- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
ksanyo
tag
Anno én is vettem egy ilyet, szintén codegen tápomhoz, mert én is féltettem a beújított cuccokat. Egyszer ki is oldott, kikapcsolt a gép. Azután ha rá volt csatlakoztatva nem indult, így vettem egy újat, és azóta is megy vele a gép. Igaz a tápot azóta már cseréltem. Nem tudom hogy csak megugrott a feszültség, vagy a tirisztor ment tönkre benne . Ma már tesóm vargáné tápos gépében biztosít.
Az FSP tápok a tapasztalatok alapján már nem vágja tönkre a csatlakoztatott egységeket, mert tartalmazza a megfelelő védelmeket. Hosszú távon mindenképp megéri megvenni, akár a PNR-t is, annak az ára tényleg semmiség egy egész konfighoz képest, pláne ha a vinyón tárolt személyes, pótolhatatlan holmikra is gondolsz...Ha komolyabb tápra vágysz, és gyűjtened kell, akkor érdemes lehet egy maxx-ot beszerezni.
A PNR ha jól emlékszem néhány amperrel gyengébb, de teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
-
ksanyo
tag
válasz venember83 #3804 üzenetére
Köszi!
Igazábol a mostani is elég, nem is hangos, de el tudnék képzelni halkabbat is, ezért gondolkozom seasonicban. Pedig ez is Adda ventis de hát a 8cm az 8cm . Abban vagyok még bizonytalan, hogy ugye az új tápok 12V ágra vannak kihegyezve, arról viszont fogalmam sincs hogy a mostani gépem melyik ágon mennyit használ, és lehet-e probléma abbol hogy az ujak 3,3V és 5V-on tudnak-e megfelelő teljesítményt adni..Fogyasztásmérő szerint a gép (adatlapon) 95W-ot fogyaszt nyugalmi állapotban. Zsír. Szívesen faragnék még belőle de sok utánaolvasás után rájöttem hogy nemigen tudok, legfeljebb nagyobb hatásfokú táppal.
-
ksanyo
tag
Mi az újitás az új Seasonic S12 ll ben az S12 höz képest?