-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Segitsegre lenne szükségem. jelenlegi konfigomba szeretnék tapot cserélni, mert en kicsit soknak erzem a 750w-ot. Javitsatok ki ha tévedek :-)
Cpu: i7 2600k
Alaplap: asrock z77 extreme 4
Gpu: gf 560ti oc2gb
Winyo1: seagate barracuda 2tb
Winyo2: wd red 3tb
Ssd: ocz agility 3 120gb
RAM: 16gb corsair vengeance 1600mhz ddr3
6db ventillator a megfelelő levegő keringtetesert.
Nem egy legfrissebb config, de szerintem nincs szüksége 750w ra. Mekkora es milyen tapot javasolnatok hozzá, ugy hogy azert ne legyen kicentizve, es gond nelkul ra tudjak meg eroszakolni 1 2 db winchestert.Előre is köszi a válaszokat illetve a segítséget.
Üdv
Ha már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)
-
jacekLFS
tag
válasz speedydb23 #69733 üzenetére
Köszi jól láttad , és én is ilyesmiben gondolkodtam, bár tegnap óta bővül a rendszer 2Tb-s red-del de ez így is fog maradni egy jó ideig.
Potzee: Köszi, de azért alálőni sem szeretnék, maradok egy 500w os szépségnél, hátha jön még valami a gépbe.
Esetleg ha tudnátok ajánlani nagyon jó minőségű és extrahalk 500w-os Tápot azt nagyon megköszönném.
Üdv
Ha már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
COOLERMASTER GX 750W RS-750-ACAA-D3 tápegységről mi a véleményetek? Volt már egy korábbi hozzászólásom ahol leirtam a cfg-t amihez kellene táp, jelenleg ez duruzsol a gépbe de én soknak érzem, viszont több helyen is olvastam hogy rendkívül megbízható belsővel rendelkeznek.
"A D3 végződésűeket keresd, azokat a Seasonic vagy az Enhance gyártja és 80+ Bronzosok, és rendkívül megbízhatóak"
Cpu: i7 2600k
Alaplap: asrock z77 extreme 4
Gpu: gf 560ti oc2gb
Winyo1: seagate barracuda 2Tb
Winyo2: wd red 3Tb
Winyó3: wd red 2Tb
Ssd: ocz agility 3 120gb
RAM: 16gb corsair vengeance 1600mhz ddr3
6db ventillatorElőre is köszi
Üdv.
JacekHa már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)
-
jacekLFS
tag
válasz Potzee #69975 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, igen D3 végződésű ezért is emeltem ki
Akkor nem variálok marad ez, legfeljebb kap még egy 560 Ti-t hogy ne fusson üresjáratbanHa már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
CORSAIR CX600M 600W MODULAR (CP-9020060-EU) erről mi a véleményetek?
Előre is köszi
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Erről a tápról mi a véleményetek? Antec EA-650 platinum
http://www.antec.com/product.php?id=705314&fid=5022027&lan=nz
-
jacekLFS
tag
válasz Potzee #72528 üzenetére
Az én jelenlegim eladásra került, és ezt kínálják csere alapnak. Mit takar az hogy 4ágas?
Asrock z77 extreme 4
i7 2600k
samsung 250 ssd
1db wd red 2tb
1db wd red 3tb
1db seagate 2tb
8giga corsair
7 ventillátorEzt gondolom gondolkodás nélkül elvinné a táp?
Cooler master gx 750 et cserélnék le (D3 végződésű minőségit)
-
jacekLFS
tag
válasz Potzee #72534 üzenetére
Értem, és mit tudnátok ajánlani 25 környékén, ha több picit, több ez van bár a kevesebbnek jobban örülnék. Lényeg hogy amennyire lehet halk legyen, modularitás + pont de nem kritérium, inkább akkor hatásfok legyen jobb. Vagy hát ti vagytok a szakik, nem tudom mire kell figyelni.
Vidkari kimaradt a konfigból: r9 270x toxic
[ Szerkesztve ]
-
jacekLFS
tag
válasz Potzee #72536 üzenetére
Köszi a segítséget, még annyit szeretnék kérdezni hogy evga supernova g1 650w ről vélemény? Illetve a felsorolt tápok közül te/ti melyik választanátok? Én a supernovával szemezgetek, és többször is olvastam itt a forumon hogy ajánlott táp. Ami még megfogott az a Seasonic M12II 520w, fsp aurum gold550m, esetleg az xfx. Jahm igen xfx-nél az hogy modular vagy wired, a belső nem változik ugye? Rájöttem hogy van azért hely a házban, és a modu és a wired tápojk között 4-5-6-7e ft os külömbség is lehet, ami azért számít nekem, meg ha nem használom ki a moduláris felépítést akkor igazából minek!? Szóval hogy ha van ajánlás wired tápra azt is szívesen fogadnám, és megértem ha lassan elhajtotok a fenébe a sok hülyeségem miett De a lehetőségekhez mérten a legjobb tápot szeretném megvenni.
Üdv
-
jacekLFS
tag
válasz jim bcs #72545 üzenetére
Hát ahogy nézegettem bőven belefér mert 25 ért van most iponba, a többi pedig ha 1-2 ezer forintal is de felette. Igen a garancia kimagaslóan sok, de a belső felépítés illetve hatékonyság is fő szempont most nekem. De ha jól olvastam gold minősítés 90% hatékonyság, így nem tűnik rossznak, már csak a zaj a kérdés!?
Am boltot tudtok ajánlani ahol viszonylag a legjobb áron be lehet őket szerezni!?Ha már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)
-
jacekLFS
tag
válasz Potzee #72550 üzenetére
Nah most már teljesen össze zavarodtam a lényeg hogy a leírt konfigot elvigye. Erősebb videórártyát nem tervezek, a jelenlegi 3-4 évig vígan kiszolgál. Nem vagyok se hc gamer se hc tuningos, a procimat 3,8 ról 4,2 re emeltem meg és nálam itt megállt a tuning. Esetleges változás alaplap+proci kombóban lehetséges, de ahogy olvasgattam a jelenleginél minden újabb processzor kevesebbet fogyaszt.
Konfig még1x
Asrock z77 extreme 4
i7 2600k
r9 270x toxic 2gb
samsung 250 ssd
1db wd red 2tb
1db wd red 3tb
1db seagate 2tb
8giga corsair
7 ventillátorEzt kell elvinnie csendben, ha erre megfelel a supernova akkor nekem az tökéletes.
-
jacekLFS
tag
válasz Potzee #72553 üzenetére
ph-s kollégától vásásrolok tápot és jelenleg ezek vannak neki
xfx ts 550-650
xfx pro ez nem tudom hogy 550 vagy 650!?
antech 550tp-550c (jó hatékonyság csendes működés)
illetve corsair rm550mÉn ezek közül az antech felé hajlok a legjobban, de ebből a 4 ből melyik lenne a legjobb választás?
Ha azt mondjátok hogy a seasonic m12II 520 vagy az evga g1 650 jobb akkor azt veszem, csak máshol. Többet nem variálok ezek közül kellene a legjobb. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
jacekLFS
tag
válasz BomiBoogie #72555 üzenetére
próbáltam, de nem vette fel a telefont
Megvan 650 es
[ Szerkesztve ]
-
jacekLFS
tag
válasz Potzee #72557 üzenetére
Ha az antech és a seasonic vagyis mindkettő seasonic belsős akkor az antechnél maradok mert magasabb hatásfokon dolgozik, kb ugyan azért az árért, illevte 30w al többet lehet rá hivatalosan terhelni. Köszönöm a segítséget srácok Mind potzee mind jim bcs kollégának
-
jacekLFS
tag
válasz Potzee #72559 üzenetére
xfx "csak" 90% os hatékonyság, és árban 1500ft al drágább, corsair cwt belsős, hatékonyság kb ugyan az, rm550m piszok jó hogy csak 40% os terhelésnél kapcsol be a venti és max fordulaton is 25Db körül mozog, de a modularitása +7e ftomba kerülne így az antech lett a nyerő Most már nem engedem hogy összezavarj
-
jacekLFS
tag
Köszönöm, végre egy erősebb megerősítés
-
jacekLFS
tag
Kedves segítőkész kollégák.
Tegnap megvettem az antech 550 Tp-550c típusú tápegységet amit pár commentváltás után nagy nehezen de erre esett a válassztás. A táp tökéletes, hatékony extracsendes, és rettentően hűvös. Külső lézeres hőmérővel 19C-t mértem a tápház oldalán. Max terhelés mellett (már amit a konfigom tud) is teljesen csendben és ugyan olyan hűvösen végzi a dolgát, kábelei hosszúak, bár az elején a 24 tűs nekem rövidnek tűnt, aztán amint a helyére került már nem is volt olyan rövid. 8tűs cpu tökléletes hosszúság, magasabb alsó tápos konfigokban is elér a helyére szépen. A sata illetve molex csatlakozók között megfelelő távolság van így kényelmesen, különösebb hajlítgatás és erőkifejtés nélkül be lehet dugdosni őket az egymás alatt lévő hdd/ssd-k be. Harisnyázás 5* kábelhosszok 5* minőség 5*. ár 5* 23.500ft ért sikerült hozzájutnom újonnan bontatlanul, szerintem ezért az árért ilyen minőséget kevés gyártó tud készíteni. Bárkinek szívesen ajánlom aki 550w körüli tápban gondolkodik.
Bocsánat az offért, de sokaknak hasznos lehet
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Van egy Antech truepower 550w os tápegységem, az lenne a kérdésem hogy ez elegendő e egy 2 videókártyás rendszernek? 2db r9 270x toxic videókártyát kellene pörgetnie.
cfg.:
i7 2600k
asrock extreme 4 lap
250gb samu ssd
3x 3tb wd redhttp://www.antec.com/product.php?id=706698&fid=5022122&lan=ec
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Cf építésben gondolkodom, mert ezzel lenne a legolcsóbb egy kicsit erősebbé tennem a gépem.
Antec Tp550c tipusú tápom van, és arra lennék kíváncsi hogy elbírna e egy rendszert 2 videokártyával.i7 2600k
16gb 1600mhz ram
asrock extreme
radeon r9 270x toxic (és a testvére is ugyan ilyen lenne)Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
-
jacekLFS
tag
válasz DR|FTK|NG #82668 üzenetére
A tápot ti ajánlottátok szóval "elvárom" hogy jó legyen (remélem mindenki érti benne a viccet és nem veszi senki sem magára...)
Am azért szeretném a cf-et mert ez a legolcsóbb megoldás, egy 290 vagy egy gtx 970 jóval nagyobb beruházás lenne. De ez már off, így ezt másik topikban vitatom majd meg, ettől függetlenül köszönöm a tanácsot és a gyors választ
Üdv
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Msi gaming 390 8g-t el birna egy antec tp 550w os táp?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
jacekLFS
tag
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Ehhez a masinához keresek valami halkabb tápot. Mik az ajánlottak illetve, mekkora tápot lenne érdemes vásárolni? a ház miatt méretben mindenféleképp standard atx ps2 táp jöhet csak szóba.
Alaplap: Asrock Q1900B-ITX
Merevlemez: 2db wd red 2tb
1db wd red 3tb
Proci: Intel J1900
Memória: 2x2GB DDR3 1333MHz SO-DIMM
Ház: CoolerMaster Eilte 130
Ezen kívül 1-2 ventillátor lenne még a gépbenSeasonic 350W (SS-350ET) ezt néztem ki egyenlőre, tudom hogy overkill de csak egy seasonic táp.
Válaszokat előre is köszönöm
-
jacekLFS
tag
válasz Grave_444 #90925 üzenetére
majdnem de most néztem hogy ő is árul ilyet
DR|FTK|NG :
Köszönöm a gyors választ, esetleg ilyen kisebb teljesítménnyel létezik olyan táp ami lekapcsolja a ventijét ha nincs meg az a terhelés aminél igényelné a ventit?
[ Szerkesztve ]
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék hogy a jelenlegi konfigba ha teszünk egy hd 7770, 7790es vidkarit akkor mekkora tápra lenne szükség, illetve a benne lévő táp az elbírná e a rendszert!?
asrock a75m
amd a8-3870 (K?)
Fsp atx 350 PNR (3éves kb)
250ssd
2Tb seagate
3db ventillátor 12cm
Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv
-
jacekLFS
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy van egy htpc-m de asszonykám kitalálta hogy szeretne ős is játszani pc-n így arra gondoltam hogy a htpc-t turbózom fel egy kicsit, ami így néz ki:
Alaplap: Asrock FM2A78M-ITX+
Proci: Amd A10-5800k (4mag)+új ARCTIC Alpine 64 PRO Rev. 2
Ram: 2x4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingston (KVR1333D3N9/4G) CL9
HDD: 3x 2TB wd Red
Táp: fsp 350-60apnEbbe a gépbe szeretnék rakni egy HD 7850 DC2-2GD5- V2 tipusú videókártyát. Tudom hogy naívság de netes kalkulátorok szerint a 313w lenne a max fogyasztás amit így felvenne, és 350es táp elméletben elvinné. Heti szinten 20-28 óra játék lenne rajta maradék idejében folytatná a HTPC szerepét.
Ha ebben a felálásban nem ajánlanátok akkor nem is erőltetem, viszont akkor ajánljatok nekem valami videokártyát ami közepes játékokhoz megfelelő lenne. Sims 3-4, Motorsport Manager és hasonló játékokhoz FHD felbontás mellett megfelelne. (Laptopom i3 4010u, 920m 8gb ram nem a legjobb ezeknek a játékoknak, ennél a felállásnál erősebb kell.)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- VoLTE/VoWiFi
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Call of Duty: Black Ops 6
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest