Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Aha, értem most már hogy állna össze.
Csakhogy nem rémlik, hogy járt volna a fejhez ilyen adapter.
[link] itt sincs a leírásban (nem innen vettem) -
Márton
nagyúr
válasz
Hunfiu12
üzenetére
Nem tudom. Miért kéne befúvó idom? Ez a kimenő rész.
A befúvó cső végén csodazsák van a medencében, tehát a medence felső lukát nem is használjuk, nem ott folyik vissza a szűrt víz.
Ezeket kaptuk a medencéhez: [kép]
És most innen kapja a szivattyú a vizet: [kép]
Igen, ha nem rakom oda azt az xps-t, akkor a víz súlya eléggé lehúzza, ferdén állna.
Azt mondod valamit nem jól csinálok?
-
Márton
nagyúr
ezt a medencefenéktisztítót hogyan csatlakoztatom a medence oldalához?
van ilyen cucc obiban? toldó? vagy mi a neve?
-
Márton
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Eleve hol az ÁSZF?
-
Márton
nagyúr
Urak,
búvárszivattyú megvásárlásán kivül, valami gyorsabb módja van esetleg a leengedésnek
[kép]
Ha lecsavarom ugye megáll a víz, de ha ott kézzel benyomom és nyomvatartom sokkal jobban jön, mint így a képen..
Mert ez így kb. -10 cm/óra
-
Márton
nagyúr
Csodazsák és gyakori felkavarás?
Arra még én is keresem a megoldást, hogy a keringtető szívó része ne a medence 60-70 centis magasságából szívja a vizet, mert a leülepedett cucc ezt nagy ívben kiröhögi, ha nem kavarom fel. Az aljáról kéne szívnia. De ez már a jövő év projectje lesz
-
Márton
nagyúr
válasz
luciferc
üzenetére
Multitabletta van benne, idén 2x raktam bele 1-2 deci algaölő folyadékot.
Mivel egy szezonban 8-10 alkalommal van használva, amúgy meg letakarva és nem űzzük olyan profin a dolgot, mint kellene, ph-t nem mérünk (hú, már hallom ezért mit kapok itt). De hát ez van
Egyszerűen csak fel akartam gyorsítani a csodazsákos tisztítási folyamatot, hisz eleve a gyárilag kapott vízforgató sokak szerint csak vicc. -
Márton
nagyúr
válasz
Flowtation
üzenetére
köszi!
-
Márton
nagyúr
9 m3-es medencéhez a gyári papírszűrős vízforgató nagyon lassan tisztít a csodazsákkal.
Kb. fél óránként tisztítom a zsákot.
Egy ilyennel jóval hamarabb végeznék vagy ez már túl sok, nagy lenne a nyomás, tönkretenné a zsák apró nyílásait?
Tip Steinberg SDW 400 S szennyvíz szivattyú műanyag / 400 W / 7.500 l/h
Ha működne, kell-e még bármit vennem hozzá, vagy simán rámegy a gyári, fehér cső?
Az, hogy búvárszivattyú azt jelenti, hogy mindenképp a vízben kell lennie, vagy lehet ugyanúgy kint, mint a medencéhez kapott? Kicsit parázok attól, hogy a vízben van a 230V-os cucc, én meg esetleg épp megnézném a zsákot, milyen keménységű éppen.. Ok, kapcsoljam le előtte, de nah. -
Márton
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Na megvan a 3 centis XPS, utolsó 14 m2-t hoztam el. Ha 4x4 métert raknék le, ahhoz kevés lenne, de most úgy tervezem, hogy vágom 3.8m átmérőjű körben. Mivel lehet jól vágni, éles szike elég, több menetben? A fűrész durván vágja. Mert látom vannak direkt polisztirol vágó célszerszámok, jó sok ezerért. Annyit talán nem ér meg, egyszeri alkalomra. Szike viszont van. Este meglátom.
-
Márton
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ok, találtam olcsóbban

És erre még mit érdemes tenni? Tavaly szőnyeg volt, de az vizesedik, penészedik, büdösödik. Geotextil vagy sima takaróponyva? Az a gumis, puzzle-s megoldás sem egy olcsó dolog, ahogy látom. Valami költséghatékony kéne inkább
-
Márton
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
koszi
akkor marad a 2 centis lilás xps, az van a helyi o*i-ban is, bar joval dragabban. hol vetted ezer/m2 aron? -
Márton
nagyúr
udv
nikecell es xps ugyanaz vagy van kulonbseg? melyik ajanlott? 3 v 4 cm eleg egy 3.66os 1m magas kormedencehez? ala kell geotextil is vagy ezen mar nem jon at noveny?
koszi -
Márton
nagyúr
Tehát akkor egy 3.66-os medencéhez 4 m-es takaró? Az a medence széleihez hogy passzol? Valamit még ott is barkácsolni kell, hogy illeszkedjen? Vagy ezek köteles meghúzósak? Esetleg a 3.66-os ponyva alá nem fér egy kisebb labda, ami csak enyhe dőlést ami, ami már elég a vízlefolyáshoz?
-
Márton
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
mármint hova rakod a labdát, a közepére?
ezt most így nem vágom
-
Márton
nagyúr
Ez a sárga xps lépésálló? Kb. mennyibe kerül 1 m2?
Mi pár éve fehér, 4 centis austrotherm-et tettünk alá, de az törik sajna.
Gondolkodunk valami komolyabb cuccon. Mi lenne a következő lépés?
Betonlapok, valami gumis cucc vagy ez a sárga xps?Még egy csodazsákon is gondolkodom. Megéri az árát?

-
Márton
nagyúr
A finom szemcsés koszt (föld, homok) a medence aljáról csak drága, elektromos porszívóval lehet felszedni? Felkavarni fel tudom, de aztán leülepszik ugye és koszosnak tűnik a medence alja. Vagy van valami olcsóbb (max 5-8e Ft), mechanikus megoldás is? Pl. rettentő sűrű szövésű textil?
Erre nézelődöm most.Dinomano:
"Slag csőben kis víznyomást "csinálunk", majd medencében ülve, kb. egy óra munkával, kis vízveszteséggel kiszívatom koszt a medence aljáról."
ez hogy működik pontosan? -
Márton
nagyúr
3 méteres medence felfújható gyűrűje 2 nap alatt úgy 30%-ot csökken. Hogy találjam meg ezt a mini lukat? Vizbe mártani nem tudom az egészet, amit be tudok, ott nincs luk.
-
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Egy ilyen videót találtam róla: [link]
-
Márton
nagyúr
Egy 1.5x1.5-es kis pancsolómedencébe kb. 20 centi magas víz áll.
Vegyszerezni ezt nemigen akarjuk, inkább ellocsoljuk a kertbe pár naponként és friss vízzel pótoljuk, mivel pikk-pakk felmelegszik. Viszont a bogarakat nagyon gyűjti, pedig le van takarva a teteje ha nem használjuk és eléggé poshadtnak tűnik a víz, mikor felnyitom. Felkeverve, kihalászva ezeket már jobb, de alul még összegyűlik valami fehér, kókuszreszelék-szerű anyag
Mi ez, klór? Mivel távolítható el? -
Márton
nagyúr
válasz
j.bravo
üzenetére
Én is megvettem tegnap a solár takarót.
Itthon látom csak hogy a cippzárnál az egyik bubis rész ki van lukadva. Ugye ez nem tragédia, nem megy ki belőle az összes levegő?
Ha fennt van a medencén, akkor mehet közben a keringtető?
És ha leszedjük, elpakoljuk célszerű a vizet lerázni róla, esetleg szárzara is törölni?
Valaki írta, hogy macera elrakni. Miért? Nem csak hajtogatni kell? -
Márton
nagyúr
Az mitől lehet, hogy a felfújt gyűrű egyik része vastagabb?
[kép] -
Márton
nagyúr
válasz
tonermagus
üzenetére
melyik az a megbízható tesztcsík, hol kapható?
-
Márton
nagyúr
válasz
Aidan85
üzenetére
Köszönöm, akkor ezt hagyom.
Ellenben mivel tegnap felállítottuk és félig feltöltöttük a medencét,
gyorsan kéne valami..
Az OBI oldalán látom van ilyen tablettás mérő.
Erről ott jókat írnak és itt sem találtam rossz véleményt _konkrétan erről_.
Valakinek tapasztalat? Jó lenne erre a másfél hónapra egy pontos tesztert megúszni 2-3 ezerből.. Lehetetlen?
-
Márton
nagyúr
válasz
j.bravo
üzenetére
köszi
3db 4x1m-es szőnyegdarabunk van (medence átló 3.05)
Még azt nem tudom körbevágjam-e pont medence méretre, vagy maradjon négyzetes és akkor lesz rész, ahol rá lehet lépni, lesz ahol meg nem látszik ki.
Illetve eddig egy 4x5m-es obis fólia volt alatta, lehet érdemes még ezt is a szőnyegre tenni, így kevésbé lesz vizes, több szezont bírhat? -
Márton
nagyúr
válasz
j.bravo
üzenetére
Meglátjuk mit csinál a szolártakaró.
FőDudu: köszi, annyit persze a történet nem ér meg. 22e volt a medence, keringtetővel, és max 20-nál járunk eddig a tartozékokkal is. 100+ ezret kizárt, hogy melegítésre költsünk

A medence és föld közé ki mit javasol? Olvastam több helyen a geotextílt, ami nem engedi tovább nőni a gyökereket, mégis lég- és vízáteresztő, ha jól emlékszem. Emlékszem szülőknél régi szőnyeg volt alatta, ami irtó kellemes érzést biztosított a talpnak és ezen sem hatolnak át a kósza gyökerek.
-
Márton
nagyúr
válasz
j.bravo
üzenetére
Ó már pár hete feltöltöttük, de kezdők voltunk

Mivel a terep enyhén lejtett, hordtunk földet az alacsony részre, beállítottuk a vízszintet, raktunk alá obis fóliát és hajrá. Pár napig bírta is, de aztán mikorlegközelebb kimentünk 10 centis víz fogadott. Kifolyt minden ott, ahol feltöltöttük a földet. Csakhogy nem tömörítettük, locsoltuk.. Azóta 20 centis vízben hűsöltünk benne, de most kiöntöttük ezt is, megcsináltuk újra a földet, főleg mivel pár nap nagy esőt jósoltak (amiből úgy néz ki nem sokat kaptunk)..
Szóval a hét közepén újra nekifutunk a felállításnak.
És igen, ha több napon keresztül 30+ fokok vannak, akkor azért élvezhető, de amint jön egy kis 25, akkor jó lett volna valami elektromos fűtéssel rásegíteni, mert fázósak vagyunk, csak a gyerekek mennek be boldogan a hűvösebb vízbe is. És arra is gondoltam, milyen jó lett volna a szeptemberi 20-25 fokokban is langyos medencében fürödni, nézni a sárguló leveleket. De akkor az 1000W lófütty ide. Ha meg találnék is nagyobb teljesítményűt, akkor arányosan a villanyszámla is emelkedne. Egyelőre fólia akkor
-
Márton
nagyúr
üdv,
egy 3m-es puhafalú medence vizét vajon megemelné pár fokkal egy 1000W-os merülőforraló pár órát járatva? Tisztában vagyok vele, hogy ilyenkor nem megyünk a vízbe és gyerek még a közelében sem lesz. Csak és kizárólag kontrollált körülmények között üzemelne. Vagy még így is veszélyes? Esetleg körberöhögi az a 3 m3 víz? Az áramszámla viszont jól megnő?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Interactive Brokers társalgó
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest