-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xmad
őstag
válasz A_ScHuLcZ #1871 üzenetére
elég lenne szerintem egy Corsair CX400 is. vagy CX 430
de én pont szarul jártam vele mert nekem 2 hónap után zizegett mint az állat, nyugodt szivvel nemtudom ajánlani.
viszont itt a srácok ajánlására vettem egy Chieftec CTG-500 -at.. és nagyon jó, halk meg minden. van rajta 2 vga csati is ami neked pont jól jönne
-
vzsryl
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #2033 üzenetére
A géped max. fogyasztása 300W körül alakulhat.
Legjobban ezt ajánlom: Seasonic M12II Bronze 520W
De még nagyon jó a Be Quiet Straight Power E7-480W CM is. Vagy, amit rengeteg helyen kapni, a Corsair HX650, viszont ez feleslegesen erős, és nem lenne ideális mértékben terhelve a gépedtől.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dyno
veterán
válasz A_ScHuLcZ #2058 üzenetére
Viszont a 480 meg az 520 nem kevés hozzá?? Tudom hogy azt írtad kb 300-at ehet a gépem, de akkor minek gyártanak ekkora tápokat, ha egy ilyen konfig is csak ennyit eszik? ...
Akik SLi-znek meg CF-znek sokat kajáló kártyákkal azoknak kell nagyobb táp, a tiedhez még sokak is lesznek ezek.
Cserélni fogják a tápodat, ha ott is tesztelésnél hasonlót fog produkálni.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #2058 üzenetére
Nem hasraütésszerűen ajánlottam tápot.
Az általad felsorolt 3 márka közül egyik sem gyárt tápot, csak címkézi más, általában minőségi gyártó tápjait. A Chieftec nagy részt Delta, Sirtec és CWT beleket címkéz. A Corsair legjobb tápjai mind Seasonic belesek, de még címkéznek CWT-t és Flextronicsot is. A CM pedig Enhance (pl Silent Pro), Acbel Polytech és Seventeam (ez gagyi) beleket használnak.
A legjobb tápgyártó márkák: Enermax, Seasonic, CWT, Enhance, FSP, Sirtec, Delta, Acbel stb... Ezek közül is az Enermax és a Seasonic minősége kiemelkedő, de az utóbbit kis hazánkban elég nehéz beszerezni.
A Be Quiet tápok mind FSP által legyártott, de a BQ mérnökei által tervezett elektronikát használják, ami kiváló párosítás, mint ahogy az sok tesztben is látszódik, és a tapasztalatok is ezt bizonyítják.
Bőven elég a 480-as és 520-as táp számodra, a 300W-ot sem találomra írtam. Nézz utána a fogyasztásoknak, és mindig figyelj arra, hogy a táp hatásfokával is számolni kell. A nagy teljesítményű tápokat egyrészt azért gyártják, mint amit Dyno kolléga írt, de leginkább azért, mert a nagy számok mindig rendkívül jó marketing elemek. Egyszerűen nincs jogosultsága ennek a sok nagy teljesítményű tápnak, de rengeteg ember megveszi, mert azt hiszi, hogy szüksége van rá, pedig a valóság nagyon nem így van. Pl Te is azt hitted, de mivel tudatos vásárló vagy, ezért tájékozódtál, és most már tudod, hogy mi a helyzet.Szerk.: A ventilátoros, halkságos dologra ki se tértem. Szóval.
A ventilátor mérete nem sokat számít. A legfontosabb, hogy a táp hatásfoka magas legyen, és emiatt a ventilátor fordulatának szabályzása úgy történjen, hogy ne süvítsen túlzottan, tehát kevés hőt kelljen eldiszipáljon. Az általam említett két magas hatásfokú, 80+ Bronze-ot kiérdemlő példányok és a ventilátor fajtájuk is megfelelő, tehát a hangjuk is jó, vagyis halkak. A Silent Pro-nál halkabbak, legalábbis nem hangosabbak. Ezen a szinten már nehéz különbséget tenni.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #27568 üzenetére
Sziasztok!
Tönkrement bnőm gépében a táp, érdeklődni szeretnék, hogy egy 300-as codegány átmenetileg elbírja-e ezt a konfigot? Olyanom van most itthon tartalékba, eddig egy Chieftec 420 vitte a cuccot. Bebootolni bebootolt..
Konfig:
ASUS P5K SE
C2D E8200
3x1GB DDR2
ATI HD4850 512MB
1 HDD + 1 DVDMásodik kérdés, hogy játékot is elindíthat-e, ha a 300-ast teszem be neki? Még egyszer mondom, csak átmeneti megoldás fizuig, minimum egy minőségi 400-ast szeretnék tenni bele, mert a 300 véleményem szerint kevés, pláne, hogy nem egy márkás tápról van szó.
Egyébként ha kevés játékhoz, mégis elindítja, akkor mi történhet?
(1. hsz-ből nem tudtam megválaszolni magamnak a kérdést)
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
pcsabat
őstag
válasz A_ScHuLcZ #40550 üzenetére
nem volt hibás. Nem csak egy HEXA 500-t volt lehetőségem meghallgatni. Összesen 3 db-al találkoztam. Mindnek hangos volt a ventije alapjáraton is, ez nem a zörgést jelentette, mint amit láttunk számos videón már. A bennük lévő YL venti - ami egyébként a raider-ben is van - sajnos nem a legjobb.
Lehet, hogy csak én vagyok halkabb táphoz szokva és velem van a baj, de haverom is két hét után ventit cserélt benne, mert zavarta a HEXA hangja. Nálam úgy volt a leghangosabb pontja a gépnek, hogy mellette még van a gépben 8 db venti (12 és 14 centisek). Az XFX-nek hangját sem hallani a Hexa után.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz A_ScHuLcZ #112225 üzenetére
Szia!
Gépednek elég egy 500W táp a későbbiekre is. Mivel nem tervezel SLI/CF rendszert, tuningot, és gondolom nem Vega lesz majd a videokártya, akkor az 500-550W mindenre elég. Sajnos a Seasonic Focus 550W ára felment, így mondjuk 24k alatt ezek az ajánlottak a feltételek, minőség, csend figyelembevételével:
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM Silver, félmoduláris, nagyon halk! 3 év gari
SEASONIC M12 II Evo 520W, Bronze, félmoduláris, 5 év gari (bolttól függő!)
CORSAIR CX Series CX550M 550W, Bronze, félmoduláris, 3 év gari
COOLERMASTER G550M, Bronze, félmoduláris, 3 év gari
CHIEFTEC CTG-550C 550W, 85+ félmoduláris, 2 év gari"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz A_ScHuLcZ #112236 üzenetére
A Focus abban jobb, hogy Gold hatásfok, telesen moduláris, bizonyos webáruházban (alza) 10 év a garancia, és új fejlesztés. Ha van keret, akkor ajánlott. Ha viszont maradsz a 24k körül, akkor meg a nagyon halk BQ Pure Power 500W CM jó választás. Vagy a fentebb linkelt Superflower, kiváló darab. Igaz, gari nincs, de ezt te döntöd el, hogy új vagy használt.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
syberia
veterán
válasz A_ScHuLcZ #112257 üzenetére
Én a kedvező ára miatt ajánlottam, a nagyobb teljesítménye miatt gyakorlatilag passzív tápként használható. Tehát ő lesz a leghalkabb, utána jön a Seasonic és BQ! Bár szerintem ezek már olyan halk tápegységek, hogy műszeres mérés nélkül nem mondod meg melyik a némább.
(#112256) syberia: Corsair TX550M 550W Gold update: Great Wall belső és a Corsair RMx szériával megegyező 135mm ventilátor. A nagyobb tesója, a Corsair TX750 kitguru tesztjén jól szerepelt.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
syberia
veterán
válasz A_ScHuLcZ #116141 üzenetére
1050Ti mellé bőven elég a 400-as BQ táp, a mostani 660Ti karid mellé bár jobban illene az 500-as változat, kétlem hogy hangossá válna játék alatt. Nekem 280X van ami jóval többet kajál, ezzel volt hangos meleg időben a 450-es tápegységem (XFX 450 Pro).
(#116140) Blodwolf: Sürgősen cserélned kéne a azt a HKC "tápegységet", mert könnyedén tönkreteheti a vadi új hdd-t, vagy bármit a gépben. Videokártya fejlesztést is javasolnék, harmatgyenge a mostani G210.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest