Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Davidof92 #28018 üzenetére
Ez így ebben a formában nem biztos, hogy igaz. Jelenleg túlságosan ittas vagyok de úgy emlékszem, hogy minimum annyi az eltérés, hogy 2 sata van, de holnap megnézem a pontos darabszámot. Hukk
szerk: ha részegen hazaérve is az az első, hogy PH-t nézek ahelyett, hogy aludnék, mert holnap munka, akkor addikt-e vagyok?
-
DeFranco
nagyúr
Nem teljesen melyik táp... kérdés, de itt legalább értenek hozzá. Amikor rendezgetem a tápból kijövő kábeleket mennyire foghatóak ezek össze, vagy mennyire tekerhetőek fel? Mennyire lehet lógva hagyni a szabad csatlakozóvégeket? Mihez érhetnek hozzá ezek, ha szabadon vannak (alaplappal, fém házfallal mennyire kell vigyázni?). Akkor történhet-e valami, ha mondjuk a nem használt sata és vidkártya kábeleket összehajtom, összekötegelem, és mondjuk összekötegelem a használatban lévő pata kábellel?
Szóval egyszerűbben: összeveszhet-e egy tápkábel gy másik tápkábellel, vagy a számítógép valamilyen más alkatrészével, vagy ott és oda lóg, ahol akar?
Remélem érthető maradtam valamennyire. (szerintem nem). Ja, a táp egyébként FSP 350 PNF.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Vettem két hete egy FSP 350 PNF tápot az Aqua-ban. Eddig nincs gond, de ott helyben lányos zavaromban nem kapcsoltam, hogy csak számlát kaptam hozzá, mást, például garipapírt nem. A weblapjukon 2 év garanciát írnak, de ez a papíron, amit kaptam sehol nem szerepel (meg úgy általában semmi a garanciaidőről).
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel az 1 db nyomtatott A4-es papírral tudok-e garanciát intézni, ha kell, vagy buktam, mert nem figyeltem?
Az már más téma, de érdekel, hogy a honlapon ezt a tápot mint aktív PFC-s tüntették fel, de úgy tudom, igazából ez passzív. Tegyetek már igazságot ebben is.
Előre is köszi.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Chaser #27045 üzenetére
OK, akkor jó, olyat akartam, ami alá lehet pakolni, ha kell. Húzni nem akarom, de ha tényleg a lap vagy a proci szart be, akkor én már nem foltozom be a jó öreg PIII-ast, cserélem az egészet, és ez a felső határ. Azért kérdeztem. Mondjuk pénzem az nincs (már) rá.
Ja, amúgy isteni halk, a másik után főleg, és kb 3x olyan súlya van. Így elsőre ennyi a tapasztalat.
-
DeFranco
nagyúr
Már bepakoltam, tekintettel arra, hogy mivel a régi táp gyanúba keveredett, nem erőltettem, ezért is kellett sürgősen.
Megy vele rendesen, semmi nem nyavalyog. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a win telepítés kékhalállal kiszáll, de ez szerintem nem a táp hibája, alapból géphiba miatt lett tápcsere.
Aquaban 2 db volt össesen, ebből vittem el egyet tegnap. Mondjuk volt rajta 3 karc, de elhiszem, hogy új, bele is néztem, amennyire lehetett, nem tűnt használtnak.
Egyébként ezzel a táppal kb. meddig mehetek el? Ha akarok egy Core2 Duo konfigot, max. 2 ODD és max, 2 HDD-vel, azt még ez elviszi, ugye? Kb. mennyi tartalékkal, ha igen... (a videokártya miatt kérdezem, de az a legkevésbé lényeges, mert nem játszom).
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bartucc #27022 üzenetére
Sziasztok
Koszonom mindenkinek a segitseget, vegul is egy FSP 350 PNF mellett dontottem, azon egyszeru okbol, hogy azt talaltam azonnal elerheto formaban, es 10.000es alomhatar alatt. Mast nem lehetett kapni, max a jovo heten, most ezeket, meg a 80 eres kabelt nagyon viszik.
Most mar nyugodtabb vagyok, de a problema nem oldodott meg... ugy nez ki, hogy a win szart be, nem kizart, hogy azert, mert a regi tap megkinalta a vinyot. Egy rendszervisszaallitas utan mar belepni sem tudok, mert elveszett a felh. fiokom, most WinPE vel nyomom, mentem ami mentheto, aztan install, meg ima, hogy a vinyo jo legyen.
Mindenkinek koszonom a segitseget es a turelmet. A tap eddig nagyon tetszik. Ja, a lap nem hianyol semmit, kapott egy sima nagy csatlakozot {ez a 12V ugye?} megelegszik vele.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
DeFranco #26987 üzenetére
Erre kérnék segítséget:
FSP 350 PNF vagy PNR tápot keresek. Fontos, hogy korrekt boltban vegyem, személyes átvétellel, garanciával.
PNR-est nem találtam, PNF-es Aquában (ezt ismerem) 9500 HUF Iponnál (ezt ajánlották, de nem ismerem) 8500 HUF
Van-e ennél olcsóbb, de megbízható forrás (nem apró, új kell)?
Ezek az árak mennyire reálisak?
A két bolt között van-e lényegi különbség?
PNR-es tápot hol találok?Előre is köszi, viszonylag sürgős lenne, ma meg kellene venni, ha lehet!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
venember83 #26982 üzenetére
Köszönöm a segítséget, újat tanultam. Egyébként PNR-es tápot nem láttam sehol, megfelelő helyen.
Megfeleő hely alatt olyan üzletet értek, ahol van készelten, tehát ma, vagy legkésőbb holnap be tudok érte menni, és a kezembe kapom, valamint várhatóan a garanciával sem lesz gondom.
Aqua-ban találtam PNF-est 9500-ért Iponban ugyanez 8500 körül van.
Ha esetleg még valakinek volna egy csepp türelme, és tudna megbízható boltot ajánlani bármelyik típusra, vagy ezekről véleményt mondani, nagyon megköszönném.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bartucc #26977 üzenetére
Köszönöm a választ. Ahogy írtam, olyan tápot szeretnék, ami egy esetleges fejlesztés után is megállja a helyét. Ez most nem valószínű, de akármi is lehet, max egy C2D rendszeren gondolkodom, ez azért a táp garancia ideje (2 év) alatt már reálisabb.
Ebben az esetben is fennáll, hogy PNR is elég, vagy így már ajánlottabb a PNF?
Ha jól értem, akkor ez úgy működik, hogy a 12CM-es ventin szívja a levegőt, és az távozik a hátsó lyukakon? Ekkor a ventinek lefelé, vagy felfelé kell állnia?
Sejtésem szerint lefelé, mert onnan csak több levegőt szív be...
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a Mercury tápomat a gépben előfurduló misztikus hiba miatt.
A gép egy PIII-as, 1 winchester, 1 DVD, 1 CD-rom, GeF4 MX440, de ez valamikor lehet fejlesztve lesz, úgy hogy ne ez legyen a szűk keresztmetszet. Gamer gép sosem lesz, max egy korrekt C2D ha rám szakad a nemzeti bank.
Első nekifutásra 350-400-as FSP-t gondoltam. Fontos lenne az, hogy hátrafelé fújja ki a levegőt, ne felfelé, mert arra nincs hely a házban.
Megfelelő-e az elképzelés, vagy inkább mást ajánlanátok? Tudnátok ajánlani akár FSP-ből, akár másból konkrét típust? Esetleg tippeket boltokra, ahol meg tudom venni, és megbízható? (Más bajom már nincs). Aquában néztem, de ott csak 12-es ventivel van FSP, másban meg nem gondolkoztam egyelőre.
Előre is nagyon köszi a segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- CHIEFTEC IX-01B mini-ITX ház
- HP ProLiant ML150 G2 nagyméretű szerverház
- ID-COOLING FrostFlow 240L AIO vízhűtő csak Intel lefogató,hibátlan állapot!Csomagküldés 1490ft-tól!
- EVGA 600 W1, 80+ White 600 W tápegység,hibátlan állapotban,csomagküldés 1490ft-tól!
- Cooler Master MasterBox Q300L RETRO számítógépház,gyári dobozában,szép állapotban! Csk : 1490ft!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BONTATLAN Redmi 14C dual SIM 128 GB ROM NFC Midnight black
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 24GB (6x4GB) DDR3 Szerver ramok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest