Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
bambano #3231 üzenetére
A switch egy Mikrotik CRS226-2S+RM
24 giga port + 2 SFP+ 10G de sajna még nincs hozzá NIC + DAC úgyhogy egyenlőre SMB Multichannelt szeretnék.
Ezen felül jelenleg egy layer2 bőven elegendő lenne. azaz a Router (TP-LINK osztana DHCP-t) de ami kábellel van a Mikrotikba dugva, az sima "switchként" menne, azaz nem is szeretnék NATolást, se tűzfalat (arra a jövőben egy hEX vagy hasonló)Az lenne a lényeg, hogy ami bele van dugva az lássa a routeren lévő gépeket is , de ha csak vezetékes belső hálón mozgatok adatot akkor ne legyen max 1Gb es bottleneck.
Nem szeretnék CPU-val számoltatni, arra tudom hogy ez gyenge.A gyári beállítása rotuerként kezeli de úgy nem jó.
Gondolom akkor a bridge kellene nekem ?
Nem tudom ilyenkor a swithc chippet használja e vagy a cpu-t ?Dupla szeparált lannal mit érek el ?
Mert hogy SMB Multichannel úgy nem megy az tuti.
Annak DHCP kell, egy azonos tartományon belül. Különben lesz 2x1Gb em ami nem tudom mi alapján dönt melyiket használja.
Nem tartaléknak kell, hanem hogy 2Gb el lehessen másolni a gépek között.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mire a levelek lehullanak, jön a Nothing OS 4.0
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xbox Wireless Controller - Robot White (2020) 2026.08. 25.
- iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB blue titanium kék titán független Apple ajándék tok
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 1TBSSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest