- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kts88
aktív tag
Sziasztok!
Ma tesztelgettem az m42-es obijaim, és a heliosom megadta közbe magát. A blendét f2-nél nem tudom feljebb venni. A blende állító gyűrű megragadt. Ha valakinek lenne linke ahol ilyet javítanak, vagy, hogy tudom biztonságosan szétszedni azt megköszönném. Ez még nem a beugró blendés változat.
Egyébként hozzájutottam egy jena sonnar 135/3.5-höz, és nagyon tetszik
-
kts88
aktív tag
válasz
Petzval #1719 üzenetére
A 200-ra gondoltam. Volt 70-210f4 minoltám, ahoz képest pici és könnyű, de egy f4,5-5,6-hoz képest mérteben akkora és picit nehezebb.
Csak ahol olvastam tesztet, nehéznek és nagynak írták.Egyébként ma nem bírtam ki, és a telét szigetelőszalaggal felraktam a gépre, hogy megnézzem, hogy a frontlencse sérülése mit befolyásol. Az idő sem jó, magas iso-n kelett dolgozni . Nos az eredmény így sem lett rossz
Csak borzalmas nehéz fókuszálni, mert mozgott az objektív a vázon és végül nem oda került a fókusz ahova akartam, de így is jó. Hozza azt amit elvártam tőle, azt a minőséget tudja mint a régi 70-210f4-em, csak hatod árban
-
kts88
aktív tag
Megjöttek az obik, a pentacon belül elég koszos, de a helois nagyon szép. Sajna az átalakítóm még nem jött meg így kipróbálni nem tudtam.
Viszont ami meglepett, hogy mennyire picik. A pentacon telét sokkal nagyobbnak és robosztusabbnak képzeltem. Legalább ha bevállik, könnyen elfér
-
kts88
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket
Ezen a kettőn kívűl még egy nagylátót veszek majd (16-20mm), ha megtetszenek ezek. De az itt folyó vitába nem szállnék be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest