- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #139646 üzenetére
Több lehetőség is van:
1. iszonyat drága lehetett MOST az a 3060-as VGA (300k-ért látom az Árukeresőn) a CPU is jó és a többi alkatrész is, tehát érdemes lehet lecserélni azt a tápot egy moduláris legalább 5 év garanciás, modern tápegységre
2. beszerezhetnél egy konnektoros fogyasztásmérőt és egy komolyabb játék alatt ezzel a táppal de az új kártyával megnézni mi az a legnagyobb mért érték (peak) amit akár csak egy rövid pillanatra is de elért a konfig fogyasztása.
Szerintem ez a konfig ami neked van RDR2 alatt is megáll 250W-nál, talán lehet pár 300W körüli tüske de nem valószínű. Ha ez igaz akkor legalább megnyugodhatsz, mert a 450W-os tápod kb. max 70%-os terhelést kapna ami bőven ideális.
Egy ilyet pl.: EMOS fogyasztásmérő p5821
(bemész egy helyi villamossági boltba és kéred a legolcsóbb fogyasztásmérőt)A hatásfok veszteség elhanyagolható főleg ilyen magas hatásfokú tápegységnél.
szerk.:
4 éves? Akkor már simán túladhatsz rajta, és mindenképpen Modulárist ajánlok, későbbi karbantartások miatt is. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #139645 üzenetére
Csak ha jóval nagyobb de nem mindig van terhelve nem lesz rosszabb kicsit a hatásfok?Igen 4 éves táp csak most videokártya dolog és a pénz mag nem úgy van szóval nem lenne jó már többet költeni.Te vennél ujjat vagy hagynád a mostani tápot?Kevesebbszer játszok amúgy tehát a terhelés nem lenne folytonos.Én amúgy seasonicban a focus alattit néztem anno a core változatot az 27EFt és 650watt de most még az is drága.De elgondolkodom kérdés mennyire veszik most a használt de jó tápokat.Mondjuk az enyém is fél muduláris aztán már ez is kevesebb vezetékkel van annyira nem érdekel,hogy full vagy fél moduláris.
-
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #139644 üzenetére
Amúgy mi lenne - a lelked megnyugtatása miatt - hogy ezt a tápot eladod és veszel egy újat, mondjuk 5-10k-ért eladod (gőzöm sincs mennyiért vinnék) és veszel egy most itt nagyon divatos 5 év garanciás, moduláris bronz de 92% hatásfokú tápot az Alza-ról.
Szállítással mondjuk 23k, ha 5-10k-ért el tudod adni 13-18k-ért van egy ZSÍR új tápod, aminek a teljesítménye jelentősen nagyobb mint a korábbi tápodnak .
Azt G-s Seasonic-ot nem tudom mikor vetted de minimum 2 évesnek kell lennie mert azóta nem forgalmazzák és már több mint 9(!) éve forgalmazzák tehát nem is egy túl friss darab.
Persze vehetsz mondjuk Seasonic FOCUS GX-550W Gold 32,5k-ért (ebből lejön a korább táp ára ha el tudod adni)
Amit én linkteltem EVGA - és többen is itt a fórumban - jobb mint amit te linkeltél SŐT ami fontos amit te linkeltél az FÉL MODULÁRIS amit itt a fórumban és én is az pedig TELJESEN MODULÁRIS. Plusz ennek a hatásfoka is kicsit alul marad "csak" 85%-os a másik 92%-os.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #139643 üzenetére
Igen ez az új konfigom a végeleges jó néhány évre.Néztem is a seasonic kiszámolóját ott is min ilyen 600 as tápokat számolgat,de tudom sokszor felé lőnek.2060 assal simán ment szerintem max közelében se járt mint írta az a valaki,meg amúgy sem 24 órát játszok,most pl jó pár napja nem játszottam max filmeztem meg neteztem.Hát azt vettem észre pl az rdr2 az forgatja a kártyát terheli a mafia amit felújítottak meg alig van hang alatta.Mikor milyen játékkal játszok,bár ahogy olvastam tesztet a zotachoz képest ugye méret is meg 3 venti még a fordulat is sokkal elmarad terhelés alatt az msi-nél ami azt írják elég halk így.Isten igazán amúgy kurva nagy ez az msi vga szóval lehet kicsit mahinálni kell a hdd tartót
de nekem a lényeg fan stopp meg az,ha játszok ne legyen őrült hangos meg legyen jó a hűtése szerintem ezeket teljesíteni fogja pl a min vagy 10 centivel rövidebb meg jóval kisebb zotachoz képest.
Egyébként ha véletlenül mégis cserélni kéne a jövőben tápot és nem akarok sokat költeni igaz nem gold minősítés meg azt tudom a seasonic az jó evga-t nem ismerem ez jó lehet vagy nincs annyira jó?
-
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #139642 üzenetére
A profilodnál lévő konfigod lesz upgradelve? a Procidra 65W TDP-t írnak tehát az sem vészes.Amúgy pont a kártyád honlapján írják a 170W-ot: [link]
SŐT még ők is 550W-os tápot ajánlanak pedig mindenki tudja, hogy a gyártók MINDIG direkt főlé lőnek jóval mert tudják, hogy sokan a tápon spórolnak és gagyi tápot vesznek.A 2060 kb. annyit eszik mint a 3060 tehát ha azzal ment a konfig akkor ezzel is fog.
Volt már arról is szó, hogy akár lehet egy kicsit alulfeszelni a VGA-t a power limit-et pl. 100%-ról letolod 90%-ra és teszteld.
Ha extrém izzasztós játékokkal nem játszol még jobb is így, hűvösebb konfig. -
Pityu.
nagyúr
Azt hiszem most kicsit parázok beszéltem valakivel azt mondta a seasonic g-450 gold tápom kevés lesz az MSI GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 192bit (RTX 3060 GAMING X TRIO 12G) Videokártyához mert,hogy a kártya alapon 300wattot eszik de azt írtátok nem,hogy a tdp-je az 170watt vagy mennyi? Meg ,hogy a tápom 80 Plus Gold minősítés és,hogy max csak 360wattot tud .Most akkor kinek higgyek vagy mi az igazság,kinyírja e a kártya a tápot vagy a táp kinyírja e a kártyát vagy mind kettő megdöglik?
-
dudika10
veterán
válasz
BullZeye #139631 üzenetére
Par perc keresgeles utan ugy latom, hogy az nvidia foruma tele van hasonlo problemakkal. Szoval firmware gondot sejtek.
Megprobalhatsz mindent update-elni, de ha az nvidia elrontotta, akkor csak varni lehet es remenykedni, hogy egyszer kiadnak egy frissitestEttol fuggetlenul tapot azert meg cserelhetsz.
-
sNk77
aktív tag
válasz
FehérHolló #139612 üzenetére
"Te ugye olyan ember vagy, aki nem hiszi el, hogy a hűtőben nem ég a lámpa, amikor csukva van az ajtaja, pedig megtalálta rajta a csukódásérzékelőt?"
Miután nem tudsz értelmezni két mondatot, majd a válaszod egy óvodás szintjét éri el, tényleg ezt kell csinálni, támadni? Felőlem mehet, de te már rég vesztettél, és ezek után nem vártam többet, jobbat, mást. Igazi magyar mentalitás, véletlenül se ismerd el, hogy nehezedre esett érteni. Ugye nem ragadunk ki egy-egy mondatot a szövegből, majd a világ összes nyugalmával válaszolunk valamit, ami kapcsolódik a témához valóban, de nem válasz a kérdésemre. Így is lehet persze, de tudjuk az ilyen emberek hol tartanak.
A második bekezdés lenne a válasz, köszönöm.
Kik jelezték és hol? A 3 pontos lett volna..., ha igen akkor mire a többesszám? A legjobb válasz amit adhat valakinek, találd ki magadnak mit akar. Nem is értem.
Nem bírtam ki, bocs. Vagy folytassuk privátban?
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Motion_Blur #139632 üzenetére
Melyik az a táp amúgy amit mondasz?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Motion_Blur #139632 üzenetére
Már így is ki vagyok a maccsból nem terveztem tápot venni viszont már nem értek semmit,többet már nem nagyon akarok költeni mert a vga is egy kis plusz kiadás csere bere.
-
BullZeye
veterán
válasz
dudika10 #139628 üzenetére
Ez a baj, hogy én se tudom, hogy táp hiba e, de amúgy rühellem ezt az Enermax Platimaxot, mert csapágyas az agyon marketingelt ventilátor benne, és Enermax az én biztonságom érdekében nem hajlandó segíteni egy új fan beszerzésében, így picit reménykedem, hogy ez a hibás, és rögtön 2 dolog is megoldódik az életemben.
Aztán ha itt kikapcsolom a Type-C (Nvidia RTX2070S) controller ébresztés jogosultságát
Akkor már csak enyit ír ki:
De ha nem táp hiba, akkor melyik topic ahol ennyire mélyen tudna bárki segíteni? Sajnos az alapszintű dolgokat már kipróbáltam.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Ferke77 #139626 üzenetére
Tehát akkor pci e oda a 8 pin és mellette per jellel a cpu oda való a 6pines kábel aminek a másik vége 8 pin.Akkor ha a pci e felírat mellé a cpu jel alá bedugom a másik kábelt és azt is a videokártyába akkor nem megy tönkre?Mert itt valaki írta az a cpu hoz van de cpu csatlakozó meg külön van a fix kábelen.Vagy van olyan cpu amihez össz 16 pin kell?
-
gabber01
addikt
válasz
Pityu. #139618 üzenetére
Na most arra azért figyelj hogy a kábelek melyik végét hova dugod, mert nem mindegy. Illetve annak a tápnak 1-1 dedikált kimenete van a CPU-nak és a GPU-nak (PCIE). Ha a maradék 6-os csatlakozókból (Peripheral IDE/SATA) táplálnád meg a kártya második portját, abban vagyok biztos hogy az jó ötlet-e. Nem tudom a belső kötés azoknál milyen. Nem biztos hogy pont egy drágább kártyával kísérleteznék. De talán van aki pontosan tudja itt, hogy lehet-e vagy sem.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
gabber01 #139617 üzenetére
Na most már tisztában vagyok a kábeleimmel 2 kábelem van gyárilag az egyik kábel 8 pinnel csatlakozik a táp csatlakozásába és a kártyáéba is 8 pinnel a másik kábel meg 6 pinnel csatlakozik a táp csatlakozójához és a kártya csatlakozójához ugyan ez a kábel 8 pinnel.így már lehet jó nem?
-
gabber01
addikt
válasz
sajti_pajti #139610 üzenetére
8 pines csatin 150W-ot tud felvenni a kártya, de még ott van a PCIE slot is amiben a kártya van, azon pedig 75W-ot max leadni a lap. Szóval ez egy 170W-os kártyának bőven elég kellene hogy legyen. Viszont számolni kell esetleges spike-okkal, valamint megemlheti a user a TDP limitet is, illetve számolhatnak azzal is, hogy ne az alaplapi sloton keresztül kelljen a kártyának delejt felvenni, mert szerencsésebb közvetlenül a táptól.
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Pityu. #139614 üzenetére
Ha ennyire zavar ez a "probléma", akkor vedd meg a sima gaming x-et, ami 8+6pin és nyugodtan alszol. De egyébként ezek ugyan úgy 170W limittel mennek, mint az 1x8pin-es társaik, szóval nincs értelme a második csatinak. Ugyan ez volt az RX 580 nitro+ se-vel is, két csati volt rajta, de 1x8pin-el is tökéletesen működött (alap power limit-el).
-
Pityu.
nagyúr
válasz
sajti_pajti #139613 üzenetére
Amit beraktam képet a gyári kábelemről az csak az egyik kábel az 1x8 pines egyik vége a másik 1x6pin ahogy látod van benne két üres hely a mások kábel ami be van dugva a mostani kártyába mind a két vége 1x8 pin és nekem gyárilag ilyen apa-apa mert a tápba is úgy csatlakozik mint a kártyába.amelyikben ki van hagyva két pin csatlakozás tehát csak 6 pines az megy a psu ba tehát a tápegységbe,most már én is megkavarodtam lehet nem is kell átalakító?
én totál megkavarodtam a 6 pines nem is a kártyába megy hanem a táp csatlakozása. -
sajti_pajti
tag
válasz
Pityu. #139611 üzenetére
Mindaddig, amíg a TDP-jük nem több 230 (150+80) W-nál, nem mondanak ellent az okfejtésemnek.
A két db kábeles képed meg zavarba ejt, mert ránézésre mindkettő ugyanolyan (apa - apa). Amit pedig linkeltél, jó lehet - de ugyanennyi erővel meg lehet kísérelni a jelenlegi a 6 pines kábeledet önmagában bevetni, legalább is szerintem. -
FehérHolló
veterán
válasz
sNk77 #139598 üzenetére
Te ugye olyan ember vagy, aki nem hiszi el, hogy a hűtőben nem ég a lámpa, amikor csukva van az ajtaja, pedig megtalálta rajta a csukódásérzékelőt?
Ha nem, akkor remélem el tudsz képzelni olyan környezetet, ahol a félpasszív működés hiszterézise nem megfelelő üzemi hőmérsékleten tartani a tápot. Ebben az esetben kikapcsolhatod.
Egyébként ha többen értik félre a kérdésed, és az egyikük jelzi is, hogy máshogy kellene feltenned azt, akkor nem biztos, hogy a többiekben van a hiba. Pápá.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
sajti_pajti #139610 üzenetére
-
sajti_pajti
tag
válasz
Pityu. #139604 üzenetére
de akkor minek raktak rá 2x8pin csatlakozást?
Nekem van egy olyan user infóm, hogy egy ilyen csatlakozáson max. 150W a megengedett.
A kártya 170-es TDP-je meg több ennél.
(Mondjuk alulról is fel tud max 80-at venni, szóval a franc se tudja isten igazából - vagy ha igen, akkor kérem, javítson ki.)
-
Pityu.
nagyúr
válasz
sajti_pajti #139607 üzenetére
de az nem lenne gond ha az egyik fejben meg van a 8pin helye de csak 6 ban van csatlakozás?Meg milyen az a kábel amit mondasz mert már megkavarodtam az átalakító kábelekben.
nekem ilyen a gyári
találtam ilyet de ez nem jó az enyémhez mert az átalakító csak 6 pineshez való nekem meg a képeken látszik direkt az üres pin helyek össze vannak kötve műanyaggal nehogy rá lehessen dugni az ilyen 6 os fejűt.
Ezt néztem annoÉs extrém tuning nélkül is kellhet a 2x8 pin vagy elég lehetne az én 1x8 és 1x6 pines csatlakozásom is?
-
sajti_pajti
tag
válasz
Pityu. #139606 üzenetére
A linken ott van a 170 Wattos TDP adat, illetve az is, hogy 450 Wattos táp ajánlott hozzá.
Végülis meglepődnék, ha a mostani két kábeleddel, nem tudnád fullra kihajtani, de azért a fejemet nem merném erre rátenniSzerk.: De ha mégse menne, akkor viszont megpróbálkozhatsz egy 8 pin anya --> 2x8(6+2) pin apa PCIE splitter kábellel - ilyet kismillióan árulnak itt HA-n is.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
sajti_pajti #139605 üzenetére
Igen erről csak azt írta egy tesztben a 2x8 pinre a tesztelő,hogy "A kártyának két 8 tűs tápfeszültsége van. Ez a konfiguráció akár 375 W teljesítményfelvételre is alkalmas."
nekem alapból meg csak 1x8 meg 1x6 pin van a tápomhoz. és amúgy egy seasonic 450 wattos táp.Csak azt nem értem ha a legtöbbre elég az 1x8 pin akkor erre minek 2x8pin mondjuk a két ventis tesója is 1x8 és 1x6 pint kér. -
Pityu.
nagyúr
válasz
sajti_pajti #139602 üzenetére
Nekem az alaplapon fent a cpu-hoz a fis kábelről van bedugva a 2x4pin a vgahoz csak az 1x8pinbe van dugva kábel.
Látod fent a cpu-nál be van dugva a 4pin kábel az a fix kábelről
a vga/cpu jelölésnél meg csak 1x8 pin van bedugvade akkor minek raktak rá 2x8pin csatlakozást?
akkor ha ide csak 1x8 pin van bedugva is normálisan működne a kártya?Mert pl a a 2 ventilátoros verzióján 1x8+1x6 pines csatlakozás van de furamód a 3 ventilátoros asus tufon meg csak 1x8pin.
-
sajti_pajti
tag
válasz
Pityu. #139600 üzenetére
De valójában csak egy szabad 8 pines aljzatod van a tápon, mert a másik kell a 4+4 CPU-nak, nemde?
Mert ha igen, akkor neked is pontosan ugyanolyan 8 pin apa --> 2x8 (6+2) pin apa kábel kéne, ami nekem.
Maga a tápod szerintem bírni fogja. Mennyi a 3060-asod TDP-je? 200W? -
Cs1csó
titán
válasz
Geresics #139597 üzenetére
Bírnia kell, pont az a lényege, hogy a "kétszázakárhány" Voltból csinál stabil 12V-ot, persze az elhasználódását növelheti ha rossza bemeneti áram karakterisztikája de aggódni nem kell.
Amúgy a 255V - ha gyakran stabilan ennyi - az elég sok sajnos a 235-240V gyakori. Tegyél panaszt a szolgáltatódnál, lehetőleg írásban. Bár valószínűleg elutasítanak mert tuti van valami apró betű az ASZF-ben arra, hogy mettől meddig "megfelelő" a feszültség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Vírusirtó topic
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Eladó GARANCIÁLIS Seasonic Focus GX 750W
- Tápegység vásár!! Evga 1000GS 1000W GOLD G5 moduláris tápegység, félpasszív - Garancia/Számla van!
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Moduláris Tápegység
- NZXT C850 - 850W Gold Moduláris Tápegység
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest