-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Sziasztok!
Egy tisztességes HTPC-be keresek tápot, de amikre hírtelen gondoltam, azok teljesen eltűntek a boltokból. (Enermax Modu82+ 425W, éscorsair HX450)
Ami fontos, hogy 400W körül legyen, moduláris kábelekkel, és v.mi modern fejlesztés. Tudnátok v.mi jót javasolni?
Köszi!
-
ImI87
őstag
Hello!
Tápot kéne vennem, és a következő jelöltek vannak, amik beleférnek a keretbe:
Corsair AX750 (43K)
Corsair AX850 (49K)
Enermax MODU87+ 700W (51K)Egy Corsair HX850-et cserélnék le, amit gariban kicseréltek egy vadi újra, és most emiatt jó áron tudnám eladni. Meg voltam vele elégedve, csak most az előbb említett okból, meg az újdonság varázsa miatt váltanék. Melyiket ajánljátok a fenti 3 közül?
Mindegyik vadi új fejlesztés, 80+ Gold, és rengeteg csati van rajtuk. Tesztekben mindegyikról jókat írtak, de érdekelne az itteni szakértők véleménye is. A Corsair AX-ekben nem tetszik, hogy kb 20% terhelésig nem megy a ventije, ami néhány órás netezgetés alatt szerintem nem túl előnyös. A MODU87+ szimpatikus, de jóval drágább, és irritál az arany+piros színkombináció. A belsejét meg a valódi lényeges tulajdonságokat tekintve melyik lenne a jobb választás?
(Holnapig kéne döntenem...........)
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Köszi a tanácsokat neked is, meg 14adam-nak is!
Kezdek a Corsair felé hajlani, elolvastam a Hardware Secrets-es tesztet is róla, és tényleg minden szempontból dicsérik.(Kisebb tápot nem annyira szeretnék. Amikor a HX850-et vettem, akkor az i7 mellett volt 2db 4890 VGA, amit utána cseréltem 1db 5870-re. A mai fejemmel elég lenne pl egyHX650, de még mindig meg van az esélye egy második 6870-nek, úgyhogy emiatt is nagyobb tápokat néztem ki. Tudom, hogy itt mindig fölöslegesnek tartjátok a nagyobbakat, de én "jobban alszom", ha van a tápban bőven tartalék, és/vagy nagyobb tuning, meg játék alatt sem kell nagy terhelésen izzadnia.)
-
ImI87
őstag
Igen úgy néz ki jó lesz a Corsair AX. A teszt a 850-esről szólt, a 750-es teljesen ugyanaz, ugyanolyan jól teszi a dolgát? (persze kevesebb csati, meg némileg kisebb teljesítmény)
Fanless tápot biztosan nem akarok, fölöslegesen nem akarom fűteni a ház belsejét. Hiába ajól szellőző ház, de sajna gépem az asztal alatt van, mellette a radiátor, és így kicsit rosszabb a helyzet, mintha normális helyen lenne a gépház. Az a minimális zaj, amit a jobb tápok kiadnak, egyáltalán nem zavar, úgyis elnyomja a VGA.......
Logikusnak tűnik amit mondasz, de akkor had kérdezzem meg, hogy mégis mi alapján számolják a fogyasztást? Az adatlapomon teljesen naprakészen van írv a konfig, teljes terhelésen a 4 gigára ránott és megfeszelt i7 proci megeszik 160-170W-ot, a VGA kb 250W-ot, és még van 5-6 venti, 3 vinyó + a többi apróság. Akkor mondjuk a legdúrvább játék alatt mekkora teljesítmény kell a gépnek? Szerintem ez alapból több, mint 400W, vagy tévedek? Ezalapján én legalább egy 600W-os táp kell nekem, hogy legyen bőven tartalék, és ne erőlködjön szegény. Ezen kívül sokat nyüstölöm a procit is, és oda meg kell az erős táp, nemis az összteljesítmény miatt, hanem hogy bírja az erős igénybevételt a proci ágán is.
De ha már itt tartunk, a HX650-ről mi a véleményetek?
Amúgy tényleg elírtam, 2db 5870-esre gondoltam, vagyha majd az új 6-os széria nagyon ütős lesz, akkor abból valamelyik(ek), de ez még a jövő..........
puru:
Hát nem tudom pontosan mi baja lett, az nem derült ki. Egyszer csak sekép se hang, és végül a táp volt a ludas. Sajnálom, mert nagyon jó kis táp volt, előtte másfél évig ment a gépemben egy HX620, és a mai napig is megy egy haverom gépében hibátlanul. Ez a HX850 egy éves volt, sajna ez történt........
Láttam, hogy a gyártó 7 év garival hírdeti, de én eredetileg is 5 év garival kaptam a boltban, és kicserélés után is ennyit adtak rá. Igazából az, hogy 5 év vagy 7év egyáltalán nem lényeges, hol lesznek a mai cuccok 5 év múlva? Szerintem rég a szeméttelepen, és nem feltétlenül azért, mert tönkremennének, hanem mert addigra 1000 új szabvány lesz, új csatlakozók, új előírások, stb.....[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Hello!
Csinálok most egy kis gépet, Intel H55 chipset, Core i3 540 proci, integrált VGA (egyenlőre !), 2 vinyó, stb......... ehhez kéne egy kicsi táp, ami megbízható, nem kell semmi extra, 10K körül kéne lennie. Légyszi ajánljatok pár típust, ami beszerezhető! Jó lenne olyan, amin van legalább 1db 6pin PCI-E tápcsati, hogy egy közepes VGA-t bele lehessen rakni később!
Néztem 400W körüli FSP, Chieftec típusokat, de olyan sok van belőlük, hogy nem tudok kiigazodni. Corsair CX-430 az mennyire jó? Itt a fórumban még nem hallottam róla semmi biztosat.....
Köszi!
ImI
-
ImI87
őstag
A Chieftec CTG széria ugye már 80+-os?
Mi a különbség a CTG és a GPS széria között?Ez a Saga II még szép is.
Végülis melyiket válasszam? Ha más nem akkor dönthet az is, hogy melyiken milyenek a kábelek, és hogy van-e belőle elég sok........
Ja, és ezek nem túl hangosak, ugye? Tudják azt, hogy a teljesítmény függvényében állítják a venti fordulatszámát?
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Hello!
i5-2500K proci, 8 giga ram, HD6950 vga, 2 vinyó, +apróságok
Ehhez a konfighoz keresnék viszonylag jófajta, moduláris tápot. Gondolm 500W körül elég lenne. Legyen halk, de nem kell néma, és megfelelő hosszú kábelei legyenek, ATX midi házba kéne.
Olyan 20-25K-t szánnék rá, ha nagyon indokolt akkor elmehetünk 30-ig, de inkább ne. Nem ismerem a mostani piacot, mik az ajánlott tápok mostanában ?
Én ilyesmiket néztem ki, de fogalmam sincs róluk, milyen beles, ajánlott-e, stb...
FSP Aurum Gold 550W - 29K
Corsair Enthusiast Series Modular TX550M - 26KVannak ennél olcsóbbak, amik hasonlóan jók, és itthon beszerezhetők ?
Előre is köszi!
ImI
-
ImI87
őstag
válasz Krissz5435 #25952 üzenetére
Köszi !
Egy kis proci tuning biztos lesz, de már nem olyan hardcore szinten, mint régen.
Kaphatok még 1-2 alternatívát ebben a huszonezres kategóriában?
Meg még pár ember véleményét meghallgatnám. -
ImI87
őstag
Végülis az FSP Aurum 550 és a Corsair TX550M jó tápok, érdemes ezek közül venni ?
Végülis most mi a jobb, az ha a 12V-os ág egybe van (pl Corsair) , vagy ha szét van szedve 3 részre (pl FSP) ?
-
ImI87
őstag
A Corsair TX650M jó tápnak számít?
Látom már nem igazán kapható........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest