- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
ne kötekedésnek írtam, csak tényleg nem értem a mikéntjét. Bár számoltam vele hogy ez is nagylátószögben adja ki a legnagyobb nagyítást, ezzel tisztában vagyok, csak arra számítottam hogy míg raynox nélkül az ember keze meg van kötve - nagylátószög, Smacro módban nuku vaku - addig a raynoxal lehet trükközni hogy a tele állás felé haladva másik módban, vakuval mondjuk "helyettesíthető, kiváltható" a lencse és téma közti távolság, amit az Smacro mód nem enged meg, és kicsit távolodni lehet a témától
-
ottkar
addikt
Én csak azt akartam kihozni hogy kompakttal soha nem fogsz tudni 15cm-nél távolabbi közelponttal megfelelő makro leképezést elérni. A minta képen egy teljesen mozdulatlan téma van rögzített helyzetből levéve, ezt is vedd figyelembe. A kompaktoknál van még egy előny a nagy mélységélesség ami makrónál jól jön. Én is meghagytam egy Z3-at makróra.
-
Szoles
senior tag
Fuji 6500-on normál (nem makró) módban tudod használni. Kb. 12 centi a tárgytávolság. A zoomot csökkentheted kb 120-150 mm-ig, akkor kezd a sarkoknál vinnyettálni. Tekerheted kijjebb is, de akkor már rendesen belóg a sarkokba az előtét. Ilyenkor utólag vágni kell a képből.
Persze 300 mm-en adja a legnagyobb nagyítást. Ilyenkor már tényleg csak 1-2 mm a mélységélesség. Ekkor teljesen le kell blendézni (11), hogy legalább ennyi mélységélességed legyen, és ha kézből fotózol, akkor szinte mindig vakuzni kell, különben lehetetlen kézben megtartani, hogy ne mozduljon be.
Ha a téma nem mozog, akkor persze mehet állványról, akár vaku nélkül is.
Fókuszálni kézből reménytelen, manuális fókuszt be kell lőni kb. 10-12 centire, azután előre-hátra mozgatni a gépet. Nem egyszerű, sok a mellélőtt kép, de néha sikerül.
Egyébként a gép szuper makró módja is jó, ha nem akarsz éppen brutális nagyítást, vagy nagyobb mélységéllességre van szükség.
-
Zozzant
addikt
Fz30-on a dcr150-el kb. 15-18 centire volt a közelpont az obi elejétől. A dcr250 közelebb pár centivel. Teljes telezoom állásban célszerű őket használni, 6500-on ez egy kicsit rövidebb ezért pár centivel távolabbról tudsz mint az előbb említett esetek, és lesz kb. 1-2 mm mélységélességed.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Autós topik
- Formula-1
- Ukrajnai háború
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Politika
- További aktív témák...
- Olympus 75mm f/1.8 objektív (m43)
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Canon ) -Megkímélt-
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest