- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vaku topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsnorbi21
tag
válasz kushwavez #32121 üzenetére
Az ugye eleve kell a gpu-hoz szóval az elejétől kezdve használom. Próbáltam úgy, hogy mindkettő S/L/E-ben, úgyis hogy mindkettő clover/others-ben de sehogy se működött. Vagy kell valamit csinálni hogy működjenek együtt?
Legfrissebb lilu, legfrissebb AppleALC.[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
válasz kushwavez #32114 üzenetére
Nagyon köszi az eddigi segítséget, de így se kelt életre. Azért nem értem mert HS alatt tök jól működött.
Egyelőre marad egy Bluetooth-os megoldás, max ha nagyon kényelmetlen visszamegyek HS-re. Este ha lesz időm írok a tonymac-re hátha ott valakinek van valami tippje, neked pedig mégegyszer köszi a segítséget!
Chal: tudom hogy megy ez, a WiFi-t is így oldottam meg de egy nagy usb hangkartya a laptopba bedugva nem egy elegáns megoldás. Asztalin már rég megléptem volna én is.
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigon fent van a Mojave, minden a legfrissebb de hangot még mindig nem sikerült kicsiholni belőle.
Próbáltam az AppleHDA patcher-es megoldást, aztán legyalultam és a jóval egyszerűbb AppleALC.kext-es megoldással próbálkoztam.
Az összes layout-ot kipróbáltam amit találtam ALC255-höz de semmi nem segített.
Van valami ötletetek?Acer vn7-572G-51HP
Intel i5-6200u
8GB RAM
128GB SSD
intel HD520Köszi előre is.
-
zsnorbi21
tag
válasz kushwavez #32062 üzenetére
Most látom hogy a hang neked is ALC255. Nem volt semmi probléma frissítés után vele? Vagy Clean install volt? Próbáltam többféle megoldást de egyik sem sikerült eddig.
Mindenképpen szeretnék egy tiszta telepítést, de egyelőre nincs rá idom.Másik kérdés, a mikrofon is működik neked?
Jack dugón keresztül is jó a hang?Nekem csak bt-s fülhallgatóval volt jó a mikrofon, semmi mással.
Köszi előre is a segítséget
-
zsnorbi21
tag
válasz kushwavez #32063 üzenetére
Köszi a tippet, de nem az lett a megoldás.
Új framebuffer patch kellett (link, hátha kell valakinek), felment a Mojave, minden jó kivéve a hangot.
Az teljesen elszállt, egyik layout id-val sem akar működni.
Próbáltam Voodoo-val is szerintem egy clean install lesz belőle mert ez most összekavarta szerintem a dolgokat. -
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Volt egy működő HS-em az alábbi konfiggal:
Acer Aspire VN7-572G-51HP
Intel i5-6200u
Intel HD 520
128 GB SSD (Win 10)
1 TB HDD (MacOS)
8GB RAMLetöltöttem a Mojave-t hogy frissítsek, közben elkezdtem nézegetni tonymac-en az ajánlásokat.
-Mint kiderült, IntelHDGraphicsFixup kext már nem létezik, helyette beleépítették a Whatevergreen kext-be, ezt kicseréltem.
-Frissítettem a legújabb clover-re
-Legfrissebb FakeSMC, Lilu és USBinjectall kext betéve
-Legújabb config.plist a HD520-hoz (Rehabmen által készített)
Na ha bootolni próbálok dob egy kernel panic-ot és újraindul (ez még mindig HS alatt, először lefrissítettem mindent és megnéztem tudok-e bootolni, szóval a frissítésig még el se jutottam)
A legújabb config.plist-ben az inject Intel ki van szedve, fakeID és platform ID is 0x00000000.
Ha a platform ID-t beírom (0x19160000) akkor se tudok bootolni.Van valami ötletetek mit lehetne kezdeni vele?
Egy másik amiről nem láttam semmit, hogy sehol nem írják az apfs.efi létjogosultságát. Lehet, hogy ez már nem kell?
Eddig HFS volt a fájlrendszer tehát be van téve a hfs.efi, ezt most ki kellene törölnöm?Sajnos nem találtam semmiféle hírt ezzel kapcsolatban, és még alig vannak leírások skylake-re.
Köszi előre is és bocsi a hosszú hsz-ért.
-
zsnorbi21
tag
válasz Plasticbomb #31863 üzenetére
Exfaton sincs korlát ha jól tudom, kevered a fat32-vel.
-
zsnorbi21
tag
válasz ddsteel #31839 üzenetére
A lényeg, hogy intel i3-i5-i7 proci legyen benne, AMD-kkel csak a szívás van vagy egyszerűen nem is lehet rájuk feltenni. Dedikált GPU-t úgyse lehet használni macOS alatt, szóval ha csak hackintoshra kell akkor bőven elég az iGPU-s, nem is kell szenvedni a dGPU kikapcsolásával.
Wi-fi-vel szokott probléma lenni, vagy veszel egy támogatott wifi modult és kicseréled (amit a leírás szerint nem szeretnél), vagy veszel mellé egy 2-3 ezer forintos mini wifi adaptert (én is emellett döntöttem).
HP és Dell laptopokra általában van sok leírás, szerintem azokkal járnál a legjobban.Az enyém egy Acer VN7-572G, i5-6200u, 8 GB ram, 128 SSD + 1TB HDD, integrált gpu-val tökéletesen megy a legújabb High Sierra, gyakorlatilag minden működik rajta.
Én 8 GB ram alá már nem adnék, és az SSD is nagyon sokat dob a sebességen és a teljesítményen, bár így már nem biztos, hogy befér 150k alá. Max, ha használtban is gondolkodsz.
-
zsnorbi21
tag
Sikerült közben, vmware alól csináltam egy pendrive-ra clover-t, mindent frissítettem és azzal tudtam bootolni.
Köszi a segítséget -
zsnorbi21
tag
válasz Plasticbomb #31789 üzenetére
Köszi, közben sikerült a parancssorból előcsalni aztán Explorer ++-szal betenni az apfs.efi-t. Mondhatták volna, hogy már a HDD-t is APFS-re formázza...
Most ott tart a folyamat,hogy a bejelentkező képernyő előtt fekete képernyő fogad, és semmire nem reagál.
HD 520-am van, legfrissebb lilu és intelgraphicsfixup kext, próbáltam hibás platform-id-val és -lilubetaall flag-gel is bootolni de semmi.Azt hiszem várni kell frissebb kext-re, ami már támogatja a Mojave-t.
-
zsnorbi21
tag
Közben olvasom, hogy jön az APFS támogatás HDD-re és Fusion Drive-ra.
Lehetséges,hogy átkonvertálta APFS-re a fájlrendszert a frissítés?
Ha igen, hogy tudnám az apfs.efi-t betenni a megfelelő helyre Windows alól?Esetleg mivel tudom megnézni a fájlrendszert Windows alól?
A win10 SSD-re van telepítve, a MacOS pedig egy külön HDD-re és nem látni win alól semmit, transmac-kel vagy explore++-szal sem.
Gondolom azért nem látja a clover a Mac partíciót mert nincs ott az apfs.efi (csak a hfsplus.efi, ami eddig kellett).
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
válasz Mr.Graphic #31783 üzenetére
Köszi! Tegnap este felraktam, az újraindítások között a következő sornál állt hosszabb ideig aztán továbbment a telepítés.
Kextd stall[1], (240s): 'AppleACPICPU'
Majd amikor végzett a telepítéssel a Cloverben nem mutatta a Mac partíciót, csak a Windows-t.
Clovert frissitettem előtte ha jól rémlik 4509-es verzióra.Van otletetek miért nem mutatja?
HDD-n volt a HS, azt frissitettem.[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
válasz Mr.Graphic #31780 üzenetére
Nem nagyon találtam róla így infót hirtelen, de a public beta mikor várható?
Kipróbálnám már én isKöszi
-
zsnorbi21
tag
Hali!
Van itt olyan aki hacklizik 755-ös konfiggal?
Van egy Asus P5QL-Pro lapom Pentium Dual Core E6500-as procival(ezt cserélném core 2 duo-ra) és 2GB DDR2 RAM-mal. Nincs a gép használva egy ideje de vennék bele új procit, +2GB ramot és valami olcsó HDMI-s kártyát.Tudtok ajánlani valamit ami a lehető legegyszerűbben menne?
Nem vagyok abszolút kezdő benne, egy acer laptopot a lehető legtökéletesebb állapotba hoztam Sierra alatt, de azért elkél a jótanács mert PC-re még nem raktam fel
Köszi előre is! -
zsnorbi21
tag
-
zsnorbi21
tag
És Sapphi:
Bocs a késői válaszért, de ezer a dolgom a héten.
SSDT, DSDT patch megy?Ezeket én átolvastam az elejétől a végéig, nagyjából megtanultam hogyan kell. Ha nem megy, szóljatok és segítek
Az első linken lévőt kb idáig kell követni:
Ezután a MaciASL programon belül tudod patchelni a következőt megkeresve: "Call _OFF from _INI (SSDT)".
-
zsnorbi21
tag
válasz zsnorbi21 #31375 üzenetére
Sikerült kikapcsolni az nvidia kártyát, kíváncsi vagyok hogyan változik az üzemidő az már biztos, hogy közel se melegszik annyira mint eddig. A fényerőt is sikerült beállítani, bár az fn+brightness billentyűk még mindig nem működnek, helyettem az appstore-ból letöltött kis app segít, amivel be lehet állítani hot key-t is
-
zsnorbi21
tag
válasz cseke- #31376 üzenetére
Szia!
Ezek segítségével:
[link]
és
[link]Annyi fontos, hogy az ethernet kártyád fel kell hogy legyen ismerve a rendszer által és elsődleges helyen kell lennie (en0), még ha nem is azt használod hanem a wi-fi-t. Én ezzel szívtam sokat mire rájöttem(egyébként le van írva a 2. link alatt, de figyelmetlen voltam).
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31359 üzenetére
Mint kiderült valamiért nem másoltam be az Ethernet kext-et így nem látta. Beraktam az efi-n a többi kext közé és töröltem a network preferences-t, így már működik köszönöm a segítséget!
Haladunk, sikerült a hangot megcsinálni, az appstore/imessage működik,wi-fi van, bluetooth van, videókártya megy, touchpad mindenféle gesztussal működik. Egyre jobban szeretem már csak a nvidia kártyát kell kikapcsolni és a fényerőt állító fn gombokat megoldani valahogy, ez a kettő problémás csak.
-
zsnorbi21
tag
-
zsnorbi21
tag
válasz Plasticbomb #31350 üzenetére
Amit tonymac-en ajánlottak a rendszeremhez config.plist azt raktam be, az nem lesz baj ha átállítom erre? Macbook pro 13,1 ha jól értelmeztem.
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31348 üzenetére
Szia!
Acer aspire VN7-572G, intel i5-6200u, intel HD520, 8gb ram, MacBook Air 6,2-re van állítva SMBIOS-ban.
Egy usb-s wifi dongle-t használok, megnéztem system report-ban és en0-ra van állítva, ezt írták először hogy csekkoljam le. Azt is megcsináltam, system preferencesből is és finderben azthiszem library-> preferences alatt is kitöröltem a network cuccokat. Újraindítás után se ment.
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31345 üzenetére
Üdv! Olyan problémám van, hogy végigcsináltam a tonymac-en lévő guide-ot, majd a te blogodon található leírást is(ami szinte ugyanaz), de még mindig nem működik az iMessage(se az appstore).
Több serial-t is kipróbáltam, többször is megcsináltam mindent, mégse jó.Van ötleted, mi lehet a baj?
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31309 üzenetére
Például a natív WiFi támogatása engem érdekelne nagyon. Kipróbáltam a Bluetooth hangfalammal, simán kapcsolódtak és lejátszotta a zenét. Az lehet, hogy a Bluetooth natívan, kext nélkül működik, de a wi-fi maga nem támogatott?
Nem találtam semmit az én wi-fi kartyamra, hogy működne-e valahogy vagy sem.Meg egy dolog eszembe jutott: a hang meg nem megoldott, próbaképp multibeast-tel felraktam a vodoohda legutolsó változatát, de nem lett jó. Hogyan tudom azt torolni, ha megakarom csinálni rendesen/appleHDA kext-tel?
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
A telefonnal simán összekapcsolódott. Délután kipróbálom egy bluetooth hangfallal, bár a hangot is még meg kell csinálnom, nem volt rá időm.
Az valamivel egyszerűbb feladatnak tűnik, bár ahhoz is kell DSDT patch.
Sapphi: köszi, akkor olvasok még sokat róla aztán hátha sikerül valahogy.
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31288 üzenetére
Nem tervezel véletlenül cikket írni az Nvidia kártyák kikapcsolásáról?
Olvasgatom folyamatosan a tonymac-en a leírásokat, de hiába tudok tökéletesen angolul, teljesen kínai nekem ez a feladat...az integrált gpu működik tökéletesen, de felesleges megy mellette az Nvidia gpu mivel ugye nem támogatott. Ja igen, laptopról van szó
Ha tudsz esetleg egy egyszerű, érthető leírást akkor nagyon megköszönöm
-
zsnorbi21
tag
Most annyit csináltam,hogy újratelepítettem az egészet Clover EFI-vel, ugyanúgy be is bootolt a rendszer de ha berakom a config.plist-et megint csak a windows-t ajánlja fel. Amikor csak a MacOS volt feltelepítve ugyanezzel a config.plist-tel simán elindult, megjelent az összes partíció és megjelent az 1536mb a HD520 mellett.
Mitől tűnhet el a többi partíció a cloverben ha berakok egy másik config.plist fájlt?
Ha visszarakom az eredetit, újra megjelenik a MacOS opció de csak 7mb az iGPU.Szerk: értem már mit mondasz, kipróbálom. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
Szóval elég ha újra feltelepítem a clovert a HDD-re?
Le kell előtte törölni az előzőt, vagy le lehet egyáltalán valahogy?
Nem akarok hülyeséget csinálni és összekuszálni mindent csak azért kérdezem.Én ha bekapcsolom a laptopot rögtön SSD-ről bootol a windows, kb 5mp alatt bent is vagyok.
Ha Mac-re akarok menni akkor F12 az acer logónál és kiválasztom a HDD-t, majd bejön a clover és úgy tudok menni a Sierra-ra. Ez így tökéletes mert néha az asszony is használja a laptopot, neki meg épp elég ha csak megnyomja a bekapcs gombot és rá se kell néznie a clover-re -
zsnorbi21
tag
válasz zsnorbi21 #31097 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült felvarázsolni a Sierra-t de végül a windows ment az SSD-re, a HDD-n pedig van 500GB az adatoknak és 500GB a MacOS-nek.
A gondom az, hogy a Mac-en nincs ott az EFI partíció ahova berakhatnám a config.plist fájlt.
Clover-ben mountoltam, meg is jelent és be is másoltam, viszont onnantól kezdve ha újraindítom a gépet és a clover betölt, csak olyan opció van, hogy Boot windows from EFI. Ha visszarakom az eredeti config.plist fájlt és újraindítom, újra ott van a boot MacOS from Mac( és a többi partíció,pl boot Windows from Windows).A config.plist fájl jó mert már leteszteltem a rendszert vele és tökéletes működött, tudtam bootolni pendrive nélkül is és a iGPU is 1536mb volt.
Van ötletetek mi lehet a baja?
A bios-ban UEFI-ra van állítva, a Mac partícióra Clover for UEFI boot only ment fel.
Acer Aspire VN7-572G a laptop a következő komponensekkel:
intel i5-6200u
intel HD520
8GB ramköszi!
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem, laptopra szeretném rávarázsolni a Sierrát(vagy a High Sierrát).
Egy régebbi laptoppal már sikerült 1 éve(Acer 5733, intel i3-m380,8GB ram, tökéletesen ment de már eladtam a gépet).Most van egy újabb Acer laptopom a következő paraméterekkel:
i5-6200U (intel HD 520 graphics)
8GB ram
128GB SSD + 1TB HDD
Nvidia GeForce 945M
FullHD 15,6"A terv a következő:
Az SSD-re szeretném telepíteni a MacOS-t, valamint a HDD-ből kellene még kb 2-300 GB adatoknak, a maradék 7-800 GB-ra pedig Windows menne.
Lehetséges ez? Kellene a windows néha játékra, meg 1-2 windows-os program futtatására.
Ha igen, előbb úgy formázzam a HDD-t és menjen fel a windows rá, vagy kezdjem az ügyködést a MacOS-szel?Másik kérdés: Tudom, hogy az Nvidia kártya nem fog menni a Sierra alatt, de meg lehet úgy oldani, hogy ha windows-ra megyek át ott működjön? HDMI csatlakozó így gondolom ki is van lőve MacOS alatt.
Köszi a segítséget előre is.
-
zsnorbi21
tag
Üdv!
Van olyan itt aki laptopon használ Sierra-t, esetleg synaptics touchpaddel szerelt gépe van?
Nem találok rá működő kextet.Többet is próbáltam, volt amelyikkel a kétujjas görgetés nem megy, a másikkal egy klikkre 5-t klikkel, a harmadiknál az érzékenységet nem lehet állítani és kezelhetetlen.
Köszi!
-
zsnorbi21
tag
Valaki használ 1. Generációs sima Intel HD graphicssal szerelt laptopot? Esetleg azon Sierrat?
-
zsnorbi21
tag
Udv!
Yosemite 10.10.1 van feltelepitve, yosemite-zone verzió. Nincs rajta a photos alkalmazás, nem tudom a képeket megnezni csak szerkeszteni. App storeban sincs,kerestem már rá a googleban, de nem találtam használható infót. Tud valaki ebben segíteni?
-
zsnorbi21
tag
Igen, csak irtak ott egy lehetőséget, amiből én nem tudtam kivenni, hogy mit is akar. De mindegy, rendeltem az Ebay-en egy wifi sticket igy már van net.
Egyébként az El Capitan telepitője már az elején meghal, valószinűleg a videodriver miatt. Az be lehet injektálni valahogy előre, hogy már a telepitéskor is menjen rendes felbontáson?
-
zsnorbi21
tag
Nos, felment a yosemite, sikerült a videokartyat is megoldani, tökéletesen megy
A wifivel meg mindig bajban vagyok, kextet nem találtam hozzá.
Viszont találtam 2 leírást amit én nem teljesen értek, megkoszonnem ha valaki elmagyarazna mit akarnak ezzel mondani.
A másik linket nem tudom életre kelteni, ezért csak bemasolom:
http://www.hackintosh.zone/forums/topic/1623-kext-for-qualcomm-atheros-ar5b125-wifi/Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
Üdv! Ma újra felteszem az osx-et (yosemite), eddig nem próbálkoztam huzamosabb ideig, mert nem volt rá időm. A probléma az, hogy a videokartyat és a WiFi-t nem ismeri fel.
Acer 5733 laptop, sima Intel HD graphics van benne, a WiFi pedig qualcomm atheros.Tud valaki ebben segíteni?
-
zsnorbi21
tag
válasz Clickbait #28048 üzenetére
Kipróbáltam rengeteg dolgot, csak nem akart elindulni. Végül feltettem a yosemite-t, de egyelőre sehogy sem sikerül a wifit munkára bírni. Hang van, USB megy, viszont hálózat nincs, valamint a videokártyát sem ismeri egyelőre, így elég karcsú 1024x768 a felbontas jelenleg.
-
zsnorbi21
tag
válasz Clickbait #28027 üzenetére
Na most vissza kellett néznem a videót ami alapján csináltam, mert nem emlékeztem. Unibeast-tel csináltam meg a telepítőt, viszont a videót követve UEFI boot módot választottam a telepítő elkészítésénél. Holnap megpróbálom a legacy boot-os verziót. Attól függetlenül tudok rá varázsolni wi-fit meg videódrivert?
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
KB 1 hónapja próbáltam feltenni az El capitan-t(vmware alól csináltam meg a telepítőt), kifagyott már a telepítő előtt.
Aztán próbáltam a yosemite-t, az tökéletesen feltelepult, viszont utána voltak problémáim. A felbontast nem tudtam beállítani, hang nem volt, wifit nem érzékelte. Egy éjszakát szenvedtem vele, utána hagytam mert kellett a gép. A kérdésem az lenne, hogy érdemes vele szenvedni, vagy esélytelen hogy működjön rendesen?A laptop egyébként Acer aspire 5733, Intel i3 380M, 8gb ram, Intel HD graphics. 500 gb-s hdd-re menne fel, már ketté van osztva (az egyik particion a win 7 van).
Köszi előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Háztartási gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest