- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- TV antenna és jelerősítés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
A belépő Nikonok szándékosan le vannak butítva, élességvisszajelzés alapból van, jelez egy zöld leddel amikor pont éles, villogtatja ha már majdnem éles, de csipogni már nem hajlandó!
Tud fénymérést, hiszen ma már minden váz az obin keresztül méri a fényt, és ez manuállal is így van, csak éppen ha a váz nem találja az elektromos kontaktot az obival, akkor azt mondja irány az M mód, és oldj meg mindent magad! Én ugyan látom mekkora zár kéne a beállított rekeszhez, de mivel "olcsó" gép vagyok, így nem mondom meg, találd ki magad - mondja a váz...
De ha veszel chipes adaptert Nikonra, akkor már lesz kontakt, a váz felé mutat egy fals értéket, pl. f2.8 50mm, és máris működik az A mód, dobálja a záridőket a manuálisa beállított rekeszhez! (nem próbáltam, de így még talán csipogna is élesre állításnál, meg így M módban tuti odaadná a fényskálát, amin láthatod, hogy közelítesz a helyes expó beállításokhoz)Canonom nincs, de úgy tudom, ott alapból jár a fénymérés, tehát működik az A mód, viszont az fázisérzékelős AF modul aktiválásához szintén elektromos kontaktot követel meg. Tuti, hogy ott is tudja a váz, hogy most éles, most életlen, most jóóóó, csak kontakt hiányában titokban tartja, elrejti, és cseszi közölni! Oda meg ezért kell a chipes adapter, és máris mutatja mikor éles. (hogy ő tud-e csipogni szintén nem tudom)
További poén, hogy a drágább Nikonokban nincs letiltva a fénymérés, tudtommal egy D7000 már dobálná a záridőket A módban!
Ez van, Canikon megteheti! Így is veszik őket, akkor meg minek kényeztetnék a kedves usereket, ilyen haszontalan, buta, őskövület dolgokkal?
Különben is, aki ennyit költ gépre az igazán megvehetné a több százezres, modern, automata obikat, gondolják ők.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- BMW topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest