Hirdetés
Aktív témák
-
adamka16
őstag
Aki egész olcsón szeretne FullHD-s 22"-es+LED-es monitort venni 3év+72 óra garanciával annak ez a típus a legmegfelelőbb BenQ G2222HDL 43e Ft szállítással együtt az ExtremeDigital-nál. Soha jobb üzletet!
-
megint én
őstag
Elmondom az elejétől hogy jártam, csak hogy értsétek mit szeretnék.
Pár hete elromlott a TV-m, gondoltam hogy olcsóbban megússzam veszek egy monitort, és egy átalakítóval kötöm a mediaboxhoz. Hát vettem is egy AOC f22s+ típusú monitort amin csak VGA (d-sub) csatlakozó van. Ezt nagyon elhamarkodtam, mert nincs olyan áralakító ami SCART-VGA. A másik monitorom egy LG w2253tq ami nagyon jó, és van DVI csati is rajta. De SCARTból abba sincs átalakító. Felhívtam az UPC-t és arra jutottam egy baromi hosszú beszélgetés után, hogy bekötöm a HD adást, (mert csak úgy hajlandók cserélni a boxot) és HDMI-t már át lehet alakítani. Megint ráb@sztam, mert az AOC-n nem jelent meg kép de az LG-n igen. Ezzel nem is lenne gond, de nagyon érzékeny a szemem, és ezt az AOC-t nem bírja.
Szóval most el kéne adnom az AOC-t és venni vagy egy szembarát monitort, vagy egy olyan monitort amin van egy DVI, vagy a legjobb ha egy HDMI bemenet....Tudom, hülye vagyok, és olcsó húsnak híg a leve, meg a saját bőrén tanul az ember...
-
megint én
őstag
Halihó emberek!
Milyen monitort???
Melyik monitor a leg szembarátabb?
Nekem most van egy AOC-m, és a vakulás szélén vagyok tőle! Előtte LG volt és az viszonylag jó (volt). Melóhejen is aránylag jó pedig ott valami noname van. Szóval 2 paraméter kell.
1. Szembarát Ez a leges-legfontosabb.
2. 1920x1080 -
-ZERO-
csendes tag
Hi!
Szerintetek ezek közül melyiket érdemes megvenni?
-LG W2286L
-LG M2362D
-LG M2262D
-LG M227WDP-PC
-LG M237WDP-PC
-LG M2394D-PZ
-SAMSUNG P2470HD
Legfőképpen netre és játékra kellene. -
zzolika
aktív tag
„Kompromisszumos” megoldás született: 2433BW lett belõle.
24 colosra már jó fullHD, az 1200 sor még jobb is (pl net, szövegszerkesztõ).
Ha nem birja a vga, akkor visszakapcsolok, játékoknál kisebb felbontásban sem olyan rossz a képe.
A hab a tortán: olcsóbban vettem, mint a 2233-at. -
-
pru
csendes tag
Hi!
Tv-tuneres monitorról valakinek van tapasztalata?
-
Petee1983
csendes tag
Hi Egy monitorról szeretnék véleményeket kérni: LG E2250V
Monitor
- képernyőméret: 22"
- panel technológia: Active Matrix
- felbontás: 1920 x 1080 pixel
- reakcióidő: 2 ms
- kontrasztarány: dinamikus, 5.000.000:1
- LED háttérvilágítás
- fényerő: 250 cd/m2
- látószög: 170° / 160°
- HDCP támogatás[+ további leírás]
- csatlakozók: 15 Pin D-SUB bemenet, DVI-D, HDMI bemenet
- szín: fekete
- fogyasztás: használat 23 W, készenlét 0,50 W
- méret (lábbal): 52,58 x 40,83 x 19,8 cm
- tömeg (lábbal): 2,86 kgFőként játékra kellene a masina! Meg mondjuk netezésre is. Árgép-en 49000k körül mozog.
Megéri megvenni vagy inkább várjak az új BenQ-ra amit itt a topikban már emlegettetek hogy kb 1 hónap múlva fog megjelenni ami PVA panelos és led-es háttérvilágítású lesz? -
El Kebir
őstag
válasz
zzolika #9085 üzenetére
Miért ne nézhetnél fullHD filmet? Jól mutat az 1680*1050-ben is, egyébként se nagyon lehet 22 colos méretben nagy különbséget felfedezni egy jóminőségű 720-as és egy 1080-as film között, ahhoz nagyobb képátló kell (vagy nagyítóval kell nézni), hogy látható legyen a különbség.
-
zzolika
aktív tag
válasz
adamka16 #9084 üzenetére
Nekem szimpatikusabb a 16:10.
A 16:9 túl lapos, netezéshez jobb a nagyobb magasság (+2 centi). Ugyanakkora képátlójú 16:9-es monitoron kisebb a látható kép területe, mint 16:10-ben.
Játékoknál gyengébb vga is elég a natív felbontáshoz, fullHD filmet nem nézek, jó a DVD is. -
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
22-es monitort szeretnék, 16:10-es, 1680x1050 felbontással, DVI-vel.
Felhasználás: játék, internet, film. Ár: kb. 40 ezer.
Amiket eddig találtam:
Samsung B2230W, Samsung B2240W, Samsung 2233BW, Samsung 2243BW
Ezek közt van valami lényeges különbség a designon kívül?
Vagy Acer V223WEbd, ez olcsóbb, de nincs rá 3 napos pixelhiba garancia.
Ti mit ajánlotok? -
adamka16
őstag
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
Kérdésem a következő, Melyik monitort ajánlanátok megvételre?
BenQ G2220HD
vagy
Samsung E2220N
igazából a szívem a BenQ felé húz, mert annak LED-es háttérvilágítása van és én a fehérrre nagyon érzékeny vagyok ilyen téren
mindkét termék 40-ből kijönne postával
-
wwhy
veterán
válasz
istvan1256 #9074 üzenetére
Persze, h életlen. Nem a natív felbontást használod. Csak a natív felbontás a tűéles, minden egyéb életlen, homályos lesz.
Nyugdíjas: igen, aztán hiába mondogatjuk (én legalábbis), h 22"-ra a fullHD sok, parasztvakítás, marketing stb.
-
Nauda
tag
Sziasztok.
Segítsetek, mert annyi infót találok már, hogy lassan lövésem se lesz milyen monitort vegyek. Egy biztos, hogy nem külső alapján szeretnék választani
Ezeken gondolkodom:
Benq G2320HDB 34.320 Ft + ÁFA (42.900 Ft)
Samsung SyncMaster 2233BW 35.650 Ft + ÁFA (44.563 Ft)
Samsung SyncMaster 2243BW 33.000 Ft + ÁFA (41.250 Ft)
Samsung SyncMaster 2243NW 31.000 Ft + ÁFA (38.750 Ft)
Samsung SyncMaster F2380 39.920 Ft + ÁFA (49.900 Ft) C-PVA
DELL ULTRASHARP 2209WA 50.000 Ft + ÁFA (62.500 Ft) IPSA 2233BW, a 2243BW és a 2243NW közül melyiket éri meg leginkább? Egyáltalán mikben különböznek?
Az F2380 és a DELL picit kilógnak a sorból, viszont jókat olvastam róluk (a kettő közül a DELL-t jobbnak ítélem a válaszidő miatt, viszont sajnos drágább is).
22" a cél a jelenlegi 17-es CRT helyett, kb 40eFt van rá. Ajánlották a 23"-os Benq-t, de megmondom őszintén picit félek tőle.Melyiket javasoljátok? Ha ezeken kívül van olyan amit jobbnak ítéltek ilyen árban, akkor az is jöhet
Előre is kössz. -
istvan1256
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS VH222 22colos monitort. Olyan problémám van, hogy bizonyos felbontásoknál pl. 1600x900- nál a karakterek egy része életlen. A legnagyobb 1920x1080-nál teljesen éles minden karakter, viszont az én szememnek az a felbontás kicsit soknak tűnik. A videokártya GeForce2 64MB memóriával. Megköszönném, ha valaki tudna használható tanácsokat adni.
Üdv. V.I. -
El Kebir
őstag
Kicsit túl sarkosan fogalmazol, mert nem minden subpixel hiba zavaró, csak a fényes subpixelhiba "utálatos"
pl a mostani monitorom is subpixel hibás, van rajta egy kék pixel, ami nem működik, full fekete, egyedül a full kék képen lehet látni a hibát, de csak ha megkeresem közelről nézve. Bármilyen összetett színes (vagy akár fehér) képen egyáltalán nem látom, még akkor se ha tudom melyik területet kell nézni.
Na meg a fényes subpixelhiba is lehet nagyon alacsony fényerejű, amit alig látni.
Nem mindegy hogyan ragadt be a subpixel, van ami kiüti az ember szemét, és van amit csak a tesztképeken lehet látni.De egyébként én is inkább pixelgaranciával vennék monitor, csak jól legyen átnézve... ;-)
-
ruti
Közösségépítő
válasz
DarthRoni #9070 üzenetére
volt már -akár csak sub- pixel hibás monitorral dolgod?
állandóan oda fogja vonzani a szemed, 1 idő után bele fogsz bolondulni,
meg fogod utálni...
szerintem "minden" pénzt megér, ha pixelgari van (nyilván körül kell nézni, h hol mennyi)
de lényeg, hogy több hónapos kijelzőn is kijöhet, tehát a 3 napos gari nem teljes biztonság! -
DarthRoni
tag
Sziasztok, én ezt néztem ki magamnak [link] olcsó, és jók az adatai, és az iponon van garanciafutár is, tehát elvileg ha pixelhibás lenne vagy bármi, ki tudom cseréltetni, és ugyanilyen lg 45 ezer forint, azért nem mindegy
szerintetek?
-
hajbel
addikt
Sziasztok! Gyors válasz kéne. Melyiket vegyem? Egy árban vannak.
Acer V223HQbb
vagy
LG W2243S-PF -
dime27
őstag
Hy vki tud ajánlani 22es méretben egy jo ár/teljesítmény arányú monitort amin van scart bemenet hdmi stb szal számítógép nélkül is lehet rajta tvzni?Samsung 2370HDt néztem de sokan panaszkodtak h bug bekapcsolás után...Lgből van olyan ami gazdagabb felszereltségű ráadásul még olcsóbb is asszem 2362md a tipus vki tudna segiteni?!Előre is köszi!
-
martin66
senior tag
Üdv!
Most jött meg a LG W2261VP-PF monitorom és kíváncsiságból megnyitottam egy 1080p-s filmet, hogy Full screnen megy-e és látom, hogy nem szélessége 1080p de a magassága meg nem van felül alul nagy fekete csík annak ott kéne lenni-e vagy nincs olyan monitor ami Full Screen be tudja az 1080p-t?
Várom a válaszotokat! -
tka
tag
válasz
DEV_NULL #9052 üzenetére
Hát vki írta az után húzást.Mondjuk minden új játékot kipróbálok,de már 3 éve nyomom a Cod2-t.Van klánom stb.Régi játék,de még mindíg felpörget.Nem tom mennyire lehetne észre venni ezzel a játékkal az után húzást.Szeretem a minőséget.Nem számít a külső,de kifogástalan legyen a termék,amiért inkább kiadok többet,de frankó legyen.Ez a monitor a Dell 2209WA nagyon népszerü,Sok jót írtak róla.Nem tom.Néztem egy másik Dellt is ez TN panelos,de ez is 60 felett van.Elgondolkodtató.Dell SX2210 full HD (21,5") .Ha hallotok láttok vmit akkor ide vele!
-
DEV_NULL
őstag
Üdv!
Megéri az oázisban a 9k huf pluszt a pixelgari és a kalibrálás?
-
tka
tag
Hali!Melyik az a monitor 22"-ban ami Tn panelos,nagyon gyors,nincs imput lag meg utánhúzás és az IPS panelok után az élvonalban van?Az ára 100000 mehet.Sokat játszok csak arra kellene.A CRT-től ég a szemem sajnos.A Dell 2209 szimpatikus,de elbizonytalanodtam pár vélemény miatt.Nem akarom megbánni a vásárlást.Előre is köszi.Szerintem másokat is érdekel a dolog.
-
sim01
csendes tag
válasz
old_artist #9039 üzenetére
Kössz az infót!
A linkről csak egy driver detective jön le! Majd megpróbálok levelezni az asus-al, hogy hol találom meg a drivert.
-
SOAD19
addikt
válasz
DEV_NULL #9042 üzenetére
Szerintem arra gondol az öreg
, hogy ha HC vagy, akkor zavarhat az input lag meg utánhúzás meg ilyesmi, ami jelen lehet a tft-knél. De normál felhasználót, ez nem zavar, vszínűleg nem is tűnik fel neki, de egy Hc-t már lehet zavar. Nekik gondolom meg még mindig vmi jófajta crt ajánlott.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
old_artist #9041 üzenetére
Nem tartom magam hcnak, de midnen nap játszom órákat..
Mitől lesz valaki hc?
Kicsit ON is legyek miért nem jó egy hcgnek ez a moncsi? -
DEV_NULL
őstag
Üdv!
2209wa játékra?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Első körben Innen letölthető a monitorhoz a driver, de néha a gugli a barátod!
-
CptMisi
őstag
Helló!
Milyen monitort ajánlanátok 40ezer körül? én az LG W2261VP-PF-t néztem....
Ami fontos: 1920*1080as felbontás, HDMI
Köszönöm előre is
Üdv! -
sim01
csendes tag
válasz
old_artist #9036 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Az a helyzet ,hogy itt: http://support.asus.com/download/download.aspx?product=13&model=VH222D&SLanguage=hu-hu&os=8 nem találok a monitrhoz drivert, csak 30 db kézikönyvet. Csatolok egy képet ott látszik hogy a ccc ben a max felbontás 1600x1200 és ha próbálom erre tenni a monitort akkor a kijelzőn megjelenik az out of range felirat. 1920*1080-be feltéve az előző hozzászólásomban leírt jelenség van és, ha a monitor menüjébőlk az information menüt választom ott 1280*720 felbontás van, míg a szgép. 1920*1080-at mutat.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Elvileg a VGA-d tudja a Max Resolution, 2560x1600 felbontást is, ezért próbáld meg a monitorod driver-ét is felrakni első körben (
), és a "Display properties - "Screen resolition"-ba is állítsd be az 1920x1080-as felbontást, s ha ez sem működne, akkor az ATI CCC-ben is állítsd be a felbontásokat is és minden képpen 60Hz-es frissítést adjál meg neki!
-
sim01
csendes tag
Sziasztok!
Még új vagyok itt a fórumon és egy kis segítséget szeretnék kérni. Tegnap sikerült vennem egy Asus VH222D-t 25.000Ft-ért. Eddig nagyon tetszik, és az lenne a kérdésem hogy a monitor elvileg tudja az 1920*1080 felbontást, csak az nem tudom hogy a videókártyám tudja-e. A kártya amit használok egy radeon HD2350. Ha felrakom a csuszkát az 1920*1080ra a képernyőméret marad 1280*720 csak ha a képernyő tetejére vagy aljára tolom az egeret akkor az egész képernyő arrábcsúszik. Szóval valami nem kerek. Az 10-6_xp32_dd_ccc_enu catalyst control center van fent a gépen. Ha valaki tud segítsen. Remélem a monitor nem rossz, hogy nem tudja fullHD-t. Segítségeteket előre is köszönöm.
Sim01
-
SOAD19
addikt
válasz
tiggrincs #9033 üzenetére
Hello!
Én úgy hallottam, hogy nem érdemes Tv-tuneres moncsit venni. Jobban jár az ember, ha vesz egy moncsit és mellé egy tv-tunert, túlárazottak a tv-tuner-es monitorok, ha jól hallottam/olvastam. Ha rosszul tudom szóljatok!
Szerintem pl. egy belépőszintű ips (pl. a Dell 2209wa-ja - 62k ) + tv-tuner jó lehetne.
De, várd meg a nálam hozzábbértők véleményét is!
-
tiggrincs
csendes tag
Sziasztok!
Bevallom, nem tudom jó helyre írom e, de egy kis segítségre lenne szükségem a hozzáértőktől.
Mind a crt monitorom, mind a tv-m betegeskedik, ezért arra gondoltam, hogy egy tv tuneres monitor vennék. NO DE MILYET/MELYIKET??
Képtelen vagyok kiigazodni a márkák, minőségek között.
Ami a tv-zést illeti: én leginkább focimeccseket nézek tv-ben, néha egy-két természetfilm, tv paprika, ilyenek.
Monitorként: ritkán játszok, de ha igen, akkor olyan játékokkal, mint pl. a Fallout3, Mass Effect, NFS-ek, illetve a pc-n nézek dvd filmeket. A full HD jól jönne, de ezen kívül nincsenek nagy igényeim, a tartósság lenne fő szempont, már ha ez a mai fogyasztói társadalomba még lehet.
Köszönöm, hogy elolvastátok!
Remélem tudtok egy-két tippet adni!
Sziasztok
Zolio
ui: ja a legfontosabb, olyan max. 80eft és nem feltétlenül 22'-es!!! -
Soti2
csendes tag
Sziasztok!
Erről a moncsiról szeretnék gyors véleményt kérni: Samsung EX2220 LED 21,5"
-
adamka16
őstag
Üdvözletem mindenkinek!
Olyan kéréssel fordulok az urakhoz, hogy milyen kijelzőt(márkát, konkrét típust) ajánlanának nekem ami használt is lehet, de pixel hibától mentesen vagy úgy de 40e Ft a felső határ mind az új, mind a használtnál!
Esetleg márkák közül melyikkel lehet érdemes szemezgetnem? Samsung? Acer?
köszönöm a válaszokat!
-
artiny
őstag
Megéri az LG W2241S monitor a 80€?
1eves,garis,alighasznalt -
Gyárfás
tag
[BENQ G2220HD] monitorról konkrétan mit mondanátok?
Szerk.: atom11: thx
-
törölt tag
válasz
Gyárfás #9024 üzenetére
A fentebbi kérdésedre visszatérve a lényegi különbség a d-sub és a dvi között az átvitel módja. A d-sub analóg, míg a dvi digitális. És pont ebben lakozik a dvi képének jobb minősége. A d-sub analóg mivolta miatt érzékenyebb a környezeti zavarokra, az átviteli zajra, ellenben a dvi digitális átivitele esetén ugye ezek nem játszanak nagy szerepet, hiszen a jel 0-k és 1-sek formájában kerül átvitelre.
Remélem tudtam segíteni.
-
harry
veterán
válasz
Gyárfás #9024 üzenetére
Ma délelőtt kérdeztél, azóta eltelt 4 óra, rengeteg idő... Majd fog írni még, aki erre jár, de gondolhatod, hogy nincs mindenkinek ideje erre.
Nekem is kellene valami értelmesebbet csinálnom a fórumozás helyettSzerk - no az meg a másik, ha általános a kérés, akkor lehet használni a keresőt.
-
Gyárfás
tag
Köszi a válaszokat!
Ezzel is segítettél. Kár, hogy más nem nagyon törte magát... Habár péntek estig még van idő.
Szerk.: Egyébként szerintem nem egyedi dolog, hogy az ember 90%-ban játékra kér monitor tippet, ami még megfizethető áron van. Mivel a többség nem hc gamer, így nagyjából hasonlóak az igények. Azt hittem lecsapnak a témára.
-
Gyárfás
tag
Az a helyzet hogy ugye régen megfelelt a d-sub, mert azzal vásárolták a monitorokat hosszú ideig. Az egyetlen érv amit elfogadok a dvi mellett, ha azt mondod hogy megéri az árát
Néztél d-sub csatlakozóval ellátott monitort, amit jónak találsz? Hasonlítsd össze az árát és úgy mondd
Nem okoskodásképpen mondom tényleg, csak biztosra szeretnék menni, mert ez ugye drága jószág.
A monitorra úgy tűnik hogy 35-40 pénznél többet nem tudunk rászánni. Ebben a kategóriában esetleg valami?
Szerk.: Egyébként minden dologgal egyetértek amit mondtál.
-
harry
veterán
válasz
Reaper04 #9019 üzenetére
Van egy géped, rajta a monitor az egyik kimeneten, a másikon a TV. Gondolom windowsod van (7, XP?), lehet állítgatni, hogy a két megjelenítő közül melyik legyen aktív, egyik, másik, mindkettő - utóbbi esetben van a klón mód, ekkor mindkét monitoron ugyanazt látod, ugyanazon a felbontáson. Itt számítana, hogy ez egyezzen, különben szétcsúszik a kép. No, nekünk nem ez kell.
A másik, a kiterjesztett (? extend) mód, amikor van egy fő képernyőd, és egy másik, a főn van az asztal, ikonok, mindenféle, a másikra meg ki lehet húzni ablakokat. Így tehát mindkét kijelző lehet különböző felbontáson (mindkettő natívon), annyi, hogy a filmet megnyitod, lejátszó ablakot áthúzod a másik kijelzőre, és kész (tudtommal így megy, sokat nem foglalkoztam ilyesmivel, de ez amúgy is másik topic).
Szóval a lényeg, hogy ezzel a felállással a két kijelző beállításai eltérnek, így nem lényeges, melyik-milyen felbontást tud. -
Reaper04
aktív tag
Szia!
Nem értek hozzá az az igazság! Azért írtam ide.
Az elképzelésem az, hogy: Gépen játszok meg miegymás és ha filmet szeretnék nézni, akkor meg gépről át tv-re és ott. De nem szétcsúszott képpel.
Nem ragaszkodom semmilyen módhoz, meg ilyesmi, csak jöjjön ez össze amit szeretnék.
Amit írtál, hogy a "filmet kirakhatod TV-e" azt akkor hogy tudom elérni ?Válaszod várom és előre is köszönöm!
Dave -
harry
veterán
válasz
Gyárfás #9017 üzenetére
Ilyen méretben 1680 és 1920 felbontásokkal találkozhatsz, nekem az előbbi van, és erre is szavaznék, mert szerintem olvasni sokkal kényelmesebb, így praktikusabb is, és játéknál sem kell erősebb gép a kihajtáshoz. Ami persze nagyobb felbontáson lehet szebb, de szerintem akció közben nem a pixeleket fogod számolgatni, és kétlem, hogy látnál különbséget (filmnél, értelmes távolságból szintén). Aztán persze, van akinek a fHD jön de, kinek-mi.
Bemenet: a monitorom volt dsubra kötve és dvira is, igen is van különbség (bár majd még valamit megnézek), analógról talán kevésbé is volt éles, és ami zavaróbb volt, hogy egyes háttérszíneknél enyhe vibrálást tapasztaltam. A boltban is, amikor először megnéztünk egy ilyen monitort, és egy másikkal is, amit most használok. DVI-nál ez nem jött elő... Nem tudom, más panellal is van-e ilyesmi, vagy ez IPS dolog, vagy ettől független?
Nekem Dell 2209wa van, ez egy IPS paneles darab, így drágább is, 62k. Neked esetleg ezt tudom javasolni: Samsung 2233bw [link], illetve ismerősöm LG monitorát, de annak nem tudom a típusát, de paraméterre kb. ugyanez, azt láttam élőben, szerintem szép képe van.
-
Gyárfás
tag
Sziasztok!
Jártam a 19" döglődő topicban is, de az árakat tekintve talán ez a 21,5" 22" kategória lesz az ami még megfizethető nekem. A kérdésem ott is az volt, hogy milyen monitor legyen játékra?
Úgy gondolom hogy az input utánhúzás és válaszidő elfogadható manapság (vitatkozni lehet) és a monitor gazdája sem hardcore játékos. A videókártya valószínűleg 512Mb-os lesz egyelőre, persze később cserélheti egy komolyabbra és a monitort valószínűleg nem fogja. Így tehát leginkább a felbontáson vacillálok, esetleg egy olyan monitoron ami alacsonyabb felbontást is jól tud és egyébként magas a natív.
Ellenérv: Olvastam egy cikket amiben az volt számomra a konklúzió, hogy a magasabb felbontás nem terheli meg annyira a videókarit, mintha az élsimítást vagy egyéb tulajdonságokat állítjuk magasra és szebb minőséget lehet elérni ennek függvényében
Sajnos jelenleg épp drágák az 1024Mb karik, így nem kellene nagy felbontás, később viszont játékoknál jól jöhet.A másik dolog amit nem tudok eldönteni monitorral kapcsolatban, hogy a dvi-d mennyit dob a képminőségen d-subhoz képest? Itt az ár függvényében értem a kérdést. Én nem tudok olyan monitort, amit külön d-sub és külön dvi-d csatival is árulnak hogy az áraukat összehasonlíthassam, de amennyire én látom 10-20 ezret is spórolhatok azzal, ha d-sub csatival keresek jó monitort, mintha dvi-d csatival keresnék. Ezzel kapcsolatban olvastam olyat, hogy amely monitoron mindkettő megvan, nem látni igazi különbséget (tehát keresni kell és nem a szokványos használat során tűnik ki).
Szerk.: 40nél többet nem szívesen adok ki monitorra, de puszta kíváncsiságból is érdekel amiket e fölött ajánlotok.
-
harry
veterán
Most megnéztük rajta az Avatar-t, az mondjuk elég durva volt
Amikor mászkáltam a szobában vmi miatt, akkor azért látszott, hogy távolabbról, nagyobb betekintési szögeknél itt is kicsit kivilágosodik a kép, valamint talán a feketék sem voltak olyan mélyek. Fényerőt visszább vettem, de talán lehetett volna még. Persze hozzá tartozik, hogy a szobában elég sötét volt, gondolom így azért még inkább kijön az ilyesmi. Persze ha valaki előtte ül, és egyedül nézi, úgy ez nem hiszem, hogy gondot jelentene. Szóval, ha letettem a seggem és néztem a filmet, az nagyon szép volt
És itt semmilyen utánhúzást, vagy szellemképet, vagy ilyesmit nem láttam.
-
harry
veterán
Gyorsbeszámoló Dell 2209wa-ról:
NagyLegalábbis úgy érzem, és ehhez szerintem a szép keskeny káva is hozzájárul. Amúgy a noti 14" (az bőven elég), és 19"crt-t váltott.
Felbontása 1680, erre továbbra is azt mondom, hogy megfelelő, nagyobb felbontás mellett zavaró lenne olvasni, így is határeset, és legalább játék alatti kihajtáshoz sem kell akkora vas.
Az állvány praktikus és könnyen állítható, jó ötlet a hátulján a kábelrendező, könnyű emelni, dönteni, forgatni, szétszedni, visszapattintani, stb.
Elforgatva (pivot) több, mint fél méter magas, így szerintem jobban kijön, hogy mekkora is. És a gyakorlatban ez talán annyira nem praktikus, mint gondoltam, hiszen a legtetejét kényelmetlen lehet olvasni. Néha azért mégis jól jöhet, még nem használtam sokat, majd még kialakul.
Betekintési szögek rendben vannak, bár persze azért szeretem, ha mindig pont felém néz, szerencsére ezt könnyű elérni kis mozgatással.
Színek szépek, bár gyanítom egy kalibrálás után még jobb lehet. A színprofilokkal még nem nagyon játszottam.
Egy játékot néztem, ott olyan érzésem volt, mintha lenne utánhúzás, de szerintem ez betudható annak, hogy elég széles, így inkább kelt ilyen érzést, valamint a graf beállítások sem voltak épp magasan. Érdekesség, hogy ~1200valahányas (wide) felbontásban is egész szép képet adott játék alatt, nem volt homályos, jól nézett ki - ezt talán a PH tesztben is írták, hogy van olyan nem-natív állapot, amikor szintén szép képet ad.Ma voltam haveromnál, nála egy TN paneles, hasonló LG van. Őszintén szólva, nem láttam oly nagyon sok különbséget. Bár tény, hogy nem lenne rossz együtt látni őket. A betekintési szögekből eredő hátrányokat persze könnyű észrevenni, hiszen ketten ültünk előtte, nem pont középen, stb.
Szóval a színek miatt én nem biztos, hogy ragaszkodnék az IPS panelhez. Nem vagyok profi felhasználó, képszerkesztő, stb az igaz. Csak azt mondom, hogy szerintem annak a TN-es monitornak sem volt rossz képe. És azért 20e-rel olcsóbb.
De így, hogy egyiket sem használtam még sokáig, nem volt a kettő egymás mellett, összehasonlítva, amúgy sincs igazán sok tapasztalatom ilyen téren, nem tudom mit mondani. A Dell jó, a betekintési szögek miatt mindenképp, de ha csak egyedül használnám az asztalomon magam előtt, netezésre, olvasásra, átlag dolgokra, nem biztos, hogy kiadnék érte többet.
De mindegy, hosszútávra lett véve, és nincs vele gondom, lehet a TN-nél idővel zavarna valami, de utólag már nem nagyon lehet variálni (vagy macera, +pénz).
Meg persze a legfontosabb, hogy szépen néz ki a káva meg úgy az egész kívülről -
DEV_NULL
őstag
Üdv!
Segítsetek pls játékra és filmezésre kéne 22es TN+film moncsi LEDes háttérvilágítással ( a fogyasztás miatt mielőtt valaki belekötne..
)
Szóval mit ajánotok? Köszi a választ!
-
martin66
senior tag
Üdv!
LG W2261VP-P Szerintetek mehetek venni? Mit mondtok milyen?
-
Alex123
senior tag
Elvileg azt írja, hogy Vesa-wall mounting, tehát Vesa szabványos, falra szerelhető...., akkor elvileg megoldható....
Csinált már valaki ilyet?
(hogyan kell, stb...)Előre is köszönöm a segítséget.
- Alex -
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Felszerelhető egy samu sm 2243-as monitor hátára egy itx-es "doboz" ?
- Alex -
Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- eladó Dell U3224KBA 6k
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest