- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- RAM topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem biztos, hogy a leg up-to-date -ebb,de hátha segit.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gergely2005 #4148 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy 2-3 frissítés után már elég jónak mondhatóak a verziók. Tehát ugy 10.6.2-3 körül lesz a tuti.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Úgy gondolom az EFI Studio megoldja a driver problémáidat, bár nem vagyok benne teljesen biztos, hogy a te VGA-dhoz is van benne driver pont,de mintha ugy rémlene...
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Áhh, most látom.
Örülünk VincentAkkor mostmár tényleg megcsináljuk az első hsz.-t
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát igen, ténykérdés, ez az Office dolog elég zavaró lehet, engem szerencsére nem érint, amit kell, megcsinálom OOo-ban, nem sok mindenre van szükségem.
Inkább próbáld ki a Paragon NTFS-t, jobb, és már megbizható is, régen sajnos voltak vele problémák
Sajnos ez sem ingyenes
Látomis ott a menuben a Forward-Back parancsokat. És nem csinálja? Fura
-
Nyugdíjas
nagyúr
Bizonyára lez gyosulás, persze. De miért? Most túl lassúnak érzed?
Vagy csak a parallels miatt? Nem hiszem, hogy az olyan sokat gyorsulna sajnos... Mik azok a programok, amik miatt muszáj használnod?NTFS-re mit használsz? Paragon NTFS-nél én nem sok lassulást veszek észre
(Mondjuk nekem csak USB-s vinyóim vannak NTFS-re formázva, egyébként mindent HFS-el tolok).
Nemtudom az az egér támogatott-e? Ugy értem van-e hozzá megfelelő driver. Pl. az én Logitech-emen mindent lehet állitani, programozni, mert van jó driver Mac-re is.
Külön ilyen "egér-felprogramozó" app.-ról még nem hallottamHome, End, Pg up/down gombokra volt valami megoldás, de majd akiknek jobb az emlékezetük megmondják, nekem sajnos csak dereng, hogy volt már erre megoldás. Még én is kérdeztem erről anno,de aztn végül én megvagyok nélkülük.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
qwertly #2888 üzenetére
Linuxal könnyebben össze tudod "haverkodtatni", grub fogja is tudni kezelni a kérdéskört, szóval csak hajrá.
Amugy felteszem a kérdést, remélem életben maradok, mert látom kedves a szivednek a TVkártyád:
Mi a rákért nem dobod ki a francba és veszel valami kompatibilis cuccot bele, aztán had' szóljon? -
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
luw2win #2831 üzenetére
Ha nem külön HDD-re teszed, akkor lehetnek gondjaid, mint mondottam nem lesz egyszerű, ha dual bootot tervezel.
40gb bármire elég, ne viccelj már.Egy DVD-re rá lehet passzentani a telepitőt, ha annál nagyobb, akkor eleve gyanus, hogy valami simli van a dologgal.
WIN-es játékok természetesen nem mennek alatta. Ellenben van pár, ami nativban meg van rája irva. Pl.: WoW, WarcraftIII, Spore, Sims, meg még jópár cucc, asszem talán Age of Empires is.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
luw2win #2829 üzenetére
Mind ugyanazt tudja. Stabil, gyors és jó.
Különbség abban van, hogy felmegy-e a gépedre. Ezért rágódunk itt a sok release-en, hogy kinek melyik lenne a legjobb...Illetve ha ugy értetted, akkor nyilván a jelenlegi legfrissebbhez közel álló verzió lenne a legjobb. jelenleg 10.5.6-nál tart a dolog. 10.5.x.-eket tudod frissiteni,de nem a normál módon, hanem trükközni kell a "módosított" kernelek miatt. Emiatt akkor jársz a legjobban, ha 10.5.6-os verziót szerzel be.
XP mellett elfut,de nem mondom, hogy nagyon egyszerű egy stabilan, jól működő dual boot összehozása. Inkább dobd fel egy szabad HDD-re "standalone"-ban, próbálgasd, aztán ha megtetszik, és még mindig szeretnél mellé egy nativ XP-t, akkor nekiveselkedhetsz a dual boot-nak.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nemhiszem
Bár lehet feldobok egyet, ha havert leszoktatom a Steam acc.-om használatáról, egy picit játszok néha a CS-vel...MÁS: Tegnap telepitettem az iMac-et, meg a cégnél 3 irodai konfigot, az utóbbiakat OEm Vista Business-el, és OEM Office2007-el. Hát mostmár, hogy nem "ingyenes formában" (jajj, mit kapok ezért) találkozok az MS termékeivel, még rosszabb a véleményem. Főleg a kontraszttal, hogy előtte egy órával OSx-et telepitettem. Termékaktiválás egy kész tortúra, mintah kifizetnél egy rakás pénzt azért, hogy utána még egy délutánon át szivassanak.
Ennek tükrében még jobban értékelem az OSx-et
-
Nyugdíjas
nagyúr
Örvendek-e az iMac-nek
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #2792 üzenetére
CPU-kal nem nagyon szokott manapság már gond lenni,de lap ügyben hallgass a kollégára.
Ilyen procit még éppen nem láttam OSX-el,de nem hinném, hogy gondod lesz vele. -
Nyugdíjas
nagyúr
Ki tudja ez most hogy jön ide?
core2:Amit ajánlottak tökéletesen megfelel. Sajnos az tény, hogy vannak lap+proci kombók, amiknél szivni lehet jóizüeket a 2. mag aktivizálásával, de leginkább egy másik kernel megoldja ezeket általában.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy P35-ös lapokban általában minden szépen megy. Nagyot nem lehet velük tévedni. Nekem a P5K-Premium-ban hangon kivül minden ment, azzal nem is foglalkoztam az igaz, mert nem szeretem ezeket az integrált förmedvényeket (bár ha már a témánál vagyunk, mikor voltam megnézni az új gépet, nagyon kellemesen csalódtam az iMac integrált hangjában).Az iMac még konkrétan nincsen nálam, szerdán fogom átvenni,de nem hiszem hogy jelentősen lassabbnak fogom érezni mindennapi használat során. természetesen egy 4Ghz-es, és egy 2,4GHz-es CPU közt benchmarkokban mérve óriási különbség van,de nem nagyon gondolom, hogy a napi munkámban észre fogom ezt venni. nem nagyon dolgozok már nyomdára, igy a RAM elég lesz 4GB, a VGA pedig bőven elegendő az Adobe szoftverek hardveres gyorsitásához (2400XT). HD videók nagyon szépen mennek rajta. Most igy hirtelen más nem jut eszembe. Szerintem nem lesz vele baj
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Pisztillus #2779 üzenetére
Valahogy ugy...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Pisztillus #2768 üzenetére
Naugye
Bár én "csalok" mostantól, mint az az adataimnál is látszik, jövő héttől iMac tulaj leszek. Persze lesz másik gépen hackintosh is, szóval nem "vesztetek el"
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Baxja meg, a múltkor még ment
Nekem megvan a progi, ha kell valakinek átlököm mailben, vagy valami.Azt csinálja amugy, hogy van nekije egy menüje, amiből jól kiválasztod milyne hardverhő kell drájver, aztán két klikkentés, és már csak egy restart választ el a sikeres driver telepitéstől.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2710 üzenetére
Tudom már, miért tűnt nekem ilyen furcsának ez a telepítési útmutató
Mert már régen láttamCsak annyira régen telepitettem már OSx-et, hogy el is felejtettem, hogy létezik EFiStudio. Tessék azt használni, annak egyértelmű lesz a kezelése. Megoldja remélhetőleg a problémát
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Takhanto #2689 üzenetére
Hátőőő, asszem benne van az első hsz.-ban a G92-es nVidia-khoz való driver. Nem az nVinject kell, az már elég ósdi cucc. Ha nem lenne ott, akkor odaadom, de nekem gyönyörűen megy a 88GT minden felbontásban. Szerintem a 9600GT-hez is jónak kell lennie.
Mondom én, ott van az. GFX _String néven fut.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Takhanto #2682 üzenetére
Najó, nem akartam az ászt eddig előhúzni,de úgy látom szeretsz játszani
Nos, ha megvetted, gondolom megkérdezed a szoftver fejlesztőjét, avagy a helyet ahol vetted, hogy a pénzedért ugyan adjanak már ennyi supportot. Gondolom én ez igy megy, mert én ugye nem tudom, még sosem adtam pénzt szoftverért (szerinted)... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Takhanto #2675 üzenetére
Teljesen nem értem, most ezt a fokú felháborodásodat.
Én teljesen jószándékúlag próbáltam neked segiteni. Az ilyenre most nagyon harapnak a modik a fórumon, gondoltam segitek, ha szólok, miről nem beszélünk, hogy megakadályozzunk egy pár nap eltiltást.
De ha te ezen ilyen hangnemben felháborodsz akkor vagy:
a., nagyon fiatal vagy még , vagy
b., csak nem vagy képes érett ember módjára viselkedni.Bocsáss meg a személyeskedésért,de egyszerűen nem tudom máshogy kezelni a hangnemet amit megütöttél.
Tényleg csak segiteni akartam,de lehet az lesz a legjobb, hogyha nem teszem ezentúl, ahogy mondod (inkább parancsolod,de ettől eltekintek)...Tudod... Akit nem lehet kijavítnai, annak nem lehet segiteni sem
p.s.: Remélem nem értettem félre a szándékodat egyébként mert igy még1x elolvasva kicsit kusza a hsz. Mintha nem teljesen lennél tisztában az írásjelek, és ragozások mibenlétével
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Takhanto #2633 üzenetére
Nem kell gyári Apple bill. Persze lehet venni,de semmivel nem lesz jobb, vagy több, mint egy bármilyen más billentyűzet.
Bármilyen "mezei" USB-s, vagy PS2-es billzet is tökéletesen megteszi.Valószinüleg a PS2-es bill. azért nem működik, mert teszemazt az egered meg USB-s. Jobb, ha mindkettő egyforma csatlakozást használ.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bikmakk #2626 üzenetére
Elvben semmi akadálya, szóval csak neki kell állni.
Csak azt tudom tanácsolni, amit mindenkinek ilyenkor, hogy szerezz be pár release-t, és próbálgasd, valamelyiknek működnie kell majd, csak kitartás kérdése.A sebességre nem hiszem, hogy lesz panaszod. Egy Atom-os netbook-on is teljesen jól használható sebességgel fut a Leopard, illetve egyéb "gyengébb" konfigok tulajdonosai is pozitiv tapasztalatokról számoltak be eddig.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
user137 #2616 üzenetére
Én mondtam, hogy nézz utánna, hogy ki lehet-e ereszteni SU-ra. Pl. 10.5.4-es update az mehetett,de ezen kivül én még egyet sem lttam ami ment volna SU-val. Mindig kiadnak hozzá megfelelő update-eket amiket be tudsz szerezni, ahonnan a telepitőket is.
Bár én annyira nem ugrálok ezen, mert 10.5.2.-vel ezer éve tökéletesen elvagyok
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
user137 #2586 üzenetére
Mindent észnélkül kiválasztani sosem jó.
Nekem pl. az a bevált módszerem, hogy hagyom, amit akar tegyen fel, általában ez jót szokott tenni a lelkiviláguknak
Aztn amjd én később beletuszkolom a drivereket.Nem annyira ismerem a Shuttle-k lelkivilágát,de gondolom bele lehet szuszakolni egy PCI-os LAN-t, aztán egycsapásra meg van oldva a problémád.
A hangkártyákra valóban elég háklisak az OSx telepitők, sajnos nekem is inkább egy USB-s kütyü vásárlása volt a megoldás, mint hogy vért pisiljek. nekem megért pár ezrest a dolog.
Nem kell profi hangminőség,de egy integráltat még igy is túlszárnyal. Ha meg profi kell, abból bőven van amiket támogat, elvégre nagyon sokan használják audio-val kapcsolatos munkákra.Kicsit fura lehet ez a hozzállásom,de én igyekszem igy "hardverből kiküszöbölni" a hibákat általban
Safe mód-os kérdésedre:
Talán én nem hirtelenkednék enynire, és kipróbálnék más telepitőket/kerneleket. (Kernelt lehet cserélni működő rendszer alatt is) Valószinüleg véglegesen megoldaná a problémát.Egyéb ötletem nincs, én is csak gugliznék, vagy okoabbakat kérdeznék. Szerencsére nekem olyan mákom van, hogy megy szépen a rendszerem már ezer éve, igy nem vagyok túl gyakorlott a console- bűvölésben, mert nem voltam rákényszerülve, hogy megtanuljam.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
grind3r_ #2570 üzenetére
Én ezt a VLC kérdést ugy szoktam kezelni, hogy átrángatom az ablakot arra a monitorra, amelyikre kell, és ott rakom ki fullra. Nekem olyankor az adott képernyőn tolja ki fullra.
Egyébként a Preferences-ben van egy ilyen ablak. Ott a Fullscreen Video Device legördülő menuben tudod beállitani.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Audigy-kel mindig is bajok voltak, ha igazán komolyan gondolod, hogy OSx-re váltasz, érdemes beruházni valami kompatibilis hangkártyára.
A P5KC-ról nincsen infom, de elég sok alaplap működik teljesen. Többek közt az enyém is,de inkább olyanból van mostmár kevesebb, amivel szivás van.Bár lehet az enyémnek a hangja nem működik, de én azt ugysem használom, ezért nincsen pontos infom sem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Az első hozzászólás szokott frissülni, ha van egy kis időm. Nyilván a postolás eredeti dátumát nem változtatják meg a moderátorok, mikor frissitik,de majd beleiratom, hogy mikor piszkálunk bele. Most ugy egy hónapja került bele uj info talán,de nem volt most ezzel időm foglalkozni, amjd talán a hétvégén, mert van pár hasznos info, ami elférne ott.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Pisztillus #2482 üzenetére
Nekem is külön HDD-n lakik a win (mondjuk én az utóbbi fél évben 3x vettem elő, ezért is), igy a legtutibb. Elég könnyen "összevesznek", elég erőszakos OS mindkettő
-
Nyugdíjas
nagyúr
Valami bootloader nélkül esélytelen vagy. Acronis OS Selector-t szokták javasolni, mert szép, grafikus, szines szagos, de nekem még sosem működött, és egyébként is fázok attól, ha egy ilyen egyszeű feladatot grafikusan, csicsás GUI-val akarnak megoldani.
Inkább lilo, vagy GRUB. Vannak leirások bőven, gugli is a barátod. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
AloeVera #2426 üzenetére
ctrl-cmd felcserélés az "alapból" is megoldható a System Preferences-ben.
pblaci: Bal fent, kereső, ismerős gondolom. Te barátod is. Problémádra inteligensen keresve olyan 50-100 találatot kapsz a topicban, szóval nem is értem mit vártál
p.s: Jól kicsesztél velünk, hogy továbbra is windózt használsz, gondolhatod...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Hocsika #2413 üzenetére
Ezt a 10.5.5 iDeneb-et is sokan dicsérik, de nekem örök kedvencem a 10.5.2 Kalyway.
Illetve van egy 10.5..4 JAS Client Server Edition, amiben annyi kernel van, hogy győzzél választani
Ezeket kipróbálnám.Leo4All-ból ha jól rémlik szintén 10.5.2 (release verzió-szmot sajnos nem tudok fejből) elég használható.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Hocsika #2411 üzenetére
Hmmm.... Sajnos azt kell mondjam, nem lettünk okosabbak
Ez nekem semmit nem mond. Annyit tudok leszűrni, hogy nagyon az elején áll le, itt nem szokott megakadni.
Ha mindenben az útmutatók szerint jártl el, és drivereket is jól válogattad ki, akkor más kernel, vagy más release kipróbálását javaslom igy hirtelen -
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Egy particio van rajta, amin az OSx van
Fitz: Bocsnat, nem tudtam, hogy igy ragszkodsz a nevedhez (csak egy cimke, nyugi
)
Ha nincs info, akkor ahogy mondtam, próba.A release-eket pedig nem nagyon tudom hogyan fogod igy beszerezni, én megmondom őszintén nem szeretnék egy kiszolgáló álomás lenni, pedig segitek szivesen,de igy kár minden nap jöhetne valaki DVD-t irni, és ráadásul, mind tudjuk, hogy a bőrömet viszem vásárra ezzel, szóval sajnos nem segithetek. De nem hiszem, hogy nincsen egy barátod/rokonod akinek normális netje van
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
passatgt #2324 üzenetére
Hááttt, ha jól tudom van egy Ati chipset ami alapból felejtős, nemtudom ez pont az-e,de nézz utána az első hozzászólásban
szerk.: Most nézem, hogy az Ati-t a VGA-ra értetted, amivel nem is lenne gond,de ez a lap VIA chipsetes, amivel már inkább lesznek komoly gondjaid (nem is értem mi visz rá valakit egy VIA-s lap megvásárlására
)
Azért nézd meg a Hardware Compatibility list-ben,de igy hirtelen nem sok jót jósolok
Fritz: Szintén az első hsz.-t javaslom áttanulmányozni, ha még nem tetted. Ha nincs ott semmi info a gépedről, akkor meg meg kell próbálni, még mindig bejöhet
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
mackrisz #2320 üzenetére
Butaságokat beszélsz, ugye tudod
Szerencsés vagy, hogy a te konfigodon éppen ilyen könnyen ment (hozzáteszem, pl. nekem sem volt vele különösebb bajom, nekem is felment könnyedén, miután már tudtam melyik release-ből, melyik kernel kell nekem), egyből eltaláltad a neked való kernel-t is ezek szerint. Szerencsés vagy, örülj neki,de ettől még akinek nem pont ilyen "egyszerű" a konfigja OSx86 szempontból, az nem bonyolit túl semmit, és nem is kevésbé okos/ügyes, mint te
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest