- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
s912
aktív tag
Sziasztok!
Milyen és mekkora tápot tudnátok ajánlani a következő konfighoz:
i5 6600K (húzva lesz, max 4,5GHz-ig), 8GB DDR4 2666, 1db 1TB HDD, 1db SSD, GTX 980 Gaming OC, 3-4 venti. Eddig Chieftec-jeim voltak, mindig megelégedtem velük.
550? 600? 650?
Előre is köszönöm
-
-
Gus-T.
tag
üdv urak.
Tápügyben szeretnék tanácsot, javaslatot kérni.
Eddig a vas, (van benne túlzás is, de a főnök jóváhagyta, cserébe kussolok 2-3 évig
)
i7-5820K (6mag ~ 140W alapon, de lesz húzva)
ASUS SABERTOOTH X99
EVGA "4995-KR" GTX980Ti 6GBEhhez tanácsoltak a 4x8GB 3000-3200Mhz ramokat... bár még nem tudom melyik lesz pontosan.
+ssd és egy 3T vinyó. ennyi.
(nem hiszem hogy a közeljövőben raknék bele mondjuk még egy vga-t...)Ehhez szeretnék egy :
- megbízható,
- halk (terhelés nélkül 0rmp-s),
- moduláris tápot. -
Gomez
aktív tag
Akkor Duliee kolléga javaslatát is figyelembe véve egy Cooler Master G650M-et néztem ki, 25.000 Ft-ért. Jó lesz ez nekem?
-
Vityahu
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tőletek segítséget kérni. Kaptam egy új házat (Zalman Z3) és átépíttettem a gépem.
Fatal1ty H97 Killer
Intel Core i5 4690
16Gb DDR3 1600Mhz
AMD 6670
3db 2Tb Hdd
1db 128Gb SSDAz előző házban egy LC-POWER 6550 v2,.2 teljesített szolgálatot, eddig nem volt vele bajom, de szeretnék egy komolyabbat ami nem arany árban van.
Teljesítményben mi az ami megfelelne, 450W elég? Vga biztos erősödni fog majd idővel, nem csúcskategóriára, valami közepesre, keveset játszom.
Ezek közül mi az ami jó lehet?
NJOY Tápegység Titan Series 500W, 12cm, 20+4, 80+ Bronze, Aktív PFC
Táp Chieftec 450W 12cm Smart 80+ GPS-450A8
Corsair 450W 12cm VS450W CP-9020096-EUelőre is köszi.
Üdv.:Vitya
-
mexel
veterán
Köszönöm a segítségeket, bár még nem tudom mit vegyek. Sajnos azt hiszem megint vagy 4-5 tápot is kell vennem tesztelésre mire meglesz a befutó.
Nem tudom miért nem lehet megérteni hogy nem veszek 500W alatti tápot, azt pedig sehol sem írtam hogy a minőségből hajlandó leszek engedni? Akkor eleve nem itt kérdeznék. A gépem folyamatosan változik, lehet hogy most elég a 350-400W is de lehet hogy holnap nem. Ráadásul mivel fontos a hang, az is számít hogy terheléskor mennyire melegszik, egy 400-as a fullon terhelt gépnél már pörgeti jobban a ventit, egy erősebb táp pedig még nem és a venti fordulat sem emelkedik. Mivel a gépem általában szinte passzív módban megy, és van amikor az mellett kell aludni így nagyon fontos hogy ne legyen semmi hangja. Nem tudom miért kell szinte mindig mindent megmagyarázni mostanában a fórumon egy egyszerű kérdés után, ami mindössze az volt, hogy jelenleg mi a best-of táp 20e környékén ami minőségi és a leghalkabb is, min 500W környékén. Ha nincs ilyen akkor kénytelen leszek drágábbat venni. Hosszú évek óta mindig volt ilyen. Én a Thermalteke-t néztem ki, de mivel kiderült hogy CWT beles így valószínűleg az nem jó. Nem tudom miért, de biztos így van ha azt mondjátok, majd utánaolvasok a cwt hibáknak ha lesz időm. Köszönöm az infókat a jó tápokról, hiszen van ajánlat, csak a hang nem eldöntött sajnosEgyébként még ezt az XFX TS-t néztem ki, erről is van jó és rossz tapasztalat is, elvileg azt írják máshol is hogy Seasonic belsős. Kérdés a hangja, és nekem éppen most szállt el egy Seasonicom.
-
zozyk
addikt
Sziasztok.
Itt leírtam a problémám,kaptam is rá választ jacint78 kollegától.
A kérdésem a következő lenne,itt a gépem:
Chieftec GPS-550AB-A <- csereérett.
Asus M5A97 Pro
AMD FX-6350 3.90Ghz@4.5Ghz
SAPPHIRE R9 280A tápot cserélném,érdemes e nagyobbat vennem,vagy elég ehhez az 550W.
Illetve ajánlott típus? -
ló úr
őstag
válasz
colossal89 #88941 üzenetére
Először is mond el milyen a táp amihez kellene a kábel
-
colossal89
tag
Ajánlanátok nekem moduláris tápegység kábel csomagot, olcsón de minőségit. Az általam épített ház kicsi de szellős és a mostani tápom (nem moduláris) ennek a helyére veszek most egy moduláris tápot viszont 55-60cm kábelek vannak hozzá. Szeretném még átláthatóbbá és szellősebbé tenni, kisebb kábelekkel. Nem kell fluoreszkálni meg világítani a kábelnek vagy esti mesét olvasni mint a Merlinben kapható 40.000Ft-os hangsúlyozom csak kábel csomag táp nélkül. Egy modern kábel csomag ami kompatibilis a moduláris tápokkal, minőségi és olcsó. Én kerestem google-ban de semmi jóra nem leltem. Jó lenne ha tudnátok opciót adni.
-
-
speeedyyy
tag
~20k-ért milyen 500-550W tápot ajánlotok?
-
MMIX
addikt
Corsair az most 32 ezer, moduláris és halk és 550w (Corsair RMx, ez CWT talán CWT CSH(G) )
XFX GS vagy G2, szintén 30 környéke. (Seasonic (GS) és SuperFlower (G2))
Tt Smart SE az CWT GPM (mint a Corsair VS) ebből van ENERMAX verzió, speciális ventivel az ENERMAX MAXPRO.
A fapados verzió a Chieftec iARENA B8
-----------------------------
(#88935) ló úr:
Az gyári Raider volt, a bq! verziója módosított, igyekeznek halkítani a gyári verziót, (nem is azonos az FSP Raiderrel, mert ezt az EGN 80+Gold-ból faragták vissza 80+Silverre) Az FSP EGN az eredeti, első FSP AURUM belsője volt. Az Aurum S, inkább egy feljavított hatásfokú Raider. (Raider az egy dobozos FSP ERN)Igazából alig van táp, amelyikről ne olvastam volna, hogy halk, vagy ugyanarról a tápról az ellenkezőjét.
Nem is nagyon szeretek foglalkozni a halk-e az xy táp kérdésekkel. -
-
mexel
veterán
Azért kérdeztem vissza, hogy megfelel nekem?
A kritériumok: extra halk és megbízható legyen. Nézegettem már egyébként, mindenhol azt mondják hogy halk, az xfx ts550-ről is, az Seasonic belsős elvileg. A Be quiet! az milyen belsős?
Az fsp-t szeretem, de amik voltak nálam nem voltak soha a leghalkabbak. Halk, de pl a seasonic-ok és corsair-ek halkabbak voltak mindig. -
MMIX
addikt
Javasoltam, hogy esetleg a be quiet! megfelelne-e? Mindenképp moduláris kell?
Ez egy FSP Raider 80+Silver, elvileg halk a gyártó adatai szerint. [link]Max. fan speed (rpm), temperature-dependent
1540dB(A) at 20% load
13.9dB(A) at 50% load
13.9dB(A) at 100% load
24.7
-------------------------------
(#88929) FroZone99:
Valami baja van a tápomnak -
mexel
veterán
Relatív hogy feljebb mentek az árak de 1-2 év alatt a teljesítmények is nőttek
Tőlem kérdezed a Be quiet!-et? Nézni néztem, de nem tudom milyen belsős és mennyire halk? Ezt inkább én kérdezem
Régebben olvastam hogy ezek elvileg halk tápok, persze mindenkinek más a halk. (Sok olyan vga volt nálam amire sokan esküdtek hogy halk, de nekem zajosnak tűnt, sok vga-t le kellett tesztelnem mire megtaláltam a leghalkabbatTápból most nincs kedvem és főleg időm tesztelgetni sajnos
)
-
MMIX
addikt
Jó, hogy visszaadják az árát, de azóta az árak följebb mentek és valószínűleg nem lesz meg az azonos szint ugyanannyi pénzből.
Ez?
Be quiet! 500W System Power S7 ez fixkábeles, modulárist nehéz lesz 20k alatt, és még extra halk is legyen. -
FroZone99
aktív tag
Sziaszok!
Sajnos nemrégiben elromlott Gigabyte 460W Superb tápegységem. A kedves fórumtársak ajánlásaiból válogatva vettem egy Super Flower 550W bronze fx tápot. Ár/érték aránya tökéletes, nem hangos és még ráadásképpen jól is néz ki, ezzel a teljes fekete festéssel és kábelezéssel. Szóval meg vagyok vele elégedve és köszönöm a segítséget!
Viszont lenne még 1 apró kérdésem. Sajnos másik topicot nem találtam még, ezért megkérdezem először, hogy leírhatnám-e ide az előző tápom meghibásodásának körülményeit, hátha valaki meg tudná mondani, hogy mi lehet a hibája. Azért érdekelne elsősorban, hogy megjavítható-e, esetleg érdemes-e javítani, mert ha nem lenne túl költséges, akkor második számú tápnak tartanám meg. Előre is köszönöm!
-
ló úr
őstag
Seasonic S12II 430W Bőven sok a gépedhez hidd el. Bővítés is belefér egy félkazán társaságában.
Én ezt venném amennyiben 20k a max limit.
Nem kell nagyobb, felesleges. Fogyasztás terén am is csökkenés van az újabb hardverek terén szóval ha nem akarsz egy Titan X-et a gépedbe akkor kb bármire eléglesz ez a táp
-
mexel
veterán
Pár éve egy 450-es corsair akármi volt, ami itt nagyon ajánlott volt, utána jött a Seasonic 520 ami fura hangot adott. A gépben van amikor 4-5 vinyó is van, + bővítés is lehet, már nem akarok 500W alatt venni. Árban nem nagyon van különbség már ha 500W alá megyek szerintem. A lényeg a minőség és hang
Az FSP 500 Hyper M és a sima Hyper ugyanaz a belső csak a moduláris részen van eltérés? Ezek mennyire halk tápok?
-
ló úr
őstag
Ahhoz egy minőségi 350W-os is elég
Minek 5-600w? Teljesen felesleges. De akkor legyen 450 és nagyon fölé lőttél úgyis. Nekem jelenleg egy fx4130,gtx560 plussz sallangok kombót visz egy Cooler Master V450. Hangtalanul, nem erőlködve. Amit írtál gépet, i5 mellett kevesebbet fogyasztana szóval nem kell nagy táp. Vegyél egy 350W-os BeQuiet-et az tuti halk és élj boldogan, vagy ha nagyon fölé akarsz biztosítani egy 450w-os Super Flowert és csókolom. Erősebb totál felesleges. Am. Seasonic-ot is kapsz már szerintem 20 körül nem túl nagypt de majd ajánlanak itt valamit. Én ezt a CM-et tudnám ajánlani ami nekem van, de sajnos már nem forgalmazzák.
Esetleg Seasonic S12II 430W. Minőségi, Seasonic tehát halk, 20 ezer alatt az általad előbb linkelt boltból -
mexel
veterán
Ja, gondolom a Thermaltake 530W Smart SE SPS-530M tápegység is CWT belsős akkor.
-
mexel
veterán
válasz
Graphics #88905 üzenetére
Ha jól sejtem akkor az hogy CWT belsős, az nem jó ugye? Tehát nem pozitívumként írtad.
A Super Flowert nem találom, csak a 650-est.Ha a Thermaltake kiesik sajnos, pedig bíztam benne nagyon, akkor mi az ami kb 20000-ig nagyon halk
( a leghalkabb, szuperhalk, hangtalan stbez nagyon fontos tényező! )
és megbízható minőség is?
Legutóbb a Seasonic mindössze 16000ft volt és minden feltételnek megfelelt. (Min 500W-osat szeretnék - 270x, i3- vagy i5 amihez kellene stb ) -
-
Gomez
aktív tag
Szervusztok!
Milyen tápot ajánlanátok a következő konfighoz?
i7 3820 proci
Thermaltake BigTyp Revo hűtő
X79A-GD45 Plus alaplap
4x4 GB Transcend 1333 DDR3 ram
Asus STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 videokártya
Samsung 250GB 850 EVO SSD
+ 2-3 házhűtő ventiPS2-es, moduláris táp lenne igazán jó.
Elöre is köszönöm a segítséget. -
-
Grave_444
nagyúr
Az mennyire gáz, ha bedugom konnektorba a tápot egyből sípol a kondi?
Így inkább be se kapcsolom vele a gépet. S12II 380W
-
válasz
sonyfan998 #88914 üzenetére
Már ajanlottam tapot.
Super Flower FX Bronze 450
-
sonyfan998
csendes tag
15.000 forintért milyen tápot ajánlanátok?
Proci:I3 (pontosan a nevét nem tudom)
8gb ram
Toxic r9 270x -
sonyfan998
csendes tag
Köszi a választ! Akkor nem kisérletezek hulladékkal. Erről mi a véleményetek: EVGA 500W 100-W1-0500-KR ?
-
válasz
sonyfan998 #88911 üzenetére
Nem, gagyi..keruld el.
Kozel sincs a valosaghoz, veszelyes a konfigra.
Jobb ha leirod mi a geped, mi meg leirjuk mit vegyel
DE ezt NE!
Forditsd a nevét egyszeruen MEGVENNI TILOSra... Kihasznalni nem birnad... Fustolne.. Fentebb irtak, hogy hasonlo kaliberu Aqprox tapbol ketto nyiffant ki.. Sztem kar kockaztatni
Ha az adatlapodon levo gephez keresel tapot, egy minosegi 350-es is rohogve elviszi... Az ilyen szutyok "750"-eseket hagyd..15ezer.... Penzt nem adnek erte. De ha fizetnenek se
Super Flower FX Bronze 450 boven eleg lesz neked
-
sonyfan998
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek jó ez a nevezetű tápegység: Keep Out FX750?
A teljesítménye nem lenne teljesen kihasználva!
Előre is köszi! -
válasz
Csongi2015 #88909 üzenetére
VGA-tol fugg. Annak a fogyasztasa ami eldontheti hogy eleg a 450-es, vagy kell 500-550-es.
De sztem megfelel
-
Csongi2015
tag
Sziasztok
Szeretnem kerni a segitsegeteket tapvasarlasi dologban.
Tesomnak raknank ossze gepet,mivel mar az enyem kesz
i5 6600 proci
16 GB DDR4 Ram
Videokartya kb 70-80 ezer korul
2 hdd
1 ssd
plussz haz huto ventik
Zalman Z3
super flower 450 bronz,ezt neztuk a pcx-eneleg lessz,vagy valami mas esetleg
KOSZONOM
-
-
cspetike
újonc
Sziasztok! Tápvételben kérném segítségeteket, mit tudnátok ajánlani az alábbi confighoz (max 20 ezer Ft értékben, ha lehetséges)?
Alaplap: Asrock 970 Extreme 3 R2.0
Memória: 2x Kingston DDR3 1600 - 4 GB => 8 GB
Processzor: AMD FX 6300 (lehetséges, hogy idővel húzni is szeretném)
Videókártya: Sapphire Nitro R9 380 4GB (egy kis húzás lehet, hogy itt is lesz
HDD: Samsung 500GB | 250GB (A kisebbik cserélve lesz majd egy Samsung 850 EVO SSD-re.)A házban van még 3 átlagos ventillátor és jelenleg beszerzés alatt van a processzora egy Cooler Master Hyper 212 EVO hűtő.
Most egy Akyga 650W-es táp van benne, őt szeretném egy sokkal inkább megbízhatóbb tápra cserélni, főleg azért, mert már volt benne ezelőtt két Approx 650-es, amik szépen kisültek...
Köszönöm a válaszokat!
-
-
DR|FTK|NG
veterán
Milyen géphez lenne?
Super Flower 450W/550W -> Általában ezek is halkak.
Be Quiet! System Power S7 400W
Be Quiet! Pure Power L8 400W
Seasonic ECO 430W
Seasonic G360
+elvileg ez is halk(régebben volt rá panasz, de mostanában csak jókat hallottam felőle): XFX TS 550(Seasonic belsős) -
mexel
veterán
Sziasztok! Kb 1,5 éve itteni tapasztalatok alapján egy Seasonic S12 II 520W táp mellett döntöttem. Ami nagyon fontos volt, hogy a leghalkabb közül legyen, és legyen nagyon megbízható is. Sajnos a táp nem régen furcsa hangot adott, visszavittem gariba és nem cserélik és nem javítják, hanem pénz vissza.
Valamit sürgősen vennem kell, túl sokat rákölteni pluszban nem akarok.
Ami megint nagyon fontos, hogy legalább olyan halk legyen mint a Seasonic ( szinte nem volt hangja) és ajánlott belsős legyen, amire nyugodtan rábízhatom a gépem. Elvileg az 500W is elég, de az sem baj ha nagyobb.
Valaki azt írta nekem priviben, hogy a Seasonic után egy THERMALTAKE Smart SE 630W tápot vett és annak nem hallja a hangját.
Erről a tápról érdekelne egy szakmai vélemény ( a belsőről - hogyan viszonyul a régi seasonichoz pl, jobb-rosszabb) és egy felhasználói tapasztalat ha van valakinek, hogy mennyire hangos?Amiket irtelen néztem még:
COOLERMASTER G550M - erről írják hogy van valami zaja
FSP HYPER 600 - ez nem tudom milyen csak az FSP név és olcsó ár miatt néztemVan még pár típus 15-20 ezer között, ezekből mit vegyek?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Kuponkunyeráló
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- World of Tanks - MMO
- Fujifilm X
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest