-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kts88
aktív tag
válasz
Petzval #1719 üzenetére
A 200-ra gondoltam. Volt 70-210f4 minoltám, ahoz képest pici és könnyű, de egy f4,5-5,6-hoz képest mérteben akkora és picit nehezebb.
Csak ahol olvastam tesztet, nehéznek és nagynak írták.Egyébként ma nem bírtam ki, és a telét szigetelőszalaggal felraktam a gépre, hogy megnézzem, hogy a frontlencse sérülése mit befolyásol. Az idő sem jó, magas iso-n kelett dolgozni . Nos az eredmény így sem lett rossz
Csak borzalmas nehéz fókuszálni, mert mozgott az objektív a vázon és végül nem oda került a fókusz ahova akartam, de így is jó. Hozza azt amit elvártam tőle, azt a minőséget tudja mint a régi 70-210f4-em, csak hatod árban
-
csakb
őstag
válasz
Petzval #1711 üzenetére
"A Jénai Zeiss művek optikáit használták a japánok a gépeikra egészen a 80-as évekig a japánok gépházai voltak nagyon jók. Csak ekkor kezdték a japánok az optikákat nagyban gyártani mert a német optikáknál egyre több volt a minőségi probléma."
Ezt alá tudnád támasztani forrásokkal is?
-
csakb
őstag
válasz
Petzval #1711 üzenetére
Képzeld, még használtam is Flektogont, filmes vázon.
Igen, a Sonnarok, és a Jupiterek (némelyik Sonnar-koppintás) nagyon jók, de a "csakis NDK Zeiss" kijelentést továbbra is erősnek érzem. Az tény, hogy a jappán optikák kevésbé terjedtek el Magyarországon az átkosban, így most kisebb is a választék a faterán belőlük, de manapság már nem lehetetlen beszerezni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest