- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam Deck
- Milyen SSD-t vegyek?
Aktív témák
-
Mrdevil
addikt
válasz Szten Márs #2198 üzenetére
Ventillátor is és heat-pipe is?De gondolom a venti sebességét szabályozza magának nem?
A gép:
ABIT AB9,INNO3d GF7600 GT,Core 2 Duo E6300,4x512mb 800Mhz GEIL ULTRA KIT
2db 320gb seagate sata vinyo,ide DVD iro.Hátul 2db házventi,oldalt 1.
Még annyi,hogy most készülök vidkari cserére (8600GTS).
Ja és minden huzva.-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.
-
Mrdevil
addikt
válasz Szten Márs #2196 üzenetére
Általában náluk szoktam vásárolni eddig nekem nem volt gondom velük... (kopp..kopp..)
Akkor szerintem maradok a ZALMAN ZM500-HPS-nél, a sima 460-as zalmirol lebeszéltél,
kár hogy ZM460B-APS-t nem látok náluk.
Az szerinted csak elirás hogy az árlistában ZM500-HPS van az elsö hsz-nél a tápajánloban
viszont ZM500-HP ha jol látom.
Köszi.-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.
-
Mrdevil
addikt
válasz Szten Márs #2194 üzenetére
Aha értem.
Akkor esetleg erröl Asus 450W A-45 GA vagy az ZALMAN ZM500-HPS-röl tudnál valamit mondani?
Igazábol holnap mennék venni és ezek a boltok jönnének szoba Mistral,Aqua,Ready.
Ott nézegetem most miket árulnak.-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.
-
-
Mrdevil
addikt
Sziasztok.
Tápvásárlás elött állok.Kérdésem mi a különbség a ZALMAN ZM460-APS és a ZALMAN ZM460B-APS táp között? Illetve mi a vélemény erröl a táprol?
Én a sima ZM460-APS-t tudnám venni.
Köszi.-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.
-
Gorneck
legenda
Gorneck#1239
-
Szten Márs
nagyúr
válasz pentium4 #2187 üzenetére
Ehhez elég egyértelműen a Zalman ZM-460B APS táp a legjobb választás. Verhetetlen hang, bika erőtartalékok. Ja igen, több mint elég a konfigodhoz.
''zalmanba ajánlottál a 360-és 460 as mert hogy azok pokoli erősek, de kevesek sajna!''
Kevés egy fenét
Ha egy 360-as táp ezt vígan elbírta:
# Intel Pentium D 830 @3,75 GHz, 1,425 V processzor
# Coolink U8-92 processzorhűtő
# Asus P5WD2-E Premium alaplap
# 2 x 512 MB Corsair DDR2-1000 memória
# 2 x ATI Radeon X1900 XT videokártya
# 160 GB-os Samsung PATA merevlemez
# 200 GB-os Samsung SATA merevlemez
# Asus DWR-0804P optikai meghajtó
akkor szerinted egy 460-as mennyit bír el?
[Szerkesztve] -
pentium4
senior tag
corair -el ugy vagyok hogy csak márka és azt kell megfizetni ami nem kevés a 620W-os estében szal az kilőve! zalmanba ajánlottál a 360-és 460 as mert hogy azok pokoli erősek, de kevesek sajna!
psp és seasonicról nemtudok semmit senki nem ajánlotta eddig!
enermaxot a q6600 topicjába ajánlották, hogy jó erős 22amperes a két 12V-os ágja ami tényleg kiemelkedő, más tápoknál 16-20 as értékek vannak és ha huzni akarom a procit akkor kell az erő
akkor végülis ti az enermax liberty-t nem ajánljátok! -
Kriza
őstag
válasz venember83 #2186 üzenetére
Felsorolásból kihagytad az Epsilonok testvérkéjét, a hőcsöves 600-as Zalmant. Sokaknak szimpatikusabb, mint az Epsilon.
Egyébként mi bajod a csíftekkel? Jó-jó, nem a legerőssebb 12V-on, de a 620-as CFT modell jobban terhelhető, mint a GPS.
pentium4: nem hiszem, hogy indokolt a 620W, de ha megnyugtat, vedd meg, egy ilyen konfignál ez már nem jelentős érték. Annál fontosabb a minősége a tápnak. Egyébként tényleg a Seasonic/Corsair vagy FSP/Zalman valamelyikét érdemes venni (én is Seasonicot akartam, de valami megmagyarázhatatlan hiba miatt nem akarta szeretni az alaplapomat)
[Szerkesztve]Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
pentium4
senior tag
sorry hogy nem irtam már az elején, de most pótolom:
Asus p5k dlx lapka, lehet x38 as lesz belőle
q6600 proci 2.8-3.0ghz ra huzva, silent knight 2 hűtő
4giga geil ultrakit 1066mhz
8800gts 320mb
1 optikai meghajtó
5-6 vinyó ebből egy rapot, 3 raidbe többi szabadon
hangkari, meg még pár cucc
6-7 venti
hát röviden ennyi
amugy a gép grafikus/3D munkákra lesz, videószerk, konvertálás és hasonló gépzabáló dolgokra lesz, munkára! -
venember83
nagyúr
válasz pentium4 #2183 üzenetére
Szia,
bika gep? Jo koruliras es foleg pontos... 8800GTX QuadSLI esetleg? Vagy csak siman 2900XT CF? Ha bika tap kell akkor Epsilonok, Seasonic M12k vagy a Kriza altal ajanlott 620as Corsair. Thermaltake vicc ebben a kategoriaban, szerintem Chieftec is, Enermax Liberty nem epp akkora hulyeseg.
Viszont fogadni merek, h egy kemenyebb 400as tap elviszi azt a bika gepet, vagy legrosszabb esetben a zm-460b-aps. 500as BSII-rol nem is beszelve. -
Kriza
őstag
válasz pentium4 #2183 üzenetére
bocs a dupla hozzádszólást, de fagyizott egyet a windózerem
Thermaltake szerintem nem a legjobb választás, másik kettő OK (nekem a 620-as csíftek kistestvére van), de ha igazán halkat akarsz, akkor a fentebb linkelt Corsair vagy Seasonic.
Mondjuk nem ártana tudni, hogy mihez kell. Elég sok ám az a 620W.
[Szerkesztve]Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
pentium4
senior tag
Hali srácok!
kéne egy kis help!
adott egy bika gép ami tuningolva lesz quad procival!
3 jelöltem van: Enermax liberty 620W, Chieftec 620W vagy egy Thermaltake 750W
jó kis szivós táp kell ami birja a kiképzést
köszi
P4 -
venember83
nagyúr
válasz Szten Márs #2179 üzenetére
Inkabb nem kerdezek semmit, csak rohogok
-
Gorneck
legenda
válasz Szten Márs #2179 üzenetére
Annyira nem vágom a témát, de ezen még Én is csak...
Még jó, hogy 2005ös a cikk...Gorneck#1239
-
stol
addikt
ÚÚÚÚÚÚdekiröhögömhaelpöffen
-
Szten Márs
nagyúr
E heti művelődési rovatunk:
Asszem, hogy ezt mindenkinek érdemes megnéznie, bár elolvasását csak saját felelősségre ajánlom
[link]
[Szerkesztve] -
Dyno
veterán
válasz venember83 #2176 üzenetére
jah jólvan akkor megynyugodtam csak tegnap haza felejövet beugrottam egy boltba érdeklődtem mennyibe van ez a táp és 16K volt és akkor azon nyomban megvedtem nagyon olcsónak tartottam azért minden esetre köszi megnyugtattál
-
Buldozer99
senior tag
válasz venember83 #2162 üzenetére
Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
Dyno
veterán
válasz venember83 #2171 üzenetére
Jahjó de egy E4400 C2D meg X1950PRO úgye ezekkel nem lesz problémája jah meg egy 160 Samsung sata2 + 500GB western digital sata2 köszi szépen előre is
-
-
Dyno
veterán
most akkor szerintetek GPS 550es csifi szar
-
BaLee
addikt
Tegnap megérkezett az 500-as FSP-m. Hamar kiderült, hogy ez volt a probléma. Előtte medal of honor alatt 10-15 perc körül lekapcsolt a gép, most már túlvagyok két pályán és semmi.
Ráadásul nagyon korrekt a kábelezése is, nincsen kábelrengeteg a gépben, nem bántam meg, hogy nem modulárist vettem egy molex csatis 12v ág és egy pci-e ág maradt mindössze szabadon és a táphoz adott kis tépőzárral összefogtam őket és szépen elférnek a rack és a dvd írók között.
Volt egy kis félsz bennem, hogy biztos a táp -e a probléma mivel ha nem full erőforrás igényes játékkal játszottam akkor semmi gond nem volt de ha a procit és a vga-t is megizzasztotta a játék akkor néha kikapcsolt. Úgytűnik nem bírta a régi 420-as.
Köszönöm a tippeket mindenkinek. -
Gorneck
legenda
Köszi Skacok...
Akkor jó tanácsot osztottam...
Q procira való váltás esedékes volt kollégámnál és a 8800GTS mellé csatlakozna egy komoly fogyasztó...nem mai gyerek a táp és gondoltam nem ártana megnézni és elgondolkodnia egy cserén...Gorneck#1239
-
venember83
nagyúr
válasz Gorneck #2165 üzenetére
Csereerett mikor mar nem birja azt a konfigot amit addig hajtott, vagy nem birja az uj konfigot amibe szannad. Kulonben Qru jol mondta. Ha szaradnak a kondik, akkor ujra lehet kondiztatni, asszem 3k, csak kerdes, hogy megeri-e, ha kicsit tobbert kapsz tok uj tapot garival.
-
Gorneck
legenda
Lassan 3 éves UltraPower 460W táp már csere érettnek mondható?
Gorneck#1239
-
Kriza
őstag
CHIEFTEC GPS-550AB tápot 17-18-ért lehet kapni.
A moduláris CTF560 van abban a nagyságrendben, amit írtál (kicsit alatta: 21k), de annak már vannak egyéb előnyei is.
Mondjuk így a 7-8k többletet sem éri meg a GPS csíftek.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
stol
addikt
Megjegyzem, hogy az FSP 400PNF 348W-ot tud 12V-on, az 550W-os Chieftec meg 360W-ot csupán.
FSP 400PNF ~9500péz, 550W-os Ct., 25ezer.
Megéri a 10W majd 15ezret?
Szerintem nem. -
venember83
nagyúr
válasz Buldozer99 #2161 üzenetére
Na latod, az nagyon-nagyon jo otlet!
-
Buldozer99
senior tag
Köszi a válaszokat! (Szerintem Corsair 520W melett fogok dönteni )
Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
venember83
nagyúr
Hu mennyien vesztek Chieftec tapot!
Jo kis tapok, egyetlen negativumuk a hangjuk, amit tobben hangosnak tartanakm ezalol az egyetlen kivetel a 350es. Mas rosszat nem tudok elmondani a tapokrol, jok. Mondjuk 550esnek hiaba van 3 12es aga a 400as BSII ugyanazt tudja teljesiteni, de ettol meg jo tapok, csak ugy megjegyeztem -
Dyno
veterán
Sziasztok ma vásároltam egy Chieftec GPS-550AB A tápot......remélem jól döntöttem véleményetek róla jó kis táp vagy azért annyira nem köszi
-
Zsoca84
csendes tag
Halgattam Rátok, és vettem egy CHIEFTEC tápot
Huuu...ez még rimmelt is
Szóval egy 450es AA-ra esett a választás...remélem jól döntöttem
Köszi Mindenkinek!Gigayte P35 DS4 - Core 2 Quad 6600 - 2x1GB Geil 800 Ultra - Gigabyte 8800 GTX - 450W Chieftec
-
Gorneck
legenda
-
kem
addikt
Halihó!
Van itt valaki aki ért chieftec táp szervizeléshez?
a Sata csatlakozón nem akar m,üködni a vinyóm, most Molex-sata átalakítással megy, de néha hallom hogy kikapcsol a vinyó, aztán megint felpörög.
Mistralban garos, de bezárt az itteni, BP-re meg nem viszem mert ugyse csinálnak semmit...Köszi!
-
Gorneck
legenda
válasz Gorneck #2142 üzenetére
Nem bírtam ki...
A Chieftec nagytoronyhoz a sata tápkábelek rövidnek bizonyultak az Én igényeimhez elképzeléseimhez...a HDD-k egyel feljebb költöztek vagyis kettővel a tároló rekeszbe, hogy ki is nézzen a dolog vhogy...
A táp meglehetősen halk és hűvös...
Csak ajánlani tudom bárkinek...Gorneck#1239
-
Kriza
őstag
válasz Buldozer99 #2149 üzenetére
Vagy rádobsz még egy pár ezrest és veszel egy ilyent: [link]
Aktív hűtésű tápból nem nagyon kapsz halkabbat.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
venember83
nagyúr
válasz Buldozer99 #2149 üzenetére
Jol latom, h vizhutesed van? Mert ha igen, akkor gondolom zavar ha pl valami hangos. Akkor meg ne vegyed az 500ast, 400as halkabb s boven eleg. De te dolgod, en csak tanacsolok neha ezt/azt.
-
Buldozer99
senior tag
válasz venember83 #2148 üzenetére
500W-os 23k... akkor sztem ilyet veszek
-
venember83
nagyúr
válasz Buldozer99 #2147 üzenetére
Szia,
Enermax Liberty 400.
Szivesen. -
Buldozer99
senior tag
Hali!
Milyen tápot vegyek 20-22k körül? (moduláris legyen)
Előre is köszi!Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
BaLee
addikt
Ez sajnos így van.
Hiába adnak valahol 3év garival ha a nagyker, amiből hozza a bolt csak 1év garival adja. Én egy Logitech egérrel jártam így, mindenhol 5 év garival adták, nekem meghozták 1 év garival a boltban. Végülis elhoztam én is, még mindig az az egerem van (Logitech DualOptical) lassan 8. évet tapossa. Neked is ilyen szerencséd legyen a táppal! -
Kriza
őstag
Elég sokféle garival adján a csíftek tápokat. Én az enyémet 3 évvel vettem, régi 420-asom még ''örökélet garanciás'' volt, de láttam már 1 év garival is. Meg láttam bizonytalan garanciásat is, ha a Mistralban veszi valaki.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
őstag
-
Gorneck
legenda
Ma megérkezett a Chieftec GPS-500-ABA tápom...amin sajna ki voltam akadva, hogy a nagyker csak 1 évet vállal rá...a beszerző meg reggel közölte a boltossal, hogy ezt tudta csak hozni. Haverom és Én is ki voltunk akadva picit...sajna Én is abból indultam ki, hogy a Chieftec termékek 2-3 év grral vannak...szal nem gondoltam rá, hogy szóljak a gar mértéke miatt figyeljenek...meglepődtem így a dolgon...
Na mind1...nem variáltam elhoztam ezt. Egy tápomon se volt több, mint 1 év gar szal igazából annyira nem zavar mivel nem nagyon szoktam váltogatni tápegységet...
Első benyomásom, hogy van súlya a kicsikének...jóval nehezebb, mint a mostani NoiseBlocker 520as tápom. A kábelezés jó hosszú...kíváncsi vagyok mennyire nehezíti illetve könnyíti ez meg a dolgomat...remélem nagyon.
Hangjáról majd szerelés után...ami vagy du vagy holnap reggel meg fog történni...Gorneck#1239
-
headend
csendes tag
Sziasztok,
rengeteget visszaolvasva, a ''gigawattos'' mű-táphisztériák tanulságát leszűrve, csupán csak egy megerősítést kérnék egy itteni gurutól, hogy az alábbi gépbe a 430 Wattos Seasonic helyett elég a 380 Wattos is:
p35-ös lap
E6750
2 giga RAM
2 HDD + 1 ODD
8800gts VGA
SF atlas SF-101 ház
köszi! -
L.T.
aktív tag
Először FSP-t néztem ki, de nem a kapok a városomban. Ha rendelném az Ipon-on akkor a postaköltséggel együtt drágább lenne mint a Chieftec, ami viszont van helyben.
És valóban nincs egy megbrutál konfigom, inkább arra mentem rá, hogy jó minőségű táp legyen ami halk is. Mert a jelenlegi 8 centis ventivel bizony igen zajos.
Köszi az infókat mindenkinek -
direwolf
őstag
válasz Topanka #2130 üzenetére
Bocs, ebbe nekem is bele kell offolnom. Ha van 100k-d most vgara, akkor inkább rakd félre kicsit, most vegyél egy ati 1950pro-t 30-35k között (esetleg 40-45k egy 1950xt), 70k-ig nem kapsz jobbat, és ezzel egy évet még tuti kihúzol a normális DX10.1-es kártyákig. A mostani DX10 sorozat úgy ahogy van hulladék. OFF off
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Kriza
őstag
Delta beles csíftek, persze hogy jó. Itt a PH! teszt: [link]
Vedd meg nyugodtan, vagy ha szimpatikus lett, amit Gyuri27 ajánlott, akkor vedd azt, mindkettő nagyon jó (bár nem írtad mihez kell, de nem hiszem, hogy valami megabrutál fogyasztású konfighoz).
direwolf: ha offolni akarsz, akkor a HSZ-nél a szöveg alatt közvetlenül van az ''off topic'' jelzés.
-
L.T.
aktív tag
Én ezt venném: [link] . Szerintetek jó lesz?
-
fasyrt
őstag
válasz venember83 #2128 üzenetére
Offodat tovább folytatva, egy kicsit offolnék én is.
Én még fontosnak tartom az épkézláb házat. Lehet tőlem bármilyen színű, sorjás, elrendezésű, mittudomén, csak az isten verje meg őket a derékszög legyen derékszög! A síklemez az legyen sík! Nem tudom, hogy eleve ilyen pocsékul gyártják őket, vagy a szállítás során vetemednek meg, de van ismerősöm, aki midi házat cserélt le, mert a vga-n kívül semmit nem lehetett a lapba tuszkolni. Nemhogy helyére csavarozni...
Topanka: a 9000-es sorozat évek óta kint van...
[Szerkesztve] -
Topanka
aktív tag
Boccs mindkettőtőknek!! Értsd ezalatt, hogy egy-két évet munkával, pénzkereséssel töltök töltöttem egy jó gép miatt, amúgy szeretem a hegyeket és a vizet, horgászat napfelkeltével és azzal a csodálatos csenddel. Szakirányú lenne az érdeklődésem. Érdekelne, bár nem ide tartozik, hogy a 8800 GTX ASUS 100 rongy alatt sem éri meg? És miért? Év végén jön a 9000-es sorozat. Tanulok a véleményekből nem vitatkozok, illetve meggondolásra bír, komolyabb utána nézésre serkent.
Köszi mindenki hozzászólását, mindig jónéven veszem.
CSÁ -
Gyuri27
félisten
Nem zavart szerintem senkit.
Érdekes az ki, miben látja a pc három fő pillérét.Amd - Radeon - Ryzen
-
venember83
nagyúr
válasz Topanka #2124 üzenetére
Most olvastam el az utolso sorokat, de ugyanazt mondhatom mint Szten Márs, keress meg valami hobbit magadnak, ne legyen gepkozpontu eleted! Illetve ne 1 gep legyen a kozpontba
ertsd: szgep mellett ott a sport, fotozas, stb, bulizasokrol nem is beszelve.
Nagyon off lett, sry.
Kicsit on (PH!-szempontbol, de off meg mindig topik szempontbol): 8800GTX szvsz penzkidobas, de mondjuk aki most vesz gepet annak jobb alternativa max 1 semmirevalo kartya (amin lehet filmet nezni, jatekokat viszonylag normalisan futtatni <7600GT, 7900gs, 1650xt>, aztan amit majd Karacsonykor kidobhat vagy jobb esetben eladhat s vesz dx10.1es karit) vagy a 2900XT, az ATi jobb hosszu tavra, de ne vitazzunk itt, elore kerem szepen, ez csak az en velemenyem, nem erdekel ha mas helytelennek tartja!
Alap az 1 jo monitor + alaplap meg 1 jo tap, ha tetszik akkor szvsz ez a pc-triumviratus. Utana vga, memo s proci, ebben a sorrendben. Ezutan a mellekes dolgok, amiket meg konnyebb utana upgradelni: ventik, haz, hdd, coolerek, bill, mouse.
Off vege, elnezest ha valakit zavart!
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz Topanka #2124 üzenetére
Bár nem engem kértél a gondolatmeneted lektorálására, azért megteszem
Nem is kell vele sokat dolgozni, mert teljesen helyénvaló, én egy PC alapjának az alaplapot és a tápot tartom, mint két olyan alkatrészt, ami alapvetően meghatározza a minőségét. Btw sok jó s izgalmas, hobbiként űzhető dolog van a világon, keress egyet magadnak, szebb lesz az élet -
venember83
nagyúr
válasz Zsoca84 #2123 üzenetére
Szia,
szivesen, orulok/unk, h nem vetted rosszneven hozzaszolasaink.
-Egyertelmuen Chieftec ezek kozul.
-Eurocase bizony gyenge.
-Coolink gyenge kondik altalanossagban, ez lehet kivetel, de valoszinutlen.
-Spire meg ugyancsak gyenge kondis emlekeim szerint (azt jelenti, h nem tartos).
Egyeb ajanlat: 400as FSP PNF vagy Chieftec GPS, esetleg ASUS -> amilyen az elso hsz-ben van. -
Topanka
aktív tag
válasz Zsoca84 #2123 üzenetére
Zsoca 84! Szeretnék én válaszolni. Igaz nem értek a hardverek minősítéséhez de emiatt rengeteg cikket, tesztet, véleményt, fórumot olvasok, hátha valami rám is ragad. Először is egy jó házat felépíteni csak jó alappal lehet. Úgy gondolom ebben az esetben a ház és a táp lenne. Már csak azért is mivel nem változik olyan gyorsan (árak, minőség) mint a többi.Én így kezdem, most vennék egy Thermaltake Shark WA7000 BWA vagy Gigabyte 3D Aurora 570 GZ-FA1CA ASB házat és Corsair CMPSU 520-as tápot. Több mint egy éve gyűjtök rávalót, és úgy gondolom hogy ezt hosszútávra mehet. A többi eztán kerül sorra :Gigabyte-nak a P35 DQ6 alaplapja ami a p35-ös chipsetje mellett mindenben kiszolgál. Igaz, hogy szept. 9.-től már itt van az X nem tudom hanyas felsőkategóriás chipset-tel rendelkező alaplap, de szűk kiszolgálással és az általa támogatott 45 nanós technológia szűk jövő. Na erre jn a 8800 GTX, Core duo 6850, WD 400-as vinyó, max 9db-es zajszintű ventik (800-as fordulat 12cm) Silent Ninja hűtő,stb.Valami hasonló lehet neked is, úgyhogy ha vért is pisilsz vedd meg amit ajánlanak (pl.amit én is veszek.
Venember 83 légyszi teszteld a gondolatmenetemet, mi a hülyeség benne, vagy jó az elgondolás. Jelenleg most csak ezért létezem. Nomeg a nőkért.
Csocsi -
Zsoca84
csendes tag
Köszöböm mindenkinek a a hozzá(m)szólását, igazatok van.
Megvettem a procit,vga-t, ram-ot,winyót,alapla,meg dvd írót, és időközben lett egy családi kiadás, ami hazavágott.
Akkor leteszek az említett tápokról, és veszek másfajtát!
- Spire 420W tápegység SP-ATX-420WB
- Chieftec 450W tápegység
- Eurocase 500W tápegység Super Silent PFC 14cm ventilátor neon <-- Ez is szar márka???
- Coolink COOL CP-5012P 500W 12cm
vagy valami egyéb aljánlat 10körül?Gigayte P35 DS4 - Core 2 Quad 6600 - 2x1GB Geil 800 Ultra - Gigabyte 8800 GTX - 450W Chieftec
-
Topanka
aktív tag
válasz venember83 #2121 üzenetére
Köszi venember83. Sokat güriztem azért hogy elkerülhessem az ''olcsó húsnak híg aleve''
tanulságát, és igen van rá zsozsó!!! A k... életbe már elégszer megszívtam. Bocsi a kitörésért, de jól esett. Úgyhogy ''szaladok'' megvenni. Új konfi is lesz hál. égnek. -
Topanka
aktív tag
Egyetértek BaLee-val. Most vagyok ott, hogy tápot vennék de jót hosszútávra. A baj az, hogy tapasztalatban és szakértelemben szűkösen vagyok, ezért SEGÍTSEN valaki?!?!
Egy júniusi prohardveres tesz alapján én kinéztem egyet, a Corsair CMPSU-520HXEU Modular tápot. Vélemény? Tipp? Előre is köszi! -
zolee0307
őstag
Olvastam az nvidia chipsetekről itt a ph-n és meggyőzött, hogy elfogadható áron vehetek egy normális alaplapot. Megszívtam, ez van. Ebből is tanultam, de ne offoljuk szét a topicot.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
válasz Gorneck #2115 üzenetére
Intel procihoz intel lap kell? Nem hallottam rosszakat az nvidiás chipsetes lapokról. Meg még olyat nem hallottam, hogy proci és lap között lenne inkompatibilitás.
[Szerkesztve]///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
válasz venember83 #2113 üzenetére
Majd kipróbálom az fsp-t. Vagy az is lehet, hogy csak azt mondják, hogy jó, közben nem. de már elegem van visszaküldözgetni, mert azzal is elmegy egy csomó pénz. Csak akkor összeraktam egy sz.r gépet jó drágán és ez rohadtul idegesít. Eladni meg ha rossz nincs pofám, nem akarok átverni senkit.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem idevaló a kérdésem, de már kezd elegem lenni a gépemből. Az a problémám (vista 64 bitem van), hogy a konfigomnál a memóriák egyenként hiba nélkül mennek, de párban sem a dual channel, sem a single channel mód nem jó, mert a memtest és a vista memóriadiagnosztikája is hibát ír ki. Volt pár kékhalálom memory managment, video memory managment és page file-ra hivatkozott a windows. Játékból többször kilépett az asztalra, töltésnél is volt rá példa. Vista telepítésnél is volt kékhalál.
A szervízbe visszaküldtem a memóriát, alaplapot, winchestert és ott azt mondták, hogy a szervíz és ők is (pcx) letesztelték többször és náluk működik minden frankón, hiba nem jött elő. Azt mondták nem noname táppal hajtották.
Ezt egy TT TR2 W0093 500W-os táp hajtja. Okozhat-e a táp ilyen problémákat? Egyébként a tápot lecseréltem egy fsp bsII 500W-os ra, csak azt pénteken tudom kipróbálni.///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
BaLee
addikt
válasz Szten Márs #2110 üzenetére
Most még a Thermaltake 420W-vel. Amíg nincsen komolyan kihasználva a gép (3d-s játék) addig semmi gond. Na olyankor egy idő után néha kikapcsol.
FSP 500-as holnap jön, remélhetőleg azt már nem kell többet cserélni.
(az adatlapomon lévő konfig már elég régi de mindjárt frissítem)
[Szerkesztve] -
BaLee
addikt
Leírom én is az eddigi tapasztalataimat. Sokáig én is orosz rulettet játszottam a tápokkal, megelégedtem a házhoz vagy a géphez adott alap szarokkal. Szerencsés voltam, nem vitt magával gépet soha, sőt el sem füstölt egy sem. Még vitába is szálltam néha fórumokon akik a több 10 ezres tápokat ajánlgattak ami akkoriban egy fél konfog ára volt (amit mondjuk ma is túlzónak tartok mert 10 körül már kapni nagyon jó tápot a noname helyett ami alig olcsóbb).
Aztán az egyik noname tápom miatt bővítések után jöttek elő problémák. Nem bootolt be a windos, menet közben kikapcsolt vinyó (sokszor magával rántva a rendszert) meg hasonlók.
Ezután vettem egy Q-tec 400-as tápot használtan, olcsó volt bár utánanézve nem nagyon dícsérték de én ennek nem néztem utána csak az árára kerestem rá és ehhez képest jó áron megvettem. Jött az első beruházás, a két ventijét kicserélni normális halkra +2500ft így már nem volt olyan fényes a helyzet (bár kivettem belőle őket miután elpasszoltam).
Működött gond nélkül majd egy jó 1-2 év és pár gépbővítés után ez is kezdett kevésnek tűnni. Volt amikor kikapcsoltama gépet és nem indult el egyszerre, ki-be kellett kapcsolni a tápot meg hasonló problémák.
Ismét cserélni kellett de újabb hibát követtem el. Néztem milyen tápokat ajánlanak de sajnos megint az árat és a márkanevet néztem és olyan helyről rendeltem ahol ingyen házhozhozzák és kinéztem egy Thermaltake 420W-os tápot, mondván ez nekem mindenre elég lesz. Próbáltam utánanézni neten de nem találtam róla véleményt, beleestem abba a hibába, hogy a Thermaltake az nagy név, biztos nem járok rosszul. Ez volt 1.5-2 éve. Miután megvettem utána láttam több helyen, hogy nem ajánlják. Bár olyan rosszakat nem írnak róla csak, hogy ennyi pénzért van jobb alternatíva is meg hasonlók.
Minden működött gond nélkül, míg a legutolsó alkatrészcsere után (6600GT - 1950XT ami elég nagy étvágyú) a legnagyobb játékok közepette egyszer csak kikapcsolt a gép. Gyanakodtam sokmindenre (melegedésre meg hasonlókra) csak a tápra nem. Aztán szép lassan realizálódott, hogy az egy 12V-os ága a tápnak lehet kevés lesz a 4 vinyó + 1 dvd mellé még a videókártya extra tápjának ellátására. Atom stabil a gép, kivéve ha valami erőforrásigényes új játékkal játszok na akkor ha gondol egyet akkor lekapcsol...
Így visszagondolva ha a noname után rögtön vettem volna egy normális, márkás 400-asat mondjuk 15ért akkor spóroltam volna kb. 20 ezer forintot. Meg sok utánaolvasgatást, szerelgetést és egyéb idegességtől megkíméltem volna magamat.
Röviden összefoglalva így visszagondolva tényleg célravezető egyszer többet kiadni érte, mint sokszor kevesebbet. Mivel egy jó táp sok konfigurációt kiszolgál és nem kell cserélni kétévente. -
venember83
nagyúr
Hu de raugrott mindenki, ha nem lenne bennem felebarati szeretet, akkor orom lenne nezni! Nem mintha nem lenne igazatok/unk...
-
Kriza
őstag
válasz Zsoca84 #2100 üzenetére
Azt hogy hoztad össze, hogy kiadtál egy csomó pénzt CPU-ra, meg egy raklap pénzt VGA-ra (meg akkor gondolom, a többi alkatrészes sem spóroltál) és egy ipari hulladék táppal akarod hajtani őket? Ja, attól valóban nem fognak gyorsabban futni a játékok, viszont szépen hazavághatja a drága konfigodat. Ha meg még a garit sem tudod majd érvényesíteni, mert esetleg szénné égett alkatrészeket már nehéz gariztatni, akkor sírni fog a szád.
Gratulálok!
Vedd meg a legolcsóbbat, de ügyelj arra, hogy beszerelésnél feltétlenül zárj rövidre valamit, hogy még esélye sem legyen a gépnek.
Ezt meg olvasgassad a Stability Powerről: [link]Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
AMD Power
titán
Van olyan program ami a Tápot teszteli?
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Egyetértek VaniliásRönk fórumtárssal. Ha ennyi pénzt szánnál procira és vidkarira, és ennyire hulladék tápot akarsz venni melléjük, akkor vagy van még 180000Ft-od mégegy új karira és VGA-ra, ha a táp kinyírja őket, vagy elég nagy a hited, hogy megfelelő átéléssel tudsz imátkozni, hogy az első indításnál ne füstöljön el az egész géped ha esetleg az indításkori extra terhelést nem bírná a 6eHUF-ért vásárolt tápnak csúfolt (hazudott) ipari hulladékod.
A noname tápokkal az a baj, hogy általában erőteljesen túlzóak a rájuk írt terhelhetőségi értékek. Tehát a te 500W-os 'tápod' lehet, hogy csak 300W-ot ad le. Ráadásul ezek az 'ipari csodák' általában mindenfajta védelmet nélkülöznek, így használatuk leginkább az orosz ruletthez hasonlít, mivel ha megdöglik, nincs semmi garancia arra, hogy akár az egész gépet kinyírja. De volt olyan is az egyik fórumtagnál, hogy látszólag minden hiba nélkül üzemelt a gagyi tápja, de közben néhány hónap alatt 4 vagy 5 vinyót is kinyírt szépen csendben.
Ja és van még 1 ellenjavallat velük szemben, mégpedig a hatásfok. Mivel amíg egy gagyi táp 60% hatásfok mellett lead 240W-ot a konfig felé, addig a konnektor felől 400W-ot vesz fel. Ezzel szemben egy modern, 85%-os hatásfokkal bíró táp ugyanezt megoldja a konnektor felől 285W felvételével.
Csak ennyit akartam elmondani.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
venember83
nagyúr
Aruk mennyi? Mert sok penzt (keveset se nagyon) nem adnek egyikert se. Akkor mar inkabb a felettem levo hsz-ben Szten Márs altal emlitett 350 PNF 6500bol. Posta/futarkoltseggel is boven 9k alatt marad. Meg mindig nem mondtad kulonben milyen gephez kell, agp-s vagy pci-e-s? Ha agp-s akkor a Chieftec megfelelhet, de mivel hasznalt penzt nem adnek erte. PCI-e eseten meg mindenkepp minimum 350 PNF. Ennyi, remelem segitettem, ha nem akkor sry, ennyit tudtam mondani, jo ejt!
-
Szten Márs
nagyúr
Vegyél egy 350-es FSP-t 6,5 k körül:
[link] ezzel legalább nem purcan ki a géped, és igen, 350-es, hidd el többet ad le valójában mint a másik kettő, bár Stol szerint a Modecom akár 300W-ra is képes lehet, de ez az FSP olyan 380W körülire A Stability Power meg inkább nem írnám le hogy mennyire, de annyit elmondok, hogy egy színvonalon van a Codegennel, Mercuryval, Q-teccel....
Egyébként meg igen, nagyon borzasztó. És nem csak a felsorolt tápok, hanem maga a tény, hogy 8800GTX mellé hulladékot akarsz venni. Igen, egy jó táptól nem lesz több 3d mark pontod, de legalább nem döglik meg a konfigod....
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest