Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Kiratheonly
üzenetére
ahelyett, hogy vennél egy ap-vá butítható routert, miért nem veszel egy ap-t, amit már nem kell butítani?
-
Kiratheonly
tag
Nos jó, vettem már egy routerboardot: RB3011UiAS-RM. Ezt szánom tűzfalnak, ez fogja osztani a DHCP-t is, ezért kellene egy AP-vá butítható router. Elsőre ezt néztem ki: HAP AC2. Szerintem ez jó lenne, mert passzív POE-s, a routerboard pedig támogatja, még az adapter is ad elég naftát neki. Csak sajnos nem találok semmi tesztet arról, hogy milyen sebességet képes elérni ez az eszköz 5Ghz-en.
-
bacus
őstag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Ezt egy darab routerrel nem tudod megoldani.
1 gbites nethez aminek wifije is tudja az AC-t, nem tudom, hogy van e egyáltalán ilyen eszköze a mikrotiknak, de szinte mindegy is, mert általában az AP -t nem oda kellene tenni, ahol bejön a net és a routernek kell legyen.
Mennyi pénzt szánsz rá? Szerintem kb a negyedét, ötödét, mint amiből ezt ki lehet hozni.

bambano: előbb utóbb javítani fogják, mert szerintem is több bridge fog kelleni. Az eszköz (amin kipróbáltad) egyébként kifejezetten switch?
-
e90lci
senior tag
válasz
Kiskutyák
üzenetére
Szia
A multkor nállam is hasonló volt a helyzet,csak nállam egy wap ac szált el frissítés közben.Aztán a winfos10 netinstall sem látta,úgyhogy lecsörtettem a muterékhoz mert neki még winfos7 van a gépén és egyből látta a netinstall,ráhúztam a friss firmwaret és azóta is teszi tökéletesen a dolgát. -
bambano
titán
ha betéglázta a routerét azáltal, hogy a boothoz használt fájlrendszert csak félig sikerült az agyába tölteni, akkor hiába resetelget meg hallgatózik a wifin.
ez úgynevezett jobbkéz-balváll helyzet. fogja a routerét, és a jobb kezével a bal válla fölött kihajítja.
egyéb javítási lehetőség lenne a processzor soros portját megtalálni, megnézni, hogy a first stage boot megvan-e, és ha igen, akkor kermittel feltölteni a second stage loadert. ha sikerült, és el is indul, akkor a second stage loaderrel lehet netbootoltatni a cuccot.ha ezeket fejbecsapta azzal, hogy flash írás közben elszállt a berendezés, akkor ytong.
-
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Nézelődöm a Mikrotik-es routerek terén, szeretnék otthoni felhasználásra minél jobb Wifi-vel rendelkezőt venni, főleg azért hogy kihasználhassam az 1Gbit-es netemet. Igazából az lenne a kérdésem, hogy melyik otthoni felhasználó számára is megfizethető eszköznek a legjobb a Wifi-je?
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Szoftver frissítés közben restartolt a router, majd nem lehet elérni. Próbáltam a resetelést, próbáltam belépni netinstall módba ez alapján: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual
etinstall , de nem sikerült, a netinstall nem is látja az eszközt. Van valami tippetek, hogy ilyenkor mit lehet vele kezdeni?Az eszköz egy RB951Ui-2HnD rajta mipsbe 6.41 futott, 6.41.2-re frissítettem volna le.
köszönöm
-
bambano
titán
hogy illik mostanában szeparált (szigetes) switchet csinálni?
amit régen úgy csináltam, hogy több master-port, a slaveket beraktam valamelyik alá, stb. és akkor a switch úgy csinált, mintha több diszjunkt switch lenne.na ezt most hogy illik?
-
ezekiel
aktív tag
Sziasztok!
Hozzá tudok férni valahogy a dude adatbázisához?
Kieséseket kellene összesítenem!
Az új duderol van szó. 6.41.2 verzió -
Ablakos
addikt
Windows klienessel akarok SSTP serverhez kapcsolódni. A kapcsolat felépül, de a belső hálózat gépeit mégsem tudom pingelni. (csak a routert). Magyarázkodás helyett a konfig.
[admin@CRS125Router] > /ppp profile print
name="sstp server" local-address=192.168.200.252 remote-address=pool-vpn bridge=bridge-local idle-timeout=30s use-mpls=default
use-compression=default use-encryption=yes only-one=default change-tcp-mss=yes use-upnp=no address-list="" on-up="" on-down=""
[admin@CRS125Router] /interface sstp-server server> print
enabled: yes
port: 444
max-mtu: 1500
max-mru: 1500
mrru: disabled
keepalive-timeout: 60
default-profile: sstp server
authentication: mschap2
certificate: SSTP CA
verify-client-certificate: no
force-aes: yes
pfs: yes
tls-version: only-1.2
[admin@CRS125Router] /interface bridge> print
Flags: X - disabled, R - running
0 R name="bridge-local" mtu=auto actual-mtu=1500 l2mtu=1500 arp=proxy-arp arp-timeout=auto mac-address=XXXXXXXXX protocol-mode=none
fast-forward=yes igmp-snooping=no priority=0x8000 auto-mac=no admin-mac=XXXXXXXXXX max-message-age=20s forward-delay=15s
transmit-hold-count=6 ageing-time=5m region-name="" region-revision=0 max-hops=20 vlan-filtering=no pvid=1Mit kell még beállítani, hogy elérjem a teljes belső hálózatot?
-
Poo
senior tag
-
asdf_
veterán
Site to site vpn tunnelt kene csinalnom, ez alapjan probalkozom, de nem megy. phase 1 negotiation failed due to time up hibauzenetem van. Rakeresve, valahol a tuzfalnal akadhat el, de meg nem beszelek elegge Mikrotikul. Mi hianyzik ebbol a leirasbol?
-
WolfLenny
senior tag
Sziasztok!
Gyakorlati tapasztalata van valakinek kb. 20 AP kiszolgálással kapcsolatban?
Ha jól tudom ehhez már sima SOHO router kevés lesz.
Mi az a vas ami 20 AP-t "könnyen" elkezel?
Egy szállodába lenne telepítve.Előre is köszi a választ!
-
Magnat
veterán
Üdv,
egy RB750Gr3-at próbálgatok egyelőre tesztkörnyezetben, de képtelen vagyok belőle netet csiholni (illetve elérni a lan oldalról a wan oldali eszközöket)... mivel még csak tesztelem, a meglévő router mögé tettem így:
Digi Pppoe -> Tp Link 3600 (192.168.1.1) -> (192.168.1.199 dhcp kliens) Kistyúk NATolva (192.168.90.1)
Végignéztem a DBob-féle leírást és először default konfiggal talán 6.40-es rendszerrel működött is szépen, de magam akartam mindent végigjátszani, plusz frissítettem is a rendszert 6.41.2-re, aztán valamitől lett egy crash és nem értem el az eszközt (valszeg én bénáztam vmit és nem is safe módban voltam plusz akkor L2-n még nem értem el egyáltalán, utána olvastam vhol, h a Virtualbox adaptert le kell tiltani, így már ok), lényeg, h reset gombbal kinyomtam és nulláról az új rendszerrel elkezdtem belőni. Annyi ugye a változás, h nincs már master-slave port, így bridgelve van a lan2, 3, 4, 5 és persze külön az 1es port a wan.
Többször végigjátszottam már mindent úgy, h reseteltem az eszközt, ő maga kilát a netre, névfeloldás a klienseken is van, de ha akár egy internetes címet, akár a 192.168.1.x tartományból pingetek bármit, akkor Destination host unreachable üzenetet kapok.
A kliensen a DG természetesen a Mikrotik lan címe, a tűzfal szabályok:
Chain: forward In. interface: LAN Bridge Action: accept
Chain: srcnat Out interface: eth1 WAN Action: masquradeMit csinálok rosszul?
Szerk.: Annyit adalék még a dologhoz, h mind a két szabályt logolom és csak a másodikat látom feltűnni a logban, de az is csak a fő routert bizgeti 53-as porton, tehát DNS ügyben ... de pl egy ip címre történő ping esetében egyáltalán nem logolódik egyik szabály sem.
-
rolko
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy 2011 ő csinál mindent (vpn, tuzfal, stb) pppoe -n keresztül csatlakozik egy 10/0.5 adsl -hez.
Távoli asztalhoz, kamerákhoz nagyon kevés ez a feltöltés, volt egy SXT LTE-m és egy korlátlan Telenor kártyám gondoltam munkára fogom. Sajnos ugye az SXT nem tud passthrough/bridge módot, így most az SXT csinál mindent, de megszeretném hagyni az adsl-t failovernek.
Hogy lehetne értelmesen megcsinálni, hogy továbbra is a 2011 gondolkodjon és a backup az adsl legyen.
Vagy veszett fejsze és vegyek egy WAP LTE-t ami tud passthroughot? -
Lemértem 750Gr3-at Gigabites Digi PPOE-vel fastrackel a netet és hozza az elvárt értéket.

Szóval akinek nem kell portnyitás annak elég a 750gr3 is digire. -
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
lazee15
üzenetére
Ezt az IP/FIREWALL/NAT részben kell kiadni, azaz a fenti két sor előtt a
/ip firewall natparanccsal 'ide kell lépni":
/ip firewall natadd action=dst-nat chain=dstnat comment="Transmission WEB" dst-address=!192.168.1.1 dst-address-type=local dst-port=8181 protocol=tcp to-addresses=192.168.1.101 to-ports=8181add action=masquerade chain=srcnat dst-address=192.168.1.101 dst-port=8181 out-interface=bridge-local protocol=tcp src-address=192.168.1.0/24 -
Ablakos
addikt
Capsman-be fogott cap-nek hol lehet állítani a country tulajdonságait? A hibajelenség, hogy auto-ra állítom a frekvencia választást, de némelyik kliens így nem kapcsolódik. Ha egy közepes (2.4 GHz) csatornát jelölök ki, akkor mindegyik működik?
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok abban segíteni hogy egy mikrotik routerben hogyan tudnám azt megoldani hogy egy belső lanon lehessen gépnév alapján elérni egy static ip-vel beállított masinát?az ip/dns/staticnál ha felveszem a gépnevet és a hozzá tartozó ip-t attól még nem lesz elérhető gépnév alapján
Köszönöm. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
lazee15
üzenetére
Szerintem ez egyértelműbb, mint a sok screenshot. Ezeket kell beírni a terminál ablakba, értelemszerűen módosítva a IP címeket és portokat.
add action=dst-nat chain=dstnat comment="Transmission WEB" dst-address=!192.168.1.1 dst-address-type=local dst-port=8181 protocol=tcp to-addresses=192.168.1.101 to-ports=8181
add action=masquerade chain=srcnat dst-address=192.168.1.101 dst-port=8181 out-interface=bridge-local protocol=tcp src-address=192.168.1.0/24Nálam az otthoni LAN hálózat a 192.168.1.0/24, a router IP címe 192.168.1.1, a gép, amin a transmission fut: 192.168.1.101 és a transmission portja 8181. Ezek alapján már meg tudod csinálni a tiédet. Persze más megoldás is lehet, ez csak egy opció.
-
flexes922
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Sokadik reset segített.

Valószínűleg rosszul csináltam...
-
tibi77
csendes tag
válasz
flexes922
üzenetére
Szintén konfigolási hibába estem pár hete ugyanezzel a típussal. A resetet nekem sem csinálta meg megfelelően, mert nem jött vissza az IP cím. Melyik portról akarod konfigolni? A 951-es nem szereti a konfigot az 1-es ether portról (meg még pár másik sem). Másik ether portról mac címmel már be tudtam jelentkezni.
-
bacus
őstag
válasz
flexes922
üzenetére
Másik gépről?
A resetet nem hiszem, hogy jól csinálod, be kellene töltődnie a default confignak, azaz az ip címnek vissza kell álljon 192.168.88.1 címre.
Egyébként egy régi fórumon, ami ráadásnak wine alóli winboxra vonatkozik:
In order for mac-winbox to work properly, you must have an IP address, subnet mask, AND default gateway configured on the interface connecting to the MikroTik.
De el tudom képzelni, hogy ugyanez a probléma előfordul windows alól is.
-
Bile Demon
őstag
A 6.41 frissítés óta az összes MikroTik eszközömet csak IPv4 only módban látja a WinBox. Előtte ott volt az IPv6 link lokál címe is az eszközöknek, tehát egy IPv4 és egy IPv6 címen is mutatta a Winbox a "Neighbors" listában.
Van lehetőség (a downgraden kívül) valahogy újra engedélyezni az IPv6 felderítést, vagy együtt kell élni a jelenséggel?
Egyébként a downgrade járható megoldás lenne? Gondolok itt arra, hogy a nemcsak a ROS verziója nőtt, hanem a firmware is frissítve lett, lehet azt downgradelni? -
bacus
őstag
válasz
flexes922
üzenetére
Először is ezt olvasd el párszor, de legalább az első négy sort.
Esetleg kívülről a wan interface felől nincs hozzáférésed? A mac addresses kapcsolódás néha elég instabil, és a win is szereti tiltogatni, meg megszakad. Ilyenkor érdemes lehet a laptopot közvetlenül rádugni a portra és letiltott tűzfal mellett próbálgatni.
Ha pedig semmi nem megy, akkor keress rá, hogyan kell resetelni a routert.
-
flexes922
csendes tag
Sziasztok!
Van egy RB951G-2HnD routerem és az a problémám, hogy elkezdtem a beállítani és kitöröltem az interface fül alól a Bridge-t. Utána kidobott a winbox. Megpróbáltam leresetelni, de hiába. Winbox látja a MAC címet, de IP-t nem ír hozzá és nem is tudok rácsatlakozni. "ERROR: could not connect to MACcím"
Próbáltam a netinstall-al hátha újra tudom telepíteni, de az nem vette észre az eszközt. Utánaolvastam, hogy kell csinálni, de hiába.
Remélem vki tud nekem segíteni.

Üdv,
Viktor -
almi
senior tag
Sziasztok!
Van 2 mikrotik routerem site to site VPN-el összekötve. A távoli router 2-es interface-e össze van kötve egy Supermicro szerverrel, amin ESXi van. Jelenleg egyetlen egy subnet van, amiből minden routerre kötött eszköz IP-t kap, a host és a rajta lévő VM-ek is.
Az ESXi-n szeretnék létrehozni több portgroupot és a különböző portgroupokban lévő vm-ek külön subnetből kapnának IP-t. Na most ehhez ugye VLAN-okra van szükségem.
A kérdésem az az, hogy ha most csak simán az ether-2-n van egy 10.120.10.0/24-es subnet azt bele tudom-e úgy tenni egy VLAN-ba, hogy nem változik semmi, csak éppen benne lesz egy management VLAN-ban?
-
tami_
csendes tag
válasz
bakonyip95
üzenetére
- sajnos a 6.41-es verziora frissitesnel en is igy jartam, probaltam minden fele megoldast (nagy reset, mentes visszatolt), hogy ne kelljen mindent ujra-beallitani de nem ment, legjobb eredmeny az volt hogy 2.4-en kommunikalt, 5GHz-en semmi.
- a megoldas az lett, hogy a cpas-man-el kapcsolatos összes beallitast toroltem, es ujra-konfigoltam mindent nullarol, igy visszaallt a rend. -
bakonyip95
tag
Sziasztok!
Segítséget szereték kérni. Van egy router, ami capsmanként üzemel és van pár cap. Tegnap lefrisítettem a firmware-t az összes eszközön és a mai reggelre a 8db cap-ből csak kettő tudod csatlakozni a capsman-hez, a többi nem.
Kitöröltem a cert-et, újra engedélyeztem mindent, de nem jó.
Ami müködött, annál kivettem a pipát az enable-ről, majd vissza és most már az sem jó.
Capsman-en is töröltem a certeket, cap-ken is, de egyik sem tud csatlakozni hozzá.
Miért lehet ez? Mit tudok csinálni? -
Adamo_sx
aktív tag
A 100-zal kezdődő IP címen lenne a router? Ha igen, akkor ez egy carrier grade IP cím, ami nagyjából azt jelenti, hogy NAT-olt ezért nem éred el kívülről.
Ha a Digi a szolgáltatód, akkor jelezd nekik, hogy publikus IP címre van szükséged és visszaállítják. -
Sziasztok,
OpenVPN kapcsolatot csináltam itthon, viszton a csatlakozásnál ezt írja a ki a vpn kliens, ha távolról csatlakoznék rá:
TCP: connect to [AF_INET]100.66.135.110:1194 failed: Unknown error
Viszont ha itthonról próbálok rácsatlakozni akkor egyből megy a rendszer.
Mi lehet a gond?
-
Olyan WiFi hálózathoz szeretnék Mikivel csatlakozni, ahol az Internet eléréshez WebAuthentication is kell.
Ez megoldható valahogyan? -
Sir John
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Előbb átkonfoltam a 2. portra, mert lusta voltam elővenni a létrát.
Aztán rájöttem, hogy hiba volt, mert így is kell a létra, hogy átdugjam a wan kábelt a 2. portba.
Persze ez nem hozott megoldást, hanem a KÁBLECSERE igen!!!
Szóval a POE port használható! Visszaraktam az eredeti konfigot és az új kábellel megy gigán!
Uraim! Nagyon köszönöm!

-
Sir John
tag
Sziasztok!
Van a T- szolgáltatótól egy SagemCom routerem, e mögött ül a DMZ-n egy Hap AC (962UiGS-5HacT2HnT)
A problémám az, hogy CSAK 100M-FULL beállítással megy stabilan a WAN a Mikrotik-en!Ugye alapból 10-100-1000 half és full is engedélyezett és autoneg. alapján dönti el, hogy mi legyen a port sebessége. Ilyenkor alapból 1000-Full -al csatlakozik. de pár másodpercenként eldobja a linket, majd pár másodperc múlva ismét csatlakozik!

Ha átrakom fixen 100-full-ra, akkor tökéletesen megy, nem dobálja el a linket.
Sajnos ez nem lehet megoldás, mert a net sebessége jóval 100 fölött lenne, így nem tudom kihasználni az előfizetett sávszélt.Van valakinek építő ötlete?
Előre is köszi!

-
quby
őstag
Sziasztok!
Gyors keresgélés után hirtelen nem találtam erre vonatkozó leírást. Van a mikin olyan mint a cisco esetén a
spanningtree-portfastfunkció? Azaz a porton ahol beállítom nem vár spanning tree-re, hanem rögtön forward modba kerül a port. Van egy kliensem ami indulás után tök késön kap csak címet a mikitol, és várni kell vagy 20 sec-et (pl készenlétböl visszatérés után) amíg kommunikálni tud. Van itt ilyen funkció vagy kliens oldalon kezdjek keresgélni..... -
tibi77
csendes tag
Sziasztok,
szétválasztottam a 2011-es routeren a vezetékes hálózatot és a wifi hálózatot két alhálózatra, és mindkettő masquerade szabállyal eléri a netet, egyéb NAT szabály nincs beállítva. Az egyik vezetékes gépről próbálom a WIFI hálózati nyomtatót elérni, de nem megy, csak a ping-re válaszol. Tűzfal szabályokhoz felvettem, hogy engedjen minden wlan<->lan forgalmat, a ping csomag áthaladtát jelzi is a nyomtató felé, a windows IP alapú nyomtató installálásánál is jelzi a nyomtató felé menő forgalmat, de nem jön vissza semmi. Milyen szabályt kellene beállítanom?
Köszönöm! -
bacus
őstag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
két szabály kell szerintem, egy a redirect, a másik meg visszafele. Gondolom bejön a kérés, megy a redirect, majd a router úgy válaszol, mintha az eredeti kérés a normál porton jött volna, innentől meg kell a kinyitott tűzfal...
ha belül lenne egy szerver a 80 as porton, ott a router tudja, hogy visszafele is kell csináljon valamit, de itt szerintem nem...
lehet kell még egy redirect az output chainbe is.
-
Egy kicsit felemás eredmény kaptam. Első körben a WinBox-ot próbáltam ki. Alapból ez a Tcp-8291-et használja. Dst-Nat Redirect To 18291. Igen ám, de végeredményben ilyenkor is a Tcp-8291-re csatlakozom, azaz engedélyeznem kell a tűzfalban a Input-Chain-ben a Tcp-8291.
Így már enged csatlakozni :-) Csakhát így meg futottam egy jó nagy kört :-)) -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
lazee15
üzenetére
A dstnat a prerouting chain-ban van (lásd packet-flow), ahol értelemszerűen nem lehet a kimenő interfészt feltételként használni. Ezt írja ugye az üzenet is. Szóval az out interface-t ne töltsd ki.
Nálam így megy a transmission, ez egyben hairpin is:2 ;;; Transmission WEB
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.101 to-ports=8181 protocol=tcp dst-address=!192.168.1.1 dst-address-type=local dst-port=8181 log=no log-prefix=""
3 chain=srcnat action=masquerade protocol=tcp src-address=192.168.1.0/24 dst-address=192.168.1.101 out-interface=bridge-local dst-port=8181 log=no log-prefix="" -
hajbal
újonc
válasz
lazee15
üzenetére
Szia !
IP->Firewall->NAT
Chain: dstnat
Protocol: tcp vagy udp ezt te tudod
Port 9091
In interface: WAN interface
Out interface: LAN interface
Action fül alatt:
Action: dst-nat
To Address a raspberry címe
To Ports 9091A General alatt megadhatod a src addresst is ha egy bizonyos fix IP-ről jön majd a kérés.
Remélem tudtam segíteni. Ha esetleg valaki hozzátenne valamit akkor javítson ki.
-
lazee15
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi hálózati térkép szerint Szeretnék pár dolgot kérdezni:

A 4-es porton Statikus IP címet osztok ki, ezen a porton egy raspberry amin transmission szerver fut 9091-es porton!
A lényeg hogy milyen port forward szabályt kell létrehoznom hogy kívülről is elérjem.
U.I: A dyndns szolgáltatás belőve a routernek a webkonfigurációs felületét kívülről elérem!
De hiába adom meg hogy ezt is engedje át nem nyílik meg távolról lokális hálózaton működik!
Kérem aki jobban ért hozzá mint én segítsen próbálkoztam ezzel a hairpin nat-al is de nem nagyon akar összejönni! -
Azt hogyan tudom megadni, hogy a PPTP Server ne a 1723 TCP portot használja?
Ugyanez a kérdés lehet akár az L2TP Server esetében is, UDP 1701.
Stb-stb. -
bambano
titán
válasz
Adamo_sx
üzenetére
2011-es fórumtémákat nem sok értelme van már elolvasni, annyi minden változott a rosban.
a netflow-val az a baj, hogy a címfordítási táblázatot nem adja ki.
amit meg abban a fórumban írtak, az nettó hülyeség: azt mondja ott valaki, hogy lehetetlen, hogy komplett nat tábla legyen a routerben, mert nem férne el a ramban. ez azért marhaság, mert ha nem lenne komplett nat tábla a routerben, nem tudna natolni.de mindjárt előkapok egy üres routert és megtesztelem, hogy a teljes conntrack tábla kijön-e belőle vagy csak csonkítva.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Hát sajnos ehhez már nincs lövésem. Van egy fórumtéma, ahol hasonló a kérdés, de további problémák is felmerülnek: NAT connection table print to file
-
bambano
titán
válasz
Adamo_sx
üzenetére
nem teljesen.
miután rendszeresen szükségem lenne a conntrack tábla tartalmára, így a kézi buherálás nem működik.viszont az egy érdekes lehetőség, hogy lehet neki fájlnevet megadni... ha a fájlnévbe tudnék dátumot kódolni, majd ki tudnám szedni a routerből, az nagy dobás lenne...
-
bacus
őstag
Köszönöm a hozzászólásaitokat, a hóhért nem sikerült felakasztaniuk.
Az 5GHz-es AC-s capsmanos (mind külön frekin) odavert, amelyik eszközt oda regisztrálták az egyrészt gyors és stabil lett, másrészt nem a telített 2,4Ghz-es sávot zavargálja tovább.
A 2,4-es capsmanban végül 1,6,11 csatornák szétrakása, segített 3 db egymástól távol lévő cap maradt az egyébként elvileg legkevésbé terhelt (ennél a cégnél speciel az 1-es) csatornán, a másik két freki ugyan terheltebb, de legalább egymást nem zavarják az eszközök, illetve más SSID, nem akar állandóan váltogatni.
A 2,4 és 5 gigás wifi SSID-je más lett, egyelőre még nyitott, hogy a váltogatás így is teljesen szakadásmentes és stabil e. (Zwod igérte, hogy megnézi és közzéteszi talán
, de ha nekem lesz időm én is ki fogom próbálni)Revideálni kell ezek szerint az eddigi álláspontomat, megfelelően sok eszköznél az AP legyenek külön frekin capsmannál is. És hogy mit jelent a megfelelően sok ?!, azt meghagyom ismeretlen változónak..

-
bambano
titán
nem tudom, kérdeztem-e már, de a conntrack táblához hozzá lehet férni valami normális módszerrel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AliExpress tapasztalatok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Arc Raiders
- Villanyszerelés
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

etinstall

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ekkold