- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
Na erre varjatok gombot:
Procit cseréltem a VAIO-mba... azóta csak az XP indul el! Az OSX-et fel sem ajánlja...
Mit lehet tenni ilyenkor?
A lényeg volt rajta egy XP, ami melé felraktam az OSX 10.4.11-et. Semmi boot trükköt nem csináltam, induláskor ő maga felajánlotta, hogy xp-t vagy osx-et szeretnék indítani.
Macdrive XP alól látja az OSx cuccait! -
Vissza raktam a 10.5.6 ot
, mindent megpróbáltam ... átmásoltam , átírtam , töröltem mindent de lan nem működött, csak a hang
majd ha lesz valami install vagy újabb verzsön megint megpróbálom addig meg max letiltom az upgradet...
-
milanscs
aktív tag
Sziasztok!
Na én is sikeresen telepítettem az OSx-et...
Már régebben is próbálkoztam de nem igen sikerült.
De most addig nem nyugodtam míg össze nem jött.
iDeneb telepítővel sikeresen összejött USB-s egér és PS2-es billentyűzettel is.
Közben USB-s lett a bill is és megtörtént egy 10.5.7-es upgrade is sikeresen.
Ezek után a frissítés felajánl nekem egy ATI Radeon HD 2600 XT frissítést miközben nekem egy HD3870-es karim van. Ezt az eszközök között mutatja is a rendszer.Ez most miért van? Valakinek esetleg volt ilyen? Ja meg azt vettem észre, hogy kicsit belassultak az ablakok le és felúsztatása a dockra...
-
tlac
Topikgazda
ha jól látom a javított hálós kext-ek feltették, tehát csak azt kell berakni a megfelelő helyre és jogokat javítani
ha nem jön be, akkor ezzel is próbálkozhatsz, csak neked a te marvelledhez való dolgokat kell megadni
a hanghoz meg azt hiszem elegendő visszarakni a 10.5.6-os kext-et, az osx telepítőjén megtalálod
mielőtt vmit módosítasz, csinálj másolatot róla
-
Amit linkeltem oda le volt írva a fórmba , ua az a parám mint neki. Marvell 88E8056 háló kari nem kap ip-t (ugy érézékeli mintha nem lenne bedugva) és a hang (alc883) kari sem müxikk a frissítés óta
oda le van írva hogy mit kell csinálni csak én vagyok hülye hozzá
A lapom p5k-vm
-
xedos
addikt
Lehet sikerül szereznem megint egy iMac alaplapot...
Ha igen szólok, szívessen átadom másnak. -
please somebody help me
-
hali valami szaki please help .. updateltem 7 es re az osx et és azóta no hang meg no lan
ezt a linket találtam ahol ua ez a problémája a srácnak , egy gond van ezzel nekem meghaladja a tudásoma thoyg mit kell csinálni pl a kext file al ebben tudnátok esetleg segíteni?
-
blokad
senior tag
Sziasztok, kellemes délutánt!
Szeretnék feltenni egy kérdést, miszerint az OS X a Fujitsu-Siemens Amilo Li 1718 laptopomon futna-e.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!A osx van a notin az ubuntu társaságában.2 partíciót foglal el a osx,2 az ubuntu abol az egyik swap és logikai partíció.Így van 3 aktív és 1 logikai most én felszeretem volna tenni a vistát mert hagytam neki szabad helyet a winyón.De közölte,hogy nem lehet több partíciót létre hozni,miképpen tudnám mégis csak feletti erre a winyóra mert úgy tudom,hogy 4 aktív partíció lehet egy winyón?
-
hozso75
csendes tag
sziasztok,egy napja kinllodok feltenni a kalyway 10.5.2-öt ecs acer aspire 3000 laptopra,a proci AMD 3000+-os,de nem tudom a beállitásokat,valakinek ötlete van erre?
minden értelmes segitséget szivessen fogadok... -
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Pár héttelk ezelőtt feltettem egy kérdést, hogy egy Acer TravelMate 530-as laptopra melyik OSX-et ajánljátok! Jött is egy válasz, hogy a Tigert próbáljam, meg hogy nézzem meg, hogy a laptopom alkalmas-e OSX futtatásra.
Sajnos nem találtam meg, hogy működik-e. Tudtok segíteni?
Tehát egy Acer TravelMate 530-as laptop kompatibilis-e a MAC OS X Tiger-rel, vagy sem?
Köszi: Gábor
-
Csabee.
nagyúr
10.5.7 miben újabb?
Nekem továbbra sem emgy HP pavilionon...
igaz 10.5.7-el még nem próbáltam
-
Takhanto
őstag
Hy all!!
Nem emléxem hogy hanyas verzió volt fent a gépemen,felfrissítettem 10.5.7-re. Minden faxa kivéve a hang
Elment a hangja. Megnéztem az eszközkezelőben és ott üresnek találta,kerestem hozzá drivert, ALC889A kellett hozzá,felraktam,eszközkezelőben is rendben volt. De akkor sincs hanga. Mit tegyek?
-
szente
addikt
hali
egy számomra igen kedves(hölgy
) ismerős ki szeretné próbálni az osx-et a gépén,de én ilyet még nem csináltam.egyáltalán alkalmas erre a gépe?ha igen melyik verziót ajánljátok?
a gép:
alaplap: Asus P4S533-MX (SiS651 chipset)
cpu: Intel Celeron 4A, 2400 MHz (csak sse2)
ram: 768 mb -
DroneZ^
őstag
Valaki tud segíteni a bootcamp feltelepítésében? Vagy csak 1 linket küldeni valamilyen cikkről? Mert nagyon alma vagyok hozzá
Egyenlőre csak Bootcamp letöltéseknél driver csomagokat találtam és aztis csak PRO-hoz.. Én egy sima MacBook-ra szeretnék windowst rakni, lehetséges?
-
biker
nagyúr
-
rii
nagyúr
egy ilyen USB-s kütyüre kerestem rá ....
-
rii
nagyúr
milyen TV-tunert ajánlantok?
amire be lehetne állítani, hogy adott idôpontokban adott csatornákról vegyen fel valamit mondjuk MPEG2-ben, és legyen rajta HW-es MPEG tömörítés, vagy mi. ....
már próbálkoztam, csak ehhez nem találtam OSXes drivert .....
-
tlac
Topikgazda
válasz
qwertly #3361 üzenetére
sikerült megtalálni,hogy miképpen tudnám növelni a leopárd partíciót
majd a megoldásod is leírhatnád, hogy meg legyen a topikban
de ezt előtte egy os x fel kéne telepíteni és utána kiírni egy dvd
rendesen használj toldalékokat is, egyszerűbb lenne kitalálni, hogy mit szeretnél
systemrescuecd-t ajánlom
pl. így tudod teljesen nullázni az mbr-t:
dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=512 count=1
X az a,b,c, stb
biztonságosabb csak egy vinyót a gépben hagyni, akkor /dev/sda lesz az eszköz elérési pontjaha ez meg van, gparted-dal meg csinálhatod a partíciókat, csak elsődlegeseket hozz létre, a formázást pedig bízd az osx-re
-
qwertly
addikt
Szia!
Amikor teljesen szét csesztem akkor már sikerült megtalálni,hogy miképpen tudnám növelni a leopárd partíciót de akkor már késő volt.De már itt van megfelelő boot cd a szögséges programmal
de ezt előtte egy os x fel kéne telepíteni és utána kiírni egy dvd.Az,hogy formáztam az szükséges mert amúgy nem tudnám a osx feltenni,azóta egy kicsit olvasgattam is és rá jöttem csináltam 2db Mac OS Extended (Journaled) particiót + egy FAT32 partíciót is.Már itt is elrontottammert nem lehettet volna 2db Mac OS Extended (Journaled) partíciót létre hozni a többi hibára már nem is emlékezzem
.Ezért akarom teljesen a winyót legyalulni és újra rakni mindent.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
kaptam itt egy tanácsot miképpen tudnám növelni a os x partíció nagyságát,sajnos bénáztam mert sikerült teljesen szét barmolnom a lemezt.Adig kavartam még most teljesen tönkre van menve felettem a Chameleon boot loader ez vagy más de nem megy a telepítés.Ha valahogy fel is imádkozom a os x akkor nem látja a felmoutolt eszközök tartalmát a leopard,csak azt mutatja vagy egy cd vagy pendirive de nem mutatja a tartalmát.Most a dvd bootolva ezt írja ki:System config file '/com.apple.Boot.Slist'not found itten megállt a tudományom.Esetleg ha valaki tudja ,hogy miképpen kéne teljesen újra varázsolni a winyót legyen szíves írja meg. -
bmwk1200s
őstag
Köszönöm a segítséget, végül is megoldottam a bios-ból.
Azonban telepítés utáni első újraindítás után kernel pánikkal leállt, majd mikor próbáltam a winyóról bootolni boot error-ral már egyik oprendszer sem jöt be. (xp, win 7)
Most nagy bajban vagyok, mert nem tudom elíndítani a gépemet. -
bmwk1200s
őstag
Kis segitséget kérnék, megint!
Próbáltam feltenni az iDeneb v1.4-et, el is jutok a grafikus felületig ahol már a nyelvet kellene kiválasztani, csakhogy a vezeték nélküli bill. és egér nem műkszik. Próbáltam sima usb egeret is, de még a lézer sem világít. Abszolúte nem csinál semmit akármelyik usb-be is dugom be.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Esetleg tudna valaki olyan programot javasolni amellyel a használatban levő rendszer partíciót növelhetném ha van szabad hely mellette a winyón.Köszi -
biker
nagyúr
Hogy segítsek is: dvd boot, majd lemez formaz hfs+, majd customize reszen a szukseges patchek jelolese, es jo lesz altalaban. De 2-3 proba belefer
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Frissítettem a a pc, 10.5.7-re egy kicsit kalapálni kellet de már megy minden
.Sajnos kezdem kihízni a partíciót,mellette levő ntfs tudom csökkenteni de van valamilyen program amivel az aktív os x partíciót megtudom növelni?Nem szeretném most újra telepíteni a Leopardot.
-
bmwk1200s
őstag
-
bmwk1200s
őstag
"Üdv mindenkinek!
Egy régebbi hozzászólásban kaptam bátorítást arra, hogy addig amíg gyűjtök egy imac-re, addig ismerkedjek meg az OS X-el. Letöltöttem az iDeneb 1.4-et és segítséget kérnék, hogy kell pontosan, lépésről lépésre telepíteni. Ha jól tudom nem könnyű és sok a buktató benne."A nagy mac topikból tettem át a kérdésem egy fórumtárs javaslatára.
Rendszerem:
AMD Athlon 64 3200+
Asus A8V Deluxe
2Gb DDR 400Mhz
Sapphire Radeon HD 3650 AGP 512 Mb GDDR 3 -
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Van egy asztali PC-m, rajta Win7 és Vista. Mellettem meg itt porosodik egy 4-5 éves laptop... Nincs semmi baja, a maga idejében elég jó gép volt: 2GHz-es Mobile Intel Pentium 4-es procc, 512MB RAM, 30Gb HDD, integrált VGA...
A kérdés, hogy szerintetek erre a alaptopra érdemes-e rátenni egy OSX-et, és ha igen, melyiket? A lényeg, hogy az integrált Wi-Fi vezérlővel tudjak NET-ezni az itthoni hálózaton, meg filmeket tudjon lejátszani...
Megoldható? Vagy inkább felejtsem el?
Köszi: Gábor
-
qwertly
addikt
Sziasztok a múltkor interneten keresztül frissítettem a os x 10.5 a 10.6 nem is volt gond szépen ment minden de akkor leszedtem a apple honlapjáról a 10.6 javító csomagot,nekeljen mindig letöltenem
.Most elsőnek ezt akartam feltenni de sajnos nem tudtam inditatás után a billentyűket kezelni mert nem működnek.Tehát nincsen billentyűm
,még telepíteni sem tudok mert kéri a jelszót és nem tudom bebillenyűzni.Próbáltam bekopizni,szövegszerkesztőbe egyenként beszúrtam a karaktereket de ezt nem tudtam behúzni a jelszómezőbe.Esetleg van valakinek javaslata miképpen tudnám a billentyűzetet vissza kapni
.
-
tlac
Topikgazda
-
mackrisz
csendes tag
Annyi gondom van, hogy muszáj voltam XP-t telepíteni az egyik partícióra
, amit már réges-régen megbántam
. Most az OSX nem tudja felcsatolni az XP-s partíciót, mondván "Filesystem verify or repair failed.". Mit tegyek?
-
klambi
addikt
és azt hogy állítom be az sata raid ne nativba mennyen mint az xp-nél, mert minden indításnál a biosba be kell lépjek hogy átállítsam, erre mi a gyógyszer?
-
boglary
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy valaki vállal e PC átalakítást OS rendszerre. Az igazság az, hogy nincs munkám és pénzem egy egész gép megvásárlására, mikor a meglévő tökéletes, azonban zenész vagyok, és a zenei program, amit használni szeretnék, csak Apple-on fut. Külső hangkártyám van, eléggé új minden a gépben. Természetesen fizetség fejében kérném -
tlac
Topikgazda
áhh, véletlen nyomtam egy rm -rf / -t
azonnal észrevettem, de így hiányos lett az osx-em... -
-
qwertly
addikt
Köszönöm a segítséget
.
Így már elindult a os x is és grubot sem vágtam haza.Már csak abban szeretnék segítséget tőled kérni
,hogy miképpen tudnám helyre állítani a os x mint amikor a xp mellé telepítek linuxot és elakarom távoltitani és kiadom a fixmbr és a fixboot parancsot a telepítő cd betéttele után.Mert a feltett ubuntu 9.04 de béta és így amikor frissített a véglegesre valami történt a frissítésnél mert most mindig kiírja,hogy nem tud teljesen frissíteni.Így leakarom gyalulni és egy végleges Jaunty Jackalope tennék fel.
-
qwertly
addikt
Szia!
Próbálkoztamelindult a rendszer de csak az ubuntu,a ### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST beszerkesztettem és beírtam amit írtál.Abban mósoitottam,hogy nekem az elsö partíción van a os x így:
title Mac OS X
root (dev/sda1)
makeactive
chainloader +1
Sajnos induláskor kiírja,hogy MAC de ha rá megyek,hogy ö induljon akor ezt a hiba üzenetet írja ki:Error 23:Error while parsing number.Szerinted mit rontottam el? -
tlac
Topikgazda
válasz
qwertly #3316 üzenetére
Már párszor előfordult,hogy az ubuntu elhasalt amikor a boot menüt szerkesztettem
,"nem szeretjük egymást" akor újra telepítés lett a vége.
ezek szerint nem sokat értesz a linux-hoz
Ezért ha megkérlek lennél szíves rá nézni a bekopizzot menu.Ist mit is kellene átírnom.
ha ezek elindulank, akkor ezen semmit nem kell átírni
title Mac OS X
root (hd0,2)
makeactive
chainloader +1nálam itt van:
hd0,2: 1. vinyó, 3. partícióaz ### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST sor után szerkeszd be
a root (hd0,2)-es részt neked kell kitalálnod, mert nem tudod hova van nálad telepítve
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszi a választ eddig nem is volt gond ha a vista volt fent akor szépen a grub berakta a bootmenübe a vista partíciót is.Én feltettem hozzá a grafikus betöltés menü szerkesztőt és beállítottam,hogy milyen boot sorrendbe induljon el.Már párszor előfordult,hogy az ubuntu elhasalt amikor a boot menüt szerkesztettem
,"nem szeretjük egymást" akor újra telepítés lett a vége.Ezért ha megkérlek lennél szíves rá nézni a bekopizzot menu.Ist mit is kellene átírnom.
## ## End Default Options ##title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-12-generic
uuid c543bb9d-dd5c-4439-bd2a-60905e83e354
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-12-generic root=UUID=c543bb9d-dd5c-4439-bd2a-60905e83e354 ro quiet splash vga=792
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-12-generic
quiettitle Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-12-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-12-generic root=UUID=c543bb9d-dd5c-4439-bd2a-60905e83e354 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-12-generictitle Ubuntu 9.04, memtest86+
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST
-
Konflikt
addikt
sajnos nalam a gazda 32 bites xp. probalgattam mar par release-t vmware-n, de eddig egyik leopard sem megy. (iDeneb 1.3, 1.4, Kalyway, iAtkos, JaS, XxX 10.5.6)
virtualizacio ki-be kapcsolasanal kulonosebb valtozas nemtortent sajnos.vajon van vki a topicban, akinek 32 bites xp-re felment a leopard?
-
klambi
addikt
Szevasztok!
Nem találok Nvidia 9500-höz mac osx 10.5.4 vagy 6 hoz megfelelő drivert
tud valaki valamit ajánlani? -
-
Konflikt
addikt
az igaz, h a leopard csak 64 bites gazdara (pl. 64 bites XP, Vista, stb.) megy fel virtualba? meg tudja ezt erositeni/cafolni vki? a tiger felment 32 bites xp-n levo vmware-re.
volt olyan leopard release, ami feltelepult 32 bites xp ala, de a telepites befejezese utan levo elso ujrainditast kovetoen egyfolytaban csak ujraindulgat: / -
qwertly
addikt
Sziasztok fent volt a os x leopard a gépemen feltettem mellé a ubuntu 9.04,ez tönkretette a os x és csak a ubuntu működik.Azt hittem,hogy grub tudja kezelni a os x de sajnos nem vagy esetleg van valami megoldás a duál bootra?Köszi
-
fodorv
tag
Sziasztok!
Én még viszonylag kezdő vagyok az ilyen buherálásokban, de ennek ellenére szeretnék kipróbálni 1 mac osx-et a pcmen. Érdeklődnék, hogy honnan tudok letölteni egy ilyen verziót, és hogy miket kell tudnom, ahhoz hogy fel tudjam telepíteni. Előre is köszi a választ.
-
tlac
Topikgazda
A Simple Guide to the 4830/4850/4870/4870x2/4890, Working QE/CI, Resolution Change, etc.
most fogok megpróbálkozni egy sapphire hd4850 512mb vapor-x-szel
-
qwertly
addikt
Szia!
Bocsi nem fogalmaztam egyértelműben nekem nem ati kártyám van. Egy dell notival kísérleteztem és amíg meg nem találtam a megfelelő lemezt és azon levő videokártya driver adig nekem is az volt a gondom,hogy nem tudtam a felbontást állítani de amikor feltettem a kexel a megfelelő kexetakkor már leehetett állítani a felbontássást a monitornak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged