Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
Köszi mindenkinek!
Akkor inkább az Olympus felé mozdulok. Én videózni szinte soha nem szoktam, kimondottan fotózásra használnám. -
xhege
veterán
Srácok a Panasonic 25mm f1.7 obi valóban olyan rossz? Sok helyen olvasni, hallani, hogy azt nem igazán szabad megvenni, hanem az Opympus 25mm f1.8-at kell venni helyette.
-
xhege
veterán
Ma este fedeztem fel hogy a 35-100mm Panasonic lencse el csinált fotókon van egy folt.
Mikroszálas kendővel megtörölgettem, de nem változott semmi. Ezt mi okozhatja? Az obi szinte új kb kétszer használt 2024 szeptemberi vásárlás. -
xhege
veterán
Újra köszi mindenkinek. Nagyon segítőkész ez a topik.
Ezen a GX800-on külsőleg is az látszik, hogy ennyire keveset lőttek vele. Bár nyilván nem vagyok tapasztalt, de baromira újszerűnek hat az egész gép.
A Panasonic 20mm lencsére visszakanyarodva nézelődök majd persze. Közben gondolkodtam, hogy mire is kellene és felmerült, hogy arra a Olympus 25mm f1.8 is jó lehet, ha esetleg az jobban elérhető. Városnézés alatt lehet jobb a 12-32mm kit obi, mert azért rugalmasabb, mint a fix. Többnyire nappal normál fényviszonyok között nézek várost, vagy túrázok. Amire a fix kellene az a ritkább esti fotók, illetve beltéri rosszabb fényviszonyok közötti rendezvények közben.
A fent említett Olympus 25mm milyen obinak számít? -
xhege
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
Köszi! Én eddig még nem láttam használt 20-as panát, de figyelek. Kereső hirdetést viszont többet is láttam.
Az EVF igazából napfényben lenne nagyon hasznos, mikor nehezen látható az LCD kijelző, de köszi az infót erről is.
lugosi: engem a videót ad hidegen hagy, ha egy évben egyszer kell, arra elég az iPhone. Szóval nekem kimondottan fotózásra kellene. Ilyen városnézős, kirándulós fő lencsének, illetve beltérben mondjuk családi összejövetelek esetén. -
xhege
veterán
válasz
Jahno
üzenetére
Komoly kis gyűjtemény.
Még egy kérdést feltennék. Nem feltétlenül csak neked, hanem bárkinek. Mennyire számít egy használt gép esetén az expó szám, hogy mennyi képet lőttek vele? Mi számít soknak? Nekem ebben a kis GX800-ban, amit vettem alig van kattintás (1500 alatt). -
xhege
veterán
Köszi a sok eszmefuttatást a 20mm f1.7 obi kapcsán. Látom megoszlanak a vélemények. Igyekszem majd szerezni egyet (úgy tűnik ebben azért lesz kihívás), aztán meglátom, hogy nekem hogyan tetszik.
Időközben elgondolkodtam egy másik váz beszerzésén is. Az EVF hiánya a GX800 esetén nagyon fájó pont nekem. Merre lehet érdemes nézelődni, ha szeretnek EVF-et, de jó lenne, ha a mostanihoz képest a méret nem nőne drasztikusan? A GX80 tűnik most jó megoldásnak, de biztos van sok más jó alternatíva is. -
xhege
veterán
Köszi mindenkinek a sok javaslatot!
Amit meglett ma az egy Olympus 45mm F1.8. Beszereztem egy Panasonic 35-100mm-t is (ez csak az ára miatt, mert iszonyúan olcsón jutottam hozzá, ráadásul szinte új), amivel ki tudja lehet még barátok leszünk. Ha mégsem jön be akkor keresek másik zoom obit. MOst megnézegettem, hogy prime obinak melyik lenne a legjobb, de nekem egyelőre a 20mm tetszik leginkább. A 17 vagy 18mm túl széles, míg a 25mm már szűknek tűnik. A Panasonic 20mm f1.7-re sokan panaszkodnak, hogy nagyon lassú az AF, és ha mozgó célpont van, akkor simán le lehet maradni róla. Ez valóban így van, vagy inkább költői túlzás? -
xhege
veterán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Az Oly 45 már ma délután meg is lesz, és árban nem volt vészes szerencsére. Ez a 20mm lesz kihívás ezek szerint, pedig terveim szerint ez lenne a fő obi a gépen. Mindenhol jókat olvastam róla, illetve szinte mindenhol, mert volt aki nem szereti: [link]
-
xhege
veterán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Igen azt hiszem, hogy a megoldás jelenleg a kit obi 12-32mm, most találtam fillérekért egy Pana 35-10mm-t, azt megveszem, max ha nem tetszik akkor eladom és veszek másik zoom lencsét. Ehhez jön egy Olympus 45mm f1.8, és szeretnék egy Pana 20mm f1.7-et de azt nem igazán találok sehol használtban.
Esetleg vannak valami tuti használt obis oldalak, piacok?Mercutio_: Köszi neked is. Most a 35-100 jön, mert annyiért nem lehetett nem megvenni, de az Olympus portrézáshoz mindenképpen érkezik majd.

-
xhege
veterán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Olyan nagy méretbeli különbséget nem látok a Pana 14-40 és a 45-15 között, de lehet rosszul gondolom.
yle-greg: Igen nekem is nagyon tetszik ez a 14-40 mm, de nyilván azért kérdezek ennyit, mert nincs semmi tapasztalatom.
-
xhege
veterán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Köszönöm! A Panasonic Lumix G Vario 14-140 mm F/3.5-5.6 Power OIS objektívről mi a vélemény? Mondjuk ez sem egy gyors lencse...
Az Oly 45f1.8 használtan ahogy látom nagyjából a fele ár, mint a Panasonic 42,5 f1.7., mondjuk ez utóbbiban van OIS. -
xhege
veterán
-
xhege
veterán
Sziasztok!
Hosszú évek telefonos fotózgatása után (világ pénzét elköltöttem a csúcs mobilokra
) végre eljutottam oda, hogy lett egy micro 4/3-os Panasonic GX800-am. Tudom régi vas, de a pici méret nekem fontos volt, mert utazások során ez prioritás nálam. Van hozzá egy Panasonic 12-32mm kit obim, és most van beszerzés alatt egy Olympus 40-150mm f4-5.6 és egy Olympus 45mm f1.8 objektív. Tervben van még egy Panasonic 20mm f1.7 is. Ezekkel szerintem lefedek mindent, ami nekem egyelőre fontos lehet.
Lenne pár láma kérdésem, mert full kezdő vagyok a témában. Létezhet az ehhez a géphez való akksikhoz külső töltő vagy ezeket csak a kamerán keresztül tudom tölteni? Van valami trükk, hogy napfényben jobban láthatóvá tegyük a kijelzőt (nincs EVF
) ? Van valami tuti táska, ami minél kisebb, de a gép belefér és a 2-3 obi is? Vannak esetleg tuti third party obik, amikről jó ha tud az ember?
Minden segítséget köszönettel veszek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Robotporszívók
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Akkor inkább az Olympus felé mozdulok. Én videózni szinte soha nem szoktam, kimondottan fotózásra használnám.

) ? Van valami tuti táska, ami minél kisebb, de a gép belefér és a 2-3 obi is? Vannak esetleg tuti third party obik, amikről jó ha tud az ember?