- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Döcögve készül a Panther Lake az Intelnél
Hirdetés
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Felraktam ezt az okosságot vista mellé: Kalyway 10.5.2
Egész pofás, de sajnos van két nyűgöm, amit nem tudok orvosolni...
Az egyik a net...Felismeri a modemet, beállítom, de unkown hibával nem tud kapcsolódni...Ethernet led zöld, Internet sárga...Ez hálókártya driver gond lehet, vagy egyéb probléma?
A másik a dual boot...Alapból csak akkor indul el a leo, ha bent van az install dvd is, különben semmi...felraktam refit-t is, de ugyanúgy nem működik
Vmi ötlet?
-
m0h0senator
őstag
válasz
m0h0senator #797 üzenetére
Kész vok!
Leformáztam az egész vinyómat. 100giga xp 50et hagytam az osx-nek. Erre kész az xp kezdeném feltenni az osx-t betölt disk utility majd látom h a vinyóm piros és h fatal error hardware. Nézek egyet h itt most mivan...nna azóta is nézek..
Vmi ötlet??
-
Nyugdíjas
nagyúr
Üdv mindenkinek!
Először csak beköszönök,de jövőhéten neki is ugrok valamelyik nagymacskának
Kb. egy éve volt már sikeres próbálkozásom akkor még egy Dell notival, most az asztali konfigra (amely az adataimnál olvasható) akarom feltuszkolni
A notin remekül szaladt, semmi bajom nem volt vele. Egyedül a hangkártyát nem tudtam működésre birni. De ugye ez asztali gép esetén nem gond, max. dobok bele valamit,amit szeretElső körben azt kérdezném, hogy miylen verzsönt érdemes keresnem? Melyikkel jók a tapasztalatok? Leopardtot érdemes nézni, vagy maradjak a Tigrisnél?
Bocsánat, első körben minden bizonnyal láma leszek,de remélem hamar felébrednek az emlékek
, és boldog OSX felhasználó lehetek majd én is...
szerk.: Jah, igen természetesen priviben jöhetnek a konkrét lelőhelyek is
ILűlletve hogy is van ez a formázás-particionálás dolog? Asszem anno ezzel sokat szivtam
-
m0h0senator
őstag
Na újra tettem mindent. Először xp-t majd osx-et. Szeretném megcsinálni h tudjak váltani a két rendszer között de sehogysem sikerül..
Acronis Disk Director Suite-al próbálom megcsinálni de nem ismeri fel az xp-t ami vicc mert arra van installálva.
Ötletek?
-
serwer
csendes tag
sziasztok, telepitettem az OS x-et a kalyway dvd-rol
masodjára már sikerült is ,elöször fat 32-ön felejtettem a vinyót
köszi a segitséget mindenkinekkérdésem minden él nélkül:
most mire használhatom?
-
biker
nagyúr
válasz
m0h0senator #794 üzenetére
rendszerszinten terminalból lehet megoldani, de akkor fel se nagyon csatolod többé.
nem bántásképp, de egy értelmes rendszeren ritka az olyan opció, hogy van valami a gépben, de ne legyen
terminalban megoldható, csak az automount parancsot kell módosítani...
-
m0h0senator
őstag
Öcsém nem örülne neki meg nem is akarom naponta huzogatni a kábelt
Általában azt csinálom h eject-elem a vinyót, aztán kész. Most azon gonodlkoztam h hogyan tudok feltenni xpt és partícionálni a másik részt, mert ugye ntfs kell. Vagy lehet h törölnöm kell mindent és újra feltenni xpt majd OSX-et? Am nagyon tetszik kezdem megszokni és használni a bill kombinációkat. Hja 1 kérdés! Hol tudom átállítani h az alma gomb ne az alt legyen hanem a winfos gomb? -
joey04
titán
Na próbáltam a Leo4All verziót ugyanaz a hiba mint amit leírtam.
-
biker
nagyúr
válasz
m0h0senator #788 üzenetére
lehúzod a kábelt
-
rii
nagyúr
ide is .... opensourcemac.org
-
joey04
titán
olyan kérdésem lenne hogy miután az előző próbálkozásom sikertelen volt, fekraktam a Vistát amit már "belaktam" nem akarom legyalulni. van egy 320as vinyóm amiből most 250 giga szabad. most így hogy fentvan a Vista fel tudom tenni mellé az osxet úgy hogy menjenek egymás mellett?
-
MiSa123
csendes tag
Itt az Nvidia-t írja le a példába, de nekem ATI videókártyám van. Akkor is ezt kell begépelni vagy valamit változtatni kell a szövegen?
-
muveszur
addikt
Köszike! MÉg lenne pár kérdésem:
-Az aláírásomban levő konfiggal kompatibilis? + Van egy SMCWPCIT-G 108Mbps Wireless PCi-os kártyám.
-.mkv fájlok lejátszása megoldható?
THX -
muveszur
addikt
Sziasztok!Mac leopardon lehetséges vmi msn-nel kommunikálo cuccot csinálni? Mert nagyon gondolkozok h otthagyom azt a szar win-t.Köszi!
-
MiSa123
csendes tag
Ugye erre a részre gondoltál?
"My system reboots right after EFI is initialized
Some computers are just not able to run Leopard properly, this is mainly due to incompatibilities between the BIOS and Leopards ACPI platform. You can try a different BIOS revision, maybe you find one that works. Some people have success booting with cpus=1 bootflag at Darwin."Milyen billentyűkombinációval lehet egyenlőségjelet írni angol billentyűzeten?
-
Lenry
félisten
semmit sem rontottál el. megoldás itt
-
Lenry
félisten
és az optikai meghajtó? mert állítólag nem igazán szeretik egyszerre az ATA-t és a SATA-t... nálam mindkettő SATA-s és úgy jó...
vagy próbáld ki a Leo4all-t... az nekem zokszó nélkül felment és működik azóta is... (bár a PS/2-es eszközöket nem szerette, de aztán megszeretettem vele
)
víííííííí!!!! senior tag lettem
-
MiSa123
csendes tag
Feltelepítettem, de mikor újraindítotam installálás után, az Apple logó és az alatta lévő kavaró kör után egy csíkos képernyő fogadott. Hiába vártam nem történt semmi, eközben a gép piros ledje folyamatosan világított. (NEM villogott) -->Restartoltam a cuccot, -->Apple logó, stb, most fekete képernyő a többi ugyan az.
Mit ronthattam el?!
U.i.: Telepítéskor kiválasztottam az ATI Driver-t meg a többi cuccot, ami nekem kell. Én videókártya inkompatibilitásra gondolok...
-
MiSa123
csendes tag
Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd.iso
Mellete van egy "ADD_KEXT_TO_DVD" mappa. Abból nem kell semi a telepítéshez?SATA-s winyóra pakolom. Mellette van a SATA II-es winyón az XP.
A OS X-es winyót FAT32-re formázzam?
Itt valami ilyesmit ír: LinkKonfigom:
Alaplap: ASRock 4CoreDual-VSTA
Proci: DualCore Intel Pentium D 805, 2.7 GHz
Memória: Kingmax 1 GB
Videókártya:ATI Radeon X1600PRO SILENT 256 MB
Hangkártya: Realtek ALC 888 @ VIA VT8237A -
PH 5.5
aktív tag
Hello!
Milyen telepítő dvd-d van? Milyen vinyóra akarod feltenni és az hová van rádugva az alaplapodon? SATA, vagy PATA optikai mehajtód van?
Nekem P5K alaplapom van, tehát az a része, ami itt számít, az nagyjából stimmel, a proci lényegében hasonló, a VGA szintén. Nem kellett átállítanom a vezérlőt AHCI-re, nem volt szükség sem a -x, sem a -y, sem a cpus=1 parancsra, símán felment ezek nélkül és azóta is tökéletesen működik. -
biker
nagyúr
válasz
m0h0senator #770 üzenetére
sosem akartam ilyet, így hirtelen nem tudom
ez mire jó? -
MiSa123
csendes tag
Sziasztok! Full új vagyok ebben a témában. leszedtem a "Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd"-t. Még mielőtt hozzákezdenék megkérdezem, hogy hogy kell elkezdeni a telepítést? Pontosabban kell nyomni F8-at vagy nem? És utánna kell e "-v -x -y cpus=1"??
Köszönöm!
-
biker
nagyúr
válasz
m0h0senator #768 üzenetére
akkor nézegesd tovább, mert van kb 20 gomb
oldalt a vinyók sorban, felül amit tehetsz, alatta meg az erase restore.
Pontosan mit is szeretnél? hogy ne csatolja fel az automount a hdd-t? nem akarod olvasni az adatokat róla???
mert így nem teljesen világos, mit is mondjak... -
biker
nagyúr
válasz
m0h0senator #766 üzenetére
ezt a "milyen program kell" témát kicsit visszafogottabban kezeld, nem windows.
bemész a sytem profilerben vagy a felső menüben a zászlóra kattintva az internatinal panelbe, és ott kiválasztod, mely nyelvek kellenek billkiosztáshoz, és azokat ki tudod választani. van magyar is.
pl megtartod az angol és magyar bill-t és nyelvet, és kész.
magyar nyelv nincs ugyan, de a beállítások megvannak hozzá (cm, Ft, stb)vinyó letiltása disk utilityben lehetséges.
-
m0h0senator
őstag
Naa sikerult feltennem meg reggel es mot kostolgatom. Elso kérdésem hol találok vmilyen progit h magyar kiosztásúnak lássa az osx a billem? és hol tudok másik vinyót letiltani h ne is lássa??
Köszönöm
-
joey04
titán
Hello!
Megpróbáltam feltenni én is de valami hiba van...
System config file '/.com.apple.Boot.plist' not found
Ovastam hogy az IDE vezérlőnél át kell állítani AHCI-re.
de hiába nem oldódott meg.olvastam hogy -v paranccsal indítsam F8 után de semmi. láttam a youtubeon egy videót ahol -v -x -y cpus=1 parancs segített de nálam nem megy .alaplap asus p5b proci: e6300 vga 8800 gts 320mbvalaki tudna segíteni?
-
kem
addikt
Helo.
Asszem ez alaján beállítottam a gépem, de azóta csak azt értem el, hogy OSX-et nem érdekli még mindig, XP meg összevisssza állítgatja az óráját +1 és +2óra meg aktuális közt, telljesen randomra.
Hogy kell visszacsinálni? Nem akarok semmi fontosat kitörölni/szerkeszteni.
-
biker
nagyúr
válasz
m0h0senator #761 üzenetére
a fat32 abszolút nem az, amire az osx települ.
telepítő menüben fent utilities, majd disk utility, és itt formázd a kijelölt meghajtót hfs+-ra (mac osx extendedés oda telepítsd
-
m0h0senator
őstag
Jó reggelt!
Én is belevágtam ebbe az osx pcre dologba.
Következő a helyzet: 150es vinyó felosztva 15gb xp 98gb cuccok 35gb osxnek (fat32es). NNa most ezzel próbálkozom Kalyway_Leopard_10.5.2_DVD_Intel_Amd de vmiért installnál megáll az alábbi képpel.
Lehet h az a baja h maximum sebességel írtam ki a dvd-t? Pedig legelőször lefuttattam a disk check-et és nem talált hibát.Válaszokat köszönöm
-
1010
őstag
üdv
hogy tudnám életre keltni a pci os tv tunerem a tiger allat
biztos van valamien progi?
-
-
DroneZ^
őstag
tekergettem az output hangerejét abban az izé , controlpanelben tudjátok... egyszer csak elment a hang, azota nincs hang MAC OS-emen
-
DroneZ^
őstag
az az érdekes h tök uj vacsi mac-es játékok vannak, de még az NFS carbon (bár az annyira nem uj) is kinnt volt MAC-re de az ea.games-en nincsen demó, sőtt, több hivatalos honlapot is néztem, csak WIN-re van minden
-
M@trixfan
addikt
Biztosan nagyon tuti cucc, de a szintetikus tesztek alapján nem érdemes túl messzire menni. Kimaradt a Thread Test a méréseid közül ami talán a legjoban értelmezhető mondjuk egy több cpu-s videókódolás esetén. A legtöbb eredménybe beleszóll a 7300gt aminek munkaállomás felhasználáskor nem sok látszata van. Ha 3D-re kellene akkor persze nem az lenne rii munkahelyi gépében. Sokkal jobb egy Photoshop test vagy egy QT video export vagy bármijen "real world" alkalmazás.
-
DroneZ^
őstag
az az érdekes hogy szinte minden játékhoz van patch, de demo alig, talán a wines játékokat patcheli hogy menjen MAC-en? mert egyik pl kérte hogy rakjam be az eredeti CD-t és nemnagyon láttam még igy boltban MAC játékokat
-
DroneZ^
őstag
siker.
Csomo ilyen vadonat uj játék demoját látom az apple.com-on, de van WOW is meg minden. uj collin mcrae meg amit elbirtok képzelni csak sz@r az apple szervere és nem enged letölteni, hol lehet ilyen hivatalos, valódi játékok demoját letölteni még? googleba beirom h mac games és ilyen fosok jönnek ki ilyen pasziánsz meg flash játék meg ilyen szörnyüségek, pl az uj battlefield 2142 vagymi is kinntvan már MAC-re... csak letölteni nembirom
-
biker
nagyúr
kár, hogy nem azt teszed, amit írtam
azt mondtam, lejátszás menü, nem importálás.
pont a harmadik jobbról. itt van minden amiről beszéltem, ha be van kapcsolva a hangerő ellenőrzése, akkor minden számot analizál, és beállítja a hangerőtaz importálásnál csak azt tudod kikapcsolni, hogy felmásolja e vagy sem. természetesen nem
-
Lenry
félisten
tud valaki egy programot amivel tudok HFS Plus partíciót írni 64 bites XP alatt?
a MacDrive-nak sajnos nincs 64 bites verziója a 32-es meg nem megy... elég fontos volna, mert sikerült elírni az egyik boot fájlban valamit, és így egyáltalán nem indul a rendszer, addig viszont nem tudom visszaállítani... -
DroneZ^
őstag
Már csak az egérgyorsulást kapcsoljuk ki valahogy
nagyon idegesít, picit gyorsabban rántom az egeret, már meg sem találom
második kérdésem: meglehet csinálni hogy a Finder ugy listázza a mappákat file-okat mint a windosw intézö részletesben? vagyis a mappák felül ABC sorrendben, és alattuk minden ami nem mappa ABC sorrendben, szörnyen idegesitő hogy összevissza vannak a mappák
-
biker
nagyúr
mini G4
Results 46.17
System Info
Xbench Version 1.3
System Version 10.4.8 (8L127)
Physical RAM 1024 MB
Model PowerMac10,1
Processor PowerPC G4 @ 1.42 GHz
L1 Cache 32K (instruction), 32K (data)
L2 Cache 512K @ 1.42 GHz
Bus Frequency 167 MHz
Video Card ATY,RV280
Drive Type WDC WD32 00JB-00KFA0
CPU Test 58.23
GCD Loop 94.06 4.96 Mops/sec
Floating Point Basic 49.78 1.18 Gflop/sec
AltiVec Basic 184.44 7.35 Gflop/sec
vecLib FFT 48.50 1.60 Gflop/sec
Floating Point Library 34.35 5.98 Mops/sec
Thread Test 57.71
Computation 53.38 1.08 Mops/sec, 4 threads
Lock Contention 62.79 2.70 Mlocks/sec, 4 threads
Memory Test 35.94
System 31.26
Allocate 97.15 356.77 Kalloc/sec
Fill 28.84 1402.29 MB/sec
Copy 19.60 404.92 MB/sec
Stream 42.26
Copy 47.05 971.90 MB/sec [altivec]
Scale 48.07 993.08 MB/sec [altivec]
Add 40.06 853.27 MB/sec [altivec]
Triad 36.19 774.27 MB/sec [altivec]
Quartz Graphics Test 46.83
Line 41.28 2.75 Klines/sec [50% alpha]
Rectangle 50.35 15.03 Krects/sec [50% alpha]
Circle 49.69 4.05 Kcircles/sec [50% alpha]
Bezier 61.03 1.54 Kbeziers/sec [50% alpha]
Text 38.19 2.39 Kchars/sec
OpenGL Graphics Test 66.41
Spinning Squares 66.41 84.24 frames/sec
User Interface Test 29.87
Elements 29.87 137.07 refresh/sec
Disk Test 51.59
Sequential 57.82
Uncached Write 70.03 43.00 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 61.54 34.82 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 40.34 11.81 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 72.12 36.24 MB/sec [256K blocks]
Random 46.58
Uncached Write 21.03 2.23 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 105.97 33.92 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 86.01 0.61 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 57.95 10.75 MB/sec [256K blocks] -
DroneZ^
őstag
Mivel lehet kényelmesen zenét hallgatni? iTunes-el be ADD-olok 1 vinyot, amin az összes zeném van, kb 30perc mire betölti, a VLC 15 perc, de pl authorból nemtud keresni csak szám címéből... és megzavarodik ha beletekerek... nincs valami nagyon winamp szerü? 5mp alatt betölti, J gomb és minden egyezésre keres...
-
rii
nagyúr
melóhelyi gép:
Results 126.40
System Info
Xbench Version 1.3
System Version 10.5.2 (9C31)
Physical RAM 2048 MB
Model MacPro1,1
Drive Type WDC WD800JD-22MSA1
CPU Test 125.67
GCD Loop 235.19 12.40 Mops/sec
Floating Point Basic 113.35 2.69 Gflop/sec
vecLib FFT 93.06 3.07 Gflop/sec
Floating Point Library 124.85 21.74 Mops/sec
Thread Test 255.07
Memory Test 134.47
Quartz Graphics Test 155.13
OpenGL Graphics Test 140.33
User Interface Test 224.21
Disk Test 55.45 -
DroneZ^
őstag
Csináltam egy ilyen apple Xbench-et...
CPU - 167,53
Memory - 218,60
Quartz Graphics Test - 265,04
OpenGL Graphics Test - 179,51
User Interface Test 434,99
Mennyi pontot kap egy gyári MacPro?
Szerk: még mindig nem lehet kilőni az egérgyorsítást?
-
DroneZ^
őstag
bedugtam 1 pendrive-ot a kaly gond nélkül kirakta ikonjat az asztalra, viszont a leo4all nem akarja, miért?
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
gergely2005 #717 üzenetére
Először a Kaly 10.5.1 volt fent, aztán SATA vinyóra váltottam, akkor pedig a Leo4All-t tettem fel próbaképpen, azóta az fut, teljesen elégedett vagyok vele.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
gergely2005 #715 üzenetére
Ahhoz képest nálam elég jól elszaladgál
A 8400-8500-asokkal voltak nehézségek néhány hónapja, de azóta már azok is támogatottak. -
gergely2005
tag
Olyat olvastam, hogy egyenlőre a 8xxx vga-k nem tudják futtatni a Mac OS X-t, ez igaz??
-
-
PH 5.5
aktív tag
-
Lenry
félisten
köszi szépen, BBEditem van, ha hazaértem, kipróbálom....
amúgy van egy resuloution menüpont is, csak szürke...próbáltam nvidia drivert felrakni, de valahogy sosem sikerült...
a Leo4allban vannak nvidia kextek, de ha felrakom, akkor boot után elmegy a kép, és kénytelen vagyok leszedni... (a releaseben alapból van egy RemoveVideo script) -
PH 5.5
aktív tag
A felbontás állítására van lehetőség:
* Boot OS X
* Open the TextEdit program in the Applications folder
* With TextEdit, open the file: /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist
* Open the file, and add these two lines (right after the <string>Yes</string> line if you are on Tiger or <string></string> line if you are on Leopard)<key>Graphics Mode</key>
<string>1280x1024x32</string>* Replace the 1280x1024x32 with the resolution you want
* Then, in go to File >> Save As..
* Save the file as com.apple.Boot.plist on the Desktop (make sure the .plist part is there!)
* Navigate the the /Library/Preferences/SystemConfiguration/ folder
* Drag your com.apple.Boot.plist file on the Desktop into the folder window
* When a messages appears, click Authenticate and Replace and enter your password
* You're done! Reboot OS X to see the changesPróbáltam több gépen is, működik.
Frissítésre így hirtelen nem tudok megoldást, de még szétnézek.Ha textedit helyett BBEdit-tel, vagy TextMate-el szerkeszted a com.apple.Boot.plist-et, akkor egyszerűbben, a helyén meg tudod csinálni, a végén a mentésnél kér majd jelszót és kész is van, újraindítás után már a megadott felbontást fogja használni.
-
DroneZ^
őstag
Most emulátorokkal kezdtem próbálkozni, a parappel desktop teljesen emulálja a windowst, vagy csak ugy néz ki? Mármint ha 1az1ben fut az asztalon akkor már particio is felesleges, nem? Vagy vannak problémák vele?
Próbáltam még a crossover-t, régi játékok mentek vele, újak nemnagyon... -
Lenry
félisten
nah újratelepítettem, most nem a Vanilla, hanem a Netkas féle kernellel, és most minden gond és kext nélkül felismeri a PS/2 eszközöket
valakinek valami javaslata, hogy hogyan tudnám 1280x1024@85Hz-re váltani a felbontást? mert csak az 1024x768 az egyetlen opció, az is 60Hz-en, és a szemem folyik már ki... TFT-re meg nem tellik
-
DroneZ^
őstag
Na most 1 jó videólejátszó progi kellene, ami mindent visz... Periant felraktam meg a legujabb quicktime-ot, és nemtom, nagyon belassult meg fagyogat, néha azt irja ki hogy: ez nem video formátum...
-
DroneZ^
őstag
Ezaz újra MAC!
hibátlan! minden megy!
Az uj V2-es Leo4All már letud állni? resetelni? Készenléti üzemmód? -
DroneZ^
őstag
Újra irtam a DVD-t...
Úgy néz ki hogy elindult, csak azt furcsálom hogy mikor 7 percet irt ki telepitésnél, még vagy 30percig csinálta, néha leállitota a vinyot, a dvd-t is, aztán a végén bekapcsolta a vinyot, felpörgette a DVD-t és igy lett vége... Hang megy
A billentyűzet nem akar menni, régi kaly-val is volt ilyen, NUM lock ki vagy bekapcsolva indul el a billentyüzet? vagyis kaly-nak ez volt a baja, de sehogy sem akar menni most... PS/2....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest