-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
feel2006
tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék.
HEX-et cserélnék de a WAP AC marad mellette.Az alábbiak lennének fontosak a csere során, hogy melyiket válasszam.
- Dude szerver fusson rajta
- gigabites portjai legyenek
- jelenleg 500M-s netet bírja, de lehet később nagyobbat is.
- legyen elegendő ram, ne fogyjon el a sok tűzfalszabály, OSPF, VPN maitt, mert a hex-en is a 256-ból 50-60M maradt pár nap múlva
- időnként ha szükséges USB-n a 3G backup-ot tudjam használni vele
- nem igazán fontos, de a HEX-ben jó volt a HW-es IPSECAmiket kinéztem:
1. RB450GX4
Ígéretes a hw ahogy látom, 30-36e körül elérhető.
Nem tudom, hogy Dude-t támogatna-e. De az 1G memóriával elég igéretes.2 HAP AC2
Olvastam jót/rosszat a Wifi részéről, egyenlőre a WAP_AC mellett nem lenne rá szükség, de gyanítom majd kiforr ez még ami után lehet a wap_ac-tól meg is válnék.
Mennyi ennél az esélye, hogy sikerül 128M helyett 256MB-ost kifogni? Vagy ez random? Akinek ilyen van honnan szerezte be?
Igaz, hogy ez erőből is bírja akár a 1G-s netet, még a sima hex csak fastpath-al?3. HEX S
Ez igazából a legegyszerűbb csere lenne, + igaz ráfordítással de egy rezes SFP-t használva 1 porttal többet tudna adni. Minden másban tudja a HEX paramétereit.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest