- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- TCL LCD és LED TV-k
- MSI notebookok
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli975
tag
Sziasztok! Az alábbi konfighoz szeretnék tápot. Most egy gagyi van benne (Danubius 420 W), jó lenne mielőbb a gépen kívül tudni. A gépet tuningolni és bővíteni nem tervezem.
Gigabyte F2A68HM-DS2 alaplap
AMD Athlon X4 845 proci
Geforce GTX1050 (Manli) videókari
8GB DDR3 memória
1TB winchester
DVD-író -
_Atesz
addikt
válasz Zoli975 #108001 üzenetére
Szia, ezt ajánlom:
Seasonic G-360W (SSR-360GP): fix kábeles, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
-
oba
addikt
FSP Hexa+ 400 tápom elkezdett betonkeverőset játszani kb. 1-2 hete. Az elején még egy bizonyos idő után elmúlt, de most már stabilan és megbízhatóan zajos. Nincs még két éves szerintem, belül takarítva még sosem volt. Szerintetek okozhat ilyet a por, vagy csapágyas lett a ventije és azt kell cserélni? (egyáltalán lehet benne cserélni a ventit?). Érdemes vele foglalkozni vagy csere?
Ha csere, akkor pls ajánljatok nekem moduláris tápot, jó ár/érték aránnyal, max 20ezerig ha létezik ebben az árkategóriában. A cuccok amik a gépemben vannak: i3-4160, GTX750Ti, 2 db ssd, 1 hdd, 1 dvd író.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
MMIX
addikt
Yate Loon D12SH-12, 1 500 Ft +posta, kb 3000Ft, ha magad megjavítod. (forrasztás, vezeték szigetelése biztonságosan, megy?)
Yate Loon D12SL-12 nem jó, túl kevés.
[ Szerkesztve ]
-
oba
addikt
válasz DR|FTK|NG #108005 üzenetére
Köszi! A kettő közül melyik ajánlott jobban? Fontos nekem, hogy halk legyen és megbízható. Végül is a félmoduláris kivitel sem baj, a mostani kábelrengetegnél biztos jobb lehet.
(#108008) MMIX : Akkor ezek szerint le kell forrasztani a ventit? Nem pines csatlakozós módon van bent a tápban? Lehet, hogy menne, de egyrészt még nem csináltam ilyet, másrészt nincs hozzá semmi cuccom. Szervizbe vinni meg most nincs időm. De azért nem mindegy persze, hogy 3000 -et adok ki vagy 20 -at... na majd elgondolkodom rajta. Köszi a linket... akkor ezek szerint ez egy jó minőségű venti? Nem túl zajos?
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
_Atesz
addikt
válasz Zoli975 #108004 üzenetére
Persze:
Be Quiet Pure Power 10 300W (BN270): fix kábeles, 80+ Bronze, halk, 3 év garancia.
Be Quiet Pure Power 10 400W (BN272): fix kábeles, 80+ Silver, halk, 3 év garancia.
EVGA B3 450W: full moduláris, 80+ Bronze, halk, 5 év garancia, félpasszív (kapcsolható)
-
MMIX
addikt
-
gygabor1981
csendes tag
Sziasztok!
Új tápegység vásárlása előtt állok, és kinéztem magamnak 2 típust.
A gépem konfigja: "lásd az adatlapon"- EVGA SuperNOVA G2 750 W
- Corsair RM650iTi melyiket ajánlanátok? Valakinek van tapasztalata ezekkel a tápokkal kapcsolatban?
Üdv: Gábor
-
zs198
aktív tag
-
rioter
csendes tag
válasz _Atesz #108000 üzenetére
Köszi. Igazából a kipróbálással nincs gondom pár márka jópár típusánál, el tudom hozni munkahelyről (főként thermaltake, corsair, chieftec. Most bequiet, xfx, xilence nem nagyon van, evga, seasonic egyáltalán).
Azon gondolkodom, hogy egy thermaltake berlin van london jó lenne-e?
Chieftectől azért ódzkodom csak, mert kb 8 éve egy olyan tanított meg arra, hogy apfc+kváziszin. nem jó párosítás. Ott amúgy az volt, hogy 6-8 óráig hibátlanul működött, majd egyszercsak a szünetmentest levágta, mindnen lekapcsolt ami a ups-re volt kötve, és az folyamatosan durván sípolt ki/bekapcsolásig. Netán az okozta, hogy ennyi idő után kellett a gépnek a szünetmenteshez fordulnia tápért (ez esetben gyorsan tudnám tesztelni, ha szünetmentest kihúzom a koonektorból), vagy valami más áll a hátterében, hogy úgy leblokkol? -
RAZERXX
aktív tag
Sziasztok!moduláris tápegységet szeretnék aminek szálanként vannak kábelei és textil bevonatos !
tudnátok ajánlani köszönöm a segítséget !
S8, I5 6400 3200hz,Asus 150I Aura,Hiperx ddr4 2133 mhz 16g,R9 asus rog strix vega 56 ,ssd m2 Plextor,Samsung evo 840, FSP GOLD +700W
-
gygabor1981
csendes tag
Sziasztok!
Újra feltenném a kérdést!
Szóval új tápegység vásárlása előtt állok, és kinéztem magamnak 2 típust.
A gépem konfigja: "lásd az adatlapon"- EVGA SuperNOVA G2 750 W
- Corsair RM650iTi melyiket ajánlanátok? Valakinek van tapasztalata ezekkel a tápokkal kapcsolatban?
Üdv: Gábor
-
_Atesz
addikt
válasz rioter #108019 üzenetére
Igen, az APFC okozta jó eséllyel. Tényleg próbával fog kiderülni.
RAZERXXSzia, azt egyedileg szokták készíteni tudtommal. Itt foglalkoznak vele: link
Még esetleg a Phanteks szettek: link
gygabor1981Szia, én a G2-t venném, de a másik is kiváló, azonban elég egy 550W-os is, pl.:
EVGA G3 550W: full moduláris, 80+ Gold, halk, 7 év garancia, félpasszív (kapcsolható)
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy FSP Raider PA 550W tápegységem.
Szerintetek ez elbírna egy Gtx 1080 Ti-t? vagy inkább a 1080 ban gondolkodjak?
Mellette, van , 3 HDD, 1 SSD , i5 6600K, 16 Gb ram. 1 DVD meghajtó
-
FireLord
aktív tag
Sziasztok,
- ASRock 1151 H110M-HDV
- Intel Dual Core G4560 (TDP 54W)
- Kingston DDR-4 4GB /2133 HyperX Fury
- Kingston 120GB SSD UV400 (2.515W max)Ezt elbírná egy 400W táp egy max középkategóriás VGA-val?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz _Atesz #108023 üzenetére
Kellett linkelned a Merlinhardvert...
Valami elpattant nálam most így és alig várom hogy a házam meglegyen csinálva fehérben. Akkor onnantól jönnek a fehér hosszabbító kábelek. Ahogy látom még a front panelre is vannak szóval azok is jönnek majd.
Smoke some weed nigga!
-
Narandil
tag
Üdv!
Nemrég kértem segítséget, s kaptam is. Ezt köszönöm még egyszer.
Azóta nézelődtem, érdeklődtem, számolgattam. A lényeg. Tápot és házat is vennék. A ház már meg van. Thermaltake Core X31 lesz. A belevalók:Alaplap:...........ASUS P8P67 R3.0 (cserélve lesz, amint lesz rá keret )
CPU:...............I5-2400 3,1ghz (szintén cserélve lesz egy 6. vagy 7. generációs intelre)
GPU:...............Sapphire RX580 8GB
Merevlemez:....WD 1000GB Black Caviar SATA3
.......................Kingston 120GB SSD (ehhez még lesz egy 250GB-s is a későbbiekben)
Memória:.........4x Kingston DDR3 1600MHz 4GB (cserélve lesz, elvileg ddr5-re)
Tápegység:......HKC USP5580 580W (ez most a kérdés)A jövőre való tekintettel nézelődtem, s egy ilyet találtam:
be quiet! Pure Power 10 600W CM, 80PLUS Silver
Ez túlzó, vagy bőven elégséges?
[ Szerkesztve ]
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
jacekLFS
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy van egy htpc-m de asszonykám kitalálta hogy szeretne ős is játszani pc-n így arra gondoltam hogy a htpc-t turbózom fel egy kicsit, ami így néz ki:
Alaplap: Asrock FM2A78M-ITX+
Proci: Amd A10-5800k (4mag)+új ARCTIC Alpine 64 PRO Rev. 2
Ram: 2x4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingston (KVR1333D3N9/4G) CL9
HDD: 3x 2TB wd Red
Táp: fsp 350-60apnEbbe a gépbe szeretnék rakni egy HD 7850 DC2-2GD5- V2 tipusú videókártyát. Tudom hogy naívság de netes kalkulátorok szerint a 313w lenne a max fogyasztás amit így felvenne, és 350es táp elméletben elvinné. Heti szinten 20-28 óra játék lenne rajta maradék idejében folytatná a HTPC szerepét.
Ha ebben a felálásban nem ajánlanátok akkor nem is erőltetem, viszont akkor ajánljatok nekem valami videokártyát ami közepes játékokhoz megfelelő lenne. Sims 3-4, Motorsport Manager és hasonló játékokhoz FHD felbontás mellett megfelelne. (Laptopom i3 4010u, 920m 8gb ram nem a legjobb ezeknek a játékoknak, ennél a felállásnál erősebb kell.)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Ha már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)
-
Narandil
tag
válasz Wiz Khalifa #108031 üzenetére
Tudom, hogy nincs (még). De mire odaérek lesz.
"A HKC-t jól teszed, hogy cseréled. A 600W kicsit túlzás de maradhat szerintem.
Üdv. -Zsolt-"Igen. Erre már felhívták a figyelmem. Ettől függetlenül nekem nem volt vele komolyabb gondom.
[ Szerkesztve ]
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
haxiboy
veterán
Sziasztok! Sajnos elvitték előlem a kiszemelt tápot.
Kolink Continuum 1200W (KL-C1200PL) erről mi a véleményetek?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
MMIX
addikt
válasz haxiboy #108034 üzenetére
Volt már, keress rá!
A neten vannak tesztek is, elvileg olcsó akarna lenni (jó ár/érték), csak valahogy nem "sikerül neki".
(legalábbis forintban perpillanat)Pillanatnyilag a legjobb "magyar táp", azért ismerjük el a fejlődést a Vargáné és tsa.-hoz képest.
(és a többi napjainkban is forgalmazott magyar cégek tápjaihoz képest)[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Ár nem szempont, bár 65-70k körül szeretnék maradni.
1200W platinum nem lenne rossz, bár nem tudom hogy egy RM1000x elbírna-e 6db 570-etHasznált is játszana, de sajnos nem nagyon adják el ezeket a tápokat.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
fulton
addikt
válasz DR|FTK|NG #108026 üzenetére
Egyébként milyen tápegységet javasolnátok erre a configra több alternativa is jöhet
GTX 1080 Ti-hez (3 ventis)
Mellette van 3 HDD, 1 SSD , i5 6600K, 16 Gb ram. 1 DVD meghajtó
Lesz használva továbbá Oculus Rift , egy külső hangkártya.Most 550 FSP Raider van benne, de félek nem lesz neki elég.
-
360xbox360
tag
Sziasztok!
Egy új gépbe lenne szükségem tápegységre. (i5-7500,RX570 4gb/GTX1060 3gb,ssd,hdd,3venti). Árban 20-25k.A házat tegnap rendeltem meg hozzá és most láttam hogy a BQ PurePower10CM 500W táp olcsóbb lett, gyorsan elkéne döntenem hogy megrendeljem e és akkor kihozza egy költség alatt a futár.
Viszont nemtudok dönteni több okból sem. Először is hogy 400 vagy 500wattos legyen. Úgy gondolkodok hogy pár évig ne kelljen cserélni, ezért ha később esetleg veszek bele egy i7-et vagy gtx1X70et akkor bírja a táp.
A keretbe belefér még a 400 wattos StraightPower viszont az nem moduláris és nemtudom mennyire lenne elég később a 400W. Olvastam hogy volt aki nehezen tudta elrejteni a sok kábelt a StraightPowernél. Halk gépet szeretnék ebben a StraightPower leirtak alapján jobb. Mennyire hallható a különbség a halk és az extra halk jelző között (ha értitek mire gondolok )?
-Be quiet! Pure Power 10 CM 400W BN276 20k
-Be quiet! Pure Power 10 CM 500W BN277 23,5k
-Be quiet! 400W Straight Power E10 BN230 24k[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz 360xbox360 #108040 üzenetére
Be quiet! Pure Power 10 CM 500W BN277 lenne az optimális választás számodra, GTX 1070 mellé is elegendő lesz a teljesítménye.
(#108038) fulton:
EVGA SuperNOVA 650 GS 650W Seasonic bél, 80+ Gold, full moduláris.[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
hétalvó
addikt
válasz haxiboy #108037 üzenetére
szerintem 1600w kell neked, ha tartosan akarod hasznalni. maradjon egy kis tartalek is.
az 570 200 wattot siman bekajal szerintem.furmark 180w. az 6x = 1080
plussz tobbi az mar 1180. maxon nem mehet a tap folyamatosan. kell az 1600.[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz fulton #108038 üzenetére
-Corsair RMi > 650w-tól kezdődik, félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 10 év garancia
-Corsair RMx > 550w-tól kezdődik, kb az RMx-nek felel meg, csak itt van Corsair Link, és ezért itt nem lehet kikapcsolni a félpasszív módot
-EVGA G3 > 550w-tól kezdődik, 750w-tól már 10 év garancia van rá, ezalatt 7, teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), Super Flower Leadex II Gold belső
-EVGA GS > 550w-tól kezdődik, félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év garancia
-FSP Hydro G > 650w-tól kezdődik, félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-Super Flower Leadex II Gold > félpasszív(kikapcsolható), világít(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év garancia
-Super Flower Leadex II Platinum > félpasszív(kikapcsolható), világít(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év garanciaEgyébként 550w-nak elégnek kéne lennie, csak akkor gondolkoznék el tápegység cserén(kivéve, ha a mostanival nincsen problémád), ha nem lenne elég. 5960X @ 4GHz mellett, konnektor felől(80+ Platinum tápegységgel): [link](ebből még lejön a tápegység vesztesége, ami legyen mondjuk 7%, bár ennek ennél kicsivel több, és így 400w alatt van a DC oldal, ami számít a tápegységek teljesítményénél).
-
mghltm
addikt
válasz Wiz Khalifa #108048 üzenetére
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
MMIX
addikt
válasz Wiz Khalifa #108048 üzenetére
Corsair Link: What It Is, What It Does, and Why Liquid Cooling Wants It (Mi ez? Mit csinál és miért kell?)
Hydro Series H80i, H100i: Control fan speed, control RGB LED in waterblock
AXi Series PSUs: Monitor fan speed, temperature, and efficiency, switch to multi-rail mode
RM Series: Monitor fan speed and +12V loadCommander Unit: 3.5" bay unit that can be used to connect multiple nodes along with the above mentioned products
Lighting Node: Connect and control the colors of two different channels of RGB LED strips
Cooling Node: Connect and control up to five fans and four temperature sensors
GPU Node: Monitor power consumption through PCIe power connectors[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LED világítás a lakásban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.