-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzant
addikt
jobb oldalon a K-s én csak ennyit találtam róla
-
j.bravo
addikt
Fiatalok és kevésbé fiatalok, ne érzelgősködjünk
Neki csak arra jó. Másnak lehet jó másra is. Egy Praktica-n vagy Zenit-en pl. tökéletesen alkalmas egész alakos portréra is. Ha idő van dögivel (avgy virtuóz módon villámgyorsan tudsz élességet állítani kézzel a kisebb keresőben is), akkor félalakosra még croppos digit vázon is.
No de attól, hogy XY elmondja a véleményét a fórumon (szólásszabadság van, vagy mi), még nem kell feltételezni (és úgy kezelni az egész szitut) hogy kinyilatkoztatásként mondja, és nem fogadja el hogy másnak eltérhet a véleménye. Ha igen, az őt, XY-t minősíti. De akár kinyilatkoztatásként, akár csak úgy, normálisan mondja, nem muszáj egyetértened vele, nem muszáj vitába szállnod vele (bár megteheted), és senki se tiltja meg, hogy más véleményeket is elolvass-meghallgass, és főleg hogy kialakítsd a saját véleményed.
Légy kevésbé érzékeny!
-
ottkar
addikt
"Es kepzled parosito gyuru a neve"
Tudod nem idegen nyelv esetleges ostoba meghatározására kell hagyatkozni. A magyar nyelv fotós kifejezései nagyon jók, pontosak, kifejezők. Amelyik gyűrűn két külső szűrőmenet van azzal egy a gépen levő optikára egy másikat lehet FORDÍTVA tenni. Ez volt az első fordító gyűrű, a ház-optika fordítót később kezdték gyártani. Ostoba módon széles látószögűnek mondják a nagylátószögű optikákat csak azért mert kilfelden wide a neve.Abban tévedsz hogy én neked írok bármit mert az reménytelen. Neked csak a CNC vizsgázott az esztergályos? Tudod van olyan hogy univerzális esztergapad, mivel egy két darabot baromság volna CNC-re vinni
-
ottkar
addikt
"Kepzeld lehet ezred pontosaggal forgacsolni"
Képzeld vas és fémesztergályos mestervizsgám is van többek közt.Ugyanis én egy szakmahalmozó vagyok. Palástcsiszoló, fapadlózó, melegburkoló, fémipari gyártástechnológus és okleveles vegyész volnék. A tanfolyami végzettségeket pld tűzvédelmis meg egyebek nem is számítom. Ugyanis volt egy tulajdonságom röhögve könnyedén tanultam meg mindent amibe belefogtam. Tudod egyszer egy betanított esztergályos megkért hogy köszörüljem meg a kését mert hallotta hogy én mester vagyok, (akkor épp MEO ügyeletet adtam) és a beállítója eltünt a kurvákat hajszolta. Két óra múlva visszajött hogy ő még ilyet nem látott 21 munkadarabot csinált a késsel míg a beállítója által köszörülttel 6-ot. Megköszörültem még egyszer neki és 24-et csinált meg vele. Úgyhogy nehogy megmagyarázd nekem hogy mit és milyen pontossággal lehet forgácsolni.
-
ottkar
addikt
"Legalabb ne irkalj hulyesegeket"
Az a te szokásod!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha 500 féle műanyag van akkor áruld el miért csinálják olyanból az optikák tubusát házát ami puha és késsel könnyen lehet faragni? Beszélsz bele a levegőbe ahelyett hogy megnéznél műanyagházas optikát! Belehajtok egy polár szűrőt és a menet ragad! A műanyagházas optikák szűrőmenete véletlenül se esztergált! Tudod mennyi az egy ezred? A forgácsoláshoz semmit nem értesz esztergálni még fémet se lehet ezred pontossággal nemhogy egy puha műanyagot.A csapágyak készülnek ezred pontossággal, köszörüléssel! A hülyeség az mikor 500 műanyagról beszélsz ebből 495-öt nem használnak optikákhoz.Még a műanyagházas optikák rögzítőgyűrűi is fémből vannak pedig csoda műanyagok vannak! Láttál polárszűrőt műanyagból? Egyszer kaptam egy menetátalakító gyűrűt műanyagból természetesen fröccsöntve, egy határ szart nem ért!
-
ottkar
addikt
Ühüm. Ilyet már hallottam hogy a japánok kiválogatják az USA-ba meg a nyugat juropba és kelet juropba menő gépeket. Csak azt nem tudom hogy a pecsába.A gyártósoron megy a gyártás egyforma gépek készülnek ha meghibásodás van akkor meg jelzi az automat és eldobják az esetleges rossz alkatrészt. Hogyan lesz gyengébb meg jobb gép, és azt ki és hogy válogatja ki mikor az csak többnapi működés után derül ki.Arru nem is beszélve hogy ez drágítaná a gépeket. Valami nem stimmöl.
-
ottkar
addikt
Milyen hibás lencsével? Nem érted hogy az üzemekben nem saccra dolgoznak? A 60-as években is jobbnál jobb optikák voltak, A Zorkijok Jupiterei a Zeiss Tessarok a Prakticák optikái. Ezek nem ócska műanyagházas és műanyaglencsés optikák voltak. Nekem volt a 60-as évek közepén egy Pentina gépem 2,8-as Tessarral, tudod milyen szuper gép volt ez? Semmivel nem volt rosszabb a legjobb Japán gépeknél.
A Jupiter 9-el meg mi van? -
ottkar
addikt
Ilyen régen nem létezett hogy nagy gyártási szórás. Ez a hisztéria pár éve van. és el van túlozva erősen. Honnan a fenéből tudja valaki hogy a Sigmából rengeteg a rossz? Kipróbált tízezer darabot? Nekem 3 új Sigmám van és futárral hozattam és mindhárom kifogástalan.
Ugyanakkor van egy valós az optikák minőségét rontó tényező, ez pedig a műanyag tubus és ház és a műanyaglencsék használata.Egy műanyag alkatrészt nem lehet úgy megmunkálni mint az alumíniumot. És a műanyaglencse soha meg se közelíti jóságban az üveget. Nekem van 28 éves fémházas Takumarom egy mai optika csak fingik mellette. -
BEE
addikt
Hát inkább azért hívnak egy obit portrénak, mert nyitott blendéken
lágyabban rajzol. Méghozzá direkt, nem pedig azért mert így sikerült.
És mivel élesre állításkor az összes lencsetag fixen együttmozog,
ezért nem valószínű hogy végtelenben másképp rajzol mint 1méteren.
Ott valami más lesz a hiba.BEE
-
ottkar
addikt
Ebből semmit nem értek. Mijaza porte lencse? És mi a baj a végtelennel?
Ha esetleg portrét akartál írni az végtelenen ugyanolyan jó mint bármelyik másik tele. Portrénak kizárólag a gyújtótávolsága miatt nevezik. Ez a fókusz passzol legjobban az archoz. De ez nem azt jelenti hogy egy 135-össel nem lehet nagyon jó portrét csinálni
-
Szten Márs
nagyúr
Azért a Jupiterek igencsak ütős objektívek... amennyiben a használhatóságbeli hendikeppel együtt tudsz élni abszolút megéri szerintem, optikailag odavernek - már amennyire én tudom. Ha csak az optikai minőségüket nézzük, akkor szinte ingyen vannak. (Ismétlem: amennyire én tudom. Ezt úgy kell érteni, hogy személyesen nem használtam, de a hírüket ismerem
)
-
macskajancsi
aktív tag
most kérdezem másodjára, mert az elsőre nem volt válasz.
a kérdés előzménye (gyk.: hogy mire vonatkozik), az meg ott van a hozzászólás fejlécében.én meg spec a te utolsó mondatodat nem értem:
"es mar az 5embernek kb....." ???de akkor itt van mégegyszer:
előzmény:
mikrofon kollega egy 45 fokos törőékes mattüveget szervált be magánakaz én kérdésem:
ez ebayről kínai, vagy valami márkásabb?
már én is nézegettem, csak vagy nagyon olcsók voltak, vagy túl drágák.
a párezer forintos kínairól meg mindenféle rémhíreket lehet hallani...
egyébként nem él az általad adott link. privátban tudnál küldeni egy elérhetőséget? -
Szten Márs
nagyúr
Most az történt, hogy felálltam, elmentem a polcig, ahol az obikat tárolom (igen, polcon vannak
), levettem a Heliost és megnéztem, ugyanis rá van írva
Tehát ha bármilyen olyan obi szűrőmenete érdekel, amilyennel rendelkezel, akkor csak megnézed az elején, ott lesz minden obinál feltüntetve52mm amúgy. Legalábbis a K bajonettes verzióé, de alighanem az M42-é is annyi lesz.
-
BEE
addikt
Tehát a 40D-re felraktak egy kétszerezőt, obinak meg egy 50mm-es Takumart
F 2,8-ra állítva.
Ez elé az 50-es elé felraktak előtétlencseként egy 28mm-es Takumart,
de ez meg van fordítva és F 28-ra rekeszelve. Ez szerintem elírás, F 2,8 lesz az.
Így állítottak elő nagy nagyítást a hangyákhoz.BEE
-
BEE
addikt
-
-
Szten Márs
nagyúr
Portréra fantasztikus, sőt. De rekeszelve tájrészletek ábrázolására is igencsak jó obi. Meg mindenre, amire a gyújtótávja megfelel.
Itt pl kapásból érdemes a legfelső pár képet megnézni: [link]
Ha tudsz angolul, itt elég sok infót olvashatsz róla, igaz, akik ide írnak, Pentax vázon próbálták, de ez ugye nem túlzottan befolyásolja, hogy az obi mit tud
De ha nem tudsz angolul, akkor is, a képek itt (is) magukért beszélnek: [link]
Annyit még hozzátennék, hogy több verziója is van ennek az obinak, bár, amennyire én tudom és tudhatom személyes tapasztalatokból, az élességet annyira nem, inkább a színrajzot befolyásolja, hogy melyiket fogod ki.
Pár képet még én is tudnék keresni, ha a fentiek nem lennének elegek, ugyanis véletlenül nekem is van egy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest