- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Es FI rele. Az az alap. Ha bele mentek mikozben megy a pumpa, ha nem.
Nalam raadasul kaszkadositva is vannak.
Van a hazon egy 30mA-es, van a furdoszoban egy 10mA-es, es a medencehez kihuzott dobozban is egy (ha jol emlekszem) 30mA-es.Keszulunk a hetvegere - jo ido igerkezik, motoros fesztival, rakjuk ossze az uj medencet penteken (427x122), aztan szombaton mar lehet bele is csobbanunk.
Csodazsakosnak is irtam, hogy kellene uj - 4 ev utan kihasadt a zippzar mellett.
Dobozolas felesleges. Ezek altalaban froccseno viz ellen minden iranybol vedettek.
(nezd meg az IP ratinget a weboldalan.)Ha bedobozolod, nem tud rendesen hulni.
Az en pumpam a mednece arnyekeban van, nem suti a nap. Azon a helyen viszont mindig van legmozgas. A pumpa viszont hovedett. Igy ha nagyon felmelegszik, akkor kikapcsol. A leirasaban is benne van, hogy maximum 35 fokos vizre jo. Melegebb napokon neha hallom, hogy meg-megall. Aztan ha lehult akkor megy tovabb. (olyankor siman van a viz 32 fokos is. Legalabb tudom, hogy mukodik a vedelem. (erre tesz ra meg a fi rele is).
(3 centi sarga stiropor van a medence alatt, kb 10m3 viz volt a regiben. Pedig csak kb delelott 11-tol estig suti a nap. (viszont Adrianal elek, szoval itt sut a nap ha kell - ejjel viszont csak 20-22 fok van az emlitett jo kis szello miatt)(jobbat nem is kivanhatnek - ejjel nem kell klimazni)).
-
Dorian
félisten
Nálunk ugyanúgy az alján van az aprószemű üledék és kristálytiszta a víz, Ha elkezdem felporszívözni akkor felkavarodik és a vége felé már alig latom hol kell porszívózni.
De nálam nem zöldesszínűvé csak zavarossá valik a viz. És kiszűri a porszívó zsakja, csak mivel közben felkavarodik, nem tudom egyszerre az egészet kitakarítani, nap masik réstében újra kell, aztán megint.
Nálam a problema egyszerűen az h túl aprószemű ez a szar ezért felkavarodik. De nem zöld, nem nyalkas.
Ma adok hozzá pelyhesítőt hátha az összefogja a kis szemcséket. -
FőDudu
veterán
-
Vismajor01
addikt
Atraktam a kutbol a szivattyut, azzal. Nem hiszem h kutviz a ludas mert feltoltottem belole az egészet aztan kb egesz honapban okes volt a viz, mostmeg hirtelen tok zold. De sztem pht se allitottam be rendesen, klór se volt eleg. Klorsokk utan neztem mennyi a klór a teezt szerint 0, pedig volt benne ket multitabi is :/ Sztem mostmar hetente fogom nezni a pht es klórt hogy maradjon is szep.
-
Vesa
veterán
Tablettás tesztert nem szoktuk ajánlani, helyette folyadékosat szoktunk, mert az a legpontosabb. Valamelyik érték valószínűleg mégsem jó, ha zöld a víz. Pontos mérés nélkül nehéz megmondani, mit kell csinálni vele. Alapból ilyenkor klórsokk, de az is csak akkor ér valamit, ha jó a PH. Ha a klórsokk elvégezte a feladatát, akkor mehet a pelyhesítő és porszívózás. Homokszűrő folyamatosan menjen!
-
Shokkolo
addikt
Nem rosz ötlet
De ettől van egyszerűbb, van egy kicsi zöldséges kertje és azt rendbentartani is kemény, ömlik róla patakokban a víz, rákvörös és világvége hangulatban van.
Lehet azt a pillanatot kell elkapjam
Viszont akkor összességében jó kezdőszett lehet elindulni a medence világában? -
Shokkolo
addikt
Köszönöm neked is
Egyre inkább megvan a kép a fejemben...
- [Intex Rectangular Frame 300x200x75 cm]
- [4 m3 -es intex homokszűrős vízforgató]
- [Homok a szűrőbe]
- [csatlakozó adapter]
- [Tisztító szett]
- ["gyári" medence takaró]
- + némi apróság, avagy kombi tabletta, algaölő spray a medence falra, PH mérő, úszó tabletta adagoló, és hőmérő
Gyorsan átgondolva, kb erre lenne szükségem kezdő szettnek, legalábbis ha nem felejtettem el semmit.
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot
Lehet, hogy este megpróbálom meggyőzni egy rendelés feltétlen szükségességéről a tőlem több színt is látni képes jobbik felem -
Mint írtam, idén kezdtem el használni, így csak az oxigénesre fókuszáltam. A ph skála / tabletta egyforma, mert az mindkét módszernél fontos. De a klóroson mintha más lenne a másik oszlop, hiszen ott a klórt kell mérni, nem (DPD1 tabletta)?
Nekem meg EZ van, ami a jobb oldali oszlopban a szabad oxigént méri (DPD4 tabletta).
A tesztcsík plusz mezője, a total alkaline nekem amúgy sem mondott soha semmit. De úgy voltam vele, jó lesz az úgy, nem fogok én vízelemzővel szórakozni. Hát, nem lett jó, kell vele szórakozni. Nem is bonyolult a gyakorlatban, megmeríti az ember a tégelyt, egyik oszlopba egyik tabletta, másikba a másik, össze kell rázni, majd keresni egy nőt, aki lát színárnyalatokban
-
Hunfiu12
csendes tag
Gondolom ez is olyan lenne mint a DVD logo, várhatod, hogy mikor ér a sarokba.
Vannak ilyen okos medence tisztító robotok wifivel meg mindennel. Ezek pont mint a szárazföldi társaik térképet csinálnak maguknak és kipucolnak mindent. Az mondjuk meglehet nem jön ki 3 ilyen árából de legalább nem fogsz azzal szembesülni, hogy egy halom tisztító robot flipperezik a medencébe.
-
andrisms
aktív tag
Kiváló cucc, nálam kb 35 percet ment a 305ös medencében, eszméletlen mit összeszedett. Mondjuk egy ideje nem is porszívóztam, de szemmel nem volt ennyire koszos.
Hajszálak, homok, bogarak, falevél, mindent kiszűrt.
Ha ilyen marad és bírja, kis medencékhez abszolút best buy cucc.Köszi az ajánlásokat a többieknek.
-
Bandit21
addikt
Én a porszívó dolgot nem értem. Igaz kerek medencénk volt mindig is.
Bele megyek, és sétálok benne két kört.
Meg forgatom ezzel és mire leáll a forgás a közepén kb 30 cm körbe össze gyűlik minden az örvény miatt.
Oda slag másik végén megszivva es a trutyi-haj- döglött bogár - Homok - levél fel perc alatt le van szivva.
Nagy lányom hosszú haja külön jó mert egybe állva mint egy szűrő össze szedi a többi cuccot is. Azt néha külön emelem ki. -
csudri
őstag
Megcsináltam a backwash-rinse kombót, ugyanúgy a zöld felső tartományában van, de mintha picit jobbna pörögne a skimmernél a víz. A szűrőlabda miatt lehet más a nyomás, mintha homokkal üzemelne?
Viszont valami mást is elcseszek vagy nem tudom milyen nálunk a víz, de olyan savas, mint az állat. Belehánytam már egy tonna Mínuszaph-t, most a kacsához kapott Pooltrend tabi van a skimmerben. Klór színt az egekben, PH szint az egekben.
-
bigrob
őstag
Bambusz-nád meg nem mondom mi 2 centire a kerítéstől és 4-5 méter magasra nő, illetve beazonosíthatatlan és kiírthatatlan egyéb zöld hulladék amit anno nagyon jó ötlet volt elültetni gyorsan zöldesíteni címszóval.
Most hétvégén nyírtam le az engedélyével.
Tavaly az átdőlő fenyőt vágtam ki, akkor nem szóltam és most áthívtam hogy nézze meg milyen állapotok uralkodnak. -
Márton
nagyúr
Tehát akkor egy 3.66-os medencéhez 4 m-es takaró? Az a medence széleihez hogy passzol? Valamit még ott is barkácsolni kell, hogy illeszkedjen? Vagy ezek köteles meghúzósak? Esetleg a 3.66-os ponyva alá nem fér egy kisebb labda, ami csak enyhe dőlést ami, ami már elég a vízlefolyáshoz?
-
csudri
őstag
Youtube-on is az Intex dominál a videókban, úgyhogy ezt néztem ki:
[link]
Néztem mellé egy homokszűrős vízforgatót, de szűrőgolyóval menne:
[link]
Egy Steinbach Minire is beruháznék, hogy viszonylag sokat tudjuk használni, akkor is, ha épp nem melegítené agyon a nap:
[link]
Azon még filózom, hogy sóbontó vagy csak simán klórozzam szét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- E-roller topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest