Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• masterful87

senior tag

válasz jjeahh #6727 üzenetére

A belépő Nikonok szándékosan le vannak butítva, élességvisszajelzés alapból van, jelez egy zöld leddel amikor pont éles, villogtatja ha már majdnem éles, de csipogni már nem hajlandó!
    Tud fénymérést, hiszen ma már minden váz az obin keresztül méri a fényt, és ez manuállal is így van, csak éppen ha a váz nem találja az elektromos kontaktot az obival, akkor azt mondja irány az M mód, és oldj meg mindent magad! Én ugyan látom mekkora zár kéne a beállított rekeszhez, de mivel "olcsó" gép vagyok, így nem mondom meg, találd ki magad - mondja a váz...
    De ha veszel chipes adaptert Nikonra, akkor már lesz kontakt, a váz felé mutat egy fals értéket, pl. f2.8 50mm, és máris működik az A mód, dobálja a záridőket a manuálisa beállított rekeszhez! (nem próbáltam, de így még talán csipogna is élesre állításnál, meg így M módban tuti odaadná a fényskálát, amin láthatod, hogy közelítesz a helyes expó beállításokhoz)

Canonom nincs, de úgy tudom, ott alapból jár a fénymérés, tehát működik az A mód, viszont az fázisérzékelős AF modul aktiválásához szintén elektromos kontaktot követel meg. Tuti, hogy ott is tudja a váz, hogy most éles, most életlen, most jóóóó, csak kontakt hiányában titokban tartja, elrejti, és cseszi közölni! Oda meg ezért kell a chipes adapter, és máris mutatja mikor éles. (hogy ő tud-e csipogni szintén nem tudom)

További poén, hogy a drágább Nikonokban nincs letiltva a fénymérés, tudtommal egy D7000 már dobálná a záridőket A módban!
    Ez van, Canikon megteheti! Így is veszik őket, akkor meg minek kényeztetnék a kedves usereket, ilyen haszontalan, buta, őskövület dolgokkal? :)
    Különben is, aki ennyit költ gépre az igazán megvehetné a több százezres, modern, automata obikat, gondolják ők. :))

Új hozzászólás Aktív témák