- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Aktív témák
-
Mangerd
aktív tag
válasz
Unbaised-Ben #7299 üzenetére
annyira hátrány, hogy így nem a monitor hangszóróit kell hallgatnod
(ugyanis a HDMI ugyanaz mint a DVI csak megdobva hanggal)
A HDMI-nek semmi értelme PC monitoron, mert csak akkor lehetne használni, ha nem-PC-vel (pl: X-box, settopbox stb) akarod összekötni. DE egy HDMI csatlakozós monitor az ugyanolyan HDMI nélkülihez képest kb 5ezerrel drágább, míg egy DVI-HDMI átalakító (vagy 3méteres DVI-HDMI kábel) 2ezer forint körül van!
(HDMI csatlakozója csak olyan monitornak van, amelyiknek DVI is van) Az előbb említett W2261V például rendelkezik HDMI-vel, ha mégis ennyire akarod a monitor max. 1W-os nyekergőit hallgatni!
-
Mangerd
aktív tag
válasz
Unbaised-Ben #7297 üzenetére
A második 2 egyből kiesik, mivel csak d-sub van rajtuk.
Az LG ára alapján jónak tűnik (az ipon-on 39.400) de itt a fórumon még csak 2-en vetették fel, hogy vennének ilyet, tapasztalat nincs róla.
Az LG a W2261V jelű monitorja bevált FullHD-s, nem hiszem, hogy sokkal olcsóbban ez is ugyanazt tudná!
Én azt mondom, inkább a Samsung 2333SW!
Igaz, hogy 50, de legalább 23" és nem 21,5-21,6" (ugyanis 22"-os FullHD nincs) ráadásul egy bevált bestbuy modell!
-
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok!
Egy megbízható, 40.000Ft környékén keresek 22"-os FullHD-s monitort.
Kiszemeltjeim:
LG W2243T-PF
Samsung 2233SN
ASUS VH222DTalán az LG tetszik a legjobban csak nem tudom menyire bevált monitor.
Érdeklődni szeretnék hogy kinek mi vált be, van e típushiba, érdekességei, vagy van e esetleg jobb vétel.
Előre is köszi a segítséget! -
mhorvat
senior tag
Én olyat kérdeznék, hogy: karácsonyra ismerősnek monitor lesz. Most érdemes megvenni, vagy még várhat?
-
Ramos_
tag
válasz
Mangerd #7294 üzenetére
aha értem
ebben igazad van amugy
csak azért mégis egy bőven 50 ezer feletti monitorról van szó
tehát egy hülye eladó miatt nem akarok kihagyni egy ilyen lehetőséget, lehet legközelebb értelmes eladó lesztehát adott a köv kérdésem az Lg L226WU-ról van-e vkinek bármilyen véleménye, esetleg tanácsa a megvételt illetően, hogy megvegyem-e 38-ért így november elején(utalok itt a karácsonyi áremelkedésekre)
még egy apró láma kérdés a 22 előtti L mit jelent a W(wide)-al ellentétben? pozitív vagy negatív?
-
Ramos_
tag
Hi
a következő a problémám
találtam magamnak egy monitort Lg L226WU
37.900-ért árulják egyik outletben és elmondásuk szerint kizárólag a doboza volt sérült
az elado válaszai alapján 1440-900vhányas felbontású és válaszideje 5ms
namost amennyire utánajártam ez a fajta monitor 1680-as és 2ms-es válaszideje vanakkor most az eladó a hülye?
vagy létezik ennek a típusnak butított verziója?
nagyon szépen kérem segítsen már valaki, akinek több tapasztalata van ebben
köszi -
koxes
tag
design-ban, fogyasztásban, és ha jól tudom a 2243 nem samsung paneles .
én kb. 2hete cseréltem a CRT-t 2233BW-re és a színek kicsit fakóbbak voltak de nem vészes (TN-panel) de csekébe nem égeti ki a szemed (napi 5-8órát használom).
nálam is szempont volt a játék COD4 néha Source, és meg vagyok vele elégedve.
szóval a 2233BW-t ajánlom -
Jojo5
őstag
Hi all!
Lassan lekéne váltanom a CRT monitoromat.
Amit kérdeznék az az lenne, hogy a 2233BW miben különbözik 2243BW-től? Illetve, hogy a samu P szériával milyen gondok voltak eddig, mert olvastam, hogy problemás széria...Valamint a 226BWhez melyek a hasonló monitorok amik kb. ugyanannyira elismertek és jók ?
22 colos monitoron gondolkodom és játékra szeretném használni, mégpedig CS-re.
Szerintetek melyik monitorok lennének megfelelőek ?Válaszotokat előre is köszönöm!
üdv -
looser
addikt
A következő kérdésem már a megfelelő fórumban lesz, itt nem zavarnék tovább, legalábbis ebben a témában
-
adm
őstag
azt, hogy valamit félre érthettél.
indoklás nélküli elállási jogod csak távoli üzletkötés esetén van. ez a gyakorlatban a telefonon/faxon vagy interneten megrendelt termékekre vonatkozik. ez 8 (munka?) nap.
3 munkanapon belül pedig - lényegében gyorsított szerviz eljárásként - kérheted a hibás termék cseréjét, de csak a gyártó/értékesítő által vállalt garanciális feltételekkel. ha a hibás pixelek száma nem éri el a vállalt minimumot, akkor nem garanciális eset és nem vagy jogosult cserére.
egyébként a gyakorlatban nem a teszt kerül ennyibe, hanem az a különbség amennyiért a disztribútor hajlandó visszavenni, vagy amennyivel olcsóbban kell eladni a pixelhibás modellt.
ha utána számolsz rájössz, hogy nem jársz olyan rosszul. ha neten rendeled és esetleg pixel hibás, de még nem éri el a garanciális esetet, tehát elállnál, akkor sem spórolod meg a teljes összeget.
ők állandó szerződéssel ha jól rémlik 1000 ft körül küldik monitort + 800ft az utánvét 50000-100000 között.
ugyan az cég (dpd) eseti megrendeléskor:
1500 ft-ért megy ki hozzád a futár + 5-10 kg között 1300ft-ért viszi el a csomagot.
az újabb monitort is 1000ft-ért kapod meg...ez legrosszabb esetben 5600 ft és ugyanakkora az esély rá hogy az új is pixelhibás lesz.
-
looser
addikt
Sziasztok, csak elvi kérdés lenne: ha nincs is pixelgari egy monitorhoz, akkor is nyugodt szívvel meg lehet vásárolni, mert ha kipróbálás után nem tetszik (értsd: pixelhibás), akkor is visszavihetem az elállási joggal, nem? Néhány hete volt a Homáron egy sztori, akkor kezdett el bennem mozgolódni a dolog, mivel már több mint egy éve szerettem volna egy nagyobb, TN-nél szebb képet produkáló 22-est, csapda nélkül
Itt is hirdet pld. az Oázis computer Dell 2209WA-t, ami tetszene, de sokallom azt, hogy ők 6000-ért tesztelik, amikor ezt magam is meg tudom tenni. Tudom kicsit offtopic itt, de Ti mit gondoltok? -
mhorvat
senior tag
Csapnivaló kínálat volt a MediaMarkt-ban (Westend City Center és budaörsibe voltam) monitorok terén.
-
Udv!
50000Ft-os keretel rendelkezek. Milyen wide 22"-os TFT-t aja'nlotok? (ja'te'k, HD filmek, webbongeszes .. stb.)
Samsung LCD 2233BW-t neztem ki, de ha valaki adott kereten belul tud jobbat, szivesen fogadok ajanlatot.
Elore is koszi
-
dezz
nagyúr
válasz
MeszarosB. #7275 üzenetére
Az AMOLED az OLED aktív-mátrixos változata. (A sima, passzív mátrixosok a kisebb cuccokba kerülnek.)
-
Mangerd
aktív tag
válasz
MeszarosB. #7279 üzenetére
ezt nem értem...
Az Xbox az Xbox, a PC pedig PC... Más hardver, más szoftver, más játékok!
Ha Xbox-hoz veszed, akkor olyat veszel, amilyet akarsz (akár fullHD-t) is, de itt a többség PC-hez veszi, ezért PC szempontból írunk a monitorokról.(konzolt nem monitoron, hanem TV-n szokás használni)
-
harry
veterán
válasz
Én azért vennék 1680*, mert minek nagyobb, és mert így egy olcsób vga is elég, ha játékra vennék (22"nál).
-
Mangerd
aktív tag
válasz
MeszarosB. #7277 üzenetére
nem, hanem játékokhoz úgy általában (az utóbbi 2-3 évben nem nagyon jött ki játék, ami nem támogatja, legalább patch-el az 1920*1080-at)
De csak azért, mert 1920*1080-ban a megjelenítés még a drága kártyákat is megdolgozza (ami hosszú távon nem tesz jót a kártyának). 4870 a minimum ami kell alá, de ez nagyon minimum...
-
Mangerd
aktív tag
válasz
nem részesítik egyiket se előnybe!
Attól függ, hogy melyiket ajánljuk, hogy mire kell a monitor!(játékra 16:10, filmre 16:9)
Mindegyiknél lentebb lehet venni a felbontást, csak TFT monitoroknál nem érdemes, mert TFT csak natív (maximális) felbontáson ad tökéletes, éles képet!
-
old_artist
addikt
válasz
Juhiiiii #7273 üzenetére
Üdv!
Játékra jó alternatív megoldás, bátran választhatod a 2233BW-t!
Ha picit visszaolvasol, és használod a bal felső keresőt, akkor több infót is találsz róla! -
Mangerd
aktív tag
válasz
bajtokarpi #7270 üzenetére
sokadjára is:
Az ipon az egy bolt! Nem egy tesztlabor! Akkora hülyeségeket tudnak írni, hogy még a "hiteles" írásaiknak sem lehet hinni! Arra jó, hogy képet láss a monitorról, olvass egy picit róla, de inkább a bolt jellege és nem a tesztjei miatt érdemes látogatni őket!!!!
(nem mellesleg lassan egy éve ülök én is egy ilyen előtt)
-
Mangerd
aktív tag
válasz
bajtokarpi #7268 üzenetére
sorold fel a hideget, amit olvastál róla...
Ezen a fórumon szerintem csak meleget olvashattál volna, nem is keveset! Kb egy éve ajánlgatjuk, mint a legjobb ár/érték arányos 22"-os TN-es Wide monitor! -
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Öntsünk tiszta vízet a pohárba, szerintetek milyen 22"-os monitort érdemes venni 40 egynéhány ezer forintig? Samsung 2233bw-t néztem ki, de olvastam hideget, meleget erről a monitorról.
Köszi
-
Mangerd
aktív tag
válasz
BoogeyM@n. #7259 üzenetére
Ha 22"-ost veszel, akkor mindegy, hogy avi vagy dvd, ugyanúgy élvezhetetlenül elmosódott lesz a kép, mivel egy kb. 700*500-as felbontású (dvd) filmet kell felnagyítani 1680*1050-re vagy 1920*1080-ra. Ekkora monitoron csak HD-t (v. FullHD-t) érdemes nézni, mert ezekkel lehet élvezni a nagy és szép képet! Persze avi-t és dvd-t is meg lehet nézni, de érdemes távolabbról nézni és lejjebb adni az igényeinkből...
-
Ramos_
tag
lécci vki dobjon infot az Lg w226wa monitorról
semmit nem találok rola
egyik outletbe 38-ért tudnék venni -
harry
veterán
válasz
.:Richie:. #7262 üzenetére
Eddig ahogy kivettem, első sorban samsung és lg az ajánlott, acer és asus nem (ez amúgy a notiknál is így van, néztem is, ahogy itt is előkerült a jó Brno-is garancia
), a többit nem tudom még ennyire sem.
-
.:Richie:.
tag
Köszönöm, most már tisztább a kép
Közben megtaláltam a TV-m linkjét [link] 5 perce még működött a link, perpill nem megy
1366x768-as
Harry:
Én meg mint hozzá nem értő, magasan Samsung párti vagyok legyen szó akár TV-ről, akár monitorról.
LG-t én nem szeretem és sztem nem is jó, de sokan azt keresik, favorit a piacon.
Asus-os monitrort is láttam már, nekem meggyőző volt. (de lehet az acer-el keverem)
Viewsonic: no comment, nem találkoztam még vele, de sokan dicsérik.
Phillips meg nálam LG kategória, pedig anno... -
dezz
nagyúr
válasz
.:Richie:. #7252 üzenetére
"mint például? azaz mekkora előny, ha digitális a jel, az analóggal szemben"
Ez a monitortól és a videokártyától is függ. Hogy az első mennyire jól kezeli az analóg jelet, és a második mennyire jó jelet ad ki. Az olcsóbb kártyák (korábban néha drágábbak is) sokszor némileg elmosódott jelet adtak ki, ami kisebb felbontáson nem annyira látszott, de nagyobbon annál inkább. Jeltükrőződések is lehetnek, stb.
"HD Ready van ráírva, akkor maximum 1280*720? Amikor vettem, akkoriban még nem volt divat a full HD, de ettől függetlenül lehet, hogy többet is tudna?"
A legtöbb HD-Ready LCD tévé 1366x768-as, de akadnak 1280x720-asok is. Az utóbbi esetén felesleges a Full-HD forrás, az elsőnél talán van értelme, ha tudja fogadni a tévé. (A HD-Ready plazmák egyébként 1024x768-asok voltak, téglalap alakú pixelekkel.)
MeszarosB.: Odafelé sem igaz, mivel az AMOLED-ben is van TFT réteg.
A "TFT monitor" kb. olyan, mint a Samsung "LED TV"-je, ami ugyanúgy az LCD egyik változata. (Korábban még talán volt értelme, megkülönböztetésül a passzív mátrixos, azaz TFT nélküli LCD-kkel szemben, de ma már mind TFT-s.)
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan gépvásárlás ... a régi 17" osról 22re váltanék.
Nézegettem monitorokat és a Samu 2233BW nyerte el a tetszésemet.
Nagyrészt játékra, továbbá filmre és netezésre kell... Jó választás ? Ha nem igazán, akkor tudnátok ajánlani egy másikat ?Köszi előre is a válaszokat!
Üdv: Dave -
BoogeyM@n.
aktív tag
Épp ezért mivel a technika nem ugyan az épp azért írtam
amúgy meg leginkább csak folyadék kristályos monitort árulnak az van többségben.De a kérdésem nekem is az lenne melyik monitor szerintetek amit megéri megvenni mármint személyes tapasztalatok szerint szóval ki milyet használ és ajánlana?
+
(Esetleg amin még avi filmeket is lehet nézni nem csak dvd-t de legfőképp játékra volna) -
Juhiiiii
csendes tag
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni monitorvásárlásban.
Egy 22"-ol wide screen-es monitort szeretnék vásárolni, maximum 40 ezer Forintért.
Mivel leginkább játékokra használnám ezért fontos, hogy rövid legyen a válaszideje és nagyon éles legyen a képe, akár kisebb felbontásokban is.(Filmezésre nem használnám, forgathatóság és falra szerelhetőség sem fontos)
Előre is köszönöm,
-
MeszarosB.
tag
válasz
BoogeyM@n. #7254 üzenetére
Minden TFT LCD,fordítva már nem igaz,
de mostanában minden (?) LCD monitor TFT.Valaki az előző hsz-emre?
[link] -
harry
veterán
válasz
BoogeyM@n. #7254 üzenetére
Az lcd azt jelenti, hogy folyadék kristályos... vagyis ugyanúgy használt gyűjtőkifejezés, mint a tft, ami meg amúgy thin film transistor. [link] Így nincs értelme a kérdésnek.
-
BoogeyM@n.
aktív tag
LCD-nek miért nincs ilyen topicja?
Melyik ad jobb képet TFT vagy egy mostani LCD pl 22" ASUS VH222D LCD -
harry
veterán
válasz
.:Richie:. #7252 üzenetére
Az leginkákbb nem új pont, hanem a 2, lejátszáshoz alkalmas gép. Amúgy meg ilyen vga-t nem igen találsz.
Szerintem nem nagyon fogsz amúgy észrevenni különbséget HD és FullHD között... illetve szinte biztos nem. TV: keress rá a típusára.
-
tag
Na így más sokmindent értek, köszönöm!
HD film nézéséhez 3 dolog kell:
Megerősítésként kérdezem, hogy azért 4.-nek felsorolhatnánk a VGA-t is, hisz ha a max felbontás, amit tud az csak 1024x768 akkor az nem lesz HD minőség.
nem tudom létezik-e olyan hogy AGP-s és max ennyit tudnade egyéb felhasználáskor észrevehető a d-sub gyengesége.
mint például? azaz mekkora előny, ha digitális a jel, az analóggal szembenVan egy samsung TV-m (mi más...
) annak, hogyan tudnám megállapítani a maximális felbontását?
HD Ready van ráírva, akkor maximum 1280*720? Amikor vettem, akkoriban még nem volt divat a full HD, de ettől függetlenül lehet, hogy többet is tudna? -
dezz
nagyúr
válasz
Mangerd #7245 üzenetére
Ez így van, de van egy olyan dolog (bár nem biztos, hogy nála ez szempont), hogy a gyári Blu-ray lemezek PowerDVD-n vagy WinDVD-n való lejátszása megköveteli a HDCP-t (content protection), ami csak digitális kapcsolaton működik, különben csak kisfelbontásban megy a lejátszás. Nem hallottam még olyan hackelt verziókról, amik elmennek HDCP nélkül. Persze vannak rippelő programok, de az külön mókolás. Az MKV-hoz és társaihoz mindez nyilván nem kell.
-
harry
veterán
4 monitor van a MediaMarktban ami pusztán ár és méret alapján megfelelne az elvárásaimnak, de sajnos semmi egyebet nem tudok rólok... Ezek közül ismeritek valamelyiket, érdemes lenne megvenni, vagy hagyjam? Két okom van, amiért itt vennék, 1, 25% kedvezmény, így majdnem a bolti árnál vagyunk (picit fölötte talán), és 2, ide van vagy 23k ajándékutalványom.
Elvárások: alacsony válaszidő, játékra alkalmas, szép éles kép, 1680-as 16:10es képarány (nem HD, bár még talán nem akkora gond), DVI, pixelgari.
LG W2234S-BN - 36k
LG W2243S-PF - 40k
ASUS VW22D - 39k
ViewSonic VX2240W - 37kSejtem persze, hogy nem lesz ilyen...
-
Juhiiiii
csendes tag
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni monitorvásárlásban.
Egy 22"-ol wide screen-es monitort szeretnék vásárolni, maximum 40 ezer Forintért.
Mivel leginkább játékokra használnám ezért fontos, hogy rövid legyen a válaszideje és nagyon éles legyen a képe, akár kisebb felbontásokban is.
(Filmezésre nem használnám, forgathatóság és falra szerelhetőség sem fontos)
Előre is köszönöm,
-
Ramos_
tag
sziasztok
én csak most keveredtem oda hogy ősrégi szar monitorom lecseréljem
de max 40 amit rászánok, csak filmnézésre meg diablozáshoz kéne
eddig kb Lg w2243s vagy ilyesmibe gondolkoztam, egyrészt erről érdekelne véleménymásrészt meg egyik elektro outlet-be találtam 38ezerér Lg w226wa monitort
amiről semmit nem találtam magyar oldalakon, mintha nem létezne
de azt sejtem a 6-os szám az jobbat jelentszoval ennyi közöm van hozzá
ha vki segítene eligazodni megköszönném
-
MeszarosB.
tag
válasz
Tibitabi #7236 üzenetére
Szia,
én nem vagyok pesti,úgyhogy látatlanba nem lenne jó elmenni.
Azt meg tudnád mondani,hogy ilyen leárazás előtt 40-50 körül lévő monitorokból mennyi volt?
Mondjuk egy Benq 2200,Samsung 2243SW,vagy 2333SW volt?
Vagy valami hasonló Fullhd-s ,22"-os,DVI-s esetleg?
Ha valaki más járt ott,persze
az is válaszolhat.
Ma már nem megyek fel Pestre,de a holnap még ott van. -
mhorvat
senior tag
És 2233BW-n kívül miben érdemes még gondolkodni hasonló árban? Szempont annyi, hogy 1680x1050-es legyen, ne FullHD! Hátha nem lesz már a 2233BW, kell alternatíva, persze nem csak Samsung!
Ki mit ajánl?
-
Mangerd
aktív tag
válasz
.:Richie:. #7242 üzenetére
Sok mindent tisztába kell tenni...
A 2233BW 16:10es (1680*1050) DVI, a 2233SN 16:9-es (1920*1080) d-sub, a 2243BW 16:10-es DVI pivot, a 2243SW 16:9es DVI pivot, a 2333SW 16:9es DVI 23"
A dinamikus kontraszt arány egy teljesen használhatatlan dolog, csak egy szép paraszt vakítós szám. (na jó, álló képeknél néha használható, de ott se mindig, mozgó képnél meg borzalmasan villog)
Nem tudom neked a "futtatják jobban" mit jelent, de én még futni monitort nem láttam, se pedig pénzért szolgáltatásokat tenni
Azt ati HD sorozata, csak egy kód név, más kártya is képes a HD-re!
De mi is az a mágikus HD (High Definition = magas felbontású)? Nem más mint egy szabvány, ami egyszerű ember számára annyit jelent, hogy van HD (1280*720) és FullHD (1920*1080) felbontású változata. Mivel ezek egy átlag DVD felbontás (704*576) 2-3szorosai ezért sokkal szebb és élesebb képet adnak.
HD film nézéséhez 3 dolog kell: 1) HD film2) egy lejátszásra alkalmas gép 3) egy monitor amin elfér az 1280*720 (erre elég egy 1680*1050-es vagy 1440*900-as 19"-os) vagy 1920*1080 (ehhez már FullHD-s monitor kell) hogy ki tudd élvezni a technológiát. (Kisebben is nézheted, de akkor összenyomja a képeket és nem láthatod tökéletesen élesen a csodásan szép HD képet) D-sub-on is meg lehet nézni a HD filmet, és valószínűleg minőség romlást se fogsz nagyon látni, de egyéb felhasználáskor észrevehető a d-sub gyengesége.
Tehát ezt jelenti, hogy "maga a Full HD képfelbontás megvan" a 2233SN-nél, mert 1920*1080 a felbontása.
24"-os FullHD-soknál is megvan, de azok többnyire 1920*1200-asok, ami azt jelenti, hogy mindenképpen lesz alul felül csík. Míg egy 21,5" vagy 23"-os FullHD monitoron, ha a film szabvány 16:9es (mozifilmeknél elég ritka, azok keskenyebbek általában, de sorozatoknál, HDTV-s dolgoknál már mind ilyen) akkor a telejes képernyőt kitölti a film fekete csíkok nélkül!!!! -
harry
veterán
válasz
.:Richie:. #7242 üzenetére
Úgy tudom a fullHD alapvetően a kép felbontására utal, tehát, hogy ténylegesen meg tudna a monitor jeleníteni egy ekkora képet (1920*1080), más kérdés, hogy nem digitális jelet kap, hanem analógot. Sajnos pontosabban nem tudom, de mindjárt segítenek.
-
tremor
tag
-
tag
válasz
Tibitabi #7240 üzenetére
Hát jah, én se ajánlok magamnak D-SUB-ot
De ahogy néztem a BW kategóriát, ott kisebb a felbontás (1680x1050), de nagyobb a kontraszt arány, olcsóbb is és sztem a külseje is szebb.
Akkor miért a másik modellt futtatják jobban?Visszatérve a bemenetekre.
Akkor ha nekem van egy HD filmem, egy ati HD-s kártyával, ami D-SUB-bal megy a monitorba, akkor az nekem nem lesz HD minőségű, nem? Csak, ha DVI.
Vagyis akkor felesleges D-SUB-os ns monitort venni, mert az életben nem nézek meg rajta filmet HD minőségben.Viszont maga a Full HD képfelbontás megvan.
Ezt most nem tudom értelmezni. -
Mangerd
aktív tag
válasz
Tibitabi #7240 üzenetére
Nem hazudtak, a HDMI az igazából egy DVI, amin még a hang is megy nem csak a digitális kép. De mivel úgyse a monitor nyekergőit hallgatod, ezért ritkább ez a csatlakozó (és nem kell felesleges +5k-t kiadni!)
Egyetlen előnye, hogy X-box, settopbox és más nem-PC dolgokkal egyszerűen össze lehet vele kötni (de amíg egy DVI-HDMI átalakító 2k körül van, még mindig 3k-t felesleges fizetsz a HDMI-ért!) -
Tibitabi
tag
válasz
.:Richie:. #7239 üzenetére
Szia! Sajnos ezen sincs DVI és HDMI sem... csak sima D-sub, ami csupán analóg és nem digitális. Viszont maga a Full HD képfelbontás megvan. De ilyen analógot már nem ajánlanak.
A másabb betűkkel ellátott 2243 NW, az kisebb felbontású, illetve a 2243BW plusz csatlakozóval van szerelve.
Állítólag ugyanolyan digitális jel megy a HDMI és a DVI-n is... /, ha ez nem igaz akkor hazudtak nekem, ma a boltban.../ -
tag
Sziasztok!
Samsung 2243sn. (22'')
Erről mi a véleményetek?És van 22"-osból másfajta is, ami nem sn. Az mitől más, mitől drágább, mint ez?
Ahogy néztem a monitorokon nem divat a HDMI bemenet, inkább DVI.
DVI-->DVI-ban is lehet HD minőségben filmet nézni? Vagy ehhez mindenképp valami HDMI-->DVI kábel kell?És egy utsó kérdés:
A kiszemelt monitor, az akkor most FULL HD-s? Vagy sima HD-s? Vagy csak sima TFT? -
Geza26
senior tag
Hello!
BenQ G2220HD -ról vélemény?
Milyenek a Benq monitorok? Kb ebben az árban van jobb DVI csatlakozós monitor?
Köszönöm!
-
Tibitabi
tag
Aki új monitort akar irány a Media Markt!!!!! Október 29-30-31 -én minden Media-ban -25% akció a pc, netbook, laptop, monitor és nyomtatókra, ahogy néztem még az akciósra is!
Eredetileg egy Full HD-és DVI-s 22"-os moncsit akartam játékra; de főleg inkább csak D-sub -os van nekik, persze gondolom üzletre válogatja!
Elég szerencsésnek érezhetem magam, hogy most az új Samsung SyncMaster T220HD -ém előtt ülhetek 47.992.- ért. Szerintem alapban akciós lehetett, mert 59.990-ről volt leárazva. De a Net-en ez egy 68-75 ezer között mozgó Monitor TV. De nem bonyolítom, ez egy TV tömve csatlakozókkal. / Ez az egyetlen bemutató darab volt, szóval vas-megyébe ne menjetek pont e modell miatt... /
Siessetek a Media-ba, megéri!!! Sok sikert srácok! -
fishmonger
csendes tag
-
tremor
tag
valaki esetleg ismeri? (#7221)
-
szegto
senior tag
válasz
fishmonger #7230 üzenetére
És a bevilágítás milyen?
Filmeknél pl zavaró? Én mindenhol azt láttam h átlagosnál kicsit nagyobb a bevilágítás.
Amiket fent irtam monitoroknál mi a tapasztalat?
LG vagy Samu? Ez itt a kérdés. -
harry
veterán
válasz
fishmonger #7227 üzenetére
Hát, odaírták, hogy max 1 pixel hibával, ami már igyencsak gyanús, valamint nem budapesti a bolt, én így biztos nem ott venném.
Ja meg most látom a "Használt PC" kategóriában van az oldalon. -
mhorvat
senior tag
Crusnik: ajánlom az interevo.hu-t például (tavaly a hangfalam mellett még eszembe jutott a boltba, hogy kell egy SATA kábel is, ajándékba adták és boldog karácsonyt kívántak
), kattints a linkre, amit itt lentebb írtam, pont erről a monitorról kérném ki a tisztelt publikum véleményét.
Samu 2233BW, erről van vélemény? Specifikációi normálisak, formára pedig hasonló, mint a T220-asom. -
kecz
aktív tag
[Erről] a monitorról van valakinek valami tapasztalata? Nem tűnik rossz vételnek.
-
Crusnik
csendes tag
Bocsi, nem tudom már szerkeszteni az előzőt...
Még olyat kérdeznék, hogy erről a monitorról mi a véleményetek?: BENQ G2220HD -
Crusnik
csendes tag
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok olyan helyeket mondani Budapesten, ahol jó áron lehet monitort venni? Azért ide írok mert 22 colos érdekelne, főleg a samsung 2233BW fajta.
Köszi előre is. -
szegto
senior tag
Üdv.
Valakinek van tapasztalata ezekről a monitorokról?
LG W2253V
LG W2271TC
LG W2294T
LG W2284FNagyon nem tudom h melyiket vegyem, segitsen vki pls.
Üdv. -
Tibitabi
tag
Sziasztok!
Mennyire lenne jó választás, hogy egy LG W2261V-PF monitort külföldön veszek meg?
Mert jóval olcsóbb lenne, mint itt nálunk a boltba /65.990.-/! A Net-ről nem merek hozatni az esetleges pixelhiba miatt, de általában 50 - 52 ezerért már lehetne.
Ezekbe van magyar menü? Mert, ha nincs akkor meg végképp nem kérdéses a dolog...
Illetve átmenetileg a régi gépemhez (P3 celeron 800Mhz) kötném D-sub kábelen /az új gép vásárlása 1-2 hónapon belül esedékes/. A jelenlegi videókártyám egy GeForce MX400 64Mb -os. Az Everest program szerint bírja max: 1024x768 60Hz és az 1152x864 60Hz-en. Szerintetek lehet gond ezzel vagy simán működnie kell? -
tremor
tag
Pardon erről lenne szó Philips Brilliance 202P4 Real Flat
-
tremor
tag
Heló philips brilians 22"-ról esetleg tud valaki valamit mondani,azt vennék
-
koxes
tag
ma vettem egy 2233-at, pixelhiba nincs, de nem tudom megállapítani hogy milyen panel van benne.
-
IPS paneles 22colos monitorok közül van már 70k alatti? Tud esetleg valaki ajánlani nekem ilyet?
-
Mangerd
aktív tag
A 223BW egy ősrégi modell már több, mint 2éves, kb egy éve teljesen kifutott, szinte beszerezhetetlen, így az a link egyáltalán nem releváns (mikor kifutott 49 körül volt az ára)
Azóta rengeteget fejlődött a technika, még ha olcsóbb lenne se javasolnám. De ennyiért főleg nem, hiszen csak 21,6", miközben egy remek 22"-os 2233BW már 44-ért megvan!
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok! Arra gondoltam veszek egy full HD-s monitort mert most elég jó áron láttam őket. Kettőt néztem, mindkettő LG, az egyik a W2243T-PF 40-ért, illetve W2253TQ 42-ért. Hasonlóak nagyon, a különbség hogy utóbbi 2 ms-os képfrissítéssel bír. valakkinek esetleg nincs tapasztalata vaklamelyikkel, mert akkor megoszthatná. Köszi előre is
-
kecz
aktív tag
Hali! Találtam használtan egy Samsung 223BW-t. Erről mi a véleményetek? 35k-ért megéri? 2év gari még van rajta.
-
bigdigit
addikt
üdv
kérdésem az,hogy van különösebb jelentősége ha a monitoron csak d-sub van?én úgy gondoltam dv-i minimum de inkább már legyen hdmi is.
lesz valami hátrány a d-sub miatt? -
Tibitabi
tag
Szia! A hétvégén szétnéztem monitorok között. És találtam a Tesco-ban épp ilyen Philips 220E1SB monitort. De nem írtam fel az árát csak a típusát mivel a címkéjén és a dobozán is kontrasztaránya csupán 8000:1 és csak VGA csatlakozója van; láttam neki.... Amit viszont belinkeltél, a típus szám stimmel viszont az adatok nem, mivel ott 25000:1 a kontraszt és DVI csatit is tartalmaz...
Te hol láttál ilyet? Tutira láttad is ezeket az adatokat? /,mert google szerint is csak 8000:1/
Ui.: Most olvasom, hogy az általad linkelt monitor Magyarországon nem megjelenő típus 220E1SB/69. A magyar oldalon lévő van nálunk forgalomba helyezve 220E1SB/00
Ezek szerint azonos típus számú, külföldön forgalmazott termékek komolyabb paraméterekkel rendelkezhetnek! -
harry
veterán
válasz
Mangerd #7187 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Nem mostanában tervezek vásárolni, csak úgy érdeklődtem, de rendben, akkor megjegyzem. A 72 órás pixel gari annyit jelent, hogy a vásárlástól számított 3 napon belül legalább 1 subp. hiba, ugye? A pivot azt hittem elterjedtebb, kár érte, sokat olvasgatok, akkor jól jöhet. Bár belegondolva, nem is vagyok olyan sokat otthonLehet akkor nincs is rá szükségem... No, tehát akkor 50k alatt már lehet venni, ez jó hír, majd ha aktuális lesz, kicsit jobban is szétnézek
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Mondom. Én nem beszéllek le feltétlenül. Nekünk nem sikerült ezt a dolgot működésre birni. Lehet csak nem igazán jól seikerült kommunikálnom a Dell felé a dolgot. Elvben működnie kellene. Volt heyl ahol a honosításért pénzt kértek volna, annyit, hogy oda a különbség. De mindenhol a Dell-es "warranty transfer form"-ot kell kitölteni. Azt viszont nekem a Dell visszadobta, mondván csak konfigurációval együtt vásárolva "utaztatható" egy monitor garanciája.
Fura...
Nem igy kéne lennie,de ezek szerint hiába mondja azt a Dell Magyarorszg valakinek, hogy működik, ha végül akinek rá kell mondania az áment az visszadobja... De azóta változhatott is. Csak azt akarom mondani, hogy macerás.
Aktív témák
Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- Vicces képek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- ViewSonic Gamer monitor 34" - VX3418-2KPC 144Hz FreeSyncPremium VA panel ívelt
- Fujitsu P27-8 TE PRO monitor fehér színben 2K/QHD IPS - képen van egy hajszálkarc
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest