Hirdetés
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
killmz
csendes tag
Jah, az engem sem érdekel már, h mi kerül az EXIF-be.
Meg azt is vágom, h a kezem az AF motor, viszont ahhoz a gépnek AF-ben kéne lennie, nem?? (nekem mf-re vált ahogy felcsavarom az átalakítót-és nem hazudik semmit , ilyenkor már nem aktív a fókuszszenzor)
h van ez, tudna vki segíteni?
-
-
killmz
csendes tag
Na megjött az AF-confirmos adapterem kínából. Viszont úgy néz ki nem voltam körültekintő, nem tudok a setupjába lépni a chipnek, valószínű, hogy ennek nincs is, rosszat rendeltem
És egyébként is le van fixálva az F (1.4-ről nem moccan, egyik záridőn sem .) pedig ha jobban megnézem a bay-en van olyan aminek lehet állítani.
A másik, meg hogy szerintem az AF- visszaigazolója sem fog működni, mert ahogy rácsavarom az adaptert, MF-en marad a kamera, gondolom át kéne váltani AF-re, mivel hogy a chipnek küldeni kéne az infót.
Hogy van ez?% 560db-ot eladott a srác, gondoltam megbízható lesz....[ Szerkesztve ]
-
killmz
csendes tag
Valakinek van tapasztalata, véleménye az alábbi obikról? Elsősorban azt szeretném, h éles képeket adnának...
VIVITAR AUTO WIDE ANGLE 28MM 1:2.5 [link]
Soligor Tele-Auto 135mm 2.8 135 mm M42 [link] olcsónak és jónak titulálták...
SMC takumar 135 mm 2.5 [link] ez sajna kicsit drága
Meyer Orestor/Pentacon 2.8/135 [link] azt hallottam ez a változat nagyon jó
köszi[ Szerkesztve ]
-
killmz
csendes tag
...jah és az nem lenne baj ha 2.8on gyengébb lenne, a lényeg az, hogy 3.5-től teljesítsen úgy mint a nagyok.
[ Szerkesztve ]
-
killmz
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egy jó manuális kistelét (105-150mm M42) aminek 2.8as fényereje van?(elsősorban 135mm érdekelne)Azt tudom, hogy 3.5ön válogatni lehet az élesek közül (SMC takumar, CZ sonnar), viszont úgy gondolkozom ha már manuális obira adom a fejem digi vázon, akkor már legyen igazi fényerős is az obi. (elsősorban videó miatt kellene az a +fényerő, mert sok iso minuszt jelent), viszont szeretném ha hozná az SMC Takumárok minőségét fotóban is.
A Sonnarnak is van egy 2.8 as 135mm-es (Carl Zeiss Sonnar T* 2.8/135mm) változata ami lerekeszelve ugyanúgy hozza az élességet, de pl nem szeretnék belefutni egy "Pentacon electric 2.8/135mm" minőségű obiba (ezek mind 5.6os értékek: [link] ) A sonnarnak meg ez a változata már túl drága.
15k alatt szerintetek hozzá lehet jutni, vagy nagy szerencse kell hozzá?Hirtelen 2 változatot találtam(valakinek volt velük tapasztalata?):
Porst Tele MC 2,8 / 135 mm
Tokina RMC 2,8/135mm[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest