Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sati01
csendes tag
Sziasztok!
ZALMAN ZM700-LX után érdeklödnék komolyabb kariból megbir 2 db-ot? Milyen a minösége a ZALMAN tápoknak?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv. Sati -
Dr_Senkihazi
aktív tag
válasz
Dr_Senkihazi #108966 üzenetére
esetleg erre mond valaki valamit?
-
Abrion
senior tag
válasz
_Atesz #108993 üzenetére
nem ajánlott mert hibás? vagy mert látszólag van egy jobb?
néztem a neten, nem sok meghibásodást látok a chieftecre. pedig már 5 éves.
A meghibásodott Chieftecem 9 évnyi használatot bírt ki, nincs különbség a régi és az új közt, tudod miért? mind meghibásodik idő előtt, hogy újra megvehesd. ja várj van különbség, az újat már nem fogod tudni megjavítani, de a régebbit igen, direkt túl bonyolulttá teszik hogy kidobhasd.
-
MMIX
addikt
válasz
Balu77 #108994 üzenetére
Antec EDGE 550W
CoolerMaster V 550W
XFX XTR 550W
THERMALTAKE Toughpower Grand RGB 650W Gold Fully Modular [link] ennek is 10év van a dobozára írva.Nagyjából ennyi a választék, jön még a Seasonic Focus+ pár hét múlva.
Bolti garancia idővel kapcsolatban nem tudok segíteni. Gyártó szerint 5-7-10-12év. amiket írtam.
12év a Seasonic Prime tápokon van. -
Abrion
senior tag
Tényleg ennyire rossz a chieftec smart kiadás?
mármint benne van a +80% terhelés és igaz amit kinéztem GPS-600A8 majdnem teljes védelem van benne, csak az OCP es OTP nincs meg.Az hogy OTP nincs benne nem kell félni mert a táp tuti nem lesz kihasználva annyira hogy tojást és bacont tudjak rajta sütni
-
_Atesz
addikt
Szia, ajánlat:
EVGA G3 550W: full moduláris, 80+ Gold, halk, 7 év garancia, félpasszív (kapcsolható)
Corsair RM550X: full moduláris, 80+ Gold, halk, 10 év garancia, félpasszív (nem kapcsolható)
FoLey-vEgy picit jobb, de ugyanúgy csúszócsapágyas.
LLKobeSzia, igen, benne van az ajánlott listában is.
YellowFlashAjánlottam másikat is, nézd át az utóbbi pár hsz-t..
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
_Atesz #108978 üzenetére
A 2 drágább már 30K, én meg 25K-ig terveztem.
Az EVGA B3 az egyetlen általad ajánlott olcsóbb táp? Se Seasonic, se FSP, se XFX stb. Az EVGA annyira tuti vétel, hogy ne is gondolkozzak máson, vagy mi a dolog háttere?
Edit: Ohh most látom, hogy linkeltél egy másik hozzászólásban egy Seasonicot
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Az FSP Hyper M széria ajánlott?
-
varmi2
nagyúr
Pár hónapja volt egy cikk, amiben talán a lian li, de nem biztos, kihozott egy olyan eszközt, ami 1 táppal lehet meghajtani 2 lapot. Ez beszerezhető már nálunk? Van valakinek infója róla?
-
Bib
őstag
Sziaszok ! Van egy kissé öregecske corsair Vx450 tápom az alább látható konfiggal. Úgy hallom hogy ebben a melegben neki is elég melege van. Minden tuningolva van ,így szerintem csúcsrajár a kicsike, igaz 3 éve ebben a konfigban van, hiba nincs vele. Érdemes lecserélni nagyobbra ? Ha igen mire? 25-30k-ig belefér.Moduláris jó volna.
Gép:ci7 4790k @ 4.7Ghz
Gtx 970 Oc
2x4gb ddr3
2x8Gb ddr3
4 db venti
2db sata2 hdd
1 db sima ssd
1 db M2 ssd
1 db dvdrw
1db hangkari
1 db Tv tuner
1 db cooldrive4
Bill+egér+ G13
xbox wireless adapter -
-Gabesz-
senior tag
válasz
_Atesz #108897 üzenetére
Aztán végül mégsem a megbeszélt táp lett, hanem egy Chieftec Force CPS-750S.
Csak azért, mert jött a hétvége és ez itt volt helyben akciósan.
Szóval olcsóbb is volt és várni sem kellett rá 4-5 napot.
Ahogy utána olvastam nagyon nem lőttem mellé ezzel sem.
CM690 alsó tápos házban nekem elég a kábelhossz.
A gari viszont csak 2 év, de nem lesz ezzel baj... -
_Atesz
addikt
válasz
FoLey-v #108979 üzenetére
Ezt írják a románok:
Szállítói készlet – Rendelése leadása után beszerezzük a terméket a forgalmazótól. A termék beérkezését követően rendelésének státusza módosulni fog, melyet eMAG fiókjában tud nyomon követni.
Hogy ki a forgalmazó és neki hol van a raktára, passz.
YellowFlashJut eszembe, ez is japán kondis: link
-
_Atesz
addikt
válasz
YellowFlash #108976 üzenetére
Némileg lehet pukis:
EVGA B3 550W: full moduláris, 80+ Bronze, halk, 5 év garancia, félpasszív (kapcsolható)
Drágább, de nem pukis, halkabb, minőségibb, jobb hatásfokkal:
EVGA G3 550W: full moduláris, 80+ Gold, halk, 7 év garancia, félpasszív (kapcsolható)
Corsair RM550X: full moduláris, 80+ Gold, halk, 10 év garancia, félpasszív (nem kapcsolható)
FoLey-vSzia, ha elég a 40cm-es kábelhossz, akkor jó lesz.
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Elérkezett az idő,hogy 4 év után lecseréljem FSP 350W FSP350-60APN-t. GTX 460-am helyére egy HD 7870 lett,de sajnos zúg terheléskor,előtte is már zúgot,de annyira nem mint most.
Amit kinéztem magamnak ez lenne. Szerintetek ez megfelel?Az van odaírva,hogy Szállítói készlet,jövőhéten meg is érkezik?
Gépem paraméterei:
AMD X4 740x 3,2Ghz
AMD XFX HD 7870 Black Edition 2GB
Kingston 8GB DDR3 1600MHz Kit(2x4GB) HyperX Fury Black
ADATA SX930 120GB
Western Digital 500GB Caviar Blue
WD AAKS 320GB
5db 12cm házventiElőre is köszönöm!
-
_Atesz
addikt
válasz
YellowFlash #108974 üzenetére
Szia, a Raider- és hasonló középkategóriás tápokban közepes minőségű kondik vannak. Ezek néha szétpukkannak. Kis kondi, kis pukk, nagy kondi nagy pukk..
Érdemes japán kondis tápot venni, jóval kisebb a pukizás esélye.
Írj egy konfigot, lehet elég kisebb táp is. -
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok!
A hétvégi vihar áldásos hatásának köszönhetően (villámcsapás az utcában, áram el, majd tápegység hangos pukk) behalt a tápom. FSP Raider 550 volt a gépben. Így most valami hasonló kalibert keresnék 20K körül. (ha tényleg bestbuy a dolog, akkor 25K-ig elmegyek)
Ami kéne:
- jó belső
- jó hatásfok
- 500-600W
- hosszú kábelek (Corsair Carbide 500R alsótápos házba megy)
- nem pukkan(viccet félretéve olvastam, hogy normál használat után is szó szerint eldurrant pár embernél a Raider 550, WTF...
)
Köszönet előre is!
-
MMIX
addikt
-
Sziasztok!
Egy 550-600W körüli, moduláris és ha lehet minél hosszabb ideig megbízható, minimum 5 év garos tápot keresek, ami viszonylag halk. Legfontosabb szempont a jó minőség és megbízhatóság. Nyilván ha egy jobb gold minősítése van, az sem hátrány.
Kb. 40e a keret amit rászánnék. -
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Jó ideje nincs már PC-m, és nem is nagyon követtem a piacot, viszont most tervezek építeni egyet. A Seasonic még mindig az ajánlott PSU gyártók között van? Pontosan erről a típusról lenne szó. Nem akarok a tápon spórolni, mivel évekig használatban lesz. Nem feltétlenül a 750-es verziót választom, még nincs is meg mi lesz a konfigban, de erre a tápra sokáig tudnék alapozni.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Bib
őstag
Sziaszok ! Van egy kissé öregecske corsair Vx450 tápom az adatlapomon látható konfiggal. Úgy hallom hogy ebben a melegben neki is elég melege van. Minden tuningolva van ,így szerintem csúcsrajár a kicsike, igaz 3 éve ebben a konfigban van. Érdemes lecserélni? Ha igen mire? 25-30k-ig belefér.
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
sziasztok
az alábbi konfigom van,egy 1060 volt benne,de a héten eladtam,és tegnap hoztam bele a (null perces) 1080-at.
ahogy beleraktam,és játszottam volna,elkezdte lekapcsolni (pontosabban restartolni) a gépemet.ezelőtt soha semmilyen hibát nem produkált.
ha csak fut a gép egész nap pl netezés,film ilyesmi,akkor hibátlan,söt,kevésbé eröforrás játékok pl wot simán elfut,de ugye az alig eszik cpu-t vagy vga-t (cpu 20-30% körül,vga is alig ketyeg alatta)
még superposition benchmark is lefut,de az is vga-t gyilkol csak magában,cpu néhány %-on megy.
amikor viszont elinditok valami durvát pl PUBG (hirhedten rosszul optimalizált még mindig) vagy 3dmark firestrike elér az utolso teszthez ami ugye a kombinált (elsö 3 az vagy vga vagy cpu),és kipörget mindent,akkor csatt,lekapcsol...
néhány topikban,forumon már kértem tanácsot,szinte mindenhol a tápot jelölték meg lehetséges hibaforrásnak,de ide csak most jutottam el,és mégiscsak ez a topik szól erröl.
(gépet ujrahuztam,driverek frissek,sőt biost is frissitettem az alaplapon)
holnap probálok itt helyben (vidék) egy normális tápot szerezni,hogy kipróbáljam....de addig is véleményetekre lennék kiváncsi...(bocs ha hosszu lett)Asrock H97 Anniversary
i7 4790
CoolerMaster Hyper 103
16GB HyperX Black
ASUS Strix GTX 1080
Samsung 850 EVO 250gb SSD
WD Blue 1TB
5-6db 120mm venti a házban,világitos perifériák
..és a tápom:Corsair VS550ui.:remélem tényleg a táp a gond,és akkor veszem is azonnal az ujat
-
chopin42
őstag
válasz
dani_golf #108964 üzenetére
Árukeresőn vadásztam, perpill egy évet ad mindegyik, bluechip talán kettőt...viszont 29 ezer körül megkapni, annyiért tuti vétel. Valószínű beregisztrálja az ember, és az evga megadja mind a 7 évet, de hogy mi lesz az egy év után...arról érdemes olyat kérdezni, aki már gariztatott evga-t itthonról (ez engem is NAGYON érdekelne
).
Update: árukeresőn náhány boltban 84 hót ír, nézd meg (nem akarok reklámozni) -
chopin42
őstag
válasz
_Atesz #108962 üzenetére
Az az evga g3 nagyon megtetszett (annó mikor először kutattam, javasoltátok a picit több pénzt minőségi tápra, és erre esett a választásom). De sajna egyik bolt sem adja perpill, max 1-2 év garival. Hogy van ez a gyári garancia érvényesítés? Ja, és van-e jobb táp, vagy ugyanilyen jó olcsóbban, ami szintén 550w körül van? modularitás nem szempont, hasonló garancia igen
-
_Atesz
addikt
válasz
chopin42 #108959 üzenetére
A kikapcsolható eco mód miatt jobb a G3 szerintem, talán minőségre is picit jobb. Félni nem kell az RM szériától, ugyan CWT belsőt kapott, de kifejezetten minőségi.
A garancia valóban több a Corsair-re, de azt érvényesíteni is tudni kell, meg persze kérdés, van-e olyan bolt, ami megadja. -
Abrion
senior tag
Még1x
Gépem
Asus P8B75-V | I5 2400 3.1GHZ | 2 Kingmax 2GB "PC3-1070H" 1333mhz RAM | Ati Radeon HD 3800 | 2 Sata 3 HDD | 1 Sata 2 DVD iró | Creative SB Audigy 2, normál cooler mindenhol.
Használat: átlagban egy hétig megy a gép újraindítás nélkül, heti 1 újraindítás, mert kb annyi idő alatt lassul be a gép, és mindig játék megy, úgy kb 40% leterhelés van folyamatosan a gépen.Max 20.000Ft van rá, milyen tápot vegyek? Chieftex 500 Wattos volt az elromlott, és kb 10 éves.
Edit
Dospalek: ok ránézek tesztekre, kösz a segitségetszóval nem chieftec?
-
_Atesz
addikt
válasz
Abrion #108956 üzenetére
Szia, ajánlat:
EVGA B3 450W: full moduláris, 80+ Bronze, halk, 5 év garancia, félpasszív (kapcsolható)
Be Quiet Pure Power 10 400W (BN272): fix kábeles, 80+ Silver, halk, 3 év garancia.
csocsBoltfüggő / milyen kedvük van, stb. Kérdezd őket írásban, hogy ilyen hibával visszaküldheted-e gariztatni.
-
chopin42
őstag
Egyébként elgondolkodtam a corsair rm550x-en is, árban kb egyformák, de erre 10 év gari van...melyik a jobb (corsairt alapból nem vennék, néhány szériájuk ha jól tudom gyenge beslős...). Melyik a jobb?
-
csocs
tag
Sziasztok,
egy kis tanácsot szeretnék kérni hozzáértőktől.
Ez a másfél éves tápom van: https://www.pcx.hu/fsp-600w-hyper-m-tapegyseg-169313Kb egy hete 2-3 perc működés ütén magas frekvenciás, halk, de zavaró hangot ad. Nem a ventillátor és tuti h nem más venti a házban, mert azokat teszteltem.
Gariztatni gondolnám, ha nincs más ötlet erre.
köszi szépen!
-
_Atesz
addikt
válasz
dani_golf #108950 üzenetére
Úúúú reggel egy ilyen helyesíráson átvergődni.
Tehát: a Pure Power 10 és a Straight Power 10 közt főképp a hatásfok (Silver vs Gold) és a ventilátor minősége a különbség. Ha van rá keret, akkor jobb választás a SP összességében.
Az EVGA SuperNOVA 550 G3 550W egy Super Flower belsős táp, ez a legjobb választás ebben a kategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Kolink continuum 1500 w 80 plus platinum
- ASUS TUF Gaming 1000W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Tápegység vásár!! Evga 1000GS 1000W GOLD G5 moduláris tápegység, félpasszív - Garancia/Számla van!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest