 1680-at tudó minimál aparátot? (Csak a feltétlenül szükségesek!)
-
old_artist
addikt
Üdv!
Talán ezek közül választhatnál - a kereted és anyagi lehetőségeid szerint!
Szvsz ezek közül a HP LP2275W felelne meg az igényeidnek, S-PVA, jó fekete mélységgel (mint minden *VA paneles monitor), de ha kiváló gradienseket és sávosodás menteset szeretnél, akkor talán EIZO-ban és min. 10bit LUT színkezelésben kellene gondolkodnod - EIZO S2233W (1680x1050) vagy EIZO 2243W (1920x1200) S-PVA-s monitorok - bár ezek már kb. a ~150e-es kategória, vagy feljebb a profi kategóriákban!
A színhelyességet kalibrálással lehet elérni, ha kiváló színtérben szeretnél dolgozni!
Nemrég kalibráltam be egy-két EIZO S2243W-t, és kimondottan kiváló a fekete mélysége, 0,06cd/m2-et mérhettem, a HP LP2275W-nél meg 0,09-et!
Az IPS panelesek ebből a szempontból még nem remekelnek olyan jó fekete mélységgel! -
Nyugdíjas
nagyúr
Pár dolog röviden a kérdéseidre:
Fontos lenne a színhelyesség, a jű sötét árnyalatok-megjelenítés, sávosodásmentes gradiensek.
Remélem tisztában vagy vele, hogy ez nagyon nem az az összeg ahol ezeket maradéktalanul kompromisszummentesen megkapod. Persze jóval jobb lesz, mint bármilyen TN-es kijelző,de azért csodát ebben az árban ne várj. Ez pont az az összeg ahol már éppen hogy lehet kapni normális panellal szerelt monitorokat, tehát abszolút belépőszint.Minimum S-PVA, de inkább IPS-re gondoltam.
Mi az hogy "minimum"?Nem jobb egyik a másiknál, csak más...
Egyébként mi a különbség, sorrend E-IPS, H-IPS, S-IPS közt?
Na ennek tényleg a google bácsi segitségével járj utána, mert kicsit hosszú történet,de a lényeg, hogy H-IPS-es monitorral jársz a legjobban elvileg. Konkrét S-IPS már nem nagyon kapható,de a gyártók a termékek adatlapjain hajlamosak még mindig igy jelölni az ujabb generációs IPS paneleket.Olvastam LG-ről 61-ért, Greenről, Dellről 75-ért. Mit tudtok akár ezekről, egyéb monitorokról elmondani saját tapasztalatból?
Személyes véleményem szerint ezek közül mindenképpen az LG a leggyengébb, amit (szerencsére) az ára is mutat. A másik kettő közül kellene választanod. Én némi elfogultság mellett,de azthiszem talán amennyire lehet objektiven is a DELL-t ajánlom, mert mint emlitetted munkára is használnád, és neki a legjobb az elektronikája tapasztalataim szerint (valamint perpillanat a Green nem elérhető,de ha nem azonnal kell akkor persze továbbra is egy jó alternativa). -
Zolien
csendes tag
Sziasztok, úgy tűnik lehetőségem nyílt egy jobb monitor vételére, 70k, indokolt esetben 90k értékhatárig. Mit tudnátok ajánlani?
Fontos lenne a színhelyesség, a jű sötét árnyalatok-megjelenítés, sávosodásmentes gradiensek. Minimum S-PVA, de inkább IPS-re gondoltam. Egyébként mi a különbség, sorrend E-IPS, H-IPS, S-IPS közt?
Olvastam LG-ről 61-ért, Greenről, Dellről 75-ért. Mit tudtok akár ezekről, egyéb monitorokról elmondani saját tapasztalatból?
Fotók nézegetésére, kiadványszerkesztésre kellene, de be-be csúszna film is néha. -
old_artist
addikt
Üdv!
Általában a 2,2 gamma jó a jelenlegi LCD-TFT monitoroknak, amivel egy kimeneti és bemeneti jel közötti összefüggés meghatározója az egyenletes fényerősség eloszlásnak, és amivel a maximális reprodukciós minőség-korrekció végrehajtható! Majd leellenőrzöm az LG-n, ha a kezembe kerül legközelebb, hogy más gammákon megfelelően működik-e, de általában 2,2 az jó eredményt hozhat!
Próbáld meg ezt a lehetőséget, hátha a segítségedre lehet! -
atala
addikt
válasz
old_artist #8248 üzenetére
Köszi!
Nekem nem fix a gamma. Lehet állítani 1,8 és 2,6 között. De azt néztem, hogy a 2,2, esetleg a 2,4 az jó beállítás.
Találtam egy oldalt a neten, ahol be lehet kalibrálni kézzel a monitort. Azzal ez az eredmény jött ki.Fényerő: 20
Kontraszt: 70Az rgb-hez nem nyúltam.
-
-
sanyi150
tag
válasz
sanyi150 #8241 üzenetére
HP Pavilion 2229h monitorról mi a véleményetek? A paraméterei alapján nekem nagyon megfelelne, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Ebben a fórumban egyetlen bejegzést sem találtam.
Xbox-ra (HDMI) és PC-re (DVI) is kötném egyszerre, a hangszórók is kapóra jönnek a konzol miatt. 1680 x 1050 felbontás pont jó nekem játékra + internetre, no film.
Hivatalos weboldal: 2229hÁra kiváló, 50K-ért beszerezhető.
Érdemes megvenni vagy van valami ok amiért lebeszéltek róla? -
old_artist
addikt
Üdv!
A gamma az fix az LG W2220P monitoron - 2,2! Próbáld meg az alábbi beállításaok között létrehozni a számodra megfelelőt, de ez csak támpont lehet a számodra, mert csak kalibrálással lehet pontosan belőni a monitort!
Ha 2009. novemberi gyártású, akkor
Fényerő: 8-11 között
Kontraszt: 70 (a gyári jó)
R: 50
G: 41-42 (vagy 45-46)
B: 39-40 (vagy 42-43) -
XoZ
aktív tag
Mivel a monitorok négyzet alakú pixeleket használnak, ezért a felbontásból egyértelműen következik a képarány: 1680 / 1050 = 1,6 (ami egyenlő 16 / 10).
Nem négyzet alakú pixeleket én eddig csak plazmatévéknél láttam, ott előfordulhat 16:9 1024x720 vagy 1024x768 felbontással. -
RAiN91
őstag
Amelyik monitor 1680x1050-es, 22"-os, az mindenképpen 16:10-es? Mert a Hannsg HA222DP-re azt írják, hogy 16:9-es, pedig 1680x1050-es. Ezért lenne jó, ha legalább a hivatalos oldalukra ráraknák...
-
Mangerd
aktív tag
Attól függ mi számít neked kevésnek...
Szerencsére a cod2 nem mai csirke és nincs brutális gépigénye (bár azért full HD-ban ő is kér magának vasat, de nem annyit mint egy Cysis)
Az tuti, hogy 1920*1080-ban is hozni fogja a stabil működést (min. 25 fps, de úgy tippelem, hogy ennél jóval többet is fog) Szerencsére a cod2-ben lehet állítani, hogy milyen directx-et használjon, amitől ugrásszerűen megnő a teljesítmény... -
taxi
aktív tag
válasz
old_artist #8239 üzenetére
Na basszus! Én meg megrendeltem a W2261VP-PF-et. Akkor lehet hogy kevés lesz az fps a cod-2-höz?(8800GTS-512MB)
-
atala
addikt
Sziasztok!
Tegnap megvettem egy LG W2220P-BW monitort.
Akinek ilyen monitora van, az megírná, hogy milyen beállításokkal használja? (fényerő kontraszt, gamma)
Úgy vettem észre, hogy nagyon nagy a fényereje. Próbáltam állítgatni a fényerőt, meg a kontrasztot, de nem igazán sikerül belőnöm.Egyébként nagyon tetszik a monitor.
-
sanyi150
tag
Mesterek!
Segítséget kérnék monitoválaszztáshoz.
Max. 22''-es monitort keresek (közel van a fal). Főleg játékra fogom használni. Xbox és PC is rá lesz kötve vagyis HDMI és DVI csati is kell nekem egyidőben. Meg hangszóró is jöhet.Viszont nem kell Full HD, pont elég az 1680 x 1050 felbontás.
Sok hozzászólást elolvastam már, eddig egyetlen befutót találtam Myers mester tollából, ami nem más mint LG W2252V. Ezzel csak az probléma hogy meglehetősen régi konstrukció, ráadásul kifutó termék. Az ára több mint 50K, de azért az árért már sokkal jobb Full HD monitorokat kínálnak.
A kérdésem hogy a fenti paramétereknek megfelelő megfizethető árú monitor van a piacon jelenleg?
-
tasakos
tag
Hali!
Nekem is hasonló kérdésem lenne, mint az elöttem szólónak, én is inkább sokat játszok és és viszonylag sokat filmezek is, de inkább azért a játék dominál, nekem is 4850-es vidkarim van, ehhez én sem merek fullhd- moncsit venni, amit kinéztem az ez lenne [link] erről valaki tud valamit mondani? Tudom nem 16:10-es de nem néz ki olyan rossznak...? Másrészt mivel 20"-os 16:10 -es monitort nem találni én 22" colba az 1680x1050-es felbontást kockásnak találom szóval az azért nem jön be a számomra...
Ha valaki segítene megköszönném!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Elviekben jobb a nem FullHD-s felbontású monitor és a 16:10-es arány játékokhoz, bár már sok játék képes a FullHD felbontáson is működni, de ha HC gamer vagy, akkor némely játékoknál jobban alkalmazkodik a 1680x1050-es felbontáshoz, és jobban is bírja a VGA-d! Nem beszélve, ha az fps is fontos a számodra!
-
RAiN91
őstag
válasz
old_artist #8236 üzenetére
FullHD monitort van értelme vennem HD4850 videokártyához? Játékokban biztos nem bírná.
1680x1050-es felbontású monitorral sokkal jobb lenne a helyzet? -
old_artist
addikt
Üdv!
Inkább akkor a samuk közül válassz, de ne FSC-t, már csak azért sem, mivel nincs pixel garanciája, meg egyébként sem ajánlanám - a gyenge fényerő és kontrasztjuk miatt sem, nem beszélve a gradienseknél tapasztalható sötét árnyalatán szinte nem is fedezhető fel a "fekete" - amit eddig tapasztaltam az FSC-kkel kapcsolatban!
Kommersz kijelzőnek tartom, különösen, ha valaki D-sub csatlakoztatással használja - borzasztó a kijelző képminősége! -
old_artist
addikt
Üdv!
Vannak olyan monitorok, amikhez a gyártó nem csomagol DVI kábeleket (pl. a BenQ), de ehhez a monitorhoz nem tudom, hogy adnak-e, meg kell kérdezni!
Egyébként ha külön kell megvenni, akkor általában 1000-3500Ft-ig lehet hozzájutni, ahol veszed a monitort, ott általában van raktáron is DVI kábel! -
beci
őstag
Esetleg ez?
Jó árban van szerintem: FUJITSU-SIEMENS E22W-5 -
beci
őstag
válasz
old_artist #8231 üzenetére
wwhy és old_artist!
Köszi szépen mind2töknek.
Utána érdeklődtem,sajnos már nem lehet kapni 1 nagykerben sem,tehát nem tudom meghozatni ide hozzánk 1 üzletbe sem.
Netről nem rendelek.
Valami más alternativa e tipus helyett? -
RAiN91
őstag
válasz
old_artist #8230 üzenetére
Köszi, meg nézem. Összehasonlítva a többi hasonló monitorral, nem sok különbséget látok. Ha elromlik, akkor ott a gari...
A DVI-s monitorokhoz nem adnak DVI kábelt? Azt külön kell venni? Mennyibe kerül? -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, ez bosszantó, hogy nincs fent a hivatalos HannsG oldalán
, de valószínüsíthető azért nincs, mivel 2010.01.31-én jelent meg a monitor - és még nem volt idejük frissíteni a termék infójukat!
Ha jól vagyok informálva, akkor Hong Kong-ban székelnek, sok tapasztalat nincs a monitorjaikkal kapcsolatban, talán kérdezz a topikjában a tulajoktól infókat felőle! -
RAiN91
őstag
válasz
old_artist #8222 üzenetére
Szia
Igen, tudom, hogy DVI-s, ezért raktam be a listára. Viszont senki semmit nem írt róla, és a hivatalos oldalon miért nincs fent? Az ára nagyon oké, és DVI-s, ezt venném, ha tudnék róla valamit. A HannsG amúgy milyen gyártó, jó? -
dabadab
titán
"A régi 4:3-as 17"-os lcd-knek méretben most melyik felel meg széles vásznuban?"
TVcalculator.com, ez szerintem elég látványosan szemlélteti.
"A szemem a monitortól kb 65cm-re lenne.Nem sok a 22"?Vagy jobb választás lenne a 20"?"
TN-nél lehet, hogy gondjaid lesznek a szögekkel, de én most egy 24"-es IPS-est nézek úgy fél méterről, az teljesen jó.
-
beci
őstag
Üdv.
Minél többet utánaolvas az ember,annál több kérdés merül fel.
A régi 4:3-as 17"-os lcd-knek méretben most melyik felel meg széles vásznuban?
A szemem a monitortól kb 65cm-re lenne.Nem sok a 22"?Vagy jobb választás lenne a 20"? -
taxi
aktív tag
válasz
old_artist #8223 üzenetére
Mégegyszer kössz a segítséget.
-
-
old_artist
addikt
Üdv!
Minden képpen DVI-set vegyél!
Egyébként a HannG DVI-s! -
taxi
aktív tag
válasz
old_artist #8218 üzenetére
Köszönöm.- Az LG 2253VP-PF,ill. a 2261 VP-PF között mi a különbség?
-
tasakos
tag
Valaki a 8198-ra?
-
taxi
aktív tag
Nézzétek el a tudatlanságomat, és segítsetek a választásban légyszíves.
Monitort szeretnék venni,és minél többet olvasok róla, annál hülyébbnek érzem magam.
Fps játékra, filmezésre, és böngészésre használnám főleg.
A következőket nézegettem,de ha jobbat tudtok hasonló kategóriában, akkor azt is szívesen veszem.
LG W2253V-PF
LG W2253TQ-PF
LG W2243T-PF
LG W2261VP-PFSAMSUNG 2243SW
2233BW
2233SN
2243SN
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
dabadab
titán
"Ha tényleg működik, én valószínűleg akkor sem kockáztatnám meg a saját monitoromon"
Pedig nyugodtan, az max a húsz évvel ezelőtti, nulla elektronikával felszerelt, tökanalóg CRT-ken jelentett problémát, ha túl magas frissítéssel hajtottad őket - viszont egy LCD-n eleve nincs nagyon minek tönkremennie, ráadásul teljesen digitális a bemenet, szóval ha nem tetszik neki, aki egyszerűen kirak egy "nem támogatott üzemmód" feliratot.
Ja, és ez a "hekkelés" semmit nem csinál a monitorral, csak a videókártyának szól, hogy ez a monitor tulajdonképpen a 75 Hz-es jelet is tudja ám fogadni. -
XoZ
aktív tag
válasz
old_artist #8211 üzenetére
-
RAiN91
őstag
Sziasztok!
21,5-22"-es TFT-t szeretnék venni.
Ezeket néztem, az edigitalban:HannsG HA222DP 22" 35.900 Ft
BenQ G2220HDA 21,5" Wide 36.900 Ft
Samsung SyncMaster 2243NW 22" 39.900 Ft
LG W2243S-PF 21,5" Full HD 39.900 FtA HannsG-n (ez jó márka?) van DVI, ez gondolom előny. Az, hogy FullHD-s legyen, nekem nem fontos, nem mostanában fogok venni új VGA-t (most HD4850). Játékra, netezésre használom.
Szóval az a kérdés, hogy ezek közül melyik a jó? A 40k-s határt egy fillérrel sem szeretném túllépni.
Köszi -
wYnteRs[hun]
csendes tag
Sziasztok!
Tud nekem valaki válaszolni arra, hogy az LG W2261VP-PF monitornak van fejhallgató kimenete vagy nincs?
LG oldalán nem említik, de más fórumokon azt írják hogy van.Üdv.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Bárhogy "hekkelhetik" szoftveresen, a monitor elektronikája akkor is 60Hz-et mutat majd a monitor OSD-jében!
Próbáld ki, állítsd be pl. a VGA driverében vagy a windows-ban a képfrissítést, és nézd meg a monitor OSD menüjében az "info"-nál, hogy mindig csak 60Hz-et fog mutatni a natív felbontáson!
Persze vannak gyárilag 75Hz--es monitorok is (de nem wide-ban), van már 120Hz-es is, de nem sok értelme van egyelőre, csak 3D-ben, ami persze 2x60Hz! -
old_artist
addikt
Üdv!
Bárhogy "hekkelhetik" szoftveresen, a monitor elektronikája akkor is 60Hz-et mutat majd a monitor OSD-jében!
Próbáld ki, állítsd be pl. a VGA driverében vagy a windows-ban a képfrissítést, és nézd meg a monitor OSD menüjében az "info"-nál, hogy mindig csak 60Hz-et fog mutatni a natív felbontáson!
Persze vannak gyárilag 75Hz--es monitorok is (de nem wide-ban), van már 120Hz-es is, de nem sok értelme van egyelőre, csak 3D-ben, ami persze 2x60Hz! -
tasakos
tag
Valaki a 8198-ra?
-
dabadab
titán
válasz
Chris'o75 #8201 üzenetére
"A 32"-est azért sokallom ekkora távolságra"
A mai technológia meg árak mellett kb lehetetlen túl nagy LCD TV-t venni (az LCD-s topikban is csak olyat olvastam, hogy inkább nagyobbat akarnak venni, olyat még nem, hogy túl nagynak találnák a sajátjukat) - én két méteren a 100" - 120" (2,5 - 3 méter) és afeletti képátmérőt gondolnám túl nagynak - ehhez képest 60" felett gyakorlatilag nincs TV, szóval emiatt kár aggódni
-
wwhy
veterán
Nem b@szhatja, mert CRT vs TFT technológiának köze nincs egymáshoz, a TFT nem villog/vibrál 60H-en sem; ha mégis, akkor gebasz van (elektronika, driver akármi stb.)
Olvasnivaló, bevezetés -
Vasinger!
nagyúr
Vannak olyan 22-es monitorok, esetleg (23-24) amelyek magasabb képfrissítési frekvenciával rendelkeznek, mint 60 Herz? Én itt legalább 75-re, de a 100 lenne az igazi.
-
Merciless
csendes tag
-
Chris'o75
tag
válasz
dabadab #8200 üzenetére
Akkor inkább ugy mondom hogy max 2.5 m de ez faltól falig értendő ebből lejön hogy ágyból plusz hogy kisszekrényen lenne a TV-monitor
szóval inkább 2m a távolság!
Most van egy 82cm-es hagyományos thomsonom de az a galéria kibővítés miatt már nem látható fentről!
A 32"-est azért sokallom ekkora távolságra bár állítólag HD-t max 2m-ről érdemes nézni képernyő nagyságtól függetlenül!Esetleg valami konkrét tipusod?
Nem szándékoztam egyenlőre nagy beruházásba fogni majd úgy is idővel lekell cserélnem a Thomsont!
jahh és a Sony 19"-es TFT-met is kiakartam ezzel váltani mert azért nem olyan nagy ez a galéria 10nm!
C
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- Vicces képek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Dell SE2416H Monitor eladó
- ViewSonic Gamer monitor 34" - VX3418-2KPC 144Hz FreeSyncPremium VA panel ívelt
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- SAMSUNG KÜLTÉRI SMART MONITOR ! LH55OMB 140CM 4K SMART AKCIÓ!
- Eladó Gigabyst M34WQ - Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest