Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Autós kamerák
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
Csak nem meló? Sokáig aktívak vagytok.
Mert nekem az, de 6-kor lejár.
-
Keeperv85
nagyúr
Általában a bootloader állapota eléggé "bináris": vagy zárt vagy nem zárt. Ha képes elindítani a custom kerneleket, akkor részben sem zárt. Amennyiben viszont nem képes, akkor lőttek a cusom romoknak. CM és MIUI ugyanis nem igazán van zárt bootloaderre. CM nem is lesz soha. Márpedig azt kár feláldozni a biztonság oltárán, mert alapjaiban ássa alá a Samsung amúgy sem éppen jó hírnevét. Bár a negatív reklám is jól jöhet...
-
válasz
Keeperv85 #5395 üzenetére
nem akarlak én csesztetni, csak azért erőlködöm, mert leragadtál oda, hogy mit jelent maximális állapotban a zárt bootloader és a knox, ezért is linkeltem a korábbi hozzászólásom végén a samsung leírását is, mert abból is kiderül, hogy mi is a helyzet, főként a platform security infók alapján, miszerint csak a szükséges mértékig élnek a lehetőségekkel.
az első képen a knox számlálók a lényeg.
nem feltétlenül kell próbálgatnom különböző módosított verziókat, a samsung linkelt leírása választ ad a kérdésre, bár mondom ezt annak fényében, hogy remélem ismered a re-partition lényegét.
odin alól is számolt korábban is a számláló, amikor még nem volt knox meg zárt bootloader, ha módosított értéket észlelt - de csak akkor, gyári firmware felhúzásakor/frissítésekor most sem, a knox és a másik számláló sem -, de azt a számlálót még egyszerűen lehetett nullázni, eleinte jig, később pedig már csak alkalmazás segítségével.
továbbra is azt látom a samsung részéről, hogy bizonyos módosításokkal nem foglalkozik egyelőre, amennyiben azok nem érintik az ő általa meghatározott kritériumokat, de ez nem jelenti azt, hogy a rendszer védelme gyenge, mert felhúzható olyan - bizonyos szinten - módosított rendszer, ami által akár még a knox számláló sem ugrik, hanem azt nem tartaják biztonsági hibalehetőségnek.
új még ez a dolog, szerintem nem véletlenül nem indulnak maximummal, az arany középutat próbálják belőni, csak annyira korlátozzák a rendszert, hogy a megfelelő alap adott legyen a knox, lookout...stb számára, hogy a biztonsági minősítéssel ne legyen gond, de az a meglátásom, hogy amennyiben úgy tartják majd fontosnak, simán beáldozzák a teljes zártságot a biztonság oltárán.
nekem mindegy, nem is zavar a dolog, még a root sem hiányzik, csak az zavar, hogy egylőre nem tehető fel korábbi firmware verzió re-partition kipipálással, mert én szeretek mindig tiszta alapra építkezni, nem frissítek csak úgy rá a belakott rendszerre, az újból pedig nincs még re-partition képes, bár elvileg lesz, két illetékes is ígéretet tett rá, csak közben meg jön a 4.3. -
Keeperv85
nagyúr
Ahelyett hogy egymást b.sztatjuk, inkább keressünk valami értelmes megoldást!
Az első képet konkrétan nem tudom így elolvasni, de attól mert nem lehet látszólag downgradelni - idézlek téged: "ami már abból is látszik, hogy korábbi - nem zárt - firmware verzió nem tehető rá" - nem zárt a bootloader törvényszerűen. Könnyen kiderítheted, ha kipróbálod, hogy bármilyen custom kernel elindul-e, függetlenül attól mit írt a menüben. Ha bármelyik is fut, akkor a BL nyitva maradt. Amennyiben nem, akkor viszont szívás van. Ja és hát ugye... Ha a korábbi romra számol, akkor valószínű minden másra is, ami nem hitelesített. Feltételezem amúgy, hogy ez nem hardveres védettség, mert akkor a korábbi eszközökben nem lehetne megvalósítani, viszont lehet olyan helyre irkál, ahová nagyon nem látott eddig be egyik tool sem. Ha egyszer írható az a számláló, akkor viszont szerintem másodszor is. Ha pedig ez igaz, akkor nemcsak előre felé tud számolni, hanem vissza is lehet állítani.
Meg lehetne próbálni egy ilyet is: kibontod azt a kernelt, ami most rajta van, majd összerakod. Ha utána flashelhető úgy, hogy megy is, akkor szó sincs zárt BL-ről. (Előtte a Knox-ot nem árt jegelni, mielőtt cirkuszolni kezd és kilövi a számlálót...). Ha megy, akkor meg kellene nézni mivel zárják le. ha szabványos yaffs2-es lemezkép, akkor a hexa mintázatban jól elkülönítve látszik a legtöbbször az a kulcs, ami maga a zár. Persze megfejteni nem lehet, de bizonyítja, hogy tényleg a kernel hitelesített, nem pedig arról a piszkos kis trükkről van szó, hogy esetleg a gyári kernelek flashelése után az maga nullázza ki a számlálót....
Ha megy bármiféle módosítás, akkor viszont ez a védelem máris a múlté. Mert hát: Odinra számol. Oké. De vajon ha dd-vel rakod fel a másik kernelt a root után, arra is számol? Nyilván a Knox látszólagos kikapcsolása után... Vagy nem indul el a teló és akkor tényleg lezárták a BL-t...
-
válasz
Keeperv85 #5391 üzenetére
korábban volt szó más gyártókról, de te itt reagáltál a nem neked szóló hozzászólásomra, és itt már csak samsung volt; link
bárhogy csavarod, a telefonomon lévő bootloader zárt, ami már abból is látszik, hogy korábbi - nem zárt - firmware verzió nem tehető rá, még 3 + 1 + 1 állományos verzió sem, még a re-partition funkció kipipálásával sem!
azért a biztonság kedvéért;(gyenge minőség, mert nem tötymörésztem a fókuszálással, de a lényeg látszik)
nézz/kérdezz utána a firmware verziónak, de megbízható forrásból, ha nekem nem hiszel;
knox;
ilyenem is van, hátha mond valamit;
amely hozzászólásaokat linkeltél, azokról azóta kiderült, hogy egy részük nem pontos, annyi a bizonyított, hogy akkor ugrik a knox számláló, ha korábbi - nem zárt - bootloader értékű verziót akar ráerőltetni valaki az újabb - zárt - verzióra odin által, de ez ugye tiszta sor.
mondtam, hogy hol olvass utána, olyan fórumon (például xda), ahol olyanok is nyilatkoznak, akik konkrétan készítik a root...stb dolgokat a zárt rendszer alá (is).
alakul részedről a dolog, még néhány fordulat és az első álláspontodhoz képest (nincs recovery és download, aztán már van csak nem működik a root...stb, utána már az is működik, csak semmit nem ér), eljutunk a valósághoz.
az egy dolog, hogy elméletben mit tudna a zárt bootloader és a knox, ha a gyártó egyelőre csak azt aknázza ki, ami számára fontos a biztonsági minősítéshez és a kapcsolódó dolgohoz.
ebből látszik az, amit én is feszegetek, hogy nem a romolgatások megszüntetése a fő szempont - az csaj velejárója -, hanem; link -
Keeperv85
nagyúr
Megint nem fértem bele a szerkesztési időbe... Note 3-ra mi is a helyzet?
Ez? > [link]
Még megy a root... de jó, csak éppen nem érsz vele semmit sem...
-
Keeperv85
nagyúr
"samsung volt a téma tárgya, azt sem értem, hogy miért hoztad ide a sony...stb témákat, de ez most mindegy is."
Akkor próbálj meg visszaolvasni néha, hátha sikerül, ugyanis a Sony-t nem én hoztam fel példának először!
Aztán próbáld meg nem kinyitni a bootloadert és bármilyen módosított mikrokernelt feltenni. Biztos lehetsz benne, hogy nem fog bebootolni vele. Ezért nem tudsz feltenni másik recoveryt sem. Tehát a telód jelenleg nyitva van, nem zárva. Mindegy éppen mi az, ami nyitja. Lehet éppen az Odin is. Ameddig egyetlen custom kernel is elindul, addig ott nincs zárt bl már vagy nincs értelme a zárnak, ami bele épült, ha zártan is enged flashelni. Még a Nexusokat is ki kell nyitni, ha cusom kernelt/recovery-t akarsz rá.
Megoldható persze minden. Csak idő és garancia kérdése. Ám én az állításoddal ellentétes infókat találtam elég gyorsan, ami a Knox kiütését illeti:
Például ezt: [link]
Na és ezt: [link]
Na meg ezt is: [link]
Tudomásom szerint sem lehet a számlálót lenullázni és ez még csak a kezdet...
Szóval... ja. Flashelhetsz... most még... Aztán majd frissülnek a biztonsági rések és elfelejtheted az eddigi megoldásokat.
-
válasz
Keeperv85 #5389 üzenetére
annyi butaságot összehordtál, hogy külön már nem is reagálok mindenre, csak amire nagyon muszáj.
samsung volt a téma tárgya, azt sem értem, hogy miért hoztad ide a sony...stb témákat, de ez most mindegy is.
nem vetted a fáradságot, hogy utánaolvass az s4 és note 3 támáknak az említett fórumon?
zárt bootloader van már nekem is az s4-en, illetve knox számláló...stb is, de van recovery és download mód is.
a root is megy így is, illetve 4.3 alatt - szintén zárt bootloader és knox - alatt is megy a recovery és a download mód is, és download módban odin alól a root is megoldható.
itt fejezzük be szerintem, ha a samsung gyakorlati részével nem vagy tisztában... -
Keeperv85
nagyúr
"nem árultam el magam, pontosan tudom, hogy miként működik, a szakmai témában többször le is írtam. inkább az értő olvasásod problémájára fognám a dolgot, illetve arra, hogy kivettél egy részt adott szövegkörnyezetből, és úgy már más a helyzet, mert fontos az előtte lévő mondat is!"
Nem, sajnos fogalmad sincs hogy hogy működik és ennek a következő bekezdéssel hangot is adsz ismét!
Részletezem, oké?
"azt is direkt írtam úgy, hogy nem engednék, hiszen annak a lehetőségét nem zárják el fizikálisan, tehát szoftveresen megoldható zárt bootloader alatt is"
Nem oldható meg. Sehogy, semmi formában. (Mármint a cusotm rom.) A Knox nem csak bootloader szintű védelem ugyanis. Egy komplett beépített ellenőrzés, aminek az egyik protokollja kizárja a módosított rendszerfájlokat. Hogy mi minősül rendszerfájlnak? Minden, ami gyárilag a készüléken helyet kapott! Ha neked nem tetszik, hogy rajta van a Facebook, akkor sem szeded ki többé, mert a Knox közbe fog lépni. Ez ugye az úgy nevezet SEA (Security Enhanced Android) algoritmus. Folyamatosan figyeli azt is, hogy rootoltad-e a készüléket, ha igen, akkor lőttek a garidnak. Ha még szerencséd van, mert még nem kapott olyan frissítést a készülék akár az S4 vagy a Note3-ról beszélünk, ami 100%-os, akkor most gondold meg hogy kell-e a következő javított verzió, mert amit most még megtehetsz, az nem biztos, hogy azután is...
"külön kellene választani a lehet és szabad kifejezéseket, ha már ennyire kiforgatod a dolgokat."
Eddig külön kellett, most már lassan nincs értelme. Mert most már nincs olyan, amit lehet, de nem szabad. Amit nem szabad, azt most már nem is lehet.
"a root probléma gari szempontjából, de visszaállítható a gyári állapot.
knox mellett is megoldható a root, a knox számláló sem feltétlenül ugrik, szóval visszaállítható az eredeti állapot.
továbbra is tévedésben vagy a knox mibenlétével kapcsolatban, de én már nem erőlködöm, hogy mi a fontos a gyártó számára, és mi csak mellékhatás a felhasználó szempontjából.
note 3 és s4 alá is van már knox-barát root és módosított firmware.
a knox által kapott biztonsági minősítés indokolja a zártságot, hogy csak a fontosabbat említsem."Ha ilyen egyszerűen törhető lenne, akkor indokolatlan lenne a használata. A valóság kicsit neccesebb kezd lenni ennél ugye. Az a számláló nem véletlen van ott...
"hiába írod, hogy a készülék vételárában benne van a garis javítás, attól a gyártó számára még külön költség, tehát nem lesz ellenére, ha kevesebb felhasználói hibás javítás lesz akár emiatt."
Milyen költség?! Egyszer kifizeted a teljes garanciát az árában. Utána a leadott készüléked 98%-ig felhasználható és újként eladható. Szerinted ebben milyen költség van? Éppen csak a kozmetikai javítást kell megoldani egy félreszoftverezett készüléken. Semmi más teendő nincsen vele. Tudom, "javítottam" már nem egy gyárnak garis telókat.
"a recovery hiánya miként jön ide? download mód kell, és megy a root, zárt bootloader alatt is sokan éltek a root lehetőségével 4.2.2 alatt is, elég benézned csak az s4 témába, a kevésbé hozzáértők is megcsinálták egy egyszerű leírás alapján - de még 4.3 alatt is - amire te azt írtad, hogy sehogy!"
Az ugye véletlen sem gond, hogy a zárt és nem feloldható bootloader mellett nem megy a download módból fel a nem hitelesített forrásod, vagy a download mód sem indul el?
Lásd pl. az új Sony telókon... Tedd be download módba, ha zárva a bootloader! Nem fog menni...
Tehát akkor még egyszer: ha zárva a bootloader, tehát nem megy a download mód sem, mert nem megy már most sem minden eszközön, akkor mivel is akarod rootolni? Én 4.1 óta nem láttam működő expolit megoldást, de szólj, ha valamit kihagytam... Ha pedig sikerül is: magában a root semmire sem jó. Attól még egy-egy módosított fájlt képtelen leszel létrehozni, mert a Knox majd megállít időben.
Amúgy olyan biztonságosak ezek a zárt rendszerek... nem is értem miért a Windows pont az, amire annyi vírus van, mint az égen a csillag...
-
jelenlévő kivétel vagy.
Keeperv85; nem árultam el magam, pontosan tudom, hogy miként működik, a szakmai témában többször le is írtam. inkább az értő olvasásod problémájára fognám a dolgot, illetve arra, hogy kivettél egy részt adott szövegkörnyezetből, és úgy már más a helyzet, mert fontos az előtte lévő mondat is!
azt is direkt írtam úgy, hogy nem engednék, hiszen annak a lehetőségét nem zárják el fizikálisan, tehát szoftveresen megoldható zárt bootloader alatt is, szemben azzal, hogy korábbi nem zárt bootloader értéket tartalmazó firmware verzió, még teljesen alapról történő újrahúzással sem tehető fel az újabbra.
külön kellene választani a lehet és szabad kifejezéseket, ha már ennyire kiforgatod a dolgokat.
a romolás elzárása volt téma, erre írtam, hogy mit lehet, de azt nem feltétlenül szabad is, viszont aki adott szintem romolgat, az tisztában van a garis feltételekkel is, legalábbis jobb esetben.
a root probléma gari szempontjából, de visszaállítható a gyári állapot.
knox mellett is megoldható a root, a knox számláló sem feltétlenül ugrik, szóval visszaállítható az eredeti állapot.
továbbra is tévedésben vagy a knox mibenlétével kapcsolatban, de én már nem erőlködöm, hogy mi a fontos a gyártó számára, és mi csak mellékhatás a felhasználó szempontjából.
note 3 és s4 alá is van már knox-barát root és módosított firmware.
a knox által kapott biztonsági minősítés indokolja a zártságot, hogy csak a fontosabbat említsem.
hiába írod, hogy a készülék vételárában benne van a garis javítás, attól a gyártó számára még külön költség, tehát nem lesz ellenére, ha kevesebb felhasználói hibás javítás lesz akár emiatt.
van kalapod? amennyiben igen, úgy ne nézelődj az xda s4 és note 3 témáiban, mert dühösd leszel magadra...
a recovery hiánya miként jön ide? download mód kell, és megy a root, zárt bootloader alatt is sokan éltek a root lehetőségével 4.2.2 alatt is, elég benézned csak az s4 témába, a kevésbé hozzáértők is megcsinálták egy egyszerű leírás alapján - de még 4.3 alatt is - amire te azt írtad, hogy sehogy!
megint az mutatkozik meg, hogy összemosol dolgokat/funkciókat, amiket nem lenne szabad!
nekem ugyan mindegy, nam koptatom feleslegesen a billentyűzetet, ha úgy gondolod, hogy ennyi... -
Keeperv85
nagyúr
Mondod ezt te, akinek valóban fogalma nincs róla, hogy hogy működik a dolog?! Mert most elárultad:
"úgy nem engednék a knox free módosított firmware verziókat sem, de nem ez a cél, csak azt nem engedik, hogy a biztonság sérülékeny legyen"
Hogy mit csináltan a mivel? Mit engednek? Rootolod a telót >> bukod a garit. Kicserélsz egy tetves háttétképet: bukod a garit. Kidobsz egy gyári csengőhangot: bukod a garit! Jobb esetben ezeket eddig meg tudtad tenni: most már nem fogod, mert a knox mellett ezeket is buktad.
Milyen biztonság indokolja az ilyen zártságot?! Az anyagi biztonság, mi? Tetszik, nem tetszik, ezt kapod, ezt használod... vagy éppen nem. Mert nekem nem kell. Ha megvettem valamit, akkor hadd csináljak vele, amit ÉN szeretnék. Ja és: a vételárban benne van a garanciális javítás költsége, szóval lesznek szívesek és cserélik, ha rossz, akkor is ha én állítgatom el...
"furcsa, hogy nem főként a készülék típusa szerint érintett samsung tulajok lázadnak, hiszen ők követik a dolgot és látják, hogy knox alatt is megy a root, módosított firmware...stb"
Imádom, mikor úgy akarsz tenni, mint aki érti is miről van szó, de már egyszer azt hiszem megbeszéltük, hogy az Android és a firmware nem fedi le egymást. Ezen felül minden módosított Android verzióhoz tartozik többnyire egy módosított kernel is, de legalább egy módosított initramfs. amit nem csinálsz meg te a knox mellett, mert még egy recoveryt is képtelen leszel flashelni a garid megtartása mellett, vagy még gari vesztés mellett is.
Zárt bootloader mellett, recovery nélkül ha meg tudod mondani hogy rootolsz te egy 4.2-es rendszert, akkor emelem kalapom! Segítek, mielőtt feleslegesen keresnéd: sehogy! Nem fogod rootolni, mert nincs rá lehetőséged. Ha lenne, akkor a knox azonnal léjogosultságát vesztené, mert a rendszer elveszti a zártságát. A legtöbb biztonsági rés ugyanis a rendszerben van, nem a kernelben....
Sum:
Kíváncsi lennék mit szólnak majd, mikor GPL sértés miatt a sz.rt is kiperelik belőlük végre. Kezdhetnénk a sort a ZTE-vel, aztán csatlakozhatnak a többiek is sorban... -
mondod ezt úgy, hogy nem is tudod, miről szól a dolog? legyen...
meg is hagyták, bizonyos keretek között működik a dolog, ahogy a root...stb is!
amennyiben nagyon a rom(b)olgató felhasználókra hajtana a gyártó, úgy nem engednék a knox free módosított firmware verziókat sem, de nem ez a cél, csak azt nem engedik, hogy a biztonság sérülékeny legyen.
furcsa, hogy nem főként a készülék típusa szerint érintett samsung tulajok lázadnak, hiszen ők követik a dolgot és látják, hogy knox alatt is megy a root, módosított firmware...stb, hanem azok, akik csak lehúzni akarják a gyártót és termékeit, akár kiforgatott, mondvacsinált okokkal... -
válasz
Keeperv85 #5375 üzenetére
nem gyártanak senkinek külön, minden telefon/rendszer értéke/eladhatósága nő a knox által.
akinek nem kell a zártság és adott biztonság, az vesz másmilyet.
pont az a zártság lényege, hogy pistike ne vághasson alá a védelemnek egy korábbi - nem zárt - kernel...stb felhúzásával. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Bkrisz9 #5373 üzenetére
Mintha eddig a bootloaderen keresztül kellett volna rootolni... Tiszta vicc az egész. Milyen biztonsági megfontolás vezet odáig, hogy egy nyílt forrású rendszer teljesen zárttá tegyek? Megölik a GPL-t ezzel a hülyeséggel...
@kali:
Akkor gyártson ezután az amerikai igazságügyi minisztériumnak külön olyanokat, ami oda kell. Nekünk nem kell többet. majd kiderül eddig kiből éltek meg...
-
magad ellen beszélsz!?!?
akkor most frissítsen, vagy ne frissítsen, mert lassítja majd a régi készüléket az újabb firmware verziókkal?
a szélsőséges eseteket kár említened, volt nekem is xperia z, és nem volt vele gond hónapokon át, de ilyen vagy olyan példát minden gyártónál és típusnál találni, a nexus 4 esetén sem nyilatkozott mindenki pozitívan a 4.3 megjelenésekor.
továbbra sem jó irányból nézed a dolgot, nem a frissítésekoről meg a lassításokról szól a knox, hanem védelemről, biztonsági minősítésről...stb, minden más csak mellékhatás.
állítólag az apple is szándékosan lassítja a régi telefonokat, illetve hiába a régi telefonra a frissítés, ha alig kap meg új funkciót, de ettől még nem csődöltek be, erről szól az üzletpolitika.
az s3 és s3 lte is kap majd még frissítést, a note 2 esetén már ki is szivárgott a 4.3 tesztelős verziója.
a samsung ha el is veszít x számú romolgatós felhasználót, de cserébe - a fórumon is megtalálható infó alapján írok példát - az amerikai igazságügyi minisztérium saját használatra ajánlottnak minősíti a knox miatt a rendszert, és nem kis létszámú állományának berendel x darabot, persze támogatással x időintervallumra, akkor melyik is éri meg jobban a gyártónak?
arról nem is beszélve, hogy a konox és az általa kapott biztonsági...stb minősítések már önmagukban is sokat nyomnak az értéken!Keeperv85;
- azokat a telefonokat nézd főzött firmware verzió szempontjából, amiket érint a knox, és úgy már nem feltétlenül van igazad, a többi/régebbi telefonkat nincs értelme ilyen irányból feszegetni, hiszen nem érintettek adott szempontból.
- összességében írtam, továbbra is csak az újabb rendszereket nézd, amik érintettek lehetnek adott szempontból, az s4 vagy note3 esetén például semmi gond tw szempontjából sem.
- nem látok ellentmondást, két legyet ütnek egy csapásra.
azokról a javításokról beszélek, ahol efs mentés nélkül kinyírják az imei értéket, és azt házilag nem lehet visszaállítani, a szerizes dolgozik vele, x ft óránként, tehát javítás! vagy ha nincs anyagköltség, akkor ingyen dolgozik a szervizes? a járulékos költségekről nem is beszélve!
- kinyitod a htc telót, és kilövik a garit! az menyivel jobb?
az utolsó bekezdésed biztos viccnek szántad, mert attól még javításnak számít, hogy csak szoftveresen orvosolja a szervizes! pont úgy van akkor is vele munka, logisztika és egyéb járulékos költségek is!Bkrisz9; jól látod!
-
Bkrisz9
őstag
-
Keeperv85
nagyúr
"az újabb telefonok alá nincsenek is már igazi jó főzött firmware verziók"
De igen, vannak! Nem is akár milyenek! Fényévekkel jobbak, mint amit bármikor is össze tudott rakni a gyári mérnökség!
"nem foglalkoznak már ilyesmivel annyira és olyan szinten, mint az android első időszakában, mert a gyári renmdszer is elérte a jó szintet"
Melyik gyártói rendszer? Az AOSP, ami csak és kizárólag a Nexusokon fut? Vagy arról az okádék alul optimalizált Touchwiz-ről van szó? Vagy esetleg a Motoblur?
"mert a samsung számára nagyon jelentéktelen az a hányad, akik emiatt problémáznak, ráadásul még ezzel is csak nyerni fognak, mert sok olyan telefont javítottak gariban, aminél a felhasználó hibájából mászott el az imei, amikor felhúzták a különböző főzött romokat."
Most akkor egy mondaton belül már ne érvelj magad ellen! Most akkor jelentéktelen hányad problémázik, de ezzel egy időben sok a telefon amit "javítani kell" főzött rom miatt?! Ami merő hazugság amúgy: el sem fogadják gariban az IMEI hibás telókat a legtöbb helyen. Amúgy meg milyen javításról beszélsz?! Nem javítanak, lazán újra lehet úgy szoftverezni 6-8 db telót cc. 20 perc alatt, hogy közben egész más is megy a gépen. Nem javítás, csak szoftverfrissítés! Nem kell szétszedni, nem kell forrasztani, nem kell JTAG-elni, nem kell flash IC-t cserélni, NULLA anyagköltsége van! Ez NEM javítás! Ráadásul a becserélt főpaneleket újra teljes árban eladják. >> nincs bukás rajta.
"fogynak a sony, htc...stb telefonok annak ellenére is, hogy zárt a bootloader? igen!
pedig a htc még online is rögzíti, hogy mikor és hogyan kerül az nyitásra!"Igen, hisz ki lehet nyitni, ha akarod! Amúgy a hTC jó negatív példa: csőd közelben voltak már többször is. Ez viszont nem nyitod ki: megveszed, aztán ha tetszik, ha nem, használod ahogy van. Következtetésképp, ha nem akarsz zsákbamacskát, akkor nem veszed meg....
Te pedig annak olvass utána, ha már én írok butaságokat, hogy hogy lehet szoftveresen tönkre vágni egy telót úgy, hogy azt a gyártó nem tudja pillanatok alatt "megjavítani" Segítek: SEHOGY! Ez lehetetlen! Otthon, felhasználói szinten te nem fogsz belenyúlni úgy, meg máshol sem. A gyártói eszközökkel az üres flashből is fel lehet éleszteni, ráfordított anyagköltség nélkül.
-
w333
félisten
1. Fogyasztók vagyunk ez a gazdaság, vagyis igen is befognak a telefonok lassúlni mint pl. ezelőtt egy 6 éves PC ami akkor még csúcs volt most pedig egy lassú hulladék sz@r, így működik a gazdaság a lényeg hogy 1-2 év múlva lassuljon be és vegyenek az emberek új telefont vagy új PC -t
2.Fogynak a Sonyk és HTC -k ? a Sony nagyon hulladék frissítéseket ad mondjúk ezt nem ís értem hogy egy csúcsmobilra miért nincs egy jól optimalizált rendszer ... ( kollégám Xperia Z kb. 1 óráig nem nyúlt a telefonjához és az asztalon magától úgy lefagyott hogy a telefon hátulja olyan forróvolt mint az állat, feloldani sem lehetett csak gombkombinációra indult újra ) köszi Sony ez aztán a csúcskategória ...
HTC a csőd szélén áll jövőre megvesz a Lenovo ... no comment !3.Fogadjuk el a Samsung ráerőltetett szolgáltatásait ? aztán majd ha kijön egy új csúcsmobil majd egy frissítéssel úgy belassítják a telefont hogy használhatatlan legyen ... igen a lényeg az hogy az új csúcsmobilt vásárold meg mert most az a jó ! aztán majd 1 -2 év múlva ez is arra sorsra fog kerülni mint az előző, a lényeg fogyasztók vagyunk vegyék a terméket hiszen ők ebből élnek
Frissítésekre meg csak annyit hogy az szép dolog hogy az S2 kb. 2.5 évig kapott frissítést, na de mi van az S3 és az S3 LTE - vel hol vannak a frissítések ? vagy már új a stratégia vagyis leszarják a felhasználókat ??? -
semmi köze a frissítéskhez, nem 1.5, 1.6, de még csak nem is 2.3 firmware verziós készülékekről beszélünk, 4.2.2 alatt kezdődik a zárt bootloader, és 4.3 alatt a tényleges knox, és ha a jelly bean újabb veriói most jól futnak, akkor miért lassulnának be a későbbiekben?
az újabb telefonok alá nincsenek is már igazi jó főzött firmware verziók, nem foglalkoznak már ilyesmivel annyira és olyan szinten, mint az android első időszakában, mert a gyári renmdszer is elérte a jó szintet.
99%? a rom(b)olgatók 99%-a? mert a samsung számára nagyon jelentéktelen az a hányad, akik emiatt problémáznak, ráadásul még ezzel is csak nyerni fognak, mert sok olyan telefont javítottak gariban, aminél a felhasználó hibájából mászott el az imei, amikor felhúzták a különböző főzött romokat.
frissítés? a samsung eddig is jó volt abban, nincs még egy olyan gyártó, aki 2.5 év után is adott még ki telefonra android frissítést, lásd; s2 esetén; gingerbread -> ice cream sandwich -> jelly bean!
fogynak a sony, htc...stb telefonok annak ellenére is, hogy zárt a bootloader? igen!
pedig a htc még online is rögzíti, hogy mikor és hogyan kerül az nyitásra!
a knox főként üzleti paltform, védelemről szól több szinten és szekcióban, nem az a lényege, hogy pistike minimális hozzáértéssel ne rom(b)olgasson, hanem adatvédelem, kiemelt biztonsági funkciók, és még számos hasznos dolog épül bele és rá, a konox olyan minősítéssel és besorolással bír, ami jelentősen nyom a latban az értékesítéskor/használatkor, de ennek alapfeltétele, hogy ne legyen kiskapuzható - pláne ne következmények nélkül - akár egy kernel cseréjével, és ennek a sajátos mellékhatását látják (majd) a főzőcskézők, de ez tényleg nem lehet szempont a gyártó szempontjából, elennyésző áldozat.Keeperv85; olvass már utána, hogy mi a knox lényege, mert butaságokat írsz...
olyan dolgokat mostok itt bele frissítés..stb címén, aminek semmi köze hozzá! -
HuMarc
veterán
válasz
batai15 #5367 üzenetére
Huawei Y300 tökéletesen össze van rakva, P6 meg az iPhone-nal vetekszik. Alca Idol Ultra műanyag, de SGS Advance-nál pl. jobb, ZTE-ről most nem ugrik be, mi volt a kezemben. Azért Skate-re nem mondom, hogy jól össze van rakva, de a Blade mindenképpen
Akkor sem írnám le a muszáj-t ly-el, ha muszáj lenne
-
w333
félisten
válasz
Keeperv85 #5366 üzenetére
+1 nekem sem kell Samung és ZTE soha többé ...
Grand X IN -el én is sokat szívtam, de ezt te is tudod és kb. 2 hónapig bírtam vele, aztán megvettem a másik rettenetet az S3 LTE így 2 hónap után tőle is megszabadultam , tanulság : "Olcsó húsnak híg a leve" ( ZTE) és az S3 -ra csak annyit hogy olcsó műanyag és Amoled kijelző, és köszönöm szépen de nem kell !(#5367) batai15
Azért azt csak úgy halkan megsúgom hogy a ZTE Grand X IN -nek kb. 10X jobb volt az anyagminősége mint az S3 -nak
-
Keeperv85
nagyúr
Milyen okot és eredményt?
Te sem gondoltad komolyan ugye, hogy borzalmas anyagi károkat okoz az átszoftverezett telefon. Kb. 10 perc alatt vissza lehet gyárira szoftverezni mindet és utána ismét el lehet adni, ha garis csere volt...
Ezeknek a korlátozásoknak nincsen értelme. Ez olyan, mintha az asztali PC-t megvennéd egy Windows kiadással és nem tehetnél fel mást, de még abból sem! Tehát kijött XP-vel, úgy is hal ki, mert nem raksz fel Windows 7-et, ha belegebedsz sem! Tudod mit? Akkor kenje a hajára telóját, vagy az ilyen PC-t, mert nekem nem kell!
Hogy telefonos példát is mondjak: itt van a Grand X in-em. Szinte könyörögtünk érte, hogy adjanak ki legalább egy JB-t rá, mert az ICS amivel kijött nem erre való. Mit tettek? Még az ICS hibáit is figyelmen kívül hagyták. Mi a következmény? Nem veszek többé ZTE-t... és ezzel nem is vagyok egyedül. Az alapvetően jó vas kijött egy hulladék rendszerrel és nem tudok jobbra váltani. Hát akkor nem kell a termékük. Ennyire egyszerű.
-
w333
félisten
válasz
Bkrisz9 #5363 üzenetére
Igen de a hozzáértő felhasználók gyorsan elfejtik majd a Samsungot !
(#5364) kali
Ez mind jó és szép ... de akkor biztosítják legalább 2 évig a frissítéseket ?
Én úgy látom hogy ezt csak azért csinálják mert tudják hogy rengeteg felhasználó ha már belassult a telefonja akkor felraknak valami főzött romot, most pedig arra számítanak hogy belassulás után majd új telefont fognak venni, ebben is van valami igazság, de az is biztos hogy a felhasználók 99% nem fog Samsungot venni ...sajnálom, hogy sokan csak a korlátozást látják, de az okát és a eredményét nem...
Naná hogy a korlátozást látom, mivel ez egy Android és Nyílt forráskódú rendszer
Inkább szálljanak ki az Android piacból, csinálják meg a Tízen rendszert majd korlátozzák azt ... mondom hogy egy pofátlan banda
-
válasz
pit stop #5346 üzenetére
az újabb típusoknál (jelenlegi s4, note3 és majd így tovább) lehet említeni, visszafelé nem feltétlenül foglalkoznak vele, pláne nem az s2 szintjéig visszanyúlva.
s4 alatt sem zárult be minden, hiába a zárt bootloader és a knox, elég benézni az xda megfelelő témáiba.
azt gyanítom, hogy a többi gyártó is rátér majd az útra, illetve sok már korábban is zárt bootloader mellett adta ki a telefonjai firmware verzióit, szóval kíváncsi leszek rá, hogy miként alakítja majd ez lépés a rom(b)olók hozzáállását, hová fognak/tudnak majd átpártolni... -
Cyberpunk
félisten
válasz
Blackmirror #5355 üzenetére
Én általában mindenben túl racionális a gondolkodásom.
A visszafogottság jó, de egyébként az is megfigyelhető, hogy a nők elfogadóbbak e témában is. Persze vannak kivételek.
-
Blackmirror
őstag
válasz
Cyberpunk #5354 üzenetére
Túlságosan tudományoskodsz ebben a kérdésben is.De azért megpróbáltam visszafogottan leírni a véleményem.(mert sok ott a modi
-á em azért,nem akarok senkit sem megsérteni és a homofób cimkét sem kérem mert nem vagyok az).
Zsolt:köszi szépen.A hívás hangerejével van a baj vagy a zajos környezetben volt gond vele?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Blackmirror #5342 üzenetére
Nem ezen az oldalon.
Ja kényes téma, szeretem az ilyen dolgokat feszegetni, mármint ami a kényes témát illeti. Vallásról is lehet írok majd, bár azt nehéz lesz úgy, hogy ne sértsen senkit.
-
pit stop
addikt
válasz
Bkrisz9 #5349 üzenetére
De a közösség elpártolása várható, csak ezt akartam jelezni.
Más: BB-nek lökést adhat kanadai megállapodás
Humarc: Pont link miatt lehetnek talán még olcsóbbak is majd
Egyébként aki felsőkategóriás telefont akar venni, annak szerintem most érdemes G2-be beruházni, mert van egy olyan érzésem hogy felfele fog elindulni ára. -
HuMarc
veterán
Ja bekerült a listába pár BB. Ezekre kérek felülvizsgálást
Mert szerintem jó árban vannak, de azért jó a másodvélemény.
-
Keeperv85
nagyúr
Érdekes dolgokra van igény itt Pécsett: [link]
-
pit stop
addikt
Bkrisz9-nek: [link]
Kali: Nyilván nem csak negatív oldala van - ahogy ezt itt beszéltük is. Ugyanakkor én csak a nagy közösség említésére reagáltam - hogy ha ezt valóban végigviszik, akkor azok egy kisebb (vagy inkább nagyobb) része át fog pártolni máshova. Így nem említeném meg jövőben erős szempontként -
HuMarc
veterán
válasz
Blackmirror #5338 üzenetére
Oké
-
Blackmirror
őstag
Múmia 625 benne van?Telenornál 62 kártyásan online rendelve,szerintem nem rossz ha wp-ben gondolkozik valaki.idol s egész jó árban nyitott.
Nóta 3 is mehet meg a g2.htc one mini kimaradhat szerintem is.
-
Tim82
félisten
-
Bkrisz9
őstag
Nézegettem videokat, képeket a
xiaomi mi3-ról es rohadtul megtetszettek a háttereivalakinek nincsenek meg véletlen?
nem találtam egy ertelmes helyet se ahonnan le tudnám tölteni
-
HuMarc
veterán
Na, most, ~ egy hónappal az utolsó update után újra hozzáláttam a BB-listához. Valami ötlet? Igazából nem követem az okostelefonos topikot, ott felbukkant valami?
-
Blackmirror
őstag
ú csak moderátor ne legyen belőletek
mindenki ki lesz tiltva
-
Cyberpunk
félisten
-1 warezos +1 skalp.
-
dokee78
félisten
Tudtok egy hivatalos Sony csatornát ahol a leghamarabb lehet értesülni melyik mobilhoz mikor jön frissítés?
Twitter esetleg Facebook link? -
batai15
félisten
válasz
Blackmirror #5306 üzenetére
Csak nem süsü.
pit stop: tükröz téged😜 -
Cyberpunk
félisten
válasz
Blackmirror #5304 üzenetére
Sárkányokat viszont szeretem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 4 46 mm
- HP ProBook 440 G5, 14" HD, I5-8250U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garancia
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- Dell Latitude 5590, 15,6" FHD , I5-8350 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- HP Spectre x360 Érintős TERVEZŐ Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest