Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pojzon

tag

Sziasztok!

Szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni, mert ugyan egy ideje használom már a MD-t megvásárolt formában, és van is jó néhány makróm, ami teszi szépen a dolgát, de egy dolgot nem tudok normálisan megcsinálni..

A feladat a következő lenne: Van egy fejegység egy autóban, ami ugyan kezel több telefont bluetoothon keresztül (külön-külön, nem egyszerre), viszont nem túl intelligensen van megoldva a telefonokhoz való csatlakozása, mert indításkor mindig az utolsó készüléket próbálja meg megkeresni, ha nem találja, akkor annyiban is hagyja, nem keres a másik korábban csatlakoztatottra.

Ezért olyan megoldást találtam ki, hogy az MD segítségével egy loop paranccsal "X" időnként tegyen egy próbát a csatlakozásra, mert ha a fejegység a közelben van, akkor szépen felcsatlakozik a telefon, akkor is, ha nem az volt utoljára rajta.

A probléma ott van, hogy egy darabig szépen teszi a dolgát, de valamennyi idő elteltével megbolondul és nem csak egy-egy kósza csatlakozási kísérletet tesz, hanem kvázi folyamatosan keresi az autót. Ha kikapcsolom és újra be, akkor egy darabig megint jó lesz, de aztán jönnek a fentebb lévő bajok.

Ti hogy csinálnátok ezt meg? A legjobb az lenne, ha akkor indulna a makró, ha engedélyezve van, mert arra gondoltam, hogy bizonyos események teljesülése esetén lekapcsoltatnám, tehát nem kellene ebbe bele gyömöszölni minden olyan eshetőséget, mai indítaná a feladatot.

Mert próbáltam a fejegységen is ügyködni, hogy az keresse a telefonokat (androidos a jószág), de valamiért nem látja az MD a már csatlakoztatott telefonokat, így nem tudom beállítani sem..

Új hozzászólás Aktív témák