- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Apple asztali gépek
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee89
csendes tag
A Sony Xperia SP-vel nagyon szemezek. "Középkategória felső szegmense", pont jó lenne nekem a teszt alapján.
Mikor érdemes telefont vásárolni? Karácsony körül leszoktak menni az árak? Mert ez a 100-as még azért sok nekem. -
pit stop
addikt
válasz
giga1010 #32696 üzenetére
Szinte mindegyikhez letölthető - ha nincs rajta alapból - dokumentumolvasó.
Az már a másik kérdés, hogy mekkora dokumentumokat akarsz megnyitni. Nagyobb fájlok és pl. excellek azért hardverigényesek is.Okító rész: Puskázást többségében kettébontják, és aki elektronikus eszköz igénybevételével teszi azt súlyosabb szankciókkal büntetik (nállunk felfüggesztés is).
-
giga1010
csendes tag
válasz
quailstorm #32693 üzenetére
Értem de valamit tudtok is ajánlani milyen telót vegyek?
-
zkosaras
aktív tag
válasz
cyberkind #32687 üzenetére
Ha a kamera számodra ilyen fontos ezt mindenképp nézd meg. Androidos készülék között szvsz a legjobb. N4, Ion, Z1, vagy akármelyik másik a közelébe sem ér. Persze ezt csak a fotós képességekre értem, az ár, a beszerzés, stb. már más tészta, de tény hogy a kamerát piszkosul eltalálták.
-
giga1010
csendes tag
ÜDv,
Telefont szeretnék vásárólni hosszú távra!
NEm kell csúcsszuper olyat szeretnék amin lehet netezni, és pdf, word ha lehetséges acces fájlok futtatása.
Semmi másra nem használnám mint órán puskázni (net+pdf), és telefonálni.
Milyen gépet ajánlanátok hosszabb távra és OLCSÓT?
Ha lehet aksi szempontból sem egy napos legyen.
Előre is kösz a segítséget. -
w333
félisten
válasz
cyberkind #32685 üzenetére
Hát igen ez a Nexus 4 egy brutál bika erős gép !
Felhasználói élményben és sebességben simán felveszi a versenyt bármelyik 2X ilyen drágább csúcs telefonokkal ! és mivel Google referencia telefon, mindenből a legjobb van benne IPS True HD kijelző, erős cpu /gpu, 2GB/RAM, prémium anyaghasználat és legalább még 1.5 évig elsőként megkapja a legújabb frissítéseket !Én S3 LTE -ről váltottam a Nexus 4 -re és nagyon nem bántam meg !
Részemről ez a telefon bárkinek is : -
-
w333
félisten
válasz
cyberkind #32681 üzenetére
A Nexus 4 fórumból sokan innen : Link vásároltuk (én is) viszonylag a legmegbízhatóbb bolt és full dobozos + összes gyári tartozékok, és ajánlom a 16GB verziót ami 87 ezer Ft ! mert hidd el hogy kell az a plusz tárhely !
Így van ! nem bővíthetőde a 16GB + felhő, bőven elég
Persze vehetsz gyári garanciásat a Telenor -tól csak +36 ezer -el drágább !
(#32683) cyberkind
Onnan nem szabad venni
mert egyik fórumtárs kolléga tőlük szerette volna megvásárolni most kb. 1 hete, de végül ő is a PartNer GSM -től vette meg mert a Vip-Phone -nál össze vissza hazudtak neki és a gyári tartozékokat is külön pénzért akarták adni ...
-
Tomi0703
addikt
válasz
quailstorm #32667 üzenetére
Azt valóban nem írtam.
De kitaláltad, a te sorrendedben: Xperia P, ZTE Blade Super, Optimus L7 II és a jó öreg Live with Walkanem.
Ez egy megerősítés még pluszba, hogy ha lesz üzletben akkor a P-t veszem, ha nem akkor L7 II. -
cyberkind
félisten
válasz
Blackmirror #32676 üzenetére
Akkor kamera miatt Ion, viszont így keletkezett még egy probléma, a Micro Sim, mert nekem még a hagyományos van !
-
cyberkind
félisten
válasz
Dhampir #32673 üzenetére
Ez esetben csakis Ion, mert a Nokia Symbian rendszeréből már kegyetlen módon elegem van az tuti !
Meg őszintén megmondva ezek a szoftver frissítések nem is tudom mit csinálnak, mármint ezek a 4.xxxx szoftverek, mert ha jól értelmezem csak 5-nél lesz valami nagyobb igaz ? -
cyberkind
félisten
válasz
Vermilion69 #32670 üzenetére
Nekem azért tetszik mert Androidos és jó kamerája van, ami fontos szempont, kb 5000 Nokia után, hamarosan átnézek majd !
Köszi mindenkinek újra ! -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #32667 üzenetére
A HTC tudott anno. Az 768 MB-ot rakott az MSM8255 mellé. Visszasírom azt az időt, mert most a kis Desire 200 is csak 512 MB-ot kapott.
-
Vermilion69
aktív tag
válasz
cyberkind #32668 üzenetére
Én nő vagyok, de még az én kezembe éppen elfér
Elvileg igen, annyi fog kijönni rá, legalábbis akik a topicjában vannak ők jól értesültek és jókat szoktak mindig mondaniErre bőven elég amire használnád.
Nekem a szempontok, az netezés, filmnézés, jó kamera, telefonálás, egy kis játék meg legyen normális zenei hangzása, és ez mind megvan.. igaz pár napja van meg, de szerelem ezSony garisat nem tudsz venni csak akkor ha Telenornál veszed, mert Sony hivatalosan nem forgalmazza nálunk (Telenornál olyan 110-120 körül mozog, míg függetlenül fullosan 82). B-Teltől vettük többen is, ez viszonylag megbízható bolt - az én teljesen szubjektív véleményem szerint - azokhoz képest, amik tényleg kis sufni gsm-ek és eddig láttam.
Ha érdekel akkor gyere át a topicjába, mindenki nagyon segítőkész
Kamera az jó az tuti
Azt teszteltem a napokban, és tényleg szép
a HD kijelzőn meg élmény mindent csinálni..
DE! Nem akarlak rábeszélni
Nekem nagyon tetszik, de nem biztos, hogy másnak is ennyire bejön.
-
pit stop
addikt
válasz
cyberkind #32664 üzenetére
Szerintem ha van egy jól működő stabil szoftver hozzá az többet ér, mintha jönne rá frissítés ami vagy ront vagy javít.
4. felett már jó droid és ha jól tudom az megvan rajta. Onnantól csak minimális lépések vannak, nemhiába nem ugrik 5-re verziószám.
Z kamerában nem bajnok de Z1 már elég jól teljesít - más oldalakról kikerült tesztek alapján nem végleges szoftverrel volt mégse MA-nál (meg pár helyen).
Ion szerintem egyik legszebb telefon. Mivel nekem nincs és nem volt tulajdonomban teszten kívül sokat nem tudok hozzászólni - kolléga tud segíteni aki friss tulaj, vagy a telefon topikjaSzerk.: Mindíg jobb a gyári garis, a technika ördöge sose alszik.
Z1-et te hoztad fél, én csak reagáltam -
cyberkind
félisten
válasz
Vermilion69 #32665 üzenetére
Akkor a 4.1 a max, ami bőven elég mindenre(nálam az, zene, kamera, telefonálás) ?
Nekem csak a 6 coll a nagy addig minden ok !
Sony garisat érdemes venni, vagy elég a sima bolti, ez mindenkinek szól !(#32669) pit stop
Z1 219 ezer, kicsit drága !(#32667) quailstorm
Igen a frissítések okék, csak a képek amiket készít fontos hogy nap legyen hozzá ! -
quailstorm
nagyúr
válasz
Tomi0703 #32654 üzenetére
Ez így nem jó, mert semmit se adtál meg, se órajelet, se chipsetet, se fragment shader számot.
De azért tudom mire gondolsz.
Novathor U8500--> a legerősebb azok közül amit kinéztél.
Utána jön az MT6577, csak oda max qHD kijelzőt érdemes pakolni, 720p-n totál elvérzik.
Aztán az MSM8225, gyerekjáték belépő 2magos telóba.
Végül az MSM8255, ami régi, egymagos, béna OS-sel, kevés RAMmal. Igazából ez a nagyobb baj, ereje az van. -
Vermilion69
aktív tag
válasz
cyberkind #32664 üzenetére
Javaslom, hogy nézz be a sony ion fórumba
nekem is ott rengeteget segítettek. A kamerája szuper szerintem és úgy az egész is.. gyors is, meg hát igencsak szép is
Én az LG 4X HD között és az Ion között gondolkodtam... aztán megnéztem pár képet amit az LG csinált és rögtön az Ion mellett döntöttem
Én is rákérdeztem a szoftver frissítésre és kaptam néhány választ mert én is pont emiatt aggódtam, hogy nem elég "friss" és túl "régi":
[link]
[link]
[link]Én jelenleg elégedett vagyok vele.. viszont kis kezűeknek nem ajánlom
-
cyberkind
félisten
válasz
pit stop #32663 üzenetére
A PH tesztben az Ion kameráját találták a legjobbnak a Sonyk közül, ugyebár a Z kamerában kicsit ellett tolva a szoftver miatt, egyébként itt a teszt !
Te mit mondanál ?
Csak jelzem soha nem volt Androidos telóm, tehát minden új lesz !
Az új szoftver nem tudom miben jár hozzá a dolgokhoz itt telefonon !
Meg próbálkoztak az új kamerás Z1-el, de ott se lett valami frankó ! -
pit stop
addikt
válasz
cyberkind #32658 üzenetére
Fő verziós frissítést már biztos nem kap szerintem, kisebbet csak valószínű.
Olyan droidot keresel ami jó kamerában? Ha Ioné tetszik akkor miért olyan égető az újabb verzió. Amikor telefonokra kiadják újabb verziókat rendszeresen sikerül valamit elqni - például a kamerát (tehát ami most jó lehet egy rakat... lesz vagy fordítva.)
Csak jelezni akartam hogy elvileg folyamatosan építkezik rendszer és a gyártók de vannak félrecsúszások ami miatt más nem fog úgy szuperálni.[ #32662]: Én Iont venném.
-
cyberkind
félisten
válasz
Blackmirror #32661 üzenetére
Különben is az még most drága, de ha választani kéne Sony Ion, vagy Samsung S3 i9305 ?
-
össze sem hasonlítható ilyen szempontból az s3 és az s4, s3 alatt más probléma is van a ram kezeléssel, az s4 repül az újabb firmware verziók alatt, pedig a tw maradt.
aki csak az első firmware verziókkal próbálta az s4-et, annak illő lenne új firmware verzió alatt is kipróbálni egy normális rendszerűt, ellenkező esetben már nem valós dolgot ír le - de ez sok más telefonra is igaz, sok olyan állítás elhangzik itt, ami már régen nem igaz, legyen szó pozitív vagy negatív változásról.cyberkind; az ion már felejtős, ha sokáig szeretnél támogatást a telefonra.
-
Dhampir
félisten
válasz
cyberkind #32656 üzenetére
Egy hölgynek Sony Xperia P-t szereztem, és nagyon szép színűek a fényképfelvételek. Feltételezésem szerint az Ioné sem lehet rosszabb.
Ha lenne rá zsozsóm, valószinüleg megvenném az Iont, de neked kell eldönteni.Az Xperia sorozatból nekem a P, S, SL és az Ion tetszenek a legjobban.
Ha jól működik a régebbi Androiddal is, akkor minek rá az új? Engem nem zavar egy régebbi firmware, tegye a dolgát rendesen és kész.
-
cyberkind
félisten
Na akkor megkérdem újra, a kamera miatt a Sony Ion felé húz a szívem, viszont nem tudom hogy meddig lesz rá/hozzá támogatás, kérdés bevállaljam vagy inkább hagyjam mert már "régi" ?
-
Sonja
nagyúr
válasz
-Faceless- #32645 üzenetére
-
Tomi0703
addikt
Nap közben erre nem kaptam választ, lehet elveszett a hosszú sorok közt.
Mali-400, Adreno 203, Adreno 205, PowerVR SGX531 - Ezekről egy erősorrendet kérhetnék? -
Xaels
félisten
A One S kétféle változatban került piacra. Az első verzió Qualcomm Snapdragon S4-es SOC-al jelent meg a nagyobb piacokon, de mivel akkoriban nem tudtak a SOC-ból eleget gyártani ezért a kevésbé fontos régiókban Qualcomm Snapdragon S3-as SOC-al dobták piacra. Konkrétan majdnem egy Sensation SE változatként. [link]
-
Švejk
őstag
válasz
cyberkind #32646 üzenetére
A titok nyitja, hogy a Samsungon futó Touchwiz egy optimalizálatlan, lassú, sz*r.
Kiábrándító volt nekem az S4 sebessége, a Lenovo A820-am folyamatosabb volt.
A Sony optimalizál, ügyesen, így gyorsabb is a rendszer.
A támogatás teljesen gyártótól függ. A Samsung például elég jó ebben, a 3 éves S2 még megkapja (megkapta???) a 4.2.2-es frissítést, a konkurenciája, a HTC Sensation 2.3-ig, míg az LG 2x 4.0-ig jutott.
Persze fejlődtek a gyártók, a Sony elég változó teljesítményt mutat, a Solát/Xperia U-t még 4.1-re se voltak képesek frissíteni, a többi modell már jobb helyzetben van. Az LG fejlődött, a kifejezetten alsó-középkategóriás L7 4.1-et kapott, és egy minőségi ugrás volt most náluk. A HTC is változó, az árai alapján azt hinnénk, hogy biztos remek supportot nyújt, ez nem teljesen így van, a csúcsmodelleket korrekten frissítik, de a felső-középkategóriás One S már nem kapott 4.2-t. -
cyberkind
félisten
Egy kérdés, írtátok nemrég nekem, hogy az 1GB ram kevés az S3-ba, mondjuk a Sony SP-be vagy Ion-ba nem kevés, vagy náluk máshogy működnek a dolgok ?
Még egy dolog, egy telefont meddig szoktak támogatni, mondjuk az új Android rendszerekkel ? -
Riuko
senior tag
válasz
Vermilion69 #32643 üzenetére
Sok boldog percet hozzá!
-
Vermilion69
aktív tag
Sziasztok!
Én még korábban kérdezgettem is többször, hogy melyik telefont is vegyem, elég bizonytalan voltam, de végül sony xperia iont vettem és nem bántam meg
Többen nem ezt javasolták, de akik gondolkodnak rajta, hogy ezt vegyék, én annyit mondok, hogy nekem nagyon tetszik és nem bántam megKöszönöm a segítséget mindenkinek aki tanácsot adott!
-
szanozs
aktív tag
Azt hiszem befordulok a célegyenesbe, hacsak nincs még egy hajtűkanyar.
Amik közül akarok választani:
- Sony Xperia SP
- Samsung Galaxy S4 miniA Samu 8k-val drágább. Tud is annyival többet vagy már ebben a magasságban már nem számottevő különbség?
Melyiket vegyem, melyiket ajánlanátok és miért? -
Fagyi
aktív tag
Ajánljatok telót pls.
Android, 2 gb rom, HD kijelző, nagy akksi (2-3 nap készenlét, nem egy nap)! Nem baj ha nem itthoni az elérhetősége, de gari jó lenne!
-
silvergod
őstag
válasz
Tomi0703 #32633 üzenetére
de az...mivela JB annyira nincs optimalizálva rá, annyira kevés az 512mb neki hogy alig hittem el amikor nekem is 20-30mb körül volt szabad de olvastam olyat is hogy van akinél volt 14mb! is
a gyári FB kliens azért akadt rajta rendesen főleg hogy az sem a hibamentességéről híres.... -
silvergod
őstag
válasz
Tomi0703 #32594 üzenetére
"Az ára mocskosul csábító, és hát na, a hardver is mocskos jó ennyi pénzért".
A mondat első fele igaz,a második nagyon nagyon hamis
Anyukádnak főleg ne ajánlj ilyet,bár neki lehet megfelelne amire használja gondolom hétköznapokra kellene...
de inkább az ellenségednek ajánld fel..vagy még annak se -
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérek telefon választáshoz.
A Vodánál szeretnék előfizetést+roaming netet.
Telefonálni és smsezni + Viber+Gmail+Face lenne szükségem.
Eddig egy Huawei Y200am volt, ami lassú és kicsi a kijelzője, egyébként megfelelt.
Mit ajánlotok helyette? Android és max 40eft. -
w333
félisten
válasz
haligali72 #32621 üzenetére
A barométert azt nem tudom, az OTG meg csak így működik :Link !
-
w333
félisten
válasz
haligali72 #32618 üzenetére
Kamerában nincs számottevő különbség
a G egy kicsit jobb !
A virtuális gombok nem foglalnak sok helyet és vélemény szerint isten volt aki ezt kitalálta mert nagyon kényelmes ! ha elfordítod mert pl. egy videót nézel akkor eltűnnek a vírtuális gombok (oldalra behúzódik) ! -
w333
félisten
válasz
haligali72 #32616 üzenetére
Igen benne van !
-
w333
félisten
válasz
haligali72 #32612 üzenetére
Így van a 2 év frissítések miatt és még azért mert a gyári stock 4.3 android olyan smooth mint egy iPhone 5 -n az iOS rendszer, semmi akadás vagy lagg stb. csak teszi a dolgát ahogy kell !
Az Optimus G is nagyon jó és szép telefon és az is nagyon gyors, csak kérdés hogy meddig kapja meg a frissítéseket ?
mert a Nexus 4 még bő 1.5 évig megfogja kapni a legújabb Android frissítéseket !
(#32616) haligali72
Android 4.3 / 4.4 biztosan lesz !
de már a következő pl. az Android 5.0 már szerintem nem lesz rá
a Nexus 4 -re viszont 100% hogy lesz még sok frissítés talán elmennek az Android 6.0 frissítésig ha egyáltalán lesz majd ilyen !
-
jooker82
nagyúr
válasz
haligali72 #32612 üzenetére
csak abban van előrébb,de hidd el,hogy a g is atomstabil.
-
haligali72
aktív tag
-
jooker82
nagyúr
válasz
haligali72 #32607 üzenetére
Hol hallottad,hogy melegszik az akkumlátor a G-nél?? légyszi linkeld már,mert mi ilyenről nem tudunk,de aki nem használ g-t az lehet jobban tudná.
Egyaz még tán fagyás sem volt a G-nél senkinek,de,ha lenne is,hosszan nyomod a power gombot 8 mp-ig és szépen újraindul.
90-ig egészen biztos,hogy a g a legjobb választás.Méghogy amoled
-
haligali72
aktív tag
Szaisztok!
Lassan váltanék sgs2- ről valamire de nem tudok dönteni. A következők a szempontjaim:
- Mivel az sgs2 nek már kezdett kifakulni a displaye ezért valami olyan képernyő kellene ami nem öregszik..talán IPS(?) Nem biztos hogy két év múlva újból tudok venni telefont.
- Fontos még persze a hardvere is
- kamera
- akku is jó lenne minél tovább bírná.
- kb max 90 ezret tudnák majd rászánni ha összegyűjtöm a pénzt.
Tehát jó lenne minél tovább bírná a telefon mert nem biztos hogy 2 év múlva újítani birok. Az sgs3 kiesik mivel nem kell több amoled, az optimus G vagy a nexus 4 felé kacsingatok, csak az utóbbinál nem tetszik hogy a képernyő kicsi mivel sokat elfoglalnak a gombok. A G-től pedig félek, mi van ha lefagy és nem leszedhető az aksi, na meg azt hallottam hogy melegszik, meg kicsi az akkumulátor...esetleg más telefon?
Köszönöm -
Sonja
nagyúr
Készítettem pár benchmark-ot a HTC Desire 500-on, hátha valakit érdekel.
Quadrant Standard 2.0 - 5094
Linpack for Android (single) - 51.4 MFLOPS / 1,63 s
Linpack for Android (multi) - 105.615 MFLOPS / 1.6 s
Smartbench 2012 Prod. - 4564
Smartbench 2012 Games - 2315
AnTuTu Benchmark 4.0.1 - 11772
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest