Hirdetés
- OLED monitor topic
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
válasz
Smiley #36646 üzenetére
egyetértek, a dortania-s doksi nagyon jó, viszont az ott leírtak nagyon nagy része alkalmazható clover-re is
dokumentáció hiánya korábban is gond volt, már a clover előtt időkben is, pl. a chameleon-nal is
de sajnos nem csak a hackintosh világnak, a többi ilyen hack-elős dolognál is ugyanez a probléma (pl. ps4 hack)vagy ott egy másik jó példa a linux-oknál, az arch linux-nak brutál jó leírása van, akkor is odamegyek nézelődni, ha nem is azt használom
-
general
addikt
Beállítottam, ahogyan tudtam leírások alapján, a mellékelt képig jutok.
Egyébként OpenCoreral is próbáltam, készítettem egy telepítőt egy elég alapos YT videó alapján [link] , de ott is megáll a sztori néhány mp után. (2.fotó) Két telepített usb-m van most, egy cloveres és egy opencoreos, mindkettő Monterey. Mi lehet most a gond?
1.Smiley - igen, átolvasva a dolgokat, valóban jobbnak tűnik az OpenCore, részletes, korrekt guide-ok, rengeteg infó. Ha abban tudtok segíteni, azzal is szívesen továbbmegyek.
-
Smiley
addikt
En pontosan itt untam meg a clover-t. Nincs hozza egy normalis guide, az a configurator meg csak osszetaknyolja az egeszet. Nekem nagyon bevallt az opencore, rendkivul reszletes doksi, rendesen atgondolt mappastruktura es config file. Lehet nem olyan csilli-villi mint a clover, de masfel ora alatt megvolt a tokeletes config a gepemhez 0-rol... jah es raadasul elsore mukodott is minden hiba nelkul. Arrol nem is beszelve, hogy az osszes security feature mukodik normalisan.
-
general
addikt
Tudnátok esetleg segíteni? Sajnos sehogyan sem áll össze az install usb.
Próbáltam Montereyjel és Catalinával is. Minden esetben ott áll meg a dolog, amikor bejön usb-ről a Clover, és indítanám az installt az usbről, na itt lefagy, vagy fekete képernyő.
Legfrissebb Clover, próbáltam a régi, működő EFI mappával is, illetve újjal, mindig ugyanott áll meg, szóval szerintem valami alaphibát vétek a bootnál.
slide=0 be van írva, guide-ok szerinti alapvető kextek és driverek. -
general
addikt
Ok.
Rögtön az elején belefutottam valamibe, amit nem értek. Hiába csinálok install usb-t akár a Montereyjel, akár a Catalinával (kipróbáltam azzal is), nem tudom semmivel mountolni az EFIt, egyszerűen nincs rajta. Lehet, hogy a 64gb-os pendrive sok neki? Vagy mi a franc?
Megvan a régi Mojave usb-m, 32gb, érintetlen, azon látja a Clover az EFIt.
Az új 64-es pendriveon se a Clover, se a MountEFI-updat, se Terminalból, sehogy nem tudok EFIt kapni. Az installdisk szabályos, Apple oldaláról a sudo-sor, végig megy terminálban az install, és nem jó. Mit felejtek el? -
general
addikt
Hali! Muszáj rászánnom magam egy új hackli telepítésére, Mojave van most, tökéletesen működik, de az új Lightroomnak minimum Catalina kell sajnos… Csak Opencore-ral lehet Catalinatol telepíteni? Mert azt még nem ismerem.
Ha már újat teszek fel, mit érdemes, próbálkozzak az új Montereyjel szerintetek? Vagy Big Sur? Vagy maradjon Catalina, ne legyen Rosetta inteles konfigon? -
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Picit elakadtam.
Megcsináltam a Monterey telepítőt az összefoglaló leírás alapján (miniről).
Elsőre tudtam telepíteni, de az első telepítés közbeni újraindítás után ezen opciók jelennek csak meg: kép1, kép2
Második opciót választva pedig ezt tapasztalom, majd az ok-ra nyomva ez történik.
-
tlac
Topikgazda
-
rii
nagyúr
válasz
kushwavez #36623 üzenetére
azt hiszem a bios-ban csak iGPU vagy PCI-express "választás" volt
nincs külön iGPU disableerről az oldalról készült a telepítés: hackintosher
a monitorok DVI és Displayporton vannak rátéve
" ... új Clover efit összehozni ... "
az összefoglalóban igyekeztem nézni ... már csak az OpecCore-t láttam
" ... sztem érdemes rászánni az időt. ... "
oksa rajta leszek -
Smiley
addikt
válasz
Gabady #36627 üzenetére
Huha... akkor szerintem irany a Hackintosh paradise discord. Itt van egy par hardcore opencore-os arc, es meglepoen segitokeszek. Nekem ami eddig opencore-os problemam volt arra itt mindig kaptam megoldast.
https://discord.gg/hackintosh -
kushwavez
senior tag
én nem is tudok semmilyen bugról egyébként, minden naon tök jól mükszik 5138-nál
OpenCore-ról sajnos nem tudok nyilatkozni mert nem használom... az arról írt guideom is át kellene írni mert azóta lettek új dolgok benne, csak hát így nehezen állok neki ha nem is használom...
-
kushwavez
senior tag
a képen látom, hogy próbálja betölteni az iGPU-t, tehát nem lett kikapcsolva úgy nézem. Kapcsold ki teljesen a BIOSban. esetleg lehet kellhet egy inject ATI is, bár ezt nem tudom biztosan.
mivel csatlakozol a karira? HDMI?
Esetleg még annyi, hogy lehet a whatevergreen új verziója kellhet, még mindig áll az amit mondtam régebben hogy érdemes lenne egy új Clover efit összehozni, az friss, és az talán megoldja.
A mostanid az valami random hackintosher vagy milyen oldalról lett letöltve, ötleted sincs hogy mik vannak benne és hogyan működik + outdated.De ha a leírás alapján megcsinálod magadnak, akkor tudni fogod hogy ja igen ez és ez van benne, mivel te csináltad, könnyebb a troubleshooting is később. sztem érdemes rászánni az időt.
-
rii
nagyúr
válasz
kushwavez #36617 üzenetére
jogos ... 7750 az
nem akarja sajna
itt megáll, villan 1-et, majd egyik monitor fekete, másik sárga
semmi nincs a moniron -
kushwavez
senior tag
válasz
Smiley #36612 üzenetére
én rászoktam engedni, hadd menjen
max megfailol
mi baj lehet..igazából ezzel gondom még sosem volt, gyanítom azért mert a config.plist az rendesen meg van csinálva.
az elég jó hogy ha failed akkor is visszatudsz lépni a rendszerbe
vagy ha épp nem, akkor is ott a recovery -
kushwavez
senior tag
nem is bírom már követni a változásokat az OpenCore-nál. Bár béta, szal nem csodálkozom
Most a Clover is behozott egy OC core updateot mert hogy nem megy a Monterey beta software update, mondanom se kell sikeresen eltört pár dolgot és az userek panaszkodnak
Érdekes... Bekapcsoltam a T440-t amin egy Clover v5138 fut, nem csináltam semmit oszt felfrissített automatán... szerintem ott a fele report user error volt és már a dev sem tudta mi van
én annak a híve vagyok hogy minek frissítsem ha jó?
Security? ugyan már..
UEFI pw + secure boot +TPM + FileVault2 és problem solved -
kushwavez
senior tag
hibernálást nekem sosem sikerült eddig működésre bírnom
érdemes ezt elolvasni/megnézni hozzá: https://github.com/acidanthera/HibernationFixup -
Smiley
addikt
válasz
Gabady #36603 üzenetére
Kozben megtalaltam a reddit-es dolgot errol.
Ez kell neked.
https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/owkrcn/psa_opencore_072_will_require_most_to_jump/ -
general
addikt
Igen, elalszik, elcsendesül minden, ha Alvásra kattintok, aztán reggel hallom, hogy megy a venti, vagy hogy felpörög a hdd, pedig még hozzá sem nyúltam. Elvileg ki van lőve minden az energiatekarékosságnál, tehát nem ébreszt semmi.
De még figyelem majd, lehet, hogy én keverek vmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topic
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest