- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Slim profilos klaviatúrával adott magáról életjelet a Cherry
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen alaplapot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
-
-
törölt tag
Hát gyerekek ezt a malwarebytes antimalware programot csak ajánlani tudom mindenkinek sok malware irtót kipróbáltam de ilyen jó progival még nem találkoztam olyan trójait kaptam be hogy bármilyen vírusírtót tettem fel nem tudták magukat fríssíteni sőt még a honlapjukat sem tudtam elérni felraktam a malwarebytest és egyböl 11 kártevőt megfogott köztük egy 3 hónapja idegesítő reklámprogramot ,valamint rootkiet is talált de legnagyobb örömömre megszabadított attól a bizonyos D SCHANGER trójaitól ami blokkolta a többi írtót le a kalappal a program készítői előtt.
-
-
Remix
csendes tag
Szevasztok
Most szeretném majd feltelepíteni otthoni asztali számítógépemre a Symantec Endpoint Protection-t v11.0. Faterom cégénél is az védi az összes számítógépet és eddig nem volt még rá panasz.
Kérdésem:
Megfelelő védelmet nyújt otthoni használatra (net,torrent, játék stb..) ?
Természetesen ésszel kell netezni és tökéletes védelem nincs.Mi a ti véleményetek erről a termékről? Komplett védelmi csomag és megfelelő a védelme?
Válaszokat előre is köszönöm
-
kp78
addikt
válasz
Gorneck #8791 üzenetére
Az opera cache4 mappáját manuálisan ürítettem, de van ott egy revocation mappa is, abban is hasonló fájlok vannak. Az is üríthető szabadon?
A reklámablak kicsit valóban zavaró az Avira-nál, meglátom meddig bírom, de az Avast hibaüzeneteit is utáltam már nagyon.
NOD-ot meg nincs kedvem minden hónapban telepítgetni. -
Gorneck
legenda
Szó sincs erről...
Vista topikba írtam...
3 nagyágyú van x64 alá...nod, avast, avira...ez egyben a gyorsasági sorrend is...nod vmivel több ramot eszik, de Ő fogja legkevésbé a gépet már csak azért is mert natív x64es...avast avira nehéz eset...mivel SSD-m van nehéz kiszűrni melyik a jobb...avast fogyaszt emlékeim szerint a legkevesebbet és ingyenesből Ő tudja a legtöbbet...szóval nálam még, ha Ő a leglassabb is, akkor is nyerő...
Ehhez még annyit, hogy...
1. Avira friss után egy reklámablakot vág a képembe ami eléggé idegesítő.
2. Avast, majd 2szer annyi funkcióval bír free létére.
3. Avast ugyanazt az adatbázist kapja mint a nagytesó. Avira esetén ebben nem vagyok biztos.
4. Gyári Vista tűzfalat használok. Nem nehezítem az életem külön tűzfal progival ami tovább fogja a gépet...és értelme kb nulla. Legalábbis Én nem látom... -
-
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8785 üzenetére
Inkább azt kéne feltenni, hogy megtettem mindent?!
Mert ugye nem csak IS-sel lehet védekezni...
-
kp78
addikt
A saját XP-s gépemre feltettem az Avira-t, melyen eddig Avast futott.
Telepítés, és update rendben lement, aztán mikor működése lépett, elkezdte feldobálni ezt.
Hiába tiltom neki, és hiába küldöm karanténba, kb. 15 mp-ként mindig visszadobja, ráadásul duplán is.
Engedélyezzem a fenébe? Ezek a Malware-k mennyire veszélyesek?
Ezt ugyebár az Opera cashe-ében találja, Firefox-szal böngészve nem is jönnek ezek az ablakok. Ki tudom én ezt onnan vhogy törölni?
Köszönöm előre is -
kp78
addikt
Üdv!
AVG-t, vagy Avira-t tegyek inkább egy Vistás notira?? Avira egyáltalán megy Vistán?
-
HarryPotter
őstag
válasz
Szellem. #8784 üzenetére
ja, régebben arra gondoltam, hogy majd milyen jó kis védelmi csomagot építek a legjobb független komponensekből, ha egyszer lejár a Norton 08 IS licenszem (comodo, threatfire, etc.). Aztán lejárt a licensz, és -- megvettem a 09-es IS-t a Nortontól. Egy év a PH-n meggyőzött, hogy ez a lego szerű építsd magad nem jó megoldás, pontosabban nem áll arányban az a többlet, amit hoz, azzal a hátránnyal, amivel jár.
Kérdés: ha egy virusos weboldalra megyek, akkor egyből be is szívtam a virust, vagy csak akkor, ha onnan letöltök valamit? Vagy mindkettőre van példa?
-
válasz
HarryPotter #8782 üzenetére
Hát, igen ez a gáz, ha valaki összeszed különböző alkalmazásokat! Melós beállítani és ősszehangolni őket, és kérdés, hogy kompatibilisek egymással-e, ami ugye sokszor nem.
Ilyen szempontból, ha valaki sok védelmet akart összeszedni, jobban jár egy jó IS-el. A mai IS-ek többsége, már kellően jól meg van csinálva, és a komponensek kellően jól, és kellően együttműködnek már. -
Miért is rosszabb a Vista tűzfala, mint egy 3rd party alkalmazásé?
Mi az amit nem tud a Vista tűzfala, amit egy alap tűzfalnak pontosan tudnia kell? Használtál már Vistát? Konfiguráltad a tűzfalát? Szerintem nem. A legtöbb 3rd party tűzfal, extra fícsörökben tud többet, ami alap esetben nem kötelező része egy tűzfalnak.A Vista tűzfala, azt, amit egy csomagszűrő tűzfalnak tudnia kell tőkéletesen tudja. A kimenő forgalmat gyönyörűen be lehet állítani, ha advanced user vagy, ami egyébként egy 3rd party tűzfalhoz is kell. Hiába van tűzfalad, ha nem értesz hozzá. Na ez a helyzet a Vista tűzfalával is. Aki ért hozzá, be tudja jól konfigolni. Sőt! Nem egy fórumon írják elfogultság nélkül, ha a Vista tűzfalát bekonfigolja valaki, sokszor odaver némely 3rd party szoftvernek.
Szóval Feri, ha fikázol valamit, először győződj meg róla a gyakorlatban. Nem kell elhinni mindenféle marhaságot, amit leírnak!
-
HarryPotter
őstag
válasz
Gorneck #8781 üzenetére
újra olvasva abban igazad van, hogy ezt így expressis verbis nem írja, ez pusztán az én - talán helytelen - értelmezésem. És nem is akarom kétségbe vonni a tapasztalataidat, én jogász vagyok, nem informatikus, értelemszerűen kevésbé vagyok ebben otthon, mint ti.
Abban egyetértek, hogy a sok különböző vendor alkalmazása szükségtelenül lassít és kompatibilitási hibákat okoz, ezért favorizálom az IS termékeket. -
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8780 üzenetére
Én még mindig nem látom hol is van kiemelve, hogy a kimenő adatszűrés mennyire fontos. Azt viszont látom, hogy fontosnak tartja a viselkedés elemzést...ergo ha már bejön vmi akkor 1-2 megmozdulásából ki lehessen szűrni. Megjegyezte, hogy program programot fog használni kifele menet így a lebukás esélye elég kevéske.
Tehát...ahogy írtuk...a tűzfal egyfajta tűzoltás...sok gépnek rendszergazdija vagyok comodo+za vegyes körettel felvértezve 50-50% megosztásba...őszinte leszek...sose láttam, hogy azok bármit is találtak jeleztek volna...húgomnál volt fent mind2 a 1-1 évig. Betanítás után azon kívül, hogy lassítottak észre se vette őket, pedig Ő a gátlástalan user kategória, ha netről van szó.
Szóval Én maradok egy rendesen optimalizált tűzfalnál amit észre se veszek...ami mellé x64en ajánlott egy villámgyors nod32 vagy egy avast. A géped gyors marad és védve van... -
HarryPotter
őstag
válasz
Gorneck #8778 üzenetére
nem annyira régi, hogy ne lenne ma is igaz szvsz. Igen, sokmindenben azt írja, amit ti is, ami azt is mutatja, hogy nem beszél egyikünk sem homlokegyenest ellen a másiknak. Az érdemi kimenő forgalom szűrése: ha jól értem, a matousek féle tesztek ha úgy tetszik filozófiai lényege, hogy előbb utóbb valami úgyis bejön a legjobb AV + tűzfal mellett is (btw: ez is egybecseng azzal, amit ti is folyamatosan írtok). Éppen emiatt a jó tűzfal igazi feladata a kimenő forgalom hatékony szűrése, a leaking kiiktatása, amivel elejét lehet venni az adatvesztésnek, botnetbe kapcsolásnak, etc. A linkelt írás erre próbált rávilágítani, ha jól értem. De lehet hogy nem.
-
zed01
őstag
válasz
HarryPotter #8776 üzenetére
Én azt imádom mikor szidják a különféle internet security-k tűzfalait, mert nem a legjobban teljesít a matousec féle teszten, aztán ezek az emberek a beépített Vista tűzfalát használják, ami még a 3rd party tűzfalaknál is rosszabb.
-
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8776 üzenetére
kimenő forgalmat érdemben szűrő tűzfalnak Hol írja pontosan? Mert igazából azt írja amit mi is...erős víruskereső kell...
Arról nem is beszélve, hogy eléggé régi iromány ez... -
A Defender kémprogram írtónak gyenge! Van adatbázisa, de inkább rendszerállapot figyelőnek van. Be kell állítani, és minden változást települést figyel. Így figyelemmel tudod követni, ha valami dzsuva rámenne a gépedre!
Avast jó választás. Dobj fel mellé egy MBAM-ot, meg egy SuperAntiSpyware-t. Ez elég lesz! -
Lokids
addikt
A Vista beépített Windows Defenderéről van valakinek tapasztalata? Vagy inkább használjak más spy keresőt? Lejárt az ESET ingyen használata, azt most kéne valami. Jelenleg Win tűzfal és a defender védi a gépem. Meg asszem felrakom az Avastot, bár a frissítési ablaka a halálom tud lenni. (XP-s gépet ez védi + comodo)
Valahol ki lehet kapcsolni azt a frissítési ablakot, mert nem találtam ilyen opciót. (mármint az az ablak, ami értesít, ha frissítés történt)
Bár lehet adok egy esélyt a codomo internet securitynek. -
Sajnos nem tévedés!!!!
IE7 alatt elkezdtük leszedni a WinXp Sp3-at! Avirával 198 KB/sec volt a sebessége, Az SP3 közel 45 perc alatt jött le teljesen egy 8MB-s vonalon!
Avira webguardját kikapcsoltuk, az Sp3 445kB/sec-el jött, és 23 perc alatt leért!Úgyhogy ez mérés, és sajnos fogja a netet az Avira!
Ezt nem csak én próbáltam ki, hanem a barátom, és sajnos nála ugyan ez lett a helyzet!
A Comodo tűzfalad jól mutatta, hogy az Avira jóval nagyobb webforgalmat generál letöltéskor! -
válasz
Gorneck #8771 üzenetére
Nem, de ez tényleg így van!
Szarnak normális és megbízható vírusírtót gyártani, szarnak normális adatbázist kiadni, és e miatt inkább a tűzfalra próbálják a kifogásokat hárítani, meg teleszórják mindenféle fölösleges vacakkal a programjukat, ahelyett, hogy az alap problémát oldanájuk meg!
Arról nem is beszélve, hogy eza sok vacak, terheli a gépet, lassítja, és problémákat okoz!Az is elgondolkodtató, hogy fizet valaki egy komoly antivírusért, ami nem ismeri fel a kártevőt, vagy nem távolítja el, és egy MBAM-ot kell külön leszedni, és futtatni, hogy a kártevőtől megszabadulj. Kérdem én, akkor mi a szarnak van a víruskereső, és minek fizetett érte az ember, ha nem képes ellátni a feladatát?
-
válasz
HarryPotter #8767 üzenetére
Még annyit leírnék, hogy Goneck23 szerint nem fölösleges a tűzfal! Épp ellenkezőleg!
Csak azt akarja mondani, hogy például a Vista beépített tűzfala egy átlag usernek bőven elég, mert az nagyjából, nem tudja mit csinál!
Egy erős víruskereső kell, ami megfogja a sok szart, és ennyi.
A tűzfal alapvető feladata a bejövő forgalom elutasítása, tehát ne hekkeljenek, stb.És ne érts félre, nem kötözködni akarok, vagy ellentmondani neked, de igaza van a kollégának abban, hogy túl van misztifikálva ez az egész, és nem a valós problémát akarják megoldani a cégek!
-
válasz
HarryPotter #8765 üzenetére
Tesó!
Nem akarom Gorneck23-at védeni, de igaza van. Nem a tűzfal feladata megfogni a bejövő alkalmazást. Ha megnyitsz egy weboldalt, akkor a 80-as protod már alapból engedélyezve van, hogy tudj böngészni. Onnan meg driveby bármi lejöhet. Na, ennek a bárminek a megfogása a vírusírtó feladata! Nem a tűzfalé, hanem a vrusírtóé.
A másik, ha mondjuk egy trójai feltelepül és van rootkit része, azt megint a vírusírtónak kell megfogni. A tűzfal max jelez, de nem fogja meg. Lehet, hogy ez a trójai nem tud leszedni több szépséget, mert a tűzfal blokkolja a kapcsolatát, de ettől függetlenül már bejutott a rendszerbe, települt, és kárt okoz. Nem csak az adatlopás egy ilyen dzsuva feladata. Főleg, ha rootkitről beszélünk. És az sem biztos, hogy a tűzfal megfogja, mert van már egy két okosság, ami elrejti magát egy rendszerfolyamat mögé.
Szóval, értem én, amit mondasz a tűzfalról, de egy kártevő megfogása alapvetően az antimalware program feladata! A tűzfal a netes forgalmát tiltja/fogja meg.
De ettől még a kártevő tevékenykedhet a gépen, és okozhat kárt.
Sajnos ma a legtöbb cég, a tűzfalára akarja hárítani a feleősséget! Azt hiszi, hogy ha egy IS-ben telepít egy tűzfalat, akkor az megoldás a károkra. Pedig nem. Az antimalware részre kéne koncentrálni, normális vírusírtók kellenének, kellő heurisztikűval és adatbázissal, és akkor minimalizálható a probléma.Ez ma, nagyon király dolog egyesektől, hogy fikázzák a Windows tűzfalát, és arra fogják, hogy kártevő jutott a gépre! Pedig ez marhaság. Szar az antivírus programjuk, és beengedte a dzsuvát.
-
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8767 üzenetére
Épp ez a baj mikor 2-3 cucc átfedésbe van egymással...lassúság jellemzi együttesüket...
Majdnem az is... -
HarryPotter
őstag
válasz
Gorneck #8766 üzenetére
OK, egész biztos, hogy a klasszikus tűzfal, antivirus, antimalware feladatok mára gyakran egymásba csúsznak, átfedik egymást, szóval nem egyértelműek a feladatok. De a te logikád szerint a tűzfal, mint olyan, felesleges. Nem akarok egyébként vitatkozni, szóval elfogadom a véleményed, de továbbra is azt mondom, nálam legyen egy jó tűzfal fenn.
mikor fekszel, ha ekkor kelsz? -
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8765 üzenetére
ne engedje be, vagy ha bejött, a már bennlévő virus által okozott kárt minimalizálja Ez pedig ismét csak a víruskereső dolga...webguard, menteni kívánt állományok ellenőrzése, mégis betévedt futó alkalmazás törlése/tiltás/reg pucolás...
4 user használja a gépem elég régóta...abból 3 bekapcsolni tudja a gépet és elindítani a FF-ot...Szted?!
Mind1. Mások az elképzeléseim a jó védelemmel kapcsolatban és legfőképp a tűzfal funkcióról.
Nem. Ekkor már 25 perce fent vagyok és készülök reggel 6 beérni melóba a céges járattal.
-
HarryPotter
őstag
válasz
Gorneck #8761 üzenetére
én sem ezt írtam. a tűzfalnak szerintem sem a vírus megfogása a feladata, hanem hogy ne engedje be, vagy ha bejött, a már bennlévő virus által okozott kárt minimalizálja. Amit Te írsz, hogy öt év probléma nélkül a egy alap tűzfallal, az nyilván azért van, mert ésszel netezel. Az átlag azonban nem ilyen, hanem jóval felelőtlenebb.
tényleg, éjszakai műszakban voltál? 03:45 -
Mi van basszus! Ti nem alszotok?
-
zed01
őstag
Jaj gyerekek, kurvára fáj a fogam. Mintha izzó nyársat forgatnának benne, lüktetve fáj. Ráadásul, pont most romlott el a kocsim, így kénytelen vagyok megvárni az első buszt hogy bemenjek az ügyeletre, alvásról szó sem lehet. Iszonyatos, komolyan. Minden perc egy órának tűnik.
-
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8758 üzenetére
5 év alatt semmi...Én ennek hiszek...
Nem olyan oldalaknak ahol tejelnek mindenért...
És tartom magam ahhoz, hogy nem a tűzfal feladata megfogni egy vírust vagy egyéb szmötyit...
-
HarryPotter
őstag
válasz
Gorneck #8746 üzenetére
hát, egy kicsit off, de szerintem meg pont fordítva: virusírtók egyike sem tökéletes, előbb utóbb beenged valamit, azaz soha nem zárható ki, hogy valami bejusson. Épp ezért lényeges, hogy a tűzfal is jó legyen, mert így legalább annak elejét tudod venni, hogy a gépen lévő adataidat a bejutott károkozó elküldje. Ez a híres "leak test" próba, amiben az XP vagy a Vista tűzfalai zéró teljesítményt nyújtanak, ellenben egy jobb tűzfal, comodo vagy agnitum, nagyon hatékonyan képes blokkolni az ilyen "leak"-inget.
-
siriq
őstag
F-Prot esteleg? Nalam ez jott be eddig a legjobban. Bar nem sokan hasznaljak itt ahogy latom.
-
bkca
tag
Na, ki merné futtatni ezt a fájlt, amelyik ilyen vizsgálati eredményeket kapott?
---------------------------------------------------------------------------------
http://virusscan.jotti.org/
Scan taken on 27 Dec 2008 21:07:18 (GMT)
A-Squared: Found Virus.Win32.Trojan!IK
AntiVir: Found nothing
ArcaVir: Found Trojan.Downloader.Small.Cyn
Avast: Found nothing
AVG Antivirus: Found nothing
BitDefender: Found Trojan.Generic.729604
ClamAV: Found nothing
CPsecure: Found W32.Email.W.Bagle.of
Dr.Web: Found nothing
F-Prot Antivirus: Found W32/Heuristic-210!Eldorado (probable variant)
F-Secure Anti-Virus: Found nothing
G DATA: Found Trojan.Generic.729604
Ikarus: Found Virus.Win32.Trojan
Kaspersky Anti-Virus: Found nothing
NOD32: Found nothing
Norman Virus Control: Found W32/Packed_FSG.D
Panda Antivirus: Found nothing
Sophos Antivirus: Found Mal/Packer
VirusBuster: Found Packed/FSG
VBA32: Found nothing
---------------------------------------------------------------------------------
http://www.eset.hu/viruslabor/onlineellenorzes/fajl
A feltöltött '.exe' fájl nem tartalmaz fertőzést.
A kereséshez használt NOD32 moduljainak verziói:
Vírusdefiníciós adatbázis: 3719 (20081227)
Tömörített fájl ellenőrzési modul: 1085 (20081106)
Kiterjesztett heurisztikus modul: 1084 (20081202)---------------------------------------------------------------------------------
http://www.kaspersky.com/scanforvirus
You're clean!
Kaspersky Anti-Virus has not detected any viruses at this time in the file you submitted.
27-12-2008 -
zabcs80
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni vírusirtót, Ti melyiket ajánlanátok?
Én az AVG-t néztem ki. (még árban sem vészes: 10k)
-
Traxx
őstag
válasz
Szellem. #8751 üzenetére
Tévedés! Nálam "papíron" megfogja (vagyis: 75K-t ír a firefox és az Opera is letöltési tempónak), de valójában jön normálisan, 134-es csőgázzal...55% körül benyögi, hogy kész a letöltés. És valóban kész, egy bájt se hiányzik belőle. Tehát csak látszólag lassult
Ja és ezt azóta csinálja, amióta a Zone alarm pro helyett felraktam a Comodo-t...visszarakva a Zone-t is ugyanez volt a dolog. Ugyanis a Comodo-ra váltás előtt egy héttel már megvolt az Avira premium, de ilyen netfogást nem tapasztaltam, vagy lehet, csak én voltam vaksi.
Szóval az én gyanúm szerint ez valami bug lehet...hogy miért van kihatással több böngészőre is, azt nem tudom, de egy fix: a sávszélem megvan. Webguard kikapcsolást nem próbáltam, de amíg normális tempóval jön a cucc, addig nem is nagyon érdekel
Kis netem van, ezzel terabájtokat lehúzni úgyse fogok...
-
Srácok! Traxxx kollégának igaza volt. Felfedeztünk egy csúnya dolgot az Avira fizetős változatánál! Ugye a fizetős Avirában van webforgalom szűrés. Ez szép, de megfogja a netet! Olyannyira, hogy akár 3-szor lassabban jöhetnek le a cuccok.
Ma kipróbáltam egy dolgot. Avira webguard kikapcsolva, és Vista Sp1 letöltés elindít. 600-700 KB/sec-el jön az adat. Avira webguard bekapcsol, ez az érték leccsökkent 224-re! És nem egyszer lett kipróbálva!Szóval, ez igen csúnya dolog, hogy a webguard megfogja a sávszélt.
-
törölt tag
Sziasztok.Van egy 1 évig érvényes nod32 kódom az egyik havertól kaptam tehát nem én vásároltam, azt szeretném kérdezni hogyha esetleg 1 év után veszek én is egy érvényes kódot akkor azt be írhatom a mostani kód helyett, vagy törölnöm kell a mostani programot is és újat rakni az új kóddal?mindez azért érdekelne hogy nem jelent-e majd az problémát hogy a mostani kódomhoz nem vásárlás útján jutottam hozzá. köszi a válaszokat.....
-
FNZ
őstag
hali!
érdemes itthon az avast pro verziót feltenni, vagy elég az ingyenes home verzió?
sokkal többet tud a pro?egyébként már 1,5 éve használom a home verziót comodoval és eddig jó volt.
-
HarryPotter
őstag
üdv mindenkinek, kicsit kihagytam a topikot, de mostantól ismét itt leszek. Békés Karácsonyt!
-
válasz
bajtokarpi #8737 üzenetére
Igen, nem ellenörzi.
Ez viszont, semmilyen biztonsági kockázatot nem jelent. Amig becsomagolva van egy fájl, addig ártalmatlan, de ha exe-ként csúcsúl, akkor sincs gond. A felhasználónak kell telepíteni. -
Lacpac
őstag
válasz
Gorneck #8729 üzenetére
A feleségem szokott mászkálni kínai oldalakon, és mindenfajta külföldin. A PhotoShophoz beszerezni ingyenes kitteket. Volt már rá példa, hogy a kimenő kapcsolatot kért egy progi (ha a feleségem kérdezi a tűzfal, akkor ő pipa nékül tiltja), ami addig nem, és így tudtam meg, hogy van rajta szemét.
Kalózkodni nem szoktunk, (Alcohol52%, openoffice, és még...)csak a lányom még 4és fél éves, és már előfordult, hogy eltévedt, lévén olvasni még nem tud. Egy-két flashjátékkal szokott játszani.
Ez családi gép, és igaz hogy fontos dolgokat nem intézünk erről az oprendszerről, attól még véletlenül sem szeretném, hogy zombigép, és trójaiak tanyája legyen.
Nem értem miért baj, hogy nem bízom a Windows tűzfalában(ezzel szerintem nem vagyok egyedül)
Szted irodákba mit használnak?
Igen az irodai gépeken win tűzfal van, csak nem közvetlenül csatlakoznak álltalában a netre. Legalább is a melóhelyemen igy van. Ott legalább egy szerveren kellene átmenni, ha ki akarnék jutni.
Amúgy nálam Anti-Malware is van, hetente futtatva.
Öt év alatt volt kb 2 komoly fertőzés, az egyiken egy reinstall segített.
Egyszerűen nem találtam meg a gyökerét, mindig visszaírta a bejegyzéseket valami, amit nem tudtam azonosítani. Még a google sem dobott találatot.
Ezeket szeretném mindenképp elkerülni. Ezért szeretem tudni, ha kimenő kapcsolatot kezdeményez egy program. Ezt a Win tűzfala nem tudja.De még mindig nem értem mitől is védene meg egy Comodo vagy más tűzfal?!
A Comodo abban segített csak, hogy figyelmeztetett az alkalmazés viselkedésének megváltozására. A Win tűzfala nem szólt volna. Én nem bízom benne és kész. Ez miért baj? Ugyanakkor nem vagyok tőle elzárkózva, azért kérdezetm, hogy a Vistáé milyen? Javították-e ezt (úgy látszik, hogy csak a számomra) fontos hiányosságot.Ezzel befejeztem, a választ már megkaptam a kérdésemre. Ugyanis nem azt kérdeztem, hogy mit használjak, hanem azt hogy az a két bizonyos progi megfér-e egymás mellett.
De azért köszönöm hogy megosztottad velem a te véleményed, és ezt komolyan mondom
-
Az Avira folyamatosan csinál ilyen ingyenes regisztrációt a premium verzióhoz?Elég mindig meghosszabbítani?
-
válasz
bajtokarpi #8733 üzenetére
Hát, jóval jobb mint a Nod32-é!!!!!
Ha visszaolvasod a topicot, egy kicsit, teszteltünk, és 98% feletti volt a Norton eredménye! -
sti10p
senior tag
Adatbázis, frissítettség, heurisztikus képesség, gyorsaság, rendszerigény...
Ebből az első háromban szerintem a Norton az eggyik legjobb, de elég lomha és sok procit meg memóriát zabál, bár ezt állítólag a 2009-es verzióban már javították ezt is. -
Gorneck
legenda
Nem veszem kötözködésnek, de nem ülhetek a gép mellett mikor a feleségem, vagy a gyerekeim mennek fel a hálóra. Tehát a Win tűzfala nem elég igy.
Miért ne lenne elég? Magyarázd már el pls...
Szted irodákba mit használnak?A banki műveleteknek van telepítve egy másik oprendszer, amit csak erre használunk. Így meg pláne nem értem minek bármiféle tűzfal is a gépre...
Vagy ezen kalózkodnak?
De még mindig nem értem mitől is védene meg egy Comodo vagy más tűzfal?!
-
Lacpac
őstag
válasz
Szellem. #8719 üzenetére
Nem veszem kötözködésnek, de nem ülhetek a gép mellett mikor a feleségem, vagy a gyerekeim mennek fel a hálóra. Tehát a Win tűzfala nem elég igy.
A banki műveleteknek van telepítve egy másik oprendszer, amit csak erre használunk.
Én be tudok járkálni a városba, hogy bankhoz jussak, (vidéken lakom, a város vége felé, és van olyan napszak, hogy 1,5 órán keresztül semmilyen tömegközlekedés nem megoldott) de a feleségem nem, két kicsi gyerek mellett. -
simon7012
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8724 üzenetére
De ettöl sajnos olyan messze vagyunk,min Makó Jeruzsálemtöl!
-
válasz
Szellem. #8723 üzenetére
Hali!
igen, az USA-ban más a helyzet. Ott pl egy 50-100 gépes licence esetén, nem a rendszergazda vagy bárki más telepítget, hanem a megvásárolt Antivirus cégtől jön ki a rendszermérnök, és Ő telepít.
(megjegyzem, olyan változatát az antivírusnak, ami nem letölthető 1 gépes licence-re)
Felpakolja, elmondja mit hogyan, aláírat egy "valamilyen" nyilatkozatot, aztán onnantól kezdve él a szerződés.
Amennyiben a leírt módon használod a gépeket ill netet, és mégis befigyel valami kártevő, simán perelhető a cég. Persze ilyenkor megvizsgálják azt is, hogy nem-e az ujjonan felvett JOHN SMITH szedett le valami keygent a COD4-hez...Nálunk is jó lenne, ha nem csak Nekem lenne felelőségem hanem az Antivirus gyártójának is, és nem olyan bekezdésekkel lenne tele a szerződés(amikor jogtisztán megvetted), hogy minden felelőséget hárítanak, ha valamiért elvesznének az adataid, stb
Fire.
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #8720 üzenetére
Sajnos ez a valóság. Egyik program sem ad kellő védlmet, bármennyire is hírdetik!
Hiába veszel meg bármit, és bármilyen védelmi csomagot, sajnos az emberen múlik minden.
A parasztvakítás megy mindegyik gyártónál, hogy az ő terméke a legjobb. Aztán amikor csinálsz egy ilyen kis egyszerű tesztet, meg a valós életben megnézegeted, teljesen más az eredménye.
Az egyik vagy kisigényű, de szar, a másik meg megeszi a gépet, de megint csak szar. -
Hali!
Letöltöttem a Do ITSELF RAR fájl-t. a WINRAR infója szerint 5000 fájl van az archive-ban.
Amikor kitömörted, (megfelelő RAR kapcsolókkal) akkor 5316 fájl van benne.
Azért raktam be a képet az ESET-ről, mert korábbi HSZ-ban megnéztem a linkeket és néhány antivírus egész más értékeket(fájlszám az archive-ban) dobott ki ill. vizsgált át.
Én se nagyon értem, ez hogy lehet.
Az Eset-nél legalább egyezik az átvizsgált fájlok száma a tényleges fájlszámmal az archive-ban....., csak ennyi."Most akkor mi is ez?"
hát ha arra gondolsz, hogy mi is volt a teszt, akkor az a szomorú valóság, hogy teljesen mindegy milyen antivírust használsz meg tűzfalat, mert amikor bedobod őket a mélyvízbe(azaz tényleg teszteled a "100%-os védelmet", amit ígérnek), akkor a gépnek annyi.Nagy igazság, amit már számtalanszor leírtak itt, hogy ész nélkül nem szabad netezni...
Fire.
-
Egyébként még csak annyit szeretnék leírni neked, kötözködés nélkül, hogy én azt tapasztalom, hogy aki tudja a dolgát, és okosan csinál mindent, az nem kap fertőzést! Sok ilyen ismerősöm van, aki Nod32-vel,ingyenes programmal, vagy akár víruskereső nélkül elvan, és tiszta a gépe. Teljesen tiszta.
Aki meg nem óvatosan jár el, és kattingat ész nélkül mindenhová, nincs tisztában a dolgaival, az megfertőződik.
Számtalanszor olvasom, hogy egy-két embernek fullos védelme van, és mégis nem egy kártevőtől szenved.
Szóval, vannak dolgok amelyek ellen nincs védelem, és ez a felhasználó. -
Teljesen igaza van Gorneck23-nak! Ahhoz, hogy valami ellopja az adataidat, ahhoz be kell kerülnie a rendszerbe! Ennek megfogása nem a tűzfal, hanem az antimalware program feladata! A tűzfal, már csak utólagos tűzoltás. Ha meg a tűzfalad nem képes felismerni a kimenő kártevő adatforgalmát, ugyan úgy el lesznek lopva az adataid!
Szerintem nem tűzfalban kéne gondolkodni, hanem egy erős antimalware programban. Ma már elé sok antivírusban van adatlopás elleni védelem, és adathalász szűrő.
Azt gondolom, ha van az embernek egy erős vírusvédelme, és kellő figyelemmel jár el a netezés alkalmával, akkor simán kikerülhetőek gond nélkül a kártevők. Ha meg nem, teljesen mindegy mit raksz fel. Meg fogsz fertőződni!És igaza van abban is Gorneck23-nak, hogy túl van misztifikálva ez az egész!
Nem telepakolni kell az oprendszer minden szírszarral, hanem tudatosan kell használni a gépet és a netet. -
Gorneck
legenda
De ehhez a gépen kell lennie vminek, hogy adatokat lopjon nem?
Arról nem is beszélve, ha épp ezek az adatlopók uazon portokat nyitják meg amiket Te korábban engedélyeztél...
Kicsit túlmisztifikáltnak érzem a dolgot...
Amúgy Én is intézek banki utalásokat neten, de nem érezem magam biztonságban másik tűzfallal sem...így ha lehet személyesen ügyezem a dolgot...
-
simon7012
aktív tag
[link]
Ezen a linken letölthető a legnagyobb változatának a 90 napos próba verziója!
Csak regisztrálni kell! -
L7wy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8712 üzenetére
Most akkor mi is ez? És mi van az ESETtel?
-
Hali!
Nos, régóta nem voltam itt, de amikor voltam, akkor említettem, hogy ha lesz időm lefuttatok egy saját tesztet, a mai antivírusokra. Ez a teszt nem a "szokványos" interneten megjelenő teszt, hanem egy olyan teszt, ami a Antivirusokat "bedobja" a mélyvízbe.
Az Én véleményem az(hangsúlyzom, az ÉN VÉLEMÉNYEM), ha bármely vírusírtó azt írja a honlapján, hogy
"100% védelem"
"csak bátran"
"felejtse el a vírusokat, mailware, hack, joke..."
stb
akkor az SZÁMOMRA azt jelenti, hogy be kell dobni a "cápáktól" hemzsegő mélyvízbe, és ott kell tesztelni.Configuration: (nem tudtam megállni, hogy ne vegyem meg ezt a laptopot
)
AlienWare Area51 M17 Laptop Full Config(one of TOP 5 laptop(present day))[link]
Vista x64 HUN + SP1 + ALL Update Installed
Last Update: Biztonsági frissítés a Windows Vista for x64-based Systems rendszerhez készült Internet Explorer 7 böngészőhöz (KB960714) Frissítés típusa: Fontos
Telepítés dátuma: 2008.12.20. 15:03
Telepítés állapota: Sikeres
NetWork: WLAN MW 2.4 GHZ
Router: [link]
Under testing period FIREWALL ENABLED(just for ME, enabled from OWNER)Antivirus was tested:
Panda IS 2009 - full updated (Object updated)
Norton IS 2009 - full updated (Object Engine updated)
Kaspersky IS 2009(Special for ME) - full updated
Eset Smart Security Business Edition - full updated
Avira IS 2009(special for ME) - full updated
AVG 2009 PRO - full updatedWithout 3rd Firewall:
Panda AV - Full update + Comodo (FreeWare Firewall) and/or Outpost Firewall
Norton AV - Full update + Comodo(FreeWarea Firewall) and/or Outpost Firewall
Kaspersky AV - Full update + Comodo(FreeWarea Firewall) and/or Outpost Firewall
Avira Home - Full update + Comodo(FreeWarea Firewall) and/or Outpost FirewallHát, szerettem volna beszámolni arról, hogy ez így vizsgázott, az meg így, de nem tudok
Sajnos több időm nem volt....., nézzétek el Nekem...
Ezt a tesztet EGYIK CONFIG SEM ÉLTE TÚL, minden estben Ghost-olnom kellett.....
azaz nem indult újra a rendszer....
Aki nem hiszi, nézzen utánna.......Szóval, sokszor vitatkoztam emberkékkel, de elfogadtam amit mondtak. Ez ezután is így lesz.
Fire.
UI: Ezúton szeretnék, kellemes karácsonyi ünnepeket, és boldog új évet kívánni a PH csapatának, és minden HOZZÁSZÓLÓNAK. Bízom benne, hogy a jövőben is lesz.
És még valami: DO ITSELFAR
"Ő" az egyetlen, ami annyit tesztel, amennyit a RAR is...............lol -
Draken
őstag
NIS 2009 elég jól üzemel nálam, egy jópárat megfogott már.
-
Nordik
őstag
Szerintetek Melyik free progi jobb? Nem használnék külön rezidens spyware keresőt. Szóval Avast vagy AVG inkább itthoni használatra?
Nem járkálok olyan oldalakon, csak szeretném ha a vírusok elleni védelemben és spyware védelemben is elég jó lenne. Persze rezidens védelemként. A kettő közül melyik lenne jobb akkor? Esetleg Avira szóba jöhet?
Illetve A-Squared free vagy Malvarebytes Anti-Malware free? Ezek közül melyik jobb?
Vagy ezek helyett inkább egy Ad-aware?
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- Trollok komolyan
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest