- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- RAM topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz old gray #3897 üzenetére
Éppen 350W-ot tud leadni, rá ugyanis nem kétszeres értéket írnak. Sőt, stol szerint még a 400W sem fekteti meg. bővebben: link
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Rabbitf_24 #3898 üzenetére
Még kettőt is.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
FSP 400W PNF tápom elbírna egy 8800GTS-t vagy GT-t?
-
-
old gray
addikt
Adott az adatlapomon lévő konfig. Amit még hozzá kell tennem: a cpu fel van húzva ~2800MHz-re. A proci tökéletesen megy 2900-on is állítólag (akitől vettem azt mondota, hogy még többet is tud....). DE: játékok alatt főleg húzósabb game-eknél a gép újra-újraindul. Minden csati rajta van az alaplapon, a 20+4pins, a 4pines és a pci-express slotnál lévő tápcsati is rá van dugva.
Lehet, hogy az FSP 350W PNF kevés az 4200+ X2 + X1900XT-hez
Tény, hogy az X1900XT nagyon sokat kajálBroadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Ez a táp: Chieftec GPS-400AA-101A 400W ATX elég lesz ehhez a rendszerhez?
Gigabyte Triton 180 Fekete Middle Tower (beépített 2db 120-as venti)
Gigabyte GA-P31-DS3L alapalap s775
Intel Core 2 Duo E4400 2.0 GHz
Samsung 250GB HDD SATA2 7200
Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2
XpertVision HD 2600 XT Sonic GDDR3 256 MBÉs jó választás 11K-ért?
- Alex -
-
mv
aktív tag
-
mv
aktív tag
Üdv!
Melyik tápot vennétek a következő konfighoz?P4 Prescott 3GHz, 8600GT, 2GB RAM, stb
FSP Saga 350W 8400Ft
FSP Pnf 400W 8700Ft
FSP Bluestorm 350W 8000Ft
Chieftec 350W 8519FtFontos, hogy halk legyen.
Előre is köszönöm.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
RoyalFlush
őstag
Személy szerint nem tudom, de alacsonyabb hűfokon, Jancsi biztos kimérte volna nekünk. Az iróniája a történetnek: inkább pixeleket szórt, hogy hazafelé utat jobban lássa merre vezet .. Így ezt már sosem tudjuk meg
Ennyi volt a retro történet tech. verziója újhullámosítva mára, és esedezem moderátoroknak hogy eme két offért bocsássanak meg
[ Szerkesztve ]
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
tlac
nagyúr
válasz RoyalFlush #3884 üzenetére
rosszul kérdezted, helyesen:
elbírja egy 1000W-os táp? -
RoyalFlush
őstag
válasz Szten Márs #3872 üzenetére
Inno 3D MX440 64MB 64bites verzsön. Révén muter gépébe lesz, nem fogja pasziánsszal nagyon megizzasztani ha átszámítom lemezeket: házzal együtt olyan ~ 900 Ft-ba került. Ha gondolod egy másik topicban arról is közlök képet .. de itt nem, mert a végén még lapátra tesznek .. pedig nem is hasonlít ez a topic egy mézeskalács házra. Tényleg abban hány wattos volt a kemence?
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
darius
tag
válasz Szten Márs #3881 üzenetére
Köszi!
-
darius
tag
Sziasztok! Van egy amatőr kérdésem: Ha egy táp két sata-s csatlakozóval rendelkezik, akkor csak két sata-s eszközt tudok csatlakoztatni vagy többet is?
-
Atapi
senior tag
Lehet gyűjteni a köveket, de nem vagyok a szabványokkal teljesen tisztában
Szoval azt tudom roluk, hogy fizikai méretüket tekintve nem akkorák, mint az atx tápok (ez nekem nem gond), de 20pin-es alplapi csatijuk (is) van, szoval nem AT tápok. Ha ennyi nem elég, akkor mire kellene még figyelnem? Annyit tudok, hogy a -5V-os ágat valamikor kigyomlálták a szabványbol, ami kompatibilitási gondot okozhat... egyéb gond miből lehet? -
őstag
válasz Szten Márs #3877 üzenetére
Köszönöm szépen akkor a lényeg hogy FSP!
-
őstag
válasz Szten Márs #3874 üzenetére
Köszi! Elég drágának tartom Ennyit kell rá áldozni? Köszi
-
őstag
Sziasztok!
Lassan szeretném lecserélni a gépem, úgy 100.000-t szánok rá. Az elképzelésem egy 2 PCI-expresszes alaplap core 2 duo vagy core 2 quad procival, 2gb ddr2es 800mhzes rammal, 250gbos sata vinyóval. Viszont tápegység téren tanácstalan vagyok. A mostani 240 wattos noname tápom valószínűleg nem lesz elég! Mit ajánlotok? Nem szeretnék sokat költeni erre, egy olcsó, de megbízható kellene! Köszi! -
Szten Márs
nagyúr
válasz RoyalFlush #3871 üzenetére
A tápot nem ismerem, viszont milyen GF4? Mert lehet Ti4600 és MX420 között bármi, csak kiváncsi vagyok mit szereztél. Egy Ti4200-tól felfele már megérte magában a biznisz, kb ötször
-
RoyalFlush
őstag
Sziasztok!
Vettem egy házat és egy GF4 videokártyát bagóért, nah jó konkrétan 10 Philips CDért és 5 TDK DVDért, remélem nem adtam érte sokat A házban egy Solarmax 300W P4 tápegység van (nem emiatt vásároltam, bonus volt ), amiről nem sok jót hallottam / olvastam néki nyitott topicban (be is csukták). Ti mit tudtok erről a tápegységről? Valóban az extra gagyi kategória? Előre is thx
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
Már miért lenne felesleges? PCIe csatit használo videokarival se fogyaszt 200w felett egyik konfig se. Legalábbis a c2d tuti nem még huzva se. Ha játékra használja az ember a gépet akkor PCIe csati ma már több jobb videokarin van. Ez lassan kezd alap lenni szvsz. Szal nemértem miért nem tesztek a 350-esekre is. Simán elvisznek egy játék konfigot ha nem az aktuális csucsvideokari van benne. Amugy megsugom akkor is elvinné ha csucskari lenne mert 2900xt-vel se fogyaszt olyan nagyon egy c2d konfig (300w-ot nem éri el). De vmiért mégse elég hozzá, hogy miért nemtom(gondolom amper miatt talán) de az tuti hogy nem a watt miatt.
Csak hogy példát is mondjak: x1950pro-n pl van. De sorolhatnék még. x1950xt-n is tuti van. stb. -
csjoska
csendes tag
válasz zsolti1990 #3867 üzenetére
Hello!Csak nem te is Szlovákiából vagy? Én is az AGEM-ban szokok vásárolni. Nemrég vettem egy FSP Bluestorm II 400 W-os tápot.Nagyon csendes, az én konfigommal abszolút nem melegszik. Ha tetszik neked is, ezt tudom ajánlani (adóval 1700Sk). u.i.:gratula a 8800GT-hez, ramból pedig az APACER 2*1GB GOLDEN KIT - nagyon komoly
-
Szten Márs
nagyúr
válasz zsolti1990 #3867 üzenetére
400-as Fortron BlueStorm.
-
zsolti1990
csendes tag
Most állok gépvásárlás előtt valaki segithetne hogy milyen tápot vegyek!
ASROCK ALIVENF5 ESATA2 Plus
AMD Athlon64 X2 4800+ EE DUALCORE BOX Socket AM2
SAMSUNG 250GB SATA2 6MB HD252KJ
ASUS -- GeForce EN8800GT 512MB HTDP PCX
LG 20" LCD L204WS-SF 5ms
2gb ram
Ezekhez a cuccokhoz milyen tápot ajánlotok,és hozzá házat?
Itt egy link ahonnan rendelek:http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=0001900286 -
Atapi
senior tag
Sziasztok!
Hozzáértők véleményére lennék kiváncsi a következővel kapcsolatban:
tervezek itthon összerakni egy kis gépet, ami leginkább fájlszerverként, töltögető gépként üzemelne. A konfighoz már van egy abit bx133-as lapom, 667MHz-es celeronnal, 2x128MB sd rammal, valamint egy intel pci-os hálokártyával. Ehhez jönne még 1 (max 2) hdd, esetleg pár venti, amivel tartosan üzemelne a gép (csak telepités közben lenne benne egy vga és valami odd). Gyanum szerint igy a konfig fogyasztása 100W alatt maradna (ebben azért megerősithetnétek, én 60-80W közé saccolom, szerintetek?). Ehhez a terheléshez keresnék megbizhato tápot. Ujat nem akarok venni, mert azoknak nevetségesen nagy a teljesitményük a szükségeshez képest... Nézegettem ittheni aprohirdetéseket, és találtam két szimpatikus joszágot, amik elvileg a megbizhato tápok kategoriájába esnek #1hsz szerint:
egy [200W-os lite-on], és egy 145W-os kis dell, amiről bővebb infom nincs.
Szerintetek az emlitett két táp közül melyik lehetne számomra jobb választás (már ha egyáltalán valoban azok?), szem előtt tartva a biztonságos üzemhez szükséges védelmek meglétét, és esetleg kalkulálva a táp hatásfokával (hosszutávu üzem miatt)? Valamint feltételezve több éves korukat, amennyiben a megvétel mellett döntenék, érdemes-e az elko kondikat rögvest ujakra cseréltetni?
Válaszokat előre is köszönöm! További táp ajánlásokat is szivesen veszek.üdv
-
zsolti1990
csendes tag
Most állok gépvásárlás előtt valaki segithetne hogy milyen tápot vegyek!
ASROCK ALIVENF5 ESATA2 Plus
AMD Athlon64 X2 4800+ EE DUALCORE BOX Socket AM2
SAMSUNG 250GB SATA2 6MB HD252KJ
ASUS -- GeForce EN8800GT 512MB HTDP PCX
LG 20" LCD L204WS-SF 5ms
2gb ram
Ezekhez a cuccokhoz milyen tápot ajánlotok,és hozzá házat?
Itt egy link ahonnan rendelek:http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=0001900286 -
Cölöp
tag
Sziasztok!
A héten veszek egy MSI RX1950Pro AGP-s VGA-t. Most néztem csak utána, hogy elég lesz-e a CooLink AP350X tápom. És hát.., nagyon úgy tűnik, hogy nem.
A konfig pontosan:
MSI K8T Neo2
A64 3500+ Venice E6
2*512 MB Kingston HyperX DDR400
MSI RX1950Pro 256MB DDR3 AGP
1 hdd, 1 dvd-rwSzerintetek? Ha mindenképp váltani kell, akkor sem akarok 10e-12e Ft-nál többet költeni tápra. A lényeg, hogy halk és stabil legyen. FSP BlueStorm2 vagy GreenPower jönne szóba, csak nem tudom eldönteni, hogy milyen teljesítményű legyen.
"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy ezek között a FSP tápok között mi a különbség?
-400W PNF
-Saga 400W
-Greenpower 400W
-Bluestorm 400W -
buherka
addikt
Bakker akkor minek van nekem egy 600W-os Zalman Modular Heatpipe-om.
-Megvettem 4 napja a Sirtec 500W-os tápit és egy negy pukkanással valamint egy kis tüzijáték kiséretében lenyomta a gépem, már a 2.nap. De érdekes módon "semmi baja" nem lett, mert működött a gépem vele ezek után is. Csak hát paráztam, hogy ez valami selejtes, és inkább visszavittem a boltba. Azt mondtam a ker.i egységben, hogy kevés a gépemnek az ötszázW (de mi mást mondhattam volna, sajna így inkább kamuztam) és inkább ráfizetéssel elhoztam ezt dög Zalman-t.
Lehet, hogy nem kellett volna ekkora tápi, de szorult helyzetben voltam.
Remélem ez már nem fog szikrákat szórniOkos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
gabor907
tag
hy
egy fsp bluestorm 400w elég ehhez a rendszerhez?
ati hd2900xt, amd 6400, 1giga ram 300gigás winyó????
válaszokat köszicore
-
san diego
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajálani olyan tápot amin van 8pines pci-e 2.0ás csati is és moduláris teljesítményben pedig minimum 600W árban pedig 30k alatt van.
választ előre is kösziA szervezés az amit az előtt csinálsz mielőtt csinálni kezdesz valamit, hogy amikor csinálod ne keveredj bele.
-
stol
addikt
válasz cseh_nandi #3835 üzenetére
Mivel a villámot az FSP se bassza vissza az égre, így ő is tönkremehet
Viszont, nem tesz semmit tönkre a gépben. -
magi20
senior tag
válasz Ferdzsoo #3841 üzenetére
igen de a többi ugyanazt tudja,viszont jobban felszereltek,,,
viszont feree13-nekem ez még a hétvégén kellene ám.
meglesed nekem hogy hány molex,meg ilyenek vannak rajta?pic-eilletve mennyi gari van,ha van.hány éves?
Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Dr. Romano #3842 üzenetére
LOL. Én vagyok az eladó!
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
magi20
senior tag
Üdv ujra,most már tényleg lassan döntök..
szerintetek?
Nexus NX-4090 400W 13-ért
vagy enermax liberty 400-as 13-értvagy 400-as fsp green power 10-ért.-talán 9-ért
Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat
-
Kriza
őstag
válasz cseh_nandi #3835 üzenetére
Ezt simán bírnia kell egy ilyen tápnak. De ami elromolhat, az el is romlik.
2 ram <---ez jó.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
ugux
tag
válasz elfelejtette #3837 üzenetére
köszi szépen, megtaláltam!
-
ugux
tag
Sziasztok!
Előre is bocs a láma kérdésért, de sajna nem tudom...
Ha egy táp mondjuk 350W-is, vagy akár mennyi, akkor annak fix fogyasztása van, vagy attól függ a fogyasztás, hogy mi van rákötve?? Tehát pl azt akarom megtudni, hogy ha nagyobb tápt veszek, akkor többet fog fogyasztani a gépem, vagy ez csak az alkatrészektől függ??
köszi -
cseh_nandi
csendes tag
Hi!
10 honapja vettem 1 FSP Green PS 400W (FSP 400 gln 60 azthiszem) tápot.
Sajnos nemrég rönkrement. Füstölt meg szikrázott, ugyhogy gyorsan kikapcsoltam.
Csak megerősítést szeretnék kérni, hogy nem azért ment tönkre, mert túl sok volt neki a gépem. Igaz hogy sokat volt bekapcsolva, de nem ment állandóan, szoval lez a 24/7 sztem nem volt meg.Amit hajtott a kis zöld manó:
Asus p5b
C2D E6300
msi 7900GTO
2 ram
3 winchester (1 ide 2 sata)
+ egér, bill, dvdJa, és ha valamit megsut a táp akor mi van? Vagy az nem történhet meg?
-
elfelejtette
veterán
válasz DeadMeat #3830 üzenetére
Hy!
A táp gyári ventijének áramfelvételénél lényegesen fontosabb tényező a légszállítása, amitől 10%-nál nagyobb mértékben nem ajánlott eltérni.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Bla82
tag
válasz venember83 #3832 üzenetére
Szia.
Köszi a gyors választ. Akkor a 350-est veszek.
-
Bla82
tag
Sziasztok!
Az alábi konfighoz 300-as vagy 350-es fsp-t vegyek?
478-as 3GHz prescot
Galaxy 7600gt agp
dvd író NEC 7173
Asus DVD olvasó
Asrock P4M800 lap
2 GB ddr ram -
DeadMeat
nagyúr
Hat kerdeztem ezt is,nem valaszoltal ra,azt hittem nem ajanlott dolog.A hangjaval idle allapotban nem is lenne gondom,tenyleg csak a hdd-t hallani.De terhelve... borzalmas.
Esetleg valami venti ajanlat?Amugy 0,30A-es venti van benne.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Chaser
legenda
-
bnss
veterán
Hello. Van már valakinek tapasztalata az FSP Saga+ tápokkal? Bár amennyi differencia van egy 400-as vagy 450-es Saga+ és a 400-as Bluestorm II ára között (~2k), inkább az utóbbit választanám.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Szten Márs
nagyúr
Ez ebben a formában nem igaz
Ha azt mondod, hogy az elektronikája döntő részt megegyezik az 500-as M12-ével, az már okésabb.
Viszont ami miat a Corsair szimpatikusabb, az az M12-eseknél meglévő 6 centis pótventi hiánya. Nem igazán nyerte meg a tetszésem az a 6 centis venti az M12-őkön. -
tlac
nagyúr
azt, hogy 500 wattos egy táp, azt jelenti, hogy annyit tud adni max gépnek (jó esetben... még jobb esetben, akár többet is rövid időre), ha 100 watt kell a gépnek, akkor annyit ad és ha 85%-os hatásfoka van a tápnak, akkor a konnektorból táppal együtt 118-at (100 / 0,85) fog felvenni a gép
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Gyuri27 #3817 üzenetére
Az a következő lecke
#3818 Ginew : nyilván fogyasztás szempontjából nem mind1, milyen vga-t rax a gépbe, de ez vonatkozik a procira is, az írásod elejét nem igazán értem
szerk: ill. ezt a részt nem értem: "hogy akkor csak nem jár maxon 1 táp, szal nem füti el azt, amit nem használunk el."
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
j.bravo
addikt
válasz venember83 #3815 üzenetére
Köszi!
Otthon azért még megnézem a Dell-t, hátha van bővebb info (rémlik hogy esetleg Delta Electronics de nem emlékszem biztosan)
A teljesítménye mondjuk pici, 200 vagy 250W-ra emlékszem (megnézem), csak gondoltam hogy ha a GX620-ban levő Prescott típusú villanykányhának elég (épp egy ilyenről írok a munkahelyemről), akkor egy ennél elvileg kisebb fogyasztású C2D-nek is elég kellene hogy legyen... Azért persze még ki is próbálom a jelenlegi konfiggal (900MHz Athlon, ez egy 145W-os Compaq-ról megy egyébként, és betonstabil).Ha biztos ami biztos alapon újat vennék, a linkelt FSP és Chieftec közül mindegy lenne?
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Ginew
aktív tag
-
Chaser
legenda
Nem, minden tápnak van bizonyos hatásfoka, hasszámot mondok: ha egy táp a konnektrorból 300W-ot vesz fel, és 50% a hatásfoka, akkor 150W-ot eszik abból a gép, 150W-ot pedig elfűtött, nyilván minél nagyobb a hatásfok, annál jobb. 80%-os hatásfoknál ugyanennél a példánál maradva, ha a táp 300W-ot fogyaszt a hálózat felöl, akkor abból 240-et eszika gép, 60W-ot pedig elfűt a táp.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
venember83
nagyúr
válasz j.bravo #3810 üzenetére
Szia,
orom volt olvasni a hsz-ed
Peldaul 300as FSP PNF is boven eleg, de nagy valoszinuseggel az a dell tap is jo, nyugodtan probald ki, dell-ek nem tesznek trutymo tapot a gepukbe. Ha csak 20pines az ATX csatlakozo, az se gond, elmegy annyival is a lap.
Remelem sikerult valaszolnom az osszes kerdesedre.
-
nyunyu
félisten
válasz Szten Márs #3790 üzenetére
Mivel a Corsair HX520 az gyakorlatilag egy atmatricazott Seasonic M12-500, igy tokmindegy melyiket veszi.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ginew
aktív tag
1 táp annyit fogyaszt végülis mint a konfig, vagy pl egy 500as mindig 500on megy, ha csak 150 van használatban akkoris?
-
j.bravo
addikt
Üdv!
Ahogy a nyitó hsz-ban is láttam, az alábbi két tápegység közül mindkettő ajánlott darab; egyikkel se járnék rosszul. Mégis, van esetleg valami lényeges különbség közöttük, ami az egyik vagy másik megvásárlását jobban indokolná?
a) FSP350-60THN-P
b) Chieftec GPS-350EB-101A 350W ATXEgy ilyen konfigot hajtanék vele:
Alaplap GIGABYTE GA-945GM-S2
Proci Core2 Duo E2160 1,80GHz s775
RAM 2 x 1GB Kingmax vagy hasonló
1 db IDE vinyó (WD 250GB/16MB)
1 db DVD-íróVGA-nak elég lesz az integrált (nem játszom ill nem rajzolok 3D-ben), legfeljebb egy hangkártyát (ha az alaplapinak nem tetszik a hangja) vagy egy TV-tunert tennék még be.
Esetleg kisebb táp is elég lenne?
Kösz előre is![ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
DeadMeat
nagyúr
Megforditottam,sikeresen el is teptem a venti mazzagjat,gányolhattam össze,mert persze mikor maskor legyen rosz a páka,mint amikor kene...
Az eredmeny:Minden rendszerkomponensnek +10 fok,a hang pedig semmivel sem kisebb..
Ugyhogy most fordithatom vissza.
Szoval masik táp leszen ebből.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
ksanyo
tag
válasz venember83 #3804 üzenetére
Köszi!
Igazábol a mostani is elég, nem is hangos, de el tudnék képzelni halkabbat is, ezért gondolkozom seasonicban. Pedig ez is Adda ventis de hát a 8cm az 8cm . Abban vagyok még bizonytalan, hogy ugye az új tápok 12V ágra vannak kihegyezve, arról viszont fogalmam sincs hogy a mostani gépem melyik ágon mennyit használ, és lehet-e probléma abbol hogy az ujak 3,3V és 5V-on tudnak-e megfelelő teljesítményt adni..Fogyasztásmérő szerint a gép (adatlapon) 95W-ot fogyaszt nyugalmi állapotban. Zsír. Szívesen faragnék még belőle de sok utánaolvasás után rájöttem hogy nemigen tudok, legfeljebb nagyobb hatásfokú táppal.
-
oliba
őstag
Erre csak azt tudom mondani, amit Abu írt egy pcguru fórumba
Bocsánat, hogy kimásolom[I]Nemrég mûterheltem ezt a tápot, meg is lett az eredménye:
Kéremszépen, sikerült egy gyönyörû 650Wés igancsak népszerû Q-val kezdõdõ (nem Q-technology, hanem a rövidebbik nevõ cucc) tápegységhez jutnom igen jutányos áron, így számtalan gép megmentése érdekében jól megfingattam szegényt, nagyságrendekkel megrövidítve már nem létezõ életét. Régebben kitapasztaltam, hogy durván 270W-os teljesítményleadásra képes maximum. Mivel az oldalán 12V-on 25A-es áramerõsséget hazudnak, így úgy döntöttem kirántom belõle (3,3V és 5V-on 15A-15A-ert kértem). Ez durván 425W-os teljesítményfelvétel. Bekapcsolás után olyat tapasztaltam amit eddig még soha, a három venti olyan hangosan pörgöt, hogy az már fájt. Rápillantva a konnektorban szorgoskodó teljesítményfelvételt mérõ kütyüre, egészen hihetetlen 824W-os teljesítményfelvételt tapasztaltam, így már érthetõ a ventik hangereje, hisz közel 400W-ot disszipál az egység. Bevallom õszintén egy kicsit megijedtem és azonnal a kikapcsolás mellett döntöttem, de közben három pukkanás közepette szép mennyiségû füst távozott a tápból. Ezzel bevégeztetett az egységnek. A biztosíték cseréje után minden rendben volt, persze a tápot nem probáltam újra hálózatra dugni, látszott rajta, hogy nem támogatná az ötletet.
Azért az a 400W-os hõmennyiség finoman szólva is tûzveszélyes (el se merem képzelni mi lett volna ha a 650W-ot rántom ki a csövön ). A táp természetesen kiérdemelte, hogy nem ajánlott minõsítésemet, modosítsam életveszélyes kategóriára.Szerk.: azt is megjegyezném, hogy a 3 venti egymás ellen dolgozik, kis gondolkodással még talán használható hûtést is ki lehetet volna alakítani.[/I]
-
venember83
nagyúr
Szia,
tartosabb kondik, tudtommal, illetve az S12-II az megfelel a 80plus szabvanynak. De ez csak par kondira vonatkozik, ami eleve a sima S12ben is boven tovabb tart mint ameddig a tapod hasznalnad, illetve a 80plus meg laboratoriumi korulmenyek kozt ervenyes, tehat nagyjabol ugyanaz a ketto a gyakorlatban, ha a sima olcsobb, akkor azt is nyugodtan megveheted, nagyon megeri.
-
ksanyo
tag
Mi az újitás az új Seasonic S12 ll ben az S12 höz képest?
-
Szten Márs
nagyúr
Kaicsnak? Ez gondolom vmi elírás de nem tudom megfejteni mi akar lenni.
Amúgy nem annyit értek azok a tápok és meglepődnél mennyire erősek. Egy 650W-os Q-tect lazán porbaaláznak (igen, teljesítményben is), bár ez az összehasonlítás annyira egyenlőtlen, hogy már sértő az FSP-re nézve
Aktív témák
- Fallout 4
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- BestBuy topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- RAM topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...